vad önskar sig 4-åringa i julklapp

Julklapp till 4 åring

Vad ger man i julklapp till 4 åring?

Letar du efter julklapp till 4 åring? När man är 4 år är det två saker som är väldigt viktigt när det är julafton. Det första är förstås att man får leksaker. Det andra som är viktigt är att få många paket. Två snabba tips på bra julklappar till en 4 åring: utklädningskläder och vattenfärger. Om du inte har så bråttom fortsätt gärna läsa för att få fler bra tips på julklappar till 4 åringar! 

Populära karaktärer när man är 4 år. Det smartaste sättet att inleda den här sidan på är kanske att berätta om vilka karaktärer som är populära bland 4 åringar. Hittar du en julklapp med ett sådant motiv är du helt säker på att ha hittat en bra julklapp. De figurer du kan hålla utkik efter är: PippiBärgarnDora, figurer från filmen Bilar, Hello Kitty, Spiderman, Sjörövare, Batman, My little pony, Rorri eller dinosaurier. Med rätt motiv på blir bäddset, strumpor, en ny matta och andra ganska trista julklappar väldigt fina helt plötsligt! Rymden är ju alltid spännande varför inte ge barnen en Rymdraket,

Utklädningskläder i julklapp till 4 åring

julklapp till 4 åring utklädningskläder pippi
julklapp till 4 åring utklädningskläder pippi

Barn älskar att klä ut sig. Att ge utklädningskläder i julklapp till 4 åring är en väldigt bra idé. Köp en fin skattkista som du fyller med kläderna. Blanda lite gamla kläder med färdiga utklädningskläder och sådant du tillverkar själv. En välfylld utklädningslåda innehåller; prinsessklänningar, kronor, Pippikläder, superhjältemantlar, kungamantel, ansiktsmask för superhjälten, Spindelmannen dräkt, klackskor, Star wars dräkt, Sjörövarutrustning. Gärna lite smycken också. Det behöver egentligen inte vara så mycket “färdiga” roller i utklädningslådan. Min dotter och hennes kompisar klädde ut sig till “finska tanter” och tyckte det var jättekul. Det här är ett perfekt sätt att återanvända gamla kläder som ändå bara ligger och skräpar i garderoben. Att få en utklädningslåda är en jättebra julklapp när man är liten.

Byggleksaker i julklapp till 4 åring

Att skapa och bygga saker är roligt. Här finns det många alternativ att välja emellan: Lego, Duplo, järnväg med dinosaurier, byggklossar, kappla-stavar och mjukisplator. Ju högre och längre man kan bygga desto bättre är det.

De nya vägplattor till Lego som har kommit är också riktigt kul. Med dem kan man bygga långa vägar för bilarna att åka på.

Ge barnen rymdlego, Bionicle eller något annat tema på legot som du tror att 4 åringen gillar. Duplo har också olika byggsatser att välja mellan; t.ex. hus och djurpark.

En Brio original eller liknande järnväg erbjuder många timmars lek. Det finns broar, järnvägsväxlar, färjor och mycket mer. Att få en Brio järnväg är något föräldrar brukar tycka mycket bättre om än lego. Järnvägar består inte av riktigt lika många delar och gör inte så ont att trampa på. Även om det är större bitar så är järnvägen något barnen brukar leka väldigt länge med. En Briojärnväg är väldigt välinvesterade pengar. Både barn och föräldrar blir väldigt glada när 4 åringen får det i julklapp.

En bilbana är jätteroligt att både bygga ihop och att leka med hela familjen tillsammans. Magic tracks är rätt poppis bland 4 åringarna och det är till skillnad från bilbana en leksak som de kan leka med på egen hand.

Pärlor och pyssel i julklapp till 4 åring

4 åringar tycker mycket om att pyssla. Att få pärlor både till halsband och pärlplattor brukar vara jätteroligt. Det finns också fina pysselböcker och målarböcker. Som de kan pyssla länge med. En bunt kopieringspapper räcker till mycket pyssel.

