Present till kattälskare och kattägare

Vad ger man i present till kattälskare eller kattägare? Kattägare är ett helt eget släkte och det är inte för inte som vi hör talas om galna kattkvinnor. Och det är inte svårt att förstå hur man kan falla för dessa charmiga och egensinniga små sötnosar. Men när du ger en present till en kattägare så är det oftast en present till katten egentligen.

Men vad är då en bra present till en kattägare? En bra present att ge en kattägare är leksaker till katten, saker med katter på, en rolig kattmugg eller praktiska saker som katten kan använda, som till exempel en egen toalettring. Eller kanske viktigare saker så som gps-spårning för katten.

Vad ger man i present till kattägare? Present till kattälskare
Vad ger man i present till kattägare?

Som du hör finns det en hel del saker att ge en kattägare i present!

Saker med kattmotiv att ge kattälskaren i present

Alla kattägare älskar förstås sina katter väldigt mycket. När du ska köpa presenter till en kattägare brukar det funka med presenter med kattmotiv, som en mugg, necessär eller något annat med en fin katt på.

Tygväska med katter är en kul present till kattälskaren

En tygväska med texten ”Nej, jag har fortfarande inga barn. Mina katter är allergiska!” är en bra present att ge en kattägare. Kattägare möts ofta av fördomarna att katterna ska vara ett substitut för barn. Det här är ett kul och annorlunda sätt att vända det hela på.

Läs mer och beställ

Tygväska med katter är en kul present till kattälskaren

Rolig katt t-shirt

Varför inte ge kattägaren en rolig t-shirt med texten ”Min katt dömer dig, så var trevlig”. Katter sägs kunna avgöra om besökaren är godhjärtad eller ej, kanske stämmer det? De är i alla fall kräsna individer som inte acceptear vilken människa som helst.

Läs mer och beställ

Rolig katt t-shirt Present till kattälskare

Mugg med katt på

Kattmugg med texten ”Jag är både snygg och söt och inte håller jag tyst heller”. För så är det ju ofta, katten vet om hur söt och fin den är. Får katten inte tillräckligt (enligt den själv) med uppmärksamhet så piper den högljutt.

Läs mer och beställ

Mugg med katt på

Husdjursporträtt

En bild av katten eller katterna i familjen är en fantasktisk present. Vem skulle inte älska att ha den här bilden av sina pälsklingar på väggen? The pet poster store har flera olika varianter att välja mellan.

Läs mer och beställ

Klocka med katter på

En kattägare kan aldrig få nog av katter i hemmet. Varför inte ge honom eller henne en unik och snygg klocka med katter? En snygg klocka som garanterat hamnar i blickfånget.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare Klocka med katter på

Kattmugg i present till en kattälskare

En fin mugg med en katt på går alltid hem om du ska köpa en present till en kattägare. Även den här kattmuggen som har en katt som svävar i rymden tillsammans med en hamburgare är en bra present med kattmotiv som en kattägare gillar.

Läs mer och beställ

kattmugg i present till en kattälskare

Powerbank Katt

En kul present med kattmotiv är den här powerbanken i form av en katt. Tänk dig att du befinner dig hemifrån och mobilen plötsligt dör. Batteriet är slut och ett eluttag är utom räckhåll. Då är det lätt att drabbas av panik, men den här smarta katten löser problemet på ett kick.

Läs mer och beställ

Luftmadrass med katt i present till en kattälskare

Till sommaren behöver kattägaren glida fram i poolen med stil. Varför inte ge bort en luftmadrass med kattmotiv i present till kattägaren. Kattägare är lite som föräldrar, de kan inte låta bli att prata om sina gullepluttar. Att personen med den här luftmadrassen är en stolt kattägare kommer inte undgå någon.

Läs mer och beställ

Luftmadrass med katt i present till en kattälskare

Tygkasse

Kattägare får ofta frågan om de verkligen behöver så många katter. Självklart så behöver de det! En kul present att ge en kattägare.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare Tygkasse

Necessär med katt present till en kattälskare

Den här sura katten är ganska charmerande på något sätt. En kattägare har ofta många kattleksaker och en necessär är ett praktiskt ställe att samla dem på. De brukar oftast ligga och drälla överallt i hemmet annars.

Läs mer och beställ

Necessär med katt present till en kattälskare

Rolig present till en kattälskare till kattägare

Porträtt av prinsen eller prinsessan

Hos Royalistic kan du ladda upp ett foto av katten och få tillbaka ett fint porträtt med katten som regent. Vilket är sanningen i de flesta hem. Det är katten som bestämmer vad som ska göras och när den ska bli kliad. De har flera olika motiv, så det är lätt att hitta en favorit.

Läs mer och beställ

Magneter med katter

Magneter med kattrumpor för att hänga på kylskåpet är en present som kattägaren kommer gilla. Kattrumporna har superstarka magneter och passar för att hänga upp på kylskåpet med papper, teckningar och foton på familjens katter. Som kattägare gäller det att fylla hemmet med roliga kattprylar.

