vad önskar sig 6-åringar i julklapp

Julklapp till 6 åring

Hur ska man hitta en julklapp till sexåring?

Dags att köpa julklapp till en 6 åring i din närhet? Att hitta en bra julklapp till 6 åring är jättelätt. Det finns massor av bra presenter som både tjejer och killar tycker om. 6 åringar är nyfikna på världen och livet. De gillar att leka, röra sig och tycker om fina saker. Har du bråttom att köpa julklapp till sexåring är mina tre snabba tips: pysselsaker, sällskapsspel och pulka. Men har du inte så bråttom ska du även få fler julklappstips.

Vilken är egentligen den bästa presenten att ge en 6 åring i julklapp? Den perfekta julklappen är dels något som barnet blir glad för och men det sa samtidigt kännas bra för föräldern. Det ska gärna vara julklappar där barnet är fysiskt aktivt eller innebära lite hjärngympa.

Pedagogisk julklapp till 6 åring

bra julklapp till 6 åring alla 6 åringar gillar stickers
bra julklapp till 6 åring alla 6 åringar gillar stickers

Många 6 åringar tycker om att skriva och pyssla. Att få pysselböcker med t.ex. matte, labyrinter, dinosaurier, doftpennor eller stickers brukar uppskattas. En julklapp till 6 åring som gör att hon eller han lär sig mer är ju alltid trevligt.

Lego, byggklossar och andra byggleksaker är bra pedagogiska leksaker som både bidrar till kreativitet och deras matematiska logiska kunskaper. Samtidigt som de leker i sin låtsasvärld får de lära sig konstruktion, matematik och hållfasthet. Lego är dessutom en riktigt bra leksak som kommer användas under många år framöver.

Julklapp till 6 åring som vill röra på sig

Att gå ut och leka i snön är mysigt! Samla hela familjen och gör en utflykt till pulkabacken. Viktig utrustning här är förstås pulka, snowracer eller åklapp. Ta med termos och en extra god matsäck! Eller ge 6 åringen skidor eller skridskor i julklapp. Även här kan det bli något som hela familjen gör gemensamt.

Att ge vapen i julklapp till 6 åringen kan även det bli en rolig familjeaktivitet. Se i alla fall till att utrusta familjens alla barn med ett varsitt vapen. En pistol som skjuter skumgummiskott är roligt för hela familjen. Det är ett roligt sätt att röra på sig samtidigt som de kämpar mot syskonen.

På vintern när det är kallt ute är det väldigt mysigt att åka till badhuset eller till ett äventyrsbad. Varför inte ge 6 åringen ett badhuskort, nya badbyxor med Greta Gris, cyklop och ett par simglasögon i julklapp.

Bamses Gympaspel, ett spel som inbjuder till aktivitet istället för stillasittande. Man samlar på sig olika kort genom att göra olika gymparörelser med Bamse och vännerna.

Något träningsrelaterat, om hon sysslar med idrott? Sporttillbehör så som bollar, mål, racketar etc.

En bra julklapp till 6 åring kan också vara någon ny fritidsaktivitet, tennis, ridning eller dans. Något som hon eller han annars inte hade provat på.

Ge 6 åringen att åka till ett lekland tillsammans.

Filmer och TV-spel som julklapp till 6 åring

Det finns ett väldigt stort utbud av film och TV-spel. Du kan hitta spel och filmer som är både pedagogiska och lärorika. 6 åringar brukar gilla t.ex. Filmer med Pettson och Robin Hood

Varför inte ge dem en hel sagoskatt i form av en samling av Astrid Lingrens allra bästa filmer

Julklapp till 6 årig tjej

Vad köper man i julklapp till en sexårig tjej? Ungefär samma som till killar i samma ålder faktiskt. Men några saker är det som passar bättre till tjejer än till killar. Tjejer blir också glada för gör det själv armbandskit, hårpryttlar eller ett fint smyckeskrin. Det finns även speciellt lego för tjejer: Lego Friends, som kanske en kille inte skulle uppskatta att få. En 6 årig tjej kanske också önskar sig dockor och smink. MonsterHigh leksaker brukar också vara uppskattade julklappar.

Många Disneyfilmer, t.ex. Frost, brukar generera en hel del tillbehör. Frost är väldigt populär bland 6 åriga tjejer, och det finns både prylar, rittavlor och kläder med motiv från Frost. När min yngsta dotter var i Frost-stadiet önskade hon sig utklädningskläder. Men jag tyckte det var väldigt dyrt. De hade ingen kvalité och dög liksom inte till mer än att klä ut sig i. Jag köpte istället en riktig klänning till henne i ljusblått, lite prinsessig, men det var riktiga kläder. Det blev faktiskt mycket billigare det än att köpa utklädningskläder. Både jag och hon blev väldigt nöjd med den. Jag slapp skämmas när vi skulle på fest och hon tyckte att hon var vackrast i världen.

