Julklapp Till 7-Åring

Julklapp till en 7-åring – Vad ska jag köpa? Att hitta bra julklappar är svårt! Speciellt om man inte känner barnet i fråga så väldigt väl.

Men vad är bra julklappar till en 7-åring? Bra julklappar att ge en 7-åring är till exempel Lego, gosedjur, slime, eazymec, TV-spel, brädspel, handduk, spöken, trollerilåda eller en bok som handlar om honom eller henne.

Vad är en bra julklapp till en 7-åring?
Vad är en bra julklapp till en 7-åring?

Men du ska få fler tips på julklappar till 7-åringar.

Kanske är det en kompis barn du ska köpa julklapp till eller ett barnbarn som du inte träffar så väldigt ofta. Här ska du få mina bästa julklappstips för 7-åriga tjejer och killar.Jag har många idéer när det gäller att hitta fina julklappar till 7-åringar. Julklappar som passar att ge både killar och tjejer.

Bästa julklappen till 7-åringar

Italiensk matlaging

Äntligen kan du ha lite nytta av ditt barn, på allvar! Det här är en matlagningskurs i det italienska köket. Kursen är för hela familjen och visst vore det skönt om 7-åringen kunde ta över mer av matlagningen där hemma?

Läs mer och beställ

Albert

Vill du ge 7-åringen en riktigt bra julklapp? Då kan appen Albert vara en bra present. Här får hon eller han leka och spela, samtidigt som hon/han lär sig saker. Albert är en app framtagen utifrån skolans läroplan för att underlätta och främja inlärning.

Besök deras hemsida för att läsa mer och ta rada på om de har några specialerbjudanden just nu. Ibland kan man få prova appen resten av månaden gratis. Om man då inte gillar den är det bara att säga upp prenumerationen liksom.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Nästa julklapp jag verkligen vill rekommendera alla barnfamiljer är Storytel. Här kan man lyssna på obegränsat antal böcker varje månad. Min dotter avskydde böcker, men sedan hon fick Storytel har hon börjat läsa varje dag. Och eftersom hon har en vana att läsa är det inte längre omöljigt att läsa vanliga böcker också.

Läs mer och beställ

Bästa boken att ge en 7-åring i julklapp

En riktigt fin julklapp att ge en 7-åring är någon av böckerna från Min bästa bok. Man kan välja mellan olika sagor där man låter 7-åringen få vara huvudpersonen. I vissa av böckerna går det också att få med syskon och andra personer i barnets omgivning. Att läsa om sig själv i en saga är jättespännande! Sagorna handlar om allt från transformers till besök på bondgården med gulliga djur.

Läs mer och beställ

VAD ÖNSKAR SIG EN 7-ÅRING I JULKLAPP?

7-åringar önskar sig fina saker, coola saker och roliga saker. Inte så svårt eller hur? Eller så är det just det som det är. Inte helt lätt att veta, speciellt inte om det är ett barn som du inte träffar så ofta.

Kanske drömmer hon eller han om att få en egen <a class=
Kanske drömmer hon eller han om att få en egen hund?
 Att få slime i julklapp är väldigt kul om du frågar en 7-åring.
Att få slime i julklapp är väldigt kul om du frågar en 7-åring.
 En monster truck är bland det coolaste du kan ge en 7-åring i julklapp.
En monster truck är bland det coolaste du kan ge en 7-åring i julklapp.
My Little Pony är en kul julklapp till en 7-årig flicka.
 7-åriga flickor gillar ofta att leka med Barbie dockor.
7-åriga flickor gillar ofta att leka med Barbie dockor.
En Barbiedocka i regnbågskläder är en bra present till en 7-årig tjej
En Barbiedocka i regnbågskläder är en bra present till en 7-årig tjej
 En trollerilåda är en fantastisk julklapp att ge en 7-åring.
En trollerilåda är en fantastisk julklapp att ge en 7-åring.
Ett kalejdoskop är något som fascinerar 7-åringen.
Ett kalejdoskop är något som fascinerar 7-åringen.
En bra julklapp som en 7-årig kille önskar sig är en actiondocka.
En bra julklapp som en 7-årig kille önskar sig är en actiondocka.

