Vad är bra inredning att ge bort i present?

Att ge bort inredning i present kan vara svårt. Det är inte så bra att ge bort presenter som påverkar mottagarens hem alltför mycket.

Vad är då bra inredning att ge bort i present? Först och främst bör du känna till personens smak. Gör du inte det, köp någon diskret inredningsdetalj: en bricka, ett designföremål eller liknande. Till någon som precis flyttat hemifrån kan du köpa nästan vad som helst. Till barn och tonåringar något trendigt till deras rum. Du ska få lite mer exempel på bra inredningspresenter.

Bra inredning att ge bort i present
Bra inredning att ge bort i present

Att ge bort inredningspresenter till någon kan vara svårt. Det blir lätt helt fel om man inte tänker sig för. De sämsta presenterna jag någonsin fått är en inredningspresenter som blev helt fel.

Hur hittar man vad personen gillar?

Att ge bort inredning i present brukar vara svårt. Vet man inte om vad någon gillar bör man hålla sig till diskreta presenter som inte inverkar så mycket på mottagarens hem liksom. Det bör inte sticka ut, vara för färgglatt, ta stor plats eller vara något som mottagaren måste ha framme. Det bör också vara den stilen som mottagaren gillar. Som jag skrev, att ge bort inredning i present kan vara väldigt svårt.

Hur vet man då vad en annan människa gillar? Är det en person du varit hemma hos är det ju lätt. Då brukar de bli en uppskattad present att få något i samma stil. Du kan även titta på personen i frågas kläder om du vill ha tips för färgval. Om hon eller han använder Instagram kan du kika där. På hans eller hennes Instagramkonto kanske du kan få några idéer. Var uppmärksam på vad hon eller han pratar om. Kanske nämner han eller hon någon bra designer, konstnär eller så? Bland bilderna kanske du kan få en känsla för av som här hans eller hennes stil.

Porträtt av honom

En present som har blivit en stor hit när det gäller att ge presenter till män är porträtt på dem. Allt man gör är att ladda upp ett foto och välja vilket porträtt man vill ha. Kanske är det Aqua Hero, Napoleon, Kung, Adelsman, eller kanske någon superhjälte. Sedan får man hem ett snyggt porträtt att hänga på väggen. Ge honom en riktig egobost och köp ett riktigt coolt porträtt. Läs mer och beställ

Porträtt av henne

Vill du ge bort en present som är både billig och unik till en tjej eller kvinna? Mitt bästa tips är nog att beställa ett personligt porträtt av honom eller henne. Här får man ladda upp ett foto och välja i vilken miljö personen ska befinna sig i. Kanske är det en ny Mona Lisa, en vild viking, eller en monark du vill att han eller hon ska porträtteras som? Det är en riktigt cool present, och den är billig också! Läs mer och beställ

Personligt Porträtt som examenspresent

Har mottagaren precis flyttat hemifrån så brukar de uppskatta att få lite av varje till hemmet i present. Det kan vara allt mellan ett skoställ till en fin tavla att hänga över soffan. Har man precis flyttat hemifrån kan det vara tufft att fylla upp ett helt hem. Det brukar även vara väldigt uppskattat att få köksutrustning i present. Eller varför inte ge bort ett presentkort på någon stor möbelkedja i present istället. Då blir det garanterat en present som mottagaren behöver och önskar sig.

När det gäller barn och tonåringar är det fritt fram att köpa inredning. Här gäller det bara att ha lite koll på vad som är trendigt för tillfället.

Diskreta presenter

När man ger bort inredning i present och inte riktigt vet mottagarens stil så är det bäst att välja något diskret. Tumregeln är att man inte ska inverka så mycket på mottagarens hem. Det finns många väldigt diskreta inredningspresenter att ge bort till någon. Här har du några exempel.

En personligt utformad kalender

En kalender med foton och personliga minnen kan vara en bra present för den som gillar att ha koll på sina aktiviteter och minnen. En kalender kan vara en bra idé att ge i present. Det ger mottagaren möjlighet att hålla koll på kommande händelser och planering samtidigt som det fungerar som en inredning i rummet. Läs mer och beställ

En personligt utformad kalender

Skrivbordsunderlägg i läder 

Ett skrivbordsunderlägg i läder kan vara en unik och användbar present till någon som söker en elegant touch till sitt skrivbord. Byravn erbjuder ett skrivbordsunderlägg i hög kvalitet som är tillverkat i äkta läder. Detta underlägg kommer att hålla sitt utseende år efter år och skapa en elegant och professionell look på skrivbordet. Det är en praktisk present som verkligen kan användas varje dag och visas upp för alla att se. Ge den bort den här användbara och vackra gåvan och visa din uppskattning för personen i fråga. Läs mer och beställ

Skrivbordsunderlägg i läder 


Inredning i present när du vet vad mottagaren gillar

Vet du däremot vad mottagaren gillar kan du verkligen gå banans. Det är kanske 50-tal, rosa, blommigt eller sober Erntst-stil som hon eller han gillar.

Vas från Ernst design

Ernst har ju ganska enkel och sparsmakad design på sina saker. Här är en enkel men ändå otroligt snygg vas som passar bra att ge bort i present till någon man tycker om.

Läs mer och beställ

Prydnadskuddar

Prydnadskuddar kan bli en riktigt bra present till någon om du vet vad de har för stil hemma. Den här blev jag själv väldigt förtjust i och skulle vilja ha hemma i soffan.

Läs mer och beställ

Kanske har hon eller han någon favoritbutik: designtorget, Magasin 11 osv. Då går det ju ganska lätt att hitta något där som faller honom eller henne i smaken.

Har personen i fråga djur? Då är det en perfekt present att köpa något till djuret i present. Ja, jag vet, det blir ju inte en present till personen i fråga. Men djur människor blir alltid väldigt glada för presenter till sitt husdjur. Kanske kan du hitta en riktigt fin korg att ge bort till hans eller hennes pälskling? Eller kanske en riktigt fin burk att förvara kattfodret i. Eller ett nytt hjul till hans eller hennes hamster. En tuffare matskål eller en hallmatta med bild på en hund.

Inredning i present till någon som nyss flyttat hemifrån

Har mottagaren flyttat till en sin första lägenhet är det kanske bra att göra en koll på vad han eller hon saknar innan du börjar handla presenter. Ett presentkort på till exempel IKEA brukar bli uppskattat. Att fylla upp ett helt nytt hem brukar vara kostsamt. Så att få inredning i present brukar vara mycket välkommet.

Allt måste heller inte köpas nytt. Kanske är du som jag och samlar på dig mycket saker. Saker som kanske bara står till ingen nytta. När min son flyttade berättad jag för honom om vilka prylar som bara stod och tog plats hemma hos mig. Han ville faktiskt ha flertalet av dem. Jag hade ju inte kunnat köpa alla prylar nya och ge honom. Men när han kunde ta över saker som bara stod till ingen nytta hemma hos mig, så blev det ju väldigt bra oss båda. Han fick nästan hela möblemanget utbytt till möbler som var i bättre skick än det han redan hade och jag slapp besväret med att flytta runt dem här hemma eller försöka sälja på blocket. Fler tips på vad någon som flyttar hemifrån kan tänkas behöva kan du hitta här.

Inredning i present till barn och tonåringar

Till barn och tonåringar finns väldigt många bra inredningsprylar att välja på till just den målgruppen. Här gäller det att ha koll på hans eller hennes smak när det gäller färger bara. En liten rosa prinsessa blir kanske inte jätteglad för en svart fåtölj i sitt rum. Och omvänt, tuffa kids önskar sig kanske inte en rosa tavla med Disneyprinsessorna på i present.

Inredningspresenter som de gillar är t.ex. en fin taklampa, tavlor att sätta bokstäver på med eget budskap, en vas, doftpinnar, fina tavlor att ha på väggen, coola lampor, växter, saccosäckar, prydnadskuddar, en mysig pläd, kanske ett snyggt överkast, eller kanske behöver sängen bytas ut mot en lite vuxnare. En bra skål att förvara småsaker i kan också komma till nytta. Eller kanske en extra fin skrivbordsstol.

Billiga inredningspresenter att ge bort

Knipsa av en stickling från din favoritblomma hemma, när den fått rötter planterar du den i en fin kruka och ger bort i present.

Kanske har du saker som bara står och tar plats? Fråga personen ifråga om det är saker som hon eller han kan tänkas vilja ha. Det är ju bättre att de kommer till nytta än att de samlar damm.

Eller har du själv fått en present som du inte tycker om. Det är faktiskt ok att ge sådana gåvor vidare. Se bara till att avlägsna alla spår från de ursprungliga givarna på presenterna!

Läs mer och beställ

Ytterligare frågor

Vad gör man med presenter man inte gillar? Får du en ful porslinsfigur av faster Agda ser du glad ut tackar för presenten. Finns risken att faster blir sårad om du säljer den eller ger bort den? Då måste du behålla den.

Jag har fått en bok som jag inte vill ha, hur gör jag? Då ljuger du och säger att du redan läst den och frågar givaren om det är ok ifall du byter.

Får man ställa presenten i förrådet när det blir fel? Ja, får man en present som är fel är det viktigt att säga tack. Men en bra lösning att stoppa in den i skåpet och ta fram den när faster kommer på besök.

 • Rökelsevattenfall

  Rökelsevattenfall

  Jag hade aldrig, förrän helt nyligen hört talas om rökelsevattenfall! Om du heller inte vet vad det är, så är det inget konstigt! Men jag har tagit reda på vad rökelsevattenfall är och hur man använder dem! Så vad är då ett rökelsevattenfall? Ett rökelsevattenfall är ett sätt att bränna rökelse på ett säkert och […]

  Läs mer..


 • Vad är bra inredning att ge bort i present?

  Vad är bra inredning att ge bort i present?

  Att ge bort inredning i present kan vara svårt. Det är inte så bra att ge bort presenter som påverkar mottagarens hem alltför mycket. Vad är då bra inredning att ge bort i present? Först och främst bör du känna till personens smak. Gör du inte det, köp någon diskret inredningsdetalj: en bricka, ett designföremål […]

  Läs mer..


Vad är bra inredning att ge bort i present?
Rulla till toppen