Julklapp Till 16-Åring

Julklapp till 16-åring – vad ska man köpa?

Att hitta bra julklappar till en 16-åring är inte så svårt, faktiskt! Det finns inte så mycket att välja mellan nu som när hon eller han var liten. Men det är ändå ganska enkelt att hitta en julklapp som 16-åringar tycker om och faktiskt uppskattar. Några snabba julklappstips till 16-åring för dig som har bråttom: Presentkort på kläder, power-bank, pengar och körlektioner. Behöver du ingen akutjulklapp till 16-åringen, så fortsätt gärna läs så får du fler tips. 

På den här sidan har jag samlat massor av bra julklappstips att ge till en 16-åring. Det är julklappar som passar både tjejer och killar.

Vad är en bra julklapp till 16-åring?
Vad är en bra julklapp till 16-åring?

Vad är en bra julklapp till en 16-åring?

Albert

Albert är en digital mattehjälp direkt i mobilen eller surfplattan. Genom verkliga exempel och positiv feedback blir matte både roligare och enklare för barn att lära sig. Albert är anpassad för barn i åldrarna 3-16 år och innehåller olika svårighetsgrader, för att barnet ska kunna utgå från sin egen kunskapsnivå.

Albert är utvecklad med tanke på skolans läroplan och ger 16-åringar ett extra försprång i skolan.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Vill du ge bort en julklapp som 16-åringen kommer älska? Då är det en prenumeration på talböcker du ska ge bort. Storytel har ett stort utbud och böcker i många olika kategorier. Här kommer hon eller han garanterat hitta många favoriter.

Läs mer och beställ

Det första du behöver inse när du ska köpa julklapp till 16-åring är att de har hunnit utveckla en egen smak. De är nästan vuxna och tycker inte längre om att få kläder utvalda åt sig. Köp inte kläder, satsa hellre på ett presentkort från en klädbutik i julklapp till 16-åring. En klädbutik där hon eller han brukar handla. Att välja kläder åt någon annan är väldigt svårt. Skulle du vilja ha kläder som någon annan valt ut åt dig? Det är svårt att få storlek, passform och smak att stämma överens när man ger bort kläder. Så mitt tips är att du ska undvika just kläder. Om du absolut känner att du vill ge 16-åringen kläder i julklapp, satsa då på strumpor, tofflor eller en morgonrock.

Hos Coolstuff kommer du garanterat hitta bra julklappar!

Pengar – pengar är förstås alltid välkommet. Eftersom de inte har en egen inkomst brukar 16-åringar alltid uppskatta att få pengar i julklapp. Det kan både vara pengar att använda fritt eller pengar till något speciellt ändamål som kläder eller liknande.

Biocheck – köp gärna en påse popcorn och tejpa fast biochecken. Även 16-åringar tycker om att få lite större julklappar där innehållet i paketet inte är uppenbart redan när det ligger under julgranen.

Godis – Jag brukar ge mina barn godis i julklapp. Det gör att min choklad räcker längre och barnen behöver inte hetsäta choklad för att få något. Kanske har din 16-åring något annat favoritgodis? Nötkräm, Chokladpraliner, Turkisk Peppar eller Skumtomtar? Ge honom eller henne ett stort paket godis i julklapp.

Fin choklad
Fin choklad

Bok i julklapp till 16-åring. Ge honom eller henne en läsbar julklapp. Bokshoppar brukar ha topplistor. Välj någon därifrån! Det brukar ofta vara väldigt bra böcker som hamnar där. Kanske en tidning eller en prenumeration på favorittidningen passar bättre? Eller en prenumeration på Storytel. Då har han eller hon obegränsat med ljudböcker och e-böcker under prenumerationstiden. Gillar 16-åringen att läsa är detta en fantastisk present!

Nextory prenumeration på ljudböcker

En bra julklapp till 16-åring kan också vara en teknikpryl. Högtalare, klockradio, dator, telefon, surfplatta, hörlurar, TV, tangentbord eller en powerbank.