Läs mer och beställ

Magneter med katter

Sparbössa

En kattsparbössa med en katt som kommer upp ur lådan och drar ner myntet är en rolig present till en kattägare. Katter är ju inte billiga, så en kattsparbössa är en bra present till kattägaren. Här kan man spara ihop till kommande veterinärbesök och andra dyra utgifter som man helt säkert vet kommer.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare  Sparbössa

Termosmugg med katter

De söta pusheenkatterna kända från internet. En termosmugg med pusheenkatterna på är en rolig present att ge kattägaren i present. Med den kan hon eller han dricka kaffe på väg till jobbet och samtidigt njuta av att titta på söta katter.

Läs mer och beställ

Termosmugg med katter Present till kattälskare

Pusheenkudde

Pusheenkatterna finns även som soffkuddar i lite olika utföranden och modeller. En rolig present att ge kattägaren som fyller år.

Läs mer och beställ

Pusheenkudde

Pusheenmugg

En pusheenmugg är ett måste för en cracy cat lady. De finns i lite olika utföranden, värmekänsliga, paket där strumpor ingår, osv. En gullig present att ge en vän som älskar katter.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare Pusheenmugg

Gosedjurskatter

Har du någonsin hört en kattägare säga att hon har för många katter, det har inte jag heller. Till den yngre kattägaren eller kattälskaren är det uppskattat att ge bort en fin gosedjurskatt. Dessa gosedjur med stora ögon som är väldigt populära just nu påminner om katterna med sina bedjande ögon vid matbordet. De hoppas alltid på att få en liten smakbit.

Läs mer och beställ

Gosedjurskatter

Praktiska presenter till kattägare

GPS till katten

Vill du ge bort en praktisk present till kattägaren så skulle jag rekommendera den här gps-spårningen. En kompis katt försvann nyligen. Den var borta i tre dagar utan att hon hittade den eller såg spår av den. Det visande sig att den smitit in i grannens förråd utan att bli upptäckt. Om hon hade haft spårning på katten hade hon kunnat lokalisera den tidigare. Men nu fick den tyvärr sitta instängd i flera dagar i väntan på att bli räddad.

Läs mer och beställ

GPS till katten Present till kattälskare

Katt-toalett

Smart pryl för kattägare! Insatser som man lägger på toaletten som steg för steg lär katten att göra sina behov på toaletten istället för i en kattlåda. Det krävs en hel del arbete för att få katten rumsren på det här sättet. Men när man väl fått katten att använda toaletten är det verkligen smidigt! En riktigt smart present att ge en kattägare.

Läs mer och beställ

Katt-toalett

Borsthandske för katten

Katter kan fälla väldigt mycket. Då kan det vara praktiskt att ha en borst och massagehandske. Här får katten massage samtidigt som pälsen blir borstad samlas håret ihop. Det gör att kattägaren får mindre päls att städa upp i hemmet och mindre kattpäls på sina kläder.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare Borsthandske för katten

Skivspelare till katten

En väldigt kul present att ge kattägaren är den här skivspelaren som också är en klösbräda. Perfekt för att katten inte längre ska vässa klorna på möbler och tapeter. Vinylspelaren är gjord i kartong och är ypperlig för att vässa kattens klor, samtidigt som kissen ser cool ut. 

Läs mer och beställ

Skivspelare till katten

Rolig kattskål

I botten av den här tuffa skålen finns en 3D-fisk som din katt kommer försöka fånga. En rolig present både för katten och kattälskaren.

Läs mer och beställ

Rolig kattskål Present till kattälskare

Burk för kattmat

En fin present att ge kattägaren är den här retro burken för godsaker till älsklingskatterna. Den kommer att göra sig bra både i skafferiet och på köksbänken hos kattfamiljen.

Läs mer och beställ

Burk för kattmat

Ask med kattgodis

En fin ask med kattgodis är också en bra present att ge kattägaren. Här kan hon förvara de där extra goda godbitarna till katten.

Läs mer och beställ

Present till kattälskare Ask med kattgodis

Leksaker till katten

En bra present till kattägare kan vara leksaker som sysselsätter katterna länge som t.ex. Da bird (som ett metspö med en fjädervippa i änden) eller Yeowww (leksaker fyllda med kattmynta). Kattägare tycker om att få kattleksaker i present eftersom de älskar att leka med sina kelgrisar. Så att ge kattägare kattleksaker är faktiskt en bra present.

Ormleksak

Roliga leksaker till katten är något som både katten och ägaren uppskattar. Det är kul att se sin älskade katt brottas med en leksaksorm. Läs mer och beställ

Sprattlande fisk till katten

När du köper presenter till kattägaren kan du lika gärna köpa leksaker till katten, det blir kattägaren precis lika glad för. Här är en sprattlande fisk som är underhållande både för katten och för människorna som tittar på katten när den leker.

Läs mer och beställ

Sprattlande fisk till katten

Adventskalender till katten

Det finns faktiskt adventskalender att köpa till katter (och hundar). Vill du se vilka adventskalendrar det finns för djur så hittar du dem på den här sidan.

