Julklapp Till 11-Åring

Behöver du en julklapp till 11-åring? Det är inte helt lätt har jag insett. Jag har konsulterat ett antal experter, både bland pedagoger och bland barnen själva.

Vad är en bra julklapp till 11-åring? En bra julklapp till en 11-åring är mobiltelefon, godis, TV-spel, stjärnkikare, elstötsspel och en sockervaddsmaksin. En 11-åring tycker också om att få en bra film eller bok i julklapp. Fler bra presenter till 11-åringar är smycken och inredning.

Vad är en bra julklapp till en 11-åring
Vad är en bra julklapp till en 11-åring?

Men fortsätt gärna läsa så ska du få fler bra tips på julklappar till en 11-åring.

Help to find nice gifts now
julklapp till 11 åring godis brukar vara en uppskattad julklapp
Godis brukar vara en uppskattad julklapp

När man är 11 år skiljer det mycket mellan mellan vad tjejer önskar sig och vad killar önskar sig. På den här sidan hittar du förslag på julklappar som passar båda. Det som verkar stå högst på alla önskelistor är en mobiltelefon av senaste modell. Det är något som de flesta familjer varken vill eller kan ge sina barn. Därför har jag samlat många andra förslag här, julklappar som både passar tjejer och killar. Jag vill hjälpa dig att hitta en julklapp till 11-åringar som inte kostar en förmögenhet men som de ändå blir glada av att få.


Presentkort är en bra julklapp till 11-åring

En bra julklapp till de flesta 11-åringar är presentkort i olika former. Det kan t.ex. vara bio, kläder eller presentkort på mobilspel. Ska du ge bort biopresentkort kan det vara en kul idé att köpa en påse popcorn och slå in tillsammans med biobiljetterna.

Bästa julklappen till 11-åring är tv-spel

Den bästa presenten jag gett min egen son när han var omkring 11 år var ett Gameboy. På den tiden var det det coolaste en liten pojke kunde ha. När han fick den så grät han. Först trodde jag att jag hade misslyckats helt. Men det var tvärt om. Det var precis rätt och han hade trott att han aldrig skulle få en sådan. Han blev så glad att han grät. Jag tänker ofta på den gången och försöker hitta lika bra julklappar till barnen. Idag är det Nintendo som är motsvarande önskedröm för barnen, om de inte får mobilspel istället förstås.

En bra julklapp till 11-åring är TV-spel: Just dance, Crash Bandycoot,

 Nintendo Switch
Nintendo Switch

Mobil i julklapp till 11-åring

Om hon eller han inte redan fått en mobiltelefon är det hög tid nu. Det måste inte vara en ny mobiltelefon för 7000 kr. Det tycker i alla fall jag är väldigt onödigt. Det är dumt att ge barnen så dyra och fina telefoner att de riskerar att bli rånade på dem. En gammal ärvd smartphone fungerar och är inte lika stöldbegärlig. Till mobilen finns det många fina julklappar till 11-åringar: powerbank i form av en enhörning, mobilskal och riktigt bra hörlurar. 11-åriga tjejer gillar just nu flamingos, lamor och enhörningar. De mobilskal killar väljer är mer diskreta. För mobilskal är det också väldigt poppis med marmor. Mobilskalen ska helst vara från Ideal of Sweden. Visst är de ganska dyra…men jag köpte ett till min dotter. Jag tänkte att kostar det inte mer än 300 kr att ligga på topp och ha det allra coolaste så är det ok faktiskt. Det är ju inga märkeskläder för flera tusen. Utan bara ett mobilskal som gör att man är trendigast i klassen.

Den senaste modellen av iPhone verkar stå högst upp på alla barns önskelistor. Varför inte förnya den gamla som de redan har med ett nytt mobilskal istället. Att köpa den senaste mobiltelefonen till barnen är förmodligen väldigt få som vill eller har råd med. Eller en TV för telefonen.

