Jultraditioner och klappar

Julen Àr inte bara hÀrlig nÀr man Àr vuxen. Det Àr ocksÄ en tid förknippat med stress och krav. Det gÀller att hitta bra julklappar, planera och förbereda mat. Men visst Àr det mycket roligt ocksÄ. Det Àr mysigt att fÄ trÀffa barn och barnbarn.

Julen Àr nog en av de största högtiderna som vi firar och framför allt den högtid som inte gÄr nÄgon förbi. Redan i oktober börjar den första julskyltningen dyka upp och sen ökar det för varje dag tills slutligen julafton Àr hÀr. SjÀlvaste julen Àr förstÄs en tradition Àven om den firas pÄ vÀldigt mÄnga olika sÀtt i vÀrlden. Den Àr inte bara förknippad med olika kulturella traditioner utan det Àr nog sÄ att varje familj har sina speciella jultraditioner.

Julklappar och jultraditioner

Det Àr ocksÄ den helg dÄ mÄnga kan kÀnna sig extra ensamma. Att bjuda in den som Àr sjÀlv pÄ julafton bara över lunch, Kalle Anka eller middag kan göra stor skillnad och betyda mycket för den personen. Eller varför inte bjuda in till julklappsspelet och lÄta hen vara med i er gemenskap en stund.

Barn, barnbarn och andras barn

Busiga julklappar
Ett par alvtofflor Àr Ärets busiga julklapp

Det dÀr att hitta julklappar till barn Àr inte alls en lÀtt uppgift och dÀr kan jag gÀrna ge dig lite tips. Om det Àr dina barn sÄ har du sÀkert koll pÄ vad de önskar sig eller behöver men Àr det andras barn, eller barnbarn, ja dÄ kan det vara klurigare. FrÄga gÀrna förÀldrarna men se till att fÄ flera alternativ och hÄll lite koll pÄ hur mÄnga som blivit tipsade om samma sak sÄ att det inte blir fel sorts överraskning pÄ julafton. Vill du ha tips pÄ bra julklappar till barn sÄ hittar du det hÀr.

En tradition i vÄr familj Àr att hitta nÄgra busiga julklappar ocksÄ. I Är Àr det ett par alvtofflor med bjÀllra pÄ.

Vad Àr bra julklappar till barn?

Julklapp till en 1-Ă„ring
julklapp till en ett och ett halvt Ă„ring
julklapp till en 1,5-Ă„ring
Julklapp till en 2-Ă„ring
Julklapp till en 3-Ă„ring
Julklapp till en 4-Ă„ring
Julklapp till en 5-Ă„ring
vad Àr en bra julklapp till en 6-Äring
Julklapp till en 6-Ă„ring
Julklapp till en 7-Ă„ring
Julklapp till en 8-Ă„ring
Julklapp till en 9-Ă„ring
Julklapp till en 10-Ă„ring
Vad Àr en bra julklapp till en 11-Äring
Julklapp till en 11-Ă„ring
Vad Àr en bra julklapp till en 12-Äring
Julklapp till en 12-Ă„ring
Julklapp till 13-Ă„ring
Julklapp till en 14-Ă„ring
Julklapp till en 15-Ă„ring
Julklapp till en 16-Ă„ring
Julklapp till en 17-Ă„ring
Julklapp till en 18-Ă„ring

Det gÀller att hitta de dÀr julklapparna

I vÄr familj har vi alltid fokuserat pÄ maten för de vuxna och presenter till barnen och ungdomarna. Med tiden har det dÀr förÀndrats dÄ barnen inte lÀngre Àr sÄ smÄ och de vuxna ÀndÄ mÄste erkÀnna att en liten present alltid kan vara rolig att fÄ. Vill du ha lite hjÀlp med julklappar sÄ har jag nÄgra tips:

Ibland kan det vara svĂ„rt att hitta rĂ€tt julklapp. Kanske Ă€r det dĂ€rför julklappsspelet har blivit sĂ„ populĂ€rt. Jag tror att mĂ„nga familjer har infört den traditionen numera, med sina egna regler förstĂ„s. Utmaningen Ă€r att hitta julklappar som passar alla eftersom du aldrig vet vem det Ă€r som fĂ„r just ditt paket. I mĂ„nga familjer brukar man sĂ€tta ett tema sĂ„ som till exempel ”förbrukning” dĂ€r man letar efter förbrukningsvaror. Det kan vara allt frĂ„n plĂ„ster till syltburkar, choklad eller fina servetter.

