Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!

Vad är hemligheten bakom bröllopsdagar? Från bomulls- till diamantbröllop, vi avslöjar mysteriet och ger tips på oförglömliga presenter varje år! Upptäck våra gåvotips för bröllopsdagar från 1 till 100 år.

Utforska alla bröllopsdagar med namn och deras betydelser, från bomulls- till diamantbröllop. Vi delar tips på unika och oemotståndliga bröllopsdagspresenter för varje år, inklusive allt från svamphus till pärlhalsband. Oavsett om det är er första eller femtioförsta årsdag, hjälper vi er om ni vill skapa minnesvärda stunder som hyllar kärlek.

Vad har alla bröllopsdagar för namn och vad kan man ge i BRÖLLOPSDAG PRESENT?

Funderar du på vad den perfekta presenten skulle vara för din älskling era bröllopsdagar? I dagens moderna samhälle är det inte bara en fråga om vad ska mannen ge till sin hustru; båda parter överraskar varandra med gåvor.

Under 1700-talet följde en gammal tradition där var det en fråga om vad ska mannen ge sin fru som gåva på deras bröllopsdagar för att uppmärksamma den speciella dagen och visa sin uppskattning. Detta kunde vara allt från en bukett blommor på den första årsdagen till något mer påkostat och varaktigt som ett smycke på en större jubileumsdag. Med tiden har dock denna tradition utvecklats. I dagens samhälle är det inte enbart mannen som ger; båda parter delar glädjen och ansvaret av att uppmärksamma bröllopsdagen genom att ge varandra gåvor, vilket speglar en mer jämlik syn på relationer och partnerskap.

Låt oss utforska varje bröllopsdag efter dess namn och se vilka presenter som passar bäst!

Vad har alla bröllopsdagar för namn – bröllopsdagar år för år?

Vi erbjuder mer än bara förslag – vi tar dig med på en resa genom bröllopsdagar, avslöjar deras betydelser, traditioner och presenter som passar perfekt för varje år. I dagens moderna värld är det inte längre bara en fråga om vad ska mannen ge, utan båda parter bidrar med omtänksamma gåvor.

Bröllopsdagar år och namn

Vad är bra presenter på bröllopsdagar?

Bröllopsdagen är den dagen på året som bara ni delar. En romantisk dag som är bara er. Den här dagen kommer ni ägna åt varandra och för att fira ert liv tillsammans och er kärlek. Varför åka på en gemensam resa eller göra något mysigt, bara ni två? Här hittar du några upplevelser för par som jag tycker passar extra bra. Som du säkert redan känner till så har bröllopsdagar olika namn eller teman. Många tycker det är kul att hitta bröllopspresenter med rätt tema t.ex. bomull, papper, guld, tenn, eller uran.

Bröllopsdagar namn år 1-9 och förslag på bröllopsdag present

Bröllopsdagar 1 till 9 år markerar unika steg i äktenskapet. Dessa inkluderar 1 år bomullsbröllop, 2 år pappersbröllop, 3 år läderbröllop, 4 år fruktbröllop (och även blomsterbröllop), 5 år träbröllop, 6 år sockerbröllop, 7 år yllebröllop, 8 år gummibröllop och 9 år linnebröllop. De är perfekta tillfällen att hylla kärleken och sammanhållningen ni delar. Här är några presenter att överväga.

1 år Bomullsbröllop

1 år som gifta, denna första bröllopsdan är bomullsbröllop. Bomull är en passande symbol för 1 år som gifta. Det är tillverkat av fiber som är sammanflätade med varandra och detta representerar föreningen och styrkan hos paret. Precis som ett 1 år äktenskap så är även bomull skört och kan bli fläckigt precis som en ny kärlek mellan paret i fråga. Idéer på present för 1 årig bröllopsdag är ett fint plagg som man kommer bära på årsdagen, en bordsduk, garn, vantar, mössa, överkast, hängmatta eller en hängstol av bomull. Fler presentidéer för ett 1 år bomullsbröllop hittar du här. Efter 1 år som gifta, bomullsbröllop, kan ni fira med en romantisk picknick med en bomullstäck. Om ni föredrar att resa, besök modehuvudstäder som Paris, Milano eller New York för att utforska de senaste modetrenderna. 1 år som gifta förtjänar verkligen extra firande!

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

2 år Pappersbröllop

När ni varit gifta i 2 år Pappersbröllop heter den bröllopsdagen. 2 år Pappersbröllop och den här dagen bör ett par ge varandra något av papper. Papper hålls samman av fibrer som reperesenerar styrkan hos paret som varit gifta 2 år. Papper representerar också ett blankt blad, där båda påbörjar en ny resa tillsammans och symboliskt så ska de fylla pappret med idéer, lycka, sorg, konflikter och andra saker som skapar minnen. Några idéer på presenter för 2 år pappersbröllop är att skriva ett kärleksbrev på ett fint papper, en tavla, Sherlok Homes brevmysterier, receptsamlare, biljetter till något kul evenmang så som bio, teater eller liknande. Vill du ha fler förslag på gåvor vid 2 år pappersbröllop hittar du dem här. 2 år pappersbröllop kan firas med att skriva kärleksbrev, skapa ett fotoalbum tillsammans eller varför inte vika origami? 2 år Pappersbröllop är något fint att fira!

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

3 år Läderbröllop

3 år som gifta, då är årsdagen läderbröllop. Varför kalla 3 år läderbröllop? Om vi jämför med bomull och papper som var symbolerna för de tidigare bröllopsdgarna så är läder mycket mer hållbart och tåligt. Det är samma sak med ett gift par som firar 3 år tillsammans, ett äktenskap har verkligen många toppar och dalar. Det paret gått igenom under 3 år gör att de förstår varandra bättre och deras äktenskap är tåligare och mer robust. Exempel på bra present när ni firar 3 år som gifta är handskar, förkläde, klocka med läderarmband, smycken, väskor, bälten, musmatta, läderfåtölj, skrivbordsförvaring och skrivbordsunderlägg av läder. Vill du ha idéer på vad du kan ge din man eller fru i present på ett läderbröllop när ni varit gifta i 3 år kommer du hitta här. Vill ni ut och resa när ni firar 3 år kan platser som Florens i Italien vara ett bra mål.

4 år En bröllopsdag med två namn: Fruktbröllop eller blomsterbröllop

Efter 4 år som gifta firar ni antingen blomsterbröllop eller fruktbröllop, beroende på traditionen du följer. Frukt symboliserar mognad och tillväxt, och ett äktenskap har också utvecklats från ett litet frö. Precis som frukt måste äktenskap omvårdas för att mogna och blomstra. Några bra presenter att ge varandra en 4 årig bröllopsdag är en fruktkorg, parfym som doftar frukt, smycke i form av en frukt, fruktkorg, en skål med fruktsallad, smoothieblender, torkad frukt, fruktgodis, fruktsorbetmaskin, fruktte, eller en fruktstatyett. Fler förslag på vad du kan ge i present på ett fruktbröllop hittar du här. Föredrar du att kalla den här årsdagen för blomsterbröllop hittar du presentidéer här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

5 år Träbröllop

Efter 5 år som gifta firar ni träbröllop, vilket symboliserar styrka, stabilitet och roten till er kärlek och äktenskap. 5 år är en viktig milstolpe i ert förhållande. Några presenter som passar att ge på en 5 årig bröllopsdag är möbler, tavla med träram, hjärta av trä, fågelholk, skål, fat, ask, smyckeskrin, bricka, träskor, dalahäst, eller ett foto i en ram av trä. Fler tips på vad du kan ge som bröllopsdag present på ett träbröllop. Fira 5 år träbröllop, som gifta med en picknick i skogen, eller plantera träd. Vill ni resa när ni firar 5 år skulle Bryggen i Bergen vara ett bra val. Känd för sina trähus, så det kan vara ett fint resmål när ni firar 5 år som gifta.

6 år Sockerbröllop

När ni firar 6 år som gifta kallas sockerbröllop. Socker är onyttigt och skadligt för både vår hälsa och våra tänder. Hur kan man välja det som namn för 6 år som par undrar du säket? För att förstå det hela behöver vi se tillbaka på sockrets historia. I början när sockret kom ansågs det vara både nyttigt och stärkande. Socker var något fint och exklusivt på den tiden och det är även så vi ska tolka sockerbröllopet. Många par som varit gifta så länge som 6 år har något väldigt fint, och de har en relation de har varit rädda om. Bra presenter för att fira 6 år som gifta är till exempel choklad, sockerbitar i en vacker låda eller en sockerskål. Vill du ha fler tips på vad du kan ge i present när ni firar sockerbröllop besök den här sidan. För att fira 6 år som makar kan ni tex gå på chokladmassage, äta er favorittårta, eller delta i en chokladprovning. Fast så klart, 6 år måste kanske inte vara så högtidligt heller, utan en kväll i soffan med godis kan ju också vara en idé. Vill ni ut och resa när ni firar 6 år kan Belgien, känt för sin fina choklad vara ett bra mål. När ni firar 6 år kan ni även göra vinresor, Porto i Portugal är känt för sitt söta vin.

presenter på bröllopsdagar

7 år Yllebröllop

När ni varit gifta i 7 år heter bröllopsdagen yllebröllop. 7 år som gifta har fått namnet yllebröllop av en god anledning. Ull symboliserar värme i förhållandet och ylle hjälper oss att hålla oss varma, precis som kärleken mellan makarna i det gifta paret som nu varit gifta i 7 år. Bra present att ge varandra på en 7 årig bröllopsdag är underställ, sockor, halsduk, yllefiltar, kuddfodral, hatt eller kanske en sittdyna. Fler gåvor för att fira 7 år som par och fira yllebröllop kan du hitta här. Att fira 7 år som gifta skulle man kunna göra med en picknick (på en yllefilt) eller om det är vinter göra en vandring tillsammans (iklädda ylleunderställ). Är ni ressugna när ni firar 7 år som gifta kan Gotland vara ett resmål, eftersom det är kännt för sin ull och hantverk.

8 år Gummibröllop

8 år som gifta är gummibröllop. Detta kan tyckas vara en billig present att ge men tänk på dess hållbarhet, enkelhet och de många användningsområdena som materialet har. Varför välja det som namn för 8 år som gifta? Ett 8 år äktenskap har nått en punkt av mycket användbarhet och hållbarhet och det kanske inte är den mest glamorösa gåvan men det är pålitligt, robust och alltid där för dig. Presenter att ge på en 8 år bröllopsdag kan vara hjärtballonger, badmadrass, tuggumi, vinergum, vedhink av gummi, galoscher, mobilskal, hink hantlar och gummibjörnar. Fler idéer för presentinköpet på ert gummibröllop kan du hitta här. Vill ni ut och resa när ni firar 8 år som gifta, då kan Hannover i Tyskland vara ett passande resmål. Continental.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

9 år Linnebröllop

9 år som gifta är linnebröllop. Denna bröllopsdag har fått sitt namn linnebröllop och det är passande symbolik. Linne står för styrka och värde i en relation. Äktenskapets värde och kvalité, efter 9 år som gifta, motsvaras av kvalitén och värdet hos linne. Bra bröllopspresenter att ge när ni firar 9 år som gifta är kläder, sängkläder, väska, kuddfodral, och gardiner. Vill du ha mer inspiration för ert linnebröllop kan du hitta här. 9 år som par skulle kunna firas med en stor och fin middag! Vill ni inte laga mat själva när ni firar 9 år finns det förstås även restauranger som har linnedukar! Andra saker att göra när ni firar 9 år tillsammans är t.ex. att besöka textilmuseet i Borås. 9 år som gifta är en fantastisk prestation och verkligen värt att fira.

Bröllopsdagar namn år 10-19

Bröllopsdagarna 10 år till 19 år är en fortsättning på den vackra resan av äktenskapet. Ni firar över ett decennium av kärlek och samhörighet. Dessa speciella bröllopsdagar har fått sina egna unika namn, såsom tennbröllop för 10 år, 11 år stålbröllop, 12 år sidenbröllop, 13 år spetsbröllop, 14 år elfenbensbröllop, kristallbröllop 15 år, som symboliserar starkhet, skönhet och elegans.

10 år Tennbröllop

Årsdagen när ni varit gifta i 10 år kallas tennbröllop. Varför välja tenn som namn för 10 år bröllopsdag? Tenn står för motståndskraft och det är nyckeln till ett äktenskap som håller ett hela 10 år. 10 år Tennbröllop är en bröllopsdag som påminner paret om att de byggt upp något väldigt fantastiskt och har ställt in sig på att deras äktenskap ska vara livet ut. Bra gåvor för 10 årig bröllopsdag är ljusstakar, servettringar, krukor, askar, fickplunta, skål, tennarmband eller en lampa. Vill du ha fler förslag på presenter för att fira 10 år som gifta, tennbröllop kan du hitta här. När ni varit gifta 10 år kan ni blicka tillbaka på 10 år av kärlek, glädje och äventyr ni har delat tillsammans. Är ni intresserade av att resa när ni firar 10 år kan Thailand som är en betydande producent av tenn vara ett bra mål.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

11 år Stålbröllop

11 år som gifta är stålbröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Stål är ju en väldigt stark metall och den representerar styrkan hos paret och relationen. 11 år är en lång tid tillsammans. Några presentidéer för en 11 år bröllopsdag är ett smycke, tårtspade, kökskniv, tändstål, bestick, väggklocka, bouleklot, termos, armbandsklocka, möbler och vikter vikter för tyngdlyftning. Fler presenter att ge på ett stålbröllop när ni varit gifta 11 år kan du hitta här. Har ni lust att resa för att fira att ni varit gifta i 11 år är Pittsburgh, USA. Det är känt som ”Stålstaden” och har en rik historia inom stål- och järnindustrin. Ett äktenskap som varat 11 år är verkligen vårt att fira!

12 år Sidenbröllop

12 år som gifta är sidenbröllop. Efter att ha klarat äktenskapets stormar är symbolen för den här bröllopsdagen siden, siden är för segel och att segla genom livets stormiga hav tillsammans. Ni har kämpat i 12 år genom livets vågor och klarat av mycket tillsammans. Några av de populära presenterna en 12 årig bröllopsdag är sängkläder, halsdukar, sexiga underkläder, klädesplagg, gardiner, sidenblommor, lampskärm, slips, fluga eller en fin sidenväska. Att fira 12 år erbjuer många möjligheter när det gäller att hitta fina gåvor! Mer inspiration för presenter på ett 12 år sidenbröllop kan du hitta här. Vill ni ut och resa för att fira 12 år skulle Peking i Kina vara ett passande resmål. Kina är ju känt för sin långa tradition av sidenproduktion.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

13 år Spetsbröllop

13 år som gifta är spetsbröllop. Spetsen är elegant, och vackert sammansatt i ett komplicerat mönster, precis som den skönhet ni tillsammans har arbetat för att skapa. Spetsen är både vacker och stark, precis som äktenskapetefter 13 år. Bra presenter att ge sin partner när ni firar 13 år som gifta är kläder, underkläder, handskar, solfjäder, dukar, gardiner, en hund (så klart en spets), sjal, paraply, solfjäder, festväska, eller filmen ”Arsenik och gamla spetsar”. Fler presenttips för ett spetsbröllop 13 år hittar du här. Känner ni er ressugna kanske Brügge, Belgien är ett trevligt ställe att fira 13 år på? Brügge är känt för sin spetsindustri och är en vacker stad med kullerstensgator och välbevarade medeltida byggnader. Calais i Frankrike är också ett bra resmål för att fira 13 år. Calais är en historisk stad som har en lång tradition av spetstillverkning.

14 år Elfenbensbröllop

14 år som gifta är elfenbensbröllop. Den traditionella gåvan är är elfenben. Elefanten representerar tur, styrka, och välsignelser. Elefenben sägs ge tur och skydd. Elefanten ses som både stark och stabil och är en symbol för uthållighet. Den är en utmärkt symbol för ett 14 år långt äktenskap. Idag är inte elfenben en present som passar att ge, eftersom elefanterna är utrotningshotade. Så andra gåvor som passar att ge på en 14 årig bröllopsdag är elefantbilder, målningar och statyer. Du kan också skänka pengar till WWF för att rädda elefanterna och kampen mot tjuvskyttar. Eller varför inte välja gåvor av plast som ser ut att vara elefenben. Här kan du få mer inspiration för att handla presenter till ett elfenbensbröllop när ni firar 14 år tillsammans. För att fira 14 år kan ni resa till Botswana eller Kenya.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

15 år Kristallbröllop

När man varit gift i 15 år heter årsdagen Kristallbröllop. Varför välja det som namn för 15 år som gifta? Kristaller är kända för hur vackert de reflekterar ljus. De symboliserar och speglar allt ni upplevt tillsammans som par. Det återspeglar skönheten och klarheten i ert förhållande efter 15 år. Bra present att ge din partner på en 15 år som par är glas, vas, smycken av kristall, väska, kristallkrona, konstglas, skål, ljusstakar, statyer, vinglas, fat, kannor och kristallprydnadssaker. Vill du ha fler förslag på presenter till ett kristallbröllop hittar du här. Vill ni fira 15 år som gifta kan ett besök på icebar eller en middag med kristallglas. Om natten är kristallklar, varför inte ta en romantisk promenad för att fira era 15 år tillsammans? För er som är ressugna kanske ett besök på Maldiverna (kristallklart vatten) kan vara ett fint sätt att fira 15 år som gifta?

16 årig bröllopsdag Fjäderbröllop

Den sextonde årsdagen är fjäderbröllop. Fjädrar symboliserar ofta styrka, och tillväxt, men också hopp och frihet. Det är precis som med äktenskapet vi behöver hopp och frihet för att växa oss starka tillsammans. Bra val av gåvor på en 16 årig bröllopsdag är täcken, kuddar, dunjacka, solfjädrar, smycken, lösögonfransar (”lånta fjädrar”), fåglar, drömfångare, fjäderpenna, bokmärken och fågelholkar. Fler presenttips för ett fjäderbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

17 årig bröllopsdag Silkesbröllop

Den sjuttonde bröllopsdagen är silkesbröllop. Par som når den här dagen har övervunnit sina första hinder i förhållandet. De har blivit starka av att arbeta sig igenom sina svårigheter och förväntar sig att vägen framåt förhoppningsvis ska vara ”silkeslen”. Den här årsdagen firar man med lyx och elegans. Föremål som passar att ge på 17 årig bröllopsdag är sängkläder, täcken, kläder, garn, nattlinne, underkläder eller ett silkesträd. Fler tips på presenter på ett silkesbröllop hittar du här.

18 årig bröllopsdag Satinbröllop

Den artonde bröllopsdagen är satinbröllop. Satine är ett material som är både vackert och slitstarkt. Precis som relationen mellan makarna inte längre innebär täta gräl så löser man problemen tillsammas på ett mer smidigt sätt än under de första årens äktenskap. Har man kommit till 18 årig bröllopsdag har man en stark relation som väcker beundran både bland vänner och släktingar. Bra presenter att ge sin partner på satinbröllopsdagen är underkläder, sänkgkäder, kläder, skor, festväska, pyjamas, eller kanske ett marsvin (av rasen Satin). Fler idéer på gåvor till ett satinbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

19 årig bröllopsdag Galonbröllop

Den nittonde bröllopsdagen är galonbröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? När ett par firar 19 årig bröllopsdag har de verkligen visat att de håller ihop i både vått och torrt. Galon håller inte bara torrt när det regnar, det är även väldigt slitstarkt, precis som deras äktenskap. Några presentidéer att ge sin man eller hustru den här årsdagen är regnkläder, mobilskal, vantar eller något av konstläder. Fler ideéer på vad du kan ge i present på ett galonbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar namn år 20-29

Bröllopsdagar 20 år till 29 år innebär att ni når ännu en betydelsefull milstolpe i ert äktenskap. Dessa bröllopsdagar har namn, såsom silverbörllop för 25 år, 20 år porslinsbröllop, nylonbröllop, sammetsbröllop osv. De bär med sig en aura av elegans och beständighet och symboliserar en resa av hållbarhet och tillväxt inom relationen, där kärleken och förståelsen mellan er har fördjupats över tid. För att hedra dessa speciella bröllopsdagar och skapa oförglömliga minnen, finns det en mängd kreativa och meningsfulla presenter att överväga. Nedan följer några förslag som kan sätta guldkant på firandet av dessa värdefulla stunder i äktenskapet.

20 år Porslinsbröllop

På en 20 årig bröllopsdag Porslinsbröllop som det kallas, firar ni 20 år av kärlek och samhörighet. Milstolpen 20 årig bröllopsdag är ett bevis på er sammansvetsning och er långa resa tillsammans. Traditionellt sett är porslin den symboliska gåvan för 20 årig bröllopsdag . Det representerar skönheten och skörheten hos äktenskapet som faktiskt vara hela 20 år , liksom möjligheten till fler gemensamma måltider. En 20 årig bröllopsdag är också en perfekt tid att uppdatera köksutrustningen eller överraska med ljusmanschetter, koppar, fat, smycken eller prydnadssaker. På en 20 årig bröllopsdag är det dags att hylla era framgångsrika två årtionden tillsammans och se fram emot många fler. Fira en 20 årig bröllopsdag med en romantisk middag och med fina gåvor! Är ni ressugna när ni firar 20 årig bröllopsdag ? Då är Japan ett alternativ. Japan är känt för sin keramik och porslinstradition. Andra destinationer som kan passa när ni firar 20 år är Arita, Kutani, och Seto har rika traditioner inom porslinstillverkning, och ni kan besöka ateljéer och museer för att lära er mer om japanskt porslin. Paradisverstan på Öland skulle också kunna vara ett bra resmål när ni firar 20 årig bröllopsdag. 20 år som gifta är verkligen värt att fira på ett storartat sätt.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

21 årig bröllopsdag Nylonbröllop

Den tjugoförsta bröllopsdagen är nylonbröllop. Nylon är känt för sin otroliga styrka, hållbarhet men också att den är otroligt elastisk. Det används till allt från skottsäkra västar, till ytterkläder och badkläder. Nylon är både hållbart och flexibelt, precis som det par som varit gifta i 21 år. Bra present att ge varandra på en 21 årig bröllopsdag är nylonstrumpor, necessär, kameraväska, paraply, fallskärm, hängmatta och väska. Fler presenter på et nylonbröllop kan du hitta här.

22 årig bröllopsdag Jutebröllop

Den tjugoandra årsdagen är jutebröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Jute är det grova och robusta tyg som används för att göra säckar. Både jute och spets används ofta för att dekorera vid bröllop. Säckväv och spets kan representera nödvändiga komponenter i ett framgångsrikt äktenskap. Vi behöver både uthållighet och hållbarhet, men även ömhet och idealism. Perfekta presenterer att ge sin partner 22 årig bröllopsdag är matta, väska, tallriksunderlägg, skor, säckar, dukar, korgar och kuddfodral. Många fler idéer på vad du kan ge i present på ett jutebröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

23 årig bröllopsdag Hampabröllop

Den tjugotredje årsdagen är hampabröllop. Hampa är en växt som är både tålig och snabbväxande. Den kan växa i näringsfattiga jordar och i de flesta klimatzoner. Den har länge använts för sina psykoaktiva egenskaper. Ska man då tolka det som att man behöver droger för att hålla liv i äktenskapet under 23 år? Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror man ska tolka det som att om du hittar rätt person att gifta dig med så klarar ni av alla problem tillsammans. Har ni varit gifta i 23 år har ni, precis som hampan, stått ut med svåra omständigheter och ändå fått kärleken att gro och spira. Några idéer på present på 23 årig bröllopsdag är kläder, matta, hatt, möbler, portmonä, mobilfodral, skrubbvantar, lampskärm, väska, skor, tvål och body butter. Fler tips på vad du kan ge i present på ett hampabröllop kan du hitta här.

24 årig bröllopsdag Sammetsbröllop

Den tjugofjärde årsdagen är sammetsbröllop. Sammetstyg gjordes ursprungligen av sidentrådar som är vävda så att ena sidan är slät och den andra har en kort mjuk lugg. Det var ett lyxigt tyg, som nästan bara kungligheter kunde bära. Den 24-åriga bröllopsdagen har fått sitt namn eftersom en stark och kärleksfull relation mellan ett gift par kan liknas vid sammet, mjukt och hållbart på samma gång. Det var ett dyrt och lyxigt material så det är även en symbol för lyx och välstånd. Bra present att ge varandra när ni firar 24 årig bröllopsdag är kläder, fåtölj, kuddfodral, gardiner, lampskärm, sittpuff, tapeter, smyckeskrin, hårband, sminkväska, och pall. Fler presentidéer för ett sammetsbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

25 år Silverbröllop

25 år som gifta, då kallas bröllopsdagen är silverbröllop. Ett kvarts sekel har gått sedan ni gifte er nu firar ni 25 år och Silverbröllop. 25 år silverbröllop är milstolpe som verkligen är värd att fira. Silver är en metall med högt värde. Silver representerar styrka och lycka i er relation efter 25 år. På en 25 år bröllopsdag är några presentförslag halsband, armband, ringar, örhängen, nyckelringar, ljusstakar, slipsnål, servettringar, sedelklämma, manschettknappar, silverbricka, brevpressar, silverfat, glas, bestick, klädesplagg i silver, väskor, fotoram, eller en silvertacka. Fler presenttips för ett silverbröllop hittar du här. Det är många par som förnyar sina äktenskapslöften när de firar 25 år tillsammans. Ett annat alternativ för att fira 25 år tillsammans är att ordna en silverfest där allt går i silvertema. För er som är ressugna när ni firar 25 år kan Chiang Mai i Thailand som är kända för sitt silversmide vara ett bra mål. 25 år som gifta är stort och verkligen värt att fira!

26 årig bröllopsdag Korkbröllop

Den tjugosjätte årsdagen är korkbröllop. Kork har flera symboliska betydelser, dels så kan korken plugga igen något för att bevara det. Kanske är det våra fina minnen och upplevelser tillsammans som ett par som vi vill bevara. Korkar flyter också lätt och den symboliserar förmågan att ta sig upp till ytan även i komplicerade situationer, precis som kärlek. Bra presenter att ge varandra när man firar 26 årig bröllopsdag är en flaska champagne, en vinflaska, underlägg av kork, jordglob, anslagstavla, skor med korksula, mobilskal, yogamatta, eller ta med din man eller hustru till staden Cork på Irland! Fler tips på gåvor till ett korkbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

27 årig bröllopsdag Balsabröllop

Den tjugosjunde bröllopsdaben är balsabröllop. Balsaträ är ett mjukt, och poröst träslag, det påminner lite om kork. Det här materialet används ofta till flygplansmodeller, kanoter och surfingbrädor. Det är inte svårt att se kopplingen till äktenskapet här. Precis som när det gäller flygplan, kanoter eller surfingbrädor är ett bra äktenskap något som håller dig över vattenytan eller ger dig luft under vingarna. Några presentidéer när ni firar 27 årig bröllopsdag är modellflygplan, pingisracket, surfingbräda, eller ett smyckeskrin. Fler presenttips för ett balsabröllop hittar du här.

28 årig bröllopsdag Masonitbröllop

Den tjugoåttonde bröllopsdagen är masonitbröllop. Masonit har många fördelar så som att den inte spricker och den ger inga stickor. Den tål en viss mängd fukt och klarar extrema temperaturer. För att klara hålla ihop med sin hustru eller man så länge att man firar den 28 årig bröllopsdag krävs det att man som par klarar extrema situationer utan att relationen spricker. Några presentförslag för ett masonitbröllop är fågelholk, verktygstavla, Couronnespel, pingisbord, och möbler (med masonitbaksida). Fler idéer om vad du kan ge i present på ett masonitbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

29 årig bröllopsdag Plywoodbröllop

Den 29:e årsdagen är plywoodbröllop. Playwood tillverks av träfaner som man limmar i flera lager, med 90 graders rotation. Det gör att plywood blir böjbart och segt. Det har en väldigt hög hållfasthet i jämförelse med andra material. När ett äktenskap varat i 29 år är även det väldigt hållbart. Precis som hos plywood är makarnas olikheter en del av styrkan. Bra present att ge på en 29 årig bröllopsdag är till exempel, bord, stolar, förvaringslådor, hyllor, kajak, väggklocka, vackra askar, modellbyggen, pizzaspade, och ukulele. Fler presentideer för ett plywoodbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 30-39

Bröllopsdagar 30 år till 39 år representerar en imponerande tid då ni firar tre decennier av äktenskaplig glädje och samhörighet. Dessa bröllopsdagar har namn som tex pärlbröllop, skifferbröllop, 35 år korallbröllop, mm. Bröllopsdagarna bär med sig en aura av sällsynt skönhet och stadighet.

30 år Pärlbröllop

När ni varit gifta i 30 år kallas bröllopsdagen för pärlbröllop. Efter tre decennier av kärlek och engagemang för varandra är det nu dags att fira 30 årig pärlbröllop. Pärlor som symbol för 30 år är passande eftersom de står för renhet och ärlighet. Pärlor är runda till formen, vilket symbolisear att det aldrig tar slut, precis som ett äktenskap borde vara. Bra gåvor att ge din make eller hustru på ett 30 år pärlbröllop är smycken, nagellack med pärlemo, hårsmycken, eller en bok ”Flicka med pärlörhänge”. Den här årsdagen kan de kanske vara lite knepigt att hitta en bröllopspresent till en man, men det finns naturpärlor och tigeröga som är lite coolare pärlor som kan passa även en man. Fler ideer på presenter för ett pärlbröllop hittar du här. Ska ni ut och resa den här bröllopsdagen när ni varit gifta i 30 år skulle ni kunna fira med en resa till Perl Harbour (Hawaii), Eller kanske Tahiti och besök på en pärlfarm kan vara ett bra sätt att fira 30 år tillsammans?

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

31 årig bröllopsdag Mahognybröllop

Den trettioförsta bröllopsdagen är mahognybröllop. Mahogny är ett vackert, rödbrunt trädslag som framför allt används för tillverkning av möbler. Tyvärr avverkas mycket regnskog för att producera mahogny, så se till att presenten du köper är FSC-certifiead mahogny. Några idéer på presenter att ge varandra på en 31 årig bröllopsdag är möbler, bricka, hårfärg, gitarr, kalimba, hårborste, tavelram, kaffekvarn, piano, biljardbord, eller köksluckor. Fler idéer på vad du kan köpa i present på ett mahognybröllop hittar du här.

32 årig bröllopsdag Granitbröllop

Den trettioandra bröllopsdagen är granitbröllop. Graniten består av en blandning av olika mineraler. Den kan ha många olika färger allt vit till röd och svart, allt beror på vilka mineral er och vilken textur den har. Granit är väldigt hård och sprickfri. Den har hög motståndskraft mot stötar och tryck. Den tål faktiskt även surt regn. Vanliga gåvor att ge varandra när man firar 32 årig bröllopsdag är en mortel i granit, trädgårdsprydnader, fontän, parasollfot, bänkskiva till köket, whiskystenar eller en eldstad i granit. Vill du bjuda honom eller henne på en resa, varför inte Makedonien och ta in på hotell Granit. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett granitbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

33 år Gnejsbröllop

Den trettiotredje årsdagen är gnejsbröllop. Gnejs består av olika stenarter som genomgått en metamorfos och omvandlats under högt tryck och temperatur. Sten kan vara så vackert och är en betryggande hård och stabil grund att bygga vidare på, precis som kärlek. Färgen på gnejs beror på vilka mineral som ingår. Gnejs kan skiva sig i tunna lager, så den skiljer sig mycket från graniten. Några presentförslag på en 33 årig bröllopsdag är en blomma, som du dekorerar med dekorsand av gnejs. Kanske ni ska passa på att ge er själva trädgårdsplattor av gnejs, gatsten, en mur eller göra om trappan. Fler presenter till ett gnejsbröllop hittar du här.

34 år Skifferbröllop

Den trettiofjärde bröllopsdagen är skifferbröllop. Skiffer bildades för omkring 500 miljoner år sedan. Det bstår av kvarts, fältspat och glimmer. Skiffer är frostbeständigt och syrabeständigt, så det passar det svenska klimatet bra om man vill ha det i trädgården. Skiffer ger ett exklusivt intryck och brukar ha en vacker lyster. Presenter som passar att ge vid 34 årig bröllopsdag är plattor till trädgården, en bänkskiva i köket, nytt golv, kakel, skyltar, underlägg för mat, ljusplatta, skyltar eller en tvålpump i badrummet. Ska du bjuda din hustru eller make på en resa kan en vistelse i Norge på hotell Skifer i Oppdal vara ett tips. Presenter på ett skifferbröllop kan du hitta här. Fler gåvor för ett skifferbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

35 år Korallbröllop

Korallbröllop kallas bröllopsdagen när ni varit gifta i 35 år. Koraller bildas lite i taget och det tar mycket tid att utvecklas ungefär som ett 35 år äktenskap. Koraller symboliserar livslängd, skydd och fertilitet. Färgen på denna milstolpe är korall. Koraller representerar också blygsamhet, lycka och ett evigt förhållande. Att fira 35 år Korallbröllop, är något väldigt speciellt! Tips på några gåvor som passar att ge på en 35 år som gifta är ett saltvattensakvarium med korall, ett korallfärgat klädesplagg, smycke, tvla med koraller, läppstift, prydnadssaker föreställande koraller, eller en lampa. Är ni ressugna när ni firar 35 år kanske en dyksemester på det Stora Barriärrevet utanför Australien, eller Malta med ett boende på Coral Hotel kan vara bra förslag. Vill ni göra en kortare utflykt för att fira 35 år som äka makar så kan ett besök på ett akvarium också vara en bra idé. Fler presenter till ett 35 år korallbröllop hittar du här.

36 år Marmorbröllop

Den trettiosjätte årsdagen är marmorbröllop. Marmor är en vacker bergart som vi ofta använder som byggnadssten. Marmorn är ljus och vacker, den passar i de flesta hem och tillsammans med de flestar stilar. Några bra saker att ge din man eller fru på bröllopsdagen är marmorbord, ostbricka, ostkupa, mortel, köksbänk, ljushållare, lampfot, väggklocka, schackbräde, mobilskal, glasunderlägg, smycken, eller en väggklocka i marmor. Ska du köpa en resa på en 36 årig bröllopsdag kan marmorgrottornai Chico i Chile eller så kan ni resa till England och bo på Marriott Hotel Marble Arch i London. Vill du ha fler tips på gåvor på ett marmorbröllop klicka på länken.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

37 år Tegelbröllop

Den trettiosjunde bröllopsdagen är tegelbröllop. Tegel är ett tungt material som behåller sin temperatur länge och ger ett behagligt inomhusklimat. Några idéer på present på en 37 årig bröllopsdag är tegelliknande väggpaneler, bygga en utegrill, tegelfärgat klädesplagg eller smycke, krukor, filmen ”Brick”, en pizzaugn, eller en lergryta. För dem som är ressugna passar Brick New Jersey i USA eller Hotel Brick i New Mexico bra. Läs mer om tegelbröllop här.

38 år Cementbröllop

Den trettioåttonde bröllopsdagen är cementbröllop. Cement blandas med sand, stenkross och vatten för att framställa betong. Precis som ett äktenskap blir cementen till något väldigt stabilt och hållfast. Ett äktenskap som varat i 38 år är även det väldigt robust. Några idéer på vad du kan ge din partner på en 38-årig bröllopsdag är ljusstake, värmeljushållare, fågelbad, krukor, fat, dekorationshjärta, vaser, en ny kommod till badrummet trädgårdsfigurer, bok om att gjuta i betong, eller ett bord av betong. För dem som är ressugna kanske en resa till USA och staden Concrete i Washington. Vill du ha fler presenttips för ett cementbröllop hittar du dem här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

39 år Grafitbröllop

Den trettionionde bröllopsdagen är grafitbröllop. Grafit är väldigt användbart, det är lätt och flexibelt. Vi använder den för tillverkling av smörjmedel, polermedel och smältdeglar. När man blandar grafiten med olja blir den ett utmärkt smörjmedel. Presenter som du kan ge på en 39-årig bröllopsdag är är till exempel en ficklampa, inredning eller kläder i grafitfärg, golfklubba med grafitskaft, konstnärsset med grafitpennor, kitchenAid i grafitfärg, kolkridor, eller ett telefonskal i grafitfärg. Ska du köpa en resa borde ni åka till Kielce i Polen och bo på Hotel Grafit. Fler tips på bra gåvor på ett grafitbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar namn år 40-49

Bröllopsdagar 40 år till 49 år markerar en anmärkningsvärd tid då ni firar fyra årtionden på er äktenskapliga resa. Dessa bröllopsdagar han namn som 40 år rubinbröllop, 45 år safirbröllop, keramikbröllop, plåtbröllop osv. De bär med sig en särskild betydelse och symbolik. Rubinbröllop representerar den glödande kärleken som har stått stark under dessa fyrtio år, medan keramikbröllop symboliserar den konstnärliga och sköra naturen i förhållandet. Plåtbröllop, å andra sidan, reflekterar den solida och starka grund som paren har byggt upp tillsammans.

40 år Rubinbröllop

När ni varit gifta i 40 år heter bröllopsdagen rubinbröllop. Att vara gift 40 år är fantastiskt. På rubinbrinbröllopet är det så klart tradition att ge rubiner till sin äkta hälft. Rubiner som symbol för 40 år som par är ett bra val med tanke på respekten och visdomen som finns i äktenskapet. Men du måste inte hålla dig till rubiner när du köper presenter till en 40 årig bröllopsdag. Det finns mycket annat du kan din man eller frun när ni firar 40 år. Några idéer på gåvor när ni firar 40 år är smycken, Absolut Vodka Ruby Red, rubinröda skor eller kläder, väggklocka, väska, nagellack, glas, hängmatta, hårfärg, ljus, eller inredning. Ska ni ut och resa när ni firar 40 år kan ett besök i Düsseldorf i Tyskland och bo på Hotel Rubin. Staden Ruby på Barbados vara ett tänkbart resmål om man firar 40 år som par. Fler gåvor när ni firar 40 år rubinbröllop, 40 år som gifta, hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

41 år Keramikbröllop

Den fyrtioförsta bröllopsdagen är keramikbröllop. Krukor formas långsamt till sin slutgiltiga design, precis som ett äktenskap där båda formar det tillsammans. De bestämmer själva hur de vill forma sitt äktenskap. Ett äktenskap kräver att båda individerna formar sig och vägleder varandra till vilken typ av relation de vill ha. Bra presenter att ge på en 41 årig bröllopsag är koppar, fat, skålar, kanna, vas, ljusstakar, formar, keramikkurs, brännugn för keramik, dekorationer eller en lampa. Vill ni göra något för att fira bröllopsdagen kan ett besök på någon keramikverkstad (Höganäs, Nittsjö, Kullabygden, Paradisverstan) vara en bra idé. Mer presentinspiration på keramikbröllop kan du hitta här.

42 år Mässingsbröllop

Den fyrtioandra bröllopsdagen är mässingbröllop. Mässing är en legering bestående av koppar och zink. den är lätt att forma vid låga temperaturer. Den används för att tillverka allt från kåpor, armaturer, rörledningar och patronhylsor. Några gåvor som passar att ge på mässingsbröllop passar det med gåvor så som ljusstakar, krukor, lampa, solur, portkläpp, brödrost, vas, ask, teleskop, vattenkanna, smycken, hink, skålar, eller en mortel av mässing. Fler presenter på en 42 årig bröllopsdag hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

43 år Plåtbröllop

Den fyrtiotredje bröllopsdagen är plåtbröllop. Plåt är ett lätt, men ändå väldigt tåligt. Det är korrosionsbeständigt, och vackert. Användningsområdena när näst intill oändliga. Plåten har många likheter med ett äktenskap som varat i 43 år. Några idéer på presenter att ge en 43 årig bröllopsdag är bakplåtar, muffinsplåt, vattenkanna, kruka, skåp, dekorationer till trädgården, inredningsskylatar, väggklocka, odlingsstickor, cafémöbler, odlinskrage, brödburk, redskapsbod, låda, medicinbox, vinbox, överlevnadskit eller kokboken ”Mat på en plåt”. Fler gåvor på ett plåtbröllop kan du hitta här.

44 år Nickelbröllop

Den fyrtiofjärde bröllopsdagen är nickelbröllop. Nickel är en silvervit glänsande, böjbar metall. Den står emot rostangrepp och klarar höga temperaturer. Presenter som passar att ge på 44 årig bröllopsdag är en vintage tekanna, amerikanskt 5-centsmynt, taklampan Nickel Bandama, bestickset av krom och nickel, eller en väggklocka. Vill du bjuda din fru eller man på en resa kan en resa till Amsterdam och bo på Hotel Old Nickel eller Nickel City i Karlifonien vara bra resmål. Fler tips på gåvor på ett nickelbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

45 år Safirbröllop

Den fyrtiofemte bröllopsdagen är safirbröllop. Vägen mot ett halvt sekels äktenskap är verkligen anmärkningsvärd. Par som når den 45 år safirbröllop har ett äktenskap baserat på kärlek, trohet och uppriktighet. Safiren är också en symbol för lycka och för att hålla äktenskapet starkt och friskt. Safirer har en blå nyans, den symboliserar lugn och uppriktighet. Det är verkligen en passande symbol för en 45 årig bröllopsdag. Bra gåvor att ge när ni firar 45 år som gifta är smycken, handväska, kläder, skor, heminredning, möbler, eller blå köksutrustning. Vill man resa någonstans för att fira 45 år safirbröllop kanske en båt (av märket Safir). En resa till Bodrum i Turkiet (bo på Hotel Safir), eller Ho Chi Minh i Vietnam (bo på Sapphire Saigon Hotel) vara något för er för att fira 45 år som gifta. Vill du ha fler förslag på presenter på ett safirbröllop hittar du dem här.

46 år Blybröllop

Den fyrtiosjätte bröllopsdagen är blybröllop. Bly är en mjuk, formbar och tung metall. Bra presenter som du skulle kunna ge på en 46 årig bröllopsdag är blyertspennor, stiftpenna, skor av märket Sofie Bly, fiskeutrustning, eller tvålpump till badrummet av märket Bly. Vill ni ut och resa på blybröllopet staden Bly i Oregon USA ett tips. Fler idéer på presenter till ett blybröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

47 år Kvicksilverbröllop

Den fyrtiosjunde bröllopsdagen är kvicksilverbröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag kvicksilver är ju giftigt, tänker du kanske? Kvicksilver är kanske den svåraste bröllopsdagen att hitta någon förklaring till. Kvicksilver är ett flyktigt grundämne som är mycket giftigt och är ett av de farligaste miljögifterna. Det ger skador på hjärnan och det centrala nervsystemet. Kvicksilver var kvicksilver populärt i det gamla Egypten. Man har t.ex. hittat spår av kvicksilver i gamla egyptiska gravar från 1 500 år före Kristus. Man trodde på den tiden att kvicksilver var någonting som var bra för hälsan och helt enkelt kunde förlänga livet. Vill du hitta presenter till din man eller hustru för 47 årig bröllopsdag kan en termometer, kläder av märket Quicksilver, filmen ”Quicksilver”, en katt av rasen Quicksilver eller en pelargon av arten Quicksilver vara en bra idé. Föredrar du att ge din fru eller äkta man på en oväntad bröllopspresent kan en surfkurs hos Quicksilver Surf School i Newquay i England vara ett tips. Behöver du fler idéer på present du kan ge på ett kvicksilverbröllop har jag samlat fler här.

48 år Zinkbröllop

Den fyrtioåttonde bröllopsdagen är zinkbröllop. Varför välja zink som namn på en bröllopsdag? Zink är en metall som är mjuk och väldigt formbar. Det är ett livsnödvändigt mineral som krävs både för immunsystemet och för energiomsättningen i kroppen. Zink kan användas för att göra stål korrosionsbeständigt. Några bra presenter på en 48 årig bröllopsdag är en vattenkanna, fågelmatare, zinktabletter, kruka, ljusstake, pall, väggklocka, medicinlåda, bricka, taklampa. ljusfat, ljuslykta, burkar, eller en vinbox. På zinkbröllopsdagen kan ni även passa på att resa till Bad Füssing i Tyskland och bo på Kurhotel Zink. Fler idéer på gåvor på ett zinkbröllop kan du hitta här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

49 år Aluminiumbröllop

Den fyrtionionde bröllopsdagen är aluminiumbröllop. Aluminium är den vanligaste metallen, som vi kommer i kontakt med nästan dagligen. Varför välja aluminium som namn på en bröllopsdag? Metallen är mjuk, silvrig och lätt att forma. Aluminium används för att göra matfolie och läskburkar. Bra presenter att ge sin partner på 49 årig bröllopsdag är en vattenflaska, verktygslåda, stekpanna, burkar med aluminiumlock, solglasögon, champagnekyl, Apple Watch Aluminium Sport, Knivblock, eller datorställ. Vill du ha fler förslag på presenter på ert aluminiumbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar namn år 50-59

Bröllopsdagarna år 50-59 är en enastående tid då ni firar hela fem årtionden på er äktenskapliga resa. Dessa bröllopsdagar har namn såsom 55 år smaragdbröllop, guldbröllop, krombröllop och kopparbröllop. Guldbröllop representerar den oskattbara och ovärderliga kärlek som har varat i 50 år, medan krombröllop symboliserar det starka och motståndskraftiga bandet som paren har byggt upp. Kopparbröllop återspeglar den värme och glans som fortfarande genomsyrar äktenskapet efter så lång tid.

50 år Guldbröllop

När ni varit gifta i 50 år heter bröllopsdagen guldbröllop. Ett halvt sekel av kärlek och engagemang för varandra är verkligen något stort! Guld är den traditionella gåvan när man firar guldbröllopsdagen. Varför välja guld som namn på en 50 år som gifta? Guld symboliserar både umbäranden, sällsynthet och värdet i förhållandet. Att nå 50 år är inte en lätt bedrift, så belöna din partner med något av guld. 50 år av kärlek bör verkligen firas, så välj en gåva av guld eller i guldfärg. Några presenter som passar när ni firar 50 år bröllopsdag är smycken, guldtacka, Moet & Chandons guldchampagne, hyr en guldfärgad sportbil, en guldhamster, eller en guldklocka. Vill ni ut och resa när ni firar 50 år guldbröllop kan ni bo på något av Hotel Guldsmedens hotell i Danmark, Norge, Island, Tyskland, Frankrike eller Indonesien. Eller kanske kan ni besöka Mollie Kathleen Gold Mine i Colorado eller vaska guld tillsammans i Vetlanda när ni firar 50 år? Vill du ha fler förslag på vad du kan ge i present på ett guldbröllop hittar du det här. 50 år av äktenskap är verkligen värt att fira och många par väljer att förnya sina äktenskapslöften när de firar 50 år.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

51 år Krombröllop

Den femtioförsta bröllopsdagen är krombröllop. Varför välja krom som namn på en bröllopsdag? Krom är ett metalliskt grundämne som ofta används för legeringar. När korommetallen exponeras för luft bildas ett tunt oxidskikt som skyddar metallen. Krom används för att öka korrisionsbeständigheten hos rostfritt stål, men också som ytbehandling för andra metaller. På en 51 årig bröllopsdag kan det passa att ge bort en kromad lampfot, taklampa, kromtabletter, fälgar, handdukstork, mobilskal, vattenkokare, tändare, elvisp, mixar, brödrost, armbandsklocka eller en pressobryggare. Fler presenttips på ett krombröllop kommer du hitta här.

52 år Bronsbröllop

Den femtioandra bröllopsdagen är bronsbröllop. Varför välja brons som namn på en bröllopsdag? Brons är en symbol för stabilitet och den representerar styrkan i äktenskapet. Det indikerar att ett par som varit tillsammans i 52 år har hittat stabilitet och hållfasthet i sitt äktenskap. Presenter som passar att ge varandra på 52 årig bröllopsdag är en brons skulptur, ljuslykta, smycke, taklampa, ljusstakar, spegelbricka, julstjärna, väska, köksmaskin i bronsfärg, eller kanske bronz oil. Fler presentförslag på ett bronsbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

53 år Kopparbröllop

Den femtiotredje bröllopsdagen firar man kopparbröllop. Varför välja koppar som namn på en bröllopsdag? Koppar är som du säkert vet en vacker rödaktig metall som symboliserar kärlek och passion. Även efter mer än 50 år fortsätter kärleken och passionen i äktenskapet. En gåva av koppar kommunicerar detta med sin värme, glöd och höga ledningsförmåga. Passionen är lika hög som under de första åren av äktenskapet. Bra presenter att ge din make eller hustru på en 53 årig bröllopsdag är kaffekoppar, temuggar, lampa, antika köksskålar, bastuhink, tekanna, vattenkokare, regnmätare, grytor, ljuslykta, ljusstake, oljelampa, bord, utebelysning eller en traktörpanna. Vill du ha fler förslag på gåvor på ett kopparbröllop kan du hitta här.

54 år Platinabröllop

Den femtiofjärde bröllopsdagen är platinabröllop. Platina är en av ädelmetallerna och den förekommer i legeringar och används i allt från smycken till kemiska apparater. Namnet platina kommer från spanskans platino som betyder ”litet silver”. Platina är mer sällsynt och det kostar mer än guld. Några presenter att ge varandra på en 54 årig bröllopsdag är smycken, Orrefors Ljusstake Carat Platina, klocka, platinafärgade köksmaskiner och om du har budget för det en Porsche Panamera Platinum Edition. Vill ni ut och resa på ett platinabröllop så är det Las Vegas och ett boende på Platinum Hotel. Vill du ha fler tips på presenter på ett platinabröllop finns det fler här. En intressant detalj är att både 54 årig bröllopsdag och 80 års bröllopsdag har fått namnet platinabröllop.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

55 år Smaragdbröllop

55 år som gifta då heter bröllopsdagen smaragdbröllop. Smaragden är ädelstenen som representerar sann kärlek och lojalitet. Den gröna färgen indikerar förnyelse och ny tillväxt. Att ge dessa djupgröna stenar visar inte bara din kärlek, utan hoppet om en framtid som grönskar och är full av nya upplevelser när ni firar 55 år. Bra presenter att ge bort när ni firar 55 år Smaragdbröllop är till exempel smycken, smaragd-tujor, kläder, möbler, väska, mobilskal, Smaragd resårsäng från Soff och säng. Har du budget för det kommer en Kabe Smaragd vara en fin bröllopspresent när ni firar 55 år. Vill du ut och resa för att fira 55 år varför inte ta med honom eller henne till Thassos i Grekland (och bo på Hotel Emerald). Fler tips på presenter när ni firar smaragdbröllop 55 år finns här.

56 år Volframbröllop

Den femtiosjätte bröllopsdagen är volframbröllop. Volfram är ett metalliskt grundämne. Det är det ämne som har den högsta smältpunkten och passar därför bra att använda i bland annat glödlampor. Bra presenter att ge varandra på en 56 årig bröllopsdag är smycke, lampa, klocka, mormyrskor för pimpelfiske, kniv med en volframlegering. Eller varför inte skaffa en hund som du döper till Volfram. Vill du ha fler förslag på presenter till ett volframbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

57 år Manganbröllop

Den femtiosjunde bröllopsdagen är manganbröllop. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Mangan är en mycket hård metall, men bräcklig. Den är silvergrå och liknar järn till utseendet. Mangan är något som alla levande organismer behöver, men bara ytterst lite. Det finns mangan i produkter som ris, havregryn, fullkornsprodukter, chiafrön, nötter, bär, mandlar, spenat, gröna bönor, rödbetor, banan, och kaffe. Några presenter du kan ge en 57 årig bröllopsdag är mangantabletter, en fågelmatare eller ekorrmatare (fylld med nötter), yxa av manganstål eller ett kit för att odla eget kaffe. Fler presenter du kan ge din fru eller make på ett manganbröllop hittar du här.

58 år Bärnstensbröllop

Den femtioåttonde bröllopsdagen är bärnstensbröllop. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Bärnstenen symboliserar visdom, värme och goda krafter. De sägs förmedla en varm, solig och god energi som stimulerar kroppens självläkning och omvandla negativ energi till positiv. Bärnstenen ska även underlätta svåra val. Bärnstenen krafter är alltså som ett välfungerande äktenskap. Några bra gåvor att ge sin man eller hustru en 58 årig bröllopsdag är ett smycke, bärnstensfärgad klocka, vas, ljuslykta eller någon annan heminredning. Men varför inte ta med honom eller henne och leta bärnsten längst Danmarks kust. Kanske kan ni besöka bärnstensmuseet i Höllviken. Andra populära resmål är också Amber Hotell i Luleå eller Amber Hotel i Gdańsk i Polen. Fler tips på presenter du kommer ge på ett bärnstensbröllop hittar du här.

59 år Akvamarinbröllop

Den femtionionde bröllopsdagen är akvamarin. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Akvamarin betyder vatten och hav. Akvamarin är en ädelsten som står för renhet, klarhet och tydlighet. Saker som är väldigt viktigt, speciellt i ett äktenskap. Genom att kommunicera utifrån dina känslor och att lyssna kommer du både förstå din omgivning och dig själv. Bra presenter att ge sin man eller hustru på en 59 årig bröllopsdag är ett smycke, ljushållare, gå på Spa, akvamarinfärgade kläder, skor, väska, eller en almanacka. Vill du istället att ni gör något speciellt på bröllopsdagen kanske en dykkurs. Vill ni åka lite längre kanske Barcelona i Spanien och att bo på Hotel Aquamarina är ett bra val. Vill du ha fler förslag på presenter på ett akvamarinbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Bröllopsdagar namn 60-69 år och förslag på bröllopsdag present

Bröllopsdagar 60 år -69 år markerar en enastående prestation för er och ni firar sex decennier av äktenskap. Dessa bröllopsdagar har namn såsom diamantbröllop som är 60 år, 65 år krondiamantbröllop, men det finns också glasbröllop och emaljbröllop osv. Bröllopsdagarnas namn bär med sig en extraordinär symbolik och betydelse.

60 år Diamantbröllop

När ni varit gifta i 60 år firar ni bröllopsdagen är diamantbröllop. Varför välja det som namn 60 år diamantbröllop? Diamanter är det hårdaste materialet vi känner till. Diamanter är inte bara vackra och dyra, de berättar också om styrkan, engagemanget och uthålligheten hos det par som hållit ihop i 60 år. Den stora press och smärta ni upplevt tillsammans har fört er närmre än någonsin, precis som kol som pressas till diamanter under högt tryck. Valet av diamant som symbol för 60 år av äktenskap är mycket passande. Diamantens vita färg symboliserar också visdom, renhet, och er kärlek till varandra. Gåvor som passar för 60 år bröllopsdag är smycken, en flaska vin ”Diamant”, spelet Den försvunna diamanten, eller champagneglas från Orrefors. När ni firar 60 år kan en diamantring från Efva Attling också vara en bra gåva. Vill du bjuda med din make eller maka ut och resa kan Porec i Kroatien (och bo på Valamant Diamant Hotell) eller res till Le Diamant på Martinique, Karibien vara ett passande val när ni firar 60 år tillsammans. Andra platser som erbjuder lyxiga och minnesvärda upplevelser, som Maldiverna eller Seychellerna, kan vara perfekta för en romantisk resa för att fira detta speciella 60 år jubileum. Fler idéer för ett diamantbröllop 60 år som gifta kan du hitta här. 60 år av äktenskap är verkligen värt att fira!

61 år Glasbröllop

Den sextioförsta bröllopsdagen är glasbröllop. Varför välja glas som namn på en bröllopsdag? Den egenskap man först tänker på när det gäller glas är dess förmåga att släppa igenom ljus, så att vi kan se rakt igenom det. Glas är också hårt men sprött. På en 61 årig bröllopsdag kan man ge varandra presenter så som solglasögon, glasögon, whiskyglas, graverade champagneglas, karaff, glasskål, ljuslykta, ljushållare, konstglas, smycken, ugnsform, lampa eller glasskål. Vill ni åka någonstans för att fira glasbröllop är Kosta Boda Art Hotell i Glasriket Nybro ett bra val. Fler presentförslag för ett glasbröllop hittar du här.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

62 år Topasbröllop

Den sextioandra bröllopsdagen är topasbröllop. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Topasen är en sten som står för sann kärlek och framgång i det man åtar sig. Topasen sägs stimulera individualitet och kreativitet. Det är den sten som anses omforma negativitet till kärlek och glädje. Bra gåvor att ge varandra på Topasbröllopsdagen är smycken, resväskan Topas, Topaz skor, eller Alfred Hitchcock film ”Topaz”. Vill ni ut och resa finns alternativ som Topaz Eclodge i Vietnam eller Topaz Hotel i Washington.

63 år Jadebröllop

Den sextiodredje bröllopsdagen är jadebröllop. Varför välja jade som namn för en bröllopsdag? Jade är en väldigt hård och slitstark kristall. Grön jade sägs lära oss att våga släppa in mer glädje i livet. De sägs ge beskydd och ska vara extra bra att ha med sig på resor. Jade ger oss livsenergi men är också en sten för framgång vitalitet och överflöd. När ni firar er 63:e bröllopsdag finns det många presenter att välja mellan så som smycken, skulpturer, jadefärgat duschset, kaffemugg, eller ett jadefärgat nagellack. Vill ni ut och resa kan ni alltid boka en resa med Jade Travel. Några resmål som passar för jadebröllopet är Jade Hotel i New York och Jade Buddha Temple i Shanghai i Kina.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

64 år Emaljbröllop

Den sextiofjärde bröllopsdagen är emaljbröllop. Emaljering är en av de äldsta metoderna för ytbeläggning. Emaljering kan göras på olika metaller så som stål, koppar, aluminium eller gjutjärn. Några presentidéer som man kan ge varandra på emaljbröllop är ljusstakar, manschettknappar, koppar, ljusstakar, kanna, väggklocka, smycke, taklampa, stekgryta, badkar, durkslag, tvålkoppar, hink, tallrikar, brödlåda, stekpanna eller en skylt.

65 år Krondiamantbröllop

65 år är krondiamantbröllop. Bra presenter att ge på 65 år kronbröllopsdagen är en smyckeskrona, förkläde, väska, ljuslykta i form av en krona, eller en hatt från Diamond Crown. Att ha delat sina liv tillsammans i hela 65 år är något som förtjänar en extraordinär uppmärksamhet. 65 år Krondiamantbröllop är så sällsynt att det symboliserar både styrka och beständighet, precis som diamanter är kända för sin hårdhet och glans. Vill man resa när man firar 65 år tillammans så är Pailin i Kambodja och att bo på Diamond Crown Hotell & Casino ett bra val. Ni kan också fira 65 år som gifta i Sydafrika. Sydafrika är känt för sina diamanter har många diamantrika områden, t.ex. Kimberley. Att ha varit gifta i 65 år är verkligen något att fira!

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

66 år Uranbröllop

Den sextiosjätte bröllopsdagen är uranbröllop. Grundämet uran är radioaktivt, så uran finns inte att köpa (om du inte har ett eget kärnkraftverk). Låt oss hoppas att uranbröllopet inte står för något sönderfall i äktenskapet. Vissa namn för en bröllopsdag är svåra att förstå sig på! Presenter som du kan ge på uranbröllopsdagen är smycken, muggar, förkläden, t-shirtar eller andra presenter med ”Uran” eller radioaktivitet-symboler på. Går du på loppis kan du hålla utkik även glasföremål som skimrar i grönt, eftersom de kan innehålla uran. Uranet har även använts för att färga porslin. (Brandvarnare, och självlysande visare på gamla armbandsur innehåller visserligen ämnen som är radioaktiva, men inte Uran. Det samma gäller för de gamla radioaktiva kameralinserna, inte heller där är uran.) Längtar ni efter att ut och resa kan Hotell Urania i Wien i Österrike eller Uran City i Kanada vara passande resmål.

67 år Opalbröllop

Den sextiosjunde bröllopsdagen är opalbröllop. Varför välja det som namn på en bröllopsdag? Opalen är en sten som sägs förstärka vårt medvetande, kreativitet, kärlek, passion och stimulera originalitet. Presenter på den 67:e bröllopsdagen är smycken, en sten, ett Opal-träd, opalfärgat nagellack, Opal-madrass från Jensen, eller en flaska vin från Opal Springs. Bra resmål den här bröllopsdagen är Scandic Opalen i Göteborg.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

68 år Granatbröllop

Den sextioåttonde bröllopsdagen är granatbröllop. Varför välja granat som namn på en bröllopsdag? Granaten sägs stå för passion, attraktion och kontakten med den gudomliga urkraften inom oss. Den sägs ge oss lust, styrka, passion, sexualitet och mod. Presenter som du kan ge din man eller hustru på er 68:e bröllopsdag är ett smycke, en slipad sten, granatäpple, Kivi ljuslykta granat, granatfärgade kläder, prydnadssak eller en väska.

69 år Briljantbröllop

Den sextionionde bröllopsdagen är briljantbröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Briljanter är diamanter som har slipats på ett speciellt sätt. Briljantslipning kallas därför ofta för briljanter. Som du vet är diamanter ett väldigt hårt och tåligt material, precis som ett par som firar sin 69:e bröllopsdag är tåliga och har fått jobba för att nå fram till den här årsdagen. Bra presenter att ge varandra på briljantbröllopsdagen är smycken, tavla, taklampa med briljantslipade prismor, en robotdammsugare Brilliant White från Blapunkt eller en verktygssats Brilliant.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Bröllopsdagar namn 70-100 år

Bröllopsdagarna mellan 70 år och 100 år är enastående och sällsynta tillfällen då ni firar sju till tio decennier av ert äktenskap. Nu har bröllopsdagar namn såsom järnbröllop, 75 år atombröllop och månstensbröllop. De bär med sig en djup symbolik och betydelse. Järnbröllop symboliserar styrkan och stabiliteten i äktenskapet som har hållit genom alla dessa årtionden.

70 år Järnbröllop

70 år är järnbröllop. Järn står för styrka, mod och ära. Att man valt detta namn, 70 år järnbröllop, är inte så konstigt. Ett äktenskap varar inte utan dessa egenskaper. Ge bort järn för att hylla stoltheten, modet och styrkan hos din partner och för att ni har vandrat genom livets både svåra och goda tider tillsammans. Bra presenter att ge sin man eller fru när ni firar 70 år är järntabletter, fat, gryta, våffeljärn, stekpanna, ljushållare, ljuslykta, spegel, utemöbler, kruka, kamin, trädgårdsprydnader, mortel, fågelbad, tekanna, paraplyställ, grytunderlägg eller hantlar. Vill ni ut och resa när ni firar 70 år kan Smedjebacken vara ett intrssant val.

75 år Atombröllop

75 år som gifta är atombröllop. Varför välja det som namn för en bröllopsdag? Symboliken är lätt att förstå, atom betyder odelbar, och att ni är just odelbara har ni verkligen visat när ni når 75 år bröllopsdag. Bra presenter att ge varandra på när ni firar 75 år, atombröllop, är smycken, manschettknappar, tavlor, kläder eller annat med bilder av atomer. För er som vill ut och resa när ni firar 75 år kan CERN, Genève, Schweiz vara ett bra resmål.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

80 år Platinabröllop: En hyllning till 80 år av kärlek

Ett 80 år långt äktenskap, det är vad vi firar när platinabröllopet äger rum. Varför har man valt just platina för att representera 80 år , undrar du? Jo, platina är den allra mest exklusiva av ädelmetaller och symboliserar på ett perfekt sätt det sällsynta värdet hos ett äktenskap som varat i hela 80 år . Platina är faktiskt hela 30 gånger mer ovanligt än det ädla guldet. Platinabröllop är inte något som inträffar varje dag. Få människor får uppleva 80 år av äktenskap, men man vet aldrig! Men varför stanna vid gåvor när man firar platinabröllop och 80 år som gifta, när man kan ge sig själva och varandra en minnesvärd upplevelse? Om ni är sugna på en resa när ni firar 80 år tillsammans, kan jag tipsa om Platinum Hotel i pulserande Las Vegas. Så, om ni undrar vad som gör platinabröllop, det 80 år långa äktenskapet, så speciellt så är svaret enkelt. Det är ett tillfälle att fira kärlek och samhörighet som har överlevt och blomstrat i 80 år . En intressant detalj med platinabröllop är att vi har två stycken. Platinabröllop är både vid 54 år och 80 år äktenskap.

85 år Månstensbröllop eller vinbröllop

När ni firar 85 år som äkta makar är är månstensbröllop eller vinbröllop. Presenter att ge varandra på den 85:e årsdagen är smycken med månstenar, en månlampa osv. Eftersom den här dagen inte bara har månstenstema utan även är vinbröllop kanske vin, vinställ, en elektrisk vinöppnare, karaff, eller vinprovning är bra presenter. Vill ni resa kan det kanske vara bra trevligt att besöka en vingård.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

90 år Stenbröllop

Den nittionde bröllopsdagen är stenbröllop. Varför välja sten som namn på en bröllopsdag? Alla stenar sägs avge olika energier, och påverka oss även med sina färger. När man använder dessa energier kan man balansera allt som händer i livet. Bra presenter att ge sin man eller hustru på den 90:e årsdagen är en pizzasten, stenar med text, dekorsten för trädgården, mattan Sten från Pappilina, smycken, eller en bok om stenar.

whiskystenar att ge bort i present

100 år Kvadratbröllop

Den hundrade bröllopsdagen är kvadratbröllop. Här gäller det att hitta fyrkantiga saker, det kan till exempel vara tavlor, möbler, smycken, karaff med fyrkantig botten, nyckelringar, tallrikar, underlägg eller fotoram.

presenter på bröllopsdagar
presenter på bröllopsdagar

Njut av varje magiskt ögonblick tillsammans! Bröllopsdagar firar er kärlek och era prestationer som ett par. Gåvor är symboler för det som verkligen betyder något – er kärlek och ert engagemang. Varje milstolpe ni når som gifta är värd att firas med glädje! Låt oss hjälpa er göra dessa dagar minnesvärda!

Här är tabellen med bröllopsdagar

1 år bröllopsdag: Bomullsbröllop 2 år Pappersbröllop 3 år Läderbröllop 4 år bröllopsdag: Fruktbröllop / Blomsterbröllop 5 år Träbröllopp 6 år Sockerbröllop 7 år bröllopsdag: Yllebröllop 8 år bröllopsdag: Gummibröllop 9 år bröllopsdag: Linnebröllop 10 år Tennbröllop

11 år bröllopsdag: Stålbröllop 12 år bröllopsdag: Sidenbröllop 13 år bröllopsdag: Spetsbröllop 14 år bröllopsdag: Elefenben 15 år bröllopsdag: Kristallbröllop 16 år bröllopsdag: Fjäderbröllop 17 år bröllopsdag: Silkesbröllop 18 år bröllopsdag: Satinbröllop 19 år bröllopsdag: Galonbröllop 20 år Porslinsbröllop

21 år bröllopsdag: Nylonbröllop 22 år bröllopsdag: Jutebröllop 23 år bröllopsdag: Hampabröllop 24 år bröllopsdag: Sammetsbröllop 25 år Silverbröllop 26 år bröllopsdag: Korkbröllop 27 år bröllopsdag: Balsabröllop 28 år bröllopsdag: Masonitbröllop 29 år bröllopsdag: Plywoodbröllop 30 år Pärlbröllop

31 år bröllopsdag: Mahognybröllop 32 år bröllopsdag: Granitbröllop 33 år bröllopsdag: Gnejsbröllop 34 år bröllopsdag: Skifferbröllop 35 år Korallbröllop 36 år bröllopsdag: Marmorbröllop 37 år bröllopsdag: Tegelbröllop 38 år bröllopsdag: Cementbröllop 39 år bröllopsdag: Grafitbröllop 40 år Rubinbröllop

41 år bröllopsdag: Keramikbröllop 42 år bröllopsdag: Mässingsbröllop 43 år bröllopsdag: Plåtbröllop 44 år bröllopsdag: Nickelbröllop 45 år Safirbröllop 46 år bröllopsdag: Blybröllop 47 år bröllopsdag: Kvicksilver 48 år bröllopsdag: Zinkbröllop 49 år bröllopsdag: Aluminium 50 år Guldbröllop

51 år bröllopsdag: Krombröllop 52 år bröllopsdag: Bronsbröllop 53 år bröllopsdag: Kopparbröllop 54 år bröllopsdag: Platinabröllop 55 år Smaragdbröllop 56 år bröllopsdag: Volframbröllop 57 år bröllopsdag: Manganbröllop 58 år bröllopsdag: Bärnstensbröllop 59 år bröllopsdag: Akvamarin 60 år Diamantbröllop

61 år bröllopsdag: Glasbröllop 62 år bröllopsdag: Topasbröllop 63 år bröllopsdag: Jadebröllop 64 år bröllopsdag: Emaljbröllop 65 år Krondiamantbröllop 66 år bröllopsdag: Uranbröllop 67 år bröllopsdag: Opalbröllop 68 år bröllopsdag: Granatbtröllop 69 år bröllopsdag: Briljantbröllop 70 år Järnbröllop

75 år bröllopsdag: Atombröllop 80 år bröllopsdag: Platinabröllop 85 år bröllopsdag: Månstensbröllop eller Vinbröllop 90 år bröllopsdag: Stenbröllop 100 år bröllopsdag: Kvadratbröllop

FAQ

Hur många år är pappersbröllop? Pappersbröllop firas traditionellt på två år pappersbröllop.

Vad är traditionen bakom bröllopspresenter, och vad förväntas mannen ge på olika bröllopsdagar? Bröllopspresenter är en viktig del av firandet av olika bröllopsdagar, och det finns traditioner kring vilka gåvor som är passande. Traditionellt sett förväntas mannen ge symboliska eller meningsfulla presenter till sin partner på bröllopsdagen. Till exempel, på det första bröllopsåret (bomullsbröllop) kan man överväga att ge något av bomull, medan på det femte året (träbröllop) kan en träpresent vara passande.


Bröllopsdagar ❤️ Din Guide till Oförglömliga Presenter!
Rulla till toppen