Julklapp Till 18-Åring

Nu när det börjar närma sig jul är det många som ställer sig frågan vad man egentligen ger en 18-åring i julklapp. Det har jag faktiskt en lösning på!

Vad ger man i julklapp till 18-åring? I den här åldern är det riktigt svårt att köpa julklappar! En 18-åring är inte längre barn utan önskar sig mer vuxna saker i julklapp. En julklapp till 18-åring blir ju lite olika beroende på om det är din son/dotter, pojkvän, kompis, brorsbarn, din bror eller syster osv. Som förälder kanske du vill lägga lite mer pengar och omsorg på julklapp till 18-åringen än om du här en kompis som ska köpa julklapp till honom eller henne.

Två snabba tips är pengar och presentkort på kläder. Här hittar du lite fler tips på olika julklappar till 18-åringar. 

Vad är en bra julklapp till en 18-åring?

Varför inte ge bort en spännande upplevelsepresent? Passa på att använda rabattkoden ”upplev10” när du bokar på Upplevelse.com, koden ”NEWLIVEIT2023” när du handlar på LiveIt.se och för Flygupplevelse.se ändvänder du koden ”present10”. Med dessa koder får du hela 10% rabatt på din beställning! Övriga rabattkoder hittar du här!

På den här sidan kommer du att få mina bästa julklappstips att ge en 18-årig tjej eller kille i julklapp. Behöver du fler tips på presenter till en 18 åring, present till en 18 årig tjej eller present till en 18 årig kille har jag skrivit om det också.

Vad önskar sig en 18-åring i julklapp?

Tavla i julklapp till 18-åring

Tavlor är trevliga julklappar, kanske skulle 18-åringen tycka om den här? Annars kan du hitta många andra idéer hos Bimago. De har massor av tavlor i olika stilar och prisklasser.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Vill du ge bort en julklapp som verkligen kommer bli älskad? Välj då en prenumeration på ljudböcker från Storytel. Här finns massor av titlar att välja mellan.

Läs mer och beställ

Personliga strumpor

En kul present är ett par personliga strumpor. Här laddar du upp ett foto, väljer strumpodell och om du vill ha någon text på strumporna. Fotot kan vara både en person eller husdjur. Det finns många fina mönster att välja mellan också, zebrarandigt, flaggor, pengar, hundtandsmöstrat, enfärgat osv. Ett par personliga strumpor är en rolig present till både ungdomar, män och kvinnor. Läs mer och beställ

Spela airsoft upplevelse Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

CBD Olja 5%

Om du letar efter en naturlig lösning för att hantera hälsoproblem, så kan CBD-olja fullspektrum vara det du söker. Oljan är gjord av högkvalitativ hampa och innehåller cannabinoider, terpener och flavonoider. Dessa ämnen arbetar tillsammans för att minska ångest, smärta och sömnproblem. CBD-oljan hjälper kroppen att må bra. Det är en bra present till någon som är intresserad av att förbättra sin hälsa och välbefinnande. Varför inte beställa en flaska åt dig själv också och upplev skillanden själv. Du kommer inte ångra dig! Läs mer och beställ

Köra Ferrari eller Lamborghini Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Ätbar julklapp till 18-åring

Man blir aldrig för gammal för att få godis! Känner du dig osäker på vad du ska ge 18-åringen i julklapp kan choklad vara en god idé.

Om 18-åringen är lite pysslig av sig kan det vara en kul grej att ge honom eller henne en burk med hemkokt godis och även skicka med receptet, så att han eller hon kan koka mer när den första omgången godis tagit slut.

Teknikprylar i julklapp till 18-åring

18-åringar brukar gilla att få teknikprylar i julklapp. I den här åldern har man oftast inte så mycket pengar att röra sig med själv. Så att få teknikprylar som man annars inte har råd att köpa själv brukar vara väldigt uppskattat. Det som nog alla behöver och önskar sig är hörlurar och en powerbank om de inte redan har det.

Men det finns även lite roligare teknikprylar som 18-åringar tycker om att få i julklapp. Det kan t.ex. vara drönare, go-pro-kamera, högtalare, hover board eller väckarklocka.

Drönare
Actionkamera
Kamera
Högtalare
Högtalare
Väckarklocka som smiter iväg när den ringer
Väckarklocka som smiter iväg när den ringer

Personlig julklapp till 18-åring

Alla behöver få känna sig älskade om omtyckta. Även om man är 18 år, får dricka alkohol på krogen, och nu räknas som vuxen behöver man få veta att man är älskad. Varför inte ge 18-åringen en personlig julklapp i form av en tavla med text. Där du berättar hur mycket han eller hon betyder för dig. Berätta varför hon eller han är så fantastisk och älskad!

Mjuk julklapp till 18-åring

18-åringar tycker inte om att frysa. Det kan vara bra att få både mössa, vantar och tofflor. Även om det inte är något som han eller hon uttryckligen önskar sig. Men det är ändå skönt att slippa frysa när det är vinter och kallt.

Något annat plagg som kan vara mysigt att få är tofflor eller morgonrock. Passar bra kyliga vinterkvällar.

Julklapp till 18-årig tjej

Är det en 18 årig tjej du ska köpa julklapp till så är det ett relativt säkert kort att köpa en fin mascara eller läppglans.

Makeup artistens bästa tips Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Många tjejer tycker att det är roligt att få halsband och andra smycken.

De önskar sig ofta parfym. Men det är lite svårt att köpa tycker jag. Det är väldigt stor risk att det blir fel. Då är det bättre att ge bort ett presentkort på t.ex. Kicks i julklapp. Med ett presentkort kan hon välja parfym eller smink själv.

Skönhetsbehandlling Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Om hon har lite längre hår så är det roligt att få småsaker som hårsnoddar och spännen för håret.

Varför inte ge henne en fin korg med spaprodukter? Du kan t.ex. fylla den med väldoftande schampo, tvålar, scrub creme, badsalt, badbomber, bodylotion och en fin handduk.

Julklapp till 18 årig kille

Även grabbar i 18 årsåldern brukar gilla lite lyx och flärd. Varför inte ge spa-korg i julklapp till 18 årig kille också?

Smycken som du kan ge killar i julklapp är t.ex. slipsnål, manschettknappar, ett tuffare halsband eller ett graverat armband.

Det finns också andra accessoarer för män som även 18 åriga killar gillar att få i julklapp; t.ex. sedelklämma, kortetui och klockor.

Göra något tillsammans

En fin julklapp till 18-åringar är julklappar som gör att ni spenderar tid tillsammans. Beroende på vad 18-åringen gillar och är intresserad av så går det att hitta många aktiviteter så som t.ex. bio, gokartåkning, pussla, sportevent, konserbiljetter, guidad tur med våffelvandring. Är 18-åringen din pojk- eller flickvän kan det vara roligt att ge bort en danskurs för 2

Pussel i julklapp till 16 åring

Kanske kommer ett fint pussel vara en bra julklapp till en 16 åring. Pusselavenyn har massor av fina motiv att välja mellan. Kanske kan ett pussel med choklad vara en passande julklapp till honom eller henne? Läs mer och beställ

Bio & McDonald’s

Bio är ju en present som alla uppskattar att få. Bio & McDonald’s är en populär present. Läs mer och beställ

Danslektion för två

Kan kanske en danslektion vara något för er två. Det är roligt samtidigt som man rör på sig. Läs mer och beställ

Brevmysterier Sherlock Holmes

Kankse hon eller han kan hjälpa Sherlock Holms att lösa ett mysterium? En kul julklapp till en 18-åring.  Läs mer och beställ

Köra gokart

 Läs mer och beställ

Ljusstöpning

 

Läs mer och beställ

Guidad tur i Stockholm

Läs mer och beställ

Filmvandring

 Läs mer och beställ

Äventyrsbana 

Läs mer och beställ

Wallmans Show och middag

Läs mer och beställ

Mobilrelaterad julklapp till 18-åring

De flesta som passerat 11 är väldigt mobilberoende idag, på gott och ont. Det gör det i alla fall väldigt enkelt att hitta bra julklappar till 18-åring – mobiltillbehör brukar uppskattas av alla. Känner du honom eller henne väl? Då känner du förmodligen till både telefonmodell och vad hon eller han har för smak. Då kan det vara kul att ge bort ett nytt fint telefonskal eller ett abonnemang.

En mobiltelefon är en riktigt fin julklapp att ge en 18-åring.
Hallon erbjuder billiga mobilabonnemang till den nya telefonen.
Kanske hon eller han skulle gilla att få en prenumeration på ljudböcker i julklapp också.

En julklapp till 18-åring som du inte känner så väl skulle istället kunna vara tankning av telefonkortet eller en power-bank.

Powerbank som kan graveras

Det finns ju även andra tjänster som är mobilrelaterade och som skulle kunna bli jättebra julklappar: Storytel och Spotify.

Julklappar som varar länge

 • Årskort på gym
 • Prenumeration på tidning
 • Almanacka

Ge 18-åringen en upplevelse i julklapp

Upplevelser kan vara roliga och oväntade julklappar till 18-åringar, ja till alla förresten. En upplevelsepresent måste förstås anpassas efter vad mottagaren kan tänkas vara intresserad av. Det finns många spännande och oväntade upplevelsepresenter att ge bort: Klätterkurs, Spökvandring eller varför inte en fotokurs.

Prova på klättring Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.
Spökvandring Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.
Fotokurs Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Presentkort och pengar

Pengar att göra vad man vill för eller pengar till ett specifikt ändamål, t.ex. körkort, brukar göra 18-åringar väldigt glada på jul. Eller Startpaket för körkort.

Startpaket för körkort Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

Kläder, smycken, skor och parfym är kul, men då är det viktigt att det blir rätt kanske ett presentkort på JC, HM Kicks(för tjejer), Guldfynd eller Din sko.

Spel till datorn, men köp då ett presentkort på t.ex. Gamestop, så att han eller hon kan välja själva.

Andra prylar i julklapp till 18-åring

En snygg rygga har man alltid användning för. Rygga behövs både till skolan och på väg till träningen. Varför inte köpa en stöldskyddad ryggsäck som går att bära datorn säkert i? Riktigt snygga är de också!

Gaming dator

Ska du köpa en gamingdator behöver du kanske lite hjälp? Hos Sharkgaming får du hjälp att välja en passande dator. Vet du vilket spel garmern spelar mest kan du surfa in på deras speldatorguide. För varje spel finns det tre datorförslag: datorer med tillräcklig kraft, dator till en seriös gamer, dator till den kompromisslösa gamern. Vet du precis vad du vill köpa kan du även konfigurera datorerna och välja vad de ska innehålla. Det här är så klart en present som en gamer kommer älska. Läs mer och beställ

Böcker i present till 18-åring

Böcker i julklapp till 18-åring är en bra idé om du vet vad han eller hon gillar och har läst tidigare. Men det är förstås säkrare att ge bort ett presentkort. Det garanterar dig att han eller hon inte redan har läst boken du vill ge bort. Och det kommer förmodligen även bli roligare att få läsa en bok som hon eller han själv har valt. Eller ett abonnemang på ljudböcker, då kan hon eller han läsa massor för en väldigt låg kostnad.

Läs mer och beställ

Kamera i julklapp till 18-åring

Här kommer mitt allra bästa julklappstips till föräldrar. Ge barnen en systemkamera så tidigt som möjligt. Med lite tur kommer de att bli intresserade av fotografering. Att fotografera är en väldigt dyr hobby. Nu funderar du säkert över varför det är så bra att uppmuntra barnet att hålla på med dyra hobbys. Jo, det ska jag berätta. Med en tillräckligt dyr hobby kommer ditt barn aldrig ha råd att börja knarka. Så köp en systemkamera till ditt barn och lär det fota. Det är en väldigt hälsosam hobby.

Läs mer och beställ

Julklapp till 18-åring som håller på att ta körkort

Om 18-åringen har tagit körkort precis eller håller på att övningsköra kan det bli en rolig julklapp att ge bort bilrelaterade saker. Det kan vara en rattmuff och raggartärningar eller ett kit att ha i bilen med t.ex. bogserlina, startkablar, isskrapa och spolarvätska. Fler tips på körkortspresent hittar du här.

Julklappar till 18-åring som redan har flyttat hemifrån

Har 18-åringen flyttat hemifrån så finns stora möjligheter att hitta på bra julklappar. Då fungerar det nästan att köpa vad som helst till köket eller heminredning i någon form. Servis, grytor, knivar, skålar, tavlor, lampor, mattor och klockor. Det är mycket man behöver skaffa när man flyttar hemifrån. Här finns många möjligheter att hitta bra julklappar till 18-åringen. Han eller hon kommer att uppskatta att få presentkort på t.ex. IKEA.

Julklapp till en 18-åring som bor hemma

Även om man bor kvar hemma kan det vara trevligt med lite ny inredning i sitt rum. Trevliga inredningsprylar är t.ex. doftljus, någon rolig väckarklocka, belysning, överkast eller en fin tavla. Även om man bor hemma är det roligt att få presentkort på IKEA, och kan välja ut den inredning man själv vill ha.

Hittar du verkligen inte något av mina tips som verkar vara en bra julklapp just till din 18-åring, så fråga vad han eller hon önskar sig!

Adventskalender till en 18-åring

Till en 18-åring är det trevligt att ge en fin adventskalender för vuxna, en egen adventskalender med presenter, godiskalender eller kanske en adventskalender med skönhetsprodukter.

Tips på fortsatt läsning

 • Vad kan man önska sig i 18 års present?

  Att fylla 18 år är en stor milstolpe i livet och det är en speciell ålder där man går från att vara tonåring till att bli vuxen. Det är en tid då man är på väg att ta större ansvar och många planerar att ta körkort eller flytta hemifrån. Att få en fin present på […]

  Läs mer..


 • Unik och personlig 18 års present till kille

  Unik och personlig 18 års present till kille

  Att hitta en riktigt bra present till en 18-årig kille är inte helt lätt. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Här ska du få de bästa tipsen! Så, vad är en bra present till en 18-årig kille? Bra presenter att ge till en 18-årig kille är hörlurar, en klocka, magnetfiske, […]

  Läs mer..


 • Present Till 18-Åring

  Present Till 18-Åring

  Jag vet att det kan vara svårt att hitta presenter till en 18-åring, så därför har jag tagit reda på vad de önskar sig i present. Här får du mina bästa presenttips till 18-åringar. Vad är en bra present till en 18-åring? En bra present till en 18-åring är pengar, startpaket för körkort, klocka, dator, […]

  Läs mer..


Julklapp Till 18-Åring
Rulla till toppen