Julklapp Till 11-Åring

Behöver du en julklapp till 11-Äring? Det Àr inte helt lÀtt har jag insett. Jag har konsulterat ett antal experter, bÄde bland pedagoger och bland barnen sjÀlva.

Vad Àr en bra julklapp till 11-Äring? En bra julklapp till en 11-Äring Àr mobiltelefon, godis, TV-spel, stjÀrnkikare, elstötsspel och en sockervaddsmaksin. En 11-Äring tycker ocksÄ om att fÄ en bra film eller bok i julklapp. Fler bra presenter till 11-Äringar Àr smycken och inredning.

Vad Àr en bra julklapp till en 11-Äring
Vad Àr en bra julklapp till en 11-Äring?

Men fortsÀtt gÀrna lÀsa sÄ ska du fÄ fler bra tips pÄ julklappar till en 11-Äring.

BĂ€sta julklappen till en 11-Ă„ring

NÀr man Àr 11 Är skiljer det mycket mellan mellan vad tjejer önskar sig och vad killar önskar sig. PÄ den hÀr sidan hittar du förslag pÄ julklappar som passar bÄda. Det som verkar stÄ högst pÄ alla önskelistor Àr en mobiltelefon av senaste modell. Det Àr nÄgot som de flesta familjer varken vill eller kan ge sina barn. DÀrför har jag samlat mÄnga andra förslag hÀr, julklappar som bÄde passar tjejer och killar. Jag vill hjÀlpa dig att hitta en julklapp till 11-Äringar som inte kostar en förmögenhet men som de ÀndÄ blir glada av att fÄ.

Storytel talböcker

LÀs mer och bestÀll


Presentkort Àr en bra julklapp till 11-Äring

En bra julklapp till de flesta 11-Äringar Àr presentkort i olika former. Det kan t.ex. vara bio, klÀder eller presentkort pÄ mobilspel. Ska du ge bort biopresentkort kan det vara en kul idé att köpa en pÄse popcorn och slÄ in tillsammans med biobiljetterna.

BÀsta julklappen till 11-Äring Àr tv-spel

Den bÀsta presenten jag gett min egen son nÀr han var omkring 11 Är var ett Gameboy. PÄ den tiden var det det coolaste en liten pojke kunde ha. NÀr han fick den sÄ grÀt han. Först trodde jag att jag hade misslyckats helt. Men det var tvÀrt om. Det var precis rÀtt och han hade trott att han aldrig skulle fÄ en sÄdan. Han blev sÄ glad att han grÀt. Jag tÀnker ofta pÄ den gÄngen och försöker hitta lika bra julklappar till barnen. Idag Àr det Nintendo som Àr motsvarande önskedröm för barnen, om de inte fÄr mobilspel istÀllet förstÄs.

En bra julklapp till 11-Äring Àr TV-spel: Just dance, Crash Bandycoot,

 Nintendo Switch
Nintendo Switch

Mobil i julklapp till 11-Ă„ring

Om hon eller han inte redan fĂ„tt en mobiltelefon Ă€r det hög tid nu. Det mĂ„ste inte vara en ny mobiltelefon för 7000 kr. Det tycker i alla fall jag Ă€r vĂ€ldigt onödigt. Det Ă€r dumt att ge barnen sĂ„ dyra och fina telefoner att de riskerar att bli rĂ„nade pĂ„ dem. En gammal Ă€rvd smartphone fungerar och Ă€r inte lika stöldbegĂ€rlig. Till mobilen finns det mĂ„nga fina julklappar till 11-Ă„ringar: powerbank i form av en enhörning, mobilskal och riktigt bra hörlurar. 11-Ă„riga tjejer gillar just nu flamingos, lamor och enhörningar. De mobilskal killar vĂ€ljer Ă€r mer diskreta. För mobilskal Ă€r det ocksĂ„ vĂ€ldigt poppis med marmor. Mobilskalen ska helst vara frĂ„n Ideal of Sweden. Visst Ă€r de ganska dyra
men jag köpte ett till min dotter. Jag tĂ€nkte att kostar det inte mer Ă€n 300 kr att ligga pĂ„ topp och ha det allra coolaste sĂ„ Ă€r det ok faktiskt. Det Ă€r ju inga mĂ€rkesklĂ€der för flera tusen. Utan bara ett mobilskal som gör att man Ă€r trendigast i klassen.

Den senaste modellen av iPhone verkar stÄ högst upp pÄ alla barns önskelistor. Varför inte förnya den gamla som de redan har med ett nytt mobilskal istÀllet. Att köpa den senaste mobiltelefonen till barnen Àr förmodligen vÀldigt fÄ som vill eller har rÄd med. Eller en TV för telefonen.

Ljudboksabonnemang
Mobilabonnemang hos Hallon
HörlurshÄllare
Hörlurar med riktigt bra ljud.
Hörlurar med riktigt bra ljud.

Gillar han eller hon musik kan det vara en kul julklapp att fÄ en skiva med idolen pÄ. Kolla upp aktuella idoler
de kan vÀxla varje vecka!


Ge aktiviteter i julklapp

IstÀllet för att fÄ fler prylar kan du kanske ge 11-Äringen aktiviteter i julklapp. Kanske kan hon eller han fÄ ett nytt intresse genom den julklapp du ger. Det kan t.ex. vara en danskurs, badhuskort eller badmintontrÀning.

En bra idé Àr ocksÄ att ge den 11-Äringen nÄgon ny aktivitet i julklapp. Kanske betala nÀsta termins dans, fotboll, tvÀrflöjt eller vad hon eller han nu Àr intresserad av. Eller varför inte ge bort en termin av nÄgot helt nytt? Kanske skateboard, konst eller simning. Det kan leda till ett helt nytt intresse som 11-Äringen annars inte haft.

Det kan ocksÄ vara kul att fÄ prylar för att utföra aktiviteterna som t.ex. en skateboard och hjÀlm. Det kanske verkar lite skrÀmmande först, men i den hÀr Äldern lÀr de sig Äka vÀldigt snabbt.

skateboard
skateboard
HjÀlm
HjÀlm
Skatebaordkurs
Skatebaordkurs

Spel

Spel brukar ju vara en vÀldigt uppskattad julklapp av 11-Äringar. Det kan vara bÄde sÀllskapsspel som hela familjen kan samlas runt eller TV-spel.

Sheriffen av Nottingham - hÀr gÀller det att fÄ med sig alla sina varor in i staden. Kanske behöver du ljuga eller betala sheriffen en muta.
Sheriffen av Nottingham – hĂ€r gĂ€ller det att fĂ„ med sig alla sina varor in i staden. Kanske behöver du ljuga eller betala sheriffen en muta.
Ett kul spel för hela familjen. Man fĂ„r olika uppdrag och familjen slĂ„r vad huruvida man klar sitt uppdrag eller inte. Vinner gör den som har mest <a class=pengar. Det Ă€r bĂ„de kunskapsfrĂ„gor och fysiska uppdra dĂ€r man till exempel ska klara att sitta i jĂ€garvila en minut, gĂ„ ner i brygga osv. ” class=”wp-image-63380″/>
Ett kul spel för hela familjen. Man fÄr olika uppdrag och familjen slÄr vad huruvida man klar sitt uppdrag eller inte. Vinner gör den som har mest pengar. Det Àr bÄde kunskapsfrÄgor och fysiska uppdra dÀr man till exempel ska klara att sitta i jÀgarvila en minut, gÄ ner i brygga osv.
Det klassiska spelet den försvunna diamanten Àr fortfarande mycket kul att spela bÄde tillsammans med kompisarna och med familjen.
Det klassiska spelet den försvunna diamanten Àr fortfarande mycket kul att spela bÄde tillsammans med kompisarna och med familjen.

Pengar i julklapp till 11-Ă„ring

Att fÄ pengar Àr en uppskattad present i den hÀr Äldern. Det innebÀr trots all en viss frihet att sjÀlv kunna köpa sig det man vill ha.

Vad önskar sig en 11-Äring i julklapp?

