Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!

Vad Är Hemligheten Bakom Alla Bröllopsdagar? Från bomulls- till diamantbröllop, vi avslöjar mysteriet! Men det stannar inte där – hur säkerställer du att ditt firande blir oförglömligt varje år? Det är där vi kommer in – med våra tips på de mest oemotståndliga bröllopsdagspresenter!

Funderar du på vad den perfekta presenten skulle vara för din älskling era bröllopsdagar? Hur sägs det, en väg till en mans hjärta går genom hans mage? Men kanske är det en tur till Spanien, en natt på ett lyxigt hotell eller en flaska av det bästa champagnen som verkligen slår an tonen. För henne kanske ett personligt smycke, graverat med något kärleksfullt, gör susen.

Vad heter alla bröllopsdagar och vad kan man ge i BRÖLLOPSDAG PRESENT?

Vad heter bröllopsdagarna – bröllopsdagar år för år?

Vi erbjuder mer än bara förslag – vi tar dig med på en resa genom bröllopsdagar, avslöjar deras betydelser, traditioner och presenter som passar perfekt för varje år. Vare sig det är en överraskningspresent som ett svamphus eller en chic tekopp för att fira er bröllopsdag, eller kanske ett pärlhalsband till ditt pärlbröllop, vi har alla svaren.

Oavsett om du firar ert första, femte, tjugonde eller femtioförsta år tillsammans, vi är här för att förgylla er dag. Så kom och dyk in i en värld av romantik och firande. Låt oss hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen som du och din partner kommer att värdera för alltid. Det är dags att fira kärleken!

Vad är bra presenter på bröllopsdagar?

Bröllopsdagen är den dagen på året som bara ni delar. En romantisk dag som är bara er. Den här dagen kan ni ägna åt varandra och för att fira ert liv tillsammans. Varför åka på en gemensam resa eller göra något mysigt, bara ni två? Här hittar du några upplevelser för par som jag tycker passar extra bra. Som du säkert redan känner till så har bröllopsdagar olika namn eller teman. Många tycker det är kul att hitta bröllopspresenter med rätt tema t.ex. bomull, papper, guld, tenn, eller uran.

bröllopsdagar är där ett gift par minns och firar den speciella dagen då de gifte sig. Det finns en tradition när det gäller bröllopsdag present. Den här traditionen går tillbaka till medeltiden och att följa traditionen sägs främja både pengar och ett gott äktenskap. Varje bröllopsdag har ett speciellt tema eller symbol, så som papper, guldbröllop, eller keramikbröllop.

Även om det är skrock är det många som tycker det både är roligt och trevligt att följa den traditionen. Att fira bröllopsdagar är något som från början härstammar från 1500-talets Tyskland. På 1700-talet började vi i Sverige fira årsdagen av bröllopet.

Men det du kanske inte viste var att varje bröllopsdag förutom temat även har en färg, en blomma och en sten som symboliserar dem. Jag har läst på mycket om det här, och ska försöka guida dig i den djungel det faktiskt är att försöka få kontroll på alla bröllopsdagar. För att göra förvirringen lite större har man olika symboler runt om i världen, i USA har bröllopsdagarna helt andra teman. Men här tänkte jag berätta om de bröllopsdagar vi firar i Sverige.

Bröllopsdagar år 1-9 och förslag på bröllopsdag present

1 år Bomullsbröllop

Den första bröllopsdagen är bomullsbröllop. Bomull är tillverkat av fiber som är sammanflätade med varandra och detta representerar föreningen och styrkan hos paret. Bomull är skört och kan bli fläckigt precis som en ny relation mellan paret i fråga. Idéer på present för 1 årig bröllopsdag är ett fint plagg som man kan bära på bröllopsdagen, en bordsduk, kimono, sängkläder av bomull, täcke, handdukar, förkläde, garn, vantar, mössa, överkast, hängmatta eller en hängstol av bomull. Fler presentidéer på ett bomullsbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

2 år Pappersbröllop

Den andra bröllopsdagen är pappersbröllop. På den här bröllopsdagen bör ett par ge varandra något av papper. Papper hålls samman av fibrer som reperesenerar styrkan hos paret. Papper representerar också ett blankt blad, där båda påbörjar en ny resa tillsammans och symboliskt så ska de fylla pappret med idéer, lycka, sorg, konflikter och andra saker som skapar minnen. Några idéer på presenter för 2 årig bröllopsdag är att skriva ett kärleksbrev på ett fint papper, en tavla, Sherlok Homes brevmysterier, en bok, en vacker penna, kokbok, en presentask av något slag, dagbok, receptsamlare, biljetter till något kul evenmang så som bio, teater eller liknande. Vill du ha fler förslag på presenter vid ett pappersbröllop hittar du dem här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

3 år Läderbröllop

Den tredje bröllopsdagen är läderbröllop. Om vi jämför med bomull och papper som var symbolerna för de tidigare bröllopsdgarna så är läder mycket mer hållbart och tåligt. Det är samma sak med ett gift par, ett äktenskap har verkligen många toppar och dalar. Det paret gått igenom så här långt gör att de förstår varandra bättre och deras äktenskap är tåligare och mer robust. Exempel på bra present på 3 årig bröllopsdag är handskar, stövlar, skor, jacka, portfölj, necessär, förkläde, klocka med läderarmband, smycken, väskor, bälten, musmatta, läderfåtölj, skrivbordsförvaring och skrivbordsunderlägg av läder. Fler idéer på vad du kan ge din man eller fru i present på ett läderbröllop kan du hitta här.

4 år Fruktbröllop eller blomsterbröllop

Den fjärde bröllopsdagen är fruktbröllop eller fruktbröllop (beroende på vart man läser). Frukt är en bra symbol för ett par som nått en viss mognadsnivå i sitt liv som gifta. Något som startade som ett litet frö har växt till en frukt. Ett äktenskap måste kunna klara en hel del stormar, men behöver också få mycket omvårdnad innan det mognar. Några bra presenter att ge en 4 årig bröllopsdag är en fruktkorg, parfym som doftar frukt, smycke i form av en frukt, fruktkorg, en skål med fruktsallad, smoothieblender, torkad frukt, fruktgodis, fruktsorbetmaskin, fruktte, eller en fruktstatyett. Fler förslag på vad du kan ge i present på ett fruktbröllop hittar du här. Föredrar du att kalla den här årsdagen för blomsterbröllop hittar du presentidéer här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

5 år Träbröllop

Den femte bröllopsdagen är träbröllop. Det 5:e året är en milstolpe i ett förhållande. Trä symboliserar både styrka och stabilitet. Det kan även symbolisera roten på ett träd, eller grunden för äktenskapet. Några presenter som passar att ge på en 5 årig bröllopsdag är möbler, tavla med träram, hjärta av trä, fågelholk, skål, fat, ask, smyckeskrin, bricka, träskor, dalahäst, eller ett foto i en ram av trä. Fler tips på vad du kan ge som bröllopsdag present på ett träbröllop.

6 år Sockerbröllop

Den sjätte bröllopsdagen är sockerbröllop. Socker är onyttigt och skadligt för både vår hälsa och våra tänder. Hur kan man välja det som tema för en bröllopsdag? För att förstå det hela behöver vi se tillbaka på sockrets historia. I början när sockret kom ansågs det vara både nyttigt och stärkande. Socker var något fint och exklusivt på den tiden och det är även så vi ska tolka sockerbröllopet. Ett par som varit gifta så länge som sex år har något väldigt fint, och de har en relation de har varit rädda om. Bra presenter på en 6 årig bröllopsdag är till exempel choklad, sockerbitar i en vacker låda, hembakta kakor, sockervaddsmaskin eller en sockerskål. För fler tips på vad du kan ge i present när ni firar sockerbröllop besök den här sidan.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

7 år Yllebröllop

Den sjunde bröllopsdagen är yllebröllop. Ull symboliserar värme i förhållandet och ylle hjälper oss att hålla oss varma, precis som kärleken mellan makarna i det gifta paret. Bra present att ge en 7 årig bröllopsdag är underställ, sockor, mössa, vantar, yllekläder, garn, garnhjärta, halsduk, yllefiltar, kuddfodral, hatt eller kanske en sittdyna. Fler presenter för ett yllebröllop kan du hitta här.

8 år Gummibröllop

Den åttonde bröllopsdagen är gummibröllop. Detta kan tyckas vara en billig present att ge men tänk på dess hållbarhet, enkelhet och de många användningsområdena som materialet har. Ditt äktenskap har nått en punkt av mycket användbarhet och hållbarhet och det kanske inte är den mest glamorösa gåvan men det är pålitligt, robust och alltid där för dig. Presenter att ge på en 8 årig bröllopsdag kan vara hjärtballonger, diskhandskar, gummstövlar, gummibåt, simring, badmadrass, tuggumi, vinergum, vedhink av gummi, galoscher, mobilskal, hink hantlar och gummibjörnar. Fler idéer för presentinköpet på ert gummibröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

9 år Linnebröllop

Den nionde bröllopsdagen är linnebröllop. Linne står för styrka och värde i en relation. Äktenskapets värde och kvalité motsvaras av kvalitén och värdet hos linne. Bra bröllopspresenter att ge en 9 årig bröllopsdag är kläder, sängkläder, väska, kuddfodral, linneservetter, linnedukar, hatt och gardiner. Mer inspiration för ert linnebröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 10-19

10 år Tennbröllop

Den tionde bröllopsdagen är tennbröllop. Tenn står för motståndskraft och det är nyckeln till ett äktenskap som håller ett helt decennium. Det här är en bröllopsdag som påminner paret om att de byggt upp något väldigt fantastiskt och har ställt in sig på att deras äktenskap ska vara livet ut. Bra presenter för 10 årig bröllopsdag är ljusstakar, servettringar, krukor, askar, fickplunta, ett tennstop, glöggmuggar, skål, tennarmband eller en lampa. Fler förslag på presenter vid ett tennbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

11 år Stålbröllop

Den elfte bröllopdagen är stålbröllop. Stål är ju en väldigt stark metall och den representerar styrkan hos paret och relationen. 11 år är en lång tid tillsammans. Några presentidéer för en 11 årig bröllopsdag är ett smycke, tårtspade, kökskniv, tändstål, bestick, väggklocka, bouleklot, termos, armbandsklocka, möbler och vikter vikter för tyngdlyftning. Fler presenter att ge på ett stålbröllop kan du hitta här.

12 år Sidenbröllop

Den tolfte bröllopsdagen är sidenbröllop. Efter att ha klarat äktenskapets stormar är symbolen för den här bröllopsdagen siden, siden är för segel och att segla genom livets stormiga hav tillsammans. Ni har kämpat genom livets vågor och klarat av mycket tillsammans. Några av de populära presenterna en 12 årig bröllopsdag är sängkläder, halsdukar, sexiga underkläder, klädesplagg, gardiner, sidenblommor, lampskärm, slips, fluga eller en fin sidenväska. Mer inspiration för presenter på ett sidenbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

13 år Spetsbröllop

Den trettonde bröllopsdagen är spetsbröllop. Spetsen är elegant, och vackert sammansatt i ett komplicerat mönster, precis som den skönhet ni tillsammans har arbetat för att skapa. Spetsen är både vacker och stark, precis som äktenskapet. Bra presenter att ge sin partner när ni firar 13 årig bröllopsdag är kläder, underkläder, handskar, solfjäder, dukar, gardiner, en hund (så klart en spets), sjal, paraply, solfjäder, festväska, eller filmen ”Arsenik och gamla spetsar”. Fler presenttips för ett spetsbröllop hittar du här.

