Bra Julklappar Till Barn

Det är svårt att hitta bra julklappar till barn. Oavsett om det är barn du känner väl eller ej är det ibland riktigt svårt att hitta bra julklappar till barn. Till att börja med är barn väldigt olika och finns i olika åldrar och önskar sig därför olika saker jag har därför delat upp det lite.

Vad är bra julklappar till barn? Bra julklappar till barn kan vara till exempel ett mikroskop, skridskor, slime, pärlor, dockvagn, gosedjur, pussel eller pysselböcker. Men vad som är bra julklappar beror ju även på hur gammalt barnet är.

Vad är bra julklappar till barn?

Julklappar till barn i olika åldrar

Alla vill vi ju hitta den där perfekta julklappen till barnet, så att ögonen tindrar lite extra på julafton. Men vad är då en bra julklapp till ett barn? Det tänkte jag berätta här. En bra julklapp till ett barn är något som passar deras ålder, kön, intresse och en bra julklapp ska heller inte göra barnets föräldrar arga. Låt oss titta närmre på några konkreta exempel på bra julklappar till barn. 

Det kan vara svårt att ge julklappar till barn som redan har allt!

Ska du fira julen tillsammans med släkten. Känner du inte riktigt barnen i familjen så väl? Har du svårt att hitta på bra julklappar till barnbarnet? Kanske är det svårt så det räcker att hitta bra julklappar till ditt eget barn?

Bra julklappar till barn

Generellt tycker jag att de flesta barn har alldeles för mycket leksaker. Jag försöker att inte ge varken mina barn eller andras barn så mycket fler prylar. De flesta föräldrar jag känner spenderar ändå väldigt mycket tid på att plocka upp leksaker från golvet. Jag vill inte vara den som lägger ytterligare börda på deras axlar.

Julklappar som ger kunskap: experimentlådor, mikroskop. Kläder är förstås alltid bra att få. Aktivitetsprylar för fysisk aktivitet: pulka, skridskor, snowrider glöm inte hjälmen. Pysselsaker som kan aktivera barnet långa stunder. Här du svår att hitta julklappar till barn som redan har det mesta så kan du hitta bra tips här: Julklappar till barn som har allt

Den bästa boken för barn 0-9 år

Den julklapp jag tycker att du verkligen ska satsa på är någon av böckerna från min bästa bok. Böckerna handlar om barnet/barnet du ger julklappen till. Det finns lite olika berättelser att välja mellan och du väjer vad huvudpersonen ska heta och hur hon eller han ska se ut. I vissa berättelser kan du även välja fler personer som ska ingå. Att få en bok som handlar om sig själv är en fantastisk julklapp!

Läs mer och beställ

Bubbelrobot
Beppes experimentlåda
Beppes experimentlåda

Dåliga julklappar till barn

bra julklappar till barn är FÅ
bra julklappar till barn är FÅ

Leksaker genererar mycket arbete och frustration. Försök att inte köpa så många leksaker. Det är en oskriven regel som säger att alla leksaker ska tas fram varje dag. Föräldrarna vill ofta plocka undan allt när kvällen kommer. Så försök att inte bygga så mycket på leksaksberget. Ge hellre bort leksaker av lite högre kvalité. Leksaker skapar lätt frustration! 

Så finns det andra helt galna presenter som du bör se upp med när du köper julklappar till barn. Mina barn har fått superhäftiga polisbilar som kör runt av sig själva och sirenerna ljuder. Tyvärr ljöd de så mycket att barnen fick susningar i öronen.

Bra julklappar till baby

En bra julklapp till en baby är babyutrustning, babyleksaker eller kläder. En annan bra idé kanske är att ge babyn aktier. Läs mer om julklappar till bebis 4 månader och till bebis 7 månader.

Bra julklapp till små barn

Små barn önskar sig leksaker, de behöver få saker som inte innehåller smådelar eller saker som de kan skada sig på. När det gäller småbarn så finns det inte så stora skillnader mellan könen vad barnen själv tycker är en bra julklapp. Både flickor och pojkar tycker om bilar. Både pojkar och flickor önskar sig dockvagnar. Ska du ge julklapp till ett syskonpar är det dessutom väldigt viktigt med rättvisa. Om den ena får en dockvagn så är det nog bra att även ge syskonet en dockvagn.

