Julklapp Till 12-Åring

Har du svårt att hitta bra julklappar till 12-åringar? Här hittar du mina bästa tips.

Vad är en bra julklapp till en 12-åring? För dig som behöver en julklapp snabbt och enkelt till en 12-åring är mina bästa tips: en snygg tröja, hörlurar och Icecream roller. Det är bra julklappar som inte är jättedyra och som passar lika bra för 12-åriga tjejer som för 12-åringar killar. När man är 12 år så är det fortfarande väldigt viktigt med antalet julklappar. 12-åringar tycker om MÅNGA julklappar. Därför har jag försökt hitta även billiga julklappar, så att de kan bli desto fler liksom. 

På den här sidan hittar du mina allra bästa tips på julklappar att ge en 12-åring.

Vad är en bra julklapp till en 12-åring
Vad är en bra julklapp till en 12-åring?

Vad tjejer och killar i 12-årsåldern önskar sig i julklapp

Storytel talböcker

Läs mer och beställ

När man är i tolvårsåldern skiljer det sig lite mellan vad killar och tjejer har på sina önskelistor. Tjejer som är 12 år önskar sig fortfarande gulliga saker, enhörningar, gosedjur och liknande. Men det gör INTE grabbar. 12-åriga grabbar önskar sig mer Teknik Lego, svåra modeller i Harry Potter serien med många bitar. Coola tekniska prylar. Drönare. Actionkameror osv.

Kanske gillar 12-åringen någon bokserie, t.ex. Harry Potter. Då finns det ofta många fina saker att ge i julklapp. Harry Potter lampa står högt på önskelistan hemma. Känner du inte till att det barn som du ska köpa julklapp till är väldigt intresserad av just Harry Potter, då kan det bli väldigt fel istället. Då bör du istället köpa någon annan julklapp till henne eller honom.

En fin lampa med stämningsfullt ljus kan också vara kul att inreda sitt rum med.
En fin lampa med stämningsfullt ljus kan också vara kul att inreda sitt rum med.
Lego land rover

Trenden med att göra eget slajm och Fidgetspinners verkar avta. De verkar inte alls vara lika eftertraktade längre. Däremot verkar stressbollar fortfarande vara en uppåtgående trend.

Godis i julklapp till 12-åring

Något som hon eller han garanterat kommer tycka väldigt mycket om att få är julklappar där hon eller han kan laga egna godsaker. 12-åringar önskar sig ofta godis, choklad, glassmaskiner, cupcakes gräddare, ice-cream roll maker, smoothies blenders, sorbetmaskiner, chokladfondue, sockervaddsmaskiner…osv osv osv…ja du förstår principen. SOCKER!! En popcornmaskin eller popcornskål för mikron är också högt upp på önskelistorna.

Söker du bra julklappar till 12-åringar? Något som de garanterat kommer tycka väldigt mycket om att få är julklappar där hon eller han kan laga egna godsaker. I den åldern önskar de sig ofta:

Popcornmaskin
Chokladfondue

En “bra”, ja i alla fall väldigt önskad julklappar till 12-åringar är att kunna göra egna snacks när de blir sugna eller hungriga.

Det är väldigt populärt både hos killar och tjejer att få julklappar där man kan tillverka eget godis, snacks och andra godsaker. Varför inte köpa en receptbok med godis, snabba recept på kakor eller andra sötsaker. Komplettera med en fin bakskål, formar och andra bakredskap. Då blir ju i alla fall inte godiset så lätt åtkomligt och bara smocka i sig. De måste jobba lite för det. De måste väga och mäta upp alla ingredienserna, läsa instruktioner osv. Det kan faktiskt vara lärorikt också.

Upplevelser i julklapp till 12-åring

Upplevelser i julklapp till 12-åringar – nu är det kanske inte så kul att åka till lekland längre. Det börjar de bli för stora för. Men det finns ju andra upplevelser man kan ge 12- åringar. Det kan t.ex. vara bio, besök på badhuset, besök på Bounce, museum eller åka på spa tillsammans. Gör ett hemmagjort presentkort, så får 12-åringen en julklapp att öppna.

