Julklapp till 10-åring

Letar du efter en bra julklapp till en 10-åring? Då har jag några bra presenttips till dig!

Vad är en bra julklapp till en 10-åring? Några snabba och säkra tips för dig som har bråttom: experimentlåda, slime och glassmaskin. Har du inte så bråttom, fortsätt gärna läsa om mina andra tips på julklappar till 10 åringar.

Vad är bra julklappar till en 10-åring?
Vad är bra julklappar till en 10-åring?

På den här sidan hittar du de bästa julklapparna att köpa till en 10 åring. Julklappar som passar både killar och tjejer.

Bästa julklappen till en 10-åring

Prova på klättring

Att få en upplevelse brukar vara den bästa julklappen du kan ge en 10-åring. Att klättra är något man kan göra året om. Det är kul och spännande att få prova på nya grejer. Så vaför inte ge 10-åringen en upplevelse utöver det vanliga?

Läs mer och beställ

Albert

Vill du ge ditt barn ett stort försprång i skolarbetet? Älskar hon eller han att leka och spela? Då kanske Albert är en bra julklapp. Här leker man in kunskapen lätt och lustfyllt.

Ibland har de erbjudande om resten av månaden gratis, så man kan testa och skulle barnet inte gilla appen kan man säga upp den direkt. Men jag är övertygad om att det här blir en älskad julklapp!

Läs mer och beställ

Köra gokart

Kanske hon eller han skulle gilla att få köra gokart? De flesta barn i den här åldern äskar att få swisha fram på banan. Innan körningen får han eller hon en säkerhetsgenomgång och man får låna skyddsutrustning.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Nästa julklapp som jag vet att en tioåring kommer älska är en prenumeration på ljudböcker. Storytel är marknadsledande och har ett enormt utbud. Här kan man hitta både nyutgivna böcker och gamla klassiker som vi själva läste som små.

Att få obegränsat med ljudböcker är en fantastisk julklapp till en tioåring.

Läs mer och beställ

Ätbar julklapp till 10 åringen

När man är 10 börjar man intresseras sig för matlagning, snacks och godsaker. Varför inte uppmuntra detta? Köp en kokbok i julklapp till 10 åringen. Komplettera med lite bakutrustning: degskål, slickepott, visp och kakformar. Med lite tur kommer du även få middagar serverade så småningom.

Beställ baksetet från Amazon.
Chokladfontän

10 åringar önskar sig också en glassmaskin, chokladfondue, popcornmaskin och Ice roll maker. De gillar sötsaker väldigt mycket helt enkelt.

Kläder i julklapp till 10 åring

10 åringar brukar tycka om att få nya kläder. Det kan t.ex. vara mjukisbyxor, en pyjamas, t-shirt, strumpor, onepeace, enhörningskläder, en snygg tröja, jeans, Converseskor, underkläder eller en topp.

Färgglada strumpor från Happy Socks är en kul julklapp
Färgglada strumpor från Happy Socks är en kul julklapp

Kunskap i julklapp till 10-åring

Det finns många julklappar till tioåringar som ger kunskap

 • Både vanliga böcker och fakta böcker. Exempel på böcker som är bra julklapp till 10 åring är t.ex. Lasse-Maja, Godnattsagor för Rebelltjejer, Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda eller en Bellman bok

Tingsprenumeration om han eller hon gillar nån särskild tidning.

Experiment och kemilådor

Kemilåda
Kemilåda
Beppes stora experimentlåda
Beppes experimentlåda
Bubbelmaskin experimentlåda
Bubbelmaskin experimentlåda

Snickarlåda med riktiga verktyg

Stjärnkikare + en bok om universum och stjärnbilder

En bok om stjärnhimlen är en bra present till ett barn som får en stjärnkikare.

Digitalkamera – får du dem fotointresserade tidigt kommer de inte ha råd att börja knarka. Kamerautrustning är väldigt dyrt. 🙂

Julklapp till 10-årig tjej

Julklappar som bara passar 10 åriga tjejer är: halsbandspyssel, kompisbok, örhängen, smycken i fimolera, glitterspray till håret, dagbok, Petshop, någon billigare parfym från t.ex. Rusta eller ÖB, Portmonnä i vit päls från glitter (finns rosa också), en egen tekula, hundplånbok, nagellack eller bodylotion.

Filmer och TV-spel till 10 åringar 

TV-spel är något en 10-åring brukar gilla. Håll koll på vilken spelkonsoll som hon eller han har bara! Men några spel som de brukar gilla är: Rayman, Kungfu Panda, Just Dance eller Super Mario. Gillar barnet lego kanske han eller hon skulle bli glad för ett legospel? Eller kanske ett presentkort i tv-spelsbutik är säkare?

wii Just dance 2020
Just dance 2022

Det är mysigt att ha filmkvällar med barnet. Här är några filmer som 10-åringar gillar. Kanske biobiljetter är en bra julklapp också. – kan vara mysigt att få ta med sig t ex en kompis och en förälder och gå på bio.

Julklapp till 10 årig kille

 • Starwarslego
 • Något radiostyrt bil/drönare 
 • Air blast
 • Ett Nerf-gevär
 • Bandy/hockey klubba
En radiostyrd bil är en bra julklapp till en 10-årig kille
En radiostyrd bil är en bra julklapp till en 10-årig kille

Ge pyssel i julklapp till 10-åring

Gillar hon att måla? Det finns akvarellpennor som man först målar med, och stryker vatten över. Då förvandlas teckningen till en akvarell. Kolpennor och såna där stomps eller vad det heter att sudda med. Finns på Clas Ohlson, Panduro o.s.v.

Köp akvarellpappret på Amazon.

Klistermärken, de där extra fina man alltid står och ”vill ha”. En fin skrivbok för att skriva berättelser tillsammans med barnet. Häftiga sudd, extra fina pennor, tatueringspennor och pennskrin. Gillar han eller hon pyssel kanske slajm kan vara något?

Tatueringspennor
Tatueringspennor
Suddgummi med doft av körsbär
Suddgummi med doft av körsbär
Ett pennfodral som innehåller lite av varje
Ett pennfodral som innehåller lite av varje
Slime
Set med pennor
Stressbollar brukar vara populärt.
Stressbollar brukar vara populärt.

Julklapp till 10-åring för lek och rörelse

Det finns många bra redskap man kan ge 10-åringar i julklapp för att locka till lek och rörelse. Du kan t.ex. ge honom eller henne skidor, pulka, skridskor eller en snowboard.

Fler julklappstips till 10-åringar

 • Teknik Lego
 • Sällskapsspel typ vildkatten?
 • Klämleksaker
 • Gitarr (om du vågar)
 • En cool lampa från t.ex. Harry Potter eller en lampa med maneter
 • En ny mobil med högtalare, mobilskal, kontantkort och presentkort på mobilspel
 • Ficklampa
Lego land rover
lavalampa
lavalampa

Fortsatt läsning

Dela gärna sidan

Julklapp till 10-åring
Rulla till toppen