Julklapp Till 8-Åring

Är du på jakt efter en bra julklapp till en 8-åring? Att leta julklappar blir lätt lite stressigt.

Vad är en bra julklapp till 8-åring? Bra julklappar till en 8-åring är en bok som handlar om honom eller henne, lego, dinosaurier, snygg inredning att ha i rummet, roliga spel, skridskor, skateboard, kemilåda, en ny mobiltelefon, kläder eller Harry Potter böcker.

Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring?

Men fortsätt läsa så ska du få tips på fler bra julklappar till en 8-åring! På den här sidan ska jag dela med mig av mina bästa julklappstips för 8-åringar, både presenter 8-åriga tjejer och 8-åriga killar. Jag tror att du också kommer hitta riktigt bra julklappar att ge bort, annars kan jag tipsa om sidan med presenter till 8 åringar.

När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag att inte bara ge dem godis och dataspel. Jag ger dem gärna både julklappar för rörelse, ökad kunskap och roliga upplevelser också. Men visst, alla barn älskar ju godis. När jag själv köper julklappar försöker jag varva prylarna med upplevelser, kunskap, motion och godis.

Bästa julklappen till en 8-åring

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Harry Potter labyrintboll

Det är många barn som älskar berättelserna om den föräldralösa pojken Harry Potter, som får veta att han är trollkarl. Det är en faschinerande historia som lockar fantasin och som man verkligen dras med i. Det finns också väldigt många roliga Harry Potter leksaker som passar bra att ge barn i julklapp. Det här är en labyrintboll, som ser ut som den gyllene kvicken. Genom att vända och vicka på labyrintbollen ska man rulla en liten kula bland Hogwards alla svindlande gångar och prång från start till mål. En rolig sysselsättning för både barn och vuxna faktiskt. Läs mer och beställ

Albert

Barn i 8-årsåldern brukar älska att leka och spela. Varför inte ge dem Albert, en app där de leker och spelar samtidigt som de lär sig saker de behöver för skolan. Albert är ett väldigt roligt sätt att lära sig på. Surfa in på hemsidan och se om de har några erbjudanden. Ibland kan man få testa appen gratis resten av månaden. Om barnet av någon anledning inte skulle tycka om den är det bara att säga upp igen, utan att det kostar något. Men jag är övertygad om att hon eller han kommer att älska den. Läs mer och beställ

Harry Potter airpod fodral

När du handlar julklappar till en 8 åring är Harry Potter saker ett hett tips. Det är en jättespännande berättelse som barn verkligen älskar. Att köpa snygga och gulliga fodral till airpodsen är verkligen trendigt. Ett par helt vanliga hörlurar förvandlas till något superhäftigt. Airpods fodralen finns med andra figurer också, men Harry Potter är det säkraste kortet här. Läs mer och beställ

Spökvandring

En julklapp utöver det vanliga till en 8-åring är att ge bort en spökvandring. Här får man följa med en guide som berättar om gengångare och andra läskighter. Vandringen går längst mörka gränder och skrämmande källare. Läs mer och beställ

Pussel i julklapp till 8 åring

Alla barn verkar gå igenom en dinosaurieperiod, då är ett dinosauriepussel en fin julklapp. Men, om ditt barn inte är så intresserad av dinosaurier för tillfället då kan du kanske hitta något med disneyprinsessor, julmotiv, djur eller kanske ett 3d-pussel. Ett pussel är en billig julklapp till en 8 åring, men som ändå brukar bli väldigt lyckad. Läs mer och beställ

Rubiks Kub 4×4 Master

En fantastisk leksak, som passar både barn, ungdomar och vuxna är Rubiks kub. Nu har det kommit en uppgradering på 4×4 rutor på varje sida. Den är ännu svårare att lösa och en riktig utmaning. Det är en julklapp till en 8 åring som de kommer älska att hålla på med. Läs mer och beställ

Tavla på honom eller henne

Nästa julklappstips för en 8-åring är ett personligt porträtt av honom eller henne. Allt du gör är att ladda upp ett foto på barnet och välja vilket motiv du vill ha. Det finns flera som passar bra för 8-åringar. Att få en bild av sig själv som prins eller prinsessa på väggen är verkligen en kul överraskning.

Läs mer och beställ

Familjehelg i Stockholm

Varför inte ge 8-åringen en minnesvärd helg i Stockholm. Här kan ni besöka Naturhistoriska, Junibacken, Gamla Stan eller göra ett besök i den stora leksaksbutiken. En familjehelg i Stockholm kan bli en fantastisk julklapp till 8-åringar.

Läs mer och beställ

National Geographic 3D-pussel

En 8 årig brukar gilla att få pussel i julklapp. Det här ett 3D-pussel med några av världens mest kända byggnadsverk. Det här är roliga och lite kluriga pussel. Istället för att pussla platt på bordet byggs det här på höjden. Dessa 3D pussel från National Geographic pusslas utan lim eller verktyg, bitarna passar bra ihop ändå. Det här är lika smidigt som ett vanligt platt pussel. En kul julklapp som passar att ge en 8-åring i julklapp. Läs mer och beställ

Storytel

Varför inte ge bort en prenumeration på Storytel i julklapp. Barn brukar älska sagor och här får hon eller han lyssna på hur många böcker som helst. Det är en fin julklapp att ge en 8-åring.

Läs mer och beställ

Bästa boken att ge en 8-åring i julklapp

Vill du ge bort årets bästa julklapp till 8-åringen? En bok som handlar om honom eller henne är en jättebra julklapp! Här väljer du utseende och namn på barnet när du beställer boken. Det finns många bra berättelser för olika åldersgrupper att välja mellan. Vissa av berättelserna har också plats för syskon eller andra viktiga personer i barnets omgivning.

Läs mer och beställ

Jultröja

En jultröja kan vara en kul julklapp att ge en 8-åring. Kanske en av de blinkande kan bli uppskattat? Det finns många fina jultröjor och julpyjamaser att välja mellan.

Läs mer och beställ

Bowling

Att få åka iväg och göra något kul tillsammans med familjen eller några kompisar kan vara en sån där minnesvärd dag som 8-åringen kommer att prata om länge.

Läs mer och beställ

Leksaker i julklapp till 8-åring

Saker som 8-åring önskar sig i julklapp är t.ex.: dinosaurier, prinsessgrejer, lego, kapplastavar, radiostyrd bil, sällskapsspel, ficklampa, fina plåster.

Dinosaurier

Dinosaurier brukar många 8-åringar vara intresserade av. Så det är förmodligen en strålande julklapp. Dinosaurer finns ju som små figurer, kläder, set där man får göra en egen utgrävning och leta efter dinosaurieskelett, uppslagsböcker, små dinosaurier att leka med, dinosaurieägg som kläcks, memoryspel, pepparkaksformar och mycket mycket mer. En kul och populär julklapp helt enkelt. 

Utgrävningsset med dinosauier

Lego

Lego är en fantastisk leksak. Barnen lär sig följa byggritningar, men med lego kan man också arbeta kreativt och skapa något helt eget. Det finns massor av byggsatser att välja mellan. Du kommer garanterat att hitta något som passar. Man måste heller inte köpa färdiga byggsatser. Det finns paket med lösa legoklossar så att barnet får skapa fritt. 

Byggleksaker

Kaplastavar är smala långsmala klossar som man staplar på varandra till torn. Nästan som klossar, fast för lite äldre barn. Även mekano är en leksak 8-åringar brukar älska.

Radiostyrda bilar och bilbanor

Det här är en riktig drömjulklapp för många åttaåringar. Radiostyrda bilar och bilbanor finns förstås i en mängd olika variationer och prisklasser. 

Radiostyrd bil
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar

Sällskapsspel som 8-åringar gillar

Levande charader,  Zoo Mix max och Tjuv och polis.

Levande Charader
Zoo mixmax
Tjuv och polis
Labyrint
Ett vanligt schack
Twister
Twister

Lampa

Att ha en egen ficklampa är mysigt. Den kan man ha och både för att smygläsa under täcket och när man går på spökjakt.

Ficklampa med Bilar
Ficklampor med Disneys Bilar
En vanlig ficklampa i metall
En vanlig ficklampa i metall

Fler roliga julklappar till en 8-åring

Ge inredning i julklapp till 8-åring?

Ja, det brukar faktiskt gilla att få ny inredning till sitt rum. Det kan t.ex. vara en fin poster, eller ljusslinga. Varför inte nya fina prydnadskuddar att ha på sängen, eller ett nytt fint bäddset? En ny supermario lampa eller en fin väckarklocka är också inredningsdetaljer som 8-åringar önskar sig.

Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Super Mario lampa
Super Mario lampa

Pedagogisk julklapp till 8-åring

Jag försöker varva leksaker och nödvändiga prylar med saker som ger kunskap. Det kan t.ex. vara böcker, den lilla elektrikern, kemilåda, mekano, olika IQ-pussel, vanliga pussel osv. Det finns även matte-pysselböcker som de faktiskt gillar.

Kunskapslådor

Den lilla elektrikern, kemilådor och experimentlådor.

Experimentlåda kemi
Experimentlåda kemi

Astronomi jordglob och sånt

(kikare och en bok om stjärnor och planeter).

  

Pysselböcker

Pysselbok om rymden
Pysselbok om rymden
Matte pysselbok
Pysselbok med matte
Pysselböcker är en bra julklapp till 8-åringar

Pennor och sånt

Prylar som gör skolan och läxläsningen är också populärt, så som pennfodral som innehåller allt, linjal, sudd och fina pennor. Varför inte en låda med ”kontorsgrejer”.

Bakning

Ge 8-åringen en julklapp där hon eller han får en ny fritidssysselsättning. Kanske en låda med bak-saker och en enkel kakbok.

IQ-pussel

 IQ-pussel - metalldelar som man ska montera isär utan att använda våld.
IQ-pussel – metalldelar som man ska montera isär utan att använda våld.
IQ-pussel
IQ-pussel i trä

Fritidsaktiviteter i julklapp till 8-åring

Fritidsaktiviteter brukar vara bra och uppskattade julklappar. Det kan t.ex. vara medlemskap i fotbollsklubben, tennisklubben eller innebandyträning för det kommande året. Eller ett kommande läger. Eller mer strukturerade fritidsaktiviteter som t.ex. medlemskap i handbollsklubben eller ett års simträning.

Vinterutrustning

Julklapp till 8-åring som får honom eller henne att röra på sig. Förutom medlemskap i t.ex. tennisklubben eller så kan det också vara roligt att få redskap för mindre uppstyrda aktiviteter: skridskor, badhuskort, presentkort på ett lekland, skidor eller pulka. 

Eller så kan du kanske hitta ett nytt fritidsintresse till honom. Ett intresse som han eller hon annars inte hade haft. Det kan både vara anordnade aktiviteter förstås men även aktiviteter som inte arrangeras på samma sätt. Det kan vara saker som skateboard, schack eller att intressera 8-åringen för astronomi och stjärnor. Du kan ge 8-åringen den utrustning han eller hon behöver för att lära sig att åka skateboard (bräda, hjälm och skydd). Det hela underlättas förstås om du som vuxen kan följa med till skateparken och stötta och plåstra om. 

skateboard

Ett Wii-spel med något sport– eller dansspel inbjuder till aktivitet. Se upp här, bara för att det är ett Wii-spel behöver det inte automatiskt innebära rörelse. Det är ett misstag jag själv gjort. Men det finns väldigt många dansspel och sportspel som är roliga. (både för barn och föräldrar) Det går dessutom att hitta många begagnade spel och konsoler eftersom det har kommit så många nya sedan Wii först lanserades. Sedan dess har även Nintendo switch kommit ut med rörelsespel

Wii Sports resort
Wii Sports resort
 wii Just dance 2022
Just dance 2022

Julklapp till 8-åring som inbjuder till rörelse

Vi mår alla bra av att röra på oss, även 8-åringar. Varför inte ge bort ett år av rörelse. Det kan vara både medlemskap i tennisklubben, dansundervisning, träningsläger, simskola, gymnastik, luftgevärsskytte eller ridning. Det finns mycket att välja mellan!

