Julklapp till 13-åring

Vad är en bra julklapp till 13-åringar? På den här sidan hittar du många bra julklappar. Först några snabba tips för dig som har bråttom: Presentkort på Stadium, pengar och biocheckar

Ny dator i julklapp till 13-åringen

Varje år försöker man hålla ner antalet julklappar och kostnaden för dem. Nu när de är 13 är det svårare för på önskelistan står systemkameralaptop, ny telefon m.m. INGA småsaker precis. Som 13-åring gäller det att vara cool och ha alla de rätta prylarna. Nu är det INTE leksaker som gäller längre. Nallarna har kanske inte burits ut till förrådet ännu, men man vill verkligen inte ha leksaker i julklapp när man är 13 år!


TELEFON OCH SPEL

Våra barn och ungdomar är väldigt telefonberoende idag. Bland det som de önskar sig mest av allt hittar du telefonrelaterade saker så som:

Modernt mobilskal
bra hörlurar i julklapp till 13-åring
Bra hörlurar
powerbank i julklapp till 13 åring
Snygg powerbank
present till 13 åring den senaste mobiltelefonen
Ny mobiltelefon

Tufft armband i silver och läder till 13-årig kille
Snyggt halsband från Edblad
julklapp till 13 årig tjej halsbland från Thomas Sabo
Eller halsband från Thomas Sabo i julklapp till 13-årig tjej
Om 13-åringen gillar Harry Potter kan det vara kul att få en tidvändare.
Om 13-åringen gillar Harry Potter kan det vara kul att få en tidvändare.

SMYCKEN

En kille önskar sig något tuffare smycke kanske i silver och läder. Tjejer önskar sig något finare smycke från t.ex. Edblad eller Thomas Sabo. Om tjejen i fråga tycker om Harry Potter kan det också vara roligt att få en tidvändare. (halsband från Harry Potter böckerna/filmerna)


PARFYM & SÅNT

Presentask med duschtvål, deo och sånt eller parfym som ungdomar brukar tycka om. Här är några från Parfym.se. Jag brukar köpa alla mina parfymer där eftersom de ligger väldigt lågt i pris. (Klicka på bilderna för att komma till Parfym.se) När man är 13 är det kul att få den första riktiga parfymen, och det är ju faktiskt inte så dyrt att ge 13-åringen lite lyx.

parfym i julklapp till 13 årig tjej b_lovely-edp
Lovely
parfym i julklapp till 13 åring
Our Moment
parfym i julklapp till 13 åring
Killer Queen
parfym i julklapp till 13 åring
Million
parfym i julklapp till 13 åring
Boss
parfym i julklapp till 13 åring
One

LÄSNING I JULKLAPP TILL 13-ÅRING

Eller böcker!! Köp en bra och personlig bok och skriv gärna några rader i boken till 13-åringen. Det förutsätter förstås att du vet vilken typ av böcker som hon eller han tycker om. Gillar han en viss typ an genre eller har han kanske något speciellt fritidsintresse som den kan handla om? Men här är några förslag på böcker som kan passa 13-åringar:

Så jävla kallt Hur känns kyla? Som minus 38. Som nyårsafton när man väntar på bussen hem utan att det kommer någon, för det går inga bussar här på röda dagar. Som långpromenad i tunnstrumpor så att man måste lägga sig i badkaret för att tina blåådrorna över benen mitt i natten.

Karla längtar bort. Söderut, till storstan eller vart som helst där det inte är mörkt och isande kallt. Till en plats där hunden Hemingway inte är sjuk och behöver avlivas. För att rädda sin hund rymmer Karla hemifrån tillsammans med två kompisar. De ska söderut. Helst till Medelhavet. Där väntar ett nytt liv för dem alla. Genom att lifta och åka buss tar de sig söderut i ett vintrigt Sverige. De sover i tält, går på galna fester hos okända människor och när pengarna är på väg att ta slut får de en briljant idé: De ska kapa en buss.

De vandrande städerna Föreställ dig att du bor i flygande stad som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, nu helt strandsatt i ödemarken tillsammans med flickan Hester, som bara tänker på en enda sak: hämnd. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av en jägare som egentligen är död …

Mortal Engines är det hisnande, postapokalyptiska sci-fi-äventyret som utspelar sig i en framtid i vilken städer rör sig runt jorden på hjul och slåss om dess livsviktiga resurser. Detta är del ett i serien.

spännande bok att ge i julklapp till 13 åring hungerspelen

Hungerspelen Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…


KLÄDER I JULKLAPP TILL 13-ÅRING

Det är svårt att köpa kläder i julklapp till 13-åringar. Badbyxor, sportkläder, snyggare kalsonger från Björn Borg, sportsockar, nån snygg t-shirt från junkyard eller presentkort på nån sportaffär? Ett Dieselskärp?

En schysst tröja, en lite “lyxigare” t-shirt som du normalt inte skulle köpa. Då klarar man sig på några hundralappar. Presentkort på kläder är oftast ett säkrare kort när du ska köpa julklappar till en 13-åring. Väljer du ett presentkort på en större sportkedja som t.ex. Stadium kan hon eller han välja både kläder, väskor och sportutrustning.


ÖVERRASKANDE JULKLAPP TILL 13-ÅRING

Ett bonsaiträd att sköta om. Bonsaiträd är en konst. Trädet ska inte bara vattnas utan även bindas upp och klippas för att bonsaiträdet ska bli vackert. Ett bonsaiträd kräver visst tålamod för att det ska bli riktigt vackert.

En evighetskub se gärna filmen för att se hur den fungerar. Rymden har förbryllat oss människor genom historien. Kuben innehåller en egen liten galax. Välj mellan olika ljusstilar eller låt musiken styra hur galaxen ska se ut. Man kanske inte lär sig så mycket av att ha en egen galax infångad i en kub…men det är en tuff inredningspryl i alla fall.

En minikolonilott för 13-åringen som tycker om att odla. Visst är det kul att ha egna smultron eller gräslök på rummet. Kanske andra grönsaker som persilja eller ärtor skulle slinka ner i tonåringens mage om de fanns i hans eller hennes rum. Snygg inredningspryl och ett kul intresse att odla.

Godisautomat med tuchsensor en riktigt bra uppfinning den är inte bara snygg, utan också en teknikpryl som alla 13-åringar vill ha, vare sig de vet om det eller ej. Du undviker dessutom att bakterier sprids när när många sticker ner sina händer i en godisskål. Inget tonårsrum är komplett utan en egen godisautomat!

En smartphoneTV är också en riktigt bra pryl att ha. Med den blir skärmen på smartphonen dubbelt så stor. Den har dessutom en riktigt cool retro design. Detta är en pryl som hon eller han kommer att älska.


BRA ATT HA SAKER I JULKLAPP TILL 13-ÅRING

Varva de spännande julklapparna med saker som kan vara bra att ha för 13-årinen

Jag fick själv ett lexicon när jag var i den åldern. Det var inte jättekul att få då. Men jag har använt det hela livet och det är väldigt nött vid det här laget. Ett lexicon kommer hon eller han ha nytta av hela livet.

ett engelskt lexicon i julklapp till 13åring


Engelskt lexicon 


fina julklappar till 13-åringar
ge 13 åringen fina pennor i julklapp

Anteckningsbok och fina pennor

ge 13 åringen en skolkalender i julklapp

Almanacka (skolkalender)

Väggalmanacka med något 13-åringen är intresserad av. Kanske en almanacka med söta djur kan vara något?

Prenumeration på en tidning

Skissblock och teckna manga bok Kan bli en väldigt uppskattade julklapp till den konstnärliga 13-åringen eller till någon som gillar tecknat väldigt mycket.


FLER JULKLAPPAR TILL TRETTONÅRINGAR

  • Presentkort på game-butik. då kan han eller hon köpa det data eller tv spel som hon eller han själv vill ha.
Filmer Harry Potter i julklapp till 11 åring
Bra julklapp till 13 åring som gillar Harry Potter Film Grindevalds brott
  • Ljusbox där man kan skriva egna texter med hjälp av bokstäver som medföljer.
ge pappa ett besök på teatern i present
  • Teater-eller konsertbiljetter är ju liknande alternativ om du vet vad han eller hon gillar.
  • Någon inredningsgrej, väckarklocka med inbyggd högtalare, nya gardiner (i den här åldern är det viktigt att få bort de sista spåren av barnsaker…se till att han eller hon även har gardiner för vuxna) eller kanske några inredningsprylar från Indiska
Sista minuten present till mammas födelsedag Bjud henne på bio
  • Presentkort på Mc Donald`s

Äsch, bäst att jag inte ger några tips … julklappar till 13-åring är nog det svårast blogginlägget jag skrivit…det här var verkligen ALLA idéer jag hade.

FORTSATT LÄSNING:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]