Julklapp Till 18-Åring

Nu när det börjar närma sig jul är det många som ställer sig frågan vad man egentligen ger en 18-åring i julklapp. Det har jag faktiskt en lösning på!

Vad ger man i julklapp till 18-åring? I den här åldern är det riktigt svårt att köpa julklappar! En 18-åring är inte längre barn utan önskar sig mer vuxna saker i julklapp. En julklapp till 18-åring blir ju lite olika beroende på om det är din son/dotter, pojkvän, kompis, brorsbarn, din bror eller syster osv. Som förälder kanske du vill lägga lite mer pengar och omsorg på julklapp till 18-åringen än om du här en kompis som ska köpa julklapp till honom eller henne. Två snabba tips är pengar och presentkort på kläder. Här hittar du lite fler tips på olika julklappar till 18-åringar. 

På den här sidan kommer du att få mina bästa julklappstips att ge en 18-årig tjej eller kille i julklapp.

Vad är en bra julklapp till en 18-åring?
Vad är en bra julklapp till en 18-åring?
Help to find nice gifts now

Vad önskar sig en 18-åring i julklapp?

Ätbar julklapp till 18-åring

Man blir aldrig för gammal för att få godis! Känner du dig osäker på vad du ska ge 18-åringen i julklapp kan choklad vara en god idé.

Om 18-åringen är lite pysslig av sig kan det vara en kul grej att ge honom eller henne en burk med hemkokt godis och även skicka med receptet, så att han eller hon kan koka mer när den första omgången godis tagit slut.

Teknikprylar i julklapp till 18-åring

18-åringar brukar gilla att få teknikprylar i julklapp. I den här åldern har man oftast inte så mycket pengar att röra sig med själv. Så att få teknikprylar som man annars inte har råd att köpa själv brukar vara väldigt uppskattat. Det som nog alla behöver och önskar sig är hörlurar och en powerbank om de inte redan har det.

Men det finns även lite roligare teknikprylar som 18-åringar tycker om att få i julklapp. Det kan t.ex. vara drönare, go-pro-kamera, högtalare, hover board eller väckarklocka.

Drönare
Actionkamera
Kamera
Högtalare
Högtalare
Väckarklocka som smiter iväg när den ringer
Väckarklocka som smiter iväg när den ringer

Personlig julklapp till 18-åring

Alla behöver få känna sig älskade om omtyckta. Även om man är 18 år, får dricka alkohol på krogen, och nu räknas som vuxen behöver man få veta att man är älskad. Varför inte ge 18-åringen en personlig julklapp i form av en tavla med text. Där du berättar hur mycket han eller hon betyder för dig. Berätta varför hon eller han är så fantastisk och älskad!

Eller graverat smycke med något fint budskap. Min son var väldigt intresserad av Kina och Japan när han var i 18 års åldern. Jag lyckades hitta en tjej på min arbetsplats som kom från Kina. Jag bad henne skriva “Älskade son” för att jag skulle låta gravera in det på ett smycke till honom. Men efter att ha besökt varenda guldsmed de hade i hela Uppsala utan att det var någon som kunde gravera det åt mig, så la jag ned det projektet och köpte en fin klocka till honom istället. Att ha ett smycket där det står älskade son, på svenska är inte riktigt lika coolt. Men står det på kinesiska går det ju bra att ljuga för polarna och påstå att det betyder bra älskare eller något. Så det blev tyvärr inget smycket till honom den gången.

Mjuk julklapp till 18-åring

18-åringar tycker inte om att frysa. Det kan vara bra att få både mössa, vantar och tofflor. Även om det inte är något som han eller hon uttryckligen önskar sig. Men det är ändå skönt att slippa frysa när det är vinter och kallt.

Något annat plagg som kan vara mysigt att få är tofflor eller morgonrock. Passar bra kyliga vinterkvällar.

Julklapp till 18-årig tjej

Är det en 18 årig tjej du ska köpa julklapp till så är det ett relativt säkert kort att köpa en fin mascara eller läppglans.

Många tjejer tycker att det är roligt att få halsband och andra smycken.

De önskar sig ofta parfym. Men det är lite svårt att köpa tycker jag. Det är väldigt stor risk att det blir fel. Då är det bättre att ge bort ett presentkort på t.ex. Kicks i julklapp. Med ett presentkort kan hon välja parfym eller smink själv.

Om hon har lite längre hår så är det roligt att få småsaker som hårsnoddar och spännen för håret.

Varför inte ge henne en fin korg med spaprodukter? Du kan t.ex. fylla den med väldoftande schampo, tvålar, scrub creme, badsalt, badbomber, bodylotion och en fin handduk.

Ansiktsmask och peeling
Ansiktsmask och peeling

Julklapp till 18 årig kille

Även grabbar i 18 årsåldern brukar gilla lite lyx och flärd. Varför inte ge spa-korg i julklapp till 18 årig kille också?

Smycken som du kan ge killar i julklapp är t.ex. slipsnål, manschettknappar, ett tuffare halsband eller ett graverat armband.

Det finns också andra accessoarer för män som även 18 åriga killar gillar att få i julklapp; t.ex. sedelklämma, kortetui och klockor.

Göra något tillsammans

En fin julklapp till 18-åringar är julklappar som gör att ni spenderar tid tillsammans. Beroende på vad 18-åringen gillar och är intresserad av så går det att hitta många aktiviteter så som t.ex.

  • Bio
  • Gokartåkning
  • Sportevent
  • Konserbiljetter
  • Guidad tur med våffelvandring
  • Är 18-åringen din pojk- eller flickvän kan det vara roligt att ge bort en danskurs för 2

Mobilrelaterad julklapp till 18-åring

De flesta som passerat 11 är väldigt mobilberoende idag, på gott och ont. Det gör det i alla fall väldigt enkelt att hitta bra julklappar till 18-åring – mobiltillbehör brukar uppskattas av alla. Känner du honom eller henne väl? Då känner du förmodligen till både telefonmodell och vad hon eller han har för smak. Då kan det vara kul att ge bort ett nytt fint telefonskal eller ett abonnemang.

En mobiltelefon är en riktigt fin julklapp att ge en 18-åring.
Hallon erbjuder billiga mobilabonnemang till den nya telefonen.
Kanske hon eller han skulle gilla att få en prenumeration på ljudböcker i julklapp också.

En julklapp till 18-åring som du inte känner så väl skulle istället kunna vara tankning av telefonkortet eller en power-bank.

Det finns ju även andra tjänster som är mobilrelaterade och som skulle kunna bli jättebra julklappar: Storytel och Spotify.

Julklappar som varar länge

  • Årskort på gym
  • Prenumeration på tidning
  • Almanacka

Ge 18-åringen en upplevelse i julklapp

Upplevelser kan vara roliga och oväntade julklappar till 18-åringar, ja till alla förresten. En upplevelsepresent måste förstås anpassas efter vad mottagaren kan tänkas vara intresserad av. Det finns många spännande och oväntade upplevelsepresenter att ge bort: Klätterkurs, Spökvandring eller varför inte en fotokurs.

Presentkort och pengar

Pengar att göra vad man vill för eller pengar till ett specifikt ändamål, t.ex. körkort, brukar göra 18-åringar väldigt glada på jul. Eller Startpaket för körkort.

Kläder, smycken, skor och parfym är kul, men då är det viktigt att det blir rätt kanske ett presentkort på JC, HM Kicks(för tjejer), Guldfynd eller Din sko.

Spel till datorn, men köp då ett presentkort på t.ex. Gamestop, så att han eller hon kan välja själva.

Andra prylar i julklapp till 18-åring

En snygg rygga har man alltid användning för. Rygga behövs både till skolan och på väg till träningen. Varför inte köpa en stöldskyddad ryggsäck som går att bära datorn säkert i? Riktigt snygga är de också!

Böcker i present till 18-åring

Böcker i julklapp till 18-åring är en bra idé om du vet vad han eller hon gillar och har läst tidigare. Men det är förstås säkrare att ge bort ett presentkort. Det garanterar dig att han eller hon inte redan har läst boken du vill ge bort. Och det kommer förmodligen även bli roligare att få läsa en bok som hon eller han själv har valt. Eller ett abonnemang på ljudböcker, då kan hon eller han läsa massor för en väldigt låg kostnad.

Kamera i julklapp till 18-åring

Här kommer mitt allra bästa julklappstips till föräldrar. Ge barnen en systemkamera så tidigt som möjligt. Med lite tur kommer de att bli intresserade av fotografering. Att fotografera är en väldigt dyr hobby. Nu funderar du säkert över varför det är så bra att uppmuntra barnet att hålla på med dyra hobbys. Jo, det ska jag berätta. Med en tillräckligt dyr hobby kommer ditt barn aldrig ha råd att börja knarka. 🙂 Så köp en systemkamera till ditt barn och lär det fota. Det är en väldigt hälsosam hobby.

Julklapp till 18-åring som håller på att ta körkort

Om 18-åringen har tagit körkort precis eller håller på att övningsköra kan det bli en rolig julklapp att ge bort bilrelaterade saker. Det kan vara en rattmuff och raggartärningar eller ett kit att ha i bilen med t.ex. bogserlina, startkablar, isskrapa och spolarvätska. Fler tips på körkortspresent hittar du här.

Julklappar till 18-åring som redan har flyttat hemifrån

Har 18-åringen flyttat hemifrån så finns stora möjligheter att hitta på bra julklappar. Då fungerar det nästan att köpa vad som helst till köket eller heminredning i någon form. Servis, grytor, knivar, skålar, tavlor, lampor, mattor och klockor. Det är mycket man behöver skaffa när man flyttar hemifrån. Här finns många möjligheter att hitta bra julklappar till 18-åringen. Han eller hon kommer att uppskatta att få presentkort på t.ex. IKEA.

Julklapp till en 18-åring som bor hemma

Även om man bor kvar hemma kan det vara trevligt med lite ny inredning i sitt rum. Trevliga inredningsprylar är t.ex. doftljus, någon rolig väckarklocka, belysning, överkast eller en fin tavla. Även om man bor hemma är det roligt att få presentkort på IKEA, och kan välja ut den inredning man själv vill ha.

Hittar du verkligen inte något av mina tips som verkar vara en bra julklapp just till din 18-åring, så fråga vad han eller hon önskar sig!

Fortsatt läsning:

Dela gärna sidan!