Julklapp Till Mormor

Hur hittar man en bra julklapp till mormor?

Här hittar du tips på bra julklapp till mormor. Det är inte enkelt att hitta rätt julklapp till mormor, jag vet. Behöver du några snabba tips så skulle jag säga parfym och choklad. Det brukar alla kvinnor uppskatta. Men om det inte är julafton idag, utan du har en stund på dig, så ska du få fler tips. Här hittar du både konkreta tips på julklappar och förslag på hur du ska hitta bästa julklappen till just din mormor. 

Vad är en bra julklapp till mormor?

När vi köper julklapp till mormor vill vi förmedla den kärlek vi känner. Men det är inte alltid lätt att hitta den perfekta julklappen till mormor. Mormor har levt ett långt liv och har förmodligen redan samlat på sig de flesta saker hon behöver. Så här gäller det att tänka till lite extra. Fundera över vad just din mormor har för intressen. Är hon fortfarande aktiv och gör mycket saker? Tycker hon om att baka eller handarbeta? Då kanske du är något på spåret där!

Dyra julklapp till mormor

Pensionärer har ju oftast inte så mycket pengar att röra sig med. När det börjar närma sig jul så fundera lite över om din mormor har några dyra utgifter som hon har svårt att klara av själv. Behöver hon nya vinterkläder? Har diskmaskinen gått sönder? Är ni några stycken som bidrar med pengar så behöver det inte bli så många kronor per person. Och det kan betyda väldigt mycket för mormor att få just den där julklappen.

Det fina med att vara barnbarn är att vad du än ger mormor så kommer hon att älska det eftersom hon älskar dig, sitt barnbarn, så högt. Även om skålen du gjorde i slöjden eller grytlappen du sydde inte är perfekta så kommer mormor att älska julklappen hon får av dig. Jag tycker dessutom att du ska välja att ge mormor en julklapp som du har gjort själv. Det kommer att uppskattas så mycket mer än julklappar du har köpt.

En billig julklapp till mormor som kan rädda livet på henne är reflexspray. Spraya både hennes jacka och skor. Reflexen syns inte i dagsljus, men på kvällen så kommer biltrafikanterna garanterat att upptäcka mormor!

Du kan även baka kakor, koka sylt eller julgodis som du ger henne i en fin burk.

Varför inte ge mormor en digital fotoram fulladdad med bilder på barnbarnet eller en mugg med barnbarnet på.

Parfym och smycken

Att ge bort smycken och parfym är ju klassiska presenter till kvinnor. Det är inte för inte eftersom de flesta kvinnor tycker om att få just de i julklapp. Om du vet vad mormor brukar använda för parfym så är det ju bara att köpa en av samma sort så kommer hon bli jätteglad. Annars får du chansa lite. Här är några som brukar ligga högt på topplistorna i alla fall.

Naomi Campel
La Vie est Belle
Fantasy Britney Spears

Att ge bort smycken är ju också vanligt, kika lite på vad mormor brukar bära för smycken. Försök att hitta något smycke i samma stil! Eller kanske ett personligt smycke som du låter gravera in något fint på. Det kommer mormor att älska.

Då kommer smycken vara en julklapp som mormor kommer att uppskatta. Undvik ringar eftersom man måste köpa ringar i precis rätt storlek för att det ska bli bra. Kontrollera att mormor verkligen har hål i öronen innan du köper örhängen. Att ge mormor smycken i julklapp är en väldigt bra idé!

Gör något tillsammans med mormor

Du kan även ge mormor en julklapp som innebär att ni gör något tillsammans. Det kan vara ett spel där ni tillbringar spelkvällar tillsammans. Eller lära er göra glass. Eller varför inte boka in en biokväll med middag tillsammans med mormor. Du kanske till och med kan bjuda mormor på en hemlagad middag och ett gott vin till.

Omtänksam julklapp till mormor

Kanske kan du hitta någon annan smart present som förenklar vardagen för mormor?

Andra bra presenter till mormor kan vara en dramaten, gåstavar eller broddar, så att hon kan gå säkert utan att bryta sig under vintern.

Är mormor ensam

Om mormor bor ensam så behöver hon förstås inkluderas över jul. Men det kan ju också vara bra att ge mormor julklappar som gör att hon inte känner sig fullt så ensam. Det kan vara fotokurser, keramik, sykurs, körsång, akvarellmålning eller något annat som hon kan tänkas gilla att hålla på med. Kolla med medborgarskolan eller Folkuniversitetet där hon bor vad som kan finnas för kurser. Genom att gå på kurser så lär hon känna fler människor och blir inte lika ensam. Eller så önskar hon sig kanske en storstädning i julklapp? Det är en riktig bra julklapp till mormor.

Ge mormor kläder

Kanske din mormor skulle tycka att det är trevligt att få en ny fin kofta. Undersök vilken klädstorlek mormor har! Försök hitta vad som är mormors klädstil och hitta en kofta hon skulle gilla. Här är det ingen bra idé att försöka hitta något modern och försöka sig på att modernisera mormor. Då är bara risken att koftan blir liggandes. Försök hitta något i samma stil som de kläder hon redan har och brukar använda.

Det kan också vara en bra idé att ge mormor ett par tofflor i julklapp. Men då gäller det att tänka sig för. Är mormor lite skröplig och har svårt att röra sig måste du hitta ett par tofflor som sitter på riktigt bra. Du vill inte orsaka att mormor bryter lårbenshalsen. Så välj ett par stadiga tofflor till mormor i julklapp!

Julklapp till mormor som du gör själv

Varför inte göra ett häfte med presentkort som du gör själv. Häftet kan t.ex. innehålla storstädning, en middag som du köper och lagar till, hjälp att storhandla, en biltvätt osv. Jag lovar att det är julklappar som mormor kommer att uppskatta mycket.

Det går ju även att snickra, sy eller baka julklappar själv till mormor. Det viktiga är att julklappen ges med kärlek.

Fler tips på julklappar som man kan göra själv hittar du här!

Mysiga julklapp till mormor

Varför inte ge mormor en riktigt mysig julklapp i år? Du kan t.ex. ge mormor en fotvärmare eller massage att ha framför tv:n, en varm filt, ett par varma och mysiga sockar eller en bra bok eller film?

En annan mysig julklapp att få är om du köper en korg som du fyller med olika spa-produkter så som badbomber, väldoftande tvålar och krämer att smörja in sig med.

Du kan också ge mormor en ny mössa och matchande vantar. Det brukar vara en uppskattad julklapp i vinter kylan.

Ge mormor foton i julklapp

De flesta farmödrar älskar sina barnbarn väldigt högt. Varför inte ge mormor ett inramat foto på barnbarnet, eller en elektrisk fotoram med många barnbarn bilder. Det kan också vara kul med en fotomugg eller en almanacka fylld med bilder på barnbarnen.

Prenumeration

Titta runt lite hemma hos din mormor. Har hon veckotidningar? Kanske skulle din mormor tycka om att få en tidningsprenumeration på någon av tidningarna? Även om din mormor kanske inte gillar att läsa, så kanske hon skulle uppskatta en prenumeration på en korsordstidning eller en tidning med stickmönster.

Ge mormor något ätbart i julklapp

Att få något ätbart brukar ju alltid vara uppskattat. Köp en fin skål eller korg som du fyller med godis. Gör egna kakor, sylt, brända mandlar eller hemkokt godis. Eller varför inte göra egen musli som du lägger i en vacker glasburk. Du kan även köpa en stor korg och köpa olika sorters teer, olika julgodis, olika sorters ostar, kex, glögg, pepparkakor och annat julgott.

Kanske din mormor skulle uppskatta att få choklad i julklapp eller kanske en prenumeration på god choklad som levereras direkt hem till hennes dörr.

Filmkväll

Ge mormor all utrustning hon behöver för en lyckad filmkväll, filmer, chipspåse och en mysig pläd. Varför inte göra mormor sällskap på filmkvällen?

Dåliga julklapp till mormor

Mormor har levt ett långt liv och har förmodligen redan hunnit samla på sig alla prydnadssaker hon kan tänkas behöva. Köp inte fler glasstatyetter till mormor om hon inte uttryckligen har önskat sig just det. De står bara och samlar damm. Ge mormor något roligt istället.

Tips på fortsatt läsning

Julklapp Till Mormor
Present till en nyfödd baby
Present till en nyfödd baby
Rulla till toppen