Roliga Spel För Barn Och Vuxna

Roliga spel för hela familjen

Att samlas runt ett sällskapsspel resulterar i många skratt och mycket spänning. Det finns ett stort utbud av roliga spel på marknaden men åsikterna brukar gå isär vilket som är det absolut roligaste spelet. Även om barn och vuxna har olika intressen finns det trots allt spel som passar dem båda. Monopol är exempelvis ett spel som underhållit unga som gamla sedan 1935.

Roliga spel för hela familjen

Roliga spel för hela familjen

Sällskapsspel är en umgängesform snarare än en tävling. Ibland händer det ändå att dispyter uppstår i stridens hetta. Vanligtvis handlar det om att kasta tärningar, flytta pjäser och dra kort för att besegra sina motståndare. Dock är tävlingsmomentet sekundärt eftersom det handlar om att ha trevligt. Sällskapsspel lämpar sig för familjen såväl som bland vänner. Det finns roliga spel som passar de absolut flesta.

Om man älskar sällskapsspel brukar man snart intressera sig för strategibrädspelet Risk eller frågesportspelet Trivial Pursuit. Spelen rekommenderas främst till människor som är 16 år eller äldre. Monopol och Den försvunna diamanten har dock många gånger fungerat som en inkörsport till mer avancerade sällskapsspel. Roliga spel får man nämligen aldrig nog av.

Monopol

Monopol är inte anfadern till alla sällskapsspel, men i det närmaste. Monopol är åtminstone det mest klassiska av samtliga sällskapsspel. Planen innehåller 40 rutor med olika innebörder. Till Sverige importerades Monopol 1937 och 2008 introducerades Monopol National. Originalversionen har endast namn på gator i Stockholm på spelplanen men Monopol International innebar att 23 andra orter fick se namn på sina gator på spelplanen. Spelet lämpar sig för såväl barn som vuxna, även om det passar bättre till ungdomar och äldre.

Läs mer och beställ

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är namnet på ett spel det flesta känner igen. Spelet lanserades första gången i Finland 1951 under namnet Afrikan tähti, vilket betyder Afrikas stjärna. AB Grafisk Konst lanserade spelet i Sverige som Jakten efter den försvunna diamanten. Idag heter spelet Den försvunna diamanten och säljs av Alga AB. Det tar ungefär en timme att spela spelet och passar barn och vuxna i alla åldrar.

Läs mer och beställ

Ska vi slå vad

Läs mer och beställ

Trivial Pursuit den klassiska utgåvan

Läs mer och beställ

Roliga Spel För Barn Och Vuxna
Rulla till toppen