Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp 12-Åring

Har du svårt att hitta bra julklappar till 12-åringar? Här hittar du mina bästa tips.

Vad är en bra julklapp till en 12-åring? För dig som behöver en julklapp snabbt och enkelt till en 12-åring är mina bästa tips: en snygg tröja, hörlurar och Icecream roller. Det är bra julklappar som inte är jättedyra och som passar lika bra för 12-åriga tjejer som för 12-åringar killar.

När man är 12 år så är det fortfarande väldigt viktigt med antalet julklappar. 12-åringar tycker om MÅNGA julklappar. Därför har jag försökt hitta även billiga julklappar, så att de kan bli desto fler liksom. 

Vad är en bra julklapp till en 12-åring?

På den här sidan hittar du mina allra bästa tips på julklappar att ge en 12-åring.

Teknik och Elektronik

I avsnittet ”Teknik och Elektronik” hittar du en rad spännande, moderna och praktiska julklappar som passar 12-åringar. Här kombinerar vi nytänkande och underhållning med teknik, perfekt för att matcha ungdomars intressen och digitala livsstil. Varje gåva är vald för att inspirera, engagera och berika en 12-årings vardag.

Hörlurar

Hörlurar är perfekta för 12-åringar som älskar att lyssna på musik, titta på YouTube eller TikTok.

iPhone vantar

Speciellt designade för att användas med smartphones, dessa vantar är en praktisk vintergåva.

Rock on hörlurshållare

En cool och praktisk förvaringslösning för hörlurar, perfekt för musikälskande ungdomar.

Kamera

Perfekt för unga fotografer, dessa kameror uppmuntrar till kreativitet och utforskning.

Drönare

Drönare är en spännande gåva, perfekt för äventyrslystna 12-åringar som älskar teknik.

iPhone

Om hon eller han inte har en mobiltelefon så är det en mycket bra julklapp. Om hon eller han har en äldre telefon så kan jag lova att det är det som står högst upp på önkselistan nu.

Hörlurar

Hörlurar är en uppskattad gåva för 12-åringar som vill njuta av sin digitala underhållning utan att störa andra.

Harry Potter airpod fodral

När du handlar julklappar till en 12 åring är Harry Potter saker ett hett tips. Det är en jättespännande berättelse som barn verkligen älskar. Att köpa snygga och gulliga fodral till airpodsen är verkligen trendigt.

Leksaker

Välkommen till ett universum av lek och fantasi, särskilt utformat för 12-åringar! I detta kapitel ”Leksaker” har vi samlat de mest kreativa och inspirerande leksakerna som stimulerar ungdomars kreativitet och problemlösning. Från den förtrollande världen av Lego Harry Potter till kramvänliga gosedjur, varje leksak är vald med tanke på att berika och förgylla en 12-årings lekfulla stunder. Följ med oss in i en värld där varje leksak är ett äventyr!

Lego Harry Potter

Detta legoset är en dröm för alla som älskar Harry Potter, och ger timmar av byggande.

Lego Land rover 11+

Ett utmanande och roligt legobygge som stimulerar kreativt tänkande och problemlösning.

Gosedjur

En mysig och fin Squishy Beanie, perfekt för 12-åringar som fortfarande älskar att krama sina mjukisdjur.

Lego Newts väska

Ett kreativt legoset som inspirerar till magiska berättelser och uppfinningsrikedom.

Spel och Pussel

Upptäck en värld av oändliga möjligheter med vårt utbud av spel och pussel! För varje 12-åring som älskar att utmana sitt sinne och skärpa sin problemlösning, har vi noggrant valt spel och pussel som garanterat kommer att hålla dem engagerade och underhållna. Från det spännande och kunskapsfrämjande spelet ’Fauna’, där spelare lär sig om olika djurarter, till komplexa IQ-pussel som testar deras tänkande, finns det något för varje ung spelentusiast. Oavsett om det är en lugn spelkväll med familjen eller en utmanande pusselstund ensam, har vi de perfekta presenterna för att göra julen minnesvärd för varje 12-åring.