Får små barn är oftast antalet julklappar och storleken på julklapparna väldigt viktiga, absolut inte priset på dem!

Som förälder till små barn har jag istället uppskattat när barnen fått en lite finare julklapp av högre kvalité. T.ex. briojärnväg, spis eller en briohund. Det är leksaker som både håller väldigt bra och varar länge. Det är leksaker som kommer att finnas kvar till barnbarnen.

En bra julklapp till små barn måste tåla tuffa tag.

Vill du som jag undvika att ge små barn så många prylar så kan aktier eller ett presentkort vara en god idé.

Julfirandet i vår familj

När mina egna barn var små försöket jag blanda saker som de behövde med saker som de önskade sig. De älskade att få stora högar av julklappar, trots att det både fanns strumpor och skolsaker i vissa julklappar. Jag tycker att alla barn förtjänar att få en förtrollad julafton med massor av julklappar och fina barndomsminnen.

I vår familj har vi en tradition med att man hänger upp sin strumpa på dörren innan man går och lägger sig. På morgonen hade tomten lagt en julklapp i strumpan. De mer självsäkra barnen hängde upp sina strumpbyxor, ibland flera par, bara för att vara på den säkra sidan. På julaftons morgon kunde de smyga upp tidigt och titta i sina strumpor eller strumpyxor. I strumpan låg det en julklapp. Morgonjulklappen valde jag alltid ut med stor omsorg. Vi föräldrar var alltid väldigt upptagna på julafton. Det var mat som skulle lagas, sista julklappen som skulle slås in, julkläderna skulle förberedas och vi ville hinna städa av det sista innan gästerna kom. Så morgonjulklappen var alltid något som kunde sysselsätta barnen en timme eller två. Julklappen som barnen fick på morgonen innehöll ofta målarböcker, spel eller pussel. Om barnen hade något att göra så lyckades de oftast hålla sina julnerver under kontroll.

Gosedjur är oftast en bra julklapp till barn

Både små barn och stora tjejer upp till 12-års åldern gillar nallar och gosedjur. Grabbar brukar sluta med gosedjur något tidigare. Men ett gosedjur är oftast en bra julklapp till barn.

Julklapp till barn i tidiga tonåren

Barn i tidiga tonåren, både tjejer och killar, önskar sig ofta teknikprylar. Det kan vara t.ex. hörlurar, tv-spel, telefoner osv. Barn önskar sig väldigt sällan familjespel. Men får de ett spel så brukar de tycka mycket om när familjen har en spelkväll tillsammans.

 Nintendo Switch
Nintendo Switch

Både killar och tjejer i tidiga tonåren önskar sig hörlurar och tillbehör till sin telefon: powerbank och mobiltelefonskal. De önskar sig ofta TV-spel.

En annan bra julklapp till barn i den här åldern är presentkort på biobesök, kläder eller favoritbutiken.  

Julklapp till killar i tidiga tonåren

Killar i tidiga tonåren önskar sig både teknikprylar så som hörlurar, datorer, nya telefoner eller tv-spel. De önskar sig också coola väckarklockor, spel som ger el-chocker, Star Wars relaterade prylar, datorspel coola inredningsprylar osv. Även om de inte så ofta säger att de önskar sig kläder så brukar de bli glada över att få en munkjacka eller en tuff skjorta.

Väckarklocka som smiter iväg när larmet går
Starwars rymdskepp
Starwars rymdskepp

Killar och tjejer önskar sig samma saker långt upp i åldrarna, men när killar börjar komma upp i den här åldern händer något. De önskar sig INTE längre precis samma sak som tjejerna önskar sig i julklapp. Killar i tidiga tonåren tycker t.ex. INTE att enhörningar är bra julklappar.

