Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp 13-Åring

Ska du köpa julklapp till en 13-åring 2024? Då har du förmodligen inga problem med att hitta presenter. Problemet är bara att de inte kan få allt de önskar sig och man måste prioritera eftersom önskningarna är så många.

Men vad är en bra julklapp till 13-åringar 2024? En bra present till en 13-åring är sådant som de har glädje av som en dator, prenumeration på en tidning, mobilskal för att skydda telefonen eller biobiljetter. För att det ska räknas som en bra present får det inte vara barnsligt.

På den här sidan har jag samlat julklappstips som passar 13-åringar, jag har tagit hjälp av både pedagoger och föräldrar för att hitta så många olika förslag som möjligt.

Vad är en bra julklapp till 13-åring 2024?

Unika Julklappstips för 13-åringar

Här är några unika julklappstips för 13-åringar som de verkligen kommer att uppskatta:

3D-Penna En 3D-penna låter dem skapa tredimensionella konstverk. Det är en kreativ och spännande gåva för unga konstnärer.

Robotics Kit Ett kit för att bygga och programmera egna robotar. Perfekt för teknikintresserade ungdomar som vill lära sig mer om robotik och programmering.

Personligt Stjärndiagram Ett personligt stjärndiagram över natthimlen på deras födelsedag. En vacker och meningsfull gåva som de kan hänga upp i sitt rum.

Användbara Verktyg för odling Om de gillar att odla, kan ett set med trädgårdsverktyg och växtkit vara en fantastisk present. Lär dem odla sina egna växter och grönsaker.

Personligt Smycke Ett smycke med en personlig gravyr, kanske deras initialer eller ett speciellt datum. En sentimental och vacker gåva som de kan bära varje dag.

DIY Ljuskit Ett gör-det-själv-kit för att skapa sina egna ljus. De kan experimentera med olika dofter och färger för att skapa unika ljus till sitt rum.

Sånglektion Anmäl dem till sånglektioner eller musiklektioner i ett instrument de vill lära sig. Det är en personlig och engagerande gåva som kan väcka deras musikintresse.

Naturupplevelse Ge dem en naturupplevelse, som en guidad vandring eller en helg på en lägerplats. En chans att komma nära naturen och lära sig mer om den.

Matlagningskurs En matlagningskurs där de kan lära sig laga sina favoriträtter eller prova på nya kök. En praktisk och rolig aktivitet.

Ett Klättringsset Om de gillar utomhusaktiviteter, kan ett klättringsset vara en fantastisk present. Det kan inkludera klätterskor, kritpåse och ett presentkort till en klättervägg.

Stadsäventyr Ett stadsspel där de får utforska sin egen stad genom en serie ledtrådar och uppdrag. Perfekt för nyfikna och äventyrslystna ungdomar.

Virtual Reality (VR) Glasögon Ge din 13-åring en uppslukande upplevelse med VR-glasögon. Perfekt för spel och utbildning, de kan utforska nya världar och lära sig samtidigt.

DIY Science Kit Ett gör-det-själv-vetenskapskit låter dem utföra spännande experiment hemma. Det är både lärorikt och underhållande.

Grafikplatta för Digital Konst För konstnärliga själar kan en grafikplatta vara den perfekta presenten. Den låter dem skapa digital konst med professionell precision.

Prenumeration på en Kulturell Tidskrift Ge dem en prenumeration på en tidning som National Geographic eller Illustrerad Vetenskap. Det uppmuntrar till nyfikenhet och lärande.

prenumeration på illustrerad vetenskap tidning

Privatlektioner i en Hobby Anmäl dem till privatlektioner i något de är intresserade av, som musik, dans eller programmering. En personlig och utvecklande gåva.

Escape Room-Spel för Hemmet Ett escape room-spel som de kan spela hemma med vänner eller familj. Utmanande och roligt för hela gänget.

Planera en Överraskningsdag Arrangera en överraskningsdag med deras favoritsaker – kanske en dag på en nöjespark, biobesök och middag på deras favoritrestaurang.

bio med middag

Unik Väggkonst Ge dem en bit unik väggkonst, kanske en personlig poster med deras namn eller intressen. Perfekt för att dekorera deras rum.

Stjärnhimmelskikare En kikare för att observera stjärnorna och planeterna. Perfekt för de nyfikna unga astronomerna.