Snöskulptursäck i julklapp till en 8 åring

En riktig favoritjulklapp är den här snöskulptursäcken. Här packar man snön hårt och drar sedan av säcken. Den här hårt packade cylindern kan man sedan använda för att tillverka perfekta snögubbar. Men bäst av allt, de kan användas för att göra ett fort av snö. Har det tidigare varit svårt att få barnen att gå ut, det är inget problem längre. Det är en fantastisk present och det är massor av timmars utelek för pengarna. Så det är en jättebra julklapp till en 8 åring. Läs mer och beställ

Har 8-åringen i fråga redan fullt med uppstyrda aktiviteter kan man ju köpa leksaker som inbjuder till rörelse. Nya konståkningsskridskor, hockeyrör, badhuskort, presentkort på ett lekland, en ny pulka eller skidor.

Ge 8-åringen sötsaker i julklapp

Alla barn älskar väl godis och sötsaker. Det är en bra grej att ge bort i julklapp. Har man flera barn är det bra att ge dem en varsin chokladask i julklapp. Det blir färre bråk och chokladen räcker längre när de inte behöver konkurrera med föräldrar och syskon om att äta fort för att få något.

Eller en låda med bak-saker? Alla godsaker behöver ju inte komma färdiga. Varför inte köpa ett bakset i julklapp till 8-åringen? En fin bakskål med matchande slickepott och en lagom svår bakbok är en rolig julklapp.

Beställ det här fina baksetet från Amazon.

Julklapp till 8-åring som gillar att pyssla

Gillar hon eller han att pyssla finns det färdiga pyssellådor att köpa på t.ex. Rusta. De innehåller massor av pysselgrejer. Komplettera gärna med tomma tavelramar där han eller hon får skapa egna tavlor. Det går dessutom att variera sig och alltid ha det senaste pysslet upphängt i tavelramen. Själv har jag en tavelvägg där ja har börjat hänga upp hela familjens samlade konstverk.

julklapp till 8 åring tavelramar som han eller hon fyller själv
En tavelvägg är en bra julklapp till 8 åring

Lyxiga julklappar till 8-åringar

Även 8-åringar gillar lyx och flärd. Ge honom eller henne ett spa-paktet. Köp en fin korg som du fyller med badbomber, badsalt, badanka, en lyxig handduk och några fina tvålar. Detta hittar du i mataffären, Rusta eller ÖB till förmånliga priser. Eller kanske hon föredrar ett riktigt fotspa.

8-åriga tjejer tycker om glitter och flärd. Ett riktigt bra tips här är att ge dem ett presentkort på någon lämplig butik. Får de presentkort inträder ett spännande fenomen. Då blir de sparsamma, ja nästan snåla, och köper bara det som de absolut vill ha. Är det mamma eller pappa som ska betala när man kommer fram till kassan blir läget helt annorlunda. Men med ett eget presentkort blir det bara väl genomtänkta köp av saker de verkligen önskar sig.

Snygga enhörningstofflor
Glitter för pysslet

Alla åttaåringar vill ha en mobiltelefon i julklapp

Helst en ny förstås, men det går även bra att få ärva en eller köpa begagnat. När de har fått sin telefon önskar de sig förstås också fina mobilskal och pengar att köpa mobilspel för.

Vad tycker 8-åringar om att läsa?

I 8-årsåldern är Harry Potter,  Älvböckerna, lite småläskiga böcker, Guinness rekordbok och spännande uppslagsböcker t.ex. om Egyptens pyramider med mycket bilder. Astrid Lindgrens lite tjockare böcker kan vara trevliga i den här åldern. T.ex. Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.

Böcker: Harry Potter, Guinnes rekordbok, Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.  Det brukar också vara spännande att läsa om Egyptens pyramider.

 

Harry Potter och de Vises sten del 1
Harry Potter och Hemligheternas Kammare del 2 
 Harry Potter och fången från Azkaban del 3
Harry Potter och fången från Azkaban del 3 
Harry Potter och Den flammande bägaren del 4 
Harry Potter och Fenixordern del 5
Harry Potter och halvblodsprinsen del 6
Harry Potter och dödsrelikerna del 7
 Guinness Rekordbok
Guinness Rekordbok 
Bröderna Lejonhjärta
Mio Min Mio 
Ronja Rövardotter 

Kläder i julklapp till 8-åring

Att få kläder i julklapp när man är 8 år kanske verkar lite tråkigt. Men det finns faktiskt kläder som är väldigt uppskattade. Det är t.ex. toppar/tröjor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Strumpor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Vill du köpa kläder till en 8-åring har de storlek 128.

Men detta är ett väldigt bra sätt att hamna i onåd. 8-åriga killar behöver förstås kläder de också. Men är man en 8-årig kille så är det ingen bra julklapp! Jag vet av egen erfarenhet att om man ger grabbar för många strumpor kryper de ner och lägger sig under bordet. Jag var inte speciellt poppis den julen. Så se till att han får mycket leksaker också…och att tomten har förstånd nog att fördela dem så att det inte bara kommer strumpor först! 

Kanske presentkort på kläder kan vara en bra idé, så att han själv får vara med och välja ut tuffa kläder. 

Till tjejer däremot så brukar det bli väldigt uppskattat om man köper kläder i present till dem.

Julklapp till 8-årig kille

Vad ger man i julklapp till en 8-årig kille? Önskelistan brukar vara väldigt lång. Men vad är en bra julklapp egentligen? De önskar sig ofta teknikprylar och lite tuffare leksaker som t.ex. Lego och radiostyrda bilar. Här hittar du mina bästa julklappstips till 8-åriga killar och tjejer

Grabbar i den här åldern burkar ha något område som de är MYCKET intresserade av, t.ex. dinosaurier, Egypten eller liknande. Är killen du letar efter julklapp till intresserad av något speciellt så är det självklart det du ska köpa böcker om, leksaker med eller kanske det finns någon inredning med just hans stora intresse?

Adventskalender till en 8-åring

Glöm inte adventskalendern till 8-åringen. Adventskalender gör det lätt att skutta ur sängen varje morgon. Här finns det många passande adventskalendrar. En åttaåring kommer gilla både adventskalendrar med choklad, adventskalendrar med skönhetsprodukter, Nissebrev, adventskalendrar med fordon eller en helt vanlig adventskalender till barn. Vilken adventskalender tror du passar bäst till din 8-åring?

Tips på fortsatt läsning

Hittade du inga riktigt bra tips här? Testa då med någon av dessa sidor för att få fler idéer: 

 • Leksaker 8 år

  Leksaker 8 år

  Att hitta leksaker som passar en åttaåring kan vara en utmaning eftersom de har utvecklat sin fantasi och kreativitet och behöver mer avancerade och utmanande leksaker. Här är några förslag på leksaker som en 8-åring kan tycka om. Leksaker som passar barn 8 år Byggleksaker Lego, K’Nex och andra byggleksaker kan ge timmar av roligt […]

  Läs mer..


 • Present Till 8-Årig Tjej

  Present Till 8-Årig Tjej

  Det finns ganska mycket kul att köpa i present till en 8-årig tjej. De gillar både leksaker inredning och mycket annat. Vad önskar sig en 8-årig tjej i present? Jag har tagit reda på svaret och här kommer de bästa presenttipsen. Några presenter till en 8-årig tjej som hon garanterat vill ha i present är […]

  Läs mer..


 • Present Till 8-Åring

  Present Till 8-Åring

  Letar du efter en bra present till en 8-åring? Då har du hittat rätt. Att hitta bra presenter till en 8-åring är inte alltid så lätt, därför har jag samlat de bästa presenttipsen här. Både leksaker till barn 8 år, upplevelser och mer praktiska presenter. Så vad önskar sig 8-åringar i present? Några presenttips är […]

  Läs mer..


Julklapp Till 8-Åring
Rulla till toppen