vad önskar sig en 3-åring i julklapp

Julklapp till 3-åring

Julklappar till 3 åring – vad ska man köpa?

Att köpa julklappar till en 3 åring är ingen konst. De gillar det mesta. Tänk bara på att inte ge bort saker med smådelar. 3 åringar smakar gärna på saker. Två snabba tips på julklappar till 3 åringar är målarbok med Pippi och ett leksakskök. Har du tid att fortsätta läsa kommer du att få fler bra julklappstips för 3 åringar. 

Spel och pussel i julklapp till 3 åringar

Lättare pussel funkar bra för 3 åringar också.

Julklapp till 8 åring hela familjen kan vara med och skapa
“Se ett förhållande krascha live. Välkommen till oss på spelkväll”

Det går också bra att börja introducera sällskapsspel. Det finns enkla spel med Hello Kitty t.ex. Memory. När de väl har lärt sig reglerna blir de oslagbara. Det är inte många gånger jag har vunnit över mina barn. Ungarna minns otroligt väl vart figurerna låg. Ok, handen på hjärtat så ja…jag är fullständigt ointresserad av att hålla ordning på vart alla figurer är. Barn är dessutom riktigt riktigt dåliga förlorare. Kan faktiskt hänga med ända upp i 25-årsåldern för vissa av dem. Ok, min äldsta dotter är 25…det kanske blir långvarigare än så. Men jag har verkligen inte lust att vinna i spel i min familj. Har man flera barn kan det dessutom bli konkurrens mellan syskonen. Äh, vet du…att introducera spel är väl tidigt. Det kanske kan vänta tills barnen kommer i 30-årsåldern. Köp pyssel till dem istället: ritblock, kritor, tuschpennor, pysselböcker med klistermärken, fingerfärg är roligt eller modellera. I det kan man inte tävla så lätt!!

Köp inredning i julklapp till 3 åringen!

Köp något fint till barnets rum? En kul lampa, en fin matta, tavlor, gunghäst, affischer? Eller fina sängkläder med My little pony eller Jake och piraterna?  Kanske med matchande gardiner med My little pony?

Matlagning och dockor

Pippihus, Dockkök, leksaksmat , köksutrustning , ett kakfat och dockservis brukar vara väldigt roligt. Lika så smådockordockor och dockvagnar. Varför inte köpa ett dockhus redan nu, det brukar vara väldigt uppskattat.

Göra som de vuxna

  • 3 åringar tycker ju om att göra samma saker som mamma och pappa, så varför inte köpa dem en egen rosa eller helt vanlig verktygslåda eller en minidammsugare?
  • Låtsasmat, teservis och dockspis är något som kan sysselsätta små barn länge. Även långt upp i åren tycker de om att leka med dessa saker. Kan du handarbeta eller sy så brukar det vara väldigt poppis med stickade godsaker i form av bullar, dammsugare, glassar, muffins eller prinsesstårtor. Det finns även färdigvirkade godsaker att köpa. Dessa kan också kombineras med en kassaapparat och kundvagn för att även kunna leka affär.
bra julklapp till 3 åring bord och stolar
bra julklapp till 3 åring bord och stolar
  • Självklart behöver minikocken någon att laga mat till. Det är här som dockorna kommer in. Till dockorna finns det många roliga tillbehör som barnen brukar gilla. Det är både dockvagnar, docksängar, nappflaskor och extra kläder. Här kan du göra mycket själv om du är sykunnig. Både dockkläder och sängkläder till docksängen kan du sy själv.
  • Bord och stolar att ha i sitt eget rum

Sagor och spel

Någon bra bok t.ex. Ludde, Max , Nasse eller Kalle Kunskap

Kläder och accessoarer

Julklappar till 3 åringar behöver inte vara märkvärdiga, de älskar det mesta: Gosiga innetofflor med Babblarna, en badrock eller en tröja. En ryggsäck kan också vara bra att ha till utflykterna.

Aktivitetsleksaker

Riktigt bra julklappar till 3 åring är leksaker för aktivitet t.ex. pulka, tefat och madrass att åka på i backen.

Andra julklappstips för 3 åringar

Fortsatt läsning:

Leave a Comment