Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Jultraditioner och julklappar

Julen är inte bara härlig när man är vuxen. Det är också en tid förknippat med stress och krav. Det gäller att hitta bra julklappar, planera och förbereda mat. Men visst är det mycket roligt också. Det är mysigt att få träffa barn och barnbarn.

Julen är nog en av de största högtiderna som vi firar och framför allt den högtid som inte går någon förbi. Redan i oktober börjar den första julskyltningen dyka upp och sen ökar det för varje dag tills slutligen julafton är här. Självaste julen är förstås en tradition även om den firas på väldigt många olika sätt i världen. Den är inte bara förknippad med olika kulturella traditioner utan det är nog så att varje familj har sina speciella jultraditioner.

Julklappar och jultraditioner

Det är också den helg då många kan känna sig extra ensamma. Att bjuda in den som är själv på julafton bara över lunch, Kalle Anka eller middag kan göra stor skillnad och betyda mycket för den personen. Eller varför inte bjuda in till julklappsspelet och låta hen vara med i er gemenskap en stund.

Barn, barnbarn och andras barn

Busiga julklappar

Det där att hitta julklappar till barn är inte alls en lätt uppgift och där kan jag gärna ge dig lite tips. Om det är dina barn så har du säkert koll på vad de önskar sig eller behöver men är det andras barn, eller barnbarn, ja då kan det vara klurigare. Fråga gärna föräldrarna men se till att få flera alternativ och håll lite koll på hur många som blivit tipsade om samma sak så att det inte blir fel sorts överraskning på julafton. Vill du ha tips på bra julklappar till barn så hittar du det här.

En tradition i vår familj är att hitta några busiga julklappar också. I år är det ett par alvtofflor med bjällra på.

Vad är bra julklappar till barn?

Julklapp till en 1-åring
Julklapp till en 1,5-åring
Julklapp till en 2-åring
Julklapp till en 3-åring
Julklapp till en 4-åring
Julklapp till en 5-åring
Julklapp till en 6-åring
Julklapp till en 7-åring
Julklapp till en 8-åring
Julklapp till en 9-åring
Julklapp till en 10-åring
Julklapp till en 11-åring
Julklapp till en 12-åring
Julklapp till en 13-åring
Julklapp till en 14-åring
Julklapp till en 15-åring
Julklapp till en 16-åring
Julklapp till en 17-åring
Julklapp till en 18-åring

Det gäller att hitta de där julklapparna

I vår familj har vi alltid fokuserat på maten för de vuxna och presenter till barnen och ungdomarna. Med tiden har det där förändrats då barnen inte längre är så små och de vuxna ändå måste erkänna att en liten present alltid kan vara rolig att få. Vill du ha lite hjälp med julklappar så har jag några tips:

Jultröjor

Jultröjor kan vara trevliga presenter att ge hela familjen och släkten. Det finns med både renar, tomatar, granar och annat. I år finns de dessutom med blinkande LED-ljus. En jultröja eller julpyjamas är en trevlig present i juletid.

Läs mer och beställ

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt julklapp. Kanske är det därför julklappsspelet har blivit så populärt. Jag tror att många familjer har infört den traditionen numera, med sina egna regler förstås. Utmaningen är att hitta julklappar som passar alla eftersom du aldrig vet vem det är som får just ditt paket. I många familjer brukar man sätta ett tema så som till exempel ”förbrukning” där man letar efter förbrukningsvaror. Det kan vara allt från plåster till syltburkar, choklad eller fina servetter.

I vår familj är det min pappa som varit lite motvals. Tidigare år har han velat att vi ska ge varandra 1000 kr, som vi sedan ska köpa aktier för. Vilket innebär att vi i praktiken sätter undan 1000 kr till oss själva. I år har han bestämt att vi bara ska ge varandra trisslotter. Lite tråkigt tycker jag, men om det gör honom mindre stressad så är det väl bra.

