Nissebrev

Egna NisseBrev

NisseBrev är en variant av julkalender för barn. Istället för att få en sak varje dag får barnet ett brev från Nisse. Perfekt lösning för den som inte vill köpa saker man egentligen inte behöver och värna om miljön. Eller varför inte kombinera Nissebreven med en egen julkalender.

Nissebrev en slags adventskalender
Nissebrev en slags adventskalender

Nisse har flyttat in till dig och fått en egen liten Nissedörr som du tillverkar och sätter upp på väggen ovanför golvlisten. Nissebrev är 24 brev som innehåller olika uppdrag som barnet ska genomföra. Nisse behöver hjälp med olika saker, barnet ska få göra något eller får en liten present. Här hittar du texter som du skulle kunna skriva i dina egna Nissebrev. Använd gärna mina förslag! Hade du haft glädje av att få dem som PDF eller ett färdigt Worddokument? Kommentera gärna, så kanske jag gör det!

 1. Hej jag heter Nisse, jag har flyttat in hos er. Jag är 250 år gammal. Jag är en liten tomtenisse som gillar lek och bus. Jag har flyttat in här hos er och kommer stanna här till jul. Jag kommer att hjälpa er att hitta på skojiga saker på dagarna genom olika brev som jag skickar. Jag är vaken på nätterna och sover på dagarna, så om ni inte ser mig så är det därför. Om du vill får du gärna skriva brev till mig och lägga utanför min dörr.
 2. Jag behöver en säng. Kan ni hjälpa mig att tillverka en?
 3. Idag är det verkligen dags att skriva en önskelista till Tomten. Han behöver få veta vad du önskar dig i julklapp!
 4. Jag är hungrig, kan ni bjuda mig på julgröt?
 5. Idag är det dags för julbaket. Baka gärna en pepparkaka eller lussebulle åt mig också!
 6. Fåglarna är hungriga. Hjälp mig gärna att ge dem bröd eller fågelfrön.
 7. Dagens aktivitet är att leta upp ditt favoritspel och spela tillsammans med familjen.
 8. Idag är det dags att att slå in julklappar. Slå in dem riktigt fint!
 9. Jag är så smutsig, snälla kan du ställa en mugg med vatten utanför min dörr innan du går och lägger dig. Jag skulle gärna ta ett bad inatt.
 10. Snälla, vill du hjälpa mig att juldekorera utanför min dörr?
 11. Idag har jag gömt en liten present till dig, i din sko. Jag hoppas att du ska tycka om den.

  nissebrev - gratis texter till nissebreven
  Gratis texter till Nissebreven
 12. Den här dagen är det dags att gå ut och leka i snön. Alla vet ju att tomten kommer först till de barn som har gjort snögubbar. Kommer han till dig först på julafton?
 13. Idag är det myskväll och ni ska titta på en mysig julfilm tillsammans.
 14. Idag ska ni måla egna julkort.
 15. Idag ska ni bygga en snölykta, det är mysigt att tända när det blir mörkt ute.
 16. Snart är julen här, bäst att ni städar era rum. Då får ni plats med fler presenter och Tomten ser vilka snälla barn ni är!
 17. Blås såpbubblor ute idag. Om det är riktigt kallt kommer de att frysa till vackra isbubblor.
 18. Mums mums julgodis är gott. Idag kommer ni att baka julgodis, men se upp så ni inte får ont i magen.
 19. Snälla hjälp mig, jag har tappat bort min strumpa. Försök hitta den!
 20. Samla dina gosedjur och lägg dem utanför min dörr. De ska nämligen på fest hos mig i natt.
 21. Vad vore julen utan julsånger. Dagens uppdrag är att sjunga en julsång för hela familjen.
 22. Dagens uppdrag är att tillsammans med någon vuxen ringa en släkting och önska dem en riktigt god jul.
 23. Det har varit så trevligt att bo hos er. Som tack kommer jag ge er en liten julklapp i strumpan i morgon bitti.
 24. Tack för att jag har fått bo hos er i december. Nu reser jag tillbaka till tomten och hjälper honom med julklapparna inför nästa år. Hoppas att jag får komma tillbaka till nästa jul!

Nissebrev hade jag älskat när jag var liten!

När min dotter var liten var Nissebreven inte uppfunna ännu. Men när jag berättade för henne om Nissebreven så sa hon direkt “Det hade jag älskat”…men jag hade gråtit på lucka 24. Därför var hon noga med att vi skulle skriva in att Nisse skulle återkomma nästa år. Nissebrev är nog jättekul för små knattar. Man vet aldrig var den där Nisse hittat på när man går upp på morgonen. Kanske är hittar Nisse på bus också, inte bara skriver Nissebrev.

Behöver föräldrarna några dagars paus så lämnar Nisse ett brev där det står att han åkt för att hjälpa tomten några dagar.

Du ger ditt barn en fin upplevelse, utan att behöva köpa massa mer prylar. Med egna nissebrev ger du ditt barn en förtrollad december och du ger dig själv en månad där det inte längre är så svårt att få upp barnen ur sängen och ta sig till dagis eller skola. Vet man att det finns ett brev från Nisse som väntar så blir det väldigt lätt att gå upp på morgonen. Finns det möjligen för vuxna också….jag vill nog ha en hel årsförbrukning. 😉

Fortsatt läsning:

 

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]