Julklapp till tjejer i tidiga tonåren

Tjejer i den här åldern önskar sig ofta kläder (PRESENTKORT!), smink, skönhetsprodukter, roliga julklappar, hörlurar, saker där de kan tillverka egen glass, egna snacks och andra godsaker. Tjejer i den här åldern önskar sig också nya telefoner och tillbehör till sin telefon.

Billiga julklappar till barn

Vill du hitta billiga julklappar till barn? Vilka julklappar som passar bra beror förstås på hur gammalt barnet är. Är det ett mindre barn så är ofta nallar och gosedjur väldigt uppskattade julklappar.

Billiga julklappar till barn för under 100 kr

Hårprydnader, lampor, inredning, blinkande glas och mugg fylld med godis, popcornskål, slime, studsbollar, pärlor, små spel som 4 i rad, uno, plockepinn, fiskespelet, halsband från Harry Potter, nyckelringar, enhörning som bajsar godis, reflexer, pussel, gosedjur, prydnadskudde, pläd, fin väckarklocka, pysselböcker. Det finns faktiskt väldigt mycket man kan hitta för under 100 kr.

Billiga julklappar till barn för under 50 kr

Tips på billiga julklappar under 50 kr till barn skulle kunna vara modellera, massor av pepparkaksdeg (vem gillar inte att baka!), någon rolig mugg eller glas, örhängen eller halsband, kritor, block,fidget spinners, pompomnyckelringar, pruttkudde, pärlor, reflexer… För billiga julklappar i pysselväg är ett tips att titta i mataffärerna, där brukar de ha billiga pysselsaker för under 50 kr. Tittar du i bokhandeln brukar samma saker kosta betydligt mer. Godis brukar ju vara uppskattat. Kanske liggandes i en fin skål. Såpbubblor. Det är svårt att hitta något för under 50 kronor online. Mitt bästa tips är nog att du tittar i pysselhörnan i matbutiken. Det kanske även finns badsalt och något schampo för under 50 kronor. I den lokala leksaksbutiken kan du även göra fynd för under 50 kronor ibland. 

Här tycker jag även att du ska titta efter begagnade böcker och leksaker. Det slängs för mycket saker som fortfarande är hela och fungerar. Jag har köpt mycket begagnade leksaker till mina barn. Sakerna blir inte dåliga bara för att de inte kommer i en kartong eller för att någon annan har lekt med dem innan. Torkar man bara rent dem så tycker jag att det fungerar alldeles utmärkt.

Julkalender

När det närmar sig jul vill både barnen och tonåringarna även att man gör en egen julkalender och slår in 24 bra presenter, en för varje dag.

Liknande inlägg

 • Julklapp Till 2-Åring

  Julklapp Till 2-Åring

  Söker du efter en julklapp till 2-åring? Då har du hamnat rätt, här har jag samlat massor av bra julklappar! Så vad är då en bra julklapp till en 2-åring? En bra julklapp till 2-åring är leksakståg, docka, trumma, gitarr, en Luddebok, en bil, pussel, klossar, plocklåda, nallar, Pippi Långstrumpsaker, ryggsäck och låtsasmat. Men fortsätt […]

  Läs mer..


 • Julklapp Till 1-Åring

  Julklapp Till 1-Åring

  Ska du köpa en julklapp till 1-åring? Vad önskar de sig? Det har jag tagit reda på! Det är jättelätt att hitta bra julklapp till 1-åring. 1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Här hittar du mina bästa förslag på julklappar till 1-åring: leksakståg, Pippidocka och plocklåda. Men fortsätt […]

  Läs mer..


 • Julklapp Till 7-Åring

  Julklapp Till 7-Åring

  Julklapp till en 7-åring – Vad ska jag köpa? Att hitta bra julklappar är svårt! Speciellt om man inte känner barnet i fråga så väldigt väl. Men vad är bra julklappar till en 7-åring? Bra julklappar att ge en 7-åring är till exempel Lego, gosedjur, slime, eazymec, TV-spel, brädspel, handduk, spöken, trollerilåda eller en bok […]

  Läs mer..


Bra Julklappar Till Barn
Rulla till toppen