Bra Julklappar Till Barn

Vad Àr bra julklappar till barn? Bra julklappar till barn kan vara till exempel ett mikroskop, skridskor, slime, pÀrlor, dockvagn, gosedjur, pussel eller pysselböcker. Men vad som Àr bra julklappar beror ju Àven pÄ hur gammalt barnet Àr.

LÄt mig berÀtta lite mer!

Vad Àr bra julklappar till barn?

Det Àr svÄrt att hitta bra julklappar till barn. Oavsett om det Àr barn du kÀnner vÀl eller ej Àr det ibland riktigt svÄrt att hitta bra julklappar till barn. Till att börja med Àr barn vÀldigt olika och finns i olika Äldrar och önskar sig dÀrför olika saker jag har dÀrför delat upp det lite:

Alla vill vi ju hitta den dÀr perfekta julklappen till barnet, sÄ att ögonen tindrar lite extra pÄ julafton. Men vad Àr dÄ en bra julklapp till ett barn? Det tÀnkte jag berÀtta hÀr. En bra julklapp till ett barn Àr nÄgot som passar deras Älder, kön, intresse och en bra julklapp ska heller inte göra barnets förÀldrar arga. LÄt oss titta nÀrmre pÄ nÄgra konkreta exempel pÄ bra julklappar till barn. 

Det kan vara svÄrt att ge julklappar till barn som redan har allt!

Ska du fira julen tillsammans med slÀkten. KÀnner du inte riktigt barnen i familjen sÄ vÀl? Har du svÄrt att hitta pÄ bra julklappar till barnbarnet? Kanske Àr det svÄrt sÄ det rÀcker att hitta bra julklappar till ditt eget barn?

Bra julklappar till barn

Generellt tycker jag att de flesta barn har alldeles för mycket leksaker. Jag försöker att inte ge varken mina barn eller andras barn sÄ mycket fler prylar. De flesta förÀldrar jag kÀnner spenderar ÀndÄ vÀldigt mycket tid pÄ att plocka upp leksaker frÄn golvet. Jag vill inte vara den som lÀgger ytterligare börda pÄ deras axlar.

Julklappar som ger kunskap: experimentlÄdor, mikroskop. KlÀder Àr förstÄs alltid bra att fÄ. Aktivitetsprylar för fysisk aktivitet: pulka, skridskor, snowrider glöm inte hjÀlmen. Pysselsaker som kan aktivera barnet lÄnga stunder. HÀr du svÄr att hitta julklappar till barn som redan har det mesta sÄ kan du hitta bra tips hÀr: Julklappar till barn som har allt

Den bÀsta boken för barn 0-9 Är

Den julklapp jag tycker att du verkligen ska satsa pÄ Àr nÄgon av böckerna frÄn min bÀsta bok. Böckerna handlar om barnet/barnet du ger julklappen till. Det finns lite olika berÀttelser att vÀlja mellan och du vÀjer vad huvudpersonen ska heta och hur hon eller han ska se ut. I vissa berÀttelser kan du Àven vÀlja fler personer som ska ingÄ. Att fÄ en bok som handlar om sig sjÀlv Àr en fantastisk julklapp!

LÀs mer och bestÀll

Bubbelrobot
Beppes experimentlÄda
Beppes experimentlÄda

DĂ„liga julklappar till barn

bra julklappar till barn Ă€r FÅ
bra julklappar till barn Ă€r FÅ

Leksaker genererar mycket arbete och frustration. Försök att inte köpa sÄ mÄnga leksaker. Det Àr en oskriven regel som sÀger att alla leksaker ska tas fram varje dag. FörÀldrarna vill ofta plocka undan allt nÀr kvÀllen kommer. SÄ försök att inte bygga sÄ mycket pÄ leksaksberget. Ge hellre bort leksaker av lite högre kvalité. Leksaker skapar lÀtt frustration! 

SÄ finns det andra helt galna presenter som du bör se upp med nÀr du köper julklappar till barn. Mina barn har fÄtt superhÀftiga polisbilar som kör runt av sig sjÀlva och sirenerna ljuder. TyvÀrr ljöd de sÄ mycket att barnen fick susningar i öronen.

Bra julklappar till baby

En bra julklapp till en baby Àr babyutrustning, babyleksaker eller klÀder. En annan bra idé kanske Àr att ge babyn aktier. LÀs mer om julklappar till bebis 4 mÄnader och till bebis 7 mÄnader.

Bra julklapp till smÄ barn

SmÄ barn önskar sig leksaker, de behöver fÄ saker som inte innehÄller smÄdelar eller saker som de kan skada sig pÄ. NÀr det gÀller smÄbarn sÄ finns det inte sÄ stora skillnader mellan könen vad barnen sjÀlv tycker Àr en bra julklapp. BÄde flickor och pojkar tycker om bilar. BÄde pojkar och flickor önskar sig dockvagnar. Ska du ge julklapp till ett syskonpar Àr det dessutom vÀldigt viktigt med rÀttvisa. Om den ena fÄr en dockvagn sÄ Àr det nog bra att Àven ge syskonet en dockvagn.

FÄr smÄ barn Àr oftast antalet julklappar och storleken pÄ julklapparna vÀldigt viktiga, absolut inte priset pÄ dem!

Som förÀlder till smÄ barn har jag istÀllet uppskattat nÀr barnen fÄtt en lite finare julklapp av högre kvalité. T.ex. briojÀrnvÀg, spis eller en briohund. Det Àr leksaker som bÄde hÄller vÀldigt bra och varar lÀnge. Det Àr leksaker som kommer att finnas kvar till barnbarnen.

En bra julklapp till smÄ barn mÄste tÄla tuffa tag.

Vill du som jag undvika att ge smÄ barn sÄ mÄnga prylar sÄ kan aktier eller ett presentkort vara en god idé.

Julfirandet i vÄr familj

NÀr mina egna barn var smÄ försöket jag blanda saker som de behövde med saker som de önskade sig. De Àlskade att fÄ stora högar av julklappar, trots att det bÄde fanns strumpor och skolsaker i vissa julklappar. Jag tycker att alla barn förtjÀnar att fÄ en förtrollad julafton med massor av julklappar och fina barndomsminnen.

I vÄr familj har vi en tradition med att man hÀnger upp sin strumpa pÄ dörren innan man gÄr och lÀgger sig. PÄ morgonen hade tomten lagt en julklapp i strumpan. De mer sjÀlvsÀkra barnen hÀngde upp sina strumpbyxor, ibland flera par, bara för att vara pÄ den sÀkra sidan. PÄ julaftons morgon kunde de smyga upp tidigt och titta i sina strumpor eller strumpyxor. I strumpan lÄg det en julklapp. Morgonjulklappen valde jag alltid ut med stor omsorg. Vi förÀldrar var alltid vÀldigt upptagna pÄ julafton. Det var mat som skulle lagas, sista julklappen som skulle slÄs in, julklÀderna skulle förberedas och vi ville hinna stÀda av det sista innan gÀsterna kom. SÄ morgonjulklappen var alltid nÄgot som kunde sysselsÀtta barnen en timme eller tvÄ. Julklappen som barnen fick pÄ morgonen innehöll ofta mÄlarböcker, spel eller pussel. Om barnen hade nÄgot att göra sÄ lyckades de oftast hÄlla sina julnerver under kontroll.

Gosedjur Àr oftast en bra julklapp till barn

BÄde smÄ barn och stora tjejer upp till 12-Ärs Äldern gillar nallar och gosedjur. Grabbar brukar sluta med gosedjur nÄgot tidigare. Men ett gosedjur Àr oftast en bra julklapp till barn.

Julklapp till barn i tidiga tonÄren

Barn i tidiga tonÄren, bÄde tjejer och killar, önskar sig ofta teknikprylar. Det kan vara t.ex. hörlurar, tv-spel, telefoner osv. Barn önskar sig vÀldigt sÀllan familjespel. Men fÄr de ett spel sÄ brukar de tycka mycket om nÀr familjen har en spelkvÀll tillsammans.

 Nintendo Switch
Nintendo Switch

BÄde killar och tjejer i tidiga tonÄren önskar sig hörlurar och tillbehör till sin telefon: powerbank och mobiltelefonskal. De önskar sig ofta TV-spel.

En annan bra julklapp till barn i den hÀr Äldern Àr presentkort pÄ biobesök, klÀder eller favoritbutiken.  

Julklapp till killar i tidiga tonÄren

Killar i tidiga tonĂ„ren önskar sig bĂ„de teknikprylar sĂ„ som hörlurar, datorer, nya telefoner eller tv-spel. De önskar sig ocksĂ„ coola vĂ€ckarklockor, spel som ger el-chocker, Star Wars relaterade prylar, datorspel coola inredningsprylar osv. Även om de inte sĂ„ ofta sĂ€ger att de önskar sig klĂ€der sĂ„ brukar de bli glada över att fĂ„ en munkjacka eller en tuff skjorta.

VÀckarklocka som smiter ivÀg nÀr larmet gÄr
Starwars rymdskepp
Starwars rymdskepp

Killar och tjejer önskar sig samma saker lÄngt upp i Äldrarna, men nÀr killar börjar komma upp i den hÀr Äldern hÀnder nÄgot. De önskar sig INTE lÀngre precis samma sak som tjejerna önskar sig i julklapp. Killar i tidiga tonÄren tycker t.ex. INTE att enhörningar Àr bra julklappar.

Julklapp till tjejer i tidiga tonÄren

Tjejer i den hÀr Äldern önskar sig ofta klÀder (PRESENTKORT!), smink, skönhetsprodukter, roliga julklappar, hörlurar, saker dÀr de kan tillverka egen glass, egna snacks och andra godsaker. Tjejer i den hÀr Äldern önskar sig ocksÄ nya telefoner och tillbehör till sin telefon.

Billiga julklappar barn

Vill du hitta billiga julklappar till barn? Vilka julklappar som passar bra beror förstĂ„s pĂ„ hur gammalt barnet Ă€r. Är det ett mindre barn sĂ„ Ă€r ofta nallar och gosedjur vĂ€ldigt uppskattade julklappar.

Billiga julklappar till barn för under 100 kr

HÄrprydnader, lampor, inredning, blinkande glas och mugg fylld med godis, popcornskÄl, slime, studsbollar, pÀrlor, smÄ spel som 4 i rad, uno, plockepinn, fiskespelet, halsband frÄn Harry Potter, nyckelringar, enhörning som bajsar godis, reflexer, pussel, gosedjur, prydnadskudde, plÀd, fin vÀckarklocka, pysselböcker. Det finns faktiskt vÀldigt mycket man kan hitta för under 100 kr.

Billiga julklappar till barn för under 50 kr

Tips pĂ„ billiga julklappar under 50 kr till barn skulle kunna vara modellera, massor av pepparkaksdeg (vem gillar inte att baka!), nĂ„gon rolig mugg eller glas, örhĂ€ngen eller halsband, kritor, block,fidget spinners, pompomnyckelringar, pruttkudde, pĂ€rlor, reflexer
 För billiga julklappar i pysselvĂ€g Ă€r ett tips att titta i mataffĂ€rerna, dĂ€r brukar de ha billiga pysselsaker för under 50 kr. Tittar du i bokhandeln brukar samma saker kosta betydligt mer. Godis brukar ju vara uppskattat. Kanske liggandes i en fin skĂ„l. SĂ„pbubblor. Det Ă€r svĂ„rt att hitta nĂ„got för under 50 kronor online. Mitt bĂ€sta tips Ă€r nog att du tittar i pysselhörnan i matbutiken. Det kanske Ă€ven finns badsalt och nĂ„got schampo för under 50 kronor. I den lokala leksaksbutiken kan du Ă€ven göra fynd för under 50 kronor ibland. 

HÀr tycker jag Àven att du ska titta efter begagnade böcker och leksaker. Det slÀngs för mycket saker som fortfarande Àr hela och fungerar. Jag har köpt mycket begagnade leksaker till mina barn. Sakerna blir inte dÄliga bara för att de inte kommer i en kartong eller för att nÄgon annan har lekt med dem innan. Torkar man bara rent dem sÄ tycker jag att det fungerar alldeles utmÀrkt.

Julkalender

NÀr det nÀrmar sig jul vill bÄde barnen och tonÄringarna Àven att man gör en egen julkalender och slÄr in 24 bra presenter, en för varje dag.

Dela gÀrna sidan