Ljudboksabonnemang
Mobilabonnemang hos Hallon
Hörlurshållare
Hörlurar med riktigt bra ljud.
Hörlurar med riktigt bra ljud.

Gillar han eller hon musik kan det vara en kul julklapp att få en skiva med idolen på. Kolla upp aktuella idoler…de kan växla varje vecka!


Ge aktiviteter i julklapp

Istället för att få fler prylar kan du kanske ge 11-åringen aktiviteter i julklapp. Kanske kan hon eller han få ett nytt intresse genom den julklapp du ger. Det kan t.ex. vara en danskurs, badhuskort eller badmintonträning.

En bra idé är också att ge den 11-åringen någon ny aktivitet i julklapp. Kanske betala nästa termins dans, fotboll, tvärflöjt eller vad hon eller han nu är intresserad av. Eller varför inte ge bort en termin av något helt nytt? Kanske skateboard, konst eller simning. Det kan leda till ett helt nytt intresse som 11-åringen annars inte haft.

Det kan också vara kul att få prylar för att utföra aktiviteterna som t.ex. en skateboard och hjälm. Det kanske verkar lite skrämmande först, men i den här åldern lär de sig åka väldigt snabbt.

skateboard
skateboard
Hjälm
Hjälm
Skatebaordkurs
Skatebaordkurs

Spel

Spel brukar ju vara en väldigt uppskattad julklapp av 11-åringar. Det kan vara både sällskapsspel som hela familjen kan samlas runt eller TV-spel.

Sheriffen av Nottingham - här gäller det att få med sig alla sina varor in i staden. Kanske behöver du ljuga eller betala sheriffen en muta.
Sheriffen av Nottingham – här gäller det att få med sig alla sina varor in i staden. Kanske behöver du ljuga eller betala sheriffen en muta.
Ett kul spel för hela familjen. Man får olika uppdrag och familjen slår vad huruvida man klar sitt uppdrag eller inte. Vinner gör den som har mest pengar. Det är både kunskapsfrågor och fysiska uppdra där man till exempel ska klara att sitta i jägarvila en minut, gå ner i brygga osv.
Ett kul spel för hela familjen. Man får olika uppdrag och familjen slår vad huruvida man klar sitt uppdrag eller inte. Vinner gör den som har mest pengar. Det är både kunskapsfrågor och fysiska uppdra där man till exempel ska klara att sitta i jägarvila en minut, gå ner i brygga osv.
Det klassiska spelet den försvunna diamanten är fortfarande mycket kul att spela både tillsammans med kompisarna och med familjen.
Det klassiska spelet den försvunna diamanten är fortfarande mycket kul att spela både tillsammans med kompisarna och med familjen.

Pengar i julklapp till 11-åring

Att få pengar är en uppskattad present i den här åldern. Det innebär trots all en viss frihet att själv kunna köpa sig det man vill ha.

Vad önskar sig en 11-åring i julklapp?

Tuffa prylar till 11-åringar

Riktigt cool väckarklocka med ir, Leonardo da Vinchi trämodeller, hemligthetsberavande 3D-pussel, spel där man får elstötar, actionkamera, spacerail från coolstuff eller en stjärnprojektor. Att få presentkort på biobesök kan också vara kul. Eller ett mikroskop.

Inredning som en 11-åring gillar

Både killar och tjejer gilla att få ny inredning till sina rum. Det kan t.ex. vara en fin rymdtavla, plansch, någon fin lampa eller varför inte en riktigt häftig väckarklocka.

Något fint att hänga på väggen
Något fint att hänga på väggen
En lysande bok
En lysande bok
Solsken i burk
Solsken i burk

Godis och sötsaker

Det kan också vara en kul idé med en candy grabber eller popcornmaskin. Barn i 11-årsåldern börjar intressera sig för matlagning och bakning. De tycker om att tillaga snacks i olika former. Det kan t.ex. vara en ice-cream roller, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och varför inte godis eller godisautomat, en enhörning som bajsar godis, eller godisförvaring. En 11-åring gillar sötsaker helt enkelt!

