Julklapp Till 8-√Öring

√Ąr du p√• jakt efter en bra julklapp till en 8-√•ring? Att leta julklappar blir l√§tt lite stressigt.

Vad är en bra julklapp till 8-åring? Bra julklappar till en 8-åring är en bok som handlar om honom eller henne, lego, dinosaurier, snygg inredning att ha i rummet, roliga spel, skridskor, skateboard, kemilåda, en ny mobiltelefon, kläder eller Harry Potter böcker.

Men fortsätt läsa så ska du få tips på fler bra julklappar till en 8-åring!

Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring
Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring?

På den här sidan ska jag dela med mig av mina bästa julklappstips för 8-åringar, både 8-åriga tjejer och 8-åriga killar. Jag tror att du också kommer hitta riktigt bra julklappar att ge bort!

Bästa julklappen till en 8-åring

Storytel talböcker

Läs mer och beställ

Bästa boken att ge en 8-åring i julklapp

Vill du ge bort årets bästa julklapp till 8-åringen? En bok som handlar om honom eller henne är en jättebra julklapp! Här väljer du utseende och namn på barnet när du beställer boken. Det finns många bra berättelser för olika åldersgrupper att välja mellan. Vissa av berättelserna har också plats för syskon eller andra viktiga personer i barnets omgivning.

Läs mer och beställ

När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag att inte bara ge mina dem godis och dataspel. Jag ger dem gärna både julklappar för rörelse, ökad kunskap och roliga upplevelser också. Men visst, alla barn älskar ju godis förstås. När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag varva prylarna med upplevelser, kunskap, motion och godis.

Leksaker i julklapp till 8-åring

Saker som 8-åring önskar sig i julklapp är t.ex.: dinosaurier, prinsessgrejer, lego, kapplastavar, radiostyrd bil, sällskapsspel, ficklampa, fina plåster.

Dinosaurier

Dinosaurier brukar många 8-åringar vara intresserade av. Så det är förmodligen en strålande julklapp. Dinosaurer finns ju som små figurer, kläder, set där man får göra en egen utgrävning och leta efter dinosaurieskelett, uppslagsböcker, små dinosaurier att leka med, dinosaurieägg som kläcks, memoryspel, pepparkaksformar och mycket mycket mer. En kul och populär julklapp helt enkelt. 

Utgrävningsset med dinosauier

Lego

Lego är en fantastisk leksak. Barnen lär sig följa byggritningar, men med lego kan man också arbeta kreativt och skapa något helt eget. Det finns massor av byggsatser att välja mellan. Du kommer garanterat att hitta något som passar. Man måste heller inte köpa färdiga byggsatser. Det finns paket med lösa legoklossar så att barnet får skapa fritt. 

Byggleksaker

Kaplastavar √§r smala l√•ngsmala klossar som man staplar p√• varandra till torn. N√§stan som klossar, fast f√∂r lite √§ldre barn.¬†√Ąven mekano √§r en leksak 8-√•ringar brukar √§lska.

Radiostyrda bilar och bilbanor

Det här är en riktig drömjulklapp för många åttaåringar. Radiostyrda bilar och bilbanor finns förstås i en mängd olika variationer och prisklasser. 

Radiostyrd bil
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar

Sällskapsspel som 8-åringar gillar

Levande charader,  Zoo Mix max och Tjuv och polis.

Levande Charader
Zoo mixmax
Tjuv och polis
Labyrint
Ett vanligt schack
Twister
Twister

Ficklampa

Att ha en egen ficklampa är mysigt. Den kan man ha och både för att smygläsa under täcket och när man går på spökjakt.

Ficklampa med Bilar
Ficklampor med Disneys Bilar
En vanlig ficklampa i metall
En vanlig ficklampa i metall

Fler roliga julklappar till en 8-åring

Ge inredning i julklapp till 8-åring?

Ja, det brukar faktiskt gilla att få ny inredning till sitt rum. Det kan t.ex. vara en fin poster, en ljusbox eller ljusslinga. Varför inte nya fina prydnadskuddar att ha på sängen, eller ett nytt fint bäddset? En ny supermario lampa eller en fin väckarklocka är också inredningsdetaljer som 8-åringar önskar sig.

Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Super Mario lampa
Super Mario lampa

Pedagogisk julklapp till 8-åring

Jag försöker varva leksaker och nödvändiga prylar med saker som ger kunskap. Det kan t.ex. vara böcker, den lilla elektrikern, kemilåda, mekano, olika IQ-pussel, vanliga pussel osv. Det finns även matte-pysselböcker som de faktiskt gillar.

Kunskapslådor

Den lilla elektrikern, kemilådor och experimentlådor.

Experimentlåda larm
Experimentlåda larm
Experimentlåda kemi
Experimentlåda kemi

Astronomi

(kikare och en bok om stjärnor och planeter).

