Vad Àr bra inredning att ge bort i present?

Att ge bort inredning i present kan vara svÄrt. Det Àr inte sÄ bra att ge bort presenter som pÄverkar mottagarens hem alltför mycket.

Vad Àr dÄ bra inredning att ge bort i present? Först och frÀmst bör du kÀnna till personens smak. Gör du inte det, köp nÄgon diskret inredningsdetalj: en bricka, ett designföremÄl eller liknande. Till nÄgon som precis flyttat hemifrÄn kan du köpa nÀstan vad som helst. Till barn och tonÄringar nÄgot trendigt till deras rum. Du ska fÄ lite mer exempel pÄ bra inredningspresenter.

Bra inredning att ge bort i present
Bra inredning att ge bort i present

Att ge bort inredningspresenter till nÄgon kan vara svÄrt. Det blir lÀtt helt fel om man inte tÀnker sig för. De sÀmsta presenterna jag nÄgonsin fÄtt Àr en inredningspresenter som blev helt fel. Jag ska berÀtta om den senare.

Hur hittar man vad personen gillar?

Att ge bort inredning i present brukar vara svÄrt. Vet man inte om vad nÄgon gillar bör man hÄlla sig till diskreta presenter som inte inverkar sÄ mycket pÄ mottagarens hem liksom. Det bör inte sticka ut, vara för fÀrgglatt, ta stor plats eller vara nÄgot som mottagaren mÄste ha framme. Det bör ocksÄ vara den stilen som mottagaren gillar. Som jag skrev, att ge bort inredning i present kan vara vÀldigt svÄrt.

Hur vet man dĂ„ vad en annan mĂ€nniska gillar? Är det en person du varit hemma hos Ă€r det ju lĂ€tt. DĂ„ brukar de bli en uppskattad present att fĂ„ nĂ„got i samma stil. Du kan Ă€ven titta pĂ„ personen i frĂ„gas klĂ€der om du vill ha tips för fĂ€rgval. Om hon eller han anvĂ€nder Instagram kan du kika dĂ€r. PĂ„ hans eller hennes Instagramkonto kanske du kan fĂ„ nĂ„gra idĂ©er. Var uppmĂ€rksam pĂ„ vad hon eller han pratar om. Kanske nĂ€mner han eller hon nĂ„gon bra designer, konstnĂ€r eller sĂ„? Bland bilderna kanske du kan fĂ„ en kĂ€nsla för av som hĂ€r hans eller hennes stil.

Har mottagaren precis flyttat hemifrÄn sÄ brukar de uppskatta att fÄ lite av varje till hemmet i present. Det kan vara allt mellan ett skostÀll till en fin tavla att hÀnga över soffan. Har man precis flyttat hemifrÄn kan det vara tufft att fylla upp ett helt hem. Det brukar Àven vara vÀldigt uppskattat att fÄ köksutrustning i present. Eller varför inte ge bort ett presentkort pÄ nÄgon stor möbelkedja i present istÀllet. DÄ blir det garanterat en present som mottagaren behöver och önskar sig.

NÀr det gÀller barn och tonÄringar Àr det fritt fram att köpa inredning. HÀr gÀller det bara att ha lite koll pÄ vad som Àr trendigt för tillfÀllet.

Diskreta presenter

NÀr man ger bort inredning i present och inte riktigt vet mottagarens stil sÄ Àr det bÀst att vÀlja nÄgot diskret. Tumregeln Àr att man inte ska inverka sÄ mycket pÄ mottagarens hem. Det finns mÄnga vÀldigt diskreta inredningspresenter att ge bort till nÄgon. HÀr har du nÄgra exempel.


Inredning i present nÀr du vet vad mottagaren gillar

Vet du dÀremot vad mottagaren gillar kan du verkligen gÄ banans. Det Àr kanske 50-tal, rosa, blommigt eller sober Erntst-stil som hon eller han gillar.

Vas frÄn Ernst design

Ernst har ju ganska enkel och sparsmakad design pÄ sina saker. HÀr Àr en enkel men ÀndÄ otroligt snygg vas som passar bra att ge bort i present till nÄgon man tycker om.

LÀs mer och bestÀll

Aroma Àgg

En luftfuktare, doftspridare och mysbelysning allt i ett. En bra present för vad Àr mer vÀlkomnande Àn ett vÀldoftande hem?

LÀs mer och bestÀll

Prydnadskuddar

Prydnadskuddar kan bli en riktigt bra present till nÄgon om du vet vad de har för stil hemma. Den hÀr blev jag sjÀlv vÀldigt förtjust i och skulle vilja ha hemma i soffan.

LÀs mer och bestÀll

Kanske har hon eller han nÄgon favoritbutik: designtorget, Magasin 11 osv. DÄ gÄr det ju ganska lÀtt att hitta nÄgot dÀr som faller honom eller henne i smaken.

Har personen i frÄga djur? DÄ Àr det en perfekt present att köpa nÄgot till djuret i present. Ja, jag vet, det blir ju inte en present till personen i frÄga. Men djur mÀnniskor blir alltid vÀldigt glada för presenter till sitt husdjur. Kanske kan du hitta en riktigt fin korg att ge bort till hans eller hennes pÀlskling? Eller kanske en riktigt fin burk att förvara kattfodret i. En klösbrÀda i form av en grammofon. Eller ett nytt hjul till hans eller hennes hamster. En tuffare matskÄl eller en hallmatta med bild pÄ en hund.