Fauna

”Fauna” är ett fascinerande och lärorikt brädspel där spelarna gissar djurens vikt, längd och habitat. Spelet kombinerar underhållning med kunskapsfrämjande om djurvärlden, vilket gör det perfekt för familjespelkvällar. Genom att spela ”Fauna”, utvecklar barn och vuxna sin kunskap om zoologi på ett interaktivt och roligt sätt, vilket gör det till en utmärkt presentidé.

IQ-pussel av metall

Utmanande och roliga, dessa pussel är perfekta för att stimulera problemlösningsförmågan.

Pussel

Att ge ett pussel i julklapp är en utmärkt idé för att uppmuntra tålamod och problemlösning hos mottagaren. Det erbjuder timmar av engagerande och kreativ underhållning, samtidigt som det främjar finmotorik och koncentration. Dessutom kan pusslandet vara en mysig familjeaktivitet under jullovet.

Leonardo da Vinci trämodeller

En trämodell är en kul julklapp. Det finns massor att välja mellan, så hitta en som verkar lagom svår för just din 12-åring.

Kulbana GraviTrax

Kulbana GraviTrax är en perfekt julklapp för den kreativa och nyfikna 12-åringen. Detta interaktiva byggset kombinerar lek och lärande, där barnen utforskar fysik och gravitation. De kan skapa egna banor och lära sig om vetenskapligt tänkande och problemlösning på ett underhållande sätt.

Meccano

Ett klassiskt byggleksak som uppmuntrar till teknisk skicklighet och kreativitet.

Träpussel IQ

Dessa pussel är inte bara roliga, utan också bra för att utveckla logiskt tänkande.

Robot boll Sphero

Att investera i en programmerbar robot för att uppmuntra teknikintresse är en fantastisk idé. Dessa robotar, som är vattentåliga och mångsidiga, öppnar upp för kreativa och pedagogiska möjligheter. Perfekt för att stärka självförtroendet och främja teknikkunskap!

Kortlek

En klassisk kortlek öppnar upp för många spel och är perfekt för familjespelkvällar. Det är en billig juklapp till 12 åringar, men också fäldigt rolig.

Blokus spel

Ett strategiskt och roligt brädspel som är perfekt för spelkvällar med familjen.

Schack

Ett tidlöst spel som uppmuntrar strategiskt tänkande och tålamod, perfekt för en utmanande familjespelkväll.

Rubiks Kub 4×4 Master

En fantastisk leksak, som passar både barn, ungdomar och vuxna är Rubiks kub. Nu har det kommit en uppgradering på 4×4 rutor på varje sida. Den är ännu svårare att lösa och en riktig utmaning.

Exploding kittens spel

Ett spännande och roligt kortspel som garanterar skratt och underhållning för hela familjen.

Pussel Leksaksfabriken 1000 Bitar Julmotiv

När du firar jul med en 12 årig tjej kan ett pussel vara en bra julklapp till henne. Kanske tomtens leksaksfabrik där alla nissarna packar släden med klappar kan vara ett passande motiv att ge bort.

Med Andra Ord – Harry Potter

Ett spel är bra julklapp till en 12 åring. Med andra ord är ett spel där du utan till exempel ska förklara vad Hogwarts är utan att nämna ordet Hogwarts. Det som gör det svårt är att spelet går på tid och att dina motspelare kommer distrahera dig. Spelet består av 840 brickor med ord och bilder från Harry Potters värld som ska förklaras med andra ord. 

Upplevelser och Äventyr

Är du redo att ta dina julklappar till nya höjder av spänning och äventyr? I vårt avsnitt ’Upplevelser och Äventyr’ finner du de mest oförglömliga och spännande presentidéerna för varje 12-åring. Varje upplevelse är designad för att väcka glädje, spänning och nyfikenhet hos din 12-åring. Gör dig redo för en jul som överträffar alla förväntningar!

Slädtur

Äventyr – En bra julklapp till en 12-årig tjej kan också vara en upplevelse eller ett äventyr tillsammans. Kanske skulle hon uppskatta en spa-weekend tillsammans med dig?

Spabehandling för två

En avkopplande spaupplevelse är perfekt för en 12-årig tjej och en vuxen, en tid för gemenskap och avkoppling.

Spökvandring

En spännande och lite läskig upplevelse som passar äventyrslystna 12-åringar som vågar utforska det okända.

Italiensk matlagning

Att få göra roliga saker tillsammans med familjen brukar bli uppskattade julklappar till 12-åringar. Varför inte ta med honom eller henne på en matlagningskurs i det italienska köket? Det är en kul grej att göra tillsammans med barnet.

Escaperoom upplevelse

Det här är en upplevelse för hela familjen. På många orter finns flera rum att välja mellan. Ni blir instängda i ett rum och ska försöka ta er ut. En serie knepiga lås och logiska problem måste lösas innan ni når friheten.

Sport- och friluftsliv

Är du redo att blåsa nytt liv i din 12-årings vinter? I vårt avsnitt ’Sport- och friluftsliv’ hittar du de mest spännande och energifyllda julklapparna som garanterat kommer att bli årets höjdpunkt! Från adrenalinfyllda snowboardåk till spännande fotbollsmatcher, dessa gåvor är mer än bara presenter – de är biljetter till äventyr och aktivitet! Upplev glädjen i att se din ungdom ta sig an nya utmaningar, vare sig det är på fotbollsplanen, i backen eller på isen. Varje julklapp vi erbjuder är noggrant utvald för att inspirera och uppmuntra till en aktiv och hälsosam livsstil. Gör den här julen till en tid för rörelse, lek och sportiga äventyr!

Snowboard

En snowboard är en spännande julklapp som erbjuder äventyr och fysisk aktivitet, perfekt för sportiga 12-åringar som älskar snö och fart.

Fotboll

Att ge en fotboll i julklapp uppmuntrar till fysisk aktivitet och laganda, en underbar gåva för 12-åringar som brinner för sport.

Tekniktränare

Ett tekniktränarset passar fotbollsintresserade 12-åringar, hjälper dem att förbättra sina färdigheter och främjar en hälsosam livsstil.

Snowracer

Snowracer är en perfekt gåva för aktiva barn, som ger glädje under vinterdagarna och uppmuntrar till utomhuslek i snön.

roliga vinterleksaker att ge barn i present

Musikrelaterade gåvor

Stiga in i tonernas värld med vårt kapitel om Musikrelaterade gåvor, där vi har samlat allt som kan få en ung musikers hjärta att sjunga! Tänk dig glädjen och spänningen när din 12-åring öppnar en gåva som inte bara är en pryl, utan en port till kreativitet och musikalisk utforskning. Våra noggrant utvalda musikrelaterade gåvor är designade för att inspirera, underhålla och utveckla unga talanger. Från minnesvärda melodier till de första ackorden på en gitarr, varje present i detta kapitel är ett steg mot en musikalisk resa. Ge din unga stjärna chansen att lysa, sjunga och skapa musik som berör hjärtan. Låt oss tillsammans skapa musikaliska minnen som varar livet ut!

Melodifestivalen skiva

En Melodifestivalen-skiva är en uppskattad present för den musikälskande 12-åringen, fylld med årets hits och minnen.

Karaoke

Karaoke är en rolig och underhållande julklapp som ger 12-åringar en chans att uttrycka sig och ha kul med vänner och familj.

Gitarr Aukustisk

En akustisk gitarr är en perfekt start för unga musiker, uppmuntrar kreativitet och ger möjlighet att utforska musikens värld.

gitarr i present

Kreativitet och Pyssel

Dyk ner i en värld av färger, former och fantasi med vårt kapitel om Kreativitet och Pyssel, där varje julklapp är en inbjudan till att utforska och uttrycka sig konstnärligt. För 12-åringar som älskar att skapa, är varje produkt i detta kapitel en port till oändliga möjligheter av skapande och utforskande. Från att måla sina första mästerverk till att skulptera fantasifulla figurer, erbjuder vi verktygen som väcker kreativiteten och uppmuntrar till individuellt uttryck. Våra kreativa och pyssliga julklappar är inte bara roliga, de är också en källa till lärande och utveckling av finmotorik. Ge gåvan av kreativitet och se glädjen och stoltheten i ditt barns ögon när de skapar något helt eget. Låt oss inspirera till en värld där kreativitet känner inga gränser!

Målarset

Ett målarset är en utmärkt julklapp för kreativa barn, ger utlopp för konstnärligt uttryck och stimulerar deras fantasi.

Fimolera startset

Fimolera startset inspirerar till kreativitet och hantverk, perfekt för 12-åringar som älskar att skapa med sina händer.

Måla efter Nummer

”Måla efter Nummer” är en rolig och avkopplande aktivitet som hjälper barn att utveckla finmotorik och konstnärliga färdigheter.

Konstnärspennor

Konstnärspennor är en inspirerande gåva som uppmuntrar till konstnärlig utforskning och uttryck, idealisk för unga kreatörer.

Målarbok Harry Potter

En kreativ och avkopplande aktivitet för unga Harry Potter-fans som älskar att färglägga och drömma sig bort.

Fjäderpenna kalligrafi set

Ett elegant kalligrafiset som inspirerar till skrivkonst och kreativitet, perfekt för unga som uppskattar fina detaljer.

Glitterlim

Ett roligt och glittrigt tillbehör för alla typer av pysselprojekt, perfekt för kreativa 12-åringar. Min erfarenhet är att allt blir bättre med glitter på.

Fönsterdekoration

En kreativ aktivitet som förvandlar fönster till konstverk, idealisk för 12-åringar som gillar att dekorera.

Doftpennor

Dessa pennor gör skrivandet och tecknandet roligare med sina unika dofter, perfekt för kreativa barn.

Pysselkit gör din egen enhörning

Ett roligt och kreativt set för att skapa en egen enhörning, perfekt för pysselsugna 12-åringar.

pysselset gör din egen enhörning

Böcker och läromedel

Välkommen till en värld av kunskap och äventyr i vårt kapitel om Böcker och Läromedel, där varje gåva öppnar dörrarna till nya universum. För den nyfikna 12-åringen som älskar att fördjupa sig i spännande historier eller utmanas av kluriga spel, erbjuder vi ett skattkammare av val. Här hittar du presenter som stimulerar hjärnan, väcker lusten att lära och tar med barnen på fantasifulla resor. Vi vet att varje barn har en unik inlärningsstil och intresse, och därför har vi samlat ett brett utbud av böcker och läromedel som passar alla. Från mystiska äventyr till interaktiva spel, här finns något för varje ungt sinne som vill utforska och växa. Ge bort en present som inte bara roar, men också inspirerar till kunskap och kreativt tänkande!

Pentago


Pentago är ett strategiskt brädspel som utmanar spelare att placera fem kulor i rad för att vinna. Det unika är att varje drag inkluderar att vrida en av spelplanens delar, vilket förändrar spelets dynamik och kräver att spelarna tänker flera drag framåt. Perfekt för barn som älskar taktiska spel och problemlösning.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

En fängslande bok som lockar till äventyr och fantasifull läsning, passar perfekt för 12-åringar med en kärlek till spännande berättelser.

Albert

Albert är en digital mattehjälp direkt i mobilen eller surfplattan. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barn att lära sig. 

Storytel talböcker

En väldigt fin julklapp att ge en 12-åring är Storytel talböcker. Här kan man lyssna på ett obegränsat antal böcker varje månad. Det finns både faktaböcker, nya böcker och gamla klassiker. Storytel är en av marknadens stördsta, så det finns garanterat ett stort utbud av bra böcker.

Miljövänliga och hållbara gåvor

Välkommen till vår sektion för Miljövänliga och Hållbara Gåvor, där vi tar ett steg mot en grönare framtid med genomtänkta presenter. För den miljömedvetna 12-åringen har vi noggrant valt ut gåvor som inte bara glädjer utan också bidrar till en bättre planet. Vårt utbud sträcker sig från praktiska solcellsladdare till mysiga ekologiska plädar, reflekterande av en hållbar livsstil. Vi vet att unga idag är mer medvetna om miljön än någonsin, och våra gåvor är utformade för att matcha deras värderingar och intressen. Ge en gåva som gör skillnad – inte bara för mottagaren, men också för vår jord.

Ytterligare förslag på miljövänliga och hållbara gåvor kan inkludera:

  • Återanvändbara matlådor eller matsäckspåsar i roliga mönster, perfekt för skolan eller utflykter.
  • Biologiskt nedbrytbara plantkit, där barnen kan lära sig att odla sina egna örter eller blommor.
  • Ekologiska kosmetikaprodukter eller badbomber, skonsamma för både huden och miljön.

Solcellsladdare

En solcellsladdare är en miljövänlig och praktisk present till en 12-åring. Perfekt för att hålla elektroniska enheter laddade under äventyr utomhus eller på resande fot, och den uppmuntrar samtidigt till miljömedvetenhet.

Ekologisk pläd

En mjuk och mysig pläd som erbjuder komfort och värme, perfekt för 12-åringar som uppskattar mysiga kvällar hemma.

Vattenflaska

En personlig vattenflaska är en genomtänkt och användbar present för en 12-åring. Den främjar hälsosamma vanor, är miljövänlig och kan specialdesignas för att matcha barnets personliga stil.

Fågelmatare DIY

En DIY-fågelmatare är en kreativ och lärorik julklapp. Den uppmuntrar till hantverk och naturintresse hos 12-åringar, samtidigt som den bidrar till miljön.

Mode och Accessoarer

Upptäck vårt spännande urval av Mode och Accessoarer, där trendiga plagg möter mysig komfort för din 12-åring. Från spektakulära jultröjor med inbyggd belysning till magiska enhörningstofflor, här finns något för varje ungt modehjärta. Vi har samlat både stilfulla och praktiska modeval, såsom stickade mössor och enhörningskläder, perfekta för att lysa upp vinterdagar och julstämning. Gör din 12-årings jul extra speciell med en modegåva som kombinerar stil, komfort och en gnutta magi.

Jultröja

En jultröja bruakr vara uppskattade klappar. Speciellt en sån här som har inbyggd belysning. Den här tror jag han eller hon kommer älska.

Tofflor Cosy Slippers

Mysiga och bekväma tofflor för att hålla fötterna varma under vinterkvällarna.

Stickad mössa

En tunn mössa är alltid en bra present! På hösten när det börjar bli lite kallt ute är det skönt att inte behöva börja direkt med vintermössan.

Enhörningstofflor

Dessa mjuka och magiska tofflor är en drömgåva för alla som älskar enhörningar.

Enhörningskläder

Trendiga och bekväma kläder med enhörningstema, perfekta för enhörningsfans.

Gåvor för framtiden

Välj en meningsfull julklapp som gynnar framtiden. I vårt avsnitt ’Gåvor för framtiden’ erbjuder vi alternativ som aktier, som inte bara är unika och tankeväckande presenter, utan också investeringar i ditt barns framtid. Genom att ge aktier, bidrar du till att lära din 12-åring om ekonomiskt tänkande och ansvar, samtidigt som du minskar överflödiga saker i deras rum. En aktie som barnet förstår och känner till ger inte bara ett materiellt värde, utan också viktig kunskap för livet.

Aktier

Personligen upplever jag att barn i den åldern har alldeles för mycket saker redan. De har så mycket saker att de ofta har svårt att hålla ordning i rummet. Jag har börjat ge aktier i julklapp till min 12-åriga dotter. Istället för saker så får hon några aktier i t.ex. Cloetta, HM, Swedbank. Det viktiga här tycker jag är att det är en aktie som hon förstår vad företaget gör.

Aktier hos avanza

Mat och Godis

Dyk in i en värld av sötsaker och kreativa köksäventyr! I vårt avsnitt ’Mat och Godis’ hittar du allt från humoristiska godisdispensers till egna bakmaskiner som utmanar 12-åringens kreativitet i köket. Föreställ dig en egen chokladfontän eller hemmagjord sockervadd – en dröm för alla unga sötsugna! Vi har även receptböcker för snabba kakor och glassmaskiner som gör det möjligt för ditt barn att experimentera med smaker och ha roligt samtidigt. Det är dags att göra köket till en plats för magiska och smakrika upplevelser!

Enhörning som bajsar godis

En humoristisk och söt godisdispenser som garanterat kommer att förgylla 12-åringens godisstunder.

Donut maker

En rolig och lättanvänd donutmaskin, perfekt för unga bakentusiaster som vill experimentera i köket.

Donut maker i present

Popcorn skål för micron

Denna skål gör det enkelt och roligt att poppa popcorn hemma, perfekt för filmkvällar.

Chokladfontän

En chokladfontän är en festlig och smakrik upplevelse, perfekt för att förgylla speciella stunder.

Sorbetmaskin

Denna maskin låter 12-åringar skapa egna sorbeter och glassar, en rolig och lärorik köksupplevelse.

Sockervaddsmaskin

En hemmaversion av tivolifavoriten, perfekt för att skapa sockervadd hemma till speciella tillfällen.

Receptbok på snabba kakor

En perfekt present för unga bakintresserade, uppmuntrar till kökskreativitet och erbjuder enkel, rolig bakning för 12-åringar.

Glassmaskin

12-åringar tycker om att äta gott, men det bästa av allt är att de också börjar intressera sig för att göra godsakerna själva. En glassmaksin kommer 12-åringen att älska.

Underhållning

lassiker som väcker äventyrslusten hos unga läsare. Vi har noggrant valt ut berättelser som berikar 12-åringars fantasi och kreativitet. Här hittar du ’Alice i Underlandet’ och dess fängslande uppföljare, ’Alice i Spegellandet’. Dessa berättelser tar med barn på en resa genom magiska världar, fyllda av mysterier och underverk. Perfekt för att inspirera till drömmar och äventyr långt bortom vardagen. Upptäck hur dessa klassiska berättelser kan öppna upp nya världar för ditt barn!

Alice i underlandet

En tidlös klassiker som stimulerar fantasin och äventyrslusten hos 12-åringar, perfekt för unga läsare.

Alice i spegellandet

Uppföljaren till en älskad klassiker som fortsätter att utforska magiska världar, idealisk för 12-åringar med kärlek till fantasi.

Hem och Inredning

Skapa en personlig och inspirerande miljö för din 12-åring med vår ’Hem och Inredning’-sektion. Här har vi samlat gåvor som speglar ungdomars kreativitet och stil. Från enhörningsmuggar som tillför en lekfull touch till varje dryckesstund, till konstnärliga tavlor med inspirerande slogans som lyser upp tjejrummet. Upptäck den unika fascinationen av köttätande växter eller skapa en mysig atmosfär med söta Pusheen-kuddar. För de som älskar en färgglad och lekfull inredning, är flamingolampor och lavalampor perfekta för att ge rummet en personlig och livfull känsla. Varje objekt i denna sektion har valts ut för att skapa glädje och en känsla av egen identitet i 12-åringars rum.

Enhörningsmugg

En lekfull och trendig mugg som tilltalar 12-åringars kärlek till allt som är enhörningstemat, en rolig och användbar present.

Tavla med slogan

Det finns också coola tavlor att hänga på väggen i ett tjejrum, kanske den här kan bli bra att ge en 12-årig tjej i julklapp?

Köttätande växt

En unik och intressant växt som fascinerar och utbildar om naturen, ett spännande tillskott i en 12-årings rum.

Flamingo lampa

En färgstark och trendig lampa som skapar en rolig atmosfär i ett ungdomsrum, perfekt för 12-åringar som gillar lekfull inredning.

flamingo lampa

Adventskalender till en 12-åring

I december är det viktigt för 12-åringen att få en fin adventskalender. Kanske föredrar du att göra en egen adventskalender med små presenter, en färdig presentkalender, en sminkkalender, en fordonskalender, adventskalender med godis eller någon annan. Till 12-åringen kan det kanske också passa med Nissebrev eller adventspresenter där hon eller han får en lite större presenter varje söndag i december.

gurka

När du söker den perfekta presenten till 12-åring, oavsett om det är en kille eller tjej, är det viktigt att tänka på deras unika intressen och personlighet. Julklappar till 12-åringar kan variera från spännande teknikprylar till kreativa pysselset. För yngre barn, som en 11-åring, eller äldre tonåringar, som en 13-åring, kan andra typer av gåvor vara mer lämpliga. En adventskalender till barn är alltid en uppskattad nedräkning till julafton, medan en julklapp till barn som har allt kan kräva lite mer kreativitet. Oavsett dina behov, hittar du garanterat en bra julklapp till barn här, som kommer att göra julen ännu mer minnesvärd.

Fortsatt läsning

Julklapp till barnbarn


Julklapp 12-Åring
Rulla till toppen