  

Pysselböcker

Pysselbok om rymden
Pysselbok om rymden
Matte pysselbok
Pysselbok med matte
Pysselböcker är en bra julklapp till 8-åringar

Pennor och sånt

Prylar som g√∂r skolan och l√§xl√§sningen √§r ocks√• popul√§rt, s√• som pennfodral som inneh√•ller allt, linjal, sudd och fina pennor. Varf√∂r inte en l√•da med ‚Äúkontorsgrejer‚ÄĚ.

Bakning

Ge 8-åringen en julklapp där hon eller han får en ny fritidssysselsättning. Kanske en låda med bak-saker och en enkel kakbok.

IQ-pussel

 IQ-pussel - metalldelar som man ska montera isär utan att använda våld.
IQ-pussel ‚Äď metalldelar som man ska montera is√§r utan att anv√§nda v√•ld.
IQ-pussel i trä
IQ-pussel i trä

Fritidsaktiviteter i julklapp till 8-åring

Fritidsaktiviteter brukar vara bra och uppskattade julklappar. Det kan t.ex. vara medlemskap i fotbollsklubben, tennisklubben eller innebandyträning för det kommande året. Eller ett kommande läger. Eller mer strukturerade fritidsaktiviteter som t.ex. medlemskap i handbollsklubben eller ett års simträning.

Vinterutrustning

Julklapp till 8-åring som får honom eller henne att röra på sig. Förutom medlemskap i t.ex. tennisklubben eller så kan det också vara roligt att få redskap för mindre uppstyrda aktiviteter: skridskor, badhuskort, presentkort på ett lekland, skidor eller pulka. 

Eller så kan du kanske hitta ett nytt fritidsintresse till honom. Ett intresse som han eller hon annars inte hade haft. Det kan både vara anordnade aktiviteter förstås men även aktiviteter som inte arrangeras på samma sätt. Det kan vara saker som skateboard, schack eller att intressera 8-åringen för astronomi och stjärnor. Du kan ge 8-åringen den utrustning han eller hon behöver för att lära sig att åka skateboard (bräda, hjälm och skydd). Det hela underlättas förstås om du som vuxen kan följa med till skateparken och stötta och plåstra om. 

skateboard

Ett Wii-spel med n√•got¬†sport‚Äď eller¬†dansspel¬†inbjuder till aktivitet. Se upp h√§r, bara f√∂r att det √§r ett Wii-spel beh√∂ver det inte automatiskt inneb√§ra r√∂relse. Det √§r ett misstag jag sj√§lv gjort. Men det finns v√§ldigt m√•nga dansspel och sportspel som √§r roliga. (b√•de f√∂r barn och f√∂r√§ldrar) Det g√•r dessutom att hitta m√•nga begagnade spel och konsoler eftersom det har kommit s√• m√•nga nya sedan Wii f√∂rst lanserades.¬†Sedan dess har √§ven Nintendo switch kommit ut med r√∂relsespel

Wii Sports resort
Wii Sports resort
 wii Just dance 2020
Just dance 2020

Julklapp till 8-åring som inbjuder till rörelse

Vi mår alla bra av att röra på oss, även 8-åringar. Varför inte ge bort ett år av rörelse. Det kan vara både medlemskap i tennisklubben, dansundervisning, träningsläger, simskola, gymnastik, luftgevärsskytte eller ridning. Det finns mycket att välja mellan!

Har 8-åringen i fråga redan fullt med uppstyrda aktiviteter kan man ju köpa leksaker som inbjuder till rörelse. Nya konståkningsskridskor, hockeyrör, badhuskort, presentkort på ett lekland, en ny pulka eller skidor.

Ge 8-åringen sötsaker i julklapp

Alla barn älskar väl godis och sötsaker. Det är en bra grej att ge bort i julklapp. Har man flera barn är det bra att ge dem en varsin chokladask i julklapp. Det blir färre bråk och chokladen räcker längre när de inte behöver konkurrera med föräldrar och syskon om att äta fort för att få något.

Eller en låda med bak-saker? Alla godsaker behöver ju inte komma färdiga. Varför inte köpa ett bakset i julklapp till 8-åringen? En fin bakskål med matchande slickepott och en lagom svår bakbok är en rolig julklapp.

Julklapp till 8-åring som gillar att pyssla

Gillar hon eller han att pyssla finns det färdiga pyssellådor att köpa på t.ex. Rusta. De innehåller massor av pysselgrejer. Komplettera gärna med tomma tavelramar där han eller hon får skapa egna tavlor. Det går dessutom att variera sig och alltid ha det senaste pysslet upphängt i tavelramen. Själv har jag en tavelvägg där ja har börjat hänga upp hela familjens samlade konstverk.