Godis och godisboxar brukar vara en uppskattad julklapp

Pysselsaker i julklapp

Pennor och papper

Du kan också ge 11-åringar förbrukningsvaror i julklapp så som dusch-saker, en kalender med fina pennor.

Almanacka
Doftpennor
Doftpennor
Målarbok för vuxna
Målarbok för vuxna

Pyssel för 11-åringar

11-åriga tjejer brukar gilla pyssel som är lite “vuxnare”. T.ex. pyssel från Panduro, eller textilfärg schabloner, batikfärg, tillverkning av riktiga smycken, målarböcker för vuxna , kattpennvässare och att lära sig t.ex. virka. Varför inte ge henne garn, stickor och lära henne att sticka. Det är riktigt roligt när hon upptäcker att hon faktiskt kan skapa något snyggt själv. Kanske en halsduk kan bli första projektet. Rusta brukar ha fina pysselboxar också.

Bok om att virka söta djur

Bra böcker och filmer till 11-åringar

Snöstorm och kanelhjärtan: Fyra juliga berättelser 

Det är dagen före julafton och en långtradare fullastad med julklappar kör längs glashala vägar i ymnigt snöfall. När lastbilen får sladd och välter blir hela länsvägen blockerad, alla julklappar sprids ut över vägen och ingen kommer fram. Istället måste man ta den alternativa vägen förbi det gamla stationshuset som inrymmer ett kafé och kulturhus som för en tynande tillvaro. Men kaféet börjar nu fyllas av en brokig skara människor som alla har sina alldeles egna anledningar till att ta sin tillflykt just hit, och plötsligt börjar det få liv igen.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn 

En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom. Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn. Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga – kanske till och med farliga – och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

Godnatt Mister Tom 

Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold. Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder – och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom? Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie. Godnatt Mister Tom är en av våra mest älskade böcker och har blivit en klassiker.

Fler böcker

Harry Potter

De Harry Potter böcker som släppts är:

Harry Potter och de Vises sten
Harry Potter och Den flammande bägaren
Harry Potter och Dödsrelikerna
Harry Potter och Hemligheternas Kammare
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter det fördömda barnet
Harry Potter och Fången från Azkaban
Harry Potter och Halvblodsprinsen
Bok Harry Potter en magisk historia

Filmer som hör till serien

De förstatipsen jag har här är Harry Potterrelaterade: Filmbox med Harry Potter filmerna och filmen Fantastiska vidunder och vart man hittar dem (som är en fristående film som också är väldigt spännande om man gillar Harry Potter. Det handlar om hur massa magiska djur/varelser släpps ut i världen.

Harry Potter relaterade saker i julklapp

Gillar 11-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer , målarbok och massa tillbehör som är väldigt roligt att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare Det har också kommit ut en Harry Potterkokbok. Är den 11-åring du ska fira ju tillsammans med intresserad av Harry Potter så kommer hon tycka om att få den här kokboken.

Tillbehören de önskar sig är Herminones hanlsband (tidvändare), trollstav, modeller, spel, den gyllene kvicken 3D-pussel, morgonrock , tofflor och mycket mycket annat. Det enda de inte vill ha från Harry Potterböckerna är att byta bort sitt rum mot skrymslet under trappan. Själv hoppades jag länge på att få ett syrum…men ingen av barnen villa byta mot skrymslet under trappan, TROTS att Harry Potter bodde där.

Fler filmer till 11-åringar

Julklapp till 11-årig tjej

Vad är bra julklappar till 11-åriga tjejer?

Det är inte helt lätt att hitta julklappar till 11-åriga tjejer. Man vill ju inte riskera att köpa något som är alldeles för barnsligt. Julklappar som alltid är populära bland flickor i 11-årsåldern är förstås pengar, ny mobiltelefon, en kaktuslampa och popcorn maskin. Om hon inte redan fått en egen mobiltelefon är det verkligen hög tid nu. Men du ska få lite fler tips på julklappar som är roligare att ge bort. 

Make up spegel med lampor är mycket trendigt just nu

Skönhetsprodukter i julklapp till 11-åriga tjejer

Skönhetsprodukter som funkar till 11-åriga tjejer är t.ex. hårtofsar, hårspännen och läppglans. Glitter brukar vara mycket populärt i alla former, nagellack, nageldekorationer, går-gelé, hårspray, hårtofsar, glittriga smycken och kroppsglitter.

Sedan är det lite olika vad tjejer i den här ålder är intresserade av. Själv önskade jag mig smink när jag fyllde 11 år. Så när min dotter fyllde 11 så trodde jag att smink var det hon önskade sig mest av allt. Jag gav henne en sminklåda och trodde att hon skulle gilla det. Hon höll på länge och väl med att greja inne på sitt rum. När hon väl kom ut var hon sminkad till en haj med huggtänder. Eller om det var en vampyr hon föreställde, jag är lite osäker. Men jag gissar att det var lite tidigt för henne att börja med smink redan. Men om din 11-åring är intresserad så kanske parfymerna Green tea eller Pink sugar passar. Om det är för tidigt för smink lär du ju märka det.

Prylar som 11-åriga tjejer önskar sig i julklapp

Andra idéer kan vara en handväska, fotlänk, lysande meddelandetavla, silverhalsband, sportbag, en riktigt bra bok, spelet Ska vi slå vad och icerollmaker.

Det går ju också att ge 11-åriga tjejer förbrukningsprodukter i julklapp. För barn i den här åldern är det nämligen väldigt viktigt med MÅNGA julklappar. Så varför inte ge dem några extra paket med schampo, balsam, tvål, bodylotion, tandborste och tandkräm. När min yngsta dotter var i den här åldern såg hon antalet julklappar som ett bevis på hur mycket vi tyckte om henne. Då gällde det verkligen att vara påhittig, så att hon inte fick för få julklappar om man jämförde med storasyrran!

Inredning för en 11-årig tjej

Inredning som julklapp till 11-åriga tjejer brukar vara väldigt lyckat. Det kan t.ex. vara en snygg fåtölj, kuddar, gardiner, flamingos, lamadjur, en pläd, en fin kaktuslampa, överkast eller mysiga kuddar att lägga på sängen. Flamingos, enhörningar, sjöjungfrufilt, kaktusar och gärna i kombination med så mycket rosa färg som möjligt.

Det är också väldigt uppskattat att få gammaldags godisburkar fyllda med karameller.

Eller varför inte ge ett presentkort på IKEA, så att hon får välja inredning själv. 11-åriga tjejer är väldigt konstiga. De brukar gilla att gå på IKEA och handla.

Julklapp till 11-årig pojke

Att hitta bra en bra julklapp till 11-årig pojke kan vara riktigt klurigt. Efter att ha pratat med och rådfrågat både barn och pedagoger om bra julklappar hittar du de bästa tipsen på julklappar för 11-åriga pojkar här. Enklaste julklappen är pengar och mobilspel. Men du ska få fler tips här.

Den säkraste julklappen som 11-åriga killar garanterat kommer att gilla är mobilspel i form av t.ex. CS-Go och Fortnight och pengar.

Ge 11-årig pojke saker i julklapp

Saker som kan vara bra att få i julklapp för 11-åriga pojkar: Ryggsäck, keps, presentkort på skor, aktivitetsarmband, presentkort på kläder. När killar är 11 år börjar det vara besvärligt att köpa kläder till dem. De börjar nu vilja vara med och välja kläder själva.

Personlig julklapp till 11-årig pojke

Armband och halsband som graveras med namn eller en fin hälsning hittar du på getpersonal.se.

Fortsatt läsning:

Dela gärna sidan!