vad önskar sig en 9-åring i julklapp

Julklapp till 9 åring

bra julklapp till 9 åring klurigt metallpussel
bra julklapp till 9 åring klurigt metallpussel

Att hitta julklapp till 9 åring är fortfarande ganska enkelt. Här ska du få mina bästa julklappstips för 9 åringar. Vi börjar med några snabba idéer för dig som är i tidsnöd och behöver en akutpresent: Mobiltelefon, LasseMajas Detektivbyrå (bok), popcorn maskin, IQ-pussel. Vill du ha fler förslag, läs gärna hela sidan, så kommer det fler bra julklappstips för 9 åringar.

Det alla 9 åringar önskar sig mest av allt

Det som står överst på alla 9 åringars önskelista om de inte redan har en sådan är en Mobiltelefon är en jättebra julklapp till 9 åringar – men kanske en begagnad då! Men en mobiltelefon står högt på listan om de inte har någon ännu. Har du inte någon gammal mobiltelefon själv, så fråga runt bland vänner och bekanta. Kanske finns det någon som har en som bara ligger och skräpar? 

Gosedjur till tjejer i 9 årsåldern

Gosedjur i alla former och utföranden brukar stå högt upp på önskelistan. Enhörningar, Pokemon och nallar. Men, är det en 9 årig kille du ska köpa julklapp till bör du kolla detta med föräldrarna. Någon stans i den här åldern upphör killar att ha gosedjur.

Kläder i julklapp till 9 åring

Söta enhörningskläder rolig present mysig present
Söta enhörningskläder rolig present mysig present

9 åringar brukar bli väldigt glada om de får kläder. Det kan vara allt i från jeans, en one-piece, morgonrock, badkläder, skärp, tofflor, strumpor med något fint motiv på, träningskläder, en topp eller tröja.

Är det en liten rosa prinsessa önskar hon sig förmodligen en prinsessklänning med glitter och fluff. Det är förmodligen så att hon även önskar sig enhörningskläder. Enhörningskläder är inte så värdelösa som man skulle kunna tro faktiskt. De fungerar även när det inte är maskerad. Enhörningskläder kan även användas som myskläder och är jättebra att dra på sig både på kvällen och morgonen när de är lite frusna. Kan med fördel kombineras ihop även med ett par enhörningstofflor.

När man är 9 år kan det faktiskt vara roligt att få ett presentkort på kläder också. Att få vara med och välja ut vilka kläder de ska få brukar de faktiskt gilla. HM, Lindex och Kapp Ahl är riktigt bra butiker när man vill hitta barnkläder. Där brukar finnas mycket att välja mellan och kläder för alla smaker. 

Julklapp till 9 åring som är tjej

9 åringar vill också göra sig vackra, så varför inte ge henne lite skönhetsprodukter t.ex.:

julklapp till 9 åring
julklapp till 9 åring

Leksaker som förmodligen bara tjejer gillar är: sminkdockapet shop, my little pony, Puppy in my Pocket och Polly Pocket-dockor.

Eller kanske en tidningsprenumeration på Julia eller Min häst.

CD-skivor, girlpower-stil, typ Pink och Rihanna eller Melodifestivalen

Om hon har en mobiltelefon så önskar hon sig säkert: powerbank- enhörning, powerbank lama, eller ett fint mobilskal

Bra julklappar till 9 åriga killar

Pirates of the Caribbean lego, tekniklego, walkie talkie och ficklampa är kul grejer att få i julklapp till 9 åringar.

Bra tidningar som killar tycker om att läsa är t.ex. KP och Kalle Anka och att få en prenumeration på dem är en bar julklapp. Den varar länge och även om Kalle Anka är en serietidning så tränar de läsningen. Och att få något som de faktiskt gillar att läsa är mycket bättre än att inte läsa alls. 

Även 9 åriga grabbar vill gärna ha fina mobilskal och hörlurar. Det är självklart bra att ha en powerbank också för att ladda sin mobil. Varför inte den här coola powerbanken med solceller?

Konstnärspaket, pyssel och pussel i  julklapp till 9 åring

Barn gillar att både pyssla. När man är 9 år är det roligt att inte bara få kritor och målarböcker utan lite mer avancerade pyssel också. 

Pysselböcker: Det finns många fina pysselböcker som har många idéer om pyssel som man kan göra. T.ex. Kreativa Karins pyssel året runt, böcker om origamiSupersmarta mattepyssel, Pyssel med solsystemet och Gör det själv pyssel och tillbehör

Pärlor: Pärlor är förstås alltid kul. Man behöver inte bara göra halsband och armband av dem. Det finns väldigt fina pärlplattor som barnen kan göra. Avancerade mönster att lägga hittar du på Pinterest. Du kan även göra 3D bilar, hundar och flygplan. Det finns även lite ovanliga pärlplattor som t.ex. dessa från Disneys Bilar eller andra transportmedel.

Byggleksaker: Byggleksaker brukar 9 åringar gilla. Det behöver inte enbart vara Lego. Andra roliga byggleksaker är Mekano, Eazy Mek, Brios trämekano, modellflygplan och Mag Formers.

Pussel: Roliga pussel för nioåringar är t.ex. Bollpussel och pussel med solsystemet. Det finns roliga metallpussel som både barn och vuxna brukar älska. 

Kulbana: Mycket roligare än vad det låter. Det här är leksak för hela familjen. Tillsammans bygger man upp en berg och dalbana för kulorna. Lite tidskrävande men fantastiskt roligt. Jätterolig kulklapp inte bara till 9 åringen utan till hela familjen som inte kommer att kunna slita sig från denna kulbana

Stressboll: Olika former av stressbollar har blivit väldigt populära bland kidsen. Här hittar du en variant av stressboll (en sk squishy) som innehåller massa små kulor. Fråga mig inte varför, men barn och tonåringar älskar dessa och vill gärna att de ska vara så stora som möjligt också. Det är en bra julklapp till en 9 åring.

Frigolitlera: Ytterligare en nymodighet i leksaksbranschen sedan jag själv var barn. Frigolitlera är en slags modellera som man kan baka ihop till olika figurer. OBS: Den fungerar alltså inte som frigolitkulor som sprider sig över hela huset. Den är som en slags lera och överblivna smulor kan lätt samlas ihop igen. 

Fönsterfärg: Låt barnen få göra dekorationer till fönstren med hjälp av fönsterfärg. Det tar ca 24 timmar innan färgen torkar. När den är helt torr kan den flyttas över till fönstren. 

Dator- och TV:spel i julklapp till 9 åring

Fler förslag på julklapp till 9 åring

Fortsatt läsning:

Leave a Comment