Värme – trevligt present till kattägare och katter

En present till kattägare som brukar uppskattas väldigt mycket är värmande saker. Katter är väldigt frusna av sig och de flesta kattägare tycker att det är väldigt lyxigt att få ha sin säng och sitt täcke i fred. Så kan du hitta något varmt och mysigt som katterna gillar så kommer du göra kattägaren väldigt lycklig. Det kan t.ex. vara:

 • Fleecefiltar
 • Värmedynor
 • Fluffiga och varma kattbäddar
 • Elektriska öppna spisar

Elektrisk filt i present till kattälskare (jag menar katterna!)

En elektrisk filt kommer både kattägaren och katterna uppskatta. Katter är väldigt frusna av sig, så en värmefilt kommer de gilla.

Läs mer och beställ

Elektrisk filt Present till kattälskare

Fleecefilt

En fleecefilt att ha i soffan är mysigt för en frusen katt.

Läs mer och beställ

Fleecefilt

Prenumeration på en kattidning

Bra presenter till en kattägare är också tidningar på kattidningar. De som gäller är:

 • Kattliv
 • Våra katter

Välgörenhet

En bra present till en kattälskare är också att ge pengar till någon välgörenhetsorganisation som arbetar för katter eller djurs rättigheter:

 • Stockholms katthems årliga almanacka
 • Donationer till katthem
 • Donationer emot plågsamma djurförsök

Förstoring av katterna som tavla eller som almanacka är en bra present till kattälskare

Att få sin katt uppförstorad som tavla är en riktigt bra present till kattägare. Lite dyrt förstås, så en mindre kostsam present är en almanacka med kelgrisen eller någon av de andra fotopresenterna. Precis som föräldrar pryder sitt hem med foton på sina barn och stolt visar upp bilder på dem. Kattägare är lika stolta över sina katter. När en familj får många barn så får de till slut nog och tycker att det räcker. Det hör du däremot inte en kattägare säga.

Digital fotoram

En digital fotoram med bilder på katterna är en bra present till en kattälskare. Här kan hon visa upp sina katter redan i hallen för besökare som kommer.

Läs mer och beställ

Digital fotoram Present till kattälskare

Inramade bilder på katterna

En fotoram med katterna inramade kommer också att bli uppskattat. På så sätt kan de älskade katterna få följa med även till jobbet.

Läs mer och beställ

Inramade bilder på katterna

Smycke i present till kattägare

En annan bra present till kattägare är att få ett vackert smycke med kattens namn ingraverat.

Slätt smycke för gravyr

Gravera in ”cracy cat lady” på halsbandet.

Läs mer och beställ

Slätt smycke för gravyr Present till kattälskare

Smycke med gravyr

Eller namnet på hennes katter om hon inte har så många.

Läs mer och beställ

Smycke med gravyr

Tänk på att inte låta katten få äta på presentsnöret eftersom det kan vålla inre skador!

Varför inte köpa en ny medlem till familjen?

Varför inte strunta i present i år och köpa er något som ni drömt om länge istället. En ny liten familjemedlem <3. Besök gärna sidan med min favoritras, Snowshoe. Visst är de fina! Väldigt sociala och underbart söta förstås! Strunta i present och unna er en ny liten busig och kärleksfull familjemedlem istället. Det är min syster som föder upp dem. Visst är de fina? Men innan du skaffar din första katt finns det en hel del kunskap man behöver skaffa sig. På sajten Kattstatus.se finns det mesta du behöver veta.

Relaterade frågor

Vad är en bra present till en hundägare? Bra presenter till en hundägare är en mugg med en bild av hunden, en kylmatta att som hunden kan ligga på när det är varmt eller varför inte en hundtvätt. Läs mer om bra presenter till hundar och hundägare här.

 • Present till kattälskare och kattägare

  Present till kattälskare och kattägare

  Vad ger man i present till kattälskare eller kattägare? Kattägare är ett helt eget släkte och det är inte för inte som vi hör talas om galna kattkvinnor. Och det är inte svårt att förstå hur man kan falla för dessa charmiga och egensinniga små sötnosar. Men när du ger en present till en kattägare […]

  Läs mer..


 • Adventskalender till djur

  Adventskalender till djur

  Advent är en mysig tid för oss människor. Men varför ska inte våra fyrfota vänner få uppleva det också? Självklart ska även hästen, hunden och katten få varsin adventskalender! Det är inte bara människor som ska få något extra under december. Nu finns det adventskalender för hästar, katter och adventskalender för hund att köpa också. […]

  Läs mer..


 • Present till campare

  Present till campare

  Finns det några speciella saker att köpa i present till en campare? Det finns många kul och praktiska presenter man kan ge till någon som älskar att campa. Här kommer jag fylla på med mer campingpresenter när jag hittar dem. Men vad är då bra presenter till någon som älskar camping? Bra presenter till en […]

  Läs mer..


Present till kattälskare och kattägare
Rulla till toppen