Vår familjs konst: 

julklapp till 8 åring tavelramar som han eller hon fyller själv
En tavelvägg är en bra julklapp till 8 åring
Julklapp till 8 åring hela familjen kan vara med och skapa
Hela familjen kan bidra och sätta in sina konstverk, även 25 åringar vill vara med
rolig julklapp till 8 åring
8-åringen kan rama in sina teckningar och pyssel
julklapp till 8 åring snygg tavelvägg
En tavelvägg är en snygg julklapp till 8 åringar

Lyxiga julklappar till 8-åringar

√Ąven 8-√•ringar gillar lyx och fl√§rd. Ge honom eller henne ett spa-paktet. K√∂p en fin korg som du fyller med badbomber, badsalt, badanka, en lyxig handduk och n√•gra fina tv√•lar. Detta hittar du i mataff√§ren, Rusta eller √ĖB till f√∂rm√•nliga priser. Eller kanske hon f√∂redrar ett riktigt fotspa.

8-√•riga tjejer tycker om glitter och fl√§rd. Ett riktigt bra tips h√§r √§r att ge dem ett presentkort p√• n√•gon l√§mplig butik. F√•r de presentkort intr√§der ett sp√§nnande fenomen. D√• blir de sparsamma, ja n√§stan sn√•la, och k√∂per bara det som de absolut vill ha. √Ąr det mamma eller pappa som ska betala n√§r man kommer fram till kassan blir l√§get helt annorlunda. Men med ett eget presentkort blir det bara v√§l genomt√§nkta k√∂p av saker de verkligen √∂nskar sig.

Snygga enhörningstofflor
Plånbok i form av en hund
Glitter för pysslet

Alla åttaåringar vill ha en mobiltelefon i julklapp

Helst en ny förstås, men det går även bra att få ärva en eller köpa begagnat. När de har fått sin telefon önskar de sig förstås också fina mobilskal och pengar att köpa mobilspel för.

Vad tycker 8-åringar om att läsa?

I 8-√•rs√•ldern √§r Harry Potter,¬† √Ąlvb√∂ckerna, lite sm√•l√§skiga b√∂cker, Guinness rekordbok och sp√§nnande uppslagsb√∂cker t.ex. om Egyptens pyramider med mycket bilder. Astrid Lindgrens lite tjockare b√∂cker kan vara trevliga i den h√§r √•ldern. T.ex. Mio min Mio eller Ronja R√∂vardotter.

Böcker: Harry Potter, Guinnes rekordbok, Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.  Det brukar också vara spännande att läsa om Egyptens pyramider. 

Harry Potter och de Vises sten del 1
Harry Potter och Hemligheternas Kammare del 2 
 Harry Potter och fången från Azkaban del 3
Harry Potter och fången från Azkaban del 3 
Harry Potter och Den flammande bägaren del 4 
Harry Potter och Fenixordern del 5
Harry Potter och halvblodsprinsen del 6
Harry Potter och dödsrelikerna del 7
 Guinness Rekordbok
Guinness Rekordbok 
Bröderna Lejonhjärta
Mio Min Mio 
Ronja Rövardotter 

Kläder i julklapp till 8-åring

Att få kläder i julklapp när man är 8 år kanske verkar lite tråkigt. Men det finns faktiskt kläder som är väldigt uppskattade. Det är t.ex. toppar/tröjor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Strumpor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Vill du köpa kläder till en 8-åring har de storlek 128.

Strumpor i glada färger från Happy socks är en bra julklapp till en 8-åring
Strumpor i glada färger från Happy socks är en bra julklapp till en 8-åring

Men detta är ett väldigt bra sätt att hamna i onåd. 8-åriga killar behöver förstås kläder de också. Men är man en 8-årig kille så är det ingen bra julklapp! Jag vet av egen erfarenhet att om man ger grabbar för många strumpor kryper de ner och lägger sig under bordet. Jag var inte speciellt poppis den julen. Så se till att han får mycket leksaker också…och att tomten har förstånd nog att fördela dem så att det inte bara kommer strumpor först! 

Kanske presentkort på kläder kan vara en bra idé, så att han själv får vara med och välja ut tuffa kläder. 

Till tjejer däremot så brukar det bli väldigt uppskattat om man köper kläder i present till dem.

Julklapp till 8-årig kille

Vad ger man i julklapp till en 8-√•rig kille? √Ėnskelistan brukar vara v√§ldigt l√•ng. Men vad √§r en bra julklapp egentligen? De √∂nskar sig ofta teknikprylar och lite tuffare leksaker som t.ex. Lego och radiostyrda bilar. H√§r hittar du mina b√§sta julklappstips till 8-√•riga killar och tjejer

Grabbar i den h√§r √•ldern burkar ha n√•got omr√•de som de √§r MYCKET intresserade av, t.ex. dinosaurier, Egypten eller liknande. √Ąr killen du letar efter julklapp till intresserad av n√•got speciellt s√• √§r det sj√§lvklart det du ska k√∂pa b√∂cker om, leksaker med eller kanske det finns n√•gon inredning med just hans stora intresse?

Hittade du inga riktigt bra tips här? Testa då med någon av dessa sidor för att få fler idéer: 

Dela gärna sidan!