PEDAGOGISK JULKLAPP TILL 7-ÅRINGAR

Det är kul att få julklappar som gör att man lär sig mer. Sådana julklappar är t.ex. tekniklådor, kemilådor eller experimentlådor. Hur ser dina hårstrån ut i mikroskop? Med ett eget mikroskop kan man undersöka både hår, naglar och småsyskon på riktigt nära håll. Bara fantasin sätter gränser för vad som kommer att undersökas när du ger 7-åringen ett eget mikroskop i julklapp.

Eazymec är en kul bygglekasak att ge 7-åringar ju julklapp.
 Lego är bra julklappar som 7-åringar önskar sig.
Lego är bra julklappar som 7-åringar önskar sig.
Lite tuffare lego är också en fin julklapp till en 7-åring.
Lite tuffare lego är också en fin julklapp till en 7-åring.
Experimentlåda
Experimentlåda
En fin experimentlåda där 7-åringen får bygga en bubbelmaskin.
En fin experimentlåda där 7-åringen får bygga en bubbelmaskin.
Ett mikroskop är en väldigt spännande julklapp för en 7-åring.
Ett mikroskop är en väldigt spännande julklapp för en 7-åring.

VAD TYCKER 7-ÅRINGAR OM ATT LÄSA?

Inte ens i sagornas värld är allt bara underbart! På andra sidan bergen bor den onde Tengil. Han har gjort människorna till slavar och i berget bor urtidsdraken Kattla. Läs mer i den spännande boken om Bröderna Lejonhjärta. Både bröderna Lejonhjärta, Findus och Pettson och Lasse-Maja böckerna passar väldigt bra för högläsning.

Lasse-Maja är två barn Lasse och Maja som driver en detektivbyrå. De löser massa mysterier som de vuxna inte klarar av och räddar på så sätt den lilla staden från skurkar. Den här boken brukar barnen klara av att läsa själva när de väl har kommit igång med läsningen. Historierna är väldigt spännande och med två barn som är smartare än alla vuxna tilltalar historien barnen mycket.
Lasse-Maja är två barn Lasse och Maja som driver en detektivbyrå. De löser massa mysterier som de vuxna inte klarar av och räddar på så sätt den lilla staden från skurkar. Den här boken brukar barnen klara av att läsa själva när de väl har kommit igång med läsningen. Historierna är väldigt spännande och med två barn som är smartare än alla vuxna tilltalar historien barnen mycket.
 I När Findus var liten och försvann berättar Pettson om hur det var när Findus kom till honom som liten kattunge. När han fick Findus så låg han i en tom kartong där det hade varit gröna ärtor. Därför fick katten namnet Findus. Findus bekantar sig med livet på landet, men en dag när Pettson vaknar är Findus borta. Den här boken brukar vara lite svår att läsa för barnen själva, men Findus och Pettson är fantastiska sagor som funkar bra till högläsning.
När Findus var liten och försvann berättar Pettson om hur det var när Findus kom till honom som liten kattunge. När han fick Findus så låg han i en tom kartong där det hade varit gröna ärtor. Därför fick katten namnet Findus. Findus bekantar sig med livet på landet, men en dag när Pettson vaknar är Findus borta. Den här boken brukar vara lite svår att läsa för barnen själva, men Findus och Pettson är fantastiska sagor som funkar bra till högläsning.
Bröderna Lejonhjärta är en klassiker som handlar om bröderna Skorpan och Jonathan. Skorpan är sjuk och ska dö. Storebror Jonathan berättar för skorpan om Nangijala, landet dit man kommer när man dör. I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll. Men ödet vill annorlunda några dagar senare brinner huset där de bor och Jonathan själv dör. Men precis som Jonathan berättat så träffas de i Nangijala.
Bröderna Lejonhjärta är en klassiker som handlar om bröderna Skorpan och Jonathan. Skorpan är sjuk och ska dö. Storebror Jonathan berättar för skorpan om Nangijala, landet dit man kommer när man dör. I Nangijala får man vara med om äventyr från morgon till kväll. Men ödet vill annorlunda några dagar senare brinner huset där de bor och Jonathan själv dör. Men precis som Jonathan berättat så träffas de i Nangijala.
Eller varför inte en prenumeration på Bamse? En spännande tidning är ett perfekt tillfälle att träna upp läsförmågan. Bamse är en tidning som alla 7-åringar brukar tycka om. Det är spännande äventyr som de tre vännerna får vara med om. Självklart ordnar Bamse och Skalman upp allt i slutändan!

