Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Julklapp 6-Åring 2023

Hur ska man hitta en julklapp till en 6-åring 2023? Dags att köpa julklapp till en 6-åring i din närhet? Att hitta en bra julklapp till 6-åring är jättelätt. Det finns massor av bra presenter som både tjejer och killar tycker om. 6-åringar är nyfikna på världen och livet. De gillar att leka, röra sig och tycker om fina saker.

Julklappstips för en 6-åring inkluderar pysselsaker, sällskapsspel, kläder, godis, pussel, Albert appen för skolbaserat lärande, årskort till Junibacken för sagoupplevelser, Storytel prenumeration för talböcker och personliga böcker där barnet är huvudkaraktär. En hoppborg kan också vara en bra julklapp för att utnyttja överskottsenergi inomhus.

Vad är en bra julklapp till en 6-åring?

Bästa julklappen till en 6-åring 2023?

Att hitta den perfekta julklappen till en 6-åring kan vara en utmaning, men det finns många bra alternativ. För både pojkar och flickor i denna ålder är pysselsaker, sällskapsspel, kläder, godis, pussel och böcker utmärkta val. En pulka, förstoringsglas, matlagningssaker, gosedjur, enhörningssmycken och material för kojbygge är också populära gåvor som främjar kreativitet och utomhusaktiviteter.

För sexåriga flickor finns det särskilda presentidéer som gör-det-själv armbandskit, håraccessoarer, smyckeskrin, Lego Friends, dockor och smink. Leksaker som Greta Gris är också ofta uppskattade. Det är viktigt att komma ihåg att den bästa presenten till en 6-åring inte bara ska glädja barnet utan också kännas meningsfull för föräldern. Idealiska gåvor bör uppmuntra till fysisk aktivitet eller intellektuell stimulans, vilket bidrar till barnets övergripande utveckling.

Fysisk Aktivitet och Utomhuslek

Att gå ut och leka i snön är mysigt! Samla familjen och gör en utflykt till pulkabacken. Viktig utrustning här är förstås pulka, snowracer eller åklapp. Ta med termos och en extra god matsäck! Eller ge 6-åringen skidor eller skridskor i julklapp. Även här kan det bli något som hela familjen gör gemensamt.

Något träningsrelaterat, om hon sysslar med idrott? Sporttillbehör så som bollar, mål, racketar etc. En rolig julklapp till 6-åring kan också vara någon ny fritidsaktivitet, tennis, ridning eller dans. Något som hon eller han annars inte hade provat på.

Pulka

En helt vanlig pulka är en bra present att ge en sexåring. En pulka ger massor av utomhusaktivitet och glädje under vintern, perfekt för snöiga dagar.

Snowracer

6-åringen själv vill hellre ha en snowracer i julklapp. En snowracer erbjuder spännande och fartfyllda vinteräventyr, en favorit bland många 6-åringar (ända tills de ska dra den upp för backen).

roliga vinterleksaker att ge barn i present

Hoppborg i julklapp till en 6 åring

Har 6 åringen också massa energi de behöver göra av med? Då kan en hoppborg vara den ultimata julklappen till honom eller henne. Min dotter hade verkligen behövt den här när hon var liten. Här kan de hoppa, skutta och krypa omkring. Det här är en hoppborg i lagom storlek att använda inomhus. Hoppborgen passar barn mellan 3 och 6 år. Ett jättebra sätt att göra av med energi när det är vinter och kallt ute.

Utbildande och Lärande

När julen närmar sig ställs många föräldrar och närstående inför frågan om vad som är den perfekta julklappen för till honom eller henne. Bland de mest uppskattade gåvorna finns sagoböcker som Kapten Kalsong och Alfons Åberg, pedagogiska leksaker som magneter och kalejdoskop, och roliga sällskapsspel som ’Den försvunna diamanten’ och ’Looping Louie’. Dessutom finns det interaktiva och lärorika alternativ som DIY-solsystem och pussel, vilka erbjuder både underhållning och kunskap. Låt oss utforska några av de bästa julklappsideerna för 6-åringar.

Solsystemet DIY

Detta är en lärorik och interaktiv leksak som introducerar barn till rymden och vetenskapliga koncept.

Fem myror lära sig läsa bokstäver

6-åringar tycker om att få spel i julklapp där de får lära sig nya saker. Det är ett pedagogiskt spel som kombinerar rolig lek med att lära sig läsa.

Fem myror spel för barn som ska lära sig läsa

Kalejdoskop

Ett kalejdoskop erbjuder visuell fascination och stimulerar barnets nyfikenhet och fantasi. Det är en bra present att ge barn.

Kalejdoskop i present

Magnet hästsko

En magnetisk hästsko lär barn om grundläggande fysik på ett lekfullt och interaktivt sätt.

Magnet hästsko

Förstoringsglas

Ett förstoringsglas uppmuntrar till utforskande och nyfikenhet på omvärlden för små upptäckare.

Förstoringsglas är en rolig present att ge ett barn i födelsedagspresent

Interaktiv jordglob

En interaktiv jordglob är både utbildande och underhållande, perfekt för att upptäcka världen. Det är pedagogiska leksaker som underlättar inlärning.

Fia med knuff

’Fia med knuff’ är ett roligt och spännande sällskapsspel som lär barn taktik och turas om. Passar bra för barn 6 år gamla.

Kapten Kalsong

Den galna humorn i Kapten kalsong brukar bli mycket uppskattad. Boken erbjuder skratt och underhållning genom sin humor, vilket kan öka intresset för läsning.

rolig bok för barn att läsa

Listigt Alfons Åberg

Det är lätt att identifiera sig med Alfons Åberg. Hjälper barn att känna igen och förstå vardagliga situationer och känslor genom Alfons relaterbara äventyr.

rolig bok för mindre barn Listigt Alfons Åberg

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är en klassiker som både stora och små barn älskar. Ett spännande äventyrsspel som utmanar barns problemlösning och strategiskt tänkande. En bra gåva att ge till 6 åringen!

Spel den försvunna diamanten är en bra present till barn

Bajskorvspel fiska bajs

Ett humoristiskt och underhållande spel som garanterar skratt och glädje under spelstunden. Det är ett väldigt roligt spel när man är 6 år.

Loopin Louie spel

I detta spelet gäller det att skydda sina hönor mot Louie, den galna piloten. ’Loopin Louie’ är ett actionfyllt spel som utmanar barnens reaktion och hand-öga-koordination.

loopin louie är ett kul spel för barn i alla åldrar

Pussel i julklapp till 6 åring

Pussel är en ganska underskattad julklapp som jag skulle vilja lyfta fram. Ett pussel erbjuder massor av sysselsättning, speciellt barn brukar pussla sina pussel massor av gånger. Det finns massor av fina motiv att välja mellan och antalet pusselbitar anpassar man efter vad man tror att barnet klarar av. Det här pusslet har 100 biter och det rekommenderas till barn som är 6 år och äldre. Ett pussel är dessutom en väldigt billig julklapp.

Zoo MixMax

Zoo mixmax är ett kul spel för 6-åringar. ’Zoo MixMax’ är ett kreativt och lärorikt spel som kombinerar djur och roliga kombinationer för barn.

Spel Zoo MixMaz från 5 år

Spel Vildkatten

Ett spel som går ut på att så snabbt som möjligt hitta bildkorten på spelplanen. Tar ca 20 min, lagom för 6-åringar. ’Vildkatten’ är ett snabbt och spännande observationspel som passar perfekt för barns åldersgrupp.

Spel vildkatten i present till barn

Memory

Klassiskt Memory-spel som stärker barnets minne och koncentrationsförmåga på ett roligt sätt.

pippi memory i present till barn

Spel Levande charader

’Levande charader’ är ett aktivt och socialt spel som främjar barnets kreativitet och samarbetsförmåga. Passar barn som är 5 6 år gamla.

Spel Levande charader från 5 år

Kinaschack spel

Kinaschack är ett klassiskt spel som passar bra att ge en 6-åring i julklapp. Det är ett roligt spel som de kommer spela under många år framåt.

kinaschack

Storytel talböcker

Nästa julklapp jag verkligen vill rekommendera är Storytel. Det är en prenumeration på talböcker. Det är en fantastisk julklapp både till 6-åringar och resten av familjen. Barn brukar älska att lyssna sagor. Jag vill speciellt rekommendera Storytel, eftersom de har ett enormt utbud för både barn och vuxna. Här kan man lyssna på hur många böcker man vill för samma fasta månadskostnad. Ge 6-åringen en riktig sagoskatt i julklapp!