I vÄr familj Àr det min pappa som varit lite motvalls. Tidigare Är har han velat att vi ska ge varandra 1000 kr, som vi sedan ska köpa aktier för. Vilket innebÀr att vi i praktiken sÀtter undan 1000 kr till oss sjÀlva. I Är har han bestÀmt att vi bara ska ge varandra trisslotter. Lite trÄkigt tycker jag, men om det gör honom mindre stressad sÄ Àr det vÀl bra.

Gör det personligt

Vem kommer inte ihÄg nÀr man var liten och gjorde presenterna sjÀlv som man gav bort till mamma, pappa eller syskonen. De Àr faktiskt mer uppskattade Àn man kan tro och att göra nÄgot speciellt till mor- och farförÀldrarna utifrÄn barnbarnens, eller ditt eget, skapande kan bli Ärets julklapp. Teckningar som ramas in, fotoböcker eller kalendrar med bilder frÄn Äret som gÄtt eller varför inte en lÄda fylld av överraskningar med nÄgot tema. Fler tips pÄ julklappar du kan göra sjÀlv kan du hitta hÀr.

Ja, en lÄda med skönhetsprodukter, öl/vinprovningspaket eller bokpaket, skulle nog Àven flickvÀnnen eller pojkvÀnnen uppskatta. En personlig julklapp anpassad efter just den som ska fÄ det kommer bÄde att hÄlla och minnas lÀnge.

Ett tips Àr ocksÄ att tillverka dina egna julklappspÄsar av tyg som du fÄtt över. Gör dem i lite olika storlekar och bind ihop med fina band dÀr du fÀster etiketten. PÄsarna kan du anvÀnda nÀsta Är igen, och igen och igen.

NÀr det Àr fler pÄ samma julklapp

Visst Àr det roligt att fÄ en egen julklapp och dÄ Àr det inte fel att ÀndÄ tÀnka efter sÄ att presenterna som du ger till ett par passar ihop. Att annars lÀgga ihop julklapparna till en lite större julklapp och ge bort till ett par gör att du fÄr mycket mer att vÀlja mellan.

NÀr man lever ihop som par finns det alltid saker som behövs och kanske Àr det Àven sÄ att man tillsammans sparar pÄ till exempel glas, porslin eller vill kunna bÀdda med likadana pÄslakan i sovrummet. Ett tips Àr att slÄ in paketet i flera lager sÄ att bÄda fÄr öppna. Det kommer garantera fÄ dem att skratta nÀr det Àr dags att riva bort pappret.

Vill du ha tips pÄ bra julklappar som man kan ge ett par har jag mÄnga bra förslag:

Inget firande utan mat

En viktig del av firandet, oavsett familj eller kultur, Àr maten som oftast fÄr en vÀldigt central del. De flesta familjer har nog köttbullar av olika varianter, allt frÄn de som Àr gjorda av nötkött, flÀskfÀrs, kalkon eller vegetariska. Det finns mÄnga varianter men formen pÄ dem Àr densamma.

Det Àr förstÄs inte bara köttbullar pÄ bordet nÀr julen ska firas utan en hel mÀngd olika matrÀtter. Allt frÄn olika sorters sill, flera varianter av lax och för att inte tala om lutfisken. PÄ köttsidan Àr det förstÄs skinkan som stÄr i fokus och till den flera olika sorters korvar sÄ som julkorv, prinskorv och salami. Den senare fanns troligtvis inte pÄ ett julbord för 100 Är sedan men vÀl nÄgon annan form av korv som ska Àtas kall. MÄnga tÀnker kanske inte pÄ hur mycket grönsaker det faktiskt finns pÄ ett julbord. Men om jag sÀger rödbetssallad, grönkÄl och revbensspjÀll sÄ nickar du sÀkert instÀmmande. Och spÀnnande vegetariska och veganska alternativ dyker upp varje Är. Recept pÄ ugnsgratinerad kÄlrot till exempel har blivit en uppskattad favorit för alla, Àven den som ocksÄ gÀrna Àter kött och fisk, ja det Àr faktiskt riktigt roligt att fÄ variera sig lite.

Mat Ă€r alltid roligt och ett samtalsĂ€mne som kan pĂ„gĂ„ hur lĂ€nge som helst. Vad du Ă€n gör sĂ„ underskatta inte mĂ€nnen i köket för det Ă€r inte ovanligt att just högtider och fester Ă€r tillfĂ€llen dĂ„ de lever upp lite extra. MĂ„nga söker efter inspiration och recept pĂ„ internet vilket förstĂ„s inte alls Ă€r fel. Men hur mĂ„nga gĂ„nger har det inte hĂ€nt att det dĂ€r receptet som du hittade förra Ă„ret inte finns kvar i Ă„r och hade du otur sĂ„ glömde du skriva ut eller Ă€nnu vĂ€rre, du rĂ„kade slĂ€nga receptet nĂ€r du stĂ€dade skĂ„pet eller lĂ„dan. Lösa papper Ă€r aldrig kul. Roligare Ă€r det med en riktig kokbok med bilder och dĂ€r man kan sĂ€tta ett mĂ€rke för att komma ihĂ„g var favoritreceptet finns. För tro inte att kokbokens tid Ă€r över, inte alls, den Ă€r mer populĂ€r och inspirerande Ă€n nĂ„gonsin, för alla Ă„ldrar. Kanske just för att mĂ„nga Ă€r byggda pĂ„ ett tema och samlar allt det som hör dit i en och samma bok. Skulle det nu vara sĂ„ att du hellre ser att var och en sjĂ€lv fĂ„r ”bygga upp” sin egen kokbok med favoritrecepten sĂ„ varför inte ge bort en snygg pĂ€rm att sĂ€tta in utskrifterna i eller en snygg bok dĂ€r de kan klistras in.

TIPS PÅ JULKLAPPAR FÖR ATT DU SKA STRESSA MINDRE!

Tips pÄ bra julklappar ger mindre stress
Tips pÄ bra julklappar ger mindre stress

Är det svĂ„rt att komma pĂ„ julklappar, det tycker jag ocksĂ„ ibland. DĂ€rför har jag samlat mina bĂ€sta tips pĂ„ julklappar pĂ„ den hĂ€r sajten. Mitt bĂ€sta julklappstips Ă€r att du först funderar lite pĂ„ vem du ska köpa julklappen till. Tips pĂ„ julklappar Ă€r svĂ„rt att göra generella. Barn önskar sig andra julklappar Ă€n vad vuxna gör. Farmor kanske inte önskar sig samma saker som pappa gör. Kvinnor önskar sig ofta andra julklappar Ă€n mĂ€n. DĂ€rför har jag delat upp den hĂ€r webbsidan i massa olika kategorier. Jag vill göra det lĂ€tt för dig att fĂ„ tips pĂ„ julklappar som passar personen som du vill ge julklappen till. Spel brukar vara julklappar som de flesta blir glada för att fĂ„. Även inredning brukar bli omtyckt.Till barnTill pappaTill mammaTill pojkvĂ€nTill henneTill honomTill farmorTill förĂ€ldrarJulklapp som passar alla

