Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!

Senast updaterad 14 februari, 2024

Vad är hemligheten bakom bröllopsdagar? Från bomulls- till diamantbröllop, vi avslöjar mysteriet och ger tips på oförglömliga presenter varje år! Upptäck våra gåvotips för bröllopsdagar från 1 till 100 år.

Bröllopsdagar, från 1 till 100 år, har unika benämningar som Bomullsbröllop för 1 år och Kvadratbröllop för 100 år, symboliserande äktenskapets utveckling och styrka. Varje bröllopsdag föreslår specifika gåvor, som speglar årets material eller tema, från bomull till porslin, och erbjuder ett sätt för par att fira sin kärlek och gemensamma resa genom livet.

Vad har alla bröllopsdagar för namn och vad kan man ge i BRÖLLOPSDAG PRESENT?

Traditionella och Moderna Presentidéer för Bröllopsdagar

Från Historiska Traditioner till Nutidens Firande

I historiens gång har bröllopsdagspresenter utvecklats från traditionella normer till en mer jämlik utbyte av gåvor. Under 1700-talet var det vanligt att mannen gav sin fru en gåva för att markera deras bröllopsdag. Det kunde vara något så enkelt som en bukett blommor eller, vid större jubileer, något mer påkostat som smycken. Denna tradition har med tiden utvecklats till att spegla dagens syn på jämlikhet i relationer, där båda parter i ett äktenskap överraskar varandra med genomtänkta presenter.

Gåvor som Speglar Tiden: Välja den Perfekta Presenten

I dagens samhälle, där vi värderar jämlikhet och gemenskap högt, blir valet av bröllopsdagspresent ett sätt att uttrycka kärlek och uppskattning på lika villkor. Det handlar inte längre bara om vad mannen bör ge sin fru, utan hur båda kan glädja varandra med genomtänkta gåvor. Låt oss ta en närmare titt på olika bröllopsdagar och de presenter som bäst symboliserar varje unik milstolpe i äktenskapet.

Vad har alla bröllopsdagar för namn – bröllopsdagar år för år?

Vi erbjuder mer än bara förslag – vi tar dig med på en resa genom bröllopsdagar, avslöjar deras betydelser, traditioner och presenter som passar perfekt för varje år. I dagens moderna värld är det inte längre bara en fråga om vad ska mannen ge, utan båda parter bidrar med omtänksamma gåvor.

Bröllopsdagar år och namn – 1-100 år som gifta

Bröllopsdagar namn 1-9 år som gift par

Bröllopsdagar 1 år till 9 år markerar unika steg i äktenskapet. Dessa inkluderar 1 år bomullsbröllop, 2 år pappersbröllop, 3 år läderbröllop, 4 år fruktbröllop (och även blomsterbröllop), 5 år träbröllop, 6 år sockerbröllop, 7 år yllebröllop, 8 år gummibröllop och 9 år linnebröllop. De är perfekta tillfällen att hylla kärleken och sammanhållningen ni delar. Här är några presenter att överväga.

1 år Bomullsbröllop – Efter det första året som gift firar man bomullsbröllop. Bomull, med sina sammanflätade fibrer, symboliserar äktenskapets styrka och samhörighet, men också dess sårbarhet i början. Bra presentidéer för 1 årig bröllopsdag inkluderar bomullsprodukter som kläder, bordsdukar eller en hängstol. Firandet kan inkludera en romantisk picknick på en bomullsfilt eller en resa till kända modehuvudstäder. Detta jubileum är en viktig milstolpe att uppmärksamma.

2 år Pappersbröllop – Detta firas efter två år av äktenskap. Papper, som binds samman av fibrer, symboliserar relationens styrka och är som ett blankt blad för nya gemensamma upplevelser. Presentidéer för pappersbröllop 2 årig bröllopsdag kan vara ett kärleksbrev, en konstnärlig tavla, biljetter till kulturevenemang eller ett gemensamt fotoalbum. Dessa gåvor reflekterar början på en fortsatt gemensam livsresa. Att fira med ett pappersbröllop är ett fint sätt att hedra 2 år pappersbröllop tillsammans.

3 år Läderbröllop – Varför kalla 3 år läderbröllop? Om vi jämför med bomull och papper som var symbolerna för de tidigare bröllopsdgarna så är läder mycket mer hållbart och tåligt. Det är samma sak med ett gift par som firar 3 år tillsammans, ett äktenskap har verkligen många toppar och dalar. Det paret gått igenom under 3 år gör att de förstår varandra bättre och deras äktenskap är tåligare och mer robust. Exempel på bra present när ni firar 3 år som par är handskar, förkläde, klocka med läderarmband, smycken, väskor, bälten, musmatta, läderfåtölj, skrivbordsförvaring och skrivbordsunderlägg av läder. Vill du ha idéer på vad du kan ge din man eller fru i present på ett läderbröllop när ni varit gifta i 3 år kommer du hitta här. Vill ni ut och resa när ni firar 3 år kan platser som Florens i Italien vara ett bra mål.

4 år En bröllopsdag med två namn: Dessa bröllopsdagar heter fruktbröllop eller blomsterbröllop – Efter 4 års äktenskap firar ni antingen blomsterbröllop eller fruktbröllop, beroende på traditionen du följer. Frukt symboliserar mognad och tillväxt, och ett äktenskap har också utvecklats från ett litet frö. Precis som frukt måste äktenskap omvårdas för att mogna och blomstra. Några bra presenter att ge varandra en 4 årig bröllopsdag är en fruktkorg, parfym som doftar frukt, smycke i form av en frukt, fruktkorg, en skål med fruktsallad, smoothieblender, torkad frukt, fruktgodis, fruktsorbetmaskin, fruktte, eller en fruktstatyett. Fler förslag på vad du kan ge i present på ett fruktbröllop hittar du här. Föredrar du att kalla den här årsdagen för blomsterbröllop hittar du presentidéer här.

5 år Träbröllop – Trä symboliserar styrka, stabilitet och roten till er kärlek och äktenskap. 5 år är en viktig milstolpe i ert förhållande. Några presenter som passar att ge på en 5 årig bröllopsdag är möbler, tavla med träram, hjärta av trä, fågelholk, skål, fat, ask, smyckeskrin, bricka, träskor, dalahäst, eller ett foto i en ram av trä. Fler tips på vad du kan ge som bröllopsdag present på ett träbröllop. Fira 5 år träbröllop, som gifta med en picknick i skogen, eller plantera träd. Vill ni resa när ni firar 5 år skulle Bryggen i Bergen vara ett bra val. Känd för sina trähus, så det kan vara ett fint resmål när ni firar 5 år som gift par.

6 år Sockerbröllop – Detta firas efter sex år tillsammans och reflekterar sockrets historiska värde som en gång ansågs exklusivt och stärkande. Ett 6 årigt äktenskap symboliserar en söt och vårdad relation. Passande gåvor kan vara choklad eller sockerbitar i en fin ask. För att fira 6 år kan ni njuta av en chokladmassage, smaka på favorittårtan, eller kanske göra en vinresa till Porto, känt för sitt söta vin. Enkelhet som en mysig kväll med godis är också ett fint sätt att fira sockerbröllop.

7 år Yllebröllop – 7 år som gift par har fått namnet yllebröllop av en god anledning. Ull symboliserar värme i förhållandet och ylle hjälper oss att hålla oss varma, precis som kärleken mellan makarna i det gifta paret som nu varit gifta i 7 år. Bra present att ge varandra på en 7 årig bröllopsdag är underställ, sockor, halsduk, yllefiltar, kuddfodral, hatt eller kanske en sittdyna. Fler gåvor för att fira 7 år som par och fira yllebröllop kan du hitta här. Att fira 7 år som gift par skulle man kunna göra med en picknick (på en yllefilt) eller om det är vinter göra en vandring tillsammans (iklädda ylleunderställ). Är ni ressugna när ni firar 7 år som gifta kan Gotland vara ett resmål, eftersom det är kännt för sin ull och hantverk.

