Julklapp Till 14-Åring

Julklapp till 14-åring – det är faktiskt inte så svårt som du tror!

Vill du hitta en riktigt bra julklapp till 14-åring? Här hittar du många julklappstips. Behöver du en julklapp akut så rekommenderar jag biobiljetter, presentkort på Spotify, sällskapsspelet Ska vi slå vad, eller nya hörlurar. Har du inte panik och behöver julklappen just precis nu så fortsätt gärna att läsa hela sidan för att få fler tips på bra julklapp till 14-åring. 

Vad är en bra julklapp till en 14-åring?

Jag har många bra tips på julklappar du kan köpa till en 14-åring! Jag tänkte berätta om dem på den här sidan.

Bra julklappar till en 4-Åring

Albert

Studera geografi på ett roligt och pedagogiskt sätt! Med Albert Geo får barnet träna på att peka ut länder, floder, bergsområden samt monument och underverk på världskartan. 

Albert är också en digital mattehjälp direkt i mobilen eller surfplattan. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barn att lära sig. 

Ge bort Albert i julklapp till ett barn du verkligen bryr dig om!

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Nästa julklapp jag verkligen vill rekommendera att man ger en 14-åring är en prenumeration på ljudböcker från Storytel. Storytel har massor av bra böcker att välja mellan och hon eller han kommer garanterat få många nya favoriter.

Läs mer och beställ

Personliga strumpor i julklapp

En kul julklapp är ett par personliga strumpor. Här laddar du upp ett foto, väljer strumpodell och om du vill ha någon text på strumporna. Fotot kan vara både en person eller husdjur. Det finns många fina mönster att välja mellan också, zebrarandigt, flaggor, pengar, hundtandsmöstrat, enfärgat osv. Ett par personliga strumpor är en rolig present till både ungdomar, män och kvinnor. Läs mer och beställ

Rubiks Kub 4×4 Master

En fantastisk leksak, som passar både barn, ungdomar och vuxna är Rubiks kub. Nu har det kommit en uppgradering på 4×4 rutor på varje sida. Den är ännu svårare att lösa och en riktig utmaning. Det är en julklapp till en 14 åring som de kommer älska att hålla på med. Läs mer och beställ

Pussel i julklapp till 14 åring

När du köper julklappar till en 14 åring är pussel en rolig grej. Det är kul med såna här pussel där det hela tiden dyker upp nya spännande detaljer som man inte sett tidigare. Pussel är billiga och kul julklappar. Om du köper ett med många bitar kanske hela familjen får tillåtelse att vara med och pussla lite. Läs mer och beställ

Telefonrelaterade julklappar till 14-åringen

Allt mer tid tillbringas med telefonen idag. Telefonen är en statussymbol, leksak, underhållning…ja och så går den att ringa på också. Allt telefonrelaterat är bra julklappar till 14-åringar. Överst på listan står förstås en ny mobiltelefon och surfplatta. Men att ha bra tillbehör till mobilen är också väldigt viktigt när man är 14-år. Det ska vara ”rätt” mobilskal, snygga och bra hörlurar, gärna högtalare till också. Har de ett kontantkort är det bra att få det tankat som julklapp. Att få nya spel till mobilen är också väldigt viktigt.

En ny telefon är den julklapp som 14-åringar oftast önskar sig.
Ett par bra hörlurar är något som både 14-åringen och familjen uppskattar.
Ett snyggt telefonskal skyddar telefonen och är ett trendigt tillbehör.
Abonnemang på ljudböcker är en riktigt bra julklapp.
Tänk också på att ge honom eller henne ett abonnemang till mobilen.
En hörlurshållare kan också vara praktiskt att få i julklapp.

Julklappar till 14-åring som spelar mycket dataspel

Om 14-åringen spelar mycket dataspel finns det stora möjligheter att hitta bra julklappar till henne eller honom. Ett nytt spel förstås, spelstol, bra gamingmus, rolig musmatta eller högtalare. Hörlurar till datorn kostar massor av pengar men används flitigt av alla tonårsgrabbar jag känner eftersom de sitter uppkopplade och snackar med varann online.

Ge kläder i julklapp till 14-åring

Det är tyvärr inte alltid det faller i god jord att köpa kläder i julklapp till en 14-åring. Bestämmer du dig ändå för att vara så modig kanske det funkar bra med underkläder, morgonrock eller någon tuff tröja eller munkjacka. Det kan också vara mysigt att ha en tjock stickad tröja att krypa in i när man fryser i vinterkylan. Fårskinnstofflor brukar var uppskattat. Det finns även duntofflor som ser ut som ett mellanting mellan sockor och moonboots. Idrottskläder kan vara bra att få eller ett presentkort på JC. Jag vill åter igen understryka att det kanske inte ett helt säkert kort det här med att ge 14-åringar kläder i julklapp. Det är nog smartare att ge ett presentkort på kläder i så fall. Presentkort på t.ex. H&M kan vara något.

Inredning i julklapp till 14-åring

Någon tuff lampa? En krukväxtplantage? Påslakanset och ett duntäcke – det låter kanske vuxet men jag kan intyga att fler pojkar än min blivit glada över att få göra om sitt barnsliga pojkrum till något vuxnare med fluffigt täcke och snygga påslakan OBS – barn bäddar inte sängen, utan vill ha snygga påslakan istället. Lyxiga kuddar att lägga på sängen för att få till ”hotellkänslan”. Vuxnare matta och gardiner kanske.