Gör det personligt

Vem kommer inte ihåg när man var liten och gjorde presenterna själv som man gav bort till mamma, pappa eller syskonen. De är faktiskt mer uppskattade än man kan tro och att göra något speciellt till mor- och farföräldrarna utifrån barnbarnens, eller ditt eget, skapande kan bli årets julklapp. Teckningar som ramas in, fotoböcker eller kalendrar med bilder från året som gått eller varför inte en låda fylld av överraskningar med något tema. Fler tips på julklappar du kan göra själv kan du hitta här.

Ja, en låda med skönhetsprodukter, öl/vinprovningspaket eller bokpaket, skulle nog även flickvännen eller pojkvännen uppskatta. En personlig julklapp anpassad efter just den som ska få det kommer både att hålla och minnas länge.

Ett tips är också att tillverka dina egna julklappspåsar av tyg som du fått över. Gör dem i lite olika storlekar och bind ihop med fina band där du fäster etiketten. Påsarna kan du använda nästa år igen, och igen och igen.

När det är fler på samma julklapp

Visst är det roligt att få en egen julklapp och då är det inte fel att ändå tänka efter så att presenterna som du ger till ett par passar ihop. Att annars lägga ihop julklapparna till en lite större julklapp och ge bort till ett par gör att du får mycket mer att välja mellan.

När man lever ihop som par finns det alltid saker som behövs och kanske är det även så att man tillsammans sparar på till exempel glas, porslin eller vill kunna bädda med likadana påslakan i sovrummet. Ett tips är att slå in paketet i flera lager så att båda får öppna. Det kommer garantera få dem att skratta när det är dags att riva bort pappret.

Vill du ha tips på bra julklappar som man kan ge ett par har jag många bra förslag:

Inget firande utan mat

En viktig del av firandet, oavsett familj eller kultur, är maten som oftast får en väldigt central del. De flesta familjer har nog köttbullar av olika varianter, allt från de som är gjorda av nötkött, fläskfärs, kalkon eller vegetariska. Det finns många varianter men formen på dem är densamma.

Det är förstås inte bara köttbullar på bordet när julen ska firas utan en hel mängd olika maträtter. Allt från olika sorters sill, flera varianter av lax och för att inte tala om lutfisken. På köttsidan är det förstås skinkan som står i fokus och till den flera olika sorters korvar så som julkorv, prinskorv och salami. Den senare fanns troligtvis inte på ett julbord för 100 år sedan men väl någon annan form av korv som ska ätas kall. Många tänker kanske inte på hur mycket grönsaker det faktiskt finns på ett julbord. Men om jag säger rödbetssallad, grönkål och revbensspjäll så nickar du säkert instämmande. Och spännande vegetariska och veganska alternativ dyker upp varje år. Recept på ugnsgratinerad kålrot till exempel har blivit en uppskattad favorit för alla, även den som också gärna äter kött och fisk, ja det är faktiskt riktigt roligt att få variera sig lite.

Mat är alltid roligt och ett samtalsämne som kan pågå hur länge som helst. Vad du än gör så underskatta inte männen i köket för det är inte ovanligt att just högtider och fester är tillfällen då de lever upp lite extra. Många söker efter inspiration och recept på internet vilket förstås inte alls är fel. Men hur många gånger har det inte hänt att det där receptet som du hittade förra året inte finns kvar i år och hade du otur så glömde du skriva ut eller ännu värre, du råkade slänga receptet när du städade skåpet eller lådan. Lösa papper är aldrig kul. Roligare är det med en riktig kokbok med bilder och där man kan sätta ett märke för att komma ihåg var favoritreceptet finns. För tro inte att kokbokens tid är över, inte alls, den är mer populär och inspirerande än någonsin, för alla åldrar. Kanske just för att många är byggda på ett tema och samlar allt det som hör dit i en och samma bok. Skulle det nu vara så att du hellre ser att var och en själv får ”bygga upp” sin egen kokbok med favoritrecepten så varför inte ge bort en snygg pärm att sätta in utskrifterna i eller en snygg bok där de kan klistras in.

Tips på julklappar för att du ska stressa mindre

Tips på bra julklappar ger mindre stress
Tips på bra julklappar ger mindre stress

Är det svårt att komma på julklappar, det tycker jag också ibland. Därför har jag samlat mina bästa tips på julklappar på den här sajten. Mitt bästa julklappstips är att du först funderar lite på vem du ska köpa julklappen till. Tips på julklappar är svårt att göra generella. Barn önskar sig andra julklappar än vad vuxna gör. Farmor kanske inte önskar sig samma saker som pappa gör. Kvinnor önskar sig ofta andra julklappar än män. Därför har jag delat upp den här webbsidan i massa olika kategorier. Jag vill göra det lätt för dig att få tips på julklappar som passar personen som du vill ge julklappen till. Spel brukar vara julklappar som de flesta blir glada för att få. Även inredning brukar bli omtyckt.Till barn Till pappa Till mamma Till pojkvänTill henne Till honom Till farmor Till föräldrar Julklapp som passar alla

Ge genomtänkta julklappar

Mitt nästa tips på julklappar är att de inte behöver kosta så mycket. Ingen blir gladare av att få en julklapp som du egentligen inte har råd med. Då är det bättre att du ger en genomtänkt julklapp som verkligen passar mottagaren. Det finns dessutom många julklappar som du kan göra själv. En julklapp som ges med kärlek och omtanke är värt mycket mer än pengarna den kostade. Det är heller inte som man lätt får intrycket av att alla andra lägger så mycket pengar på att köpa presenter. Jag har faktiskt gjort en undersökning där jag gick ut och frågade hur mycket presenter får kosta. Du kommer att bli förvånad över resultatet!

Slå in julklappen vackert

När du har hittat den perfekta julklappen så tycker jag att du ska lägga en extra stund på att slå in julklappen fint. En vacker inslagning är minst lika viktigt som innehållet. Ett fint papper, en liten dekoration eller ett fint band runt julklappen.

Tips på julklappar för hela familjen

Minns du hur det var när du var liten? Det var svårt att somna kvällen före julafton. Du hade varit snäll hela dagen. (Annars får man ju inga julklappar) Du låg vaken och lyssnade efter ljud. Kanske skulle tomten komma strax och lägga en julklapp i din strumpa. Den där speciella julkänslan försvinner inte med åren. Men när du blir äldre innebär ofta julen mer stress.

Alla drabbas vi väl av den där julklappsstressen. Det försöker jag ändra på genom att samla tips på julklappar för hela familjen på samma ställe. Jag vill ta bort stressen från julklappsinköpen. Julen ska få vara den där fina högtiden, precis som när du var barn, så att du åter igen kan njuta av julen.

Julklappstipsen för hela familjen

Här hittar du ett stort urval av de bästa julklapparna. Du hittar både billiga julklappar och dyra julklappar bland julklappstipsen. Nu slipper du stressa ut på stan för att hitta julklappar. Här hittar du alla bra julklappstips på samma ställe och kan enkelt klicka hem dem via nätet.

Visst är det mysigt att samla hela familjen vid TV:n och titta på Kalle Anka. Att sedan samlas runt matbordet och njuta av maten. I vår familj brukar vi spela lite spel för att hålla nerverna i shack i väntan på tomten. När så tomten äntligen dyker upp så väntar något alldeles extra under granen. Hos Bra presenter hittar du alltid tips på julklappar som kommer betyda något speciellt för mottagaren.

Mina bästa tips på julklappar

Med den här sajten vill jag göra det lätt för dig att hitta roliga, fina och unika presenter till dem du älskar. Jag vill att du alltid ska hitta något oavsett om det är till din mamma, faster eller kusinen. Du ska alltid kunna hitta ett stort utbud av personliga presenter till dina nära och kära. Det är inte alltid lätt att gissa vad människor önskar sig i julklapp. Men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Jag vill göra det lätt för dig att njuta av julen och stressa mindre i år.

Tips på fortsatt läsning:

Jag hoppas du får en riktigt fin jul tillsammans med dina nära och kära!

Jultraditioner och julklappar

Lämna ett svar

Rulla till toppen