Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Upplevelser för två – Skapa Oförglömliga Stunder

Är du på jakt efter den perfekta presenten till ett par? Oavsett om det gäller ett nygift par, de som just börjat sitt gemensamma liv under samma tak, eller de som firar många år tillsammans, kan en delad upplevelse vara lösningen. Glöm de vanliga prylarna – en gemensam upplevelse berikar relationen och blir ett ovärderligt minne. Föreställ dig spänningen i att dyka tillsammans för första gången, äventyret i en utmanande hinderbana, lyxen av en natt på Yasuragi, eller glittrande ögon under en champagneprovning. Det här är inte bara gåvor, det är portar till oförglömliga stunder.

Vad finns det för upplevelser som passar för två?

Äventyrliga Upplevelser

Helikoptertur

Det finns nog inte mycket som kan klå den där känslan av att sväva ovanför marken och se ner på det som finns där under. Allt ser annorlunda ut där uppe och man får räkna med att det kan ta en stund innan man lyckas orientera sig. Upplevelsen finns i Stockholm Göteborg Malmö och många andra städer.

Helikoptertur

Stand up paddle

Stand up paddle har blivit en mycket populär vattensport de senaste åren. Kanske för att det är en sport med så enkel teknik att alla åldrar kan klara av den.

Stand up paddle

Hinderbana Upplevelser För Två

Är paret du vill ge bort en upplevelse till lagda mer åt det mer äventyrliga hållet? Ja då kan en äventyrsbana vara just det rätta. Här finns en utmanande och rolig hinderbana som är medeltuff och anpassad för att så många som möjligt ska känna att de klarar den. Det krävs alltså inte att den som genomför den är extremt tränad men ett sinne för äventyr bör man förstås ha. Banan går uppe i träden och deltagarna leds från den ena sidan över till den andra genom ett klätternät, linbana osv.

Hinderbana på extremfabriken

Dykcertifikat

Det finns nog inte något som är så fascinerande som att dyka och upptäcka världen där under vattnet. Den som dyker upptäcker inte bara en annan värld utan får också uppleva den där känslan av att vara viktlös. Är det här en upplevelse du vill ge bort så passar den till personer som vågar utsätta sig för det tryck som kommer av vattnet och som inte blir rädd eller känner sig klaustrofobisk.

Dykcertifikat

Rafting

Rafting är det engelska ordet för forsränning. En riktigt häftig upplevelse och inget för den som är rädd för att bli blöt. Det blir en färd ner för forsen som ger en riktig adrenalinkick, får hjärtat att bulta och deltagarna att tjuta av skratt. Färden börjar i lugnt vatten där guiden ger deltagarna instruktioner innan det är dags att ge sig ut i forsen.

Rafting

Snowkite

Letar du efter en present till någon/några som gillar vintersporter så är det här en av de häftigaste upplevelserna du kan hitta. Snowkite är en upplevelse där fart och känslan av frihet inte går att beskriva, det måste upplevas. I upplevelsen igår en säkerhetsgenomgång av instruktör.

Snowkite

Zorbing

Zorbing är en gigantisk plastboll där deltagaren kryper in för att sedan rulla ner för en brant sluttning. En snurrig upplevelse som lockar till mycket skratt och en hisnande känsla när bollen rullas över kanten till en brant sluttning.

Zorbing

Natur och Friluftsliv-upplevelser att ge bort

Ge bort en Happie Camp Upplevelse

Happie Camp erbjuder en unik upplevelsepresent för alla som gillar att tillbringa tid utomhus och njuta av naturen på ett speciellt sätt. Denna campingupplevelse ger en chans att koppla av och njuta av en tid borta från stadslivet. Happie Camp erbjuder lyxiga och välutrustade tält och boenden som är bekväma och ger en avkopplande upplevelse mitt i naturen.

Ridweekend Romantiska Upplevelser För Två

I natursköna Tived finns den här upplevelsen som innefattar både turer på islandshäst och boende på herrgård med frukost, fika och trerättersmiddag. En varm sommardag finns det även möjlighet att bada i någon av sjöarna ni passerar under turen med hästarna. Att rida Islandshäst är speciellt. Det är kända för att vara väldigt snälla, tåliga och skiljer sig från andra hästar med sitt töltande och sin passgång.

Ridweekend

Snösko vandring upplevelse

Denna upplevelsepresent ger mottagaren en chans att utforska den vackra vinterlandskapet genom en snöskovandring. Under denna vinteraktivitet får man uppleva naturens tystnad och skönhet. En professionell guide leder gruppen genom den snötäckta skogen och förklarar om djurlivet och naturen som omger dem. Vandringen passar både för den som vill ha en lugn och stillsam dag ute i naturen eller den som vill uppleva en lite mer utmanande vandring.

Flugfiske En Upplevelse För Två

Fiske i all ära men att flugfiska är så mycket mer än så, det är även en fantastisk naturupplevelse. I den här upplevelsen får deltagarna gå igenom grunderna i kasttekniken innan man ger sig ut med båt på sjön. Den här upplevelsen passar både män och kvinnor, tro inget annat. Kasttekniken kräver ett mjukt och följsamt handlag och den där känslan när fluglinan är igång och viner genom luften innan den läggs ut är speciell.

Flugfiske

Bestiga Kebnekaise en spännande upplevelse

För paret som älskar frisk luft, motion och att njuta av Sveriges vackra natur blir den här turen på tre dagar en upplevelse som stannar kvar länge. Här får man uppleva och utforska fjällområdet runt Kebnekaise på vägen upp till toppen.

Bestiga Kebnekaise en spännande upplevelse

Hundspann

Är du sugen på att prova på hundspann? Låt oss ta med dig på en härlig tur där du får känna vinden i ansiktet, se magiska omgivningar och ta del av en upplevelse du sent kommer att glömma.

Avkopplande och Lyxiga Upplevelser

Yasuragi en lyxig Upplevelse För Två

Just ordet Yasuragi betyder ”den sköna utandning du gör när du sakta sjunker ner i en varm källa” och det är precis just vad man får uppleva här. När besökarna kliver innanför dörren är det dags att lämna allt annat utanför och kliva i badkläder och en skön kimono som tillhandahålls på plats. Har ni bokat övernattning ställer ni in packningen på rummet.

Yasuragi en lyxig Upplevelse

Massage Upplevelse för två

Varje par behöver hitta tillfällen då de kan koppla av tillsammans. Det stärker både individen och relationen. Att gå på massage där både blir omhändertagna i en avkopplande och skön miljö gör gott på många sätt. Upplevelsen utförs av två massörer och naturligtvis på varsin bänk. Samma rum eller olika är beroende på vilken plats ni väljer. Den här upplevelsen hittar du inte bara i Stockholm, Göteborg, Malmö utan även på måna andra orter.

Massage

Hotellövernattning en upplevelse för två

Det här låter som en present som passar för alla par där man är redo att ta steget till att prova något nytt tillsammans. En övernattning i ett Silver-rum låter lyxigt och romantiskt, och det finns ingenting som säger ”jag älskar dig” som att bada bubbelpool tillsammans. Det här är den perfekta presenten för alla som vill ha en paus från vardagen och njuta av en natt på ett lyxigt hotellrum med sin älskling.

Hotellövernattning

Hyr en relaxavdelning Upplevelse För Två

Jodå, det går att hyra en relaxavdelning bara för två och vad kan väl inte vara skönare än att krypa ner i bubbelpoolen och få ha hela stället för sig själv en stund. I paketet ingår handduk, badrock och tofflor så det enda som behöver packas ner är badkläderna.

Hyr en relaxavdelning

Mat- och Dryckesupplevelser

Afternoon tea Upplevelse för två

Ibland är det den där lilla stunden i väg från vardagen som sätter guldkant på tillvaron. Det kan räcka med bara någon eller några timmar tillsammans och då är afternoon tea just precis det som blir pricken över i:et.

Afternoon tea

Lyxbrunch Upplevelser För Två

Finns det något så härligt som att ta sovmorgon en söndag och sedan ge sig ut för att ta del av allt det goda som finns på en lyxbrunch. Brunch kommer från de engelska orden breakfast och lunch som tillsammans bildar ordet brunch. Även om det är ett etablerat ord så händer det att vi i Sverige även säger Frunch.

Lyxbrunch

Vin och lakritsprovning

Trodde du att vin och lakrits inte passar ihop, då trodde du fel. Med den här upplevelsen får deltagarna både prova på kvalitetslakrits och lära sig vilka viner som passar bäst till den. Förutom vinerna får man lära sig mer om hur lakrits tillverkas och dess historia. Den här upplevelsen hittar du inte bara i Stockholm, Göteborg, utan även på måna andra orter.

Vin och lakritsprovning

Restaurangbesök

Vad sägs om en romantisk middag för två. En present som alltid uppskattas och varför inte lägga till erbjudande om att vara barnvakt till trötta föräldrar som behöver få lite egen tid tillsammans.

restaurangbesök

Vingårdsupplevelse För Två

På Blaxta ingård, i vackra Södermanland ligger Sveriges första vingård och vinfabrik. En gård om blivit belönad i vin-VM vid flera tillfällen. På gården odlas kända druvor så som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc som blir till fantastiskt vin i den gamla ladugården från 1600-talet.

Vingårdsupplevelse

Champagneprovning med ost och choklad

Det finns mer än man kan tro att lära sig om champagne och den här upplevelsen passar så väl paret som redan vet lite om den bubblande drycken som paret som är nybörjare. Att få lära sig om denna ädla dryck av en erfaren expert ger guldkant och ja, det kan förstås öka på hushållsekonomin. Å andra sidan så kommer de att se på champagne och mousserande viner på ett helt annat sätt än tidigare.

Champagneprovning

Kulturella och Kreativa Upplevelser

Laser dome Upplevelser För Två

Man måste inte gilla tevespel och liknande för att ha roligt på Laserdome. Tro det eller ej men det här är något som passar alla åldrar och du skulle nog bli förvånad över vilka sidor det tar fram hos motståndarna. Det är ett laserspel som går ut på att skjuta motståndarna och skydda sin bas. Till skillnad från paintball så ger inte detta några blåmärken utan sätter bara vapnet ur spel tills det har laddats igen.

Laser dome

Danslektion

Det är något speciellt med att dansa tillsammans. Det är en upplevelse där man som par kommer nära varandra och med de endorfiner som släpps loss kan man inte bli annat än glad. Musik och rörelse i kombination har den effekten. Den här upplevelsen passar alla par, oavsett om de har dansat tidigare eller inte. Här får de komma loss till de latinska rytmerna i en Salsa, Tango och Bachata.

Danslektion

Teater och middag Upplevelser För Två

För paret som tycker om ett kulturellt utbud, både i form av teater och fantastisk mat rekommenderas den här upplevelsen i Stockholm som present. Här börjar kvällen med en god middag på en av Stockholms fantastiska restauranger. Efter middagen är det så dags att tillsammans njuta av någon av Stockholms populära Off Broadwayföreställningar.

Teater och middag

Unika och Minnesvärda Upplevelser

Ballongflygning hisnande Upplevelser För Två

Kanske luftballong ett det av det tystaste sätten att ta sig fram över. Det enda ni hör är korta luftsläpp som får ballongen att styra upp eller ner. Var man startar, vad man får se och var man landar avgör vinden. Upplevelsen finns på många orter, inte bara Stockholm, Göteborg, Malmö. Charmen med att flyga luftballong är nog det där att släppa taget, släppa vardagen och låta vindarna bestämma var man hamnar. Passagerarna njuter av tystnaden och den magnifika utsikten medan de överlåter manövrerandet av farkosten till erfarna piloter.

Ballongflygning

Upplevelser för par inte bara i Stockholm Göteborg Malmö

Upplevelser för två är inte bara begränsade till storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Även i Sveriges mindre städer finns det ett rikligt utbud av minnesvärda aktiviteter som är perfekta för par. Från idylliska naturupplevelser i små pittoreska samhällen till unika äventyr i lokala kulturcentrum, erbjuder dessa mindre städer en charm och intimitet som är idealisk för att skapa speciella ögonblick tillsammans.

Oavsett om det är en romantisk middag under stjärnorna, en spännande utflykt i den omgivande naturen, eller en kulturell upplevelse på ett lokalt museum eller galleri, finns det något för varje par att upptäcka och njuta av. Så nästa gång du söker efter den perfekta upplevelsen för två, överväg att utforska de underbara möjligheterna som Sveriges mindre städer har att erbjuda.

Här har jag några förslag på vad du kan ge ett par för upplevelser i present. Observera dock att alla upplevelser inte är ett paket två personer när du köper dem, det innebär alltså att du kan behöva beställa två upplevelser! De flesta upplevelser finns förstås i Stockholm Göteborg och Malmö, men du kan faktiskt hitta många fina upplevelser även på mindre orter.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopspresent upplevelse

Upplevelser för två – Skapa Oförglömliga Stunder
Rulla till toppen