Albert

Vill du ge en 6-åring (och övriga barn i familjen) ett stort försprång i skolan kan Albert appen vara en riktigt rolig julklapp. Här leker man och spelar – samtidigt som man lär sig. Albert är utvecklad utifrån skolans läroplan, så barnet får kunskaper som hon eller han kommer att ha glädje av i skolan. Ibland har Albert erbjudanden med resten av månaden gratis och liknande. Det är bra, för då kan ni ju testa utan att det behöver kosta något om barnen mot förmodan nu inte skulle tycka om appen.

Kreativitet och Pyssel för Barn

Julklappar som inspirerar till kreativitet och pyssel är perfekta för 6-åringar. Dessa gåvor erbjuder inte bara timmar av nöje, utan stärker också barnens finmotorik och kreativa tänkande. Från målarset och pärlplattor till pysselböcker och färgglada pennor, det finns en mängd alternativ som uppmuntrar till konstnärligt uttryck och lärande. En välvald pysselgåva kan bli en kär del av barnets vardag och ge glädje för hela familjen.

Pärlor Hama för pärlplattor

Köp pärlor och pärlplattor, det brukar barn gilla. Det går att hitta väldigt fina beskrivningar på figurer man kan pärla på Pinterest!

Pärlor trä Djeco

Uppmuntrar till finmotorisk utveckling och kreativitet, ger barn en känsla av prestation när de skapar egna mönster. Du kan hitta mycket fint under 200 kr.

Stora pyssellådan

En stor pyssellåda är en fantastisk julklapp som ger oändliga möjligheter till kreativt skapande. Den innehåller allt barn behöver för timmar av roligt pyssel.

Pyssel hårklämmor och smycken

Ett pysselset för att tillverka egna hårspännen och juveler är en bra present till en 6-årig flicka. Ett pysselset för att skapa egna smycken och hårklämmor främjar kreativitet och personligt uttryck.

Pysselkitt för att göra halsband och hårsmycken

Målarlåda stor

En bra present att ge är en stor uppsättning av målarverktyg som uppmuntrar till kreativitet och konstnärlig utforskning.

Målarlåda med mycket innehåll

Suddgummi doftsudd

Gör radering roligare och lägger till en sensorisk upplevelse till tecknandet.

doftsudd körsbär

Glitterpennor

Glitterpennor är en bra present som ger extra glans och glamour till alla konst- och hantverksprojekt, stimulerar kreativiteten.

glitterpennor är en bra present till barn som gillar att pyssla

Doftpennor

Doftpennor är en bra present, som stimulerar sinnena och uppmuntrar till kreativitet och konstnärligt uttryck i tecknande och färgläggning.

Färgpennor

Detta är ett måste i varje barns pysselutrustning, perfekt för teckning, färgläggning och konstnärlig utforskning.

present till barn färgpennor

Enhörning Målarbok

Ge barnet en magisk och fantasifull upplevelse medan de utvecklar sin finmotorik genom färgläggning.

Pysselbok

En pysselbok med grävmaskinstema är perfekt för små byggare som gillar att vara kreativa. Pysselböcker är en bra present till barn i den här åldern.

Pysselbok med grävmaskiner i present till barn

Lek och Konstruktion

Konstruktionsleksaker som Lego, byggklossar och andra byggrelaterade spel är en utmärkt julklapp för 6-åringar. Dessa leksaker främjar inte bara kreativitet och fantasi, utan bidrar även till barnets utveckling inom matematik och logiskt tänkande. Genom att bygga och konstruera lär sig barn om grundläggande fysiska principer som hållfasthet och balans, samtidigt som de har roligt. Dessa leksaker erbjuder långvarigt värde och kan användas under flera år, vilket gör dem till en perfekt gåva för nyfikna och kreativa unga sinnen.

Pussel dinosaurier 100 bitar

Pussel med runt 100 bitar är lagom mycket att ge i julklapp till en sexåring. Pussel utvecklar problemlösningsförmåga och tålamod, samtidigt som det ger kunskap om dinosaurier.

Klossar kaplastavar

Kapla stavar är en kul julklapp för hela familjen. Det går att bygga mer avancerade byggen med dem. Kaplastavar är perfekta för konstruktion och kreativt byggande, bra för utveckling av finmotorik.

Roliga leksaker för barn gjorda av trä

Mekano trä

Ett klassiskt trämekano från Brio kommer göra 6-åringen väldigt glad. Ett trämekano-set främjar teknisk förståelse och kreativt byggande, en utmanande och rolig aktivitet.

