vad är en rolig present?

Roliga presenter

Bra julklapp till vuxen dotter tomte
Mystisk tomte som plötsligt dök upp utanför dotterns dörr 

Är du ute efter att hitta roliga presenter? Idéerna kommer inte alltid när man behöver dem som bäst. I vår familj brukar vi ge bort roliga och lite busiga presenter. Här ska du få på mina bästa tips på roliga presenter! Jag hoppas att de inspirerar dig att hitta på egna roliga presenter. 

  • Vi placerade en STOR tomte, som vi hittat billigt på loppis, utanför min dotters ytterdörr. Vi gjorde det när vi visste att de var bortresta och vi själva hade ett vattentätt alibi. Tanken var att vi skulle starta en samling av trädgårdstomtar åt henne. Hon försökte undersöka och förhöra oss om vem som hade placerat tomten där. Vi nekade till att det var någon av oss. Det blev en lång utredning (där tomten enligt min dotter hotade att supa ihjäl sig osv.) Innan hon fick klarhet i hur den hade hamnat utanför hennes dörr. Vi nekade in i det längsta och skyllde på min systers sambo. Men tyvärr kom det fram i alla fall. Men det var kul så länge det varade.
  • En STOR enhörning – Vi återanvände tomkartonger mm och tillverkade en enhörning i papier mache. Vi satte kartonger på varandra och byggde upp stommen till enhörningen. Sedan lindade vi kroppen med remsor av tidningspapper doppade i tapetklister. När den hade torkat målade vi enhörningen och dekorerade den med glitter. Enhörningen levererades sedan till min syster….låt mig säga så här…vi hade i alla fall väldigt trevligt och roligt när vi gjorde presenten till henne. Även om min syster inte älskade enhörningar.

julklapp till 17 åring löständer
julklapp till 17 åring löständer
  • I vår familj änder det ofta att yngsta dottern ljuger om vad den äldsta önskar sig…. och jag låtsas gå på det. En av dessa lögner är t.ex. löständer.
  • Förra året påstod min då 10-åriga dotter att hennes äldre syster önskade sig toapapper i julklapp. Jag “gick på det” också och gav henne en hel bal med toa-papper. Alla rullar var individuellt inslagna och försedda med ett rim. Att ge bort toapapper på det här sättet var väl investerade pengar. Föreställ er en fnissande 10-åring som tror att hon lurat mamma att ge storasyrran toapapper i julklapp och en mindre nöjd storasyster som får läsa 64 rim om toapapper och öppna omslagspappret på 64 rullar toapapper.
julklapp till vuxen dotter städset
Att få ett städset kan bli en rolig julklapp
  • En annan rolig present som jag har gjort är ett “städ-set”. Alla vet ju att det är väldigt tråkigt att städa. Jag gjorde städ-stet genom att köpa en fin hink och fylla den med vin, godis, diskhandskar, och annat man kan behöva ha när man städar. Vinet och godiset är förstås bara för att man ska göra det bästa möjliga av städningen om man nu ändå måste städa.
  • En klassisk julklapp som återkommer varje år är att min son får ett 10-pack strumpor. När barnen var små blandade jag roliga julklappar med saker de behövde. En jul så blev det strumpor i sonens julklappshög. Till sa han att han hade fått nog av sura strumpor och kröp ner under bordet. Efter det så får han alltid nya strumpor varje jul.

Idéer till roliga julklappar som jag ännu inte gett bort till någon:

  • Ett ”sportpaket” – öl, chips, och nätbrynja – allt för att se favoritlaget spela på TV. Gärna en flagga med de ”rätta” färgerna när han ska heja på sitt lag.
bra julklapp till en 10 åring gitarr
Ganska så avslöjande inslagning av paketet, eller hur?

Det kan också bli väldigt roliga kulklappar om man slår in dem så att innehållet avslöjas direkt. 

Har du tips på roliga presenter? Skriv gärna i kommentarsfältet här nedanför!

Tips på fortsatt läsning:

Comments

  1. Could you inform me what theme are you using on your website?
    It looks nice.

Leave a Comment