Julklappar Till Farmor

Hur hittar man bra julklappar till farmor?

HÀr hittar du förslag pÄ bra julklappar till farmor. Det Àr inte helt lÀtt att hitta bra julklappar till farmor, jag vet. PÄ den hÀr sidan hittar du bÄde konkreta tips pÄ julklappar och förslag pÄ hur du ska hitta bÀsta julklappen till just din farmor. 

Vad Àr en bra julklapp till farmor?

NĂ€r vi köper julklapp till farmor vill vi förmedla den kĂ€rlek vi kĂ€nner. Men det Ă€r inte alltid lĂ€tt att hitta den perfekta julklappen till farmor. Farmor har levt ett lĂ„ngt liv och har förmodligen redan samlat pĂ„ sig de flesta saker hon behöver. SĂ„ hĂ€r gĂ€ller det att tĂ€nka till lite extra. Fundera över vad just din farmor har för intressen. Är hon fortfarande aktiv och gör mycket saker? Tycker hon om att baka eller handarbeta?

SjĂ€lv gjorde jag bort mig en gĂ„ng. Jag var liten och vi hade köpt ett vĂ„ffeljĂ€rn i present till farmor. Pappa hade slagit in det fint. Jag skulle springa in till farmor och ge henne paketet. “HĂ€r farmor fĂ„r du ett vĂ„ffeljĂ€rn” skrek jag. Min presentöverlĂ€mning pratades det lĂ€nge om i familjen sedan. 

en bra julklapp till farmor
en bra julklapp till farmor

Dyra julklappar till farmor

PensionĂ€rer har ju oftast inte sĂ„ mycket pengar att röra sig med. NĂ€r det börjar nĂ€rma sig jul sĂ„ fundera lite över om din farmor har nĂ„gra dyra utgifter som hon har svĂ„rt att klara av sjĂ€lv. Behöver hon nya vinterklĂ€der? Har diskmaskinen gĂ„tt sönder? Är ni nĂ„gra stycken som bidrar med pengar sĂ„ behöver det inte bli sĂ„ mĂ„nga kronor per person. Och det kan betyda vĂ€ldigt mycket för farmor att fĂ„ just den dĂ€r julklappen.

Julklapp till farmor frÄn barnbarn

Det fina med att vara barnbarn Ă€r att vad du Ă€n ger farmor sĂ„ kommer hon att Ă€lska det eftersom hon Ă€lskar dig, sitt barnbarn, sĂ„ högt. Även om skĂ„len du gjorde i slöjden eller grytlappen du sydde inte Ă€r perfekta sĂ„ kommer farmor att Ă€lska julklappen hon fĂ„r av dig. Jag tycker dessutom att du ska vĂ€lja att ge farmor en julklapp som du har gjort sjĂ€lv. Det kommer att uppskattas sĂ„ mycket mer Ă€n julklappar du har köpt.

Du kan Àven baka kakor, koka sylt eller julgodis som du ger henne i en fin burk.

Varför inte ge farmor ett inramat foto pÄ barnbarnet, en fotomugg eller kanske en nyckelring.

En billig julklapp till farmor som kan rÀdda livet pÄ henne Àr en reflex. Att fÄ en fin reflex i julklapp av sitt barnbarn visar bÄde kÀrlek och omtanke. Jag tror att farmor faktiskt kommer att anvÀnda den reflexen nÀr hon gÄr ut i vintermörkret.

Tygkasse som barnbarnet syr.

Ge farmor en julklapp dÀr ni gör nÄgot tillsammans

Du kan Àven ge farmor en julklapp som innebÀr att ni gör nÄgot tillsammans. Det kan vara ett spel dÀr ni tillbringar spelkvÀllar tillsammans. Eller guidad tur i amfibiebuss. Eller varför inte boka in en biokvÀll med middag tillsammans med farmor.

Guidad tur med amfibiebuss
Bio med popcorn och lÀsk
SkÀrgÄrdstur med lunch

Är farmor ensam

Förutom att inkludera farmor pÄ julafton kan det bli en fin julklapp om hon fÄr nÄgot Äterkommande som t.ex. en kurs i nÄgot hon Àr intresserad av. Googla vad som finns just dÀr hon bor. Medborgarskolan och Folkuniversitetet brukar ha kurser. Men det finns Àven andra, sÄ sök vad som finns dÀr hon bor! Det brukar Àven finnas ett stort utbud av kurser för daglediga. Idéer pÄ bra kurser skulle kunna vara keramik, foto, sykurser, körsÄng, akvarellmÄlning och matlagning. Ger du farmor en kurs i julklapp sÄ fÄr hon nÄgot som hon kommer ut pÄ regelbundet och hon lÀr kÀnna fler mÀnniskor.

Ge farmor klÀder

Kanske din farmor skulle tycka att det Àr trevligt att fÄ en ny fin kofta. Undersök vilken klÀdstorlek farmor har! Försök hitta vad som Àr farmors klÀdstil och hitta en kofta hon skulle gilla. HÀr Àr det ingen bra idé att försöka hitta nÄgot modern och försöka sig pÄ att modernisera farmor. DÄ Àr bara risken att koftan blir liggandes. Försök hitta nÄgot i samma stil som de klÀder hon redan har och brukar anvÀnda.

Det kan ocksĂ„ vara en bra idĂ© att ge farmor ett par tofflor i julklapp. Men dĂ„ gĂ€ller det att tĂ€nka sig för. Är farmor lite skröplig och har svĂ„rt att röra sig mĂ„ste du hitta ett par tofflor som sitter pĂ„ riktigt bra. Du vill inte orsaka att farmor bryter lĂ„rbenshalsen. SĂ„ vĂ€lj ett par stadiga tofflor till farmor i julklapp!

Mysiga julklappar till farmor

Varför inte ge farmor en riktigt mysig julklapp i Är? Du kan t.ex. ge farmor en fotmassage att ha framför tvn, en varm filt, ett par varma och mysiga sockar eller en bra bok eller film?

En annan mysig julklapp att fÄ Àr om du köper en korg som du fyller med olika spa-produkter sÄ som badbomber, vÀldoftande tvÄlar och krÀmer att smörja in sig med.

Lyxiga badbomber
Ansiktsmask och peeling
Ansiktsmask och peeling
En skön ansiktsbehandling

Du kan ocksÄ ge farmor en ny mössa och strumpor i glada fÀrger. Det brukar vara en uppskattad julklapp i vinter kylan.

OmtÀnksamma julklappar till farmor

Andra julklappar som visar farmor mycket omtanke och kÀrlek Àr reflexer och broddar. Se till att din farmor klarar sig igenom vintern oskadd, utan att bli överkörd eller bryta lÄrbenshalsarna. Kanske din farmor tycker det Àr besvÀrligt att gÄ, dÄ kanske Àven gÄstavar skulle vara en fin julklapp. De Àr bra ur motionssynpunkt och kan vara bra att hÄlla fast i nÀr vinterhalkan kommer.

Kanske kan du hitta nÄgon annan smart present som förenklar vardagen för farmor? En dramaten nÀr hon handlat mat?

Dramaten rullvÀska
Dramaten rullvÀska

Julklapp till farmor som du gör sjÀlv

Varför inte göra ett hÀfte med presentkort som du gör sjÀlv. HÀftet kan t.ex. innehÄlla storstÀdning, en middag som du köper och lagar till, hjÀlp att storhandla, en biltvÀtt osv. Jag lovar att det Àr julklappar som farmor kommer att uppskatta mycket.

Det gÄr ju Àven att snickra, sy eller baka julklappar sjÀlv till farmor. Det viktiga Àr att julklappen ges med kÀrlek.

Ge farmor foton i julklapp

De flesta farmödrar Àlskar sina barnbarn vÀldigt högt. Varför inte ge farmor ett inramat foto pÄ barnbarnet, eller en elektrisk fotoram med mÄnga barnbarn bilder. Det kan ocksÄ vara kul med en musmatta eller en dörrmatta med bilder pÄ barnbarnen.

Parfym

Att ge kvinnor parfym Àr ju en klassisk julklapp. Det Àr inte för inte. Alla kvinnor uppskattar att fÄ en flaska vÀldoftande parfym.

Smycken

Även smycken Ă€r ju en klassiker. Men att vĂ€lja smycken Ă€r lite svĂ„rare. HĂ€r gĂ€ller det att du funderar pĂ„ om farmor brukar anvĂ€nda smycken?  I sĂ„ fall kan det vara en bra idĂ© att titta pĂ„ de smycken som farmor redan har. Försök hitta ett smycke i liknande stil. DĂ„ kommer smycken vara en julklapp som farmor kommer att uppskatta. Undvik ringar eftersom man mĂ„ste köpa ringar i precis rĂ€tt storlek för att det ska bli bra. Kontroller att farmor verkligen har hĂ„l i öronen innan du köper örhĂ€ngen. Att ge farmor smycken i julklapp Ă€r en vĂ€ldigt bra idĂ©!

Prenumeration

Titta runt lite hemma hos din farmor. Har hon veckotidningar? Kanske skulle din farmor tycka om att fĂ„ en tidningsprenumeration pĂ„ nĂ„gon av tidningarna? Även om din farmor kanske inte gillar att lĂ€sa, sĂ„ kanske hon skulle uppskatta en prenumeration pĂ„ en korsordstidning eller en tidning med stickmönster.

Ge farmor nÄgot Àtbart i julklapp

Att fÄ nÄgot Àtbart brukar ju alltid vara uppskattat. Köp en fin skÄl eller korg som du fyller med godis. Gör egna kakor, sylt, brÀnda mandlar eller  hemkokt godis. Eller varför inte göra egen musli som du lÀgger i en vacker glasburk. Du kan Àven köpa en stor korg och köpa olika sorters teer, olika julgodis, olika sorters ostar, kex, glögg, pepparkakor och annat julgott.

FilmkvÀll

Ge farmor all utrustning hon behöver för en lyckad filmkvÀll, filmer, chipspÄse och en mysig plÀd. Varför inte göra farmor sÀllskap pÄ filmkvÀllen?

DĂ„liga julklappar till farmor

Farmor har levt ett lÄngt liv och har förmodligen redan hunnit samla pÄ sig alla prydnadssaker hon kan tÀnkas behöva. Köp inte fler glasstatyetter till farmor om hon inte uttryckligen har önskat sig just det. Ge farmor nÄgot roligt istÀllet.

Det Àr heller inte sÀkert att farmor önskar sig köksredskap i julklapp. 

Relaterade frÄgor

Vad önskar sig kvinnor i julklapp? Det Àr ju förstÄs lite olika, men klassiska julklappar till kvinnor Àr smycken och parfym. Det Àr presenter som alltid brukar uppskattas av mottagaren. Fler julklappar till henne hittar du hÀr!