8 år Gummibröllop – Detta kan tyckas vara en billig present att ge men tänk på dess hållbarhet, enkelhet och de många användningsområdena som materialet har. Varför välja det som namn för 8 år som gifta? Ett 8 år äktenskap har nått en punkt av mycket användbarhet och hållbarhet och det kanske inte är den mest glamorösa gåvan men det är pålitligt, robust och alltid där för dig. Presenter att ge på en 8 år bröllopsdag kan vara hjärtballonger, badmadrass, tuggumi, vinergum, vedhink av gummi, galoscher, mobilskal, hink hantlar och gummibjörnar. Fler idéer för presentinköpet på ert gummibröllop kan du hitta här. Vill ni ut och resa när ni firar 8 år som gift par, då kan Hannover i Tyskland vara ett passande resmål. Continental.

uppblåsbar kajak i present

9 år Linnebröllop – Denna bröllopsdag har fått sitt namn linnebröllop och det är passande symbolik. Linne står för styrka och värde i en relation. Äktenskapets värde och kvalité, efter 9 år som gift par, motsvaras av kvalitén och värdet hos linne. Bra bröllopspresenter att ge när ni firar 9 år som gifta är kläder, sängkläder, väska, kuddfodral, och gardiner. Vill du ha mer inspiration för ert linnebröllop kan du hitta här. 9 år som par skulle kunna firas med en stor och fin middag! Vill ni inte laga mat själva när ni firar 9 år finns det förstås även restauranger som har linnedukar! Andra saker att göra när ni firar 9 år tillsammans är t.ex. att besöka textilmuseet i Borås.

kökshandduk

Bröllopsdagar namn år 10-19

Bröllopsdagarna 10 år till 19 år är en fortsättning på den vackra resan av äktenskapet. Ni firar över ett decennium av kärlek och samhörighet. Dessa speciella bröllopsdagar har fått sina egna unika namn, såsom tennbröllop för 10 år, 11 år stålbröllop, 12 år sidenbröllop, 13 år spetsbröllop, 14 år elfenbensbröllop, kristallbröllop 15 år, som symboliserar starkhet, skönhet och elegans.

10 år Tennbröllop – Varför välja tenn som namn för 10 år bröllopsdag? Tenn står för motståndskraft och det är nyckeln till ett äktenskap som håller ett hela 10 år. 10 år Tennbröllop är en bröllopsdag som påminner paret om att de byggt upp något väldigt fantastiskt och har ställt in sig på att deras äktenskap ska vara livet ut. Bra gåvor för 10 årig bröllopsdag är ljusstakar, servettringar, krukor, askar, fickplunta, skål, tennarmband eller en lampa. Vill du ha fler förslag på presenter för att fira 10 år som gift par, tennbröllop kan du hitta här. När ni varit gifta 10 år kan ni blicka tillbaka på 10 år av kärlek, glädje och äventyr ni har delat tillsammans. Är ni intresserade av att resa när ni firar 10 år kan Thailand som är en betydande producent av tenn vara ett bra mål.

11 år Stålbröllop – Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Stål är ju en väldigt stark metall och den representerar styrkan hos paret och relationen. 11 år är en lång tid tillsammans. Några presentidéer för en 11 år bröllopsdag är ett smycke, tårtspade, kökskniv, tändstål, bestick, väggklocka, bouleklot, termos, armbandsklocka, möbler och vikter vikter för tyngdlyftning. Fler presenter att ge på ett stålbröllop när ni varit gifta 11 år kan du hitta här. Har ni lust att resa för att fira att ni varit gifta i 11 år är Pittsburgh, USA. Det är känt som ”Stålstaden” och har en rik historia inom stål- och järnindustrin. Ett äktenskap som varat 11 år är verkligen vårt att fira!

12 år Sidenbröllop – Efter att ha klarat äktenskapets stormar är symbolen för den här bröllopsdagen siden, siden är för segel och att segla genom livets stormiga hav tillsammans. Ni har kämpat i 12 år genom livets vågor och klarat av mycket tillsammans. Några av de populära presenterna en 12 årig bröllopsdag är sängkläder, halsdukar, sexiga underkläder, klädesplagg, gardiner, sidenblommor, lampskärm, slips, fluga eller en fin sidenväska. Att fira 12 år erbjuder många möjligheter när det gäller att hitta fina gåvor! Mer inspiration för presenter på ett 12 år sidenbröllop kan du hitta här. Vill ni ut och resa för att fira 12 år skulle Peking i Kina vara ett passande resmål. Kina är ju känt för sin långa tradition av sidenproduktion.

13 år Spetsbröllop – Spetsen är elegant, och vackert sammansatt i ett komplicerat mönster, precis som den skönhet ni tillsammans har arbetat för att skapa. Spetsen är både vacker och stark, precis som äktenskapetefter 13 år. Bra presenter att ge sin partner när ni firar 13 år som gifta är kläder, underkläder, handskar, solfjäder, dukar, gardiner, en hund (så klart en spets), sjal, paraply, solfjäder, festväska, eller filmen ”Arsenik och gamla spetsar”. Fler presenttips för ett spetsbröllop 13 år hittar du här. Känner ni er ressugna kanske Brügge, Belgien är ett trevligt ställe att fira 13 år på? Brügge är känt för sin spetsindustri och är en vacker stad med kullerstensgator och välbevarade medeltida byggnader. Calais i Frankrike är också ett bra resmål för att fira 13 år. Calais är en historisk stad som har en lång tradition av spetstillverkning.

14 år Elfenbensbröllop – Den traditionella gåvan är är elfenben. Elefanten representerar tur, styrka, och välsignelser. Elefenben sägs ge tur och skydd. Elefanten ses som både stark och stabil och är en symbol för uthållighet. Den är en utmärkt symbol för ett 14 år långt äktenskap. Idag är inte elfenben en present som passar att ge, eftersom elefanterna är utrotningshotade. Så andra gåvor som passar att ge på en 14 årig bröllopsdag är elefantbilder, målningar och statyer. Du kan också skänka pengar till WWF för att rädda elefanterna och kampen mot tjuvskyttar. Eller varför inte välja gåvor av plast som ser ut att vara elefenben. Här kan du få mer inspiration för att handla presenter till ett elfenbensbröllop när ni firar 14 år tillsammans. För att fira 14 år kan ni resa till Botswana eller Kenya.

15 år Kristallbröllop – När man varit gift i 15 år heter årsdagen Kristallbröllop. Varför välja det som namn för 15 år som gifta? Kristaller är kända för hur vackert de reflekterar ljus. De symboliserar och speglar allt ni upplevt tillsammans som par. Det återspeglar skönheten och klarheten i ert förhållande efter 15 år. Bra present att ge din partner på en 15 år som par är glas, vas, smycken av kristall, väska, kristallkrona, konstglas, skål, ljusstakar, statyer, vinglas, fat, kannor och kristallprydnadssaker. Vill du ha fler förslag på presenter till ett kristallbröllop hittar du här. Vill ni fira 15 år som gift par kan ett besök på icebar eller en middag med kristallglas. Om natten är kristallklar, varför inte ta en romantisk promenad för att fira era 15 år tillsammans? För er som är ressugna kanske ett besök på Maldiverna (kristallklart vatten) kan vara ett fint sätt att fira 15 år som gift par?