Pyssliga julklappar som 4 åringar brukar tycka om är även modellera som inte torkar eller leklera, eller lera som kan torkas och målas. Eller varför inte ge 4 åringen vattenfärger och en rejäl bunt med papper.

Klistermärken, bokmärken, kritor osv.

Ge spel och pussel i julklapp till 4 åring

Köpa dockskåp i julklapp till 4 åringar

Dockskåp brukar vara en bra julklapp till 4 åringar. De kan sysselsätta sig själva långa stunder, både med rollekar, piratslott  eller med att inreda sitt dockskåp. Till dockskåpet finns det en mängd tillbehör, i form av både dockor, inredning, belysning och bilar. Det är är en riktig rolig julklapp till 4 åringar.

Kläder i julklapp till 4 åringar

Kläder kanske kan tyckas tråkiga…. men det är de inte. När man är 4 år är det en superbra julklapp speciellt om man kan få dem med sin favoritkaraktär på. T-shirt med Spindelmannen, pyjamas med Batman, Kalsonger med Batman, mössa och vantar med Spindelmannen, en klänning från frost, eller Hello Kitty mössa och vantar. Alla klädesplagg blir fantastiskt fina bara de har favoritkaraktären tryckt på.

Sagor för 4 åringar

Det finns många bra sagor för 4-åringar t.ex.: Pippi, Rorri, Peter Pan, Rödluvan, Ludde, Mamma Mu och Nasse. Sagor finns både som CD-böcker, filmer och som vanliga böcker. Det ena utesluter ju inte det andra.

Pippi: film, bok, CD

Peter Pan: film, bok, Ljudbok

Mamma Mu: film, bok, CD

Tjejleksaker i julklapp till 4 åringar

Säga vad man vill om könsroller…det borde inte vara så men barn får lära sig tidigt vad de “ska och inte ska leka med” uppdelat efter sitt kön. Det är trist att de inte får leka med vad de vill. Jag är säkert lika skyldig som någon annan här. Jag ville inte ge min son en dyr dockvagn när han var liten. Jag var rädd att hans lek inte skulle vara så länge som dotterns. Tyvärr visade det sig att jag hade rätt. Han lekte inte så länge med varken dockor eller dockvagn. Han fick lära sig på dagis att det inte var leksaker för killar. Typiska “tjejleksaker” som jag nog inte skulle köpa i julklapp till en 4 årig kille är t.ex.:

Till min son köpte jag en paraplysulky. Den var inte fullt så dyr som dockvagnen jag gav min dotter. Han fick en pojkdocka som döptes till Åke. När min dotter lekte med Barbie hade sonen en Ken. Ken kunde vara med i leken och vara en superhjälte. Då gick det bra att leka tillsammans. Med facit i handen så är jag glad att jag inte la så mycket pengar på “tjejleksaker” till honom. Det dröjde inte så länge innan han fick lära sig leka med “rätt” leksaker. 🙁

Roliga fordon i julklapp till 4 åring

Bilar är coolt! Bilar är något som både tjejer och killar tycker om att få. Bilar och fordon är en bra julklapp till 4 åring. Det jag skrev förut om att “lära sig leka med rätt leksaker” verkar inte gälla tjejer så mycket. De kan leka med sk “killsaker” längre än vad killarna kan leka med “tjejleksaker”. Så att ge tjejer bilar och fordon kan faktiskt vara en god idé. Min upplevelse är att tjejer (i alla fall mina döttrar) gärna leker med bilar. Rolig julklapp till 4 åring  är:

  • Bilar- från filmen Bilar.
  • Fordon eller en byggkran gärna fordon som man styr med någon slags kontroll. Självgående polisbilar som tjuter.
  • Bilgarage eller en bilmatta med vägar att köra fordonen på är också kul.
  • Har barnen Barbiedockor är det kul att få en bil till också.
  • En stor el offroad bil utan sladd eller en riktigt cool racerbil.
  • Vattenbilar (såna som ändrar färg i vatten)
  • Kylskåpsmagneter med motiv från filmen Bilar.
  • Radiostyrd bil är högsta lyckan!

Fler tips på julklapp till 4 åring

Fortsatt läsning:

Leave a Comment