Lego Disney Musse och Mimmi campar

Detta LEGO-set kombinerar Disneys charm med LEGOs kreativa byggande, perfekt för små fans. Lego är pedagogiska leksaker som är väldigt roliga.

LEGO Friends

LEGO Friends-set erbjuder timmar av kreativt lek och byggande, och uppmuntrar till vänskap och samarbete. Passar från 6 år.

Lego

Vill du ge bort ett svårare legobygge kanske en polisstation är en bra idé. En LEGO polisstation är ett utmanande byggprojekt som stimulerar barnets problemlösningsförmåga och kreativitet. Passar från 6 år.

fina legobyggen att ge barn i födelsedagspresent

Lego slott Anna och Elsa 5 +

LEGO slott med Anna och Elsa från Frost är en dröm för alla små fans, kombinerar byggande och fantasi.

Lego slott Anna och Elsa

Lego

Ett stort paket med lösa LEGO-bitar erbjuder oändliga möjligheter för kreativt byggande.

lösa legobitar stort paket

Set för att Bygga Koja

Minns du hur roligt det var att bygga koja när du var barn. Man samlade ihop husets alla madrasser, täcken, kuddar och soffkuddar. Sedan kunde man bygga upp det vackraste palatset. Det blev lite stökigt kanske? Men dagens barn har det betydligt enklare. Det finns ramverk för kojbyggandet, så man får dem stabila och hållbara. Det är som innebandybollar som du trycker in pinnar i. Så de kan varieras i all oändlighet. Allt man behöver göra sedan är att täcka kojan med lakan. Det här är en julklapp som alla barn i familjen kommer älska.

Uttrycksfulla Aktiviteter för Barn

För den som söker julklappar som främjar kreativitet och personligt uttryck är det en god idé att titta på leksaker och aktiviteter som tillåter barn att utforska sin kreativa sida. Från att skapa egna temporära tatueringar till att måla och designa, dessa leksaker erbjuder en värdefull möjlighet för barn att uttrycka sin individualitet och kreativitet. Dessa typer av aktiviteter är inte bara roliga, utan hjälper också till att utveckla finmotorik, konstnärliga färdigheter och självförtroende hos barn. Idealiska för små konstnärer och framtida designers, dessa gåvor kommer att ge glädje och uppmuntra till kreativt uttryck.

Tatueringspennor

Det är också kul att få tatueringspennor i klapparna. Möjliggör kreativt skapande och personlig expression genom att designa egna temporära tatueringar.

tatueringspennor

LOL pennfodral

Ett stilfullt och trendigt tillbehör som gör skoldagen roligare och mer organiserad.

LOL pennfodral rosa

Slime

Pruttlera och slajm är något barnen själva brukar gilla. MEN se upp, slajm som klistras på tapeten eller läggs löst i nattduksbordet orsakar fettfläckar.

Drömfångare DIY set

En kreativ aktivitet som resulterar i en vacker dekoration, perfekt för att stimulera barns hantverksintresse.

Fingerfärg

Ger barn möjlighet att experimentera med färg och form på ett roligt och taktilt sätt.

Staffli för barn

Ge 6 åringen ett staffli och akvarellfärger om du vill slå på stort. Inspirerar till större konstnärliga projekt och ger barn en känsla av att vara en ”riktig” konstnär.

Faber-Castell Vattenfärger

Ger barn möjligheten att experimentera med färgblandning och skapa egna konstverk.

Hårtillbehör för barn

Uppmuntrar till självuttryck och personlig stil, perfekt för små modeintresserade. Hårtillbehör är en utmärkt julklapp för barn som gillar att uttrycka sin personliga stil. Det ger dem chansen att leka med olika frisyrer och färger.

hårsaker i present

Frisyrhuvud

Ett frisyrhuvud erbjuder timmar av styling och kreativt lek, perfekt för små frisörer.

Personlig Utveckling och Rollspel

Julklappar som främjar rollspel och personlig utveckling är fantastiska för 6-åringar, oavsett kön. Leksaker och tillbehör som uppmuntrar till utklädnad och fantasifulla lekar öppnar en värld av äventyr och kreativitet. Genom dessa lekar får barnen möjlighet att utforska olika roller, från superhjältar till sjörövare, och utveckla sin fantasi och sociala färdigheter. Sådana leksaker är inte bara underhållande, utan också viktiga för barnets emotionella och kreativa utveckling.