GE GENOMTÄNKTA JULKLAPPAR

Mitt nÀsta tips pÄ julklappar Àr att de inte behöver kosta sÄ mycket. Ingen blir gladare av att fÄ en julklapp som du egentligen inte har rÄd med. DÄ Àr det bÀttre att du ger en genomtÀnkt julklapp som verkligen passar mottagaren. Det finns dessutom mÄnga julklappar som du kan göra sjÀlv. En julklapp som ges med kÀrlek och omtanke Àr vÀrt mycket mer Àn pengarna den kostade. Det Àr heller inte som man lÀtt fÄr intrycket av att alla andra lÀgger sÄ mycket pengar pÄ att köpa presenter. Jag har faktiskt gjort en undersökning dÀr jag gick ut och frÄgade hur mycket presenter fÄr kosta. Du kommer att bli förvÄnad över resultatet!

SLÅ IN JULKLAPPEN VACKERT

NÀr du har hittat den perfekta julklappen sÄ tycker jag att du ska lÀgga en extra stund pÄ att slÄ in julklappen fint. En vacker inslagning Àr minst lika viktigt som innehÄllet. Ett fint papper, en liten dekoration eller ett fint band runt julklappen.

TIPS PÅ JULKLAPPAR FÖR HELA FAMILJEN

Minns du hur det var nÀr du var liten? Det var svÄrt att somna kvÀllen före julafton. Du hade varit snÀll hela dagen. (Annars fÄr man ju inga julklappar) Du lÄg vaken och lyssnade efter ljud. Kanske skulle tomten komma strax och lÀgga en julklapp i din strumpa. Den dÀr speciella julkÀnslan försvinner inte med Ären. Men nÀr du blir Àldre innebÀr ofta julen mer stress. Alla drabbas vi vÀl av den dÀr julklappsstressen. Det försöker jag Àndra pÄ genom att samla tips pÄ julklappar för hela familjen pÄ samma stÀlle. Jag vill ta bort stressen frÄn julklappsinköpen. Julen ska fÄ vara den dÀr fina högtiden, precis som nÀr du var barn, sÄ att du Äter igen kan njuta av julen.

JULKLAPPSTIPSEN FÖR HELA FAMILJEN

HÀr hittar du ett stort urval av de bÀsta julklapparna. Du hittar bÄde billiga julklappar och dyra julklappar bland julklappstipsen. Nu slipper du stressa ut pÄ stan för att hitta julklappar. HÀr hittar du alla bra julklappstips pÄ samma stÀlle och kan enkelt klicka hem dem via nÀtet.

Visst Àr det mysigt att samla hela familjen vid TV:n och titta pÄ Kalle Anka. Att sedan samlas runt matbordet och njuta av maten. I vÄr familj brukar vi spela lite spel för att hÄlla nerverna i shack i vÀntan pÄ tomten. NÀr sÄ tomten Àntligen dyker upp sÄ vÀntar nÄgot alldeles extra under granen. Hos Bra presenter hittar du alltid tips pÄ julklappar som kommer betyda nÄgot speciellt för mottagaren.

MINA BÄSTA TIPS PÅ JULKLAPPAR

Med den hÀr sajten vill jag göra det lÀtt för dig att hitta roliga, fina och unika presenter till dem du Àlskar. Jag vill att du alltid ska hitta nÄgot oavsett om det Àr till din mamma, faster eller kusinen. Du ska alltid kunna hitta ett stort utbud av personliga presenter till dina nÀra och kÀra. Det Àr inte alltid lÀtt att gissa vad mÀnniskor önskar sig i julklapp. Men det behöver faktiskt inte vara sÄ svÄrt. Jag vill göra det lÀtt för dig att njuta av julen och stressa mindre i Är.

Tips pÄ fortsatt lÀsning:

Jag hoppas du fÄr en riktigt fin jul tillsammans med dina nÀra och kÀra!

1 tanke pĂ„ “Jultraditioner och klappar”

  1. Jag öppnar julstrumpan med nÄgra smÄ julklappar innan frukost och sen efter vi har Àtit sÄ öppnar vi alla andra paket och sen firar vi med slÀkten, julmiddag och julklapps spel.

Kommentarer Àr stÀngda.