Fixa Julklapparna Till 13-åringen På Bara 5 Minuter

Ska du köpa julklapp till en 13-åring? Då har du förmodligen inga problem med att hitta presenter. Problemet är bara att de inte kan få allt de önskar sig och man måste prioritera eftersom önskningarna är så många.

Men vad är en bra julklapp till 13-åringar? En bra present till en 13-åring är sådant som de har glädje av som en dator, prenumeration på en tidning, väckarklocka, mobilskal för att skydda telefonen eller biobiljetter. För att det ska räknas som en bra present får det inte vara barnsligt.

På den här sidan har jag samlat julklappstips som passar 13-åringar, så fortsätt läsa så ska du få fler tips!

Vad är en bra julklapp till 13-åring?
Vad är en bra julklapp till 13-åring?

Önskelistan blir allt längre och presenterna allt dyrare

Varje år försöker man hålla ner antalet julklappar och kostnaden för dem. Nu när de är 13 är det svårare för på önskelistan står systemkamera, laptop, ny telefon m.m. INGA småsaker precis. Som 13-åring gäller det att vara cool och ha alla de rätta prylarna. Nu är det INTE leksaker som gäller längre. Nallarna har kanske inte burits ut till förrådet ännu, men man vill verkligen inte ha leksaker i julklapp när man är 13 år!

Spökvandring

Vill du ge bort en oväntad och annorlunda julklapp? Då är det en spökvandring du ska ge honom eller henne. Här får man följa med en erfaren guide på hemsökta platser och kusliga källare. Spökvandringen är rekommenderad från 7 år, så det är inte något som kommer hålla en modig 13-åring vaken om nätterna.

Läs mer och beställ

Albert

Albert är en digital mattehjälp direkt i mobilen eller surfplattan. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barn att lära sig. Albert är anpassad för barn i åldrarna 3-16 år och innehåller olika svårighetsgrader, för att barnet ska kunna utgå från sin egen kunskapsnivå. Barn och tonåringar brukar älska Albert. Men surfa in på deras hemsida för att läsa mer om appen!

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Man blir aldrig för gammal för en riktigt bra saga! Ge 13-åringen en riktigt bra julklapp genom att ge bort en prenumeration på talböcker!

Läs mer och beställ

Presentkort på Coolstuff, där finns det mycket att välja mellan
Surfa gärna in på Coolstuff – det brukar ha mycket roligt att välja mellan
Biobiljetter brukar vara mycket uppskattat.
Även iPaden är ganska viktigt att ha.
En dator är visserligen väldigt dyr, men den krävs för skolarbetet.
En dator är visserligen väldigt dyr, men den krävs för skolarbetet.
13-åringar vill gärna ha den allra senaste modellen på mobiltelefon i julklapp om du frågar dem. Det kanske går att köpa en iPhone 8 istället?
En systemkamera eftersom det är en jul hobby som hon eller han kommer ha mycket roligt med i framtiden.

Telefon och spel

Våra barn och ungdomar är väldigt telefonberoende idag. Bland det som de önskar sig mest av allt hittar du telefonrelaterade saker så som dessa. Tänk på att även om de inte uttryckligen önskar sig det så är det bra att köpa ett skärmskydd också för att förhindra att skärmen spricker. Bra julklapp till en 13-åring är även: Mobiltankning, Spotify-presentkort och iTunes presentkort.

iPhone XS 
Ett snyggt mobilskal
En powerbank
Trådlös högtalare
Mobiltelefon
 iDeal of Sweden har snygga powerbanks som matchar mobilskalen.
iDeal of Sweden har snygga powerbanks som matchar mobilskalen.
Billigt telefonabonnemang
Trådlösa öronsnäckor
Hörlurar
Hörlurar
Öronsnäckor
Extra lång laddsladd

Smycken i present till 13-åring

Smycken för killar

En kille önskar sig något tuffare smycke kanske i silver och läder. Kanske en dogtag som går att gravera.

Lite tuffare armband i läder som passar att ge en 13-årig kille i julklapp
Ett snyggt armband som du hittar på Amazon.

