Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp 9-åring – Kreativa och lärorika presenter

Att hitta en passande julklapp till en 9-åring är fortfarande relativt enkelt. Nedan delar jag med mig av mina bästa tips för julklappar som kan glädja en 9-åring.

Vad kan vara en bra julklapp till en 9-åring? Förutom de vanliga leksakerna kan en mobiltelefon, böcker som Lasse-Majas Detektivbyrå, hemliga agentlådor, en prenumeration på KP-tidningen, pysselböcker, en lampa, ett mikroskop, kläder med enhörningstema, leksaker som plastbajs, IQ-pussel och en trollerilåda vara uppskattade presenter.

Vad är en bra julklapp till en 9-åring?

Upplevelser som passar i julklappar till barn 9 år

Junibacken

Mitt första julklappstips är ett besök på Junibacken. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små.

Italiensk matlagning för hela familjen

”Italiensk matlagning för hela familjen” är utmärkta julklappar, helt enkelt en rolig och lärorik upplevelse som förenar familjen genom matglädje.

Kreativitet och Konst

Trollerilåda XXL

Har inte du också drömt om att stå på scenen och utföra magiska trick som trollbinder publiken. Med en magisk trollerilåda kommer han eller hon lära sig massor av magiska trix.

Frigolitlera som julklappar

Kreativ och rolig pysselaktivitet som låter dem skapa vad som helst de kan tänka sig. En fin julklapp till 9 åringen.

Pysselkitgör din egen enhörning

Pysselset för att göra en egen enhörning är rolig julklapp till en 9-åring. Ett fantasifullt set som låter barnen skapa sin egen magiska värld.

Fönsterfärg

Låt barnen få göra dekorationer till fönstren med hjälp av fönsterfärg. Det tar ca 24 timmar innan färgen torkar. När den är helt torr kan den flyttas över till fönstren.

Pärlor Hama för pärlplattor

Pärlor och pärlplattor för att skapa färgglada mönster och figurer är bra julklappar. Perfekt för att utveckla finmotoriken och tålamodet.

Drömfångare i julklapp till barn

Denna Drömfångare är en kul julklapp till 9-åringar eftersom det låter dem skapa sina egna vackra drömfångare och utveckla sin kreativitet samtidigt som de har roligt.

Pysselböcker är bra julklappar

Det finns många fina pysselböcker som har många idéer om pyssel som man kan göra. T.ex. Kreativa Karins pyssel året runt, böcker om origami eller pappersflygplan.

Tatueringspennor är kul julklappar

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara bra att ha för att dekorera småsyskon när kreativiteten smyger sig på.

Målarbok Harry Potter

Ta med barnet till Harry Potters magiska värld genom färg och fantasi. En underbar resa på varje sida.

Vetenskap är bra julklappar till barn

Teleskop

Ett teleskop är ett fantastiskt julklappstips. Det är ett sätt för ett dem att upptäcka rymden och astronomi, vilket kan inspirera ett livslångt intresse för vetenskapen.

Mikroskop för barn

Att utforska den mikroskopiska världen kan vara fascinerande och uppmuntra dem till vetenskapligt tänkande och upptäckarglädje.

Jordglob i julklapp

En fin julklapp att ge en 9-åring är en jordglob, både snygg och de lär sig saker. En jordglob är inte bara en inredningsdetalj, den kan också vara ett utbildningsverktyg som uppmuntrar till geografiskt lärande och global medvetenhet.

Robotar som julklappar

Stimulerar intresse för teknik och programmering, perfekt för byggande och kreativa utmaningar.

Lärande och Utbildning

Storytel talböcker

En riktigt fin julklapp till 9-åringen och resten av familjen är att ge bort en prenumeration på ljudböcker. Här finns massor av spännande sagor och rolig underhållning. Att lyssna på sagor är bra både för fantasin och för språkutvecklingen. Att få obegränsat med böcker är en fantastisk julklapp att få.

Lasse-Majas detektivlåda i julklapp till barn

Spärra av brottsplatsen, samla in fingeravtryck, leta upp fotspår och analysera vätskor. Du lär dig att registrera signalement och analysera motiv och tillfälle.

Tidningsprenumeration

En tidningsprenumeration är ett bra julklappstips. KP är en jättebra tidning att ge 9-åringar i julklapp. Ge kunskap och underhållning med en tidningsprenumeration som passar barnens intressen. Tidningen passar barn mellan 8 och 12 år.

Häxorna

Roald Dahl är känd för sina fantasifulla och underhållande berättelser som ofta innehåller överraskande twistar. ”Häxorna” är en tidlös klassiker som kan locka unga läsare till magin med böcker.

Spel och underhållning som julklappar till barn 9 år

3D-pussel 

En 9 årig brukar gilla att få pussel i julklapp. Det här ett 3D-pussel med några av världens mest kända byggnadsverk. Det här är roliga och lite kluriga pussel.

Enhörning som bajsar godis

En enhörning som bajsar godis brukar bli mycket uppskattad julklapp En charmig och lekfull present som gör godisätandet extra roligt och fantasifullt.

Skämtartiklar

En humoristisk och oväntad födelsedagspresent som får barnen att skratta. Detta är en riktig höjdar julklapp om du frågar barn som är 9 år gamla.

IQ-pussel i julklapp till barn

IQ-pussel är leksaker som varken barn eller vuxna kan slita sig ifrån. Det här är en leksak som är utvecklande och främjar barn sinlärning.

Minecraft Pussel 

Utmana barnets problemlösningsförmåga med dessa kreativa och färgstarka pussel i julklapp. Till en 9 åring brukar 200-300 bitar vara lagom.

Kub hamburgare

Ett unikt och roligt pussel i form av en hamburgare. En kul twist på den traditionella kuben. En uppskattad julklapp!

Kulbana GraviTrax

Det här är leksak för hela familjen. Tillsammans bygger man upp en berg och dalbana för kulorna. Lite tidskrävande men fantastiskt roligt.

Ska vi slå vad 

Ett kul vadslagningsspel där man får olika utmaningar och slår vad med varandra. Ett roligt spel som förenar familjen med skratt och spänning.

Kläder som julklappar till barn 9 år

Enhörningskläder i julklapp

Att få enhörningskläder är också väldigt bra julklapp att få om man är en 9-årig flicka.

Jultröja med LED

En jultröja kan vara en trevlig present att ge en 9-åring. Dessa som blinkar kanske kan vara extra roligt att få.

Personliga julklappar

En julbok som handlar om 9-åringen

Jag har hittat en väldigt fin bok som 9-åringen kommer att älska. Boken handlar nämligen om honom eller henne. Det finns flera olika sagor att väja mellan, som passar för 9-åringar.

Personlig tavla

Ett riktigt roligt julklappstips är de här personliga tavlorna. Här får du en bild av barnet porträtterat som drottning/prinsessa/kung/prins.

Stjärnkarta

Nästa julklappstips är en stjärnkarta. Det är en unik och personlig present som kan visa himlen på ett speciellt datum.

Uteleksaker och Aktiviteter

Åkbräda

Även om en snowracer är jättekul, så vet jag att den kan vara lite tung att dra upp för backen. Så detta julklappstips är att välja en åkbräda istället. Den är lätt att bära och det bästa är att det går att åka riktigt fort på den också, så den här kommer 9 åringen att älska.

Snöskulptursäck i julklapp till en 9 åring

Ett roligt julklappstips är den här snöskulptursäcken. Här packar man snön hårt och drar sedan av säcken. Den här hårt packade cylindern kan man sedan använda för att tillverka perfekta snögubbar.

Musik i julklapp till barn

Musik som 9-åriga tjejer gillar

Vill du ge henne musik i julklapp tycker jag du ska välja lite girl-powermusik eller en skiva från den senaste melodifestivalen.

Gör din egen ukulele

Nästa julklappstips är en DIY ukulele. Det här paketet för att göra din egen ukulele är en fantastisk present för en 9-åring med ett musikintresse.

Byggleksaker för barn

Meccano

Även det klassiskt mekano med små metallskruvar brukar 9-åringar gilla. Bygg en egen motorcykel. En kombination av mekanik och fantasi.

Lego polishus 

LEGO-setet med nummer 60246 är en utmärkt present för en 9-årig byggentusiast. Det ger timmar av kreativitet och skapande.

Film och media i julklapp till barn

Harry Potter filmer box

Filmer med Harry Potter brukar 9-åringar gilla att få. En magisk filmserie som tar barnen på äventyr i en fantasivärld.

Teknik och tillbehör i julklapp till barn 9 – 12 år

Nintendo Switch 

Om du har budget för det så är detta ett bra juklappstips. En populär spelkonsol som erbjuder en mängd underhållande spel, perfekt för spelglada nioåringar (och föräldrar). Köp gärna till ett smel som t.ex. Spel Super Mario Super Bros .

Hörlurar

Perfekt för musikälskande 9-åringar, ger en utmärkt ljudupplevelse och är idealiska för resor och fritid.

Mobiltelefon

Det som står överst på alla 9-åringars önskelista om de inte redan har en sådan är en Mobiltelefon är en jättebra julklapp till 9-åringar – men kanske en begagnad då! Köp gärna med ett mobilskal också!

Inredningar 9 åringar älskar

Kassaskåp till barn

Nästa julklappstips är ett kassaskåp. Det här säkerhetsskåpet med kodlås är en klok present för en 9-åring och kan användas för att hålla små värdesaker (som kexchoklad) och hemliga föremål säkra. En praktisk och trygg present!

Godisdispenser i julklapp till barn

Denna godismaskin med touchsensor är en perfekt present till en 9-åring, den ger glädje och skapar roliga stunder med godisnjutning!

Super Mario svamp lampa

Denna lampa är inte bara en cool inredningsdetalj för ett barnrum, men också ett perfekt sätt för en Super Mario-fan 9 år att lysa upp sitt rum.

Stjärnprojektor i julklapp till 9 åring

En rymdlampa är en fantastisk julklapp! Den förvandlar vilket rum som helst till en galax med stjärnor, månar och färgskiftande moln.

Tips på fortsatt läsning

Julklapp 9-åring – Kreativa och lärorika presenter
Rulla till toppen