Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Våffeldagen: Fira den med dessa idéer!

Den 25:e mars firar vi våffeldagen. Alla gräddar våfflor, men få vet varför vi firar dagen. Så varför firar vi våffeldagen? Det är faktiskt en kristen tradition. Våffeldagen kallas även för vårfrudagen eller Marie bebådelsedag. Det är den här dagen som Maria, Jesus mamma, skulle ha blivit gravid.

Nu mer förknippar vi den här dagen med våfflor och har flyttat den religiösa delen av högtiden till en annan helg. På något sätt har ”vårfrudagen” genom årens lopp förändrats och blivit ”våffeldagen”. De medeltida våfflorna gjordes väldigt sällan av det vita mjöl som vi brukar ha idag.

Presenter på våffeldagen

Recept på våffelsmet

Vill du inte köpa färdig smet kan du enkelt göra egen så här:

100 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
4 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken. När smeten är klumpfri häller du på resterande mjölken. Smält sedan smöret och häll i i smeten. Grädda i ett hett våffeljärn. Den här smeten räcker till 8 våfflor.

Ge bort ett våffeljärn i present

Hela mitt liv har jag fått höra berättelsen om när vi köpte ett våffeljärn i present till farmor. Det var när jag var i 5-årsåldern. Vi hade alltså köpt ett våffeljärn till farmor och slagit in det i ett fint paket. Det blev jag som skulle ge farmor presenten. Jag var ivrig och rusade in ”här farmor får du ett våffeljärn” skrek jag. Det var en present som farmor mindes hela livet.

Tuffa våffeljärn på våffeldagen

Vanliga våffeljärn är ganska trista när man jämför. Det finns en hel del väldigt tuffa våffeljärn:

Har du en stor familj så rekommenderar jag istället det här våffeljärnet för dubbla våfflor.
Helt vanliga våfflor är ju gott förstås, men dessa bubbelvåfflor lyfter våfflorna till en helt ny dimension och kommer garanterat göra succé på våffeldagen.
Kanske vill du ha de perfekta våfflorna? Då ska du köpa det här belgiska våffeljärnet. Här häller du smeten i locket och våffeljärnet kommer att dosera smeten.

Tips på fortsatt läsning

Våffeldagen: Fira den med dessa idéer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen