vad önskar sig en 8-åring i julklapp

Julklapp till 8 åring

Vad är en bra julklapp till 8 åring?

När man är 8 år är det fortfarande väldigt stort med jul och julafton. Önskelistan är otroligt lång och de har sällan ett begrepp om pengarnas värde. Här hittar du mina bästa tips på julklapp till 8 åring. När jag själv köper julklappar till mina barn försöker jag varva prylarna med upplevelser, kunskap, motion och godis. Även du ska få mina bästa blandade julklappstips för 8 åringar, både 8 åriga tjejer och 8 åriga killar.

Tips på bra julklapp till 8 åring
Tips på bra julklappar till 8 åring

Leksaker i julklapp till 8 åring

Saker som 8 åring önskar sig i julklapp är t.ex.: dinosaurier, prinsessgrejer, lego, kapplastavar, radiostyrd bil, sällskapsspel, ficklampa, fina plåster.

Ge inredning i julklapp till 8 åring?

bra julklapp till 8 åring poster att ha på väggen med enhörning
bra julklapp till 8 åring poster att ha på väggen med enhörning

Ja, det brukar faktiskt gilla att få ny inredning till sitt rum. Det kan t.ex. vara en fin poster, en ljusbox eller ljusslinga. Varför inte nya fina prydnadskuddar att ha på sängen, eller ett nytt fint bäddset? En ny supermario lampa eller en fin väckarklocka är också inredningsdetaljer som 8-åringar önskar sig.

Kunskap

Jag försöker varva leksaker och nödvändiga prylar med saker som ger kunskap. Det kan t.ex. vara böcker, den lilla elektrikern, kemilåda, mekano, olika IQ-pussel, vanliga pussel osv. Det finns även matte-pysselböcker som de faktiskt gillar.

I 8 årsåldern är Harry Potter,  Älvböckerna, lite småläskiga böcker, Guinness rekordbok och spännande uppslagsböcker t.ex. om Egyptens pyramider med mycket bilder. Astrid Lindgrens lite tjockare böcker kan vara trevliga i den här åldern. T.ex. Mio min Mio eller Ronja Rövardotter.

Prylar som gör skolan och läxläsningen är också populärt, så som pennfodral som innehåller allt, linjal, sudd och fina pennor. Varför inte en låda med “kontorsgrejer”.

Fritidsaktiviteter i julklapp till 8 åring

Ge 8 åringen en julklapp där hon eller han får en ny fritidssysselsättning. Kanske en låda med bak-saker och en enkel kakbok. Eller mer strukturerade fritidsaktiviteter som t.ex. medlemskap i handbollsklubben eller ett års simträning.

Kläder i julklapp till 8 åring

Att få kläder i julklapp när man är 8 år kanske verkar lite tråkigt. Men det finns faktiskt kläder som är väldigt uppskattade. Det är t.ex. toppar/tröjor med fint tryck på. Strumpor med fint tryck på.

Julklapp till 8 åring som inbjuder till rörelse

Vi mår alla bra av att röra på oss, även 8 åringar. Varför inte ge bort ett år av rörelse. Det kan vara både medlemskap i tennisklubben, dansundervisning, träningsläger, simskola, gymnastik, luftgevärsskytte eller ridning. Det finns mycket att välja mellan!

Har 8 åringen i fråga redan fullt med uppstyrda aktiviteter kan man ju köpa leksaker som inbjuder till rörelse. Nya konståkningsskridskor, hockeyrör, badhuskort, presentkort på ett lekland, en ny pulka eller skidor.

Ett Wii-spel med något sport– eller dansspel till. Se upp här, bara för att det är ett Wii-spel behöver det inte automatiskt innebära rörelse. Det är ett misstag jag själv gjort. Men det finns väldigt många dansspel och sportspel som är roliga. (både för barn och föräldrar) Det går dessutom att hitta många begagnade spel och konsoler eftersom det har kommit så många nya sedan Wii först lanserades. 

Ge 8 åringen sötsaker i julklapp

Alla barn älskar väl godis och sötsaker. Det är en bra grej att ge bort i julklapp. Har man flera barn är det bra att ge dem en varsin chokladask i julklapp. Det blir färre bråk och chokladen räcker längre när de inte behöver konkurrera med föräldrar och syskon om att äta fort för att få något.

Eller en låda med bak-saker? Alla godsaker behöver ju inte komma färdiga. Varför inte köpa ett bakset i julklapp till 8 åringen? En fin bakskål med matchande slickepott och en lagom svår bakbok är en rolig julklapp.

Julklapp till 8 åring som gillar att pyssla

Gillar hon eller han att pyssla finns det färdiga pyssellådor att köpa på t.ex. Rusta. De innehåller massor av pysselgrejer. Komplettera gärna med tomma tavelramar där han eller hon får skapa egna tavlor. Det går dessutom att variera sig och alltid ha det senaste pysslet upphängt i tavelramen. Själv har jag en tavelvägg där ja har börjat hänga upp hela familjens samlade konstverk.

Vår familjs konst: 

julklapp till 8 åring tavelramar som han eller hon fyller själv
En tavelvägg är en bra julklapp till 8 åring

rolig julklapp till 8 åring
8 åringen kan rama in sina teckningar och pyssel
Julklapp till 8 åring hela familjen kan vara med och skapa
Hela familjen kan bidra och sätta in sina konstverk, även 25 åringar vill vara med
julklapp till 8 åring snygg tavelvägg
En tavelvägg är en snygg julklapp till 8 åringar

—-


Oväntad julklapp till 8 åring

Min syster gav min dotter en svordomskurs i present vid ett tillfälle. Hon älskade det och det kändes riktigt galet. Under svordomskursen fick hon en fin bok där hon fick skriva in alla svordomar som de gemensamt kunde komma på och betydelsen av orden. Men med facit i hand, det var faktiskt inte helt fel. Jag gillade inte riktigt den biten där hon fick nya uppslag på hittills okända svordomar. Men det jag tyckte var bra var att hon fick lära sig vad orden betydde. När man vet vad orden betyder blir det ju inte riktigt lika tufft att skrika “jävla fitta” när man är arg. Visst kommer vuxna fortfarande reagera precis lika dant på svordomar som innan. Jag upplevde faktiskt att svordomskursen gjorde att antalet svordomar minskade och blev mindre grova. Hon hade dessutom en väldigt rolig dag tillsammans med sin moster.

Lyxiga julklappar till 8 åringar

Även 8 åringar gillar lyx och flärd. Ge honom eller henne ett spa-paktet. Köp en fin korg som du fyller med badbomber, badsalt, badanka, en lyxig handduk och några fina tvålar. Detta hittar du i mataffären, Rusta eller ÖB till förmånliga priser. Eller kanske hon föredrar ett riktigt fotspa.

8 åriga tjejer tycker om glitter och flärd. Ett riktigt bra tips här är att ge dem ett presentkort på någon lämplig butik. Får de presentkort inträder ett spännande fenomen. Då blir de sparsamma, ja nästan snåla, och köper bara det som de absolut vill ha. Är det mamma eller pappa som ska betala när man kommer fram till kassan blir läget helt annorlunda. Men med ett eget presentkort blir det bara väl genomtänkta köp av saker de verkligen önskar sig.

Alla åttaåringar vill ha en mobiltelefon i julklapp

Helst en ny förstås, men det går även bra att få ärva en eller köpa begagnat. När de har fått sin telefon önskar de sig förstås också fina mobilskal och pengar att köpa mobilspel för.

Fortsatt läsning:

Leave a Comment