Smycken till en 13-årig tjej

Tjejer önskar sig något finare smycke från t.ex. Edblad eller Thomas Sabo. Om tjejen i fråga tycker om Harry Potter kan det också vara roligt att få en tidvändare. (halsband från Harry Potter böckerna/filmerna)

Om tjejen i fråga tycker om Harry Potter kan det också vara roligt att få en tidvändare.
 Snyggt armband att ge en 13-årig tjej i julklapp. Armbandet kommer från Tomas Sabo
Snyggt armband att ge en 13-årig tjej i julklapp. Armbandet kommer från Tomas Sabo
Ett snyggt halsband och örhängen med rosa kristaller
Ett snyggt halsband och örhängen med rosa kristaller

Parfym och sånt

Presentask med duschtvål, deo och sånt eller parfym som ungdomar brukar tycka om. Här är några från Parfym.se. Jag brukar köpa alla mina parfymer där eftersom de ligger väldigt lågt i pris. (Klicka på bilderna för att komma till Parfym.se) När man är 13 är det kul att få den första riktiga parfymen, och det är ju faktiskt inte så dyrt att ge 13-åringen lite lyx.

Parfym som passar unga tjejer

Lovely 
Our Moment
Killer Queen

Parfym som passar unga killar

Parfym 1 Million herr
Hugo Boss Bottled
One Calvin Klein

Vad gillar 13-åringar att läsa

Böcker i julklapp till en 13-åring

Eller böcker!! Köp en bra och personlig bok och skriv gärna några rader i boken till 13-åringen. Det förutsätter förstås att du vet vilken typ av böcker som hon eller han tycker om. Gillar han en viss typ an genre eller har han kanske något speciellt fritidsintresse som den kan handla om? Men här är några förslag på böcker som kan passa 13-åringar:

Så jävla kallt Hur känns kyla? Som minus 38. Som nyårsafton när man väntar på bussen hem utan att det kommer någon, för det går inga bussar här på röda dagar. Som långpromenad i tunnstrumpor så att man måste lägga sig i badkaret för att tina blåådrorna över benen mitt i natten. Karla längtar bort. Söderut, till storstan eller vart som helst där det inte är mörkt och isande kallt. Till en plats där hunden Hemingway inte är sjuk och behöver avlivas. För att rädda sin hund rymmer Karla hemifrån tillsammans med två kompisar. De ska söderut. Helst till Medelhavet. Där väntar ett nytt liv för dem alla. Genom att lifta och åka buss tar de sig söderut i ett vintrigt Sverige. De sover i tält, går på galna fester hos okända människor och när pengarna är på väg att ta slut får de en briljant idé: De ska kapa en buss.
De vandrande städerna Föreställ dig att du bor i flygande stad som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, nu helt strandsatt i ödemarken tillsammans med flickan Hester, som bara tänker på en enda sak: hämnd. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av en jägare som egentligen är död …Mortal Engines är det hisnande, postapokalyptiska sci-fi-äventyret som utspelar sig i en framtid i vilken städer rör sig runt jorden på hjul och slåss om dess livsviktiga resurser. Detta är del ett i serien.
Hungerspelen Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

Tidningar i julklapp till 13-åring

Det är inte bara böcker som är kul att få i julklapp. En tidningsprenumeration ger honom eller henne något att se fram emot under det kommande året. Det är mysigt att krypa upp i soffan med en ny tidning.

SvD Junior
Prenumeration på Kalle Anka pocket
KP
Scooby-Doo
Julia
Valfri tidningsprenumeration

Kläder i julklapp till en 13-åring

Det är svårt att köpa kläder i julklapp till 13-åringar. Badbyxor, sportkläder, snyggare kalsonger från Björn Borg, sportsockar, nån snygg T-shirt från Junkyard eller presentkort på nån sportaffär? Ett Dieselskärp?

En schysst tröja, en lite “lyxigare” T-shirt som du normalt inte skulle köpa. Då klarar man sig på några hundralappar. Presentkort på kläder är oftast ett säkrare kort när du ska köpa julklappar till en 13-åring. Väljer du ett presentkort på en större sportkedja kan hon eller han välja både kläder, väskor och sportutrustning.

Till killar går det alltid bra att köpa lite fina kalsonger.
Till killar går det alltid bra att köpa lite fina kalsonger. Köp dem hos Amazon.
Till en tjej kanske du kan hitta en fin sjal att ge i julklapp?
Kalsonger i glada färger och mönster från Björn Borg
Kalsonger i glada färger och mönster från Björn Borg
Munkjackor är en bra julklapp både till tjejer och killar.
En lite roligare julklapp för en 13-åring att få är ett par sneakersstrumpor.
Strumpor från Happy Socks brukar bli uppskattade julklappar.
Strumpor från Happy Socks brukar bli uppskattade julklappar.