Presentkort på TV-eller dataspel av något slag brukar vara roligt att få. Eftersom du ger ett presentkort kan hon eller han välja ut ett spel som hon eller han verkligen önskar sig. Det kan inte misslyckas!

Julklapp till 16-årig tjej

En bra julklapp till de flesta tjejer i 16-årsåldern är smink, hudcreme och liknande. Du kan hitta fina kit med lite lyxigare hudcreme på Bodyshop. Svart mascara, ett fint läppglans eller ögonskugga brukar funka. Undvik foundation, eftersom det måste anpassas efter hennes hy och hudton.

Parfym i julklapp till 16-årig tjej. Varför inte ge henne en lite finare parfym? Eller presentkort på Kicks, så att hon kan välja ut sin parfym själv.

Eller köp en fin necessär som du fyller med fina produkter, ansiktsmasker, badbomber och schampo. Eller varför inte förbrukningsvaror som t.ex. deo.

Ge 16-åring tjej smycken i julklapp. Det brukar vara populärt med silverhalsband och smycken av märken som Snö, Edblad eller Pilgrim.

Handväska i julklapp till 16-åringen – om du vet vad 16-åringen har för smak kan en handväska vara en bra idé.

Julklappar som alla 16-åringar önskar sig

När man är 16 får man börja övningsköra. Att få körlektioner eller teoriboken i julklapp är jättebra när man är 16.

Att ge 16-åring film i julklapp är ett säkert kort. Titta runt lite på topplistorna och fundera över vad som kan passa honom eller henne. Satsa på något nyutkommet, men spara kvittot. Det är inte så roligt att få en film man redan sett i julklapp.

1000 bitars pussel är en trevlig julklapp. Det är något trevligt hela familjen kommer flockas runt. Är ni trångbodda kan du även komplettera den här julklappen med en pusselmatta. Det är en matta (mer som en duk faktiskt) där man rullar ihop pusslet när man är klar för dagen. Nästa gång man vill pussla rullar man bara ut mattan igen och där ligger pusslet som man lämnade det.

Är ni trångbodda så är det också bra att ge bort en pusselmatta. Det är som en duk som man lägger pusslet på. När man har pusslat färdigt för dagen rullar man bara in duken och pusslet.

Klocka – En klocka visar inte bara tiden, den är dessutom ett fint smycke eller accessoar. Även 16-åringar uppskattar detta. Det finns även många coola väckarklockor som ungdomar gillar t.ex. Väckarklocka man måste skjuta.

Ge inredning i julklapp till 16-åring. Köp fina saker till rummet så som överkast, prydnadskuddar, tavlor, ljusstakar, lampor att hänga i fönstret, Skrivbordslampa/sänglampa mm.

Trådslinga med ljus för att dekorera i rummet
Trådslinga med ljus för att dekorera i rummet

Reflexer – se till att 16-åringen syns i vintermörkret. 16-åringar dör inte av att få tråkiga julklappar också. En reflex kan rädda livet på honom eller henne.

Upplevelsepresenter till 16-åring i julklapp – varför inte äventyrsbana, laserdome för 2 eller Escaperoom för hela kompisgänget.

Ge 16-åringen en systemkamera och en fotokurs.

Fiskegrejer och en guidad fisketur.

Ny skolväska eller datorväska

Plånbok

Mobiltelefoner och mobiltillbehör i julklapp till 16-åring – Kontantkort till mobil, fina mobilskal, skyddsglas, presentkort att köpa mobilspel för.

Telefonabonnemang hos Hallon
Prenumeration på ljudböcker
Brusreducerande hörlurar

Biljetter till något evenemang eller en konsert.

Sällskapsspel – t.ex. Sheriffen av Nottingham.

Julklapp till sportintresserad 16-åring

  • Fotbollsskor
  • Träningskläder
  • Matchtröja
  • Golfbollar
  • Sportbag
  • Biljetter till något sportevenemang
  • Påslakanset med favoritlagets logga

Fortsatt läsning

Dela gärna sidan!

Julklapp Till 16-Åring
Rulla till toppen