Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Gör julklapparna själv

En handgjord julklapp är något alldeles speciellt. Någon har investerat tid och kärlek för att skapa den åt mig, vilket jag värdesätter mer än något köpt. Vad kan man då göra själv som julklapp? Hemmagjorda presenter som du kan sy, baka, sticka, pyssla eller ett presentkort på en upplevelse är exempel på fina och personliga julklappar.

Vad finns det då för julklappar man kan göra själv? Fina julklappar och personliga hemmagjorda presenter som du kan göra själv är t.ex. något du syr, bakar, stickar, pysslar eller kanske ett presentkort på en upplevelse. En julklapp som någon har lagt ner tid och kärlek på att göra är mer värdefullt än en julklapp man köper i butiken.

Personliga hemmagjorda presenter – Vad finns det för julklappar man kan göra själv?

Vad finns det för personliga hemmagjorda presenter

Vad du ska göra för julklappar till dina nära och kära i jul beror förstås på vad du kan och är bra på. Det är förstås inte någon tävling, men om du ska sticka ett par vantar i julklapp till mamma och du aldrig har stickat förr så blir de garanterat inte så fina och det kommer vara väldigt svårt att göra dem. Så fundera över vad just du kan göra för julklappar!

Det är lätt att dras med i köphysterin när det närmar sig jul. Men alla julklappar måste faktiskt inte köpas. Jag gillar personliga hemmagjorda presenter. Till de närmaste tycker jag att man ska lägga ner lite mer tid och kärlek på julklapparna och göra dem själv. Här hittar du också tips på gå bort present du kan göra själv.

Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv

Halsband är personliga hemmagjorda presenter

En av de finaste presenterna jag fått i mitt liv var när min dotter pärlade ett halsband till mig. Ja, ja…ett halsband med plastpärlor tänker du kanske nu? Men hon använd slut på alla sina finaste pärlor och hon jobbade med det i en månad kanske. Aldrig förr har någon använt hela sin förmögenhet och dessutom jobbat en månad med att få ihop en present till mig. Inte ens när jag köper presenter till mig själv blir det så fina grejer.

Fin present till mamma som barn gjort själva göra egna julklappar pyssel julklapp till en vuxen
Finaste presenterna gör man själv!

Bra julklappar som man kan sy, sticka eller virka själv

Om du har symaskin så finns det många fina saker du kan sy och ge bort i julklapp eller som gå bort present som du kan göra själv.

Några tips på julklappar från Christinas sytisps:

Fler tips på julklappar du kan sy själv för personliga hemmagjorda presenter

Ett problem som många har är att sladden till hörlurarna trasslar sig. Varför inte ge bort en sladdhållare. En bit tyg med en knapp på där man helt enkelt knäpper fast sin sladd när man inte använder den.

Doftkuddar som du fyller med lavendel. Det är fina och personliga hemmagjorda presenter

Om du stickar eller virkar kan du göra små figurer, sk arigumi, att ge barnen i julklapp. De brukar också älska att få olika stickade bakelser och tårtor att ha i sitt dockkök.

Att sticka en halsduk eller mössa är ganska enkelt. Att få en hemstickad mössa eller halsduk brukar bli väldigt uppskattat. Använd gärna reflexgarn till dem du bryr dig allra mest om. Så att de överlever den mörka vintern.

Grytlappar är en annan klassisk julklapp som går ganska snabbt att virka själv.

Vetevärmare är också mysiga julklappar att ge bort. För att sy en vetevärmare behöver du tyg och ca ett kilo helt vete för att fylla din vetevärmare med. Vetevärmaren värmer man sedan i mikron tillsammans med en kopp vatten i ca 3 minuter.

Scrunchie

Just nu är det väldigt populärt med scrunchie bland tonårstjejer. Det är hårsnoddar i tyg. Det syr man lätt själv! De ska helst vara i sammet. De består av en avlång tygbit som sys till en kanal och som sedan sys ihop till en cirkel. Innan man syr ihop det sista trär man i en bit resår och spänner lagom hårt.

scrunchie en julklapp man kan göra själv göra egna julklappar pyssel julklapp vuxen

sy en necessär i present personliga hemmagjorda presenter göra egna julklappar
pyssel julklapp vuxen nåldynor göra egna julklappar
pyssel julklapp vuxen personliga hemmagjorda presenter

Ge bort något du bakat själv

Hembakat bröd eller bullar

Att få nybakt bröd, bullar eller kakor brukar alltid bli lika uppskattat. Varför inte ge bort något du bakat i julklapp? Det kan både vara bullar, matbröd, lussebullar eller pepparkakor. Eller kanske ett presentkort med löfte om färskt bröd levererat hem till mottagaren en gång i månaden under resten av året. Bröd och bullar är bra gå bort present som du kan göra själv.

personliga hemmagjorda presenter göra egna julklappar

Så här i juletid kommer det också att bli en väldigt uppskattad julklapp om du ger bort en korg med hemlagat julgodis. Det kan t.ex. vara polkagrisar, marknadsnougat, rostade nötter eller kanske chokladpraliner? Billiga korgar kan du hitta på till exempel Dollarstore, Rusta eller ÖB. Lägg några servetter i botten och fyll den med påsar av hemlagade läckerheter.

Saker du kan pyssla och ge bort i julklapp

Gör fina bokmärken med hjälp av garn och fina papper som du klistrar och knyter ihop. Det är personliga hemmagjorda presenter eller julklappar.

Blanda ett eget badsalt. Blanda salt, någon eterisk olja och lite bakpulver. Tillsätt ca 15-20 droppar av oljan och blanda runt. Låt det hela stå luftigt och torka en stund innan du förpackar det i burkar. Förutom den eteriska oljan kan du även testa att blanda i lite torkade lavendelblommor, kanel för att få ett juligare badsalt, vaniljpulver eller kokos för en god doft.

Andra fina julklappar som du kan göra själv är smycken. Det finns färdiga smyckessatser att köpa på t.ex. Panduro och som innehåller lite av varje för att göra smycken och ge bort i julklapp. Kul presenter att göra själv.

Köp porslinsmålningspennor och vita muggar. Ge var och en varsin personlig temugg i julklapp där du skrivit eller målat något speciellt för just honom eller henne. Det är ett fin pyssel som passar att ge som julklapp till en vuxen, så väl som ett barn.

Askar blir personliga hemmagjorda presenter

Du kan också göra smyckeaskar eller förvaringsaskar att ge bort i julklapp. Håll ögonen öppna efter små pappers eller träaskar som du sedan dekorerar med servetter, fina papper, band eller pärlor. Använd decoupagelim och kontaktlim för större saker.

Några exempel på personliga hemmagjorda presenter

personliga hemmagjorda presenter göra egna julklappar pyssel julklapp vuxen
Här har vi äntligen fått lite nytta av reklambladen de envisas med att lägga i vår brevlåda. (trots skylt) Vi gjorde bokstäver som vi dekorerade med servetter och pappersrosor. Det är bra presenter att göra själv.
personliga hemmagjorda presenter pyssel julklapp vuxen
Den här tavlan gjorde jag till min syster. Egentligen till hennes examen som tandläkare. Med lite fantasi finns det många presenter man kan göra själv.
göra egna julklappar
Min sambo önskade sig en mac… snäll som jag är så uppfyllde jag hans önskning!

Recept på marknadsnougat (chokladrutor)

Såpbubblor recept

Gratis presenter till barn

Julklappar som barn kan göra själva och ge sina föräldrar

personliga hemmagjorda presenter
personliga hemmagjorda presenter
sy något fint till mamma i present lakritsbåt nåldyna pyssel julklapp vuxen
sy något fint till mamma i present lakritsbåt nåldyna

Pyssel att ge i julklapp till en vuxen

Till vuxna finns det många pyssel du kan ge i julklapp. Du kan köpa en fågelholk som du sedan målar och dekorerar fint, du kan pyssla ihop ett halsband. Ett annat pyssel som passar som julklapp till en vuxen är att göra decupage på en kruka, ask eller liknade. Håller du på med glasfusing, keramik, växter, flätar tenntråd, virkar, syr, stickar, näverslöjd, läder eller vad du ni är mest intresserad av. Ja, då är det ju ditt pyssel su ska ge i julklapp till en vuxen. En hemmagjord present eller julklapp måste inte vara 100% igt perfekt på något sätt. Det är ett hantverk och det ligger ändå mycket kärlek bakom en sådan gåva.

Ge bort presentkort på sådant du gör själv i julklapp

Alla julklappar måste heller inte vara saker som du ger bort! Varför inte ge ett presentkort på snöskottning, dammsugning av huset, bullbak eller att ta med farfar ut och fika en gång i månaden eller middag hemma hos dig. Det kan även vara presentkort på hjälp att handla mat.

Ett presentkort på en tjänst du utför kommer mottagaren kanske har mycket mer glädje och nytta av än att få ytterligare en prydnadssak att ställa i bokhyllan. Det finns många fina och kärleksfulla presentkort man kan ge bort, utan att det kostar ett öre.

Jag hoppas du hittat inspiration och många användbart tips på julklappar som du kan göra själv!

Tips på fortsatt läsning

Julklappar till föräldrar

Relaterade frågor

Vad finns det för personliga hemmagjorda presenter? Du kan t.ex. göra en personlig mugg, med text och bild speciellt till den personen. Kanske något du syr och broderar namn på till just honom eller henne. Det passar också bra som gå bort present att göra själv.

Vad kan man sy för egna presenter? Jag brukar ofta sy kalsonger och ge bort i present. Min dotter skriker av förtjusning (jag väljer i alla fall att tolka det som förtjusning) varje gång hennes sambo för nya kalsonger. Bananer, kameler, valar, kor och bondgårdstema är de kollektioner männen i min närhet fått i present hittills.

Vad är en bra gå bort present man kan göra själv? En påse nybakt bröd eller bullar är en gå bort present man kan göra själv och som kommer bli mycket uppskattat hos familjen du besöker.

Vad kan man snickra för julklappar? Bra julklappar att snickra är till exempel skärbrädor, grytunderlägg, nyckelringar och små skålar.

Kan man ge bort mat i julklapp? Det går alldeles utmärkt. Det kan t.ex. vara Linas matkasse, en delikatesskorg eller presentkort på en middag som du lagar.

Kan en vuxen ge bort pyssel julklapp? Ja, vuxna kan absolut ge bort pyssel i julklapp. Det ligger mycket tid och kärlek bakom en hemmagjord julklapp. Så om du har tid och ork att pyssla egna julklappar tycker jag absolut att du ska göra det!

Gör julklapparna själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen