Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Skapa magiska och minnesvärda stunder för barnen genom att ge bort unika upplevelser som varar ett helt liv! Istället för att brottas med valet av födelsedagspresent, som snabbt blir för små kläder eller leksaker som tappar sin glans, tänk utanför boxen och välj något helt nytt och spännande i år!

Ge bort upplevelser som gåvor – de överträffar förväntningarna och skapar oförglömliga minnen. Föreställ dig glädjen i barnens ansikten när de får chansen att njuta av roliga aktiviteter med familjen, utforska nya färdigheter genom lärorika matlagningskurser eller uppleva äventyret på en spännande Gokartbana.

För att underlätta ditt val presenterar jag här den ultimata guiden, fylld med spännande äventyr och aktiviteter för barn och familjevänliga upplevelser. Vare sig ditt barn föredrar sport, konst, naturutflykter eller tekniska upplevelser, kommer du garanterat hitta något som passar perfekt för deras nästa födelsedag! Här hittar du äventyr i Stockholm, Göteborg och i hela Sverige.

Roliga upplevelser och aktiviteter för barn

Virtuellt mordmysterium Upplevelse

Ge ett barn chansen att vara detektiv för en dag i Stockholm, eller vart ni än bor, med denna spännande upplevelsepresent! De kommer att lösa en virtuell mordgåta med interaktiva utmaningar, vilket erbjuder en rolig och lärorik aktivitet.

Luncha på Lasse Åbergs Museum

Ge ditt barn chansen att uppleva spänningen och äventyret på Åbergs Museum! Här får de lära sig allt om bilhistoria och teknik genom roliga aktiviteter och utställningar.

Kajaktur

Har du ett litet äventyrslystet barn hemma som gillar att vara ute i naturen? Ge dem en present de sent kommer att glömma.

Paradox museum med bland annat illusioner och synvillor

Paradox Museum Stockholm bjuder på en paradoxalt rolig upplevelse med över 70 synvillor och illusioner som förbryllar sinnena.

Danslektion

Introducera ditt barn till dansens värld med dessa roliga och aktiva danslektioner. Ge dem möjligheten att upptäcka en ny hobby och vara fysiskt aktiva. De kommer att få dansa till spännande musik, lära sig nya rörelser, och utveckla sina färdigheter i en trygg och bekväm miljö. Dessa lektioner erbjuder en perfekt blandning av lärande och nöje för alla åldrar.

Besök på Junibacken

Ge bort en present som garanterat kommer ta barnet på en magisk resa till sagornas värld! På Junibacken finns det massa olika aktiviteter för barn.

Glassprovning

Har du tröttnat på att ge dina barn samma gamla presenter varje år? Då är det dags att ge dem en smakupplevelse de sent ska glömma! Ge dem chansen att prova på något nytt och spännande!

Barnfotografering

För alla åldrar. Låt ditt barn stå i fokus under en rolig barnfotografering! Med hjälp av en professionell fotograf och en välutrustad fotostudio kan du nu få chansen att fånga vackra bilder på din solstråle.

Barnfotografering

Fika för två

Det är få saker som slår en trevlig fika på ett mysigt café! Ge ditt barn en underbar fikastund för att fira en namnsdag, ett gott skolbetyg, eller bara för att njuta av lite vardagslyx tillsammans.

Fika för två

Trampolinpark

Om du vill att ditt barn ska bli så trött att de somnar på två röda sekunder, med massa aktiviteter för barn!

Familjehelg

Vill du ta med barnen på en riktigt lyxig upplevelse? Då ska ni passa på att boka en härlig familjeweekend i Stockholm, (eller någon annan stans)!

Familjehelg I Stockholm

Familjefotografering

En familjefotografering är en superbra gåva att ge bort som present till hela familjen! Ta med dig barnen till fotostudion och låt en rutinerad fotograf fånga er härliga familjeanda.

Familjefotografering

Sofiero Slottsträdgård med fika

Vad sägs om att ge bort en guidad tur på Sofiero med fika till ett barn? De kommer garanterat att älska den fina trädgården och att få smaska på lite fika samtidigt!

Vikingafestival

Ge ditt barn en möjlighet att verkligen uppleva vikingatiden med denna unika present. På Vikingafestivalen finns spännande och roliga aktiviteter för hela familjen, som stridsträning och hantverksworkshops. Utforska många olika aktiviteter, perfekta för barnens nyfikenhet och lärande.

Safaripaket upplevelse

Tänk dig att ge ett barn chansen att uppleva en riktig äventyrsresa mitt i den orörda naturen. Safaripaketet för två personer bjuder på två nätter och tre dagar i Tivedens nationalpark.

Fäktning upplevelse

Att ge fäktning till ett barn är ett sätt att göra något annorlunda och roligt. Nu har de chansen att prova på något spännande och lära sig nya färdigheter.

Babysim

3 och 12 månader. Att få lära sin nya bebis hur man simmar är något som alla föräldrar längtar efter! Min dotter älskade babysim när hon var liten.

Babysim

Laserdome för Två

Ge bort en spännande present till ett barn som älskar action och äventyr! Ta med dem till Laserdome där de kan springa runt och skjuta lasers med sina vänner i en rolig och adrenalinfylld miljö.

Leksaksmuseet

Från 3 år . Barn älskar leksaker och äventyr! Detta är inte vilket museum som helst, utan ett magiskt underjordiskt bergrum fyllt med över 40 000 leksaker från olika tidsperioder.

Leksaksmuseet

Bo På Varghotell

Vill du ge bort en riktigt häftig upplevelse till ett barn som älskar djur? Då kan jag verkligen tipsa om en övernattning på varghotellet i Ljusdal! Här får ni sova i ett rum där ni, genom sovrumsfönstret, kan se direkt ut på vargflocken.

Bo På Varghotell

Åka Dressin

För dig som har barn som älskar naturen har du nu chansen att ta med dem på en spännande dressintur! Upplev vacker natur och slående vyer under en heldag på dressinen.

Åka Dressin

Älgsafari

Ta med barnen på en häftig älgsafari i Uppsalas djupa skogar och se skogens konung med era egna ögon. Under en guidad tur i älgparken får barnen se massor av stora älgar i sin naturliga miljö.

Älgsafari

Italiensk matlagningskurs

Från 5 år. Har du en framtida kock i huset? Då har jag verkligen en present som passar er! Nu har du chansen att ta med barnen på en rolig matlagningskurs – på italienskt vis.

Italiensk matlagningskurs

Fladdermussafari

Om det är något som får de flesta barn på fall så är det djur, av alla dess slag. Den här upplevelsen erbjuder er en spännande resa genom fladdermusens värld!

Fladdermussafari

Bowling

Från ca 5 år. Letar du efter en rolig aktivitet för hela familjen, eller vill du ge bort en gåva till dina barn och deras vänner? Vad passar då bättre än en kväll i bowlinghallen! Tävla om vem som kan slå ned flest käglor under en kväll full av skratt och skoj.

Bowling

Äventyrsbana

Från 5 år. Klättra över broar, glid genom linbanan och försök dig på armgång! Här har jag letat fram en riktig utmanande och spännande äventyr som garanterat kommer att gå hem hos barnen.

Äventyrsbana

Naturnära övernattning för hela familjen

Är du trött på att ge bort presentkort som aldrig används? Varför inte ge bort en upplevelse som hela familjen kan njuta av? Här finns det massor av aktiviteter för barn långt bort från stadens brus.

Guidad cykeltur på Djurgården

Sätt barnen på en cykel och ge dem en dag de aldrig kommer att glömma! Ge dem en dag som garanterat kommer att få dem att glömma skärmtiden och istället upptäcka naturen på ett roligt sätt.

Familjedag på sydpoolen

Utforska en av de mest spännande upplevelserna för barn på Greatdays.se! Upplev en oförglömlig familjedag på Sydpoolen, en häftig inomhusvattenpark som är perfekt för en dag fylld med glädje och äventyr.

Snöskovandring

Att ge bort en snöskovandring i present till ett barn är som att ge dem en biljett till en magisk värld av gnistrande snö och äventyr.

Besök Vikingastaden Birka

Vill du ta med barnen på en resa tillbaka i tiden? Då ska du unna dem ett besök till den häftiga vikingastaden Birka! Stig på båten och res ut till Birka, där ni får en guidad tur genom så väl fornlämningar som Vikingamuseet.

Besök Vikingastaden Birka

Privat Helikoptertur

Börjar en stor födelsedag att närma sig? Varför inte ge bort en privat helikoptertur i födelsedagspresent! Låt ditt barn åka med en erfaren pilot och se slående vyer, under en rolig resa i det blå.

Privat Helikoptertur

Spela Shuffleboard

Tänk dig att ge bort en present som kommer ge barnet mer glädje än en regnbåge på en sommardag. Med den här presenten kommer de inte bara ha kul, utan också förbättra sina shuffleboardfärdigheter!

CityQuest – Lös en mordgåta

Ge bort en present som får barnet att bli en detektiv för en dag! Med Cityquest kan de ta sig an utmaningar och lösa mysterier i stadsmiljö. Den här upplevelsen tar dem på en spännande promenad genom staden med uppdrag att lösa ledtrådar, hitta platser och ta sig an olika utmaningar.

Guldvaskning

Från ca 7 år. Ni sitter där vid vattnet och njuter av lugnet, händerna arbetar med vasken och plötsligt ser du den – en stor klump av rent guld! Ge ditt barn en gåva i form av en dag full av guldvaskning.

Guldvaskning

Zorbing

Minimilängd är 120 cm (ca 7 år). Har du hört talas om Zorbing? Det är en fartfylld aktivitet där du bland annat får chansen att rulla nedför en sluttning – i en gigantisk plastboll!

Zorbing

Spökvandring Upplevleser För Barn

Från 7 år. Vill du ge bort en riktigt skrämmande upplevelse till barnen? Då ska ni följa med på en kuslig spökvandring tillsammans med Stockholm Ghost Walk!

Spökvandring

Gör Egen Glass

En glasskurs som passar från ca 8 år. Om det är något som barn gillar, så är det väl ändå glass! Den här upplevelsen låter barnen få prova på att tillverka sin alldeles egen glass med hjälp av en äkta glassexpert.

Gör Egen Glass

Mordgåta i Gamla Stan

En mordgåta som passar från 8 år. Sätt på hatten och monokeln och ta med hela familjen ut på ett spännande mordmysterium! Det är ni som är detektiverna och det är ert jobb att ta reda på vem det är som är mördaren.

Mordgåta i Gamla Stan

Kör go-kart

För alla åldrar Minimilängd 135 cm (Malmö: 140 cm) Ca 9 år. Har du ett barn som är galen i motorer? Då kan det här vara den ultimata födelsedagspresenten!

Kör go-kart

Baka polkagrisar

Passar från ca 10 år. Häng med på ett lärorikt äventyr till Gränna (eller Stockholm) och deras polkagrisfabrik! Här får ni lära er att baka polkagrisar av ett proffs.

Baka polkagrisar

Alpacka promenad

Ge ditt barn en chans att hänga med några av de sötaste och mest charmiga djuren på planeten genom att ge dem en alpacka-promenad!

Ljusstöpning med middag

Passar barn från ca 10 år. Ta med dig barnen på en rolig dag där ni får prova på att stöpa ljus! Ett historiskt hantverk som kräver tålmodighet och kreativitet. I upplevelsen ingår det dessutom middag och fika, och ni får ta med er era egendesignade ljus hem.

Ljusstöpning med middag

Tumlarsafari

Från 12 år. Vill du ta med dina barn på en spännande safari där ni får se den unika tumlaren? Nu har ni chansen att ta del av en rolig aktivitet där ni får chansen att se det finurliga djuret med egna ögon.

Tumlarsafari

Äventyrsgolf

Sugen på en rolig utmaning? Ge bort aventyrsgolf till ett barn och låt dem testa sina putting-färdigheter på en bana med hinder och knepiga utmaningar. Vem vet, kanske du får en ny Tiger Woods i familjen?

Vildmarksvandring med camping för 2

Ge ditt barn en paus från vardagens stress med en vildmarksvandring och campingupplevelse! Ge dem möjlighet att andas frisk luft och njuta av naturens lugn. Låt dem tälta i en vacker miljö, uppleva det enkla livet och lära sig nya färdigheter som att starta en eld och laga mat utomhus.

Takvandring

Upplevelsen kräver minimiålder 12 år. Jag hoppas att ni inte är höjdrädda, för den här upplevelsen kräver en riktigt modig deltagare.

Takvandring

Escape Room

Lämplig från 12 år. Har ni vad som krävs för att lösa ett mysterium? Ta med familjen på ett fängslande Escape Room!

Escape Room

HomeQuest – Lös Ett Mysterium Hemma

Passar från 15 år. Planerar ni ett födelsedagskalas? Då ska ni passa på att boka ett HomeQuest-Mysterium – en mysteriegåta som ni kan lösa hemifrån! Samla släkt, kompisar och familj och ta er an utmaningen.

HomeQuest - Lös Ett Mysterium Hemma

Tårtkurs

Har du en framtida konditor i hemmet? Då har jag ett presenttips som kommer att passa som handen i handsken! Nu har ni chansen att lära er hur man bakar och dekorerar tårtor som ett riktigt proffs!

Tårtkurs 

Genom att tänka på ditt barns ålder, intressen och personlighet, samt praktiska aspekter, kan du hitta en upplevelse som ger mer än bara glädje – den skapar oförglömliga minnen och bidrar till lärande och meningsfullhet. Välj bland flera aktiviteter för barn i Stockholm och Sverige, och ge dem något som varar längre än leksaker eller kläder. Sådana upplevelser berikar deras liv och formar barndomen på ett unikt sätt. För fler tips om vad du kan göra, överväg olika alternativ och välj det som passar ditt barn bäst.

FAQ: Frågor och Svar om Aktiviteter och Presenter för Barn

Vad ska man köpa till barn som har allt?

Satsa på upplevelser istället för materiella saker. En biljett till en djurpark, en konstworkshop, eller en dag på äventyrsbad kan vara minnesvärda gåvor.

Vad finns det för aktiviteter för barn?

Det finns många aktiviteter som barn kan njuta av, såsom sporter, konst och hantverk, utflykter i naturen, och olika pedagogiska spel och appar.

Vad kan man göra med en 10-åring?

För en 10-åring kan det vara kul att prova nya hobbyer som klättring, programmering, eller musikinstrument, samt att utforska vetenskapsmuseer eller teknikworkshops.

Vad göra med en 12-åring?

För 12-åringar är aktiviteter som främjar självständighet och kreativitet idealiska. Tänk på saker som filmkvällar med vänner, delta i en bokklubb, eller utforska en ny sport tillsammans.

Tips på fortsatt läsning

Present 1 år

Vad ska man packa i en picknickkorg?

Familjeaktiviteter för regniga dagar

Semester med barn i Sverige

Upplevelser för barn
Rulla till toppen