Julklapp Till 8-Åring

Är du på jakt efter en bra julklapp till en 8-åring? Att leta julklappar blir lätt lite stressigt.

Vad är en bra julklapp till 8-åring? När man är 8 år är det fortfarande väldigt stort med jul och julafton. Önskelistan är otroligt lång och de har sällan ett begrepp om pengarnas värde. Här hittar du mina bästa tips på julklapp till 8-åring. När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag varva prylarna med upplevelser, kunskap, motion och godis.

På den här sidan ska jag dela med mig av mina bästa julklappstips för 8-åringar, både 8-åriga tjejer och 8-åriga killar. Jag tror att du också kommer hitta riktigt bra julklappar att ge bort!

Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring
Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring?
Help to find nice gifts now

När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag att inte bara ge mina dem godis och dataspel. Jag ger dem gärna både julklappar för rörelse, ökad kunskap och roliga upplevelser också. Men visst, alla barn älskar ju godis förstås.

Leksaker i julklapp till 8-åring

Saker som 8-åring önskar sig i julklapp är t.ex.: dinosaurier, prinsessgrejer, lego, kapplastavar, radiostyrd bil, sällskapsspel, ficklampa, fina plåster.

Dinosaurier

Dinosaurier brukar många 8-åringar vara intresserade av. Så det är förmodligen en strålande julklapp. Dinosaurer finns ju som små figurer, kläder, set där man får göra en egen utgrävning och leta efter dinosaurieskelett, uppslagsböcker, små dinosaurier att leka med, dinosaurieägg som kläcks, memoryspel, pepparkaksformar och mycket mycket mer. En kul och populär julklapp helt enkelt. 

Utgrävningsset med dinosauier

Lego

Lego är en fantastisk leksak. Barnen lär sig följa byggritningar, men med lego kan man också arbeta kreativt och skapa något helt eget. Det finns massor av byggsatser att välja mellan. Du kommer garanterat att hitta något som passar. Man måste heller inte köpa färdiga byggsatser. Det finns paket med lösa legoklossar så att barnet får skapa fritt. 

Byggleksaker

Kaplastavar är smala långsmala klossar som man staplar på varandra till torn. Nästan som klossar, fast för lite äldre barn. Även mekano är en leksak 8-åringar brukar älska.

Radiostyrda bilar och bilbanor

Det här är en riktig drömjulklapp för många åttaåringar. Radiostyrda bilar och bilbanor finns förstås i en mängd olika variationer och prisklasser. 

Radiostyrd bil
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar
En radiostyrd bil brukar oftast bli en omtyckt julklapp bland 8-åringar

Sällskapsspel som 8-åringar gillar

Levande charader,  Zoo Mix max och Tjuv och polis.

Levande Charader
Zoo mixmax
Tjuv och polis
Labyrint
Ett vanligt schack
Twister
Twister

Ficklampa

Att ha en egen ficklampa är mysigt. Den kan man ha och både för att smygläsa under täcket och när man går på spökjakt.

Ficklampa med Bilar
Ficklampor med Disneys Bilar
En vanlig ficklampa i metall
En vanlig ficklampa i metall

Fler roliga julklappar till en 8-åring

Ge inredning i julklapp till 8-åring?

Ja, det brukar faktiskt gilla att få ny inredning till sitt rum. Det kan t.ex. vara en fin poster, en ljusbox eller ljusslinga. Varför inte nya fina prydnadskuddar att ha på sängen, eller ett nytt fint bäddset? En ny supermario lampa eller en fin väckarklocka är också inredningsdetaljer som 8-åringar önskar sig.

Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Super Mario lampa
Super Mario lampa

Pedagogisk julklapp till 8-åring

Jag försöker varva leksaker och nödvändiga prylar med saker som ger kunskap. Det kan t.ex. vara böcker, den lilla elektrikern, kemilåda, mekano, olika IQ-pussel, vanliga pussel osv. Det finns även matte-pysselböcker som de faktiskt gillar.

Kunskapslådor

Den lilla elektrikern, kemilådor och experimentlådor.

Experimentlåda larm
Experimentlåda larm
Experimentlåda kemi
Experimentlåda kemi

Astronomi

(kikare och en bok om stjärnor och planeter).

  

Pysselböcker

Pysselbok om rymden
Pysselbok om rymden
Matte pysselbok
Matte pysselbok
Pysselböcker är en bra julklapp till 8-åringar

Pennor och sånt

Prylar som gör skolan och läxläsningen är också populärt, så som pennfodral som innehåller allt, linjal, sudd och fina pennor. Varför inte en låda med “kontorsgrejer”.

Bakning

Ge 8-åringen en julklapp där hon eller han får en ny fritidssysselsättning. Kanske en låda med bak-saker och en enkel kakbok.

IQ-pussel

 IQ-pussel - metalldelar som man ska montera isär utan att använda våld.
IQ-pussel – metalldelar som man ska montera isär utan att använda våld.
IQ-pussel i trä
IQ-pussel i trä

Fritidsaktiviteter i julklapp till 8-åring

Fritidsaktiviteter brukar vara bra och uppskattade julklappar. Det kan t.ex. vara medlemskap i fotbollsklubben, tennisklubben eller innebandyträning för det kommande året. Eller ett kommande läger. Eller mer strukturerade fritidsaktiviteter som t.ex. medlemskap i handbollsklubben eller ett års simträning.

Vinterutrustning

Julklapp till 8-åring som får honom eller henne att röra på sig. Förutom medlemskap i t.ex. tennisklubben eller så kan det också vara roligt att få redskap för mindre uppstyrda aktiviteter: skridskor, badhuskort, presentkort på ett lekland, skidor eller pulka. 

Eller så kan du kanske hitta ett nytt fritidsintresse till honom. Ett intresse som han eller hon annars inte hade haft. Det kan både vara anordnade aktiviteter förstås men även aktiviteter som inte arrangeras på samma sätt. Det kan vara saker som skateboard, schack eller att intressera 8-åringen för astronomi och stjärnor. Du kan ge 8-åringen den utrustning han eller hon behöver för att lära sig att åka skateboard (bräda, hjälm och skydd). Det hela underlättas förstås om du som vuxen kan följa med till skateparken och stötta och plåstra om. 

skateboard

Ett Wii-spel med något sport– eller dansspel inbjuder till aktivitet. Se upp här, bara för att det är ett Wii-spel behöver det inte automatiskt innebära rörelse. Det är ett misstag jag själv gjort. Men det finns väldigt många dansspel och sportspel som är roliga. (både för barn och föräldrar) Det går dessutom att hitta många begagnade spel och konsoler eftersom det har kommit så många nya sedan Wii först lanserades. Sedan dess har även Nintendo switch kommit ut med rörelsespel

Wii Sports resort
Wii Sports resort
 wii Just dance 2020
Just dance 2020

Julklapp till 8-åring som inbjuder till rörelse

Vi mår alla bra av att röra på oss, även 8-åringar. Varför inte ge bort ett år av rörelse. Det kan vara både medlemskap i tennisklubben, dansundervisning, träningsläger, simskola, gymnastik, luftgevärsskytte eller ridning. Det finns mycket att välja mellan!

Har 8-åringen i fråga redan fullt med uppstyrda aktiviteter kan man ju köpa leksaker som inbjuder till rörelse. Nya konståkningsskridskor, hockeyrör, badhuskort, presentkort på ett lekland, en ny pulka eller skidor.

Ge 8-åringen sötsaker i julklapp

Alla barn älskar väl godis och sötsaker. Det är en bra grej att ge bort i julklapp. Har man flera barn är det bra att ge dem en varsin chokladask i julklapp. Det blir färre bråk och chokladen räcker längre när de inte behöver konkurrera med föräldrar och syskon om att äta fort för att få något.

Eller en låda med bak-saker? Alla godsaker behöver ju inte komma färdiga. Varför inte köpa ett bakset i julklapp till 8-åringen? En fin bakskål med matchande slickepott och en lagom svår bakbok är en rolig julklapp.

Julklapp till 8-åring som gillar att pyssla

Gillar hon eller han att pyssla finns det färdiga pyssellådor att köpa på t.ex. Rusta. De innehåller massor av pysselgrejer. Komplettera gärna med tomma tavelramar där han eller hon får skapa egna tavlor. Det går dessutom att variera sig och alltid ha det senaste pysslet upphängt i tavelramen. Själv har jag en tavelvägg där ja har börjat hänga upp hela familjens samlade konstverk.

Vår familjs konst: 

julklapp till 8 åring tavelramar som han eller hon fyller själv
En tavelvägg är en bra julklapp till 8 åring
Julklapp till 8 åring hela familjen kan vara med och skapa
Hela familjen kan bidra och sätta in sina konstverk, även 25 åringar vill vara med
rolig julklapp till 8 åring
8-åringen kan rama in sina teckningar och pyssel
julklapp till 8 åring snygg tavelvägg
En tavelvägg är en snygg julklapp till 8 åringar

Lyxiga julklappar till 8-åringar

Även 8-åringar gillar lyx och flärd. Ge honom eller henne ett spa-paktet. Köp en fin korg som du fyller med badbomber, badsalt, badanka, en lyxig handduk och några fina tvålar. Detta hittar du i mataffären, Rusta eller ÖB till förmånliga priser. Eller kanske hon föredrar ett riktigt fotspa.

8-åriga tjejer tycker om glitter och flärd. Ett riktigt bra tips här är att ge dem ett presentkort på någon lämplig butik. Får de presentkort inträder ett spännande fenomen. Då blir de sparsamma, ja nästan snåla, och köper bara det som de absolut vill ha. Är det mamma eller pappa som ska betala när man kommer fram till kassan blir läget helt annorlunda. Men med ett eget presentkort blir det bara väl genomtänkta köp av saker de verkligen önskar sig.

Snygga enhörningstofflor
Plånbok i form av en hund
Glitter för pysslet

Alla åttaåringar vill ha en mobiltelefon i julklapp

Helst en ny förstås, men det går även bra att få ärva en eller köpa begagnat. När de har fått sin telefon önskar de sig förstås också fina mobilskal och pengar att köpa mobilspel för.

Vad tycker 8-åringar om att läsa?

I 8-årsåldern är Harry Potter,  Älvböckerna, lite småläskiga böcker, Guinness rekordbok och spännande uppslagsböcker t.ex. om Egyptens pyramider med mycket bilder. Astrid Lindgrens lite tjockare böcker kan vara trevliga i den här åldern. T.ex. Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.

Böcker: Harry Potter, Guinnes rekordbok, Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.  Det brukar också vara spännande att läsa om Egyptens pyramider. 

Harry Potter och de Vises sten del 1
Harry Potter och Hemligheternas Kammare del 2 
 Harry Potter och fången från Azkaban del 3
Harry Potter och fången från Azkaban del 3 
Harry Potter och Den flammande bägaren del 4 
Harry Potter och Fenixordern del 5
Harry Potter och halvblodsprinsen del 6
Harry Potter och dödsrelikerna del 7
 Guinness Rekordbok
Guinness Rekordbok 
Bröderna Lejonhjärta
Mio Min Mio 
Ronja Rövardotter 

Kläder i julklapp till 8-åring

Att få kläder i julklapp när man är 8 år kanske verkar lite tråkigt. Men det finns faktiskt kläder som är väldigt uppskattade. Det är t.ex. toppar/tröjor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Strumpor med fint tryck på TILL EN TJEJ. Vill du köpa kläder till en 8-åring har de storlek 128.

Strumpor i glada färger från Happy socks är en bra julklapp till en 8-åring
Strumpor i glada färger från Happy socks är en bra julklapp till en 8-åring

Men detta är ett väldigt bra sätt att hamna i onåd. 8-åriga killar behöver förstås kläder de också. Men är man en 8-årig kille så är det ingen bra julklapp! Jag vet av egen erfarenhet att om man ger grabbar för många strumpor kryper de ner och lägger sig under bordet. Jag var inte speciellt poppis den julen. Så se till att han får mycket leksaker också…och att tomten har förstånd nog att fördela dem så att det inte bara kommer strumpor först! 

Kanske presentkort på kläder kan vara en bra idé, så att han själv får vara med och välja ut tuffa kläder. 

Till tjejer däremot så brukar det bli väldigt uppskattat om man köper kläder i present till dem.

Julklapp till 8-årig kille

Vad ger man i julklapp till en 8-årig kille? Önskelistan brukar vara väldigt lång. Men vad är en bra julklapp egentligen? De önskar sig ofta teknikprylar och lite tuffare leksaker som t.ex. Lego och radiostyrda bilar. Här hittar du mina bästa julklappstips till 8-åriga killar och tjejer

Grabbar i den här åldern burkar ha något område som de är MYCKET intresserade av, t.ex. dinosaurier, Egypten eller liknande. Är killen du letar efter julklapp till intresserad av något speciellt så är det självklart det du ska köpa böcker om, leksaker med eller kanske det finns någon inredning med just hans stora intresse?

Hittade du inga riktigt bra tips här? Testa då med någon av dessa sidor för att få fler idéer: 

Dela gärna sidan!