Rymden, rymdskepp och äventyr brukar intressera barn i den här åldern. Även forntiden och dinosaurierna är mycket intressant.

En jordglob är också en rolig present i den här åldern. Den är färggrann och går att snurra på. Det är intressant att hitta olika länder, vart de ligger och se hur jorden snurrar runt sin egen axel. En jättespännande julklapp till en vetgirig 7-åring.
En jordglob är också en rolig present i den här åldern. Den är färggrann och går att snurra på. Det är intressant att hitta olika länder, vart de ligger och se hur jorden snurrar runt sin egen axel. En jättespännande julklapp till en vetgirig 7-åring.
Dinosaurieutgrävning Vem har inte drömt om att få bli arkeolog och få gräva fram massa spännande saker ur marken. Nu kan varenda sjuåring bli det faktiskt. Med det här arkeologisetet kan hon eller han bedriva sin egen utgrävning.
Dinosaurieutgrävning Vem har inte drömt om att få bli arkeolog och få gräva fram massa spännande saker ur marken. Nu kan varenda sjuåring bli det faktiskt. Med det här arkeologi-setet kan hon eller han bedriva sin egen utgrävning.
Med stavar kan man bygga lite större torn och byggnader med svårare konstruktioner. När mina barn gick på fritids byggde de enorma torn av stavar. De sista stavarna fick de lägga på ståendes på en stol. Det var en väldigt kul leksak för alla barn.
Med stavar kan man bygga lite större torn och byggnader med svårare konstruktioner. När mina barn gick på fritids byggde de enorma torn av stavar. De sista stavarna fick de lägga på ståendes på en stol. Det var en väldigt kul leksak för alla barn.
 En riktigt fin julklapp att ge en 7-åringen.
Lego är en annan leksak som 7-åringar brukar tycka mycket om. Dels så brukar byggsatserna alltid vara lite knepiga att bygga ihop och dels så kan man ju leka med den färdiga leksaken. Den här byggsatsen är ett häftigt Star Wars rymdskepp där du även får med kända karaktärer från filmen.
Lego är en annan leksak som 7-åringar brukar tycka mycket om. Dels så brukar byggsatserna alltid vara lite knepiga att bygga ihop och dels så kan man ju leka med den färdiga leksaken. Den här byggsatsen är ett häftigt Star Wars rymdskepp där du även får med kända karaktärer från filmen.
Ett teleskop är en riktigt spännande julklapp att ge en 7-åring. Det är häftigt att titta på stjärnhimmelen och att lära sig mer om stjärnor, planeter osv. Det kan också var kul att få en bok om stjärnbilder i julklapp!
Ett teleskop är en riktigt spännande julklapp att ge en 7-åring. Det är häftigt att titta på stjärnhimmelen och att lära sig mer om stjärnor, planeter osv. Det kan också var kul att få en bok om stjärnbilder i julklapp!

TV-SPEL

Att få tv-spel i julklapp är nog den högsta formen av lycka för en 7-åring. Det finns många fina spel som passar 7-åringar och som inte går ut på att döda. TV-spel är en julklapp som passar både tjejer och killar.

Det första valet du måste göra är vilken konsol du ska välja t.ex. Playstation 4 eller Nintendo Switch. Det finns lLego-tvspel, Super Mario, Batman-tvspel, dansspel och mycket mycket annat. Det är inte svårt hitta något spel som passar varje barn.

Playstation 4 som spelas med tvn som skärm
Playstation 4 som spelas med tvn som skärm
Nintendo Switch som kan vara både handhållen och spelas på TVn
Nintendo Switch som kan vara både handhållen och spelas på TVn

Men se till att du väljer spel till rätt konsol bara när du köper spel! Här hittar du spel för playstation 4 och för Nintendo Switch

GE 7-ÅRINGAR SÄLLSKAPSSPEL I JULKLAPP

7-åringar brukar gilla att spela sällskapsspel tillsammans med familjen. Spel som passar är t.ex. Den försvunna diamanten, Twister, Yatzy eller Uno. Men se upp, 7-åringar är avancerade fuskare!

I den försvunna diamanten bör du vara först att hitta diamanten och ta dig tillbaka till staden där allt började för att vinna spelet.
I den försvunna diamanten bör du vara först att hitta diamanten och ta dig tillbaka till staden där allt började för att vinna spelet.
Memoryspel med Pippi är en kul present. 7-åringar har ett öga för detaljer.
Memoryspel med pippi är en kul present. 7-åringar har ett öga för detaljer.
Uno är ett klassiskt familjespel där det gäller att bli av med sina kort snabbast möjligt.
Uno är ett klassiskt familjespel där det gäller att bli av med sina kort snabbast möjligt.
I twister gäller det att hålla koll på armar och ben. Snurran avgör vart du ska placera dem nästa gång. Se till att inte ramla.
I twister gäller det att hålla koll på armar och ben. Snurran avgör vart du ska placera dem nästa gång. Se till att inte ramla.
Yatzy är ett kul spel att ha med sig på redan och att spela hemma. Det kan roa både barn och vuxna.
Yatzy är ett kul spel att ha med sig på redan och att spela hemma. Det kan roa både barn och vuxna.

EN BRA JULKLAPP TILL 7-ÅRING ÄR PYSSEL I ALLA FORMER

Det finns mycket roligt pyssel som kan passa bra att ge 7-åringar i julklapp. I den här åldern brukar de kunna underhålla sig själva långa stunder med pyssel. Både tjejer och killar brukar gilla att pyssla. Exempel på roligt pyssel för 7-åringar är:

Målarbok för kreativa barn. Målarboken har mycket detaljer som 7-åringar brukar gilla.
Målarbok för kreativa barn. Målarboken har mycket detaljer som 7-åringar brukar gilla.
Fin pysselbok med matte är en bra julklapp att ge sin 7-åring.
Fin pysselbok med matte är en bra julklapp att ge sin 7-åring.
En 7-årig tjej brukar tycka att det är kul att skriva dagbok.
En 7-årig tjej brukar tycka att det är kul att skriva dagbok.
Cernitlera är ett roligt pyssel. Det går att göra både smycken och små figurer av.
Cernitlera är ett roligt pyssel. Det går att göra både smycken och små figurer av.
Play doh lera är en fin julkapp att ge 7-åringar.
Play doh lera är en fin julkapp att ge 7-åringar.
Målarbok och pysselbok med <a class=
Målarbok och pysselbok med dinosaurier är bra julklappar att ge en 7-åring.
I julklapp till en 7-årig tjej kan det vara kul att ge ett paket med armbandspärlor.
I julklapp till en 7-årig tjej kan det vara kul att ge ett paket med armbandspärlor.
När barnen ska pyssla är det förstås bra med lite fina papper.
När barnen ska pyssla är det förstås bra med lite fina papper.
Glitterlim är kul, speciellt när 7-åringen ska göra julpyssel.
Glitterlim är kul, speciellt när 7-åringen ska göra julpyssel.
Till leran brukar det vara kul att få en degpress också.
Till leran brukar det vara kul att få en degpress också.
Ge 7-åringen tuschpennor i julklapp. De finns i många fina färger.
Ge 7-åringen tuschpennor i julklapp. De finns i många fina färger.
Att vika pappersflygplan brukar 7-åringar tycka om. Här får de med många fina papper också.
Att vika pappersflygplan brukar 7-åringar tycka om. Här får de med många fina papper också.
Det börjar nu bli någorlunda säkert att ge barnet vattenfärg i julklapp.
Det börjar nu bli någorlunda säkert att ge barnet vattenfärg i julklapp.
Dekorationsset för att måla sin egen spargris
Dekorationsset för att måla sin egen spargris
Till papperspysslet är det roligt att få figurstansar också.
Till papperspysslet är det roligt att få figurstansar också.

GE 7-ÅRINGEN UTOMHUSLEKSAKER

Att få utomhusleksaker är alltid kul. Skridskor, pulka eller skidor är leksaker som alla 7-åringar älskar. Tänk på att komplettera med en hjälp också. Stora spadar att gräva i snön med så att han eller hon kan bygga världens finaste snökoja.

En helt vanlig pulka är det allra smidigaste när en 7-åring ska till pulkabacken
En pulka är det allra smidigaste när en 7-åring ska till pulkabacken
När man ska gräva snökojor är det bra med en riktig spade.
När man ska gräva snökojor är det bra med en riktig spade.
7-åringen kommer bli kung i kvarteret och vinna alla snöbollskrig.
7-åringen kommer bli kung i kvarteret och vinna alla snöbollskrig.
Ett tefat är också kul att ha med sig till backen när man ska åka
Ett tefat är också kul att ha med sig till backen när man ska åka
Ett par smarta skridskor med spänne på gör det lättare att komma igång.
Ett par smarta skridskor med spänne på gör det lättare att komma igång.
En snowracer är väldigt rolig att åka på, men lite bökig att få upp för backen.
En snowracer är väldigt rolig att åka på, men lite bökig att få upp för backen.

GE FILM I JULKLAPP TILL 7-ÅRINGARNA

Efter en lång dag ute i snön är det skönt att komma in och slappa i soffan framför en bra film. Filmer som funkar bra för 7-åringar är Frost, Upp, Peter och draken, Mulan, Hitta Nemo, Den lille prinsen, Sune, Bamse och tjuvstaden eller Kalles chokladfabrik.

Frost
Frost
Mulan
Mulan
Bamse och tjuvstaden.
Bamse och tjuvstaden.
Upp
Upp
Hitta Nemo
Hitta Nemo
Samlingsbox av Astrid Lindgrens filmer
Samlingsbox av Astrid Lindgrens filmer
Peter och draken Elliott
Peter och draken Elliott
Sune
Sune
Pettson och Findus
Pettson och Findus

BIL I JULKLAPP TILL 7-ÅRING

Radiostyrd bil står ofta högt upp på 7-åringens önskelista. Radiostyrda bilar är något som både tjejer och killar tycker är roligt att få i julklapp.

En radiostyrd bil är det som 7-åringar drömmer om att få i julklapp.
En radiostyrd bil är det som 7-åringar drömmer om att få i julklapp.
Radiostyrd audi
Radiostryd bil från Disneys Cars
Radiostryd bil från Disneys Cars

EN FAMILJEDAG PÅ BADHUSET MED FAMILJEN

Det är också roligt att få cyklop och andra vattenleksaker och att besöka badhuset tillsammans i mellandagarna.

En simdyna är en bra julklapp till 7-åringar.
En simdyna är en bra julklapp till 7-åringar.
En fin handduk med minoner är en bra julklapp till en 7-åring.
En fin handduk med minoner är en bra julklapp till en 7-åring.
Simglasögon är praktiskt både på badhuset och i duschen.
Simglasögon är praktiskt både på badhuset och i duschen.
Paket som innehåller många vattenleksaker.
Paket som innehåller många vattenleksaker.
Badring i form av en munk är säkert tuffast i hela poolen.
Badring i form av en munk är säkert tuffast i hela poolen.
En donuthandduk är smart att ha till badhuset. Den är garanterat lätt att hitta.
En donuthandduk är smart att ha till badhuset. Den är garanterat lätt att hitta.
Köp en kul boll som studsar på vatten!
Köp en kul boll som studsar på vatten!

INREDNING I JULKLAPP TILL 7-ÅRING

Inredning som 7-åringar önskar sig i julklapp är t.ex. en fin klocka med Spiderman , en handduk med något fint motiv eller ett bäddset med t.ex. Doris Batman eller enhörningar.

7-åringar tycker om att få Spiderman att inreda rummet med.
7-åringar tycker om att få Spiderman att inreda rummet med.
  Tuffa lampor är bra julklappar att ge 7-åringar. Varför inte en stjärnprojektor?
Tuffa lampor är bra julklappar att ge 7-åringar. Varför inte en stjärnprojektor?
En nattlampa att ge en 7-åring i julklapp
En nattlampa att ge en 7-åring i julklapp
Det finns också väldigt fina sängkläder att ge en 7-årig kille i julklapp.
Det finns också väldigt fina sängkläder att ge en 7-årig kille i julklapp.
Ett bäddset med en prinsessa kommer hon att älska.
Ett bäddset med en prinsessa kommer hon att älska.
Det finns massor av snygga nattlampor att ha i rummet.
Det finns massor av snygga nattlampor att ha i rummet.
Flickor brukar tycka mycket om inredning med prinsessor.
Flickor brukar tycka mycket om inredning med prinsessor.
En nattlampa att ge en 7-åring i julklapp
En nattlampa att ge en 7-åring i julklapp
 Det finns massor av snygga nattlampor att ha i rummet.
Det finns massor av snygga nattlampor att ha i rummet.

BRA JULKLAPPAR TILL 7-ÅRIGA TJEJER

Många tjejer i den här åldern önskar sig halsband och ett fint smyckeskrin att förvara dem i. Smyckeskrin för barn är förhållandevis ganska dyra, kanske är det bättre att redan nu satsa på ett riktigt smyckeskrin? Kanske har hon även hål i öronen. Köper du örhängen så se till att det är nickelfritt.

Fint smyckeskrin att förvara små skatter i
Fint smyckeskrin att förvara små skatter i
Att ge henne ett halsband i äkta silver är faktiskt inte så dyrt!
Att ge henne ett halsband i äkta silver är faktiskt inte så dyrt!
Smyckeskrin i trä att ge en 7-årig tjej.
Smyckeskrin att ge en 7-årig tjej.
Kanske är hon lagom gammal för sin första diamant också.
Kanske är hon lagom gammal för sin första diamant också.
7-åriga tjejer gillar att få glittriga saker i julklapp
7-åriga tjejer gillar att få glittriga saker i julklapp
Det bästa med att vara en 7-årig tjej är att allt som glittrar är guld och diamanter.
Det bästa med att vara en 7-årig tjej är att allt som glittrar är guld och diamanter.

UTKLÄDNINGSKLÄDER

En riktigt bra julklapp till 7-åring är en skattkista med gamla kläder i. Komplettera gärna kläderna med prinsesskrona, “diamanthalsband” och en mantel för superhjälteuppdrag. Det behöver inte bil så dyrt, men detta är en julklapp som verkligen brukar uppskattas.

En prinsessklänning brukar stå väldigt högt upp på önskelistan.
En prinsessklänning brukar stå väldigt högt upp på önskelistan.
Till piraten kan det vara bra med de här utklädningskläderna.
Till piraten kan det vara bra med de här utklädningskläderna.
En koffert att lägga <a class=utklädningskläder i är en bra julklapp till en 7-åring.” class=”wp-image-71887″/>
En koffert att lägga utklädningskläder i är en bra julklapp till en 7-åring.
För att bli superhjälte så behöver man en mantel…resten ordnar sig!
För att bli superhjälte så behöver man en mantel…resten ordnar sig!

GE 7-ÅRINGEN PENGAR I JULKLAPP

Att få egna pengar är kul och att få köpa precis vad man vill för dem. Eller varför inte ge 7-åringen aktier i julklapp. Köp gärna något företag som barnet känner till som t.ex. HM eller Cloetta. Det gör det extra roligt att följa börsutvecklingen.

Pengar till aktier är en jättebra julklapp till en 7-åring.
Pengar till aktier är en jättebra julklapp till en 7-åring.

RELATERADE FRÅGOR

Vad är populära leksaker att ge en 7-årig tjej? Det brukar vara väldigt populärt med Barbie, My Litte Pony, Studsmatta, kassaskåp, gittrrer, discobollar och utklädningskläder. Fler populära leksaker till en 7-årig tjej hittar du här.

Vad ska man ge i present till en 8-årig kille? Roliga presenter att ge en 8-årig kille är en kikare, en bra bok, skateboard, Lego Ninjago, pruttkudde eller en gåtbok. Fler saker att ge i present till en 8-årig kille finns här.

Vad är en bra present till en 8-årig tjej? Bra presenter att ge en 8-årig tjej är enhörningar, undervattensdisco, studsmatta, kompisgunga, linbana, spelet Loopin Louie eller en bananlampa. Fler idéer på en bra present till en 8-årig tjej finns här.

Vad är en bra julklapp att ge barn? Vad som är en bra julklapp att ge barn beror på hur gamla de är. Till alla barn fungerar det att ge både aktier, presentkort på kläder och böcker. Men för att hitta lite mer åldersanpassade julklappar så behöver du veta åldern på barnet ifråga. Bra julklappar till barn hittar du här.

FORTSATT LÄSNING:

DELA GÄRNA SIDAN!

Julklapp Till 7-Åring
Rulla till toppen