Vad önskar sig 13-åringar i julklapp

Snygga lampor är kul att ha i sitt rum. 13-åringar börjar intressera sig för att ha mysigt i rummet och för att det ska vara fint när vännerna kommer på besök
Snygga lampor är kul att ha i sitt rum. 13-åringar börjar intressera sig för att ha mysigt i rummet och för att det ska vara fint när vännerna kommer på besök
Roliga muggar brukar alltid var en uppskattad present till en 13-åring. Fyll gärna muggen med favoritgodiset innan du lämnar över presenten till henne.
Roliga muggar brukar alltid var en uppskattad present till en 13-åring. Fyll gärna muggen med favoritgodiset innan du lämnar över presenten till henne.
  Ett litet drivhus för 13-åringen som tycker om att odla. Visst är det kul att ha egna smultron eller gräslök på rummet. Kanske andra grönsaker som persilja eller ärtor skulle slinka ner i tonåringens mage om de fanns i hans eller hennes rum. Snygg inredningspryl och ett kul intresse att odla.  c
Ett litet drivhus för 13-åringen som tycker om att odla. Visst är det kul att ha egna smultron eller gräslök på rummet. Kanske andra grönsaker som persilja eller ärtor skulle slinka ner i tonåringens mage om de fanns i hans eller hennes rum. Snygg inredningspryl och ett kul intresse att odla.

Tuff <a class=
Tuff inredning till sitt rum brukar 13-åringarna alltid bli glada för. Den här mysiga lampan är faktiskt gjord av salt och ger ett fint sken i rummet.
Ett kul spel för hela familjen. Ska vi slå vad har enklare frågor och uppgifter för barnen och svårare för vuxna.
Ett kul spel för hela familjen. Ska vi slå vad har enklare frågor och uppgifter för barnen och svårare för vuxna.
Leonardo da Vinchis modeller i form av modellbyggen i trä är en kul present för en 13-åring att få i julklapp. Modellerna fungerar och de är väldigt roligt att bygga ihop. Kul sysselsättning både för stora och små under jullovet.
Teater-eller konsertbiljetter är ju liknande alternativ om du vet vad han eller hon gillar.
En plånbok som du stoppar lite pengar i står på önskelistan för alla 13-åringar.
Ljusslinga som man kan forma till valfri text eller figur är snyggt i 13-åringens rum
Ljusslinga som man kan forma till valfri text eller figur är snyggt i 13-åringens rum

Bra julklappar som 13-åringar behöver

Varva de spännande julklapparna med saker som kan vara bra att ha för 13-åringen.

Jag fick själv ett lexikon när jag var i den åldern. Det var inte jättekul att få då. Men jag har använt det hela livet och det är väldigt nött vid det här laget. Ett lexikon kommer hon eller han ha nytta av hela livet.
Väggalmanacka med något 13-åringen är intresserad av. Kanske en almanacka med Rocky eller söta djur kan vara något?
På högstadiet behöver ungdomarna en egen kalender för att skriva upp läxor och aktiviteter i. På högstadiet börjar det bli svårt att hålla ordning på allt utan en bra almanacka att skriva upp i.
På högstadiet behöver ungdomarna en egen kalender för att skriva upp läxor och aktiviteter i. På högstadiet börjar det bli svårt att hålla ordning på allt utan en bra almanacka att skriva upp i. Almanackan hittar du på Amazon.
Det här är kanske en lite mer seriös anteckningsbok att köpa till en 13-åring i julklapp.

Skissblock och teckna manga bok Kan bli en väldigt uppskattade julklapp till den konstnärliga 13-åringen eller till någon som gillar tecknat väldigt mycket.

Skisspapper i A4 format
Bok om att teckna manga
Tuschpennor med en smal och en bred spets.

Filmkväll i julklapp till en 13-åring

Presentkort på game-butik. Då kan han eller hon köpa det data eller tv spel som hon eller han själv vill ha. DVD-filmer – Harry Potter, Fantastiska vidunder (Harry Potter relaterad film), Hungerspelen, Alice i underlandet, Alice i spegellandet Filmen kan gärna kombineras med något godis som 13-åringen gillar.

Samlingsbox med Harry Potter
Fantastiska vidunder och vart man hittar dem.
Gridewalds brott
Hungerspelen
Hungerspelen
Alice i underlandet
Alice i spegellandet
Popcornmaskin
Stort paket med utrustning för att göra egen läsk
Köp en sodastreamer och läsk essenser
En gigantisk Daim

Inredning i julklapp till 13-åringar

Någon inredningsgrej, väckarklocka med inbyggd högtalare, nya gardiner (i den här åldern är det viktigt att få bort de sista spåren av barnsaker…se till att han eller hon även har gardiner för vuxna) eller kanske några inredningsprylar från Indiska.

