Julklappar Till Farmor

Hur hittar man bra julklappar till farmor?

Här hittar du förslag på bra julklappar till farmor. Det är inte helt lätt att hitta bra julklappar till farmor, jag vet. På den här sidan hittar du både konkreta tips på julklappar och förslag på hur du ska hitta bästa julklappen till just din farmor. 

Vad är en bra julklapp till farmor?

När vi köper julklapp till farmor vill vi förmedla den kärlek vi känner. Men det är inte alltid lätt att hitta den perfekta julklappen till farmor. Farmor har levt ett långt liv och har förmodligen redan samlat på sig de flesta saker hon behöver. Så här gäller det att tänka till lite extra. Fundera över vad just din farmor har för intressen. Är hon fortfarande aktiv och gör mycket saker? Tycker hon om att baka eller handarbeta?

Bra julklappar till farmor

Våffeljärn i present till farmor

Själv gjorde jag bort mig en gång. Jag var liten och vi hade köpt ett våffeljärn i present till farmor. Pappa hade slagit in det fint. Jag skulle springa in till farmor och ge henne paketet. ”Här farmor får du ett våffeljärn” skrek jag. Min presentöverlämning pratades det länge om i familjen sedan. Men jag är säker på att farmor uppskattade att få ett våffeljärn i present.

Läs mer och beställ

Ge farmor en jultröja

Kanske skulle farmor älska att få en fin jultröja i present. Den värmer kroppen och gör människor hon möter väldigt glada. Visste du att det även finns jultröjor med blinkande ljus.

Läs mer och beställ

Porträtt av henne som drottning

Ett porträtt med henne själv som drottning, viking, superhjälte eller kanske Mona-Lisa är en kul grej som hon kommer älska. De är faktiskt inte så dyra som man skulle kunna tro. Här laddar du bara upp ett foto på henne och väljer hur du vill att hon ska avbildas. Det här har blivit en säljsuccé faktiskt! Läs mer och beställ

Personliga strumpor i julklapp till farmor

En kul julklapp till farmor är ett par personliga strumpor. Här laddar du upp ett foto, väljer strumpodell och om du vill ha någon text på strumporna. Fotot kan vara både en person eller husdjur. Det finns många fina mönster att välja mellan också, zebrarandigt, flaggor, pengar, hundtandsmöstrat, enfärgat osv. Ett par personliga strumpor är en rolig present till både ungdomar, män och kvinnor. Läs mer och beställ

Pyjamas i julklapp till farmor

Har du en färgstark farmor som gillar färger och mönster kommer hon garanterat att älska en leopardpyjamas.

Läs mer och beställ

Klocka i julklapp till farmor

Vill du ge farmor en unik julklapp? Varför inte beställa en klocka i trä? Ja, det är faktiskt sant, visst här det häftigt? Du kan dessutom få klockan graverad innan så att din farmor får en unik och personlig julklapp.

Läs mer och beställ

Ge farmor en handväska i julklapp

När du köper presenter till en kvinna brukar just handväskor alltid vara något de önskar sig, så varför inte ge farmor en snygg handväska i julklapp?

Läs mer och beställ

En snygg kaffemugg

Nästa julklappstips till farmor är en mugg från Pip Studio. Deras vackra blommor och fåglar kommer hon att älska!

Läs mer och beställ

Smyckeskrin i julklapp till farmor

Har farmor mycket smycken? Kanske brukar hon, precis som många kvinnor ha smycken liggande lite här och var i huset? Då kommer ett smyckeskrin verkligen väl till pass. Det är en användbar julklapp att ge farmor.

Läs mer och beställ

CBD Olja 5%

Om du letar efter en naturlig lösning för att hantera hälsoproblem, så kan CBD-olja fullspektrum vara det du söker. Oljan är gjord av högkvalitativ hampa och innehåller cannabinoider, terpener och flavonoider. Dessa ämnen arbetar tillsammans för att minska ångest, smärta och sömnproblem. CBD-oljan hjälper kroppen att må bra. Det är en bra present till någon som är intresserad av att förbättra sin hälsa och välbefinnande. Varför inte beställa en flaska åt dig själv också och upplev skillanden själv. Du kommer inte ångra dig! Läs mer och beställ

Dyra julklappar till farmor

Pensionärer har ju oftast inte så mycket pengar att röra sig med. När det börjar närma sig jul så fundera lite över om din farmor har några dyra utgifter som hon har svårt att klara av själv. Behöver hon nya vinterkläder? Har diskmaskinen gått sönder? Är ni några stycken som bidrar med pengar så behöver det inte bli så många kronor per person. Och det kan betyda väldigt mycket för farmor att få just den där julklappen.

