Julklapp Till Barnbarn

Vad ger man sitt barnbarn i julklapp
Vad ger man sitt barnbarn i julklapp? Mycket leksaker ger ocksÄ stora problem!

Är du 26 Ă„r, heter Jennie och har en jĂ€ttesöt son som heter Ossian
 lĂ€mna omedelbums den hĂ€r sidan!! Det hĂ€r Ă€r inte för dina ögon!!

SÄ, nu hoppas jag att min dotter lÀmnat sidan. DÄ ska jag fortsÀtta att berÀtta om julklapparna till mitt barnbarn, för dem tycker jag inta att hon har med att göra Ànnu. Det Àr ju inte sÄ att han fÄr en skrymmande nalle som tar upp 5 kvadratmeter av bostaden liksom.

Det hÀr med julklappar till barnbarn Àr svÄrt tycker jag. En sida av mig vill överösa honom med massor av fina leksaker. Men mina barn Àr idag 27, 26 och 12 Är gamla. NÀr hon som Àr tolv nu föddes fick hon ju leksaker frÄn tvÄ Àldre syskon. Jag vet ju att det kan skapa en hel del problem i rummet. Leksaker Àr ju inte sÄ dyra heller. Det Àr lÀtt att ge bort leksaker. Men samtidigt kan mycket leksaker skapa ett ovÀlkommet kaos. SÄ nÀr det gÀller barnbarn gÀller det att hÄlla sig till mÄttliga mÀngder för att inte skapa ett kaos i hemmet.

Det Àr helt enkelt vÀldigt jobbigt att tillbringa timmar med att plocka leksaker. SÄ jag tror att det Àr bÀttre att ge honom nÄgra fÄ och vÀl utvalda julklappar Àn att ge sÄ mÄnga.

Årets julklappar till barnbarnet sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt

Hittills har jag shoppat med mÄtta till barnbarnet. Jag hittade en tjej i Uppsala som virkar (jag kan visserligen virka sjÀlv, men det Àr mycket jobb just nu). Av henne bestÀllde jag en barnvagnsmobil till barnbarnet.

Julklapp till barnbarn
Julklapp till barnbarn

De har valt en vagn i vitt och beige sÄ jag valde en barnvagnsmobil i samma fÀrger. Bebisar brukar ju föredra svart, vitt och rött. Men min dotter Àr lite kinkig nÀr det blir för mycket fÀrg. SÄ jag bestÀllde en jÀttesöt barnvagnsmobil i vitt och beige för att matcha vagnen. Jag tror att den kommer fÄ godkÀnt av min dotter. Hade jag valt efter egen smak kanske det blivit mer fÀrggrant, men jag vill ju att hon ocksÄ ska gilla den. Den var jÀttesöt i alla fall, eller vad tycker du?

Sedan hittade jag Àven nÄgra fina julklappar till mitt barnbarn nÀr vi besökte IKEA. En larv och burkar för bebisar.

Julklappar till mitt barnbarn
Julklappar till mitt barnbarn

Larven Àr nÄgot slags speldosa som man drar i bÄda Àndar sÄ spelar den. Den Àr superbra, det Àr jag helt sÀker pÄ, eftersom 12-Äringen kvalitetskontrollera den genom hela varuhuset. DÄ den hÄller för tuffa tag och förÀldrar dör inte av ovÀsendet nÀr den spelar. Sen Àr jag förstÄs lite förvÄnad varje gÄng jag köper nÄgot frÄn IKEA. Deras tvÀttrÄd Àr lÀngre Àn kassakvittot.

Julklappar till barnbarn
Julklappar till barnbarn

Förutom larven blev det burkar som man staplar pÄ varandra. Min son fick sÄdana nÀr han var liten. BÄda barnen Àlskade dessa burkar. I alla fall att riva tornet av burkar nÀr de hade tvingat oss förÀldrar att bygga upp det först. SÄ det tÀnkte jag att min dotter skulle fÄ syssla med.

Det Àr de julklappar jag planerat sÄ hÀr lÄngt till honom. Egentligen sÄ önskar jag att jag haft mer fritid. Det hade varit roligt att kunna sy ett lapptÀcke och ge honom. Men jag har jobbat sÄ mycket nu ett tag och inte orkat sÀtta mig vid symaskinen nÀr jag vÀl blivit ledig. Jag har köpt lite material, men det Àr bara inse att det inte kommer att bli nÄgot tÀcke för honom i Är i alla fall.

Kan du sy eller virka finns det ju mycket du kan göra till ett litet barn. Även om du inte kan det sjĂ€lv finns det ju mĂ„nga andra som kan och som gĂ€rna gör det mot betalning. Titta bara pĂ„ de hĂ€r söta sakerna, en bitring och en napphĂ„llare som jag bestĂ€llde pĂ„ nĂ€tet av en tjej som virkar. Visst hade jag kunnat göra det sjĂ€lv. Men dĂ„ mĂ„ste jag först bestĂ€lla delarna, vĂ€lja fĂ€rg och göra jobbet. Det har jag tyvĂ€rr inte ork för just nu. Ibland kan det vara bekvĂ€mt att bara bestĂ€lla. Speciellt dyrt blev det inte heller faktiskt.

Har du nÄgra roliga julklappstips pÄ julklappar du ger ditt barnbarn, sÄ skriv gÀrna och berÀtta!

Tips pÄ fortsatt lÀsning

Är du pĂ„ jakt efter en bra julklapp till ditt barnbarn? Besök gĂ€rna sidan med julklappar till barn, för att hitta tips pĂ„ julklappar för rĂ€tt Ă„lder.

Har ditt barnbarn redan allt? DÄ kan det vara bÀttre att spara nÄgra kronor i aktier. Vill du ha fler julklappstips till ett barn som redan har allt sÄ finns det nÄgra hÀr!

Dela gÀrna sidan!