Fina lampor är något som 13-årigar brukar gilla att inreda sitt rum med.
Fina lampor är något som 13-årigar brukar gilla att inreda sitt rum med.
Tuff <a class=
Tuff inredning till sitt rum brukar 13-åringarna alltid bli glada för. Den här mysiga lampan som ger ett fint sken i rummet.
Ljusbox där man kan skriva egna texter med hjälp av bokstäver som medföljer.
Ett par nya gardiner är bra att få i julklapp. Det är viktigt att det egna rummet har en lite vuxnare inredning nu när hon eller han är 13 år.
Ett par nya gardiner är bra att få i julklapp. Det är viktigt att det egna rummet har en lite vuxnare inredning nu när hon eller han är 13 år.
Har 13-åringen svårt att ta sig upp ur sängen på morgnarna? Då har jag hittat den perfekta julklappen, en väckarklocka som siter  iväg.
Har 13-åringen svårt att ta sig upp ur sängen på morgnarna? Då har jag hittat den perfekta julklappen, en väckarklocka som smiter iväg.

Vad önskar sig en 13-årig tjej i julklapp?

Tycker du också att det är svårt att hitta bra julklappar till en 13-årig tjej. Här kommer du att få några bra förslag på presenter som tjejer i 13-årsåldern faktiskt önskar sig och blir glada för. Några snabba tips är pengar, mobiltelefon och icecream roller. Men fortsätt gärna läsa för fler tips.

Skönhet och makeup

Till tjejer kan det vara kul att ge bort en make-up kurs om hon sminkar sig, eller ett presentkort till någon skönhetssalong, en rolig sminkbox, nagellack, läppglans, det är sånt som brukar gå hem hos de trettonåringar jag känner. HM och Indiska kan ha billiga smycken.

 Presentpaket med nagellack i fina färger
Presentpaket med nagellack i fina färger

Julklappar till 13-åring som gillar Harry Potter

Om 13-åringen gillar Harry Potter finns det många bra julklappar du kan ge dem. Böckerna och fler presenter till en Harry Potter älskare kan du hitta här.

Tidvändare – ett
smycke från böckerna
Mugg med perrong 9 3/4
Mugg med perrong 9 3/4
Harry Potter filmerna

Godis och sånt

Inget tonårsrum blir komplett utan en godisautomat.Det har aldrig varit enklare att förse sig med godis! Fyll den med tuggummi eller något annat gott som du vet att hon tycker mycket om. Eller kanske en stor hink med Nutella eller en stor chokladkaka blir bra julklappar till 13-åringen?


Kökssaker som 13-åringar vill ha

En glassmaskin är en kul present att ge 13-åringar som har börjat intressera sig för <a class=
En glassmaskin är en kul present att ge 13-åringar som har börjat intressera sig för matlagning.
Jag känner mig lite osäker på vad en 13-åring ska ha den här muggen till. Men det är tydligen något som är väldigt coolt att få. (kanske är det föräldrarna som ska bjudas på kaffe i en sån mugg?)
Cat in space mugg – en katt i rymden som jagar en hamburgare. Ärligt talat så för står inte jag som är vitsen med den här muggen. Jag tycker bara den är ful. Söt katt, visserligen men kombinationen av katt, hamburgare och rymden blir helt obegriplig för mig. Men 13-åringar tycker mycket om den av någon anledning.

Jag hoppas att du hittat en bra julklapp till en 13-årig tjej här!

Äsch, bäst att jag inte ger några tips … julklappar till 13-åring är nog det svåraste blogginlägget jag skrivit…det här var verkligen ALLA idéer jag hade. Visst har de många önskningar när man frågar dem, men de inser inte ännu att julklappsbudgeten är begränsad.

Relaterade frågor

Vad önskar sig en 13-årig tjej? De önskar sig en mobiltelefon, ett snyggt mobilskal, pengar, presentkort på kläder och roliga prylar. Vill du veta fler saker som en 13-årig tjej önskar sig så har jag en sida om just det.

Vad är en bra present till en 13-årig kille? En bra present till en 13-årig kille är coola högtalare, VR-glasögon, drönare eller en tuff väckarklocka. Fler tips på en bra present till en 13-årig kille hittar du här.

Vad är en bra julklapp till en 14-årig kille? Bra saker att ge en 14-årig kille i julklapp är pengar, parfym, en dammsugare, Tintinböcker eller en kajak. Fler tips på presenter till en 14-årig kille hittar du här!

Tips på fortsatt läsning

Dela gärna sidan!

Fixa Julklapparna Till 13-åringen På Bara 5 Minuter
Rulla till toppen