Billig julklapp till 12-åring

Eftersom 12-åringar tycker om att få riktigt många julklappar är det bra om alla inte kostar så mycket. Billiga julklappar som 12-åringar tycker om att få är förstås godis. Jag brukar även ge barnen böcker. Böcker kan du hitta billigt under bokrean. Det har hänt att jag köpt på mig ett lager för att ha som presenter och julklappar under året. Pysselböcker som passar din 12-åring. IQ-pussel. Hörlurar på huvudet, hörlurar som man stoppar in i öronen, eftersom de går sönder väldigt ofta.

Kläder i julklapp till 12-åring

Kläder i julklapp till en 12-åring kan vara svårt. Det gäller att ha koll på hans eller hennes klädsmak här. Smartare med ett presentkort kanske. Varför inte handla för presentkortet tillsammans med henne eller honom? En bra idé faktiskt. Det är en julklapp barnet blir glad för två gånger, först när hon eller han får det och sen även när man får handla för presentkortet. Varför inte handla för presentkortet tillsammans med 12-åringen?

En bra julklapp till en 12-årig tjej kan vara kläder. En snygg topp, med enhörningar, blommor eller paljetter. Varför inte en ullig myskofta?

När jag köper kläder i julklapp till min dotter brukar jag ta med henne till någon stor butik, plocka på mig de kläder som vi båda gillar i hennes storlek. Sedan parkerar jag henne i omklädningsrummet och hon får prova alla kläderna. De som blir fel får jag gå och hänga tillbaka. Sedan står jag där med en shoppingbag för flera tusen kronor med fina kläder som passar. Då får dottern gå ut ur butiken. Nu väljer jag ut vad jag vill köpa ur den godkända högen. På det sättet vet hon inte vad hon får i julklapp, men det hon får har godkänts i den hårda kontrollen. Hon har en tendens att bara välja toppar (det är ju de som är fina liksom). Men när jag får en stund med klädhögen kan jag se till att hon även får byxor och annat som inte är lika roligt att välja ut.

Pedagogisk present till 12-åring

En riktigt bra julklapp till 12-åring är kunskapsprylar. Kluriga spel, tankenötter eller kunskapsbefrämjande grejer. IQ-pussel.

Robot i julklapp till 12-åring

Själv är jag lite sugen på att köpa en programmerbar robot till min dotter. Jag tycker att sånt måste uppmuntras. Roboten såg ut som en rund boll bara. Tyvärr visade sig roboten vara väldigt dyr (1200kr) hade varit överkomligt… men 12-åringar vill ha många julklappar. Därför har jag lagt det här med roboten åt sidan så länge. Det kanske blir någon annan gång under året. Men just nu blev det lite för dyrt i alla fall. Men jag är sugen. Den robot jag såg (osäker på vart nu) var vattentålig, man kunde använda den som motor till fordon man byggt i t.ex. Mekano, man kunde använda roboten när man målade…och inte minst barnet fick lära sig programmering under roliga former. Med hjälp av sin ipad drog man ut komponenter som symboliserade vad roboten skulle göra. I filmen jag såg var både barn och pedagoger helt lyriska. Ska se om jag kan hitta tillbaka till den filmen igen och dela med mig av den. Idag i skolan fick min yngsta dotter (12 år) höra att hon inte kunde göra något eftersom hon är tjej. Jag vill så väldigt gärna ge henne självförtroende och få henne att förstå att göra precis vad hon vill. Det finns bara en sak tjejer inte klarar av som killar kan. (Stå upp och kissa…det avråder jag å det bestämdaste för… i alla fall inomhus) NU…nu har jag äntligen hittat den coola roboten. Men det blir inte den här julen i alla fall…önskelistan blev för lång. Och jag fick tydliga besked om att BARA FÅ EN ENDA julklapp inte var aktuellt. Uppdatering – roboten finns i minivariant hos Coolstuff till ett bättre pris dessutom. Nu har jag julklappen för nästa jul fixad. 🙂


Mobiltelefoner och tillbehör i julklapp till 12-åring

Om 12-åringen inte redan fått en mobiltelefon är det det som står högst upp på önskelistan den här julen. Att ha en egen telefon är superviktigt. Det måste ju faktiskt inte till en NY mobiltelefon. Fråga runt i bekantskapskretsen. Kanske har något bytt och har en hyfsat ny, begagnad telefon över. Till mobilen är det bra att ha ett fint mobilskal, hörlurar, iphonevantar och tankning av kontantkortet.

Mobilabonnemang
Hörlurshållare
Abonnemang på ljudböcker

Julklapp till 12-årig tjej

I den här åldern skiljer det sig ofta väldigt mycket mellan vad killar och tjejer önskar sig till jul. Bra julklappar till 12-åriga tjejer är oftast gulliga saker som pandor, enhörningar osv.

Något som är ganska typiskt för barn i 12-årsåldern är den totala avsaknaden av förståelse för pengars värde. Jag har fått enorma önskelistor av mina barn just när de varit runt 12-årsåldern. Ett år roade jag mig med att räkna ihop kostnaden för att uppfylla alla önskningar på önskelistan. Det var uppe i runt 30000kr med lite snabb överslagsräkning. Dessa enorma önskelistor som dykt upp före jul har, som väl är, minskat lite med åren.


Julklappar till 12-åriga tjejer får inte vara barnsliga

När man köper julklapp till en 12-årig tjej är det också väldigt viktigt att fundera över att julklappen inte blir för barnslig. Om du inte riktigt känner den 12-åriga tjejen så väl, så undvik de ”barnsligaste” julklapparna bland mina förslag. Jag minns så väl en julklapp som blev helt fel. Det var när jag som 13-åring fick en docka av pappa i julklapp. Jag önskade mig smink och kläder, men pappa gav mig en docka. Jag hade slutat leka med dockor när jag var 7 år. Jag trodde jag skulle få något fint, men så var det en DOCKA!! Pappa hade inte koll på vad som var barnsligt och inte. Känner du dig osäker på vad just den tjej som du ska köpa julklapp till gillar och vad hon önskar sig, undvik dockor, nallar och annat som kan upplevas som barnsliga.


12-åringar önskar sig enhörningar

Enhörningar – varför just enhörningar har kommit att bli så omåttligt populära julklappar bland 12-åriga tjejer vet jag faktiskt inte. Men enhörningar är väldigt uppskattade och de finns som alla möjliga prylar, så som muggar, enhörningar som powerbank, tofflor, kläder, godisbajsande enhörningar, enhörningspulkor, enhörningslampor, gosedjur i form av enhörningar. Ett par varma enhörningstofflor är en bra julklapp till en 12-årig flicka. Och helst av allt vill de förstås ha enhörningskläderna. Nästan alla 12-åriga tjejer önskar sig enhörningar i julklapp. Och bara så du vet, enhörningar är INTE barnsliga utan magiska.


Flamingos

Förutom enhörningar är det väldigt vanligt att 12-åriga tjejer önskar sig flamingos i julklapp kanske som pulka eller neonbelysning.

Julklapp som gör att ni får spendera tid tillsammans

Äventyr – En bra julklapp till en 12-årig tjej kan också vara en upplevelse eller ett äventyr tillsammans. Kanske skulle hon uppskatta en spa-weekend tillsammans med dig?

Billiga julklappar till 12-åriga tjejer

Lite vuxnare set med pärlor som hon får pärla själv till ett halsband/armband. Schampo, hårbalsam, badskum, badsalt, badbomber, body lotion, bubbelbad, läppglans, billigare smycken (från t.ex. Glitter) necessär, prydnadskudde eller en ljusslinga

Kanske en roligare tandborste och godis, ljuslykta med batteridrivet ljus, kaktusar, en köttätande växt, miniväxthus, askar att lägga smycken i, hårsnoddar, hårband, hårspännen, tavlor, krukväxter, högtalare att koppla in telefonen på, fin mugg, fint glas, porslinsmålningspennor, glitterpennor, glitterlim, juldekorationer till fönstret, yatzy, uno, kortlek, DVD-film osv.

Bra julklappar till 12-åring som redan har allt

Personligen upplever jag att barn i den åldern har alldeles för mycket saker redan. De har så mycket saker att de ofta har svårt att hålla ordning i rummet. Jag har börjat ge aktier i julklapp till min 12-åriga dotter. Istället för saker så får hon några aktier i t.ex. Cloetta, HM, Swedbank. Det viktiga här tycker jag är att det är en aktie som hon förstår vad företaget gör.

Fortsatt läsning:

Dela gärna sidan