Odla ett bonsaiträd
snygg lavalampa
snygg lavalampa

Oväntad julklapp till 14-åring

Ett hemmaritat presentkort för en heldag med DIG!!! Vad kan vara finare än att ge av din tid?

Min dotter är mycket musikalisk, så jag ville ge henne något som hade med musik att göra. Jag letade efter ovanliga musikinstrument som t.ex. dragspel och säckpipa. Tyvärr visade de sig vara väldigt dyra och det kändes dumt att lägga så mycket pengar på en julklapp som jag inte visste om hon ville ha eller inte. Det slutade med en ukulele och en ukulelebok. Gitarr (elgitarr eller akustisk) med en bra nybörjarbok är också en bra julklapp till en musikalisk 14-åring. Eller kanske med en gitarrlektion.

Upplevelser kan vara bra julklappar, vad sägs om breakroom där man får krossa allt i rummet, att göra glass eller kanske fotomodell för en dag?

Ge skönhetsprodukter i julklapp till 14-åring

En herrdoft kanske, en liten flaska parfym / eau de toilette / eau de cologne, typ Calvin Klein eller Beckham eller något annat som inte är gubbigt utan fräscht men manligt.

Killar kanske önskar sig ett silverarmband med svart läderrem (lite lagom macho och snyggt på samma gång)

För tjejer är det förstås make up, hårprylar parfym, badbomber och lyxiga krämer och kroppsvårdskit som gäller.

Film, tidningar och böcker

En årsprenumeration på någon tidning eller en lite vuxnare serietidning lite vuxna serier. Några inbundna serier, exempelvis jättefina Tintin. Böckerna med Carl Barks och Don Rosas är också väldigt trevliga.

Biobiljetter, tidningsprenumeration, böcker, DVD-filmer

DVD-box med Bourne eller någon annan action som tål att ses om flera gånger.

Andra bra julklappstips för 14-åringar

Andra bra julklappstisp till en 14-årign är: en teckna manga bok, musik, ett presentkort på Spotify guldmedlemskap (flera månader), en Popcornmaskin. Ett sällskapsspel som är sjukt roligt är Spank the monkey, tonåringarna brukar älska det. Man KAN spela sällskapsspel och måste inte nödvändigtvis vara uppkopplad dygnet runt. Sportutrustning är också bra att få. Killar blir kanske glada för friluftsprylar. Exempelvis Bear Grylls prylar som överlevnadskit och knivar och pannlampor – sånt går ALLTID hem. Digitalkamera och pengar är andra julklappar som brukar bli väldigt uppskattade.

Med Andra Ord – Harry Potter

Ett spel är bra julklapp till en 14 åring. Med andra ord är ett spel där du utan till exempel ska förklara vad Hogwarts är utan att nämna ordet Hogwarts. Det som gör det svårt är att spelet går på tid och att dina motspelare kommer distrahera dig. Spelet består av 840 brickor med ord och bilder från Harry Potters värld som ska förklaras med andra ord. När det är ert lags tur ska ni klara så många brickor som möjligt innan tiden är slut. Tack vare magiska brickor får motståndarna sno poäng från er. Det här kommer bli en hård kamp om segern. En jätterolig julklapp att ge en 14 åring, men hela familjen kommer älska spelet. Läs mer och beställ

 Sovsäck att ha när man tältar på vår och höst.
Sovsäck att ha när man tältar på vår och höst.
Vill man ut och vandra i vildmarken kan det vara bra att ha ett tält med sig. Det här tältet räcker för 4 personer.
Vill man ut och vandra i vildmarken kan det vara bra att ha ett tält med sig. Det här tältet räcker för 4 personer.

Hoppas du fick någon inspiration och hittade bra julklappar till din 14-åring, men glöm inte adventskalendern också!

Adventskalender till 14-åring

Det finns massor av adventskalendrar som kan passa att ge 14-åringen. Här är några förslag:

Tips på fortsatt läsning

 • Unik och Kreativ Grattis Text till 14 Åring: En Fullständig Guide

  Unik och Kreativ Grattis Text till 14 Åring: En Fullständig Guide

  Välkommen till vår fullständiga guide för ”grattis text till 14 åring”. Att välja rätt ord för att gratulera någon som fyller 14 kan vara en utmaning. De är inte längre ett litet barn, men inte heller en vuxen. Så vad säger man? Häng med oss när vi dyker djupt in i ämnet och erbjuder tips, […]

  Läs mer..


 • Leksaker 14 år: Upptäck de mest spännande leksakerna för tonåringar

  Leksaker 14 år: Upptäck de mest spännande leksakerna för tonåringar

  Tonåren är en fascinerande tid i livet, full av förändringar och nya erfarenheter. Att hitta rätt leksaker för 14-åringar kan vara en utmaning, men det är viktigt att erbjuda roliga och lärorika alternativ som uppmuntrar till kreativitet och personlig tillväxt. I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa Leksaker 14 år och hur […]

  Läs mer..


 • Present Till 14-Åring

  Present Till 14-Åring

  Letar du efter en bra present till en 14-åring? Vad önskar sig en 14-åring i present? Det har jag tagit reda på. Vill du hitta en riktigt bra present till en 14-åring, som gör honom eller henne väldigt glad? Så vad är då en bra present till en 14-åring? Några presenter som jag kan rekommendera […]

  Läs mer..


Julklapp Till 14-Åring
Rulla till toppen