Docka

Rubens Barns mjuka docka ”Emil Teddy Original” är en idealisk julklapp för 6-åringar, med sin kramvänliga storlek och detaljerade, handgjorda design som uppmuntrar till omsorgsfull lek.

Transformers

Om du frågar en 6-årig pojke så är transformers något av det coolaste man kan köpa i en affär. Transformers är en spännande och fantasieggande leksak som fascinerar många 6-åringar med sin förmåga att förändras.

Handdockor Lejon och Panda

Handdockor föreställande lejon och panda ger 6-åringar chansen att utforska sin fantasi och berättarförmåga genom roliga och uppfinningsrika lekar.

Radiostyrd bil BB Junior

Det finns även radiostyrda bilar som är gjorda för att hanteras av yngre barn. Perfekt för att utveckla motoriska färdigheter och koordination hos yngre barn, anpassad för deras storlek och skicklighetsnivå.

radiostyrd bil som passar för mindre barn Blixten Disney

Superman actionfigur

Inspirerar till kreativ lek och hjälper barn att skapa sina egna äventyr och berättelser.

Tatueringar

Tatueringar är något barn gillar, se till att du hittar rätt motiv till 6 åringen du ska fira jul tillsammans med bara. Det finns tatueringar för alla barn faktiskt: enhörningar, fjärilar, spindlar och drakar.

Tatueringar my little pony

Lektält Pippi

Ett Pippi Lektält skapar en fantasifull lekplats för barn och främjar kreativitet och äventyrslust.

Prinsessklänning

En prinsessklänning är en dröm för många 6-åriga flickor, perfekt för sagolik lek och utklädnad.

Sjörövare Pirat utrustning

6-åriga killar brukar tycka mycket om att klä ut sig. Sjörövare brukar vara en av favoritlekarna. Ett piratpaket med väska, piratmössa, pistol och ögonlapp kan vara praktiskt när 6-åringen ska råna föräldrarna på lördagsgodiset.

sjörövarleksaker piratgrejer i present till barn

Pirat utklädningskläder

Uppmuntrar till rollspel och kreativitet, perfekt för lekar som stimulerar fantasin och sociala färdigheter. Det främjar barns fantasi och ger dem möjlighet att utforska olika roller och scenarion.

Prinsessklänning Snövit

Utklädningskläder är en bra gåva som ger barn chansen att leva sig in i en sagovärld och utvecklar deras kreativitet genom rollspel.

Skor för prinsessan

Självklart behöver hon ett par skor som kronan på verket. Ett par prinsesskor i är en underbar julklapp. De kompletterar prinsessutstyrseln och bidrar till en mer autentisk och fantasifull lekupplevelse.

Prinsessskor att klä ut sig i

Mantel superhjälte

Superhjältemantlar brukar också vara en väldigt användbar julklapp att ge 6-åringar. En mantel ger barn en känsla av styrka och mod, och uppmuntrar till lekar som bygger på goda värderingar och hjältedåd.

Mantel för superhjältar

Polismössa

6-åringar verkar tro att de är poliser ibland. Om de sedan syns att de faktiskt är poliser också gör dem ingenting alls.

polismössa i barnstorlek utklädningskläder

Julkläder Tomtens jumpsuit

En mysig och festlig Tomten-jumpsuit som gör julen extra speciell och barnet julkvällens stjärna.

Film och Underhållning

Varför inte ge dem en hel sagoskatt i form av en samling av Astrid Lingrens allra bästa filmer. 

Det finns ett väldigt stort utbud av film och TV-spel. Du kan hitta spel och filmer som är både pedagogiska och lärorika. 6-åringar brukar gilla t.ex. Filmer med Pettson och Robin Hood.

Många Disneyfilmer, t.ex. Frost, brukar generera en hel del tillbehör. Frost är väldigt populär bland 6 åriga tjejer, och det finns både prylar, rittavlor och kläder med motiv från Frost. När min yngsta dotter var i Frost-stadiet önskade hon sig utklädningskläder. Men jag tyckte det var väldigt dyrt. De hade ingen kvalité och dög liksom inte till mer än att klä ut sig i. Jag köpte istället en riktig klänning till henne i ljusblått, lite prinsessig, men det var riktiga kläder. Det blev faktiskt mycket billigare det än att köpa utklädningskläder. Både jag och hon blev väldigt nöjd med den. Jag slapp skämmas när vi skulle på fest och hon tyckte att hon var vackrast i världen.