16 årig bröllopsdag Fjäderbröllop – Fjädrar symboliserar ofta styrka, och tillväxt, men också hopp och frihet. Det är precis som med äktenskapet vi behöver hopp och frihet för att växa oss starka tillsammans. Bra val av gåvor på en 16 årig bröllopsdag är täcken, kuddar, dunjacka, solfjädrar, smycken, lösögonfransar (”lånta fjädrar”), fåglar, drömfångare, fjäderpenna, bokmärken och fågelholkar. Fler presenttips för ett fjäderbröllop kan du hitta här.

17 årig bröllopsdag SilkesbröllopDen sjuttonde bröllopsdagen är silkesbröllop. Par som når den här dagen har övervunnit sina första hinder i förhållandet. De har blivit starka av att arbeta sig igenom sina svårigheter och förväntar sig att vägen framåt förhoppningsvis ska vara ”silkeslen”. Den här årsdagen firar man med lyx och elegans. Föremål som passar att ge på 17 årig bröllopsdag är sängkläder, täcken, kläder, garn, nattlinne, underkläder eller ett silkesträd. Fler tips på presenter på ett silkesbröllop hittar du här.

18 årig bröllopsdag SatinbröllopDen artonde bröllopsdagen är satinbröllop. Satine är ett material som är både vackert och slitstarkt. Precis som relationen mellan makarna inte längre innebär täta gräl så löser man problemen tillsammas på ett mer smidigt sätt än under de första årens äktenskap. Har man kommit till 18 årig bröllopsdag har man en stark relation som väcker beundran både bland vänner och släktingar. Bra presenter att ge sin partner på satinbröllopsdagen är underkläder, sänkgkäder, kläder, skor, festväska, pyjamas, eller kanske ett marsvin (av rasen Satin). Fler idéer på gåvor till ett satinbröllop hittar du här.

19 årig bröllopsdag GalonbröllopDen nittonde bröllopsdagen är galonbröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? När ett par firar 19 årig bröllopsdag har de verkligen visat att de håller ihop i både vått och torrt. Galon håller inte bara torrt när det regnar, det är även väldigt slitstarkt, precis som deras äktenskap. Några presentidéer att ge sin man eller hustru den här årsdagen är regnkläder, mobilskal, vantar eller något av konstläder. Fler ideéer på vad du kan ge i present på ett galonbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar namn år 20-29

Bröllopsdagar mellan 20 och 29 år är viktiga milstolpar som representerar ert äktenskaps tillväxt och beständighet. Dessa årsdagar, som 25 år silverbröllop och 20 år porslinsbröllop, symboliserar er fördjupade kärlek och förståelse. Att fira dessa dagar med kreativa och meningsfulla presenter är ett sätt att hedra och skapa oförglömliga minnen från era gemensamma år.

20 år Porslinsbröllop – Att fira en 20 årig bröllopsdag är ett speciellt tillfälle som representeras av porslin. Denna milstolpe symboliserar den varaktiga samhörigheten och äktenskapets delikata natur. En 20 årig bröllopsdag erbjuder en perfekt tidpunkt för att reflektera över de år ni delat och fira med gåvor i porslin, exempelvis köksartiklar eller dekorativa objekt. Varför inte markera er 20 årig bröllopsdag med en romantisk middag och sedan utforska nya destinationer? Japan, känt för sin omfattande porslinshistoria, framstår som ett idealiskt resmål. Där kan ni besöka platser som Arita och Seto, berömda för sitt porslin. Ett alternativt firande av er 20 årig bröllopsdag kan vara att besöka Paradisverstan på Öland, vilket kan erbjuda en unik och minnesvärd upplevelse för att fira era 20 år tillsammans.

21 årig bröllopsdag NylonbröllopDen tjugoförsta bröllopsdagen är nylonbröllop. Nylon är känt för sin otroliga styrka, hållbarhet men också att den är otroligt elastisk. Det används till allt från skottsäkra västar, till ytterkläder och badkläder. Nylon är både hållbart och flexibelt, precis som det par som varit gifta i 21 år. Bra present att ge varandra på en 21 årig bröllopsdag är nylonstrumpor, necessär, kameraväska, paraply, fallskärm, hängmatta och väska. Fler presenter på et nylonbröllop kan du hitta här.

22 årig bröllopsdag JutebröllopDen tjugoandra årsdagen är jutebröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Jute är det grova och robusta tyg som används för att göra säckar. Både jute och spets används ofta för att dekorera vid bröllop. Säckväv och spets kan representera nödvändiga komponenter i ett framgångsrikt äktenskap. Vi behöver både uthållighet och hållbarhet, men även ömhet och idealism. Perfekta presenterer att ge sin partner 22 årig bröllopsdag är matta, väska, tallriksunderlägg, skor, säckar, dukar, korgar och kuddfodral. Många fler idéer på vad du kan ge i present på ett jutebröllop hittar du här.

23 årig bröllopsdag Hampabröllop – Hampa är en växt som är både tålig och snabbväxande. Den kan växa i näringsfattiga jordar och i de flesta klimatzoner. Den har länge använts för sina psykoaktiva egenskaper. Ska man då tolka det som att man behöver droger för att hålla liv i äktenskapet under 23 år? Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror man ska tolka det som att om du hittar rätt person att gifta dig med så klarar ni av alla problem tillsammans. Har ni varit gifta i 23 år har ni, precis som hampan, stått ut med svåra omständigheter och ändå fått kärleken att gro och spira. Några idéer på present på 23 årig bröllopsdag är kläder, matta, hatt, möbler, portmonä, mobilfodral, skrubbvantar, lampskärm, väska, skor, tvål och body butter. Fler tips på vad du kan ge i present på ett hampabröllop kan du hitta här.

24 årig bröllopsdag Sammetsbröllop – Sammetstyg gjordes ursprungligen av sidentrådar som är vävda så att ena sidan är slät och den andra har en kort mjuk lugg. Det var ett lyxigt tyg, som nästan bara kungligheter kunde bära. Den 24-åriga bröllopsdagen har fått sitt namn eftersom en stark och kärleksfull relation mellan ett gift par kan liknas vid sammet, mjukt och hållbart på samma gång. Det var ett dyrt och lyxigt material så det är även en symbol för lyx och välstånd. Bra present att ge varandra när ni firar 24 årig bröllopsdag är kläder, fåtölj, kuddfodral, gardiner, lampskärm, sittpuff, tapeter, smyckeskrin, hårband, sminkväska, och pall. Fler presentidéer för ett sammetsbröllop kan du hitta här.

25 år Silverbröllop – Efter ett kvarts sekel (25 år) som gifta firar ni silverbröllop, en viktig milstolpe i ert äktenskap. Silver symboliserar styrka och lycka efter 25 år tillsammans. Bra presentidéer inkluderar smycken, ljusstakar och silverbestick. Många par väljer att förnya sina äktenskapslöften eller arrangera en silvertemafest. För ressugna par är Chiang Mai, känt för sitt silversmide, ett intressant resmål. Att fira 25 års äktenskap är en betydande händelse värd att uppmärksammas.

26 årig bröllopsdag KorkbröllopDen tjugosjätte årsdagen är korkbröllop. Kork har flera symboliska betydelser, dels så kan korken plugga igen något för att bevara det. Kanske är det våra fina minnen och upplevelser tillsammans som ett par som vi vill bevara. Korkar flyter också lätt och den symboliserar förmågan att ta sig upp till ytan även i komplicerade situationer, precis som kärlek. Bra presenter att ge varandra när man firar 26 årig bröllopsdag är en flaska champagne, en vinflaska, underlägg av kork, jordglob, anslagstavla, skor med korksula, mobilskal, yogamatta, eller ta med din man eller hustru till staden Cork på Irland! Fler tips på gåvor till ett korkbröllop hittar du här.