14 år Elfenbensbröllop

Den fjortende bröllopsdagen är elfenbensbröllop. Den traditionella gåvan är är elfenben. Elefanten representerar tur, styrka, och välsignelser. Elefenben sägs ge tur och skydd. Elefanten ses som både stark och stabil och är en symbol för uthållighet. Den är en utmärkt symbol för ett långvarigt äktenskap. Idag är inte elfenben en present som passar att ge, eftersom elefanterna är utrotningshotade. Så andra presenter som passar att ge på en 14 årig bröllopsdag är elefantbilder, målningar och statyer. Du kan också skänka pengar till WWF för att rädda elefanterna och kampen mot tjuvskyttar. Eller varför inte välja gåvor av plast som ser ut att vara elefenben. Här kan du få mer inspiration för att handla presenter till ett elfenbensbröllop.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

15 år Kristallbröllop

Kristallbröllop är den 15:e bröllopsdagen ni firar. Kristaller är kända för hur vackert de reflekterar ljus. De symboliserar och speglar allt ni upplevt tillsammans som par. Det återspeglar skönheten och klarheten i ert förhållande. Bra present att ge din partner på en 15 årig bröllopsdag är glas, vas, smycken av kristall, väska, kristallkrona, konstglas, skål, ljusstakar, statyer, vinglas, fat, kannor och kristallprydnadssaker. Fler förslag på presenter till ett kristallbröllop hittar du här.

16 år Fjäderbröllop

Den sextonde bröllopsdagen är fjäderbröllop. Fjädrar symboliserar ofta styrka, och tillväxt, men också hopp och frihet. Det är precis som med äktenskapet vi behöver hopp och frihet för att växa oss starka tillsammans. Bra val av gåvor på en 16 årig bröllopsdag är täcken, kuddar, dunjacka, solfjädrar, smycken, lösögonfransar (”lånta fjädrar”), fåglar, drömfångare, fjäderpenna, bokmärken och fågelholkar. Fler presenttips för ett fjäderbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

17 år Silkesbröllop

Den sjuttonde bröllopsdagen är silkesbröllop. Par som når den här dagen har övervunnit sina första hinder i förhållandet. De har blivit starka av att arbeta sig igenom sina svårigheter och förväntar sig att vägen framåt förhoppningsvis ska vara ”silkeslen”. Den här bröllopsdagen firar man med lyx och elegans. Föremål som passar att ge på 17 årig bröllopsdag är sängkläder, täcken, kläder, garn, nattlinne, underkläder eller ett silkesträd. Fler tips på presenter på ett silkesbröllop hittar du här.

18 år Satinbröllop

Den artonde bröllopsdagen är satinbröllop. Satine är ett material som är både vackert och slitstarkt. Precis som relationen mellan makarna inte längre innebär täta gräl så löser man problemen tillsammas på ett mer smidigt sätt än under de första årens äktenskap. Har man kommit till 18 årig bröllopsdag har man en stark relation som väcker beundran både bland vänner och släktingar. Bra presenter att ge sin partner på satinbröllopsdagen är underkläder, sänkgkäder, kläder, skor, festväska, pyjamas, eller kanske ett marsvin (av rasen Satin). Fler idéer på presenter till ett satinbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

19 år Galonbröllop

Den nittonde bröllopsdagen är galonbröllop. När ett par firar 19 årig bröllopsdag har de verkligen visat att de håller ihop i både vått och torrt. Galon håller inte bara torrt när det regnar, det är även väldigt slitstarkt, precis som deras äktenskap. Några presentidéer att ge sin man eller hustru den här bröllopsdagen är regnkläder, mobilskal, vantar eller något av konstläder. Fler ideéer på vad du kan ge i present på ett galonbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar år 20-29

20 år Porslinsbröllop

Den tjugonde bröllopsdagen är porslinsbröllop. Den här milstolpen är verkligen stort att nå, efter 20 år tillsammans är ni verkligen sammansvetsade. De traditonella gåvan på porslinsbröllopsdagen är porslin, som kan symbolisera fler måltider som ni kommer att dela. Den här bröllopsdagen passar det också bra att uppdatera köksutrustningen. Vanliga presenter på en 20-årig bröllopsdag är också ljusmanschetter, koppar, fat, skål, smycke, porslinsblommor och prydnadssaker. Fler idéer på vad man kan ge i present på ett porslinsbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

21 år Nylonbröllop

Den tjugoförsta bröllopsdagen är nylonbröllop. Nylon är känt för sin otroliga styrka, hållbarhet men också att den är otroligt elastisk. Det används till allt från skottsäkra västar, till ytterkläder och badkläder. Nylon är både hållbart och flexibelt, precis som det par som varit gifta i 21 år. Bra present att ge varandra på en 21 årig bröllopsdag är nylonstrumpor, necessär, kameraväska, paraply, fallskärm, hängmatta och väska. Fler presenter på et nylonbröllop kan du hitta här.

22 år Jutebröllop

Den tjugoandra bröllopsdagen är jutebröllop. Jute är det grova och robusta tyg som används för att göra säckar. Både jute och spets används ofta för att dekorera vid bröllop. Säckväv och spets kan representera nödvändiga komponenter i ett framgångsrikt äktenskap. Vi behöver både uthållighet och hållbarhet, men även ömhet och idealism. Perfekta presenterer att ge sin partner 22 årig bröllopsdag är matta, väska, tallriksunderlägg, skor, säckar, dukar, korgar och kuddfodral. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett jutebröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

23 år Hampabröllop

Den tjugotredje bröllopsdagen är hampabröllop. Hampa är en växt som är både tålig och snabbväxande. Den kan växa i näringsfattiga jordar och i de flesta klimatzoner. Den har länge använts för sina psykoaktiva egenskaper. Ska man då tolka det som att man behöver droger för att hålla liv i äktenskapet under 23 år? Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror man ska tolka det som att om du hittar rätt person att gifta dig med så klarar ni av alla problem tillsammans. Har ni varit gifta i 23 år har ni, precis som hampan, stått ut med svåra omständigheter och ändå fått kärleken att gro och spira. Några idéer på present på 23 årig bröllopsdag är kläder, matta, hatt, möbler, portmonä, mobilfodral, skrubbvantar, lampskärm, väska, skor, tvål och body butter. Fler tips på vad du kan ge i present på ett hampabröllop kan du hitta här.

24 år Sammetsbröllop

Den tjugofjärde bröllopsdagen är sammetsbröllop. Sammetstyg gjordes ursprungligen av sidentrådar som är vävda så att ena sidan är slät och den andra har en kort mjuk lugg. Det var ett lyxigt tyg, som nästan bara kungligheter kunde bära. Den 24-åriga bröllopsdagen har fått sitt namn eftersom en stark och kärleksfull relation mellan ett gift par kan liknas vid sammet, mjukt och hållbart på samma gång. Det var ett dyrt och lyxigt material så det är även en symbol för lyx och välstånd. Bra present att ge varandra när ni firar 24 årig bröllopsdag är kläder, fåtölj, kuddfodral, gardiner, lampskärm, sittpuff, tapeter, smyckeskrin, hårband, sminkväska, och pall. Fler presentidéer för ett sammetsbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

25 år Silverbröllop

Den tjugofemte bröllopsdagen är silverbröllop. Ett kvarts sekel, 25 år, har gått sedan ni gifte er. Denna milstolpe är verkligen värd att fira. Silver är en metall med högt värde. Silver representerar styrka och lycka i er relation. På en 25 årig bröllopsdag är några presentförslag halsband, armband, ringar, örhängen, nyckelringar, ljusstakar, slipsnål, servettringar, sedelklämma, manschettknappar, silverbricka, brevpressar, silverfat, glas, bestick, klädesplagg i silver, väskor, fotoram, eller en silvertacka. Fler presenttips för ett silverbröllop hittar du här.

26 år Korkbröllop

Den tjugosjätte bröllopsdagen är korkbröllop. Kork har flera symboliska betydelser, dels så kan korken plugga igen något för att bevara det. Kanske är det våra fina minnen och upplevelser tillsammans som ett par som vi vill bevara. Korkar flyter också lätt och den symboliserar förmågan att ta sig upp till ytan även i komplicerade situationer. Bra presenter att ge varandra när man firar 26 årig bröllopsdag är en flaska champagne, en vinflaska, underlägg av kork, jordglob, anslagstavla, skor med korksula, mobilskal, yogamatta, eller ta med din man eller hustru till staden Cork på Irland! Fler tips på presenter till ett korkbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

27 år Balsabröllop

Den tjugosjunde bröllopsdaben är balsabröllop. Balsaträ är ett mjukt, och poröst träslag, det påminner lite om kork. Det här materialet används ofta till flygplansmodeller, kanoter och surfingbrädor. Det är inte svårt att se kopplingen till äktenskapet här. Precis som när det gäller flygplan, kanoter eller surfingbrädor är ett bra äktenskap något som håller dig över vattenytan eller ger dig luft under vingarna. Några presentidéer när ni firar 27 årig bröllopsdag är modellflygplan, pingisracket, surfingbräda, eller ett smyckeskrin. Fler presenttips för ett balsabröllop hittar du här.

28 år Masonitbröllop

Den tjugoåttonde bröllopsdagen är masonitbröllop. Masonit har många fördelar så som att den inte spricker och den ger inga stickor. Den tål en viss mängd fukt och klarar extrema temperaturer. För att klara hålla ihop med sin hustru eller man så länge att man firar den 28 årig bröllopsdag krävs det att man som par klarar extrema situationer utan att relationen spricker. Några presentförslag för ett masonitbröllop är fågelholk, verktygstavla, Couronnespel, pingisbord, och möbler (med masonitbaksida). Fler idéer om vad du kan ge i present på ett masonitbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

29 år Plywoodbröllop

Den 29:e bröllopsdagen är plywoodbröllop. Playwood tillverks av träfaner som man limmar i flera lager, med 90 graders rotation. Det gör att plywood blir böjbart och segt. Det har en väldigt hög hållfasthet i jämförelse med andra material. När ett äktenskap varat i 29 år är även det väldigt hållbart. Precis som hos plywood är makarnas olikheter en del av styrkan. Bra present att ge på en 29 årig bröllopsdag är till exempel, bord, stolar, förvaringslådor, hyllor, kajak, väggklocka, vackra askar, modellbyggen, pizzaspade, och ukulele. Fler presentideer för ett plywoodbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 30-39

30 år Pärlbröllop

Den trettionde bröllopsdagen är pärlbröllop. Efter tre decennier av kärlek och engagemang för varandra är det nu dags att fira 30 årig bröllopsdag. Pärlor symboliserar renhet och ärlighet. Pärlor är runda till formen, vilket symbolisear att det aldrig tar slut, precis som ett äktenskap borde vara. Bra presenter att ge din make eller hustru på ert pärlbröllop är smycken, nagellack med pärlemo, hårsmycken, en resa till Perl Harbour (Hawaii), eller en bok ”Flicka med pärlörhänge”. Den här bröllopsdagen kan de kanske vara lite knepigt att hitta en bröllopspresent till en man, men det finns naturpärlor och tigeröga som är lite coolare pärlor som kan passa även en man. Fler ideer på presenter för ett pärlbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

31 år Mahognybröllop

Den trettioförsta bröllopsdagen är mahognybröllop. Mahogny är ett vackert, rödbrunt trädslag som framför allt används för tillverkning av möbler. Tyvärr avverkas mycket regnskog för att producera mahogny, så se till att presenten du köper är FSC-certifiead mahogny. Några idéer på presenter att ge varandra på en 31 årig bröllopsdag är möbler, bricka, hårfärg, gitarr, kalimba, hårborste, tavelram, kaffekvarn, piano, biljardbord, eller köksluckor. Fler idéer på vad du kan köpa i present på ett mahognybröllop hittar du här.

32 år Granitbröllop

Den trettioandra bröllopsdagen är granitbröllop. Graniten består av en blandning av olika mineraler. Den kan ha många olika färger allt vit till röd och svart, allt beror på vilka mineral er och vilken textur den har. Granit är väldigt hård och sprickfri. Den har hög motståndskraft mot stötar och tryck. Den tål faktiskt även surt regn. Vanliga presenter att ge varandra när man firar 32 årig bröllopsdag är en mortel i granit, trädgårdsprydnader, fontän, parasollfot, bänkskiva till köket, whiskystenar eller en eldstad i granit. Vill du bjuda honom eller henne på en resa, varför inte Makedonien och ta in på hotell Granit. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett granitbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

33 år Gnejsbröllop

Den trettiotredje bröllopsdagen är gnejsbröllop. Gnejs består av olika stenarter som genomgått en metamorfos och omvandlats under högt tryck och temperatur. Sten kan vara så vackert och är en betryggande hård och stabil grund att bygga vidare på. Färgen på gnejs beror på vilka mineral som ingår. Gnejs kan skiva sig i tunna lager, så den skiljer sig mycket från graniten. Några presentförslag på en 33 årig bröllopsdag är en blomma, som du dekorerar med dekorsand av gnejs. Kanske ni ska passa på att ge er själva trädgårdsplattor av gnejs, gatsten, en mur eller göra om trappan. Fler presenter till ett gnejsbröllop hittar du här.

34 år Skifferbröllop

Den trettiofjärde bröllopsdagen är skifferbröllop. Skiffer bildades för omkring 500 miljoner år sedan. Det bstår av kvarts, fältspat och glimmer. Skiffer är frostbeständigt och syrabeständigt, så det passar det svenska klimatet bra om man vill ha det i trädgården. Skiffer ger ett exklusivt intryck och brukar ha en vacker lyster. Presenter som passar att ge vid 34 årig bröllopsdag är plattor till trädgården, en bänkskiva i köket, nytt golv, kakel, skyltar, underlägg för mat, ljusplatta, skyltar eller en tvålpump i badrummet. Vill du bjuda din hustru eller make på en resa kan en vistelse i Norge på hotell Skifer i Oppdal vara ett tips. Presenter på ett skifferbröllop kan du hitta här. Fler presenter för ett skifferbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

35 år Korallbröllop

Den trettiofemte bröllopsdagen är korallbröllop. Koraller bildas lite i taget och det tar mycket tid att utvecklas ungefär som ett 35 -årigt äktenskap. Koraller symboliserar livslängd, skydd och fertilitet. Färgen på denna milstolpe är korall. Koraller representerar också blygsamhet, lycka och ett evigt förhållande. Tips på några presenter som passar att ge på en 35 årig bröllopsdag är ett saltvattensakvarium med korall, ett korallfärgat klädesplagg, smycke, tvla med koraller, läppstift, prydnadssaker föreställande koraller, eller en lampa. Är ni ressugna kanske en dyksemester på det Stora Barriärrevet utanför Australien, eller Malta med ett boende på Coral Hotel kan vara bra förslag. Vill ni göra en kortare utflykt så kan ett besök på ett akvarium också vara en bra bröllopspresent. Fler presenter till ett korallbröllop hittar du här.

36 år Marmorbröllop

Den trettiosjätte bröllopsdagen är marmorbröllop. Marmor är en vacker bergart som vi ofta använder som byggnadssten. Marmorn är ljus och vacker, den passar i de flesta hem och tillsammans med de flestar stilar. Några bra saker att ge din man eller fru på bröllopsdagen är marmorbord, ostbricka, ostkupa, mortel, köksbänk, ljushållare, lampfot, väggklocka, schackbräde, mobilskal, glasunderlägg, smycken, eller en väggklocka i marmor. Vill du köpa en resa på en 36 årig bröllopsdag kan marmorgrottornai Chico i Chile eller så kan ni resa till England och bo på Marriott Hotel Marble Arch i London. Vill du ha fler tips på presenter på ett marmorbröllop klicka på länken.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

37 år Tegelbröllop

Den trettiosjunde bröllopsdagen är tegelbröllop. Tegel är ett tungt material som behåller sin temperatur länge och ger ett behagligt inomhusklimat. Några idéer på present på en 37 årig bröllopsdag är tegelliknande väggpaneler, bygga en utegrill, tegelfärgat klädesplagg eller smycke, krukor, filmen ”Brick”, en pizzaugn, eller en lergryta. För dem som är ressugna passar Brick New Jersey i USA eller Hotel Brick i New Mexico bra. Läs mer om tegelbröllop här.

38 år Cementbröllop

Den trettioåttonde bröllopsdagen är cementbröllop. Cement blandas med sand, stenkross och vatten för att framställa betong. Precis som ett äktenskap blir cementen till något väldigt stabilt och hållfast. Ett äktenskap som varat i 38 år är även det väldigt robust. Några idéer på vad du kan ge din partner på en 38-årig bröllopsdag är ljusstake, värmeljushållare, fågelbad, krukor, fat, dekorationshjärta, vaser, en ny kommod till badrummet trädgårdsfigurer, bok om att gjuta i betong, eller ett bord av betong. För dem som är ressugna kanske en resa till USA och staden Concrete i Washington. Vill du ha fler presenttips för ett cementbröllop hittar du dem här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

39 år Grafitbröllop

Den trettionionde bröllopsdagen är grafitbröllop. Grafit är väldigt användbart, det är lätt och flexibelt. Vi använder den för tillverkling av smörjmedel, polermedel och smältdeglar. När man blandar grafiten med olja blir den ett utmärkt smörjmedel. Presenter som du kan ge på en 39-årig bröllopsdag är är till exempel en ficklampa, inredning eller kläder i grafitfärg, golfklubba med grafitskaft, konstnärsset med grafitpennor, kitchenAid i grafitfärg, kolkridor, eller ett telefonskal i grafitfärg. Vill du köpa en resa borde ni åka till Kielce i Polen och bo på Hotel Grafit. Fler tips på bra presenter på ett grafitbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar år 40-49

40 år Rubinbröllop

Den fyrtionde bröllopsdagen är rubinbröllop. Att vara gift i fyra decennier är fantastiskt. På rubinbrinbröllopet är det så klart tradition att ge rubiner till sin äkta hälft. Rubiner symboliserar respekten och visdomen som finns i äktenskapet. Men du måste inte hålla dig till rubiner när du köper presenter till en 40 årig bröllopsdag, det finns mycket annat du kan ge på bröllopsdagen också. Några idéer på presenter är smycken, Absolut Vodka Ruby Red, rubinröda skor eller kläder, väggklocka, väska, nagellack, glas, hängmatta, hårfärg, ljus, eller inredning. För dem som är ressugna kan ett besök i Düsseldorf i Tyskland och bo på Hotel Rubin, eller staden Ruby på Barbados vara tänkbara resmål. Fler presenter till ett rubinbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

41 år Keramikbröllop

Den fyrtioförsta bröllopsdagen är keramikbröllop. Krukor formas långsamt till sin slutgiltiga design, precis som ett äktenskap där båda formar det tillsammans. De bestämmer själva hur de vill forma sitt äktenskap. Ett äktenskap kräver att båda individerna formar sig och vägleder varandra till vilken typ av relation de vill ha. Bra presenter att ge på en 41 årig bröllopsag är koppar, fat, skålar, kanna, vas, ljusstakar, formar, keramikkurs, brännugn för keramik, dekorationer eller en lampa. Vill ni göra något för att fira bröllopsdagen kan ett besök på någon keramikverkstad (Höganäs, Nittsjö, Kullabygden, Paradisverstan) vara en bra idé. Mer presentinspiration på keramikbröllop kan du hitta här.

42 år Mässingsbröllop

Den fyrtioandra bröllopsdagen är mässingbröllop. Mässing är en legering bestående av koppar och zink. den är lätt att forma vid låga temperaturer. Den används för att tillverka allt från kåpor, armaturer, rörledningar och patronhylsor. Några presenter som passar att ge på mässingsbröllop passar det med presenter så som ljusstakar, krukor, lampa, solur, portkläpp, brödrost, vas, ask, teleskop, vattenkanna, smycken, hink, skålar, eller en mortel av mässing. Fler presenter på en 42 årig bröllopsdag hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

43 år Plåtbröllop

Den fyrtiotredje bröllopsdagen är plåtbröllop. Plåt är ett lätt, men ändå väldigt tåligt. Det är korrosionsbeständigt, och vackert. Användningsområdena när näst intill oändliga. Plåten har många likheter med ett äktenskap som varat i 43 år. Några idéer på presenter att ge en 43 årig bröllopsdag är bakplåtar, muffinsplåt, vattenkanna, kruka, skåp, dekorationer till trädgården, inredningsskylatar, väggklocka, odlingsstickor, cafémöbler, odlinskrage, brödburk, redskapsbod, låda, medicinbox, vinbox, överlevnadskit eller kokboken ”Mat på en plåt”. Fler presenter på ett plåtbröllop kan du hitta här.

44 år Nickelbröllop

Den fyrtiofjärde bröllopsdagen är nickelbröllop. Nickel är en silvervit glänsande, böjbar metall. Den står emot rostangrepp och klarar höga temperaturer. Presenter som passar att ge på 44 årig bröllopsdag är en vintage tekanna, amerikanskt 5-centsmynt, taklampan Nickel Bandama, bestickset av krom och nickel, eller en väggklocka. Vill du bjuda din fru eller man på en resa kan en resa till Amsterdam och bo på Hotel Old Nickel eller Nickel City i Karlifonien vara bra resmål. Fler tips på presenter på ett nickelbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

45 år Safirbröllop

Den fyrtiofemte bröllopsdagen är safirbröllop. Vägen mot ett halvt sekels äktenskap är verkligen anmärkningsvärd. Par som når den här milstolpen har ett äktenskap baserat på kärlek, trohet och uppriktighet. Safiren är också en symbol för lycka och för att hålla äktenskapet starkt och friskt. Safirer har en blå nyans, den symboliserar lugn och uppriktighet. Det är verkligen en passande symbol för en 45 årig bröllopsdag. Bra presenter att ge på ett safirbröllop är smycken, handväska, kläder, skor, heminredning, möbler, eller blå köksutrustning. Vill man resa någonstans för att fira sitt safirbröllop kanske en båt (av märket Safir), en resa till Bodrum i Turkiet (bo på Hotel Safir), eller Ho Chi Minh i Vietnam (bo på Sapphire Saigon Hotel) vara något för er. Behöver du fler förslag på presenter på ett safirbröllop hittar du dem här.

46 år Blybröllop

Den fyrtiosjätte bröllopsdagen är blybröllop. Bly är en mjuk, formbar och tung metall. Bra presenter som du skulle kunna ge på en 46 årig bröllopsdag är blyertspennor, stiftpenna, skor av märket Sofie Bly, fiskeutrustning, eller tvålpump till badrummet av märket Bly. Vill ni ut och resa på blybröllopet staden Bly i Oregon USA ett tips. Fler idéer på presenter till ett blybröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

47 år Kvicksilverbröllop

Den fyrtiosjunde bröllopsdagen är kvicksilverbröllop. Kvicksilver är kanske den svåraste bröllopsdagen att hitta någon förklaring till. Kvicksilver är ett flyktigt grundämne som är mycket giftigt och är ett av de farligaste miljögifterna. Det ger skador på hjärnan och det centrala nervsystemet. Kvicksilver var kvicksilver populärt i det gamla Egypten. Man har t.ex. hittat spår av kvicksilver i gamla egyptiska gravar från 1 500 år före Kristus. Man trodde på den tiden att kvicksilver var någonting som var bra för hälsan och helt enkelt kunde förlänga livet. Vill du hitta presenter till din man eller hustru för 47 årig bröllopsdag kan en termometer, kläder av märket Quicksilver, filmen ”Quicksilver”, en katt av rasen Quicksilver eller en pelargon av arten Quicksilver vara en bra idé. Vill du bjuda din fru eller äkta man på en oväntad bröllopspresent kan en surfkurs hos Quicksilver Surf School i Newquay i England vara ett tips. Vill du ha fler idéer på present du kan ge på ett kvicksilverbröllop har jag samlat fler här.

48 år Zinkbröllop

Den fyrtioåttonde bröllopsdagen är zinkbröllop. Zink är en metall som är mjuk och väldigt formbar. Zink är ett livsnödvändigt mineral som krävs både för immunsystemet och för energiomsättningen i kroppen. Zink kan användas för att göra stål korrosionsbeständigt. Några bra presenter på en 48 årig bröllopsdag är en vattenkanna, fågelmatare, zinktabletter, kruka, ljusstake, pall, väggklocka, medicinlåda, bricka, taklampa. ljusfat, ljuslykta, burkar, eller en vinbox. På zinkbröllopsdagen kan ni även passa på att resa till Bad Füssing i Tyskland och bo på Kurhotel Zink. Fler idéer på presenter på ett zinkbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

49 år Aluminiumbröllop

Den fyrtionionde bröllopsdagen är aluminiumbröllop. Aluminium är den vanligaste metallen, som vi kommer i kontakt med nästan dagligen. Metallen är mjuk, silvrig och lätt att forma. Aluminium används för att göra matfolie och läskburkar. Bra presenter att ge sin partner på 49 årig bröllopsdag är en vattenflaska, verktygslåda, stekpanna, burkar med aluminiumlock, solglasögon, champagnekyl, Apple Watch Aluminium Sport, Knivblock, eller datorställ. Fler förslag på presenter på ert aluminiumbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 50-59

50 år Guldbröllop

Den femtionde bröllopsdagen är guldbröllop. Ett halvt sekel av kärlek och engagemang för varandra är verkligen något stort! Guld är den traditionella gåvan när man firar guldbröllopsdagen. Guld symboliserar både umbäranden, sällsynthet och värdet i förhållandet. Att nå den här dagen är inte en lätt bedrift, så belöna din partner med något av guld. Ett halvt sekel av kärlek bör verkligen firas, så välj en gåva av guld eller i guldfärg. Några presenter som passar när ni firar 50 årig bröllopsdag är smycken, guldtacka, Moet & Chandons guldchampagne, hyr en guldfärgad sportbil, en guldhamster, eller en guldklocka. Vill ni ut och resa kan ni bo på något av Hotel Guldsmedens hotell i Danmark, Norge, Island, Tyskland, Frankrike eller Indonesien. Eller kanske kan ni besöka Mollie Kathleen Gold Mine i Colorado eller vaska guld tillsammans i Vetlanda. Vill du ha fler förslag på vad du kan ge i present på ett guldbröllop hittar du det här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

51 år Krombröllop

Den femtioförsta bröllopsdagen är krombröllop. Krom är ett metalliskt grundämne som ofta används för legeringar. När korommetallen exponeras för luft bildas ett tunt oxidskikt som skyddar metallen. Krom används för att öka korrisionsbeständigheten hos rostfritt stål, men också som ytbehandling för andra metaller. På en 51 årig bröllopsdag kan det passa att ge bort en kromad lampfot, taklampa, kromtabletter, fälgar, handdukstork, mobilskal, vattenkokare, tändare, elvisp, mixar, brödrost, armbandsklocka eller en pressobryggare. Fler presenttips på ett krombröllop kan du hitta här.

52 år Bronsbröllop

Den femtioandra bröllopsdagen är bronsbröllop. Brons är en symbol för stabilitet och den representerar styrkan i äktenskapet. Det indikerar att ett par som varit tillsammans i 52 år har hittat stabilitet och hållfasthet i sitt äktenskap. Presenter som passar att ge på 52 årig bröllopsdag är en brons skulptur, ljuslykta, smycke, taklampa, ljusstakar, spegelbricka, julstjärna, väska, köksmaskin i bronsfärg, eller kanske bronz oil. Fler presentförslag på ett bronsbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

53 år Kopparbröllop

Den femtiotredje bröllopsdagen firar man kopparbröllop. Koppar är som du säkert vet en vacker rödaktig metall som symboliserar kärlek och passion. Även efter mer än 50 år fortsätter kärleken och passionen i äktenskapet. En gåva av koppar kommunicerar detta med sin värme, glöd och höga ledningsförmåga. Passionen är lika hög som under de första åren av äktenskapet. Bra presenter att ge din make eller hustru på en 53 årig bröllopsdag är kaffekoppar, temuggar, lampa, antika köksskålar, bastuhink, tekanna, vattenkokare, regnmätare, grytor, ljuslykta, ljusstake, oljelampa, bord, utebelysning eller en traktörpanna. Fler förslag på gåvor på ett kopparbröllop kan du hitta här.

54 år Platinabröllop

Den femtiofjärde bröllopsdagen är platinabröllop. Platina är en av ädelmetallerna och den förekommer i legeringar och används i allt från smycken till kemiska apparater. Namnet platina kommer från spanskans platino som betyder ”litet silver”. Platina är mer sällsynt och det kostar mer än guld. Några presenter att ge varandra på en 54 årig bröllopsdag är smycken, Orrefors Ljusstake Carat Platina, klocka, platinafärgade köksmaskiner och om du har budget för det en Porsche Panamera Platinum Edition. Vill ni ut och resa så är det Las Vegas och ett boende på Platinum Hotel. Vill du ha fler tips på presenter på ett platinabröllop finns det fler här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

55 år Smaragdbröllop

Den femtiofemte bröllopsdagen är smaragdbröllop. Smaragden är ädelstenen som representerar sann kärlek och lojalitet. Den gröna färgen indikerar förnyelse och ny tillväxt. Att ge bord dessa djupgröna stenar visar inte bara din kärlek, utan hoppet om en framtid som grönskar och är full av nya upplevelser. Bra presenter att ge bort på en 55 årig bröllopsdag är till exempel smycken, smaragd-tujor, kläder, möbler, väska, mobilskal, Smaragd resårsäng från Soff och säng. Har du budget för det kan en Kabe Smaragd vara en fin bröllopspresent, eller varför inte ta med honom eller henne till Thassos i Grekland (och bo på Hotel Emerald). Fler tips på presenter på ett smaragdbröllop finns här.

56 år Volframbröllop

Den femtiosjätte bröllopsdagen är volframbröllop. Volfram är ett metalliskt grundämne. Det är det ämne som har den högsta smältpunkten och passar därför bra att använda i bland annat glödlampor. Bra presenter att ge på en 56 årig bröllopsdag är smycke, lampa, klocka, mormyrskor för pimpelfiske, kniv med en volframlegering. Eller varför inte skaffa en hund som du döper till Volfram. Fler förslag på presenter till ett volframbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

57 år Manganbröllop

Den femtiosjunde bröllopsdagen är manganbröllop. Mangan är en mycket hård metall, men bräcklig. Den är silvergrå och liknar järn till utseendet. Mangan är något som alla levande organismer behöver, men bara ytterst lite. Det finns mangan i produkter som ris, havregryn, fullkornsprodukter, chiafrön, nötter, bär, mandlar, spenat, gröna bönor, rödbetor, banan, och kaffe. Några presenter du kan ge en 57 årig bröllopsdag är mangantabletter, en fågelmatare eller ekorrmatare (fylld med nötter), yxa av manganstål eller ett kit för att odla eget kaffe. Fler presenter du kan ge din fru eller make på ett manganbröllop hittar du här.

58 år Bärnstensbröllop

Den femtioåttonde bröllopsdagen är bärnstensbröllop. Bärnstenen symboliserar visdom, värme och goda krafter. De sägs förmedla en varm, solig och god energi som stimulerar kroppens självläkning och omvandla negativ energi till positiv. Bärnstenen ska även underlätta svåra val. Bärnstenen krafter är alltså som ett välfungerande äktenskap. Några bra gåvor att ge sin man eller hustru en 58 årig bröllopsdag är ett smycke, bärnstensfärgad klocka, vas, ljuslykta eller någon annan heminredning. Men varför inte ta med honom eller henne och leta bärnsten längst Danmarks kust. Kanske kan ni besöka bärnstensmuseet i Höllviken. Andra populära resmål är också Amber Hotell i Luleå eller Amber Hotel i Gdańsk i Polen. Fler tips på presenter du kan ge på ett bärnstensbröllop hittar du här.

59 år Akvamarinbröllop

Den femtionionde bröllopsdagen är akvamarin. Akvamarin betyder vatten och hav. Akvamarin är en ädelsten som står för renhet, klarhet och tydlighet. Saker som är väldigt viktigt, speciellt i ett äktenskap. Genom att kommunicera utifrån dina känslor och att lyssna kommer du både förstå din omgivning och dig själv. Bra presenter att ge sin man eller hustru på en 59 årig bröllopsdag är ett smycke, ljushållare, gå på Spa, akvamarinfärgade kläder, skor, väska, eller en almanacka. Vill du istället att ni gör något speciellt på bröllopsdagen kanske en dykkurs. Vill ni åka lite längre kanske Barcelona i Spanien och att bo på Hotel Aquamarina är ett bra val. Fler förslag på presenter på ett akvamarinbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Bröllopsdagar 60-69 år och förslag på bröllopsdag present

60 år Diamantbröllop

Den sextionde bröllopsdagen är diamantbröllop. Diamanter är det hårdaste materialet vi känner till. Diamanter är inte bara vackra och dyra, de berättar också om styrkan, engagemanget och uthålligheten hos det par som hållit ihop i 6 decennier. Den stora press och smärta ni upplevt tillsammans har fört er närmre än någonsin, precis som kol som pressas till diamanter under högt tryck. Diamantens vita färg symboliserar visdom, renhet, och er kärlek till varandra. Gåvor som passar för en 60 årig bröllopsdag är smycken, en flaska vin ”Diamant”, spelet Den försvunna diamanten, eller champagneglas med diamantring av Efva Attling från Orrefors. Vill du bjuda med din make eller maka ut och resa kan Porec i Kroatien (och bo på Valamant Diamant Hotell) eller res till Le Diamant på Martinique, Karibien vara ett passande val. Fler idéer för ett diamantbröllop kan du hitta här.

61 år Glasbröllop

Den sextioförsta bröllopsdagen är glasbröllop. Den egenskap man först tänker på när det gäller glas är dess förmåga att släppa igenom ljus, så att vi kan se rakt igenom det. Glas är också hårt men sprött. På en 61 årig bröllopsdag kan man ge sin man eller fru presenter så som solglasögon, glasögon, whiskyglas, graverade champagneglas, karaff, glasskål, ljuslykta, ljushållare, konstglas, smycken, ugnsform, lampa eller glasskål. Vill ni åka någonstans för att fira glasbröllop är Kosta Boda Art Hotell i Glasriket Nybro ett bra val. Fler presentförslag för ett glasbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

62 år Topasbröllop

Den sextioandra bröllopsdagen är topasbröllop. Topasen är en sten som står för sann kärlek och framgång i det man åtar sig. Topasen sägs stimulera individualitet och kreativitet. Det är den sten som anses omforma negativitet till kärlek och glädje. Bra gåvor att ge varandra på Topasbröllopsdagen är smycken, resväskan Topas, Topaz skor, eller Alfred Hitchcock film ”Topaz”. Vill ni ut och resa finns alternativ som Topaz Eclodge i Vietnam eller Topaz Hotel i Washington.

63 år Jadebröllop

Den sextiodredje bröllopsdagen är jadebröllop. Jade är en väldigt hård och slitstark kristall. Grön jade sägs lära oss att våga släppa in mer glädje i livet. De sägs ge beskydd och ska vara extra bra att ha med sig på resor. Jade ger oss livsenergi men är också en sten för framgång vitalitet och överflöd. När ni firar er 63:e bröllopsdag finns det många presenter att välja mellan så som smycken, skulpturer, jadefärgat duschset, kaffemugg, eller ett jadefärgat nagellack. Vill ni ut och resa kan ni alltid boka en resa med Jade Travel. Några resmål som passar för jadebröllopet är Jade Hotel i New York och Jade Buddha Temple i Shanghai i Kina.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

64 år Emaljbröllop

Den sextiofjärde bröllopsdagen är emaljbröllop. Emaljering är en av de äldsta metoderna för ytbeläggning. Emaljering kan göras på olika metaller så som stål, koppar, aluminium eller gjutjärn. Några presentidéer som kan passa för ett emaljbröllop är ljusstakar, manschettknappar, koppar, ljusstakar, kanna, väggklocka, smycke, taklampa, stekgryta, badkar, durkslag, tvålkoppar, hink, tallrikar, brödlåda, stekpanna eller en skylt.

65 år Krondiamantbröllop

Den sextiofemte bröllopsdagen är krondiamantbröllop. Bra presenter att ge på kronbröllopsdagen är en smyckeskrona, förkläde, väska, ljuslykta i form av en krona, eller en hatt från Diamond Crown. Vill man resa på sin krondiamnatbröllopsdag så är Pailin i Kambodja och att bo på Diamond Crown Hotell & Casino ett bra val.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

66 år Uranbröllop

Den sextiosjätte bröllopsdagen är uranbröllop. Grundämet uran är radioaktivt, så uran finns inte att köpa (om du inte har ett kärnkraftverk). Låt oss hoppas att uranbröllopet inte står för något sönderfall i äktenskapet. Presenter som du kan ge på uranbröllopsdagen är smycken, muggar, förkläden, t-shirtar eller andra presenter med ”Uran” eller radioaktivitet-symboler på. Går du på loppis kan du hålla utkik även glasföremål som skimrar i grönt, eftersom de kan innehålla uran. Uranet har även använts för att färga porslin. (Brandvarnare, och självlysande visare på gamla armbandsur innehåller visserligen ämnen som är radioaktiva, men inte Uran. Det samma gäller för de gamla radioaktiva kameralinserna, inte heller där är uran.) Längtar ni efter att ut och resa kan Hotell Urania i Wien i Österrike eller Uran City i Kanada vara passande resmål.

67 år Opalbröllop

Den sextiosjunde bröllopsdagen är opalbröllop. Opalen är en sten som sägs förstärka vårt medvetande, kreativitet, kärlek, passion och stimulera originalitet. Presenter på den 67:e bröllopsdagen är smycken, en sten, ett Opal-träd, opalfärgat nagellack, Opal-madrass från Jensen, eller en flaska vin från Opal Springs. Bra resmål den här bröllopsdagen är Scandic Opalen i Göteborg.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

68 år Granatbröllop

Den sextioåttonde bröllopsdagen är granatbröllop. Granaten sägs stå för passion, attraktion och kontakten med den gudomliga urkraften inom oss. Den sägs ge oss lust, styrka, passion, sexualitet och mod. Presenter som du kan ge din man eller hustru på er 68:e bröllopsdag är ett smycke, en slipad sten, granatäpple, Kivi ljuslykta granat, granatfärgade kläder, prydnadssak eller en väska.

69 år Briljantbröllop

Den sextionionde bröllopsdagen är briljantbröllop. Briljanter är diamanter som har slipats på ett speciellt sätt. Briljantslipning kallas därför ofta för briljanter. Som du vet är diamanter ett väldigt hårt och tåligt material, precis som ett par som firar sin 69:e bröllopsdag är tåliga och har fått jobba för att nå fram till den här årsdagen. Bra presenter att ge på briljantbröllopsdagen är smycken, tavla, taklampa med briljantslipade prismor, en robotdammsugare Brilliant White från Blapunkt eller en verktygssats Brilliant.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Bröllopsdagar 70-100 år

70 år Järnbröllop

Den sjuttionde bröllopsdagen är järnbröllop. Järn står för styrka, mod och ära. Ett äktenskap varar inte utan dessa egenskaper. Ge bort järn för att hylla stoltheten, modet och styrkan hos din partner och för att ni har vandrat genom livets både svåra och goda tider tillsammans. Bra presenter att ge sin man eller fru på den 70:e bröllopsdagen är järntabletter, fat, gryta, våffeljärn, stekpanna, ljushållare, ljuslykta, spegel, utemöbler, kruka, kamin, trädgårdsprydnader, mortel, fågelbad, tekanna, paraplyställ, grytunderlägg eller hantlar.

75 år Atombröllop

Den sjuttiofemte bröllopsdagen är atombröllop. Atom betyder odelbar, och att ni är just odelbara har ni verkligen visat när ni når er 75:e bröllopsdag. Bra presenter att ge varandra på atombröllopsdagen är smycken, manschettknappar, tavlor, kläder eller annat med bilder av atomer.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

80 år Platinabröllop

Den åttionde bröllopsdagen är platinabröllop. Platina eller Platinum är den mest exklusiva av alla ädelmetaller och har blivit ett av de vanligaste materialen på förlovnings- och vigselringar. Det är hela 30 gånger mer ovanligt än rent guld. Platina symboliserar värdet på äktenskapet och hur ovanligt det är att ett par når den här dagen. Bra presenter att ge sin partner på ett platinabröllop är smycken, klockor, parfymen Platina eller en glaskaraff med platina. Vill ni ut och resa finns Platinum Hotel i Lasvegas och Atrium Platinum Spa Resort i Ixia på Rhodos.

85 år Månstensbröllop eller vinbröllop

Den åttiofemte bröllopsdagen är månstensbröllop eller vinbröllop. Presenter att ge varandra på den 85:e bröllopsdagen är smycken med månstenar, en månlampa osv. Eftersom den här dagen inte bara har månstenstema utan även är vinbröllop kanske vin, vinställ, en elektrisk vinöppnare, karaff, eller vinprovning är bra presenter. Vill ni resa kan det kanske vara bra trevligt att besöka en vingård.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

90 år Stenbröllop

Den nittionde bröllopsdagen är stenbröllop. Alla stenar sägs avge olika energier, och påverka oss även med sina färger. När man använder dessa energier kan man balansera allt som händer i livet. Bra presenter att ge sin man eller hustru på den 90:e bröllopsdagen är en pizzasten, stenar med text, dekorsten för trädgården, mattan Sten från Pappilina, smycken, eller en bok om stenar.

whiskystenar att ge bort i present

100 år Kvadratbröllop

Den hundrade bröllopsdagen är kvadratbröllop. Här gäller det att hitta fyrkantiga saker, det kan till exempel vara tavlor, möbler, smycken, karaff med fyrkantig botten, nyckelringar, tallrikar, underlägg eller fotoram.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Njut av varje magiskt ögonblick av er resa tillsammans! Bröllopsdagar är unika tillfällen att fira er kärlek, er resa och era prestationer som ett par. Gåvor kan vara en underbar del av firandet, men kom ihåg att de är symboler för det som verkligen betyder något – er kärlek och ert engagemang. Det är ingen överdrift att säga att varje milstolpe ni når som gifta är värd att firas med stor entusiasm! Låt oss hjälpa er att göra dessa bröllopsdagar ännu mer minnesvärda!

Bröllopspresenter som alltid funkar för alla bröllopsdagar

Parfotografering

Förvandla era bröllopsdagar till oförglömliga minnesvärdheter med vår unika Parfotografering-upplevelse. Kliv in i vårt professionella fotostudio där ni blir sminkade och stylade för att skinna i er bästa dager. Ni väljer stämningen – rockigt, sensuellt eller bubblande glädje. Allt handlar om er! Erfarna fotografer fångar era genuina känslor och unika dynamik framför kameran. Efter fotograferingen får ni med er ett evigt minne hem – en professionellt redigerad bild som förevigar er speciella dag. Önskar ni fler bilder för att skapa en komplett fotobok eller bara för att ha fler ögonblick att minnas, erbjuder vi detta på plats. Låt oss vara en del av er resa och hjälpa er skapa ovärderliga minnen från era bröllopsdagar. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Champagneprovning med ost och choklad

Bjud in lyx och elegans till era bröllopsdagar med en exklusiv champagneprovning. Denna upplevelse är mer än bara en smakresa – det är ett tillfälle att dyka ner i champagnens fascinerande värld tillsammans med den du älskar mest. Välkomnas av en passionerad och kunnig expert, redo att ta er med på en resa genom champagnevärlden. Från dess rika historia, dess hantverk och tillverkningsprocess till de unika kvaliteter som gör varje flaska unik. Lär er hur ni kan matcha olika champagnesorter till olika tillfällen, en kunskap som kommer att höja varje firande, varje fest och varje bröllopsdag till nästa nivå. Fem olika champagnesorter väntar på att bli upptäckta av er. Varje glas kommer att öppna upp en ny värld av smaker, berättelser och upplevelser. Känna bubblorna dansa på tungan och njut av komplexiteten i varje sip. Men det här handlar inte bara om champagne. Det är också en tid för er att binda ännu närmare, att skapa nya minnen och att njuta av varandras sällskap. Det är en hyllning till er kärlek och de bröllopsdagar ni har delat och de som ännu kommer. Läs mer och beställ

Massage för par

Föredrar ni att fira bröllopsdagen på ett lite lugnare sätt kan massage för par vara en bättre bröllopspresent att ge din älskling. Ni blir väl omhändertagna i en harmonisk och avkopplande miljö. Vid en helkroppsmassage masseras rygg, axlar, nacke, fram och baksida ben och armar. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp. Massagen kommer att skräddarsys efter era respektive behov. Det finns också många andra trevliga spaupplevelser för två att välja mellan. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Porträtt

Ett fint personligt porträtt är en fin bröllops present. Hos Royalistic beställer du personliga porträtt genom att ladda upp ett foto och välja motiv på tavlan. Kanske är det ett kungligt porträtt som din fru eller man skulle föredra, eller är Monalisa, vikingar eller något annat mer hans eller hennes stil? Ett personligt porträtt kostar inte alls så mycket som man skulle kunna tro. Att få ett porträtt med sig själv avbildad som kunglighet är en uppskattad och rolig present att få. Klicka här för se vilka andra motiv du kan välja mellan! Läs mer och beställ

Strumpor med eget tryck

Letar du efter en unik och rolig present? Då skulle ett par strumpor med ditt eget foto kunna vara en idé! Hos Strumpmaskinen kan man välja mellan massa olika mönster på strumporna, randiga, leopard, hjärtan, pussmunnar, batik, rymden, camo, sedlar, fiskben, svenska flaggor, pride, hundtand, retro och många fler. När man valt sitt mönster laddar man upp fotot man vill ha. Du kan sedan välja storlek mellan 35-46. Du kan även få en egen text på strumporna. Ett par personliga strumpor är verkligen en unik och rolig present. Det passar både barn och vuxna, kvinnor så väl som män. Här kan du välja foton på mottagaren, dig själv, barnen, hunden, katten, eller varför inte igelkotten som bor under trappan. Man kan ladda upp flera ansikten också om man vill, så varför inte låta hela familjen vara med på strumporna? Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Bröllopspresent till maken

Maximera din förmåga att överraska och glädja din älskade make på era glädjefyllda bröllopsdagar. Vid valet av den perfekta bröllopspresenten till honom finns det ett brett utbud av små men kärleksfulla gåvor att välja mellan. Om han inte är den typen som uppskattar smycken eller redan har en fantastisk plånbok, så kan kläder vara en utmärkt idé. Ge honom en tröja med en klassisk design som aldrig går ur tiden, eller en gullig slips som kommer att förhöja hans stil och personlighet. Varje gång han bär dessa klädesplagg kommer han att känna sig både mode-medveten och älskad. Förstärk er kärleksband genom att gravera något fint och personligt på smycket eller plånboken, vilket gör dem till unika och betydelsefulla gåvor som han kommer att värdera. Med denna säljande present skapar du en oöverträffad glädje och tillfredsställelse under era speciella bröllopsdagar. Så utforska de många möjligheterna och välj en gåva som speglar hans intressen och personlighet, och skapa magiska ögonblick tillsammans.

Armband med gravyr

Ge den stilmedvetna mannen i ditt liv en extraordinär och personlig gåva för att fira era minnesvärda bröllopsdagar. Vårt eleganta armband med gravyr är inte bara ett smycke, det är en symbol för er djupgående kärlek och er gemensamma resa. Med sin sofistikerade design och möjligheten att graveras med ett kärleksfullt budskap blir detta armband till en unik och betydelsefull gåva. Varje gång han bär det runt sin handled kommer han att känna sig älskad och påmind om era vackra bröllopsdagar och den eviga förbindelse ni delar. Ge honom ett armband som inte bara förhöjer hans stil och personlighet, utan också blir en påminnelse om ert äktenskap och de minnen ni skapar tillsammans. Med detta säljande armband skapar ni ett evigt band av kärlek och skönhet som förstärker er vänskap och kärlek på era fortsatta bröllopsdagar. Läs mer och beställ

Till mannen som bär smycken kan det vara roligt att köpa ett snyggt armand som man graverar med något kärleksfullt. presenter på bröllopsdagar

Halsband dogtag silver

Ge din älskade make en minnesvärd och stilfull gåva för att fira era bröllopsdagar. Vårt halsband i dogtag-stil i silver är inte bara en fantastiskt snygg accessoar, det bär även med sig ett personligt budskap som kommer att beröra hans hjärta på djupet. Med sin robusta och moderna design kommer detta halsband att framhäva hans maskulina stil och ge honom en unik och personlig touch. Varje gång han bär detta halsband kommer han att känna sig förankrad i er kärlek och er gemensamma resa. Ge honom en gåva som inte bara är ett smycke, utan också ett evigt påminnelse om er oöverträffade kärlek och era betydelsefulla bröllopsdagar. Med detta säljande halsband kommer varje dag att vara en chans att fira er kärlek och styrka, och skapa minnen som varar livet ut. Läs mer och beställ

Fina halsband med ett personligt budskap är fina presenter att ge maken på bröllopsdagen.

Presentset Plånbok Penna & Nyckelring med gravyr

Ge en gåva som kommer att förvåna och glädja din älskade under era oförglömliga bröllopsdagar. Vårt exklusiva presentset med plånbok, penna och nyckelring erbjuder mer än vad ögat kan se. Det ser ut som en vanlig plånbok, men det är så mycket mer. Plånboken kan graveras med ett kärleksfullt budskap som kommer att smälta hennes hjärta varje gång hon tar fram den. Pennan blir en förlängning av era ord och kärlek, och nyckelringen blir en symbol för er sammanhållning och vägen ni har gått tillsammans. Detta presentset är inte bara en enkel gåva, det är en kärleksfull gest som kommer att påminna er om era vackra bröllopsdagar och er ständigt växande kärlek. Ge henne en gåva som kombinerar både stil och känslomässig betydelse och skapa magiska ögonblick tillsammans. Med detta säljande presentset blir varje dag en chans att fira er kärlek och era speciella bröllopsdagar. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Kläder är uppskattade gåvor på bröllopsdagar

Ge din älskade en uppskattad och stilfull present för att fira era hyllade bröllopsdagar. En tröja med enkel design och diskreta färger är den perfekta gåvan som alltid fungerar. Den mångsidiga naturen hos denna tröja gör att den kan kombineras lika elegant med en kostym som med jeans. Med sin tidlösa design kommer tröjan att förmedla en sofistikerad och modern stil som passar perfekt för alla tillfällen. Varje gång din älskade bär den kommer hon att känna sig både chic och bekväm, samtidigt som hon påminns om era värdefulla bröllopsdagar. Ge henne en gåva som inte bara erbjuder mode och komfort, utan också blir en symbol för ert äktenskap och era gemensamma minnen. Med denna säljande present kommer varje dag att bli en möjlighet att njuta av stil och elegans samtidigt som ni firar era älskade bröllopsdagar. Läs mer och beställ

Dockningsstation

Ge honom en stilfull och praktisk dockningsstation, den perfekta gåvan för att organisera hans viktigaste tillhörigheter under era minnesvärda bröllopsdagar. Denna eleganta enhet kommer att förvara och ladda alla hans prylar på ett snyggt och effektivt sätt. Med olika fack och utrymmen kan han enkelt hålla reda på sina nycklar, mobiltelefon, klocka och andra viktiga föremål. Varje gång han använder dockningsstationen kommer han att tänka på er speciella dag och uppskatta den omtanke och organisation den representerar. Ge honom en gåva som kombinerar funktionalitet med stil och låt dockningsstationen bli en symbol för ert organiserade och välfungerande liv tillsammans. Med denna perfekta bröllopspresent kommer varje dag att vara en chans att njuta av ordning och reda samtidigt som ni firar era gemensamma bröllopsdagar. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Bröllopspresent till hustrun

När det gäller att överraska din älskade hustru på era jubilerande bröllopsdagar, är valet av en perfekt present avgörande. Traditionellt sett är smycken och parfym klassiska gåvor som alltid kommer att lysa upp hennes ögon. Men en bröllopspresent till din fru behöver inte vara kostsam för att vara meningsfull. Faktum är att det finns ett brett utbud av prisvärda alternativ som kan göra henne lika lycklig. Varför inte ge henne något roligt, praktiskt eller unikt för att fira dessa speciella bröllopsdagar? Med en oväntad och personlig present kan du skapa minnen och glädje långt bortom prislappar. Det handlar om att hitta något som verkligen speglar hennes intressen och personlighet. Så utforska de många möjligheterna och välj en gåva som är lika unik som ert äktenskap. Låt varje bröllopsdag vara en chans att överraska och fira med en present som skapar glädje, skratt och kärlek i ert liv tillsammans.

Namnsmycken stav guld eller rosguld

Förhöj era oförglömliga bröllopsdagar med en gåva som talar direkt till hennes hjärta. Vårt enastående halsband är den ultimata gesten av kärlek och uppskattning till din älskade fru. Genom att graveras in med ett fint och personligt budskap blir detta smycke till ett tidlöst och unikt minne om er gemensamma resa. Varje gång hon bär det runt sin hals kommer hon att känna din närvaro och kärlek. Det är inte bara ett halsband, det är en symbol för er sammanhållning, er kärlekens styrka som har stått emot tidens prövningar. Ge henne en gåva som kommer att skapa en varaktig påminnelse om era älskade bröllopsdagar och fylla varje dag framöver med ömhet och kärlek. Låt detta halsband bli en manifestation av er eviga kärlek och ge henne en present som berättar den vackra historien om er kärlek på ett sätt som bara få andra gåvor kan göra. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Powerbank Slim Charger med gravyr

Maximera din älskades kraft och stil på era hyllade bröllopsdagar med en enastående present som kombinerar praktisk användning och personlig touch. Vår Powerbank Slim Charger med gravyr är den ultimata gåvan för att hålla henne ansluten och energifylld genom livets äventyr. Med sin snygga design och skräddarsydda gravyr kommer denna kraftbank att bli hennes trogna följeslagare och samtidigt spegla er unika kärlekshistoria. Ge henne en gåva som utstrålar både stil och funktionalitet och låter henne känna sig älskad och omhändertagen varje gång hon laddar upp. Låt denna powerbank bli en symbol för er ihållande kraft och sammanhållning under era många kommande bröllopsdagar. Ge henne en gåva som inte bara ger energi till hennes enheter, utan också fyller hennes hjärta med glädje och påminner henne om er speciella resa tillsammans. Läs mer och beställ

Nyckelring gravyr

Ge din älskade hustru en betydelsefull gåva som hon kommer att bära med sig varje dag för att påminnas om er djupa kärlek. Vår nyckelring med gravyr är en enkel, men känslosam present till er bröllopsdag. Låt oss hjälpa dig att gravera ett kärleksfullt budskap på nyckelringen, som symboliserar er oförstörbara förbindelse och de vackra minnen ni har delat. Varje gång hon ser på nyckelringen kommer hon att känna sig älskad och uppskattad. Ge henne en gåva som på ett subtilt och ändå kraftfullt sätt förmedlar er kärlek och skapar en varaktig påminnelse om er speciella dag. Läs mer och beställ

En enkel nyckelring med något kärleksfullt budskap är en bra present till hustrun på bröllopsdagen. presenter på bröllopsdagar

Temugg Mon Amie Rörstrand

Uppgradera hennes teupplevelse på era minnesvärda bröllopsdagar med en elegant och förtrollande tekopp som kommer att få henne att känna sig som en drottning. Vår riktigt snygga tekopp är inte bara en present, det är en symbol för avkoppling och njutning. Med sin sofistikerade design och fina hantverk kommer denna tekopp att bli hennes personliga fristad där hon kan svepa in sig i lugnet och smaka på ögonblickens sötma. Komplettera denna gåva med en påse gott te, noggrant utvalt för att matcha hennes smakpreferenser och skapa en harmonisk smakupplevelse. Ge henne en gåva som förgyller varje slurk och förhöjer hennes teupplevelse till nya nivåer under era bröllopsdagar. Låt denna snygga tekopp vara ett kärleksfullt påminnelse om er gemensamma tid och ögonblickens betydelse. Läs mer och beställ

En riktigt snygg tekopp är en bra present till henne på bröllopsdagen. Köp en påse gott <a class=

Svamphus ostronskivling

Utforska en extraordinär present för att fira era bröllopsdagar med en touch av unikitet och kreativitet. Vårt exklusiva svamphus med ostronskivling är en gåva som sticker ut och erbjuder en ovanlig och spännande upplevelse. Inuti detta snyggt designade svamphus kan ni odla och skörda era egna delikata ostronskivlingar, och därigenom skapa smakrika rätter tillsammans. Varje gång ni ser svamphuset blomstra, kommer ni att påminnas om era bröllopsdagar och den äventyrliga resa ni har delat. Ge er älskade en present som inte bara erbjuder goda smaker, utan också skapar gemensamma minnen och fördjupar er förbindelse. Låt detta svamphus bli symbolen för era bröllopsdagar, där varje skörd är en påminnelse om ert odlande av kärlek och glädje. Läs mer och beställ

En annorlunda present att ge på bröllopsdagen är det här svamphuset med ostronskivling.  presenter på bröllopsdagar

Termosmugg

Ge henne en gåva som kombinerar stil, funktion och praktisk nytta för att förgylla era bröllopsdagar. Vår exklusiva termosmugg är den perfekta följeslagaren för henne när hon tar med sig sitt morgonkaffe på bussen. Med sin eleganta design och högkvalitativa material kommer denna termosmugg att hålla hennes drycker varma under resan, samtidigt som den förmedlar en känsla av lyx och sofistikation. Varje gång hon tar en klunk kommer hon att påminnas om er kärlek och omsorg, och hon kommer att uppskatta denna praktiska och stilfulla present som ett oumbärligt inslag i hennes dagliga rutiner. Låt denna termosmugg bli en symbol för era bröllopsdagar, där varje kaffe är en smakupplevelse som delas i harmoni och kärlek. Läs mer och beställ

En praktisk present som hon kommer ha god nytta av är en termosmugg för att ta med sig på kaffet på bussen.

Parfym Lancome La Vie Est Belle

Kapitulera för en doft som fångar essensen av er kärleksfulla resa. Vår Lancôme La Vie Est Belle parfym är den ultimata gåvan att överlämna till din älskade på era oförglömliga bröllopsdagar. Med en förtrollande och oemotståndlig doft som dansar på hennes hud, kommer hon att stråla av självsäkerhet och en förförisk aura. Denna parfym är inte bara älskad av många kvinnor, den har också erövrat toppositionerna på doftlistorna, vilket bekräftar dess oemotståndliga charm och popularitet. Ge henne en doft som kommer att påminna henne om era mest minnesvärda ögonblick och fylla varje bröllopsdag med glädje, romantik och en djup förbindelse. Låt denna parfym bli en hymn till er kärlek, där varje spray är en hyllning till livets vackra äventyr som ni delar tillsammans. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar Parfym är en klassisk present att ge sin fru på bröllopsdagen. La Vie est Bell doftar väldigt gott. Den ligger dessutom ofta högt på topplistorna, så det är en parfym som många kvinnor gillar.

Halsband guldhjärta

Fånga och förstärk den eviga gnistan mellan er med ett förtrollande smycke som kommer att bli en tidlös symbol för er kärlek. Vårt halsband med guldhjärta är den ultimata gåvan att överlämna till din älskade på era hyllade bröllopsdagar. Denna glänsande skatt kommer att omfamna hennes hals med elegans och förmedla en djup känsla av sammanhållning. Varje gång hon bär det kommer hon att minnas de otroliga stunderna ni har delat under era bröllopsdagar och förbindelsen som bara blir starkare med tiden. Ge henne ett smycke som utstrålar den äkta kärleken och gör att varje dag blir som en guldbröllopsdag, fylld av ömhet och förtjusning. Läs mer och beställ

Även smycken tillhör de klassiska presenterna att ge sin fru på bröllopsdagen. Ett guldhalsband passar förstås extra bra att ge sin fru på guldbröllopsdagen.

Pärlhalsband

Har ni varit gifta i 30 år är ett pärlhalsband en given present. Låt inte pärlbröllopsdagen gå spårlöst förbi, utan ge henne pärlor. Pärlor finns både som örhängen, halsband och armband. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar Har ni varit gifta i 30 år är ett pärlhalsband en given present. Låt inte pärlbröllopsdagen gå spårlöst förbi, utan ge henne pärlor. Pärlor finns både som örhängen, halsband och armband.

Ätbara presenter på bröllopsdagar

Förbered er för en sensationell fest för smaklökarna när ni firar era glädjefyllda bröllopsdagar! Ta fram det allra bästa ur era kärlekspassioner med våra oemotståndliga och ätbara presenter. Ge er älskade en chokladprenumeration som öppnar en dörr till en värld av smakupplevelser, där varje månad levererar nya och överraskande delikatesser direkt till deras dörr. Eller låt dem förloras i chokladens ljuvliga värld med en exklusiv ask av handgjorda chokladpraliner, vars rika och förföriska smaker kommer att förgylla varje bröllopsdag. Sätt pricken över i:et på era firanden med dessa utvalda läckerheter och låt varje tugga vara en hyllning till er kärlek, passion och de oförglömliga bröllopsdagarna som ligger framför er.

Chokladprenumeration Chokladbudet

Förhöj er kärlek och uppvakta din älskling på era jubilerande bröllopsdagar med en underbar och lockande gåva! Ge dem en chokladprenumeration från Chokladbudet, där varje månad kommer att bli en spännande smakresa som når deras postlåda. Njutningen börjar så snart de öppnar paketet och upptäcker en ny och lockande chokladskapelse, noggrant utvald för att överraska deras smaklökar. Denna förtrollande present är inte bara en gåva, det är en upplevelse som sträcker sig över tid och ger er båda något att se fram emot varje månad. Låt chokladens söta frestelser bli en påminnelse om er älskade resa genom bröllopsdagarnas magi och låt varje tugga bli en smakfest av kärlek och glädje. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar En underbar present att ge din älskling på bröllopsdagen är en prenumeration på choklad. Varje månad får hon eller han en ny spännande choklad med posten.

Choklad med foto

Gör era bröllopsdagar ännu mer minnesvärda med en personlig och utsökt överraskning! Vår choklad med tryckt foto är den perfekta presenten för att uttrycka er kärlek på ett unikt och söt sätt. Föreviga era mest älskade ögonblick genom att trycka ert eget foto på denna utsökta choklad. Varje tugga blir en sensorisk upplevelse som smälter samman era kärleksfulla minnen med den himmelska smaken av fin choklad. Ge din partner en oväntad och oförglömlig gåva som kommer att väcka överraskning, glädje och romantik under era fortsatta bröllopsdagar. Låt denna choklad bli en smakfull symbol för er eviga kärlek och skapa en magisk stund tillsammans! Läs mer och beställ

Vin och chokladprovning

Förhöj era speciella bröllopsdagar med en oemotståndlig och smakrik upplevelse! Ge er själva gåvan av en choklad- och vinprovning som kommer att kittla era smaklökar och ge er en gastronomisk resa att minnas. Utforska en värld av subtila smaker och harmonier mellan fina viner och exklusiva chokladkreationer. Njut av varje sipp och tugga medan ni fördjupar er i de hemligheter som gömmer sig bakom varje förfinad kombination. Denna fantastiska present på er bröllopsdag kommer att skapa en smakupplevelse utöver det vanliga och förvandla era bröllopsdagar till en fest för era sinnen. Låt kärleken flöda och smaka på det bästa av livet tillsammans! Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Ge bort en upplevelse i present på bröllopsdagar

Upplevelser är bra presenter att ge bort. De är enkla att köpa och väldigt roliga att få. Är du ute i sista minuten kan presenter vara en väldigt bra present. Den tar 10 minuter att köpa och du kan skriva ut den på skrivaren direkt. Din älskling kommer aldrig få veta att du hade glömt er bröllopsdag.

Teater och middag

Fira era jubilerande bröllopsdagar med en minnesvärd och underhållande upplevelse! Slå två flugor i en smäll genom att njuta av en oförglömlig kväll fylld av teater och en utsökt middag för er båda. Låt er transporteras till en värld av dramatik, spänning och skratt med en föreställning som kommer att få era hjärtan att klappa lite extra. Efteråt kan ni avrunda kvällen på bästa sätt genom att smaka på läckerheter och dela romantiska ögonblick vid middagsbordet. Detta är inte bara en bröllopspresent, det är en chans att skapa varaktiga minnen tillsammans under era fortsatta bröllopsdagar. Ta med er kärleken till scenen och smaka på livets vackra föreställning! Läs mer och beställ

Varför inte välja en bröllopspresent som innebär att ni gör något kul tillsammans. Den här upplevelsen består av teater och middag för två personer. En utmärkt bröllopspresent alltså!

Spelupplevelse

Fira era oförglömliga bröllopsdagar med en ultimat lyxupplevelse! Ge er själva gåvan av total avkoppling och njutning med en exklusiv spabehandling för två. Upplev en magisk resa av välbefinnande där ni båda får njuta av avkopplande massage och förnya er hud med en skräddarsydd ansiktskur. Den lyxiga atmosfären och de professionella terapeuternas omsorgsfulla beröringar kommer att ta er till en värld bortom vardagen, där ni kan återansluta till varandra och fira er kärlek. Låt denna mysiga och minnesvärda stund bli en av höjdpunkterna under era romantiska bröllopsdagar och skapa en gemensam resa av lyx och välmående.

En spabehandling för två är en lyxig presenter på bröllopsdagar

Presenter som hon eller han verkligen önskar sig på bröllopsdagar

Om din hustru eller make har ett stort intresse är det en bra idé att ge bort en present för hans eller hennes intresse. Ett fint förkläde till mannen/hustrun som är matlagningsintresserad. En bok till någon som gillar läsning eller en vattenkanna till någon som gillar blommor och odling.

Förkläde skinnimitation

Uppgradera matlagningsupplevelsen på era speciella bröllopsdagar med detta exklusiva förkläde i skinnimitation! För honom eller henne som älskar att bejaka kreativiteten i köket är detta den perfekta gåvan. Det eleganta och lyxiga designen ger inte bara ett sofistikerat utseende, utan skyddar även mot stänk och fläckar för att hålla kläderna fria från oönskade överraskningar. Det är inte bara ett förkläde, det är en symbol för er passion för matlagning och er sammanhållning. Sätt på er detta förkläde och låt era kulinariska äventyr pågå med stil och elegans under era många kommande bröllopsdagar. Läs mer och beställ

Till honom eller henne som gillar att laga mat kan det bli en bra present på bröllopsdagen med ett lyxig förkläde eller något annat kul för matlagningen.

Bok Återstoden av dagen

Till honom eller henne som tycker om att läsa är en bok en väldigt trevlig present att få på bröllopsdagen. Förädla era bröllopsdagar med en tidlös och gripande present! ”Återstoden av dagen” är en roman som kommer att förtrolla och beröra er båda. Genom denna mästerliga berättelse av Kazuo Ishiguro kan ni fördjupa er i en värld av kärlek, reflektion och upptäckter. Upplev magin av en gemensam läsupplevelse och skapa minnesvärda stunder med varje vändning av sidorna. Ge er älskade denna litterära skatt och låt den bli en symbol för era egna berättelser som fortsätter att växa och blomstra under era fortsatta bröllopsdagar. Läs mer och beställ

Till honom eller henne som tycker om att läsa är en bok en väldigt trevlig present att få på bröllopsdagen.  presenter på bröllopsdagar

Vattenkanna Svante 1 L Klong

Om man är intresserad av växter och odling kan en riktigt snygg vattenkanna vara den perfekta presenten på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

Om man är intresserad av <a class=

Kärleksfulla små presenter på bröllopsdagar

För att fira er bröllopsdag kan du också köpa små, gulliga eller kärleksfulla presenter. Det är mycket viktigare att du kommer ihåg dagen än att du köper en dyr present på bröllopsdagen. Kanske en fin mugg, ett kärleksbrev eller ett par gulliga strumpor kan bli fina presenter. På sommarhalvåret är det mysigt om ni kan åka iväg på en picknick, eller en mysig utflykt tillsammans. Packa en god matsäck och ägna dagen åt varandra och bara ha trevligt ni två.

Vetevärmare hjärta

Ett värmande hjärta är en perfekt present för att visa din kärlek. man värmer den i mikron, så håller den värmen länge. Läs mer och beställ

Ett värmande hjärta är en perfekt present för att visa din kärlek. man värmer den i mikron, så håller den värmen länge.  presenter på bröllopsdagar

Bokstavstavla vit

Denna mångsidiga vita bokstavstavla är den perfekta följeslagaren för att uttrycka kärlek eller skapa en personlig touch i köket. Skriv romantiska kärleksbrev till varandra och låt orden dansa på denna charmiga tavla. Eller använd den för att presentera dagens meny och överraska din älskade med kulinariska äventyr. Oavsett om det handlar om att skapa romantik eller smakupplevelser, kommer denna bokstavstavla att förmedla kärlek och charm på ett unikt sätt. Låt orden blomstra och skapa magi i ert hem! Läs mer och beställ

Ge din älskade en bokstavstavla där du skriver ett kärleksbrev i present på er bröllopsdag.

Spel- och kontorsmusmatta

Att hitta en lämplig och personlig bröllopsdagpresent kan vara en utmaning, men en musmatta med ett personligt fotografi är en unik och praktisk gåva som garanterat kommer att göra din man eller fru glad. Varje gång din partner använder musmattan kommer den påminna om era gemensamma minnen och stärka er relation ytterligare. Beställ en idag från Smartphoto och överraska din älskade på er bröllopsdag! Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Strumpor med hjärtan

Påminn din make eller fru om din kärlek varje dag med dessa gulliga hjärtstrumpor från Happy Socks. Läs mer och beställ

Påminn din make eller fru om din kärlek varje dag med dessa gulliga hjärtstrumpor från Happy Socks.

Nyckelring

Denna personliga fotonyckelring av läder från Amakli kan vara en fin och minnesvärd present att ge bort till ett brudpar på deras bröllopsdag. Med möjligheten att gravera in deras initialer eller ett datum på nyckelringen blir det en personlig touch som de kan använda varje dag. Läs mer och beställ

Unika presenter till bröllopsdagar

Pläd med brodyr Kosta Linnewäfveri

En personlig och mysig present till bröllopsdagen kan vara en varm och mjuk filt med brodyr. Denna filt från Medgravyr kan broderas med brudparets namn och bröllopsdatum för att göra presenten extra minnesvärd och personlig. Det är en perfekt present för par att krypa upp under tillsammans på kalla kvällar eller för att ha som en dekorativ detalj i hemmet. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Matlagningskurs i present på bröllopsdag

Att ge en matlagningskursupplevelse som present på bröllopsdag kan vara en rolig och minnesvärd aktivitet för paret att göra tillsammans. De kan lära sig nya matlagningstekniker och experimentera med olika smaker och rätter samtidigt som de har kul tillsammans. Detta kan också ge dem möjlighet att skapa nya minnen och upplevelser tillsammans. Läs mer och beställ

Exklusiv Whiskyprovning

En lyxig whiskyprovning kan vara en fantastisk present att ge på en bröllopsdag, särskilt om paret är whiskyentusiaster eller vill uppleva något unikt tillsammans. Upplevelsen inkluderar en guidning genom whiskytillverkningens historia och smakprovning av några av världens finaste single malt-whiskysorter. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Romantisk ridweekend för 2

Att ge bort en romantisk ridweekend som present på bröllopsdag är en unik och minnesvärd upplevelse för både brudparet. De kan njuta av en helg tillsammans på hästryggen i vacker natur och skapa minnen som varar för livet. Upplevelsen är perfekt för par som gillar äventyr och natur, och är en perfekt present till en speciell bröllopsdag. Läs mer och beställ

Tavla med ett favoritcitat eller text

En personlig tavla med ett favoritcitat eller text är en utmärkt present att ge på bröllopsdagen. Denna speciella tavla från Amakli kan anpassas med din egen text och kan skapas i olika storlekar och färger. Det är en unik och meningsfull present som kan pryda parets hem i många år framöver. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Kokbok

En bok om parets favoritdestinationer eller matkultur. Kanske en kokbok som bjuder på medelhavsinspirerade maträtter från Italien. Perfekt som present till bröllopsdagen för en matlagningälskande par som vill utforska de italienska smakerna. Boken innehåller en mängd enkla och läckra recept, med bilder som får det att vattnas i munnen. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Guldhalsband

Rose Petal Pendant Gold från Efva Attling kan vara en perfekt present att ge sin partner på er bröllopsdag. Detta eleganta halsband är tillverkat i 18K guld och har en tidlös design som passar till alla tillfällen. Rose Petal Pendant symboliserar kärlek och romantik, vilket gör det till en passande present för denna speciella dag. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Ett personligt graverat armbandsur

The Hunter” från Treetime är en unik och elegant träklocka som skulle vara en utmärkt bröllopsdag present för en älskad partner. Den är tillverkad av högkvalitativt material och har en vacker design som och är tillverkad av återvunnet trä, vilket gör den till en perfekt present för en naturälskare. Klockan har också en tyst mekanism, vilket gör att den kan placeras i vilket rum som helst utan att störa sin omgivning. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Mat eller vintidning

”Allt om Mat” är en utmärkt bröllopsdag present för par som är mat- och dryckesentusiaster och gillar att laga och äta god mat. Tidningen innehåller recept, tips, inspiration och guider om allt från vardagsmat till festliga middagar och passar både för nybörjare och mer erfarna kockar. Med en prenumeration på ”Allt om Mat” kan paret få nya idéer och upplevelser i köket varje månad, och det kan vara en trevlig och praktisk present som varar länge. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Skulpturer är trevlig bröllopsdag present

Att ge bort en skulptur som present på bröllopsdag är en romantisk gest som kan symbolisera paret och deras relation. ”Samhörighet” är en vacker skulptur med grön patina som visar två personer i en kärleksfull omfamning. Skulpturen kan vara en unik och meningsfull gåva för att fira en speciell dag tillsammans. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Choklad i present på bröllopsdagar

Elegance Choklad är en handgjord chokladpresent som passar utmärkt som bröllopsdag present till din partner. Presentasken innehåller åtta stycken chokladpraliner med olika smaker, som är en perfekt sötsak att dela. Det eleganta utförandet på asken och den högkvalitativa chokladen gör det till en uppskattad present för din älskade på er speciella dag. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Personlig tavla

Att fira bröllopsdagen är en speciell tid som ger en möjlighet att visa sin kärlek och uppskattning till sin partner. En unik present som kan passa perfekt för en bröllopsdag är denna Concrete Familjetavla från Amakli. Denna personliga tavla skapar en modern och industriell känsla. Tavlan kan anpassas efter familjens namn och till och med inkludera en viktig dag som bröllopsdagen. Detta gör det till en perfekt gåva för att visa uppskattning och kärlek till din partner på bröllopsdagen. Tavlan kan hängas upp i hemmet och blir en unik dekoration som alltid kommer att påminna om det speciella tillfället. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Spahelg för två personer

Att ge bort en spahelg för två personer som en bröllopsdag present är en perfekt idé för att ge paret en chans att koppla av och njuta av varandras sällskap. På ett spahotell kan de unna sig massage, ansiktsbehandlingar, varma källor och andra spa-behandlingar, och även om det bara är för en kort stund, kan detta vara en chans att tillbringa tid tillsammans och njuta av avkoppling och lyx. Det är en present som är både romantisk och praktisk, eftersom det ger paret en chans att komma bort från vardagen och uppleva något nytt tillsammans. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Ölglas med egen text

Att ge bort personliga presentförslag som sticker ut är alltid uppskattat på en bröllopsdag. Ett unikt förslag är att ge bort dessa lyxiga ölglas från Spiegelau Taverna, perfekta för den som uppskattar god öl och elegant design. Med sin robusta form och eleganta design är dessa ölglas både snygga och praktiska, och garanterat en uppskattad gåva som kommer att användas under lång tid framöver. Sätt en personlig prägel på gåvan genom att gravera in paret eller brudparets initialer eller en personlig hälsning. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Väggkalender med egna foton

En personlig fotokalender från Smartphoto är en utmärkt present att ge till sin man eller fru på bröllopsdagen. Denna kalender är tillverkad av högkvalitativt papper och kan anpassas med dina egna bilder, vilket gör den till en mycket personlig present som kan pryda väggen på kontoret eller hemmet. Kalendern är också praktisk då den visar hela årets månader, och är perfekt för att påminna om speciella datum och planera framtida äventyr tillsammans. En personlig fotokalender från Smartphoto är en vacker och användbar present som kommer att väcka många minnen av er kärlek för varandra. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Ditt ljud poster

Att välja en present till sin partner på bröllopsdag kan vara en utmaning, men med Ditt Ljud 2 tavla från Amakli, kan du ge en unik och personlig present som garanterat kommer att överraska och imponera. Denna vackra ljudtavla låter dig spela in en personlig hälsning eller valfritt ljud, och omvandlar sedan ljudvågorna till en vacker och stilren tavla som kan hängas upp på väggen i hemmet som en ständig påminnelse om er speciella dag. Läs mer och beställ

presenter på bröllopsdagar

Det finns många olika presenter som man kan ge sin man eller hustru på bröllopsdag, och valet beror oftast på parets intressen och preferenser. Några idéer kan vara smycken eller accessoarer, personliga fotopresenter, en weekendresa, en matlagningskurs tillsammans, eller en upplevelse som exempelvis en spabehandling eller en vinprovning. Andra populära presenter inkluderar klockor, parfymer, teknikprylar eller en romantisk middag på en fin restaurang. Det viktigaste är att en bröllopsdag present visar hur mycket man uppskattar och älskar sin partner.

Måste man ge sin man eller fru en present på bröllopsdagar?

Det är ingen absolut regel att man måste ge sin man eller fru en bröllopsdag present, men det är vanligt att man uppmärksammar bröllopsdagen på något sätt. Presenten kan vara en fin gest och ett sätt att visa sin kärlek och uppskattning för sin partner. Det finns inget krav på att presenten måste vara dyr eller extravagans, det viktigaste är att den kommer från hjärtat.

Hur mycket ska en bröllopsdag present kosta?

Det finns ingen fastställd summa eller regel för hur mycket en present på bröllopsdagar ska kosta. Det beror på flera faktorer, som till exempel personernas ekonomiska situation, relationen till paret och vad som anses vara lämpligt och passande. Det viktigaste är att presenten är personlig och visar omtanke och uppskattning för paret. Det kan vara allt från en enkel men tankeväckande present till en mer påkostad gåva om man har råd och känner för det.

Ska jag köpa en bröllopsdag present även om min man/fru kanske inte köper någon?

Det är upp till dig att avgöra om du vill köpa en bröllopsdagpresent till din partner även om de kanske inte köper någon till dig. Det är vanligt att par ger varandra presenter på speciella tillfällen, men det är också viktigt att ha en öppen kommunikation om det finns någon förväntan om presenter och hur mycket pengar som ska spenderas. Om du känner att det skulle kännas obekvämt att inte ge en present, kan du diskutera det med din partner på ett respektfullt sätt.

Tips på fortsatt läsning

Fira bröllopsdag tips

Relaterade frågor

Hur firar man bröllopsdagen? Många par firar sin bröllopsdag med en god middag, kanske hemma eller på restaurang och ger varandra presenter. Gratulera din man eller hustru på bröllopsdagen med en god middag, en flaska vin och en present.

Varför är både 54 och 80 år platinabröllop? Platinabröllop förekommer två gånger i listan, varför vet jag tyvärr inte. Jag har sökt vad andra skriver och det verkar vara så på alla andra ställen.

Vad är det för skillnad på siden och silkesbröllop? Förutom att det är 12 år respektive 17 år som gifta så är siden och silke i princip samma sak. Vi gör till skillnad från de flesta andra språk skillnad på råvaran silke och den färdiga produkten siden. Men vi ger ju inte bort råvaran i bröllopspresent, utan presenter av siden.

Vad är en personlig bröllopspresent? En personlig bröllopspresent kan vara ett träd, ett föremål som graveras, en tidskapsel eller en rolig upplevelse. Fler personliga bröllopspresenter kan du hitta här.

Vad är en romantisk present till henne? Romantiska presenter till henne är middag, en storstädning av hemmet, ett doftljus med smycke eller en bok med kärleksförklaringar. Fler tips på romantiska presenter till henne kan du hitta här.

Vad är en romantisk present till honom? En romantisk present till honom är 40 veckor av extra kärlek, en romantisk weekend eller ett kärleksbrev. Tips på fler romantiska presenter till honom kan du hitta här.

Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!
Rulla till toppen