Matlåda + vattenflaska frost

Till utflykten är det extra roligt att få en fin flaska och matlåda. En Frost-tema matlåda och vattenflaska gör varje utflykt ännu roligare och speciell.

Gosedjur Olof Snögubbe

I sitt nya liv som prinsessa kan det vara bra att ha snögubben Olof från Frost som ständig följeslagare också. Olof snögubben från Frost är en kär vän och gosedjur, perfekt för kramar och lek.

gosedjur olof i present till barn

Magnetisk rittavla Frost

En magnetisk rittavla är en kul julklapp att ge en 6-årig flicka. En magnetisk rittavla med Frost-tema är både utbildande och underhållande, perfekt för kreativa stunder.

Magnetisk rittavla Frost

Film frost

Frostfilmen är den julklapp som kommer göra en 6-årig flicka som gladast. Den kommer förändra hennes liv. ’Frost’-filmen är en magisk och inspirerande film som fångar barns hjärtan och fantasi.

Filmen frost i present till barn

Klänning Elsa blå

Ska du ge henne frostfilmen är det lika bra att även ge henne en blå prinsessklänning i julklapp. En blå Elsa-klänning är den perfekta matchningen till ’Frost’-filmen, en dröm för små fans.

Klänning elsa blå 7-8 år

Pettson och Findus Juligheter

Pettson och Findus Juligheter är en mysig film för hela familjen att se tillsammans över julen. ’Pettson och Findus Juligheter’ är en mysig familjefilm som skapar julstämning och gemenskap.

kul film för barn Pettson och findus juligheter

Astrid Lindgrens berättelser box

Vill du ge 6-åringen en riktig sagoskatti julklapp? Då är det en Astrid Lindgrenbox du ska köpa. En box med Astrid Lindgrens berättelser är en tidlös och värdefull julklapp, fylld med klassiska sagor. Det är inte bara barnet som kommer älska dem, de passar från ca 3 år, så även yngre syskon kommer vilja vara med.

Astrid Lingrens berättelser fast på film är en bra present till barnen

Personliga presenter

Att ge en personlig julklapp till en 6-åring kan skapa minnen som varar livet ut. Dessa presenter, som kombinerar både funktionalitet och personlig touch, blir ofta mycket uppskattade av barnen. Vare sig det är ett smyckeskrin som spelar musik, ett vackert halsband anpassat för barn, en skolväska med spännande tema, eller en specialanpassad bok där barnet är huvudkaraktären, så uppmuntrar dessa gåvor till personligt uttryck och ger en känsla av att vara speciell. En personligt utformad present är ett underbart sätt att visa omtanke och att barnets unika personlighet uppskattas.

Smyckeskrin

Petit Monkeys musik-smyckeskrin ”Water Fairy” i grönt är en förtrollande julklapp för 6-åringar. Det lockar med sin vackra design och den charmiga fe-figur som dansar till musik.

Halsband barn krona

Julen när hon är 6 år är lagom att ge henne den första diamanten. Ett kronformad barnhalsband är en söt och speciell gåva, perfekt för små prinsessor.

Skolväska set astronaut

En astronaut-tema skolväska är både praktisk och inspirerande, perfekt för små rymdäventyrare.

Bästa böckerna att ge en 6-åring i julklapp

Köp en riktigt bra bok i julklapp till sexåringen! Här finns många olika sagor att välja mellan där barnet i fråga kommer att bli huvudkaraktär i boken. Välj berättelse och fyll i namn och utseende på barnet, så har du den absolut bästa julklappen till 6-åringen! Här hittar du berättelser som passar bra upp till 10 års åldern.

Ryggsäck med namn

En personlig ryggsäck med barnets namn är praktisk och uppskattad, perfekt för skola och utflykter. En fantastisk gåva till barn 6 – 7 år

Inredning

Att ge inredning i julklapp till en 6-åring kan vara ett fantastiskt sätt att göra deras personliga utrymme ännu mer speciellt och tilltalande. Barn i denna ålder börjar ofta utveckla egna intressen och preferenser, vilket gör inredning med deras favoritteman till en uppskattad gåva. Oavsett om det är sängkläder med älskade karaktärer, en mysig nattlampa eller dekorativa element som ger rummet en unik karaktär, är dessa gåvor inte bara praktiska utan också en källa till glädje och komfort. En personlig och genomtänkt inredningsgåva kan skapa en känsla av tillhörighet och trygghet i barnets sovrum.