Julklapp till farmor från barnbarn

Det fina med att vara barnbarn är att vad du än ger farmor så kommer hon att älska det eftersom hon älskar dig, sitt barnbarn, så högt. Även om skålen du gjorde i slöjden eller grytlappen du sydde inte är perfekta så kommer farmor att älska julklappen hon får av dig. Jag tycker dessutom att du ska välja att ge farmor en julklapp som du har gjort själv. Det kommer att uppskattas så mycket mer än julklappar du har köpt.

Du kan även baka kakor, koka sylt eller julgodis som du ger henne i en fin burk. Eller kanske en tygkasse som barnbarnet syr. Det finns faktiskt många gratis presenter om man funderar lite.

Varför inte ge farmor ett inramat foto på barnbarnet, en fotomugg eller kanske en nyckelring.

En billig julklapp till farmor som kan rädda livet på henne är en reflex. Att få en fin reflex i julklapp av sitt barnbarn visar både kärlek och omtanke. Jag tror att farmor faktiskt kommer att använda den reflexen när hon går ut i vintermörkret.

Ge farmor en julklapp där ni gör något tillsammans

Du kan även ge farmor en julklapp som innebär att ni gör något tillsammans. Det kan vara ett spel där ni tillbringar spelkvällar tillsammans. Eller guidad tur i amfibiebuss. Eller varför inte boka in en biokväll med middag tillsammans med farmor.

Skärgårdstur med lunch

Är farmor ensam

Förutom att inkludera farmor på julafton kan det bli en fin julklapp om hon får något återkommande som t.ex. en kurs i något hon är intresserad av. Googla vad som finns just där hon bor. Medborgarskolan och Folkuniversitetet brukar ha kurser. Men det finns även andra, så sök vad som finns där hon bor! Det brukar även finnas ett stort utbud av kurser för daglediga. Idéer på bra kurser skulle kunna vara keramik, foto, sykurser, körsång, akvarellmålning och matlagning. Ger du farmor en kurs i julklapp så får hon något som hon kommer ut på regelbundet och hon lär känna fler människor.

Ge farmor kläder

Kanske din farmor skulle tycka att det är trevligt att få en ny fin kofta. Undersök vilken klädstorlek farmor har! Försök hitta vad som är farmors klädstil och hitta en kofta hon skulle gilla. Här är det ingen bra idé att försöka hitta något modern och försöka sig på att modernisera farmor. Då är bara risken att koftan blir liggandes. Försök hitta något i samma stil som de kläder hon redan har och brukar använda.

Det kan också vara en bra idé att ge farmor ett par tofflor i julklapp. Men då gäller det att tänka sig för. Är farmor lite skröplig och har svårt att röra sig måste du hitta ett par tofflor som sitter på riktigt bra. Du vill inte orsaka att farmor bryter lårbenshalsen. Så välj ett par stadiga tofflor till farmor i julklapp!

Mysiga julklappar till farmor

Varför inte ge farmor en riktigt mysig julklapp i år? Du kan t.ex. ge farmor en fotmassage att ha framför tvn, en varm filt, ett par varma och mysiga sockar eller en bra bok eller film?

En annan mysig julklapp att få är om du köper en korg som du fyller med olika spa-produkter så som badbomber, väldoftande tvålar och krämer att smörja in sig med.

Ansiktsmask och peeling
En skön ansiktsbehandling

Du kan också ge farmor en ny mössa och strumpor i glada färger. Det brukar vara en uppskattad julklapp i vinter kylan.

Billiga julklappar till farmor

Behöver du hitta en billig julklapp till farmor, då har jag några ulklappsidéer som är både billiga och som kommer bli uppskattade när hon öppar julklappen.

Omtänksamma julklappar till farmor

Andra julklappar som visar farmor mycket omtanke och kärlek är reflexer och broddar. Se till att din farmor klarar sig igenom vintern oskadd, utan att bli överkörd eller bryta lårbenshalsarna. Kanske din farmor tycker det är besvärligt att gå, då kanske även gåstavar skulle vara en fin julklapp. De är bra ur motionssynpunkt och kan vara bra att hålla fast i när vinterhalkan kommer. Har hon ont i kroppen kanske hampaolja är den perfekta presenten? Kanske kan du hitta någon annan smart present som förenklar vardagen för farmor? En dramaten när hon handlat mat?

Dramaten rullväska
Dramaten rullväska

Julklapp till farmor som du gör själv

Varför inte göra ett häfte med presentkort som du gör själv. Häftet kan t.ex. innehålla storstädning, en middag som du köper och lagar till, hjälp att storhandla, en biltvätt osv. Jag lovar att det är julklappar som farmor kommer att uppskatta mycket.

Det går ju även att snickra, sy eller baka julklappar själv till farmor. Det viktiga är att julklappen ges med kärlek.

Ge farmor foton eller porträtt i julklapp

De flesta farmödrar älskar sina barnbarn väldigt högt. Varför inte ge farmor ett inramat foto på barnbarnet, eller en elektrisk fotoram med många barnbarn bilder. Det kan också vara kul med en musmatta eller en dörrmatta med bilder på barnbarnen.

Parfym

Att ge kvinnor parfym är ju en klassisk julklapp. Det är inte för inte. Alla kvinnor uppskattar att få en flaska väldoftande parfym.

Smycken

Även smycken är ju en klassiker. Men att välja smycken är lite svårare. Här gäller det att du funderar på om farmor brukar använda smycken?  I så fall kan det vara en bra idé att titta på de smycken som farmor redan har. Försök hitta ett smycke i liknande stil. Då kommer smycken vara en julklapp som farmor kommer att uppskatta. Undvik ringar eftersom man måste köpa ringar i precis rätt storlek för att det ska bli bra. Kontroller att farmor verkligen har hål i öronen innan du köper örhängen. Att ge farmor smycken i julklapp är en väldigt bra idé!

Prenumeration

Titta runt lite hemma hos din farmor. Har hon veckotidningar? Kanske skulle din farmor tycka om att få en tidningsprenumeration på någon av tidningarna? Även om din farmor kanske inte gillar att läsa, så kanske hon skulle uppskatta en prenumeration på en korsordstidning eller en tidning med stickmönster.

Ge farmor något ätbart i julklapp

Att få något ätbart brukar ju alltid vara uppskattat. Köp en fin skål eller korg som du fyller med godis. Gör egna kakor, sylt, brända mandlar eller  hemkokt godis. Eller varför inte göra egen musli som du lägger i en vacker glasburk. Du kan även köpa en stor korg och köpa olika sorters teer, olika julgodis, olika sorters ostar, kex, glögg, pepparkakor och annat julgott.

Adventskalender

Det kommer också bli väldigt uppskattat om du ger farmor en adventskalender. Kanske vill hon helst ha en med vingummi, polkagrisar eller till och med en adventskalender med smink. Det finns många fina adventskalendrar för vuxna.

Läs mer och beställ

Filmkväll

Ge farmor all utrustning hon behöver för en lyckad filmkväll, filmer, chipspåse, mysiga kuddar, och en mysig pläd. Varför inte göra farmor sällskap på filmkvällen?

Dåliga julklappar till farmor

Farmor har levt ett långt liv och har förmodligen redan hunnit samla på sig alla prydnadssaker hon kan tänkas behöva. Köp inte fler glasstatyetter till farmor om hon inte uttryckligen har önskat sig just det. Ge farmor något roligt istället.

Det är heller inte säkert att farmor önskar sig köksredskap i julklapp. 

Liknande inlägg

Julklapp till mormor

Relaterade frågor

Vad önskar sig kvinnor i julklapp? Det är ju förstås lite olika, men klassiska julklappar till kvinnor är smycken och parfym. Det är presenter som alltid brukar uppskattas av mottagaren. Fler julklappar till henne hittar du här!

Julklappar Till Farmor
Rulla till toppen