27 årig bröllopsdag Balsabröllop – Balsaträ är ett mjukt, och poröst träslag, det påminner lite om kork. Det här materialet används ofta till flygplansmodeller, kanoter och surfingbrädor. Det är inte svårt att se kopplingen till äktenskapet här. Precis som när det gäller flygplan, kanoter eller surfingbrädor är ett bra äktenskap något som håller dig över vattenytan eller ger dig luft under vingarna. Några presentidéer när ni firar 27 årig bröllopsdag är modellflygplan, pingisracket, surfingbräda, eller ett smyckeskrin. Fler presenttips för ett balsabröllop hittar du här.

28 årig bröllopsdag Masonitbröllop – Masonit har många fördelar så som att den inte spricker och den ger inga stickor. Den tål en viss mängd fukt och klarar extrema temperaturer. För att klara hålla ihop med sin hustru eller man så länge att man firar den 28 årig bröllopsdag krävs det att man som par klarar extrema situationer utan att relationen spricker. Några presentförslag för ett masonitbröllop är fågelholk, verktygstavla, Couronnespel, pingisbord, och möbler (med masonitbaksida). Fler idéer om vad du kan ge i present på ett masonitbröllop hittar du här.

29 årig bröllopsdag Plywoodbröllop – Plywood tillverks av träfaner som man limmar i flera lager, med 90 graders rotation. Det gör att plywood blir böjbart och segt. Det har en väldigt hög hållfasthet i jämförelse med andra material. När ett äktenskap varat i 29 år är även det väldigt hållbart. Precis som hos plywood är makarnas olikheter en del av styrkan. Bra present att ge på en 29 årig bröllopsdag är till exempel, bord, stolar, förvaringslådor, hyllor, kajak, väggklocka, vackra askar, modellbyggen, pizzaspade, och ukulele. Fler presentideer för ett plywoodbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar namn år 30-39

Bröllopsdagar 30 år till 39 år representerar en imponerande tid då ni firar tre decennier av äktenskaplig glädje och samhörighet. Dessa bröllopsdagar har namn som tex pärlbröllop, skifferbröllop, 35 år korallbröllop, mm. Bröllopsdagarna bär med sig en aura av sällsynt skönhet och stadighet.

30 år Pärlbröllop – När ni varit gifta i 30 år kallas bröllopsdagen för pärlbröllop. Efter tre decennier av kärlek och engagemang för varandra är det nu dags att fira 30 årig pärlbröllop. Pärlor som symbol för 30 år är passande eftersom de står för renhet och ärlighet. Pärlor är runda till formen, vilket symbolisear att det aldrig tar slut, precis som ett äktenskap borde vara. Bra gåvor att ge din make eller hustru på ett 30 år pärlbröllop är smycken, nagellack med pärlemo, hårsmycken, eller en bok ”Flicka med pärlörhänge”. Den här årsdagen kan de kanske vara lite knepigt att hitta en bröllopspresent till en man, men det finns naturpärlor och tigeröga som är lite coolare pärlor som kan passa även en man. Fler ideer på presenter för ett pärlbröllop hittar du här. Ska ni ut och resa den här bröllopsdagen när ni varit gifta i 30 år skulle ni kunna fira med en resa till Perl Harbour (Hawaii), Eller kanske Tahiti och besök på en pärlfarm kan vara ett bra sätt att fira 30 år tillsammans?


31 årig bröllopsdag Mahognybröllop – Mahogny är ett vackert, rödbrunt trädslag som framför allt används för tillverkning av möbler. Tyvärr avverkas mycket regnskog för att producera mahogny, så se till att presenten du köper är FSC-certifiead mahogny. Några idéer på presenter att ge varandra på en 31 årig bröllopsdag är möbler, bricka, hårfärg, gitarr, kalimba, hårborste, tavelram, kaffekvarn, piano, biljardbord, eller köksluckor. Fler idéer på vad du kan köpa i present på ett mahognybröllop hittar du här.

32 årig bröllopsdag Granitbröllop – Graniten består av en blandning av olika mineraler. Den kan ha många olika färger allt vit till röd och svart, allt beror på vilka mineral er och vilken textur den har. Granit är väldigt hård och sprickfri. Den har hög motståndskraft mot stötar och tryck. Den tål faktiskt även surt regn. Vanliga gåvor att ge varandra när man firar 32 årig bröllopsdag är en mortel i granit, trädgårdsprydnader, fontän, parasollfot, bänkskiva till köket, whiskystenar eller en eldstad i granit. Vill du bjuda honom eller henne på en resa, varför inte Makedonien och ta in på hotell Granit. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett granitbröllop hittar du här.

33 år Gnejsbröllop – Gnejs består av olika stenarter som genomgått en metamorfos och omvandlats under högt tryck och temperatur. Sten kan vara så vackert och är en betryggande hård och stabil grund att bygga vidare på, precis som kärlek. Färgen på gnejs beror på vilka mineral som ingår. Gnejs kan skiva sig i tunna lager, så den skiljer sig mycket från graniten. Några presentförslag på en 33 årig bröllopsdag är en blomma, som du dekorerar med dekorsand av gnejs. Kanske ni ska passa på att ge er själva trädgårdsplattor av gnejs, gatsten, en mur eller göra om trappan. Fler presenter till ett gnejsbröllop hittar du här.

34 år Skifferbröllop – Skiffer bildades för omkring 500 miljoner år sedan. Det bstår av kvarts, fältspat och glimmer. Skiffer är frostbeständigt och syrabeständigt, så det passar det svenska klimatet bra om man vill ha det i trädgården. Skiffer ger ett exklusivt intryck och brukar ha en vacker lyster. Presenter som passar att ge vid 34 årig bröllopsdag är plattor till trädgården, en bänkskiva i köket, nytt golv, kakel, skyltar, underlägg för mat, ljusplatta, skyltar eller en tvålpump i badrummet. Ska du bjuda din hustru eller make på en resa kan en vistelse i Norge på hotell Skifer i Oppdal vara ett tips. Presenter på ett skifferbröllop kan du hitta här. Fler gåvor för ett skifferbröllop hittar du här.

35 år Korallbröllop – När ni firar 35 års äktenskap, även känd som korallbröllop, firas er långvariga relation, likt korallernas långsamma utveckling. Korall symboliserar varaktighet, skydd och kärlekens rikedom. Passande gåvor inkluderar korallfärgade kläder, smycken och heminredning. För de äventyrliga kan en resa till Stora Barriärrevet eller ett boende på Coral Hotel i Malta vara en minnesvärd upplevelse. Ett besök på ett akvarium kan också vara ett fint sätt att fira denna speciella dag.

36 år Marmorbröllop – Marmor är en vacker bergart som vi ofta använder som byggnadssten. Marmorn är ljus och vacker, den passar i de flesta hem och tillsammans med de flestar stilar. Några bra saker att ge din man eller fru på bröllopsdagen är marmorbord, ostbricka, ostkupa, mortel, köksbänk, ljushållare, lampfot, väggklocka, schackbräde, mobilskal, glasunderlägg, smycken, eller en väggklocka i marmor. Ska du köpa en resa på en 36 årig bröllopsdag kan marmorgrottornai Chico i Chile eller så kan ni resa till England och bo på Marriott Hotel Marble Arch i London. Vill du ha fler tips på gåvor på ett marmorbröllop klicka på länken.

37 år TegelbröllopDen trettiosjunde bröllopsdagen är tegelbröllop. Tegel är ett tungt material som behåller sin temperatur länge och ger ett behagligt inomhusklimat. Några idéer på present på en 37 årig bröllopsdag är tegelliknande väggpaneler, bygga en utegrill, tegelfärgat klädesplagg eller smycke, krukor, filmen ”Brick”, en pizzaugn, eller en lergryta. För dem som är ressugna passar Brick New Jersey i USA eller Hotel Brick i New Mexico bra. Läs mer om tegelbröllop här.

38 år Cementbröllop – Cement blandas med sand, stenkross och vatten för att framställa betong. Precis som ett äktenskap blir cementen till något väldigt stabilt och hållfast. Ett äktenskap som varat i 38 år är även det väldigt robust. Några idéer på vad du kan ge din partner på en 38-årig bröllopsdag är ljusstake, värmeljushållare, fågelbad, krukor, fat, dekorationshjärta, vaser, en ny kommod till badrummet trädgårdsfigurer, bok om att gjuta i betong, eller ett bord av betong. För dem som är ressugna kanske en resa till USA och staden Concrete i Washington. Vill du ha fler presenttips för ett cementbröllop hittar du dem här.

39 år Grafitbröllop – Grafit är väldigt användbart, det är lätt och flexibelt. Vi använder den för tillverkling av smörjmedel, polermedel och smältdeglar. När man blandar grafiten med olja blir den ett utmärkt smörjmedel. Presenter som du kan ge på en 39-årig bröllopsdag är är till exempel en ficklampa, inredning eller kläder i grafitfärg, golfklubba med grafitskaft, konstnärsset med grafitpennor, kitchenAid i grafitfärg, kolkridor, eller ett telefonskal i grafitfärg. Ska du köpa en resa borde ni åka till Kielce i Polen och bo på Hotel Grafit. Fler tips på bra gåvor på ett grafitbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar namn år 40-49

Bröllopsdagar 40 år till 49 år markerar en anmärkningsvärd tid då ni firar fyra årtionden på er äktenskapliga resa. Dessa bröllopsdagar han namn som 40 år rubinbröllop, 45 år safirbröllop, keramikbröllop, plåtbröllop osv. De bär med sig en särskild betydelse och symbolik. Rubinbröllop representerar den glödande kärleken som har stått stark under dessa fyrtio år, medan keramikbröllop symboliserar den konstnärliga och sköra naturen i förhållandet. Plåtbröllop, å andra sidan, reflekterar den solida och starka grund som paren har byggt upp tillsammans.

40 år Rubinbröllop – När ni varit gifta i 40 år heter bröllopsdagen rubinbröllop. Att vara gift 40 år är fantastiskt. På rubinbrinbröllopet är det så klart tradition att ge rubiner till sin äkta hälft. Rubiner som symbol för 40 år som par är ett bra val med tanke på respekten och visdomen som finns i äktenskapet. Men du måste inte hålla dig till rubiner när du köper presenter till en 40 årig bröllopsdag. Det finns mycket annat du kan din man eller frun när ni firar 40 år. Några idéer på gåvor när ni firar 40 år är smycken, Absolut Vodka Ruby Red, rubinröda skor eller kläder, väggklocka, väska, nagellack, glas, hängmatta, hårfärg, ljus, eller inredning. Ska ni ut och resa när ni firar 40 år kan ett besök i Düsseldorf i Tyskland och bo på Hotel Rubin. Staden Ruby på Barbados vara ett tänkbart resmål om man firar 40 år som par. Fler gåvor när ni firar 40 år rubinbröllop, 40 år som gifta, hittar du här.

41 år Keramikbröllop – Krukor formas långsamt till sin slutgiltiga design, precis som ett äktenskap där båda formar det tillsammans. De bestämmer själva hur de vill forma sitt äktenskap. Ett äktenskap kräver att båda individerna formar sig och vägleder varandra till vilken typ av relation de vill ha. Bra presenter att ge på en 41 årig bröllopsag är koppar, fat, skålar, kanna, vas, ljusstakar, formar, keramikkurs, brännugn för keramik, dekorationer eller en lampa. Vill ni göra något för att fira bröllopsdagen kan ett besök på någon keramikverkstad (Höganäs, Nittsjö, Kullabygden, Paradisverstan) vara en bra idé. Mer presentinspiration på keramikbröllop kan du hitta här.

42 år Mässingsbröllop – Mässing är en legering bestående av koppar och zink. den är lätt att forma vid låga temperaturer. Den används för att tillverka allt från kåpor, armaturer, rörledningar och patronhylsor. Några gåvor som passar att ge på mässingsbröllop passar det med gåvor så som ljusstakar, krukor, lampa, solur, portkläpp, brödrost, vas, ask, teleskop, vattenkanna, smycken, hink, skålar, eller en mortel av mässing. Fler presenter på en 42 årig bröllopsdag hittar du här.

43 år PlåtbröllopDen fyrtiotredje bröllopsdagen är plåtbröllop. Plåt är ett lätt, men ändå väldigt tåligt. Det är korrosionsbeständigt, och vackert. Användningsområdena när näst intill oändliga. Plåten har många likheter med ett äktenskap som varat i 43 år. Några idéer på presenter att ge en 43 årig bröllopsdag är bakplåtar, muffinsplåt, vattenkanna, kruka, skåp, dekorationer till trädgården, inredningsskylatar, väggklocka, odlingsstickor, cafémöbler, odlinskrage, brödburk, redskapsbod, låda, medicinbox, vinbox, överlevnadskit eller kokboken ”Mat på en plåt”. Fler gåvor på ett plåtbröllop kan du hitta här.

44 år Nickelbröllop – Nickel är en silvervit glänsande, böjbar metall. Den står emot rostangrepp och klarar höga temperaturer. Presenter som passar att ge på 44 årig bröllopsdag är en vintage tekanna, amerikanskt 5-centsmynt, taklampan Nickel Bandama, bestickset av krom och nickel, eller en väggklocka. Vill du bjuda din fru eller man på en resa kan en resa till Amsterdam och bo på Hotel Old Nickel eller Nickel City i Karlifonien vara bra resmål. Fler tips på gåvor på ett nickelbröllop kan du hitta här.

45 år Safirbröllop – Vägen mot ett halvt sekels äktenskap är verkligen anmärkningsvärd. Par som når den 45 år safirbröllop har ett äktenskap baserat på kärlek, trohet och uppriktighet. Safiren är också en symbol för lycka och för att hålla äktenskapet starkt och friskt. Safirer har en blå nyans, den symboliserar lugn och uppriktighet. Det är verkligen en passande symbol för en 45 årig bröllopsdag. Bra gåvor att ge när ni firar 45 år som gifta är smycken, handväska, kläder, skor, heminredning, möbler, eller blå köksutrustning. Vill man resa någonstans för att fira 45 år safirbröllop kanske en båt (av märket Safir). En resa till Bodrum i Turkiet (bo på Hotel Safir), eller Ho Chi Minh i Vietnam (bo på Sapphire Saigon Hotel) vara något för er för att fira 45 år som gifta. Vill du ha fler förslag på presenter på ett safirbröllop hittar du dem här.

46 år Blybröllop – Bly är en mjuk, formbar och tung metall. Bra presenter som du skulle kunna ge på en 46 årig bröllopsdag är blyertspennor, stiftpenna, skor av märket Sofie Bly, fiskeutrustning, eller tvålpump till badrummet av märket Bly. Vill ni ut och resa på blybröllopet staden Bly i Oregon USA ett tips. Fler idéer på presenter till ett blybröllop kan du hitta här.

47 år Kvicksilverbröllop – Varför välja det som namn för en bröllopsdag kvicksilver är ju giftigt, tänker du kanske? Kvicksilver är kanske den svåraste bröllopsdagen att hitta någon förklaring till. Kvicksilver är ett flyktigt grundämne som är mycket giftigt och är ett av de farligaste miljögifterna. Det ger skador på hjärnan och det centrala nervsystemet. Kvicksilver var kvicksilver populärt i det gamla Egypten. Man har t.ex. hittat spår av kvicksilver i gamla egyptiska gravar från 1 500 år före Kristus. Man trodde på den tiden att kvicksilver var någonting som var bra för hälsan och helt enkelt kunde förlänga livet. Vill du hitta presenter till din man eller hustru för 47 årig bröllopsdag kan en termometer, kläder av märket Quicksilver, filmen ”Quicksilver”, en katt av rasen Quicksilver eller en pelargon av arten Quicksilver vara en bra idé. Föredrar du att ge din fru eller äkta man på en oväntad bröllopspresent kan en surfkurs hos Quicksilver Surf School i Newquay i England vara ett tips. Behöver du fler idéer på present du kan ge på ett kvicksilverbröllop har jag samlat fler här.

48 år Zinkbröllop – Varför välja zink som namn på en bröllopsdag? Zink är en metall som är mjuk och väldigt formbar. Det är ett livsnödvändigt mineral som krävs både för immunsystemet och för energiomsättningen i kroppen. Zink kan användas för att göra stål korrosionsbeständigt. Några bra presenter på en 48 årig bröllopsdag är en vattenkanna, fågelmatare, zinktabletter, kruka, ljusstake, pall, väggklocka, medicinlåda, bricka, taklampa. ljusfat, ljuslykta, burkar, eller en vinbox. På zinkbröllopsdagen kan ni även passa på att resa till Bad Füssing i Tyskland och bo på Kurhotel Zink. Fler idéer på gåvor på ett zinkbröllop kan du hitta här.

49 år AluminiumbröllopDen fyrtionionde bröllopsdagen är aluminiumbröllop. Aluminium är den vanligaste metallen, som vi kommer i kontakt med nästan dagligen. Varför välja aluminium som namn på en bröllopsdag? Metallen är mjuk, silvrig och lätt att forma. Aluminium används för att göra matfolie och läskburkar. Bra presenter att ge sin partner på 49 årig bröllopsdag är en vattenflaska, verktygslåda, stekpanna, burkar med aluminiumlock, solglasögon, champagnekyl, Apple Watch Aluminium Sport, Knivblock, eller datorställ. Vill du ha fler förslag på presenter på ert aluminiumbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar namn år 50-59

Bröllopsdagarna år 50-59 är en enastående tid då ni firar hela fem årtionden på er äktenskapliga resa. Dessa bröllopsdagar har namn såsom 55 år smaragdbröllop, guldbröllop, krombröllop och kopparbröllop. Guldbröllop representerar den oskattbara och ovärderliga kärlek som har varat i 50 år, medan krombröllop symboliserar det starka och motståndskraftiga bandet som paren har byggt upp. Kopparbröllop återspeglar den värme och glans som fortfarande genomsyrar äktenskapet efter så lång tid.

50 år Guldbröllop – När ni varit gifta i 50 år heter bröllopsdagen guldbröllop. Ett halvt sekel av kärlek och engagemang för varandra är verkligen något stort! Guld är den traditionella gåvan när man firar guldbröllopsdagen. Varför välja guld som namn på en 50 år som gifta? Guld symboliserar både umbäranden, sällsynthet och värdet i förhållandet. Att nå 50 år är inte en lätt bedrift, så belöna din partner med något av guld. 50 år av kärlek bör verkligen firas, så välj en gåva av guld eller i guldfärg. Några presenter som passar när ni firar 50 år bröllopsdag är smycken, guldtacka, Moet & Chandons guldchampagne, hyr en guldfärgad sportbil, en guldhamster, eller en guldklocka. Vill ni ut och resa när ni firar 50 år guldbröllop kan ni bo på något av Hotel Guldsmedens hotell i Danmark, Norge, Island, Tyskland, Frankrike eller Indonesien. Eller kanske kan ni besöka Mollie Kathleen Gold Mine i Colorado eller vaska guld tillsammans i Vetlanda när ni firar 50 år? Vill du ha fler förslag på vad du kan ge i present på ett guldbröllop hittar du det här. 50 år av äktenskap är verkligen värt att fira och många par väljer att förnya sina äktenskapslöften när de firar 50 år.

51 år Krombröllop – Varför välja krom som namn på en bröllopsdag? Krom är ett metalliskt grundämne som ofta används för legeringar. När korommetallen exponeras för luft bildas ett tunt oxidskikt som skyddar metallen. Krom används för att öka korrisionsbeständigheten hos rostfritt stål, men också som ytbehandling för andra metaller. På en 51 årig bröllopsdag kan det passa att ge bort en kromad lampfot, taklampa, kromtabletter, fälgar, handdukstork, mobilskal, vattenkokare, tändare, elvisp, mixar, brödrost, armbandsklocka eller en pressobryggare. Fler presenttips på ett krombröllop kommer du hitta här.

52 år Bronsbröllop – Varför välja brons som namn på en bröllopsdag? Brons är en symbol för stabilitet och den representerar styrkan i äktenskapet. Det indikerar att ett par som varit tillsammans i 52 år har hittat stabilitet och hållfasthet i sitt äktenskap. Presenter som passar att ge varandra på 52 årig bröllopsdag är en brons skulptur, ljuslykta, smycke, taklampa, ljusstakar, spegelbricka, julstjärna, väska, köksmaskin i bronsfärg, eller kanske bronz oil. Fler presentförslag på ett bronsbröllop hittar du här.

53 år Kopparbröllop – Varför välja koppar som namn på en bröllopsdag? Koppar är som du säkert vet en vacker rödaktig metall som symboliserar kärlek och passion. Även efter mer än 50 år fortsätter kärleken och passionen i äktenskapet. En gåva av koppar kommunicerar detta med sin värme, glöd och höga ledningsförmåga. Passionen är lika hög som under de första åren av äktenskapet. Bra presenter att ge din make eller hustru på en 53 årig bröllopsdag är kaffekoppar, temuggar, lampa, antika köksskålar, bastuhink, tekanna, vattenkokare, regnmätare, grytor, ljuslykta, ljusstake, oljelampa, bord, utebelysning eller en traktörpanna. Vill du ha fler förslag på gåvor på ett kopparbröllop kan du hitta här.

54 år Platinabröllop – Platina är en av ädelmetallerna och den förekommer i legeringar och används i allt från smycken till kemiska apparater. Namnet platina kommer från spanskans platino som betyder ”litet silver”. Platina är mer sällsynt och det kostar mer än guld. Några presenter att ge varandra på en 54 årig bröllopsdag är smycken, Orrefors Ljusstake Carat Platina, klocka, platinafärgade köksmaskiner och om du har budget för det en Porsche Panamera Platinum Edition. Vill ni ut och resa på ett platinabröllop så är det Las Vegas och ett boende på Platinum Hotel. Vill du ha fler tips på presenter på ett platinabröllop finns det fler här. En intressant detalj är att både 54 årig bröllopsdag och 80 år bröllopsdag har fått namnet platinabröllop.

55 år Smaragdbröllop55 år som gifta då heter bröllopsdagen smaragdbröllop. Smaragden är ädelstenen som representerar sann kärlek och lojalitet. Den gröna färgen indikerar förnyelse och ny tillväxt. Att ge dessa djupgröna stenar visar inte bara din kärlek, utan hoppet om en framtid som grönskar och är full av nya upplevelser när ni firar 55 år. Bra presenter att ge bort när ni firar 55 år Smaragdbröllop är till exempel smycken, smaragd-tujor, kläder, möbler, väska, mobilskal, Smaragd resårsäng från Soff och säng. Har du budget för det kommer en Kabe Smaragd vara en fin bröllopspresent när ni firar 55 år. Vill du ut och resa för att fira 55 år varför inte ta med honom eller henne till Thassos i Grekland (och bo på Hotel Emerald). Fler tips på presenter när ni firar smaragdbröllop 55 år finns här.

56 år Volframbröllop – Volfram är ett metalliskt grundämne. Det är det ämne som har den högsta smältpunkten och passar därför bra att använda i bland annat glödlampor. Bra presenter att ge varandra på en 56 årig bröllopsdag är smycke, lampa, klocka, mormyrskor för pimpelfiske, kniv med en volframlegering. Eller varför inte skaffa en hund som du döper till Volfram. Vill du ha fler förslag på presenter till ett volframbröllop hittar du här.

57 år Manganbröllop – Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Mangan är en mycket hård metall, men bräcklig. Den är silvergrå och liknar järn till utseendet. Mangan är något som alla levande organismer behöver, men bara ytterst lite. Det finns mangan i produkter som ris, havregryn, fullkornsprodukter, chiafrön, nötter, bär, mandlar, spenat, gröna bönor, rödbetor, banan, och kaffe. Några presenter du kan ge en 57 årig bröllopsdag är mangantabletter, en fågelmatare eller ekorrmatare (fylld med nötter), yxa av manganstål eller ett kit för att odla eget kaffe. Fler presenter du kan ge din fru eller make på ett manganbröllop hittar du här.

58 år Bärnstensbröllop – Bärnsten symboliserar visdom och värme, passande för att fira 58 årig bröllopsdag. Den står för positiv energi och förmågan att underlätta svåra val, likt ett långvarigt äktenskap. Passande gåvor inkluderar bärnstensfärgade smycken, klockor, vaser, eller ljuslyktor. Ett besök till bärnstensmuseet i Höllviken eller en resa till Amber Hotell i Luleå eller Gdańsk erbjuder unika upplevelser för att fira denna speciella dag. Fler förslag på gåvor till bärnstensbröllop hittar du här.

59 år Akvamarinbröllop – Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Akvamarin betyder vatten och hav. Akvamarin är en ädelsten som står för renhet, klarhet och tydlighet. Saker som är väldigt viktigt, speciellt i ett äktenskap. Genom att kommunicera utifrån dina känslor och att lyssna kommer du både förstå din omgivning och dig själv. Bra presenter att ge sin man eller hustru på en 59 årig bröllopsdag är ett smycke, ljushållare, gå på Spa, akvamarinfärgade kläder, skor, väska, eller en almanacka. Vill du istället att ni gör något speciellt på bröllopsdagen kanske en dykkurs. Vill ni åka lite längre kanske Barcelona i Spanien och att bo på Hotel Aquamarina är ett bra val. Vill du ha fler förslag på presenter på ett akvamarinbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar namn 60-69 år och förslag på bröllopsdag present

Bröllopsdagar 60 år -69 år markerar en enastående prestation för er och ni firar sex decennier av äktenskap. Dessa bröllopsdagar har namn såsom diamantbröllop som är 60 år, 65 år krondiamantbröllop, men det finns också glasbröllop och emaljbröllop osv. Bröllopsdagarnas namn bär med sig en extraordinär symbolik och betydelse.

60 år Diamantbröllop – Efter 60 års äktenskap firas diamantbröllop, symbolen för hållfasthet och skönhet. Diamanter, som är det hårdaste materialet vi känner till, representerar parets styrka och uthållighet genom åren. De vita diamanters renhet och visdom speglar den djupa kärleken och visdomen som växt fram under dessa 60 år. Perfekta gåvor är smycken eller unika upplevelser som en resa till Porec i Kroatien, Le Diamant på Martinique Karibien, Maldiverna eller Seychellerna. Dessa destinationer erbjuder lyxiga och minnesvärda firanden av detta speciella jubileum. Fler förslag för att fira 60 år diamantbröllop finns tillgängliga. 60 år tillsammans är en imponerande milstolpe värd att fira storslaget.

61 år Glasbröllop – Varför välja glas som namn på en bröllopsdag? Den egenskap man först tänker på när det gäller glas är dess förmåga att släppa igenom ljus, så att vi kan se rakt igenom det. Glas är också hårt men sprött. På en 61 årig bröllopsdag kan man ge varandra presenter så som solglasögon, glasögon, whiskyglas, graverade champagneglas, karaff, glasskål, ljuslykta, ljushållare, konstglas, smycken, ugnsform, lampa eller glasskål. Vill ni åka någonstans för att fira glasbröllop är Kosta Boda Art Hotell i Glasriket Nybro ett bra val. Fler presentförslag för ett glasbröllop hittar du här.

62 år TopasbröllopDen sextioandra bröllopsdagen är topasbröllop. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Topasen är en sten som står för sann kärlek och framgång i det man åtar sig. Topasen sägs stimulera individualitet och kreativitet. Det är den sten som anses omforma negativitet till kärlek och glädje. Bra gåvor att ge varandra på Topasbröllopsdagen är smycken, resväskan Topas, Topaz skor, eller Alfred Hitchcock film ”Topaz”. Vill ni ut och resa finns alternativ som Topaz Eclodge i Vietnam eller Topaz Hotel i Washington.

63 år Jadebröllop – Varför välja jade som namn för en bröllopsdag? Jade är en väldigt hård och slitstark kristall. Grön jade sägs lära oss att våga släppa in mer glädje i livet. De sägs ge beskydd och ska vara extra bra att ha med sig på resor. Jade ger oss livsenergi men är också en sten för framgång vitalitet och överflöd. När ni firar er 63:e bröllopsdag finns det många presenter att välja mellan så som smycken, skulpturer, jadefärgat duschset, kaffemugg, eller ett jadefärgat nagellack. Vill ni ut och resa kan ni alltid boka en resa med Jade Travel. Några resmål som passar för jadebröllopet är Jade Hotel i New York och Jade Buddha Temple i Shanghai i Kina.

64 år Emaljbröllop – Emaljering är en av de äldsta metoderna för ytbeläggning. Emaljering kan göras på olika metaller så som stål, koppar, aluminium eller gjutjärn. Några presentidéer som man kan ge varandra på emaljbröllop är ljusstakar, manschettknappar, koppar, ljusstakar, kanna, väggklocka, smycke, taklampa, stekgryta, badkar, durkslag, tvålkoppar, hink, tallrikar, brödlåda, stekpanna eller en skylt.

65 år Krondiamantbröllop – Bra presenter att ge på 65 år kronbröllopsdagen är en smyckeskrona, förkläde, väska, ljuslykta i form av en krona, eller en hatt från Diamond Crown. Att ha delat sina liv tillsammans i hela 65 år är något som förtjänar en extraordinär uppmärksamhet. 65 år Krondiamantbröllop är så sällsynt att det symboliserar både styrka och beständighet, precis som diamanter är kända för sin hårdhet och glans. Vill man resa när man firar 65 år tillammans så är Pailin i Kambodja och att bo på Diamond Crown Hotell & Casino ett bra val. Ni kan också fira 65 år som gifta i Sydafrika. Sydafrika är känt för sina diamanter har många diamantrika områden, t.ex. Kimberley. Att ha varit gifta i 65 år är verkligen något att fira!

66 år Uranbröllop – Grundämet uran är radioaktivt, så uran finns inte att köpa (om du inte har ett eget kärnkraftverk). Låt oss hoppas att uranbröllopet inte står för något sönderfall i äktenskapet. Vissa namn för en bröllopsdag är svåra att förstå sig på! Presenter som du kan ge på uranbröllopsdagen är smycken, muggar, förkläden, t-shirtar eller andra presenter med ”Uran” eller radioaktivitet-symboler på. Går du på loppis kan du hålla utkik även glasföremål som skimrar i grönt, eftersom de kan innehålla uran. Uranet har även använts för att färga porslin. (Brandvarnare, och självlysande visare på gamla armbandsur innehåller visserligen ämnen som är radioaktiva, men inte Uran. Det samma gäller för de gamla radioaktiva kameralinserna, inte heller där är uran.) Längtar ni efter att ut och resa kan Hotell Urania i Wien i Österrike eller Uran City i Kanada vara passande resmål.

