vad önskar sig en 2-åring i julklapp

Julklapp till 2 åring

Söker du efter en julklapp till 2 åring?

Det är jättelätt att hitta en bra julklapp till 2 åring. 2 åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Här hittar du mina bästa förslag på julklappar till 2 åring: leksakståg, docka och låtsasmat. Men fortsätt läs så ska du få fler tips på bra julklappar!

julklapp till 2 åring parkeringshus är en leksak de brukar tycka om
julklapp till 2 åring – parkeringshus är en leksak de brukar tycka om

Julklapp till 2 åring inte bör innehålla smådelar

Det enda man behöver tänka på när det gäller 2 åringar är att de stoppar saker i munnen så leksakerna bör inte innehålla smådelar pga risken för kvävning. Så se till att julklapparna inte innehåller små delar. Leksaker som gör det brukar vara uppmärkta med “rekommenderas ej för barn under 3 år”. Men även om man inte hittar någon sådan märkning bör man använda sitt sunda förnuft. 

Tips när du köper julklapp till 2 åring

Att hitta en bra julklapp till 2 åring – mitt första tips är att vara lite restriktiv med att köpa saker till små barn. Att ha många leksaker är inte ett mål. Med rummet fullt av leksaker är det jobbigt både för barnen själva och föräldrarna. Alla leksaker måste rivas ut en gång om dagen och plockas upp igen när kvällen kommer. Istället för många julklappar satsa på att ge 2 åringen en julklapp med hög kvalité och en sak som är rolig länge! 
Med det sagt går vi vidare till leksakstipsen.

Bra leksaker att ge i julklapp till 2 åring

julklapp till 2 åring nallar och gosedjur är omtyckta
En bra julklapp till 2 åring
– nallar och gosedjur är mycket omtyckta

Söt julklapp till 2 åring

2 åringar älskar att få söta gosedjur i julklapp:

Det är också roligt att dra djur i snöre efter sig.

Göra som de vuxna

julklapp till 2 åring låtsasmat prinsesstårta
julklapp till 2 åring låtsasmat prinsesstårta

2 åringar tycker ju om att göra samma saker som mamma och pappa, så varför inte köpa dem en egen verktygsvagn eller en städset?

Låtsasmat, matlagningssaker och dockspis är något som kan sysselsätta små barn länge. Även långt upp i åren tycker de om att leka med dessa saker. Kan du handarbeta, sy eller snickra så brukar det vara väldigt poppis med godsaker i form av bullar, dammsugare, glassar, muffins eller prinsesstårtor. Dessa kan också kombineras med en kassaapparat för att även kunna leka affär.

Bra och roliga presenter till 2 åringar
Bra och roliga presenter till 2 åringar? Alla gillar väl morötter, eller hur?

Självklart behöver minikocken någon att laga mat till. Det är här som dockorna kommer in. Till dockorna finns det många roliga tillbehör som barnen brukar gilla. Det är både dockvagnar, docksängar, nappflaskor, matstol och extra kläder. Här kan du göra mycket själv om du är sykunnig. Både dockkläder och sängkläder till docksängen kan du sy själv. Min första dockvagn hade farfar snickrat ihop själv…fast det kanske är lite överkurs.

Miniatyrvärldar

Miniatyrvärldar i form av parkeringshus, polisbil, bondgård, järnväg, brandstation, dockskåp, bondgårdståg eller Pippihus är bra julklappar till 2 åringar. Det är julklappar som räcker långt upp i åren och som de gärna sysselsätter sig med långa stunder. I den här åldern finns det inga tjej- eller killsaker, så köp det du tycker verkar roligast. Både tjejer och killar leker med bilar och dockor. Pippi, Bamse och Babblarna är deras favoritkaraktärer. 

Böcker i julklapp till 2 åring

Köp böcker i julklapp till 2 åringar. Böcker som funkar bäst är någon form av pekböcker där man sedan kan börja prata om vad som händer på bilderna. Eller en bok med babblarna.

Lite större julklappar till 2 åringar

  • Lite större julklappar som 2 åringar önskar sig är sparkbil och dockvagnar. Vill du verkligen hamna på plus hos 2 åringen så ska du ge honom eller henne en eldriven minibil. Lektält är också väldigt roligt (om man har det utrymmet hemma).
  • Ge 2 åringen julklappar för utelek som t.ex. en pulka.

Pysselsaker i julklapp till 2 åringar

  • Att ge pysselsaker i julklapp till 2 åring brukar vara en god idé. Målarblock, kritor eller play-do-lera är bra grejer. Se upp för tuschpennorna, de kan göra mycket skada snabbt. Färgkritor brukar gå att sudda bort på de flesta underlag.
  • Fingerfärg brukar uppskattas av barnen, men kräver lite mer av föräldrarna.
  • Pussel är en rolig julklapp för en 2 åring. T.ex. pussel med Babblarna eller olika räddningsfordon.

Andra bra julklappar till en 2 åring

Bra julklappar att ge andras barn i julklapp

Om det inte är dina egna barn kan det vara kul att ge 2 åringen musikinstrument i julklapp. Är det ditt eget barn vill du kanske vänta till 25-årsåldern med att introducera det.

Kläder mm att ge i julklapp till 2 åring

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 2 åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Tvååringar uppskatta även att få en pyjamas med någon favoritfigur på t.ex. Pippi eller Babblarna brukar vara poppis i den åldern. Det brukar även vara uppskattat med en badrock eller ett fint badlakan med favoritfiguren på. Ett par tofflor kan också vara mysigt.

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Möbler i julklapp till 2 åring

julklapp till 2 åring dockservis är populär leksak
julklapp till 2 åring dockservis är populär leksak

Varför inte ge 2 åringen en egen fåtölj eller en liten bäddsoffa att ha framför tvn? Den kan användas under många år framåt. Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med alla matlagningslekar. Dockservisen behöver inte längre tas med ut till vardagsrummet för att bjuda föräldrarna på en kaffeslurk.

Jag hoppas att du hittade någon bra julklapp till 2 åring – kommentera gärna ifall jag missat något eller ifall du vet fler bra julklappar till tvååringar!

Fortsatt läsning:

Kommentera gärna!