Påslakan pirat

Gör sänggåendet roligare och kan uppmuntra barnets intresse för historier och äventyr.

påslakan pirat

Bäddset prinsessa

Ett bäddset med en prinsessa är en julklapp som en 6-årig flicka kommer älska att få. Gör sovrummet till en sagovärld och kan uppmuntra till goda sömnvanor med en positiv sänggående rutin.

bäddset för prinsessor

Nattlampa snöglob

En nattlampa ger en trygg och drömsk känsla vid sänggåendet, samtidigt som den fungerar som en vacker inredningsdetalj.

Nattlampa snöglob

Vägglampa rund

Ger mjukt och lugnande ljus, vilket kan hjälpa barn att känna sig trygga och avslappnade i sitt rum. En svag lampa i rummet är alltid bra, monstren under sängen kommer inte försvinna för att han eller hon fyller 7 år nästa gång.

Rymdraket matta för barn

Stimulerar lekfull utforskning och intresse för rymden, fungerar som en kreativ plattform för lekar.

Tavla med egna foton

En fin tavla att hänga på väggen i 6-åringens rum. Personaliserar barnets rum och ger en känsla av tillhörighet och egna minnen att skatta.

canvastavlor med egna foton

Tavla av henne som Elsa

Att ge bort en personlig tavla som denna ”Frozen Princess” från Royalistik är en fantastisk presentidé till ett barn som älskar Frost-figuren. Tavlan är en unik och speciell present som kommer att förgylla barnets rum och visa deras kärlek till Frost. Här avbildas hon som Elsa i frost.

Ätbara julklappar

Att ge bort ätbara julklappar är ett roligt och smakrikt sätt att glädja barn, speciellt under julen. Dessa gåvor kan variera från spännande godisboxar fyllda med barnens favoriter till tematiska godisstrutar som kombinerar sötsaker med populära barnkaraktärer. Ätbara julklappar är inte bara en fest för smaklökarna, utan också ett sätt att skapa glada minnen. De passar perfekt för att skicka en överraskning på posten eller som en del av julens magiska stämning.

Godisboxen om du ska skicka julklappen

Matinéboxen från Godisboxen är en perfekt julklapp att skicka via posten till 6-åringar, fylld med läckerheter, biobiljett och godisfavoriter.

Godisstrut Pippi Långstrump

En godisstrut med Pippi Långstrump-tema är en underbar julklapp som kombinerar barns kärlek till godis med den älskade och busiga barnboksfiguren.

Upplevelser

Vad ger man en 6-åring som har allt? Det är också kul att få ett besök på sydpoolen i julklapp. Även 6-åringar tycker om att ha något roligt att se fram emot. Här är det kanske en bra idé att du gör hemmagjorda presentkort på biljetterna, så att de inte försvinner. 🙂 Det är också en god idé att starta ett aktiekonto till 6-åringen.

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små.

Bad i julklapp

På vintern när det är kallt ute är det väldigt mysigt att åka till badhuset eller till ett äventyrsbad. Varför inte ge 6-åringen ett badhuskort, nya badbyxor, cyklop och ett par simglasögon i julklapp. Passar för barn från 3 år.

Familjefotografering Upplevelse

En rolig aktivitet som skapar värdefulla familjebilder och minnen för framtiden.

Melodiska julklappar

Att ge bort melodiska julklappar är ett underbart sätt att inspirera till musik och rörelse bland barn. Från en lekfull gitarr och mikrofon-set till en livlig discolampa, dessa gåvor uppmuntrar 6-åringar till att utforska sin musikaliska sida och njuta av rörelse och dans. Dessa julklappar är perfekta för att uppmuntra till kreativitet, rytmkänsla och ger en extra dos av festlighet under julen. Med sådana gåvor kan barnen både utveckla sina talanger och ha roligt samtidigt.

Elgitarr

En gitarr och mikrofon-leksak är en perfekt julklapp för en 6-åring, stimulerar musikintresse och kreativitet genom rolig lek.

Discolampa

En discolampa skapar en festlig och magisk atmosfär i rummet, perfekt för små barns dans och lek.