67 år Opalbröllop – Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Opalen är en sten som sägs förstärka vårt medvetande, kreativitet, kärlek, passion och stimulera originalitet. Presenter på den 67:e bröllopsdagen är smycken, en sten, ett Opal-träd, opalfärgat nagellack, Opal-madrass från Jensen, eller en flaska vin från Opal Springs. Bra resmål den här bröllopsdagen är Scandic Opalen i Göteborg.

p

68 år GranatbröllopDen sextioåttonde bröllopsdagen är granatbröllop. Varför välja granat som namn på en bröllopsdag? Granaten sägs stå för passion, attraktion och kontakten med den gudomliga urkraften inom oss. Den sägs ge oss lust, styrka, passion, sexualitet och mod. Presenter som du kan ge din man eller hustru på er 68:e bröllopsdag är ett smycke, en slipad sten, granatäpple, Kivi ljuslykta granat, granatfärgade kläder, prydnadssak eller en väska.

69 år Briljantbröllop – Detta firas som en hyllning till äktenskapets varaktighet och styrka, likt briljanternas hållfasthet och skönhet. Briljanter, som är speciellt slipade diamanter, symboliserar ett pars uthållighet under 69 års samvaro. Passande gåvor för denna dag inkluderar smycken med briljantslipning, konstverk eller en taklampa med briljantslipade prismor, vilket återspeglar den lysande resan tillsammans.

Bröllopsdagar namn 70 år, 80 år, 90 år och 100 år

Bröllopsdagar från 70 till 100 år markerar en extraordinär period av sju till tio decennier i äktenskapet. Dessa jubileer, som järnbröllop vid 70 år och atombröllop vid 75 år, bär en djup symbolik och reflekterar stabilitet och styrka i ett långvarigt äktenskap.

70 år Järnbröllop – Järn symboliserar styrka, mod och ära, passande för ett äktenskap som varat i 70 år. Att ge järnrelaterade gåvor är ett sätt att hedra stoltheten och uthålligheten genom både svåra och glada stunder i livet. Några gåvoförslag för järnbröllopet inkluderar köksredskap som grytor och stekpannor, trädgårdsprydnader, eller prydnadssaker i järn. För de äventyrliga kan en resa till Smedjebacken vara ett spännande sätt att fira 70 års äktenskap.

75 år Atombröllop75 år som gifta är atombröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Symboliken är lätt att förstå, atom betyder odelbar, och att ni är just odelbara har ni verkligen visat när ni når 75 år bröllopsdag. Bra presenter att ge varandra på när ni firar 75 år, atombröllop, är smycken, manschettknappar, tavlor, kläder eller annat med bilder av atomer. För er som vill ut och resa när ni firar 75 år kan CERN, Genève, Schweiz vara ett bra resmål.

80 år Platinabröllop – Detta är en sällsynt och exklusiv firande för ett äktenskap som varat i 80 år, där platina symboliserar dess unika värde och sällsynthet. Platinabröllop, mycket ovanligare än guldbröllop, är en exceptionell händelse. För att göra firandet av 80 år ännu mer minnesvärd kan ett besök på Platinum Hotel i Las Vegas vara en fantastisk upplevelse. Platinabröllop, som firas vid både 54 och 80 års äktenskap, är en hyllning till en livslång kärlek och samhörighet.

85 år Månstensbröllop eller vinbröllopNär ni firar 85 år som äkta makar är är månstensbröllop eller vinbröllop. Presenter att ge varandra på den 85:e årsdagen är smycken med månstenar, en månlampa osv. Eftersom den här dagen inte bara har månstenstema utan även är vinbröllop kanske vin, vinställ, en elektrisk vinöppnare, karaff, eller vinprovning är bra presenter. Vill ni resa kan det kanske vara bra trevligt att besöka en vingård.

90 år StenbröllopDen nittionde bröllopsdagen är stenbröllop. Varför välja sten som namn på en bröllopsdag? Alla stenar sägs avge olika energier, och påverka oss även med sina färger. När man använder dessa energier kan man balansera allt som händer i livet. Bra presenter att ge sin man eller hustru på den 90:e årsdagen är en pizzasten, stenar med text, dekorsten för trädgården, mattan Sten från Pappilina, smycken, eller en bok om stenar.

whiskystenar att ge bort i present

100 år KvadratbröllopDen hundrade bröllopsdagen är kvadratbröllop. Här gäller det att hitta fyrkantiga saker, det kan till exempel vara tavlor, möbler, smycken, karaff med fyrkantig botten, nyckelringar, tallrikar, underlägg eller fotoram.

Några avslutande ord om bröllopsdgar

Njut av varje magiskt ögonblick tillsammans! Bröllopsdagar firar er kärlek och era prestationer som ett par. Gåvor är symboler för det som verkligen betyder något – er kärlek och ert engagemang. Varje milstolpe ni når som gifta är värd att firas med glädje! Låt oss hjälpa er göra dessa dagar minnesvärda!


Symboliken Bakom Materialen: Varför Väljs Specifika Gåvor för Varje År?

I denna del utforskar vi de djupare betydelserna bakom traditionella material som är förknippade med varje bröllopsdag.

 • Vid 1 år använder vi bomull, som symboliserar äktenskapets flexibilitet och styrka, likt bomullsfibrernas sammanflätning.
 • 2 år representeras av papper, både starkt och ömtåligt på samma gång.
 • För 6 år väljs socker, som representerar livets och äktenskapets sötma.
 • När ett par firar 25 år, symboliserar silver deras relationens hållbarhet och värde. Vid 35 år representerar korallbröllopet äktenskapets långsamma och vackra tillväxt över tid.
 • För 70 år järnbröllop väljs järn, en symbol för äktenskapets extraordinära styrka och varaktighet.
 • Slutligen, när ett par når 80 år tillsammans, används ek, som står för äktenskapets starka och beständiga natur, likt en ek som står emot tidens tand.

Varje material valt för bröllopsdagar reflekterar således relationens utveckling och stärkning över åren.

Tips på fortsatt läsning

 • Från trä till kärlek: Hur man firar en 5-årig bröllopsdag

  Från trä till kärlek: Hur man firar en 5-årig bröllopsdag

  Senast updaterad 16 februari, 2024 Ska ni fira femårsdagen av ert bröllop i år? Att fira en bröllopsdag är en viktig tid för par att reflektera över sin relation och återuppleva den magiska känslan från bröllopsdagen. Vid femårsdagen betraktas det ofta som en ”milstolpe” i äktenskapet och ett tillfälle att hylla förhållandets styrka. Många par…

  Läs mer…


 • Så här gör er årsdag till något speciellt – Även med en tight budget

  Så här gör er årsdag till något speciellt – Även med en tight budget

  Senast updaterad 16 februari, 2024 En bröllopsdag är en viktig milstolpe att fira. Det är en tidpunkt då man kan reflektera över den kärlek och det partnerskap som har vuxit och stärkts genom åren. Att uppmärksamma bröllopsjubileum är en vacker tradition som ger par möjligheten att återuppleva sina speciella minnen och fortsätta skapa nya tillsammans.…

  Läs mer…


 • Blomsterbröllop ❤️ 4 årig bröllopsdag [även kallad fruktbröllop]

  Blomsterbröllop ❤️ 4 årig bröllopsdag [även kallad fruktbröllop]

  Senast updaterad 16 februari, 2024 4-årig bröllopsdag – Blomsterbröllop: Att fira fyra år tillsammans är en vacker milstolpe, kallad Blomsterbröllop. Denna dag symboliserar relationens blomstring och tillväxt. För att hedra denna speciella dag kan du välja en evighetsros som representerar beständig kärlek eller ett ömt smycke med en blomma. Tyger med blommönster, som sängkläder, påminner…

  Läs mer…Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen