Upplevelser för barn

Kan man ge bort upplevelser för barn som present? Går du i valet och kvalet på vad du ska ge till ditt barn i födelsedagspresent? Kläder växer de ju ur så fort, och leksakerna du köper blir bortglömda efter ett par veckor. Så varför inte testa något nytt i år och ge bort en rolig upplevelse till för barn i stället!

Det finns massvis av minnesvärda upplevelser för barn att ta del av, allt ifrån roliga familjeaktiviteter, till lärorika matlagningskurser och fartfyllda äventyr på Gokartbanan. Här nedanför har jag skapat den ultimata guiden för upplevelser som passar barn i alla åldrar. Läs vidare så kanske du hittar något som passar perfekt till nästa födelsedag!

Upplevelser för barn 0-3 år

Besök på Junibacken

Läs mer och beställ

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Barnfotografering

För alla åldrar. Låt ditt barn stå i fokus under en rolig barnfotografering! Med hjälp av en professionell fotograf och en välutrustad fotostudio kan du nu få chansen att fånga vackra bilder på din solstråle. En perfekt gåva att ge bort till paret med en nyfödd bebis, eller varför inte unna er själva några nya fotografier på barnen? Den här upplevelser för barn i alla åldrar och kommer garanterad bjuda på massvis av skratt och leenden. Läs mer och beställ

Barnfotografering Upplevelser för barn

Fika för två

Det finns inte mycket som går upp mot en trevlig fika på ett mysigt café! Ge bort en härlig fikastund till ditt barn för att fira en namnsdag, ett bra betyg i skolan eller varför inte bara unna er lite vardagslyx? Läs mer och beställ

Fika för två

Familjehelg I Stockholm

Vill du ta med barnen på en riktigt lyxig upplevelse? Då ska ni passa på att boka en härlig familjeweekend i Stockholm, på trendiga Hotell Generator! Ta in på ett riktigt pampigt hotell tillsammans med hela familjen och njut av två dagar fulla av sightseeing, god mat och skratt. Perfekt för er som vill unna era barn en mysig familjehelg i vår vackra huvudstad. Här finns det väldigt spännande upplevelser för barn. Läs mer och beställ

Familjehelg I Stockholm Upplevelser för barn

Ge bort ett presentkort på upplevelser

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ge ett barn, då är det tur att det finns presentkort! Här kan du ge bort ett presentkort på valfri summa och låta mottagaren bestämma själv vad den vill göra. Det finns massvis av roliga upplevelser att välja mellan, allt från kulinariska upplevelser till spännande resor. Läs mer och beställ

Ge bort ett presentkort på upplevelser

Familjefotografering

En familjefotografering är en superbra upplevelse att ge bort som present till hela familjen! Ta med dig barnen till fotostudion och låt en rutinerad fotograf fånga er härliga familjeanda. Ni får dessutom chansen att ta med era favoritbilder hem!

Läs mer och beställ

Familjefotografering Upplevelser för barn

Bo På Vingård I Frankrike

Ta med barnen på en riktigt spännande resa och besök en äkta vingård i Frankrike! En underbar upplevelse som passar hela familjen, där ni får se vacker natur, äta god mat och bara njuta av en riktigt härlig semester. En upplevelse som dessutom kommer att uppskattas av de vuxna i familjen, som får smaka på det lokalproducerade vinet. Men detta är en spännande upplevelser för barn.

Läs mer och beställ

Bo På Vingård I Frankrike

Babysim

3 och 12 månader.

Att få lära sin nya bebis hur man simmar är något som alla föräldrar längtar efter! Under ett babysim skapas en härlig kontakt mellan dig och ditt barn, i en lugn och mysig miljö. Upptäck vattnets charm tillsammans med ditt barn med hjälp av lek, plask och sim under 8 härliga sessioner.

Läs mer och beställ

Babysim Upplevelser för barn

Leksaksmuseet

Från 3 år

Ta med barnen på en utflykt ned till Bergrummet i Stockholm! Där hittar ni Stockholm Toy Museum – Europas största leksaksmuseum. Här finns över 40 000 olika föremål, utställda i en häftig, underjordisk miljö. En perfekt upplevelse som är lika rolig för barnen som den är för de vuxna.

Läs mer och beställ

Leksaksmuseet

Upplevelser från 4 år

Bo På Varghotell

Vill du ge bort en riktigt häftig upplevelse till ett barn som älskar djur? Då kan jag verkligen tipsa om en övernattning på varghotellet i Ljusdal! Här får ni sova i ett rum där ni, genom sovrumsfönstret, kan se direkt ut på vargflocken. En spännande upplevelse som ni garanterat kommer att minnas för resten av era liv! Jag tycker att det är en bra upplevelser för barn från ca 4 år.

s mer och beställ

Bo På Varghotell Upplevelser för barn

Åka Dressin

För dig som har barn som älskar naturen har du nu chansen att ta med dem på en spännande dressintur! Upplev vacker natur och slående vyer under en heldag på dressinen. Se Inlandsbanan tillsammans med hela familjen och passa på att ta ett dopp i någon av de omgivande sjöarna, om vädret tillåter. Detta är upplevelser för barn som de kommer minnas och prata om länge efteråt.

Läs mer och beställ

Åka Dressin

Älgsafari

Ta med barnen på en häftig älgsafari i Uppsalas djupa skogar och se skogens konung med era egna ögon. Under en guidad tur i älgparken får barnen se massor av stora älgar i sin naturliga miljö. Spännande upplevelser som passar för barn i alla åldrar!

Läs mer och beställ

Älgsafari Upplevelser för barn

Bio med popcornmeny

Från ca 4 år

Det finns få saker som slår en kväll framför bioduken! Unna ditt barn lite vardagslyx och bjud in till en kväll av underhållning. Som pricken över i:et bjuds ni även på popcorn och dricka – riktigt lyxig upplevele att ta med barn på.

Läs mer och beställ

Bio med popcornmeny Upplevelser för barn

Upplevelser från 5 år

Italiensk matlagningskurs

Från 5 år

Har du en framtida kock i huset? Då har jag verkligen en upplevelse som passar er! Nu har du chansen att ta med barnen på en rolig matlagningskurs – på italiensks vis. Den här mysiga matlagningskursen är en barnvänlig upplevelse som passar perfekt för en heldag med familjen.

Läs mer och beställ

Italiensk matlagningskurs

Fladdermussafari

Om det är något som får de flesta barn på fall så är det djur, av alla dess slag. Den här upplevelsen erbjuder er en spännande resa genom fladdermusens värld! En guide tar med er på ett äventyr där ni får upptäcka den häftiga fladdermusen i dess naturliga miljö med hjälp av ficklampor och fladdermusdetektorer. Om du vill ge bort en ovanliga upplevelser för barn.

Läs mer och beställ

Fladdermussafari Upplevelser för barn

Bowling

Från ca 5 år

Letar du efter en rolig aktivitet för hela familjen, eller vill du ge bort en gåva till dina barn och deras vänner? Vad passar då bättre än en kväll i bowlinghallen! Tävla om vem som kan slå ned flest käglor under en kväll full av skratt och skoj.

Läs mer och beställ

Bowling

Äventyrsbana Upplevelser För Barn

Från 5 år

Klättra över broar, glid genom linbanan och försök dig på armgång! Här har jag letat fram en riktig utmanande och spännande upplevelse som garanterat kommer att gå hem hos barnen. Följ med på en tur till äventyrsbanan, där ni får testa på att massvis av nervkittlande utmaningar i naturen. Ett äventyr för alla åldrar, där till och med minstingarna kan få chansen att prova.

Läs mer och beställ

Äventyrsbana Upplevelser För Barn

Upplevelser från 6 år

Besök Vikingastaden Birka

Vill du ta med barnen på en resa tillbaka i tiden? Då ska du unna dem ett besök till den häftiga vikingastaden Birka! Stig på båten och res ut till Birka, där ni får en guidad tur genom så väl fornlämningar som Vikingamuseet. En spännande upplevelse som garanterat kommer att uppskattas av alla barn i alla åldrar!

Läs mer och beställ

Besök Vikingastaden Birka

Spökvandring För Barn

Från 6 år

Ta med barnen på en nervkittlande spökvandring genom Gamla Stan! En guidad och barnvänlig tur där ni får ta del av skrämmande historier, spökhus och mystiska händelser från förr. Spännande upplevelser som passar barn från 6 år och uppåt! Läs mer och beställ

Spökvandring För Barn Upplevelser för barn

Privat Helikoptertur

Börjar en stor födelsedag att närma sig? Varför inte ge bort en privat helikoptertur i födelsedagspresent! Låt ditt barn åka med en erfaren pilot och se slående vyer, under en rolig resa i det blå. Ta del av en helt ny typ av sightseeing under en upplevelse som ni sent kommer att glömma! Läs mer och beställ

Privat Helikoptertur

Upplevelser För Barn Från 7 år

Guldvaskning

Ca 7 år

Ni sitter där vid vattnet och njuter av lugnet, händerna arbetar med vasken och plötsligt ser du den – en stor klump av rent guld! Ge ditt barn en gåva i form av en dag full av guldvaskning. Ni blir upplärda av en instruktör och sedan börjar vaskandet. Allt guld ni hittar får ni dessutom ta med er tillbaka hem igen! Det här är spännande upplevelser för barn.

Läs mer och beställ

Guldvaskning

Laserdome

Nu har ni möjlighet att uppleva spänningen i Laserdome! En perfekt aktivitet som liknar Paintball, men som är lite skonsammare mot kroppen. Ni tävlar i lag och skjuter varandra med laserpistoler, det lag som fått minst träffar vinner! Laserdome är en rolig och nervkittlande aktivitet, perfekt för födelsedagskalaset!

Läs mer och beställ

Laserdome Upplevelser för barn

Zorbing 

Minimilängd är 120 cm (ca 7 år)

Har du hört talas om Zorbing? Det är en fartfylld aktivitet där du bland annat får chansen att rulla nedför en sluttning – i en gigantisk plastboll! Det kanske låter lite galet, men det är en otroligt spännande och rolig upplevelse som garanterat kommer gå hem hos barnen!

Läs mer och beställ

Zorbing

Spökvandring Upplevleser För Barn

Från 7 år

Vill du ge bort en riktigt skrämmande upplevelse till barnen? Då ska ni följa med på en kuslig spökvandring tillsammans med Stockholm Ghost Walk! En guide tar med er på en skräckinjagande resa där ni får upptäcka hemsökta hus, otäcka gränder och lyssna till hårresande spökhistorier…

Läs mer och beställ

Spökvandring Upplevleser För Barn

Upplevelser För Barn Från 8 år

Gör Egen Glass

ca 8 år

Om det är något som barn gillar, så är det väl ändå glass! Den här upplevelsen låter barnen få prova på att tillverka sin alldeles egen glass med hjälp av en äkta glassexpert. Frossa i glass och tilltugg samtidigt som ni får lära er mer om glassens historia.

Läs mer och beställ

Gör Egen Glass

Mordgåta i Gamla Stan

Från 8 år

Sätt på hatten och monokeln och ta med hela familjen ut på ett spännande mordmysterium! Det är ni som är detektiverna och det är ert jobb att ta reda på vem det är som är mördaren. En aktivitet som passar hela familjen där ni tillsammans måste klura ut lösningen på den skrämmande mordgåtan.

Läs mer och beställ

Mordgåta i Gamla Stan

Upplevelser För Barn Från 9 år

Stadsvandring I Gamla Stan

ca 9 år

För er som är på besök i Stockholm, eller som bara vill lära barnen mer om stadens historia, har ni nu möjlighet att boka en lärorik stadsvandring genom Gamla Stan. Här får ni följa med på en guidad tur och ta del av historier från förr.

Läs mer och beställ

Stadsvandring I Gamla Stan Upplevelser för barn

Kör go-kart

För alla åldrar Minimilängd 135 cm (Malmö: 140 cm) Ca 9 år

Har du ett barn som är galen i motorer? Då kan det här vara den ultimata födelsedagspresenten! Ge bort en fartfylld dag på Gokartbanan där barnet får lära sig att köra som ett äkta racingproffs. En spännande och minnesvärd aktivitet som passar utmärkt för barn 9 år och uppåt.

Läs mer och beställ

Kör go-kart

Upplevelser För Barn Från 10 år

Baka polkagrisar

ca 10 år

Häng med på ett lärorikt äventyr till Gränna (eller Stockholm) och deras polkagrisfabrik! Här får ni lära er att baka polkagrisar av ett proffs, precis som man gjort sedan 1800-talet. En rolig aktivitet som passar hela familjen.

Läs mer och beställ

Baka polkagrisar Upplevelser för barn

Äventyrsvandring Med Övernattning

För alla åldrar men ska klara en vandring på 5-20 km

Letar du efter en rolig aktivitet för familjen? Ta chansen att följa med på en äventyrsvandring! Här får ni följa med på en tvådagarsvandring full av tävlingar, aktiviteter och massor av skoj! Ni slipper krångla med packning och tältuppsättning, det fixar era rutinerade guider åt er. Det här är den perfekta upplevelsen att ge bort i födelsedagspresent till barnen som önskar sig ett roligt äventyr med familjen.

Läs mer och beställ

Äventyrsvandring Med Övernattning

Ljusstöpning med middag

Ca 10 år

Ta med dig barnen på en rolig dag där ni får prova på att stöpa ljus! Ett historiskt hantverk som kräver tålmodighet och kreativitet. I upplevelsen ingår det dessutom middag och fika, och ni får ta med er era egendesignade ljus hem.

Läs mer och beställ

Ljusstöpning med middag Upplevelser för barn

Upplevelser från 11 år

Danslektion Online

Alla åldrar men ca 11 år

Ibland kan det vara svår att hitta aktiviteter som går att genomföra hemifrån. Men som tur är har jag hittat en riktigt rolig upplevelse som ni kan utföra från ert eget vardagsrum. Unna ditt barn en fantastisk danslektion – online! Välj mellan olika klasser och hitta en stil som passar just er och låt sedan en rutinerad instruktör lära er alla de rätta stegen.

Läs mer och beställ

Danslektion Online

Upplevelse För Barn Från 12 år

Tumlarsafari

Från 12 år

Vill du ta med dina barn på en spännande safari där ni får se den unika tumlaren? Nu har ni chansen att ta del av en rolig aktivitet där ni får chansen att se det finurliga djuret med egna ögon. På Kullabergs naturreservat kan ni nu följa med på en guidad tur genom tumlarens hem. En fantastisk upplevelse som ni kommer minnas för livet!

Läs mer och beställ

Tumlarsafari Upplevelser för barn

Takvandring

Minimum 12 år

Jag hoppas att ni inte är höjdrädda, för den här upplevelsen kräver en riktigt modig deltagare. Upplev en helt ny typ av sightseeing – från takåsarna! Vandra över stadens tak och se slående utsikter samtidigt som du känner pirret i magen från de höga höjderna.

Läs mer och beställ

Takvandring

Escape Room

Från 12 år

Har ni vad som krävs för att lösa ett mysterium? Ta med familjen på ett fängslande Escape Room! Ni blir instängda i ett rum och måste samarbeta för att hitta ledtrådarna som kan hjälpa er ut. En riktigt spännande upplevelse för hela familjen som testar ert tålamod, kreativitet och er förmåga att jobba som ett team.

Läs mer och beställ

Escape Room Upplevelser för barn

Upplevelser För Barn Från 13 år

Upplevelser För Barn Från 15 år

HomeQuest – Lös Ett Mysterium Hemma

Från 15 år

Planerar ni ett födelsedagskalas? Då ska ni passa på att boka ett HomeQuest-Mysterium – en mysteriegåta som ni kan lösa hemifrån! Samla släkt, kompisar och familj och ta er an utmaningen. Har ni vad som krävs för att lösa mysteriet?

Läs mer och beställ

HomeQuest - Lös Ett Mysterium Hemma Upplevelser för barn

Paddla Kajak Med Guide

Från 15 år

Vill du ta med ditt barn på en spännande utflykt? Vad passar då bättre än en guidad kajaktur! Här får ni chansen att se staden från vattnet, med hjälp av en erfaren guide som leder er genom vackra miljöer och gömda oaser.

Läs mer och beställ

Paddla Kajak Med Guide

Tårtkurs 

Har du en framtida konditor i hemmet? Då har jag en upplevelse som kommer att passa som handen i handsken! Nu har ni chansen att lära er hur man bakar och dekorerar tårtor som ett riktigt proffs! Lär er alla tekniker för hur man åstadkommer den perfekta tårtan under en heldag fylld av bakning.

Läs mer och beställ

Tårtkurs  Upplevelser för barn

Liknande inlägg

 • Presentkort på upplevelser

  Presentkort på upplevelser

  Ibland kan det kännas riktigt svårt att veta vad man ska ge bort till någon i present. Under ett år hinner man gå igenom många födelsedagar, bröllopsdagar, dop och högtider, där många presenter ska inhandlas. Så vad ska man då ge bort för något, när man börjar få slut på idéer? En upplevelse såklart! Upplevelser […]

  Läs mer…


 • Upplevelser för barn

  Upplevelser för barn

  Kan man ge bort upplevelser för barn som present? Går du i valet och kvalet på vad du ska ge till ditt barn i födelsedagspresent? Kläder växer de ju ur så fort, och leksakerna du köper blir bortglömda efter ett par veckor. Så varför inte testa något nytt i år och ge bort en rolig […]

  Läs mer…


 • Upplevelse i Jönköping

  Upplevelse i Jönköping

  Letar du efter spännande och kul upplevelse i Jönköping? Något att hitta på under semestern eller kanske en upplevelsepresent till någon du vill fira som bor där. Här är guiden till en mängd olika aktiviteter för alla smaker och åldrar som kan upplevas i just Jönköping. Gör någon glad med lite lyx i vardagen, bowla […]

  Läs mer…


Upplevelser för barn
Rulla till toppen