Bra julklappar till en 13-åring 2024

Rubiks Kub 4×4 Master

Att ge en Rubiks Kub 4×4 Master till en 13-åring är en utmärkt idé. I denna ålder utvecklar ungdomar sina problemlösningsförmågor och logiska tänkande.

Pussel

När du köper julklappar till en 13 åring är pussel en rolig grej. Det är kul med såna här pussel där det hela tiden dyker upp nya spännande detaljer som man inte sett tidigare.

National Geographic 3D-pussel

Det här National Geographic 3D-pusslet är den perfekta gåvan till en 13-åring!

Presenter från coolstuff

Surfa gärna in på Coolstuff – det brukar ha mycket roligt att välja mellan. Söker du den perfekta julklappen till en 13-åring?

Telefon och teknikprylar som julklappar till barn 13 år

Multifunktionell trådlös laddare

Denna laddare är den perfekta allt-i-ett-lösningen för teknikälskande tonåringar.

Hörlurar för sängen sovhörlurar 

Sovhörlurar är en idealisk present för musikälskande tonåringar.

Stjärnprojektor

En stjärnprojektor är mer än bara en lampa; den skapar en magisk atmosfär i rummet.

Albert

Att ge en prenumeration på Albert, en digital mattehjälp, till en 13-åring är en utomordentligt genomtänkt present. I denna ålder genomgår ungdomar betydande kognitiv utveckling och står inför ökade akademiska krav, särskilt i ämnen som matematik.

Storytel talböcker

En prenumeration på Storytel är den perfekta presenten för den bokälskande tonåringen. Det ger dem tillgång till en hel värld av berättelser, perfekt för att uppmuntra till läsning och fantasi.

Flytande Högtalare

Dessa högtalare är inte bara en rolig gadget, utan också ett sätt för tonåringar att njuta av sin favoritmusik i duschen, vid poolen, eller till och med på stranden, vilket gör dem till en praktisk och uppskattad present.

iPad

Söker du den perfekta gåvan till en 13-åring? En renoverad iPad Air 3 är en fantastisk gåva.

Kamera

En systemkamera eftersom det är en jul hobby som hon eller han kommer ha mycket roligt med i framtiden.

Mobiltelefon

13-åringar vill gärna ha den allra senaste modellen på mobiltelefon i julklapp om du frågar dem. Söker du den perfekta julklappen till en 13-åring?

Gaming dator guide Shark gaming

En dator är visserligen väldigt dyr, men den krävs för skolarbetet. En spel-dator från Shark Gaming är en fantastisk gåva.

Marshall Major IV Trådlösa hörlurar

Marshall Major IV trådlösa hörlurar är en cool gåva. De levererar utmärkt ljud och stil i ett och samma paket.

Apple AirPods Hörlurar

Apple AirPods med laddningsetui är en högteknologisk gåva. En present som förenklar deras musiklyssnande och trådlösa livsstil!

Ideal of Sweden Mobilskal

Ideal of Sweden Cosmic mobilskal för iPhone XS Max är en trendig och stilfull gåva.

Väckarklocka Wake up light med laddplatta

Rubicson Wake-Up Light vackarklocka med trådlös laddning är en smart gåva. Den väcker dem med mjukt ljus och erbjuder trådlös laddning för deras enheter.

Designa ett eget mobilskal

Ett personligt mobil- eller surfplattaskal är en unik gåva. Låt dem designa sitt eget skal med sina favoritbilder och skapa något speciellt.

eget iphoneskal med foto

Kläder och accessoarer i present

Tidvändare halsband Hermione

Ge din 13-åring en julklapp som tar dem tillbaka i tiden med Hermiones Time Turner.

Polkagris strumpor

Letar du efter den perfekta julklappen till en 13-åring? Svensk Husman Polkagrisen är en läcker present.

Snug rug hoodie

Söker du en julklapp till en 13-åring? Snug Rug Hoodie är ett mysigt val. Denna gosiga filtklänning med huva håller dig varm och bekväm under kalla vinterkvällar. En praktisk och bekväm gåva för avkoppling och mys!

Fårskinnstofflor flera färger 

Behöver du hitta den perfekta julklappen till en 13-åring? Fårskinnstofflor är en mysig gåva.