Julklapp till 6 årig kille

Julklapp till 6 åring som bara killar önskar sig är förmodligen TransformersJake och Piraterna-leksaker, Lego Chima, Lego Ninjago, piratsvärd och bakugans. Alla små grabbars dröm brukar vara att få en radiostyrd bil i julklapp.

Rolig julklapp till 6 åring som uppskattas av alla

bra julklapp till 6 åring helt gratis
Bra julklapp till 6 åring helt gratis – storasyster tejpade ihop en brudklänning av bubbelplast till lillasyster

Utklädnad- och rollspelstillbehör brukar alla barn gilla. De förvandlas till prinsessa, pirat eller polis för en stund. Köp en skattkista, resväska eller liknande som du fyller med gamla kläder, prinsessklänningar, piratlapp och superhjältlemantlar. Låtsaslekar brukar alla barn tycka mycket om.

Tatueringar är något barn gillar, se till att du hittar rätt motiv till 6 åringen du ska fira jul tillsammans med bara. Det finns tatueringar för alla barn faktiskt: enhörningar, fjärilar, spindlar och drakar.

Pussel med runt 100 bitar är lagom mycket att ge i julklapp till 6 åring.

Kläder, med något fint motiv som 6 åringen tycker om. Det kan t.ex. vara bilar, Spindelmannen, figurer från Frost eller bara med någon fin färg på.

Slajm är något barnen själva brukar gilla. MEN se upp, slajm som klistras på tapeten eller läggs löst i nattduksbordet orsakar fettfläckar.

Ge sällskapsspel i julklapp till 6 åring. Spel de brukar gilla är Den försvunna diamanten, Bajsspelet, Looping Louie och Hello Kitty.

Riktigt bra julklappar är även sagoböcker, Kapten Kalsong, Alfons Åberg och Spyflugan Astrid.

Tycker barnet om musik så kan en skiva med Hits for kids eller Melodifestivalen vara en toppenbra julklapp. Den här julklappen kan med fördel även kombineras med ett hopprep och en discokula.

När man är 6 år kan det också vara roligt att få fina sängkläder i julklapp. Självklart då med något roligt motiv som man gillar. StarWars, Frost, MonsterHigh eller liknande.

Ett kalejdoskop brukar de också gilla att få.

Det är också kul att få biobiljetter i julklapp. Även 6 åringar tycker om att ha något roligt att se fram emot. Här är det kanske en bra idé att du gör hemmagjorda presentkort på biljetterna, så att de inte försvinner. 🙂 

Pyssel i julklapp till 6 åring

När man är runt 6 år är det mycket man önskar sig i julklapp. När det gäller julklappar vill jag gärna varva skapande, utvecklande och kreativa saker i paketen. En bra julklapp till 6 åring är pyssel i olika former. Att pyssla är något både 6 åriga tjejer och killar brukar tycka om att göra. Det är något som hela familjen kan samlas runt.

Skriv- och målarsaker

Ett skojigt målarset är en perfekt julklapp till barn i 6 årsåldern. (och kommer kanske uppskattas av hela familjen) Köp en fin korg och fyll med t.ex. kritor, färgpennor, fingerfärg, teckningstillbehör, papper och en vaxduk för att skydda bordet.

Det finns många fina målarböcker och pysselböcker för barn i den här åldern.

Ge 6 åringen ett staffli och akvarellfärger om du vill slå på stort.

Många barn tycker det är roligt att pyssla och rita, och det blir ännu roligare när man kan sudda ut och göra om om man upptäcker att man gjort fel. Ett pennset är en uppskattad julklapp.

Pärlor och loomband

Köp pärlor och pärlplattor, det brukar barn gilla. Det går att hitta väldigt fina beskrivningar på figurer man kan pärla på Pinterest! Det finns även pärl-paket som lämpar sig för att göra egna smycken.

Loom-armbadskit har blivit väldigt poppis. Det är små gummiband, som man flätar till armband, i avancerade mönster m.h.a. loom-bands plattor. När man har kommit varvet runt fäster man gummibanden i varandra med hjälp av en speciell krok.

Pysselmaterial

Panduro har massor av pysselsaker att välja mellan. Det finns både julpyssel, bakning, papperspyssel, smycken, ja hur mycket som helst faktiskt! Det finns även färdiga lådor med pyssel att köpa billigt på t.ex. ÖB och Rusta ibland.

Glitter i alla former brukar vara en bra julklapp till 6 åringar. Det finns glitterlim, glitterpennorlera, glittrigt papper, paljetter och löst glitter. Glitter är fint. En bra julklapp till 6 åringar glittrar och glänser.

Lycka till med julklappsshoppingen!

Fortsatt läsning:

Leave a Comment