Julklapp Till 14-Åring

Julklapp till 14-åring – det är faktiskt inte så svårt som du tror!

Vill du hitta en riktigt bra julklapp till 14-åring? Här hittar du många julklappstips. Behöver du en julklapp akut så rekommenderar jag biobiljetter, presentkort på Spotify, sällskapsspelet Ska vi slå vad, eller nya hörlurar. Har du inte panik och behöver julklappen just precis nu så fortsätt gärna att läsa hela sidan för att få fler tips på bra julklapp till 14-åring. 

Jag har många bra tips på julklappar du kan köpa till en 14-åring! Jag tänkte berätta om dem på den här sidan.

Vad är en bra julklapp till en 14-åring?
Vad är en bra julklapp till en 14-åring?

Albert

Studera geografi på ett roligt och pedagogiskt sätt! Med Albert Geo får barnet träna på att peka ut länder, floder, bergsområden samt monument och underverk på världskartan. 

Albert är också en digital mattehjälp direkt i mobilen eller surfplattan. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barn att lära sig. 

Ge bort Albert i julklapp till ett barn du verkligen bryr dig om!

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Nästa julklapp jag verkligen vill rekommendera att man ger en 14-åring är en prenumeration på ljudböcker från Storytel. Storytel har massor av bra böcker att välja mellan och hon eller han kommer garanterat få många nya favoriter.

Läs mer och beställ

Telefonrelaterade julklappar till 14-åringen

Allt mer tid tillbringas med telefonen idag. Telefonen är en statussymbol, leksak, underhållning…ja och så går den att ringa på också. Allt telefonrelaterat är bra julklappar till 14-åringar. Överst på listan står förstås en ny mobiltelefon och surfplatta. Men att ha bra tillbehör till mobilen är också väldigt viktigt när man är 14-år. Det ska vara ”rätt” mobilskal, snygga och bra hörlurar, gärna högtalare till också. Har de ett kontantkort är det bra att få det tankat som julklapp. Att få nya spel till mobilen är också väldigt viktigt.

En ny telefon är den julklapp som 14-åringar oftast önskar sig.
Ett par bra hörlurar är något som både 14-åringen och familjen uppskattar.
Ett snyggt telefonskal skyddar telefonen och är ett trendigt tillbehör.
Abonnemang på ljudböcker är en riktigt bra julklapp.
Tänk också på att ge honom eller henne ett abonnemang till mobilen.
En hörlurshållare kan också vara praktiskt att få i julklapp.
Det finns många fina mobilskal som 14-åringar gillar att få i julklapp.
En personlig powerbank är en riktigt bra julklapp att ge 14-åringar.

Julklappar till 14-åring som spelar mycket dataspel

Om 14-åringen spelar mycket dataspel finns det stora möjligheter att hitta bra julklappar till henne eller honom. Ett nytt spel förstås, spelstol, bra gamingmus, rolig musmatta eller högtalare. Hörlurar till datorn kostar massor av pengar men används flitigt av alla tonårsgrabbar jag känner eftersom de sitter uppkopplade och snackar med varann online.

Ge kläder i julklapp till 14-åring

Det är tyvärr inte alltid det faller i god jord att köpa kläder i julklapp till en 14-åring. Bestämmer du dig ändå för att vara så modig kanske det funkar bra med underkläder, morgonrock eller någon tuff tröja eller munkjacka. Det kan också vara mysigt att ha en tjock stickad tröja att krypa in i när man fryser i vinterkylan. Fårskinnstofflor brukar var uppskattat. Det finns även duntofflor som ser ut som ett mellanting mellan sockor och moonboots. Idrottskläder kan vara bra att få eller ett presentkort på JC. Jag vill åter igen understryka att det kanske inte ett helt säkert kort det här med att ge 14-åringar kläder i julklapp. Det är nog smartare att ge ett presentkort på kläder i så fall. Presentkort på t.ex. H&M kan vara något.

Inredning i julklapp till 14-åring

Någon tuff lampa? En krukväxtplantage? Påslakanset och ett duntäcke – det låter kanske vuxet men jag kan intyga att fler pojkar än min blivit glada över att få göra om sitt barnsliga pojkrum till något vuxnare med fluffigt täcke och snygga påslakan OBS – barn bäddar inte sängen, utan vill ha snygga påslakan istället. Lyxiga kuddar att lägga på sängen för att få till ”hotellkänslan”. Vuxnare matta och gardiner kanske.

Odla ett bonsaiträd
snygg lavalampa
snygg lavalampa

Oväntad julklapp till 14-åring

Ett hemmaritat presentkort för en heldag med DIG!!! Vad kan vara finare än att ge av din tid?

Min dotter är mycket musikalisk, så jag ville ge henne något som hade med musik att göra. Jag letade efter ovanliga musikinstrument som t.ex. dragspel och säckpipa. Tyvärr visade de sig vara väldigt dyra och det kändes dumt att lägga så mycket pengar på en julklapp som jag inte visste om hon ville ha eller inte. Det slutade med en ukulele och en ukulelebok. Gitarr (elgitarr eller akustisk) med en bra nybörjarbok är också en bra julklapp till en musikalisk 14-åring. Eller kanske med en gitarrlektion.

Ge skönhetsprodukter i julklapp till 14-åring

En herrdoft kanske, en liten flaska parfym / eau de toilette / eau de cologne, typ Calvin Klein eller Beckham eller något annat som inte är gubbigt utan fräscht men manligt.

Killar kanske önskar sig ett silverarmband med svart läderrem (lite lagom macho och snyggt på samma gång)

För tjejer är det förstås make up, hårprylar parfym, badbomber och lyxiga krämer och kroppsvårdskit som gäller.

Film, tidningar och böcker

 • En årsprenumeration på någon tidning eller en lite vuxnare serietidning lite vuxna serier
 • Några inbundna serier, exempelvis jättefina Tintin
 • Böckerna med Carl Barks och Don Rosas

Biobiljetter, tidningsprenumeration, böcker, DVD-filmer

DVD-box med Bourne eller någon annan action som tål att ses om flera gånger.

Andra bra julklappstips för 14-åringar

 • Teckna manga bok
 • Musik, ett presentkort på Spotify guldmedlemskap (flera månader)
 • Popcornmaskin
 • Ett sällskapsspel som är sjukt roligt är Spank the monkey, tonåringarna brukar älska det. Man KAN spela sällskapsspel och måste inte nödvändigtvis vara uppkopplad dygnet runt.
 • Sportutrustning
 • Killar blir kanske glada för friluftsprylar. Exempelvis Bear Grylls prylar som överlevnadskit och knivar och pannlampor – sånt går ALLTID hem
 • Digitalkamera
 • Pengar
 Sovsäck att ha när man tältar på vår och höst.
Sovsäck att ha när man tältar på vår och höst.
Vill man ut och vandra i vildmarken kan det vara bra att ha ett tält med sig. Det här tältet räcker för 4 personer.
Vill man ut och vandra i vildmarken kan det vara bra att ha ett tält med sig. Det här tältet räcker för 4 personer.

Hoppas du fick någon inspiration och hittade bra julklappar till din 14-åring!

Fortsatt läsning

Dela gärna sida!

Julklapp Till 14-Åring
Rulla till toppen