Personliga strumpor

Ge honom eller en kreativ och rolig julklapp! En present som låter dem vara kreativa och unika!

Hoodie

Ge din trettonåring en magisk julklapp! En Harry Potter-hoodie är en förtrollande present. Den låter dem uttrycka sin kärlek för den magiska världen och hålla sig varma och bekväma.

Halsband med Gravyr

Ett halsband med en graverad tag från Getpersonal är en personlig och trendig gåva. En sentimentalt och stilfull present!

Armband

Behöver du den perfekta julklappen till en 13 årig kille? Efva Attling Spine Brace i silver är en elegant gåva.

Örhängen vattendroppar silver Efva Attling

Efva Attling Waterdrops Ear i silver är en elegant gåva. Dessa örhängen är inspirerade av naturens skönhet och kommer att lägga till en touch av glamour till deras stil. En chic och sofistikerad present!

Parfym som passar unga tjejer

När man är 13 är det kul att få den första riktiga parfymen, och det är ju faktiskt inte så dyrt att ge 13-åringen lite lyx.

ge bort parfymen lovely i present till en tjej

Parfym som passar unga killar

Behöver du hitta den perfekta julklappen till en 13-åring? Paco Rabanne Invictus EDT i 50 ml är en doftgåva som imponerar.

parfym för män invictus

Böcker i julklapp till en 13-åring

Du har rätt

Boken ”Du har rätt” är en inspirerande gåva. Den bjuder på insikter och visdom som kommer att vägleda och motivera. En present som ger kunskap och inspiration för framtiden!

Tidningsprenumeration SvD Junior

Behöver du den perfekta julklappen till en 13-åring? Prenumerationen på Svenska Dagbladet Junior från Tidningskungen är en utbildande gåva. Den ger nyheter och kunskap på ett barnvänligt sätt. En present som främjar läsning och förståelse för världen!

svd junior i present

Bok Kalle Anka pocket

Kalle Ankas Pocket Special från Tidningskungen är en underhållande och nostalgisk gåva. Den bjuder på klassiska serier och äventyr som kommer att glädja både unga och gamla. En tidlös och rolig present!

prenumeration på Kalle Anka pocket i present till tonåringar

Vad önskar sig 13-åringar i julklapp

Termosmugg lama

Roliga muggar brukar alltid var en uppskattad present till en 13-åring. Fyll gärna muggen med favoritgodiset innan du lämnar över presenten till henne.

Leonardo da Vinci trämodeller 

Leonardo da Vinchis modeller i form av modellbyggen i trä är en kul present att få i julklapp. Modellerna fungerar och de är väldigt roligt att bygga ihop.

trämodell leonardo da vinci

Spel

Ett kul spel för hela familjen. Ska vi slå vad har enklare frågor och uppgifter för barnen och svårare för vuxna.

Ska vi slå vad är ett kul spel att ge barnen i present

Saltlampa Himalaya

Tuff inredning till sitt rum brukar 13-åringarna alltid bli glada för. Den här mysiga lampan är faktiskt gjord av salt och ger ett fint sken i rummet.

saltlampa himalaya

Upplevelser som julklappar till barn

Spökvandring

Vill du ge bort en oväntad och annorlunda julklapp? Då är det en spökvandring du ska ge honom eller henne. Här får man följa med en erfaren guide på hemsökta platser och kusliga källare.

Teater och middag

Teater-eller konsertbiljetter är ju liknande alternativ om du vet vad han eller hon gillar.

upplevelse teater och middag i present

Skola och kreativitet

Svensk Engelskt lexikon

Jag fick själv ett lexikon när jag var i den åldern. Det var inte jättekul att få då. Men jag har använt det hela livet och det är väldigt nött vid det här laget. Ett lexikon kommer hon eller han ha nytta av hela livet.

Julklappar till en kreativ 13-åring

Akrylfärg set 

En gåva som inspirerar till konstnärligt uttryck och kreativitet! Med ett brett färgspektrum kan de ge liv åt sina konstverk.

Skisspapper i A4 format

Ge dintrettonåring en kreativ julklapp! Clairefontaine skissblock A4 är perfekt för unga konstnärer. Med 70 ark skisspapper kan de låta sin fantasi flöda.

Bok om att teckna manga

Ge din tonåring en kreativ julklapp! ”Nosebleed Studio – Lär dig teckna manga karaktärsdesign” är perfekt för unga konstnärer.

Tuschpennor 

Ge din 13-åring en färgglad julklapp! Colortime 20 tuschpennor ger dem möjligheten att skapa och uttrycka sig. En gåva som främjar konstnärlig kreativitet och fantasi!

tuschpennor med två ändar passar både för barn och vuxna

Spel och underhållning i julklappar till barn 13 år

Med Andra Ord

Ett spel är bra julklapp till en 13 åring. Med andra ord är ett spel där du utan till exempel ska förklara vad Hogwarts är utan att nämna ordet Hogwarts. Det som gör det svårt är att spelet går på tid och att dina motspelare kommer distrahera dig.

Hungerspelen

Ge bort den ultimata presenten med The Hunger Games: Complete Collection! Denna samling innehåller alla de spännande filmerna från den hyllade serien. Låt din tonåring följa med på Katniss Everdeens äventyr i en dystopisk värld där överlevnad står på spel. En perfekt julklapp för fans av action och äventyr.

Hungerspelen

Trivial Pursuit

Ge din tonåring en rolig och utmanande julklapp med Trivial Pursuit: Harry Potter Vol. 1. Detta brädspel är perfekt för fans av trollkarlen och ger timmar av skoj med frågor och svar från Harry Potter-världen.

Harry Potter Trivial Pursuit

Harry Potter filmerna

Ge din 13-åring en magisk julklapp i form av Harry Potter-filmboxen! Denna box innehåller alla äventyr från den förtrollande världen av trollkarlar.

Popcornmaskin

Förvandla filmkvällar till en fantastisk upplevelse med en popcornmaskin. Denna julklapp kommer att göra din 13-åring till en mästare på att göra knapriga popcorn.

Inredning i julklapp till 13-åringar

Lampa Polyjuice

En lampa med Harry Potter tema att ha i rummet är bra julklappar till barn.

Godis och matlagning

Godisdispenser med Sensor

Ge din 13-åring en kul och praktisk julklapp med en godisdispenser med sensor. Den här dispenseran ger ett lekfullt sätt att njuta av godis, och sensorn gör det enkelt att ta en godisbit med bara en handrörelse.

Bok Chokladmakarens handbok

Ge din 13-åring en julklapp som inspirerar kreativitet med ”Chokladmakarens Handbok.” Detta spännande bok ger dem möjlighet att utforska konsten att göra chokladtillverkning och skapa sina egna läckra chokladkreationer.


Glassmaskin

En glassmaskin är en kul present att ge 13-åringar som har börjat intressera sig för matlagning.

Jag hoppas att du hittat en bra julklappsidéer här!

Att välja julklappar för tonåringar kräver kreativitet och förståelse för deras intressen. För 13-åringar, oavsett om det är en kille eller tjej, är det viktigt att matcha gåvan med deras unika personligheter. Adventskalendrar, vare sig de är fyllda med godis, smink och skönhetsprodukter, eller anpassade för vuxna, erbjuder en spännande nedräkning till jul. För tonåringar som verkar ha allt, kan Adventspresenter eller Julklapp till barn som har allt fokusera på upplevelser istället för traditionella gåvor. Kom ihåg att den perfekta julklappen speglar mottagarens intressen mer än prislappen.

Relaterade frågor

Vad önskar sig en 13-årig tjej? De önskar sig en mobiltelefon, ett snyggt mobilskal, pengar, presentkort på kläder och roliga prylar. Vill du veta fler saker som en 13-årig tjej önskar sig så har jag en sida om just det.

Vad är en bra present till en 13-årig kille? En bra present till en 13-årig kille är coola högtalare, VR-glasögon, drönare eller en tuff väckarklocka. Fler tips på en bra present till en 13-årig kille hittar du här.

Vad är en bra julklapp till en 14-årig kille? Bra saker att ge en 14-årig kille i julklapp är pengar, parfym, en dammsugare, Tintinböcker eller en kajak. Fler tips på presenter till en 14-årig kille hittar du här!

Tips på fortsatt läsning

Julklapp 12 åring

Julklappar till barnbarn

Julklapp 14 åring

Julklapp 13-Åring
Rulla till toppen