Discolampa

Mikrofoner (hopprep)

”Mikrofoner” är också helt nödvändigt när 6-åringar lyssnar på musik. Uppmuntrar till musikalisk lek och fysisk aktivitet, en kombination som stöder både kreativ och fysisk utveckling.

Glöm inte…

Adventskalender

Under advent är det också trevligt för 6-åringen att få en spännande adventskalender. För 6-åringen passar det utmärkt med Nissebrev, skönhetsadventskalendrar, adventskalendrar med bilar, adventskalender med choklad eller en vanlig adventskalender för barn. Om man vill kan man också göra en egen adventskalender till barn.

Lycka till med julklappsshoppingen!

Relaterade frågor

Vad är en bra present till en 6-åring? Bra presenter till en 6-åring är en sparkcykel, studsmatta, Astrid Lindgrens filmbox, ett slott, riddarutrustning och Playdohlera. Fler tips på bra present till en 6-åring kan du hitta här.

Vad är en bra present till en 6-årig tjej? Bra presenter till en 6-årig tjej är pyssel set för att färglägga bakelser eller göra djungeldjur. Hon kommer också bli glad för att få en ponnynattlampa eller fina väggdekorationer i sitt rum. Fler bra presenter till en 6-årig tjej hittar du här.

Vad önskar sig en 6-årig kille? En 6-årig kille önskar sig lego, mekano, plusplus, Spidermansaker, ägg, sockervaddsmaskin och en linbana. Fler saker som en 6-årig kille önskar sig hittar du här.

Vad finns det för upplevelse man kan ge en 6-åring? Upplevelser som passar bra att ge till 6-åringar är biobesök, besök i simhallen, trampolinpark, att ta med honom eller henne till ett barnvänligt museum.

Tips på fortsatt läsning

 • Present 6-Åring: Kreativa Idéer & Tips!

  Present 6-Åring: Kreativa Idéer & Tips!

  Står du inför utmaningen att hitta en perfekt present till en 6-åring? Låt mig vara din guide i denna värld av leksaker, kläder och elektronik. Tillsammans hittar vi den magiska gåvan som inte bara lyser upp deras ögon, utan också blir ett kärt barndomsminne. Vad är en bra present till en 6-åring? En bra present…

  Läs mer..


 • Julklapp 6-Åring 2023

  Julklapp 6-Åring 2023

  Hur ska man hitta en julklapp till en 6-åring 2023? Dags att köpa julklapp till en 6-åring i din närhet? Att hitta en bra julklapp till 6-åring är jättelätt. Det finns massor av bra presenter som både tjejer och killar tycker om. 6-åringar är nyfikna på världen och livet. De gillar att leka, röra sig…

  Läs mer..


 • Leksaker 6 år: Välj de Bästa Leksakerna för 6-åringar Stor Guide

  Leksaker 6 år: Välj de Bästa Leksakerna för 6-åringar Stor Guide

  Vi har alla varit där – stående mitt i leksaksbutiken och kämpande för att hitta den perfekta presenten för en 6-åring. Med så många olika leksaker att välja mellan, hur vet man vilka som är bäst? Oroa dig inte, den här artikeln kommer att hjälpa dig att navigera i djungeln av Leksaker för barn 6…

  Läs mer..


När du letar efter den perfekta gåvan till en 6-åring, är det viktigt att tänka på barnets intressen och personlighet. Oavsett om du söker en present till en 6-årig kille eller en 6-årig tjej, finns det en mängd underbara alternativ att välja mellan. Leksaker till 6-åringar kan variera från kreativa pyssel till utvecklande spel, vilket säkerställer glädje och lärande. För de som redan börjar tänka på nästa år finns också tips för presenter till 7-åringar och lämpliga leksaker för 7 år gamla barn.

För de yngre, varför inte överväga en spännande adventskalender till barn, eller presenter som passar 5-åringar? Och för de som fyller 4 år finns det gott om idéer för en minnesvärd julklapp till 4-åringar. Om du stöter på utmaningen att hitta julklappar till barn som har allt, oroa dig inte, det finns alltid unika och oväntade alternativ som kan överraska och glädja. Slutligen, om du redan blickar framåt till nästa år, finns det gott om inspiration för julklappar till 7-åringar och 5-åringar.

Med dessa tips och idéer, hoppas vi att din jakt på den perfekta julklappen blir både rolig och framgångsrik!

Julklapp 6-Åring 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen