Present till brorsan

Vad är en bra present till brorsan?

Här hittar du många bra förslag på present till brorsan. Men det beror förstås på hur gammal din brorsa är. Är han under 18 kanske du hittar bättre idéer här. Här ska du få mina bästa förslag på presenter till din bror. Först några snabba tips för den som har bråttom: ölprovning, guldfisk eller digitalkamera. Men fortsätt gärna läsa för fler bra tips!

Ge brorsan en häftig upplevelse i present!

Ge brorsan en upplevelse i present

Det finns väldigt många häftiga upplevelser du kan köpa som present till brorsan. Gillar han motorer och bilar kanske han skulle uppskatta att få köra Gokart eller sportbil.

Är brorsan frilufts typen kanske han skulle gilla att få en kanottur eller att utforska en grotta med hjälp av erfarna guider.

Kanske skulle han gilla fallskärmshopp, att åka stridsbåt eller köra speed boats?

Är brorsan den något något lugnare typen? Då kanske han skulle tycka om en upplevelse som teater och middag, presentkort på bio, ölprovning, skärgårdskryssning eller att få en konsertbiljett om där är någon grupp/artist som han verkligen gillar.

Rolig present till din bror

Börjar din bror komma upp i medelåldern kan du ju ge honom lite roligare saker som påminner om att han nu börjar komma upp i åldern. Ett “gubbpaket” blir säkert väldigt uppskattat. Stoppa i en nätbrynja, korsordstidning, chips, folköl, gubbkeps, wunderbaum, fickplunta osv.

En kul grej kan vara att ge brorsan en platta öl och 100 kondomer.

Bra presenter till ung bror

Om du har en yngre bror som ännu inte skaffat körkort kan det förstås vara välkommet att få ett startpaket för körkort eller en del av körkortet betalt.

En yngre bror kanske önskar sig en rakapparat eller en riktigt bra rakhyvel med rakborste och en skön rakkräm.

Har din brorsa precis fått börja gå på systemet så kan det vara kul att få en bartenderkurs , få vara bartender för en kväll och fina ölglas.

Kanske någon bok som anspelar på att han har blivit vuxen nu. T.ex. hur en man ska klä sig. Ebba von Sydows böcker eller Alexander Wiberg och Måns Zelmerlöv t.ex.. De kan ju ges med glimten i ögat.

Din lillebror kommer förmodligen också att uppskatta ifall han får kontanter och en väldoft. Duschtvål, schampo och deo är ju sånt som alltid går åt. Komplettera med en bodyspray och en parfym också. Köp någon av följande parfymer på Parfym.se. (de brukar alltid ligga väldigt lågt i pris när man gör en jämförelse)

Presenter till brorsan som gillar datorer

Det finns väldigt roliga grejer att koppla in till datorn. Ett minikylskåp, USB-kopp värmare och liknande saker.

Gamecard (Om han spelar WoW eller liknande spel). Ett gamecard är då månadsavgiften för att vara med och spela spelet. Sedan väljer han när han vill aktivera spelkoden som du ger honom.

När min bror tog studenten önskade han sig en bärbar dator. Jag hade inte någon budget för det. Men lyckades ändå skoja till det med honom. Vi hade sån tur att vi hittade en gammal (typ jätte jätte gammal) dator i soprummet där vi bodde. Vi satte handtag på den och vips så hade vi en jätterolig “bärbar dator” att ge brorsan i present.

Det finns många roliga prylar för datornördar. Rama in ett foto på er mamma (det blir då ett moderkort). Eller köp en skärbräda i form av ett moderkort. Eller köp Super Mario magneter som han kan ha på kylskåpet.

Present till brorsan som bor i hus

Har du en vuxen bror som skaffat sig hus är det väldigt välkommet att få utrustning och prylar för att bygga och reparera.

Det kan vara presentkort på den lokala färgaffären. Så han kan köpa färg och tapeter till nästa renovering.

Presentkort på IKEA då kan han ju köpa både inredning och delar till sitt nya kök för pengarna.

Här är några reparationshandböcker som jag själv skulle vilja ha. Vissa av dem var dessutom superbilliga!

Verktyg för att reparera och bygga. Det finns mycket en villaägare blir glad över: Långpass, vattenpass med lasersikte, mollytång, skruvdragare och andra elverktyg från Black and Decker, verktygslåda på hjul (med verktyg) eller en bitssats.

Ge brorsan något ät- eller drickbart i present

En bra present till brorsan är en picknick med dig. Har ni familjer så inkluderas de förstås. Varför inte en korg med godsaker, ost, kex, vin, exotiska frukter.

Eller en kväll med restaurangmiddag för honom och hans fru eller sambo medan ni tar hand om barnen.

En vanlig present är att ge bort typ vanliga praliner från chokladaffären.

Oväntad present till brorsan

Tycker din brorsa om inredning, så varför inte ge honom en riktigt fin tavla att hänga upp på väggen. Det är nog inget han väntar sig!

En annan mycket oväntad present till brorsan är att ge honom en guldfiskskål och en guldfisk.

Miniväxthus för fönstret plus såjord plus fröpåsar med kryddor. Kanske skulle han tycka att det är kul att odla chili eller paprikor? Eller ett färdigt växthus för att odla egna pumpor.

Eller varför inte bjuda brorsan på två dagars vargsafari där han får övernatta i tält mitt i vargarnas rike och höra dem yla på natten.

Ge brorsan en rejäl fickplunta. Han behöver inte vara nykter så ofta med den här födelsedagspresenten.

Elektronikprylar i present till brorsan

Gillar din brorsa elektronikprylar? Då kan det vara en väldigt uppskattad present om du ger honom fler teknikprylar.

Kanske en universalfjärrkontroll, så han slipper ha så många fjärrkontroller liggandes framme på bordet.

Presentkort i någon “elektronik-butik” så han kan handla någon ny och rolig pryl.

Eller en robotdammsugare. Själv hade jag en under många år. Fantastisk uppfinning. Han tog sig över både trösklar, sladdar och mattkanter. Jag blev förvånad över hur rent det faktiskt blev hemma. Det gick att programmera den för att den skulle städa även när vi inte var hemma. Men tyvärr gav den upp efter många års trogen tjänst. Det här är den ultimata teknikprylen för alla pryltokar. Ska du ge en riktigt bra present till brorsan är det en dammsugare!

Böcker, tidningar mm

Presentkort på typ Adlibris, Ginza, CDON, så kan han välja något han verkligen önskar sig själv.

En nostalgipresent kanske? En dvd med ett favoritbarnprogram, eller tv-serie?

SteffoTörnquist har skrivit lite “grabbiga” böcker bland annat en om Lust (alltså lustfulld mat etc, guldkanten på tillvaron)

Fler bra presenter till brorsan

 • Kanske skulle din brorsa tycka om att få en snygg funktionströja
 • Snygga kalsonger från Björn Borg. Det är aldrig fel att ha snygga underkläder.
 • T-shirt med “världens bästa bror” tryckt på den. Det kommer garanterat förgylla en i övrigt tråkig dag.
 • Har han något intresse man kan “sponsra”?
 • En vinbox – en prenumeration på vin där han varje månad får hem ett antal utvalda viner med tips på mat till. Vinerna är framtagna utav ett antal vinexperter och de levereras hem till dörren.
 • En “bukett” skraplotter med hopp om högvinsten.
 • Smycken som är lite tuffare och mer manliga som t.ex. halsband armband – välj gärna att gravera in dem så att de blir ett personligt smycket till din bror. En sak som han kommer att ha kvar hela livet. Låt honom få ett alldeles speciellt minne från just den här födelsedagen!
 • En elegant slipsnål
 • Fickplunta(i normal storlek) Även den kan graveras in med ett personligt budskap.
 • Dessa manschettknappar som är fyrkantiga i formen tycker jag är riktigt snygga. De kan dessutom graveras men “bästa brorsan” eller något annat trevligt budskap för att det verkligen ska bli ett personligt smycke till brorsan.
 • Fräcka ölglas och ett fat öl från systembolaget.
 • Bartender-set – som innehåller olika shakers, en jigger för att dosera ingredienserna och en katalog med drinktips. Setet levereras i en sngg låda – då det är bara att ge brorsan presenten direkt liksom.

Jag hoppas du hittat någon bra present till brorsan på den här sidan. Om inte kanske du kan hitta inspiration här:


Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]