Inredning i present till nÄgon som nyss flyttat hemifrÄn

Har mottagaren flyttat till en sin första lÀgenhet Àr det kanske bra att göra en koll pÄ vad han eller hon saknar innan du börjar handla presenter. Ett presentkort pÄ till exempel IKEA brukar bli uppskattat. Att fylla upp ett helt nytt hem brukar vara kostsamt. SÄ att fÄ inredning i present brukar vara mycket vÀlkommet.

Allt mÄste heller inte köpas nytt. Kanske Àr du som jag och samlar pÄ dig mycket saker. Saker som kanske bara stÄr till ingen nytta. NÀr min son flyttade berÀttad jag för honom om vilka prylar som bara stod och tog plats hemma hos mig. Han ville faktiskt ha flertalet av dem. Jag hade ju inte kunnat köpa alla prylar nya och ge honom. Men nÀr han kunde ta över saker som bara stod till ingen nytta hemma hos mig, sÄ blev det ju vÀldigt bra oss bÄda. Han fick nÀstan hela möblemanget utbytt till möbler som var i bÀttre skick Àn det han redan hade och jag slapp besvÀret med att flytta runt dem hÀr hemma eller försöka sÀlja pÄ blocket. Fler tips pÄ vad nÄgon som flyttar hemifrÄn kan tÀnkas behöva kan du hitta hÀr.

Inredning i present till barn och tonÄringar

Till barn och tonÄringar finns vÀldigt mÄnga bra inredningsprylar att vÀlja pÄ till just den mÄlgruppen. HÀr gÀller det att ha koll pÄ hans eller hennes smak nÀr det gÀller fÀrger bara. En liten rosa prinsessa blir kanske inte jÀtteglad för en svart fÄtölj i sitt rum. Och omvÀnt, tuffa kids önskar sig kanske inte en rosa tavla med Disneyprinsessorna pÄ i present.

Inredningspresenter som de gillar Àr t.ex. en fin taklampa, tavlor att sÀtta bokstÀver pÄ med eget budskap, en vas, doftpinnar, fina tavlor att ha pÄ vÀggen, coola lampor, vÀxter, saccosÀckar, prydnadskuddar, en mysig plÀd, kanske ett snyggt överkast, eller kanske behöver sÀngen bytas ut mot en lite vuxnare. En bra skÄl att förvara smÄsaker i kan ocksÄ komma till nytta. Eller kanske en extra fin skrivbordsstol.

Billiga inredningspresenter att ge bort

Knipsa av en stickling frÄn din favoritblomma hemma, nÀr den fÄtt rötter planterar du den i en fin kruka och ger bort i present.

Kanske har du saker som bara stÄr och tar plats? FrÄga personen ifrÄga om det Àr saker som hon eller han kan tÀnkas vilja ha. Det Àr ju bÀttre att de kommer till nytta Àn att de samlar damm.

Eller har du sjÀlv fÄtt en present som du inte tycker om. Det Àr faktiskt ok att ge sÄdana gÄvor vidare. Se bara till att avlÀgsna alla spÄr frÄn de ursprungliga givarna pÄ presenterna!

De sÀmsta present jag fÄtt

De sÀmsta presenterna jag nÄgonsin fÄtt Àr inredningspresenter jag fÄtt. Den ena Àr en bÀnk att ha i hallen för att lÀgga mössor och vantar i. Det kunde ju ha varit praktiskt om det inte vore för det faktum att bÀnken var 25 cm hög och gjord för barn. Ledsamt nÀr min födelsedagspresent inte ens var till mig.

NÀr jag slutade skolan önskade jag mig en fÀrgskrivare. DÄ var det supercoolt och kanske inte det vanliga man önskade sig. Men det ville jag verkligen ha. PÄ min mottagning kom det ett stort paket, jag trodde att jag verkligen hade fÄtt min högsta önskan uppfylld. Men nÀr jag öppnade paketet visade det sig vara en prydnadssak kines, med en plastblomma bakom och allt var fastsatt pÄ en stor glasspegel. Att kasta presenter fÄr man inte göra. Men att fÄ en stor och skrymmande prydnadssak var svÄrt. Han gick faktiskt under namnet utpressningskinesen hemma hos oss. Det kÀndes som lite utpressning att tvingas ha en sÄ ful och skrymmande pryl hemma.

Ytterligare frÄgor:

Vad gör man med presenter man inte gillar? FÄr du en ful porslinsfigur av faster Agda ser du glad ut tackar för presenten. Finns risken att faster blir sÄrad om du sÀljer den eller ger bort den? DÄ mÄste du behÄlla den.

Jag har fÄtt en bok som jag inte vill ha, hur gör jag? DÄ ljuger du och sÀger att du redan lÀst den och frÄgar givaren om det Àr ok ifall du byter.

FÄr man stÀlla presenten i förrÄdet nÀr det blir fel? Ja, fÄr man en present som Àr fel Àr det viktigt att sÀga tack. Men en bra lösning att stoppa in den i skÄpet och ta fram den nÀr faster kommer pÄ besök.