Tuffa prylar till 11-Ă„ringar

Riktigt cool vÀckarklocka med ir, Leonardo da Vinchi trÀmodeller, hemligthetsberavande 3D-pussel, spel dÀr man fÄr elstötar, actionkamera, spacerail frÄn coolstuff eller en stjÀrnprojektor. Att fÄ presentkort pÄ biobesök kan ocksÄ vara kul. Eller ett mikroskop.

Inredning som en 11-Ă„ring gillar

BÄde killar och tjejer gilla att fÄ ny inredning till sina rum. Det kan t.ex. vara en fin rymdtavla, plansch, nÄgon fin lampa eller varför inte en riktigt hÀftig vÀckarklocka.

NÄgot fint att hÀnga pÄ vÀggen
NÄgot fint att hÀnga pÄ vÀggen
En lysande bok
En lysande bok
Solsken i burk
Solsken i burk

Godis och sötsaker

Det kan ocksÄ vara en kul idé med en candy grabber eller popcornmaskin. Barn i 11-ÄrsÄldern börjar intressera sig för matlagning och bakning. De tycker om att tillaga snacks i olika former. Det kan t.ex. vara en ice-cream roller, popcornmaskin, sockervaddsmaskin och varför inte godis eller godisautomat, en enhörning som bajsar godis, eller godisförvaring. En 11-Äring gillar sötsaker helt enkelt!

Godis och godisboxar brukar vara en uppskattad julklapp

Pysselsaker i julklapp

Pennor och papper

Du kan ocksÄ ge 11-Äringar förbrukningsvaror i julklapp sÄ som dusch-saker, en kalender med fina pennor.

Almanacka
Doftpennor
Doftpennor
MÄlarbok för vuxna
MÄlarbok för vuxna

Pyssel för 11-Äringar

11-Ă„riga tjejer brukar gilla pyssel som Ă€r lite “vuxnare”. T.ex. pyssel frĂ„n Panduro, eller textilfĂ€rg schabloner, batikfĂ€rg, tillverkning av riktiga smycken, mĂ„larböcker för vuxna , kattpennvĂ€ssare och att lĂ€ra sig t.ex. virka. Varför inte ge henne garn, stickor och lĂ€ra henne att sticka. Det Ă€r riktigt roligt nĂ€r hon upptĂ€cker att hon faktiskt kan skapa nĂ„got snyggt sjĂ€lv. Kanske en halsduk kan bli första projektet. Rusta brukar ha fina pysselboxar ocksĂ„.

Bok om att virka söta djur

Bra böcker och filmer till 11-Äringar

Snöstorm och kanelhjÀrtan: Fyra juliga berÀttelser 

Det Àr dagen före julafton och en lÄngtradare fullastad med julklappar kör lÀngs glashala vÀgar i ymnigt snöfall. NÀr lastbilen fÄr sladd och vÀlter blir hela lÀnsvÀgen blockerad, alla julklappar sprids ut över vÀgen och ingen kommer fram. IstÀllet mÄste man ta den alternativa vÀgen förbi det gamla stationshuset som inrymmer ett kafé och kulturhus som för en tynande tillvaro. Men kaféet börjar nu fyllas av en brokig skara mÀnniskor som alla har sina alldeles egna anledningar till att ta sin tillflykt just hit, och plötsligt börjar det fÄ liv igen.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn 

En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling mĂ€rkliga fotografier. SextonĂ„rige Jacob tror inte lĂ€ngre pĂ„ de historier hans farfar brukade berĂ€tta för honom. Skrönorna om barnen med mĂ€rkliga förmĂ„gor Ă€r bedrĂ€gliga minnen frĂ„n hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier Ă€r sĂ„klart bara ett av farfars alla pĂ„hitt. Men omstĂ€ndigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlĂ€gsen ö utanför Wales kust och till de fallfĂ€rdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn. Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstĂ„ en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de mĂ„ste ha varit mer Ă€n bara mĂ€rkliga – kanske till och med farliga – och att de inte skeppades ivĂ€g till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt stĂ„r det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

Godnatt Mister Tom 

Under andra vĂ€rldskriget evakueras Willie Beech frĂ„n London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold. Hos Mister Tom möter Willie för första gĂ„ngen i sitt liv vĂ€nlighet. Han fĂ„r Ă€ta sig mĂ€tt, han fĂ„r klĂ€der – och han fĂ„r sova i en egen sĂ€ng. Han möter snĂ€lla mĂ€nniskor och fĂ„r nya vĂ€nner. Men det lyckliga livet avbryts nĂ€r hans mamma plötsligt hĂ€mtar hem honom. Dagar och veckor gĂ„r utan att Mister Tom fĂ„r nĂ„got livstecken frĂ„n Willie. Har nĂ„gonting hĂ€nt honom? Mister Tom i vĂ€g till London för att söka efter Willie. Godnatt Mister Tom Ă€r en av vĂ„ra mest Ă€lskade böcker och har blivit en klassiker.

Fler böcker

Harry Potter

De Harry Potter böcker som slÀppts Àr:

Harry Potter och de Vises sten
Harry Potter och Den flammande bÀgaren
Harry Potter och Dödsrelikerna
Harry Potter och Hemligheternas Kammare
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter det fördömda barnet
Harry Potter och FÄngen frÄn Azkaban
Harry Potter och Halvblodsprinsen
Bok Harry Potter en magisk historia

Filmer som hör till serien

De förstatipsen jag har hÀr Àr Harry Potterrelaterade: Filmbox med Harry Potter filmerna och filmen Fantastiska vidunder och vart man hittar dem (som Àr en fristÄende film som ocksÄ Àr vÀldigt spÀnnande om man gillar Harry Potter. Det handlar om hur massa magiska djur/varelser slÀpps ut i vÀrlden.

Harry Potter relaterade saker i julklapp

Gillar 11-Ă„ringen Harry Potter? I sĂ„ fall finns det ju bĂ„de böcker, filmer , mĂ„larbok och massa tillbehör som Ă€r vĂ€ldigt roligt att fĂ„. TĂ€nk dig en egen trollstav, en tidvĂ€ndare Det har ocksĂ„ kommit ut en Harry Potterkokbok. Är den 11-Ă„ring du ska fira ju tillsammans med intresserad av Harry Potter sĂ„ kommer hon tycka om att fĂ„ den hĂ€r kokboken.

Tillbehören de önskar sig Ă€r Herminones hanlsband (tidvĂ€ndare), trollstav, modeller, spel, den gyllene kvicken 3D-pussel, morgonrock , tofflor och mycket mycket annat. Det enda de inte vill ha frĂ„n Harry Potterböckerna Ă€r att byta bort sitt rum mot skrymslet under trappan. SjĂ€lv hoppades jag lĂ€nge pĂ„ att fĂ„ ett syrum
men ingen av barnen villa byta mot skrymslet under trappan, TROTS att Harry Potter bodde dĂ€r.

Fler filmer till 11-Ă„ringar

Julklapp till 11-Ă„rig tjej

Vad Àr bra julklappar till 11-Äriga tjejer?

Det Àr inte helt lÀtt att hitta julklappar till 11-Äriga tjejer. Man vill ju inte riskera att köpa nÄgot som Àr alldeles för barnsligt. Julklappar som alltid Àr populÀra bland flickor i 11-ÄrsÄldern Àr förstÄs pengar, ny mobiltelefon, en kaktuslampa och popcorn maskin. Om hon inte redan fÄtt en egen mobiltelefon Àr det verkligen hög tid nu. Men du ska fÄ lite fler tips pÄ julklappar som Àr roligare att ge bort. 

Make up spegel med lampor Àr mycket trendigt just nu

Skönhetsprodukter i julklapp till 11-Äriga tjejer

Skönhetsprodukter som funkar till 11-Äriga tjejer Àr t.ex. hÄrtofsar, hÄrspÀnnen och lÀppglans. Glitter brukar vara mycket populÀrt i alla former, nagellack, nageldekorationer, gÄr-gelé, hÄrspray, hÄrtofsar, glittriga smycken och kroppsglitter.

Sedan Àr det lite olika vad tjejer i den hÀr Älder Àr intresserade av. SjÀlv önskade jag mig smink nÀr jag fyllde 11 Är. SÄ nÀr min dotter fyllde 11 sÄ trodde jag att smink var det hon önskade sig mest av allt. Jag gav henne en sminklÄda och trodde att hon skulle gilla det. Hon höll pÄ lÀnge och vÀl med att greja inne pÄ sitt rum. NÀr hon vÀl kom ut var hon sminkad till en haj med huggtÀnder. Eller om det var en vampyr hon förestÀllde, jag Àr lite osÀker. Men jag gissar att det var lite tidigt för henne att börja med smink redan. Men om din 11-Äring Àr intresserad sÄ kanske parfymerna Green tea eller Pink sugar passar. Om det Àr för tidigt för smink lÀr du ju mÀrka det.

Prylar som 11-Äriga tjejer önskar sig i julklapp

Andra idéer kan vara en handvÀska, fotlÀnk, lysande meddelandetavla, silverhalsband, sportbag, en riktigt bra bok, spelet Ska vi slÄ vad och icerollmaker.

Det gĂ„r ju ocksĂ„ att ge 11-Ă„riga tjejer förbrukningsprodukter i julklapp. För barn i den hĂ€r Ă„ldern Ă€r det nĂ€mligen vĂ€ldigt viktigt med MÅNGA julklappar. SĂ„ varför inte ge dem nĂ„gra extra paket med schampo, balsam, tvĂ„l, bodylotion, tandborste och tandkrĂ€m. NĂ€r min yngsta dotter var i den hĂ€r Ă„ldern sĂ„g hon antalet julklappar som ett bevis pĂ„ hur mycket vi tyckte om henne. DĂ„ gĂ€llde det verkligen att vara pĂ„hittig, sĂ„ att hon inte fick för fĂ„ julklappar om man jĂ€mförde med storasyrran!

Inredning för en 11-Ärig tjej

Inredning som julklapp till 11-Äriga tjejer brukar vara vÀldigt lyckat. Det kan t.ex. vara en snygg fÄtölj, kuddar, gardiner, flamingos, lamadjur, en plÀd, en fin kaktuslampa, överkast eller mysiga kuddar att lÀgga pÄ sÀngen. Flamingos, enhörningar, sjöjungfrufilt, kaktusar och gÀrna i kombination med sÄ mycket rosa fÀrg som möjligt.

Det Àr ocksÄ vÀldigt uppskattat att fÄ gammaldags godisburkar fyllda med karameller.

Eller varför inte ge ett presentkort pÄ IKEA, sÄ att hon fÄr vÀlja inredning sjÀlv. 11-Äriga tjejer Àr vÀldigt konstiga. De brukar gilla att gÄ pÄ IKEA och handla.

Julklapp till 11-Ă„rig pojke

Att hitta bra en bra julklapp till 11-Ärig pojke kan vara riktigt klurigt. Efter att ha pratat med och rÄdfrÄgat bÄde barn och pedagoger om bra julklappar hittar du de bÀsta tipsen pÄ julklappar för 11-Äriga pojkar hÀr. Enklaste julklappen Àr pengar och mobilspel. Men du ska fÄ fler tips hÀr.

Den sÀkraste julklappen som 11-Äriga killar garanterat kommer att gilla Àr mobilspel i form av t.ex. CS-Go och Fortnight och pengar.

Ge 11-Ă„rig pojke saker i julklapp

Saker som kan vara bra att fÄ i julklapp för 11-Äriga pojkar: RyggsÀck, keps, presentkort pÄ skor, aktivitetsarmband, presentkort pÄ klÀder. NÀr killar Àr 11 Är börjar det vara besvÀrligt att köpa klÀder till dem. De börjar nu vilja vara med och vÀlja klÀder sjÀlva.

Personlig julklapp till 11-Ă„rig pojke

Armband och halsband som graveras med namn eller en fin hÀlsning hittar du pÄ getpersonal.se.

Fortsatt lÀsning:

Dela gÀrna sidan!