Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Julklapp 1 åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn

Att hitta en passande present till en ettåring kan innebära en utmaning – de är inte längre bebisar utan kräver lite mer stimulans. Men det är fortfarande relativt enkelt att hitta bra julklappar till 1-åringar, både pojkar och flickor. De är faktiskt inte särskilt kräsna och kommer att älska de flesta julklappar. Ska du köpa en julklapp till en 1-åring? Vad önskar de sig? Det har jag tagit reda på!

Vad är en bra julklapp till en 1-åring?

Perfekta Julklappar för 1-Åringar: 12 Oslagbara Tips Hitta den perfekta julklappen för en 1-åring kan vara en utmaning. Här är 12 handplockade julklappstips som garanterat kommer att förgylla småttingarnas jul:

 1. Leksakståg: Ett klassiskt och tidlöst val som stimulerar fantasi och finmotorik.
 2. Aktivitetsleksaker: Håller barnet engagerat och bidrar till kognitiv utveckling.
 3. Bolltorn: Perfekt för att utveckla koordination och färgigenkänning.
 4. Kläder: Mjuka och bekväma kläder i lekfulla mönster.
 5. Ryggsäck: En söt ryggsäck för små äventyrare.
 6. Lära-gå vagn: Stödjer småttingar som tar sina första steg.
 7. Gosedjur: En mjuk vän att kramas med.
 8. Mobiltelefon (Leksak): En säker och lekfull introduktion till teknik.
 9. Strumpor: Värmande och färgglada för små fötter.
 10. Tält: Ett roligt gömställe för lek och fantasi.
 11. Pippidocka: En älskad karaktär som alltid är en hit.
 12. Plocklåda: Stimulerar kreativitet och problemlösningsförmåga.

Dessutom är en personlig bok som handlar om barnet självt en fantastisk och minnesvärd presentidé. Tavlor och ytterligare söta gosedjur är också alltid uppskattade gåvor som sprider glädje bland ettåringar.

Men fortsätt läs så kommer du få fler julklappstips till en 1 åring och även några för en 2 år gammal!

Bra julklappar till en 1-åring

Lått oss börja med de allra roligaste sakerna att ge i julklapp till ettåring.

Bästa boken i julklapp till en 1-åring

Den förmodligen bästa presenten du kan köpa är en bok som handlar om honom eller henne. Här kan du välja mellan många sagor. Du väljer kön, utseende och namn på huvudpersonen så att boken handlar om barnet som ska få boken i present. I vissa av berättelserna kan du även välja in bifigurer i berättelsen, som moster och mormor, och andra viktiga personer i barnets liv. Detta är en underbar presentidé både för 1-åringar och 2-åringar!

Bästa boken i julklapp till en 1-åring

Gosedjur i julklapp till ettåring

Söta julklappar som alltid kommer uppskattas av 1-åringar är förstås gosedjur i alla former (kaniner, klassiska björnar  eller hundar. Små djur, bilar och liknande som man drar efter sig i ett snöre.

Gosedjur ren

En gosig Jellycat Joy Rensdyr (55 cm) blir en magisk julklapp till ettåringar. Mjuk, lekfull och redo för äventyr!

Gosedjur Hund Bullterrier

Sötaste julklappen till 1-åringar, både pojkar och flickor! En vit Bullterrier-nalle från Faithful Friends. Perfekt för kramar och skojiga lekar i jul.

Gosedjur svampar

Ett sött gosedjur som ser ut som flugsvampar blir en rolig och färgglad julklapp för en ettåring. Perfekt för lek och kramar, den är dessutom kul inredning i barnets rum.

Dragleksaker i julklapp till ettåring

Bra julklappstips till små barn är dragleksaker av olika slag.

Dragleksak isbjörn

En mjuk dragleksak från Micki blir en underbar julklapp till din ett-åring. Perfekt för lek och utforskande under julfirandet!

Dragleksak kanin

En gullig dragleksak i form av mamma- och bebis-kanin blir en kärleksfull julklapp till din ett-åring, perfekt för roliga äventyr.

Leksaker som 1 åringar gillar

Några bra julklappstips på leksaker till en 1 åring, , både pojkar och flickor är aktivitetskuben, mobiltelefon och montessorileksaker.

Aktivitetskub

En aktivitetskub är en rolig leksak som kan sysselsätta en 1 åring länge. Här fins lite allt möjligt som de kan pilla och plocka med. Det är bra för att räna höga hand koordinationen.

Badleksaker i julklapp till 1 åring

Barn tillbringar ganska mycket tid i badet. Det blir ofta smutiga och kladdiga. Det blir ganska många bad på en vecka. Att bada kan vara en kul aktivitet. Barn brukar tycka om att ha burkar och andra badleksaker de kan pilla och plocka med, både när de är 1 år och 2 år gamla.

Montessorileksaker för 1-åringar

En kul Montessorileksak att ge en 1 åring i julklapp. Balansstenar kommer bli en spännande och utvecklande julklapp till din lilla knatte, perfekt för lek och motoriskt lärande.

Piano i julklapp till 1 åring

Barn brukar gilla att spela musik. Det är ett roligt sätt att locka barnet till rörelse. Det är en omtyckt leksak att ge i julklapp.

Sorteringslåda i julkapp till 1 åring

En riktigt bra julklapp att ge en 1 åring är en sorteringslåda. De skapar förståelse för form och storlek. De tränar även öga hand koordinationen. Det är fina och pedagogiska julklappar som verkligen tål att lekas med. Köp en sorteringslåda i julklapp till 1 åringen.

Julklappstips 1 åring: Bolltorn

En väldigt omtyckt leksak att ge en 1 åring är ett bolltorn. Det här bolltornet har genomskinliga bollar med saker i. Man släpper bollen överst i tornet sedan rullar den ner våning för våning. Det här är en leksak som 1 åringar verkligen älskar.

Regnbåge i blått

Det här är en trevlig leksak att ge en 1 åring i julklapp. Det är en regnbåge i olika nyanser. De olika ränderna i regnbågen passar på varandra. Den är tillverkad i trä. Det här är en leksak som är lätt att greppa och skapar en förståelse för storlek och form. En bra julkapp att köpa till en ett åring.

Julklappstips 1 åring: Klossar

Att bygga med klossar är något som små barn brukar älska. När barnet är ett år är det förstås mest föräldrar som får bygga upp tornen. En ettåring är desto duktigare på att riva ner det. Men när barnet är 2 år blir det ännu roligare då de utvecklar mer finmotorik och kan bygga mer självständigt. Det är en bra julklapp att ge yngre barn, och den kan vara mycket uppskattad även när de är 2 år gamla.

Fina saker att ge i julklapp till ettåring

Lite större julklappar som 1-åringar önskar sig är bilar att åka på och gå-vagn. Eller ge 1-åringen julklappar för utelek som t.ex. en babypulka. Här är några roliga julklappstips som passar en 1 åringar.

Filt med barnets namn

Denna personliga filt är en varm och kärleksfull julklapp till ett 1-årigt barn, och den kan även vara lämplig för 0 2 år gamla barn. Med eget namn blir den både praktisk och minnesvärd, perfekt för mysiga stunder.

Leksaksbil sparkbil retro

Bilar där man sparkar sig fram brukar bli barnets allra käraste ägodel. Denna Retro Roller, Lewis Gabil, blir den ultimata julklappen till din 1-åring med tidlös design och möjlighet till aktiv lek och utforskande.

Lära gå vagn lastbil

En stadig lära gå vagn är en bra julklapp att ge ettåringen. Denna lära-gå vagn i trä från Smallstuff är den perfekta julklappen för att stödja deras motoriska utveckling och lekglädje.

Babypulka

Att få åka pulka brukar bli en stor succé. Till en 1-åring är det bra om den har ett ryggstöd så att hon eller han kan sitta stabilt.

Babypulka svart Stiga

Docka

Dockorna från Rubens Barn är en utmärkt present till både 1-åringar och 2-åringar. Det är leksaker som främjar empati, kreativitet, språk och trygghet genom lek. Dessa dockor kan vara en fantastisk gåva som fortsätter att inspirera och glädja barnen när de växer och utvecklas från ett till två år.

Docksäng

En docksäng kan vara en bra julklapp till 1-åringar då den uppmuntrar rollspel, fantasi och omsorg om dockorna.

Dockvagn

Denna träbarnvagn är en underbar julklapp till småbarn, med personlig touch genom att välja motiv och barnets namn. Den uppmuntrar fantasifull lek och omsorg om dockor, vilket gör den till en minnesvärd och personlig gåva. Perfekt för små äventyr!

Tält

Ett eget boende är också en bra julklapp att ge en ettåring. Ett lektält är en underbar julklapp till 1 åringen, skapar en rolig lekmiljö för fantasifulla äventyr och kreativitet.

Dockspis

En dockspis brukar vara en väldigt uppskattad julklapp bland både 1-åringar och 2-åringar. Mickis leksakskök är den perfekta julklappen till 1-åringen och kan fortsätta att främja inlärning och fantasifulla kulinariska äventyr i hemmet när barnet når 2 år. Det är en leksak som kan ge långvarig glädje och lärande.

Dockkök spis vitt Micki

Teset

Till dockspisen kan det också vara bra att få lite utrustning, så att hon eller han kan fixa kaffe och bullar.

Lastcykel med namn

Denna personliga träcykel är den perfekta julklappen till en barnet. Med möjligheten att välja egen text och motiv blir den unik och minnesvärd. Den främjar motorisk utveckling och lekfullhet, och är en gåva som barnet kommer att älska och minnas länge.

Böcker

En färgglad och interaktiv barnbok är en fin julklapp till ett 1-årigt barn, främjar språkutveckling och skapar gemensam läsupplevelse.

Pippi docka

Pippi brukar vara många barns favoriter. En mjuk Pippidocka är en bra julklapp att ge små barn.

Docka pippi långstrump i tyg

Film Pippi Långstrump

En DVD-box med TV-serien om Pippi Långstrump är en underbar julklapp till en ettåring. Denna gåva kan uppskattas av barnet, och den främjar tidig läs- och språkutveckling samtidigt som den skapar spännande ljud- och bildupplevelser. Dessutom är detta en present som kan fortsätta att förtrolla och underhålla barnet när det når 2 års ålder. Det är en julklapp som ger både nöje och pedagogiska fördelar under flera år framöver.

Pippi Långstrum är bra filmer att ge minde barn i present

Pippi Långstrump – På Rymmen

Att börja samla riktigt bra barnfilmer som julklapp till ett ettårigt barn kommer blie en fin gåva för framtida kvalitetstid och underhållning.

Brio tågset

Små barn älskar fordon av alla slag. En träjärnväg är en utmärkt julklapp att ge till barn både 1-år och 2-år. Enkelheten i att sätta upp en enkel bana kan fascinera barnet, och det kan även vara kul att köpa fler delar när barnet blir äldre. Detta är en julklapp som kan följa med barnets utveckling och intressen under flera år.

Stapelbara björnar i silikon

De ryska stapeldockorna i silikon, Stapelbjörnen Grissly, är en unik och färgglad julklapp som stimulerar barnets motoriska och kreativa förmågor.

Stapelleksak rosa kaninhus

En stapelbar kub med kanin-design kommer bli den perfekta julklappen till en 1-åring för att främja motorisk utveckling, färdigheter och lekglädje.

Knoppussel pussel i trä med djur

Ett knoppussel i trä kan vara en pedagogisk leksak att ge till 1-åringar. Det hjälper till att utveckla deras finmotorik, öka ögon-hand-koordinationen och främja problemlösning och formigenkänning.

Duplo från 1 år

Barnets första duplo kanske är lagom att köpa till julklapp. Det här är duplo med bilar.

Duplo mina första bilskapelser för minsta barnen

Sångbok klassiska barnvisor

”Klassiska barnvisor” av Alice Tegnér kan vara en prisvärd julklapp. Den innehåller tidlösa barnvisor som kan bidra till att skapa en rolig och musikalisk upplevelse för barnet. Det kan främja språkutveckling och musikaliskt intresse.

Pekbok alla tre på förskolan

Ett gosedjur har försvunnit på förskolan. Här får barnet hjälpa till att leta upp det.

Bok Pekbok alla tre på förskolan

Max Lampa

Maxböckerna kan också vara lagom att introducera nu. Bra julklappar att ge ettåriga barn.

Bok Max Lampa

Roliga leksaker att ge i julklapp till ettåring

Ett barn i den här åldern kanske inte precis önskar sig en massa leksaker. Men dessa är leksaker som de i alla fall har svårt att gå ifrån eftersom de är väldigt roliga.

Fisher Price bondgård

Jag har själv köpt Fisher Price Little People Bondgård till mitt barnbarn (jag tror det var i julklapp när han var 1 år). Denna leksak från Fisher Price är perfekt för barnets lek och utforskande. Bondgården ger timmar av rolig och pedagogisk lek. Han är fyra år idag, och leker fortfarande med den.

Leksaksbilar i trä

Denna förpackning med 9 FSC 100% träbilar är den ultimata julklappen till din 1-åring. Den främjar lekfull inlärning och är ekologiskt hållbar för en grönare framtid.

Telefon

ABC Smarttelefon med ljud är den perfekta julklappen till ettåriga älskade barn. Små barn känner på sig hur mycket föräldrar och syskon tycker om sina telefoner. Nu kommer familjen att få ha sina telefoner ifred förhoppningsvis.

Pussel och bilbana i väska

Denna julklapp, en pussel- och bilbana i en praktisk väska, erbjuder timmar av kreativ lek och utveckling av barnets motoriska färdigheter. En perfekt gåva för utforskning och skoj!

Personlig djurbuss i trä

Denna personliga trädjurbuss kommer bli underhållande och minnesvärd julklapp till 1-åringar. Med eget namn blir den unik och främjar samtidigt lekfull inlärning och fantasi.

Boll

En 1-åring, och även barn i åldrarna 0-2 år, kan ha begränsad uppskattning av en enkel tygboll som julklapp, men det kan vara en bra leksak för att främja deras motoriska färdigheter. För att göra det mer meningsfullt och roligt för barnet kan du leka tillsammans och uppmuntra aktiviteter som att rulla bollen och kasta den. Den kan också hjälpa dig med den där fula vasen du fick i julklapp av faster Agda.

Stapelbara kuber

Skriv din egen speciella hälsning på denna personliga stapelbara kub med klossar, en minnesvärd julklapp till ett barn i åldrarna 0-2 år.

Kulram regnbåge

En kulram är en fantastisk julklapp till 1-åringar. Den främjar ögon-hand-koordination och ger timmar av rolig och pedagogisk lek. Den kommer även till användning när skolan böjrar.

Pedagogisk julklapp till ettåring

Bultbräda brio

En klassisk bultbräda från brio är en bra julklapp att ge bort. Det är leksaker som kommer lekas med i generationer.

fin bultbräda i trä är en bra present till barn

Pop up djur

Vill du köpa en riktigt kul julklapp till en 1-åring? Här är den! Figurerna hoppar upp när man trycker och vrider på knapparna. Jag kommer ihåg när min son var liten, det var den första leksaken han verkligen ville ha i butiken.

Byggklossar

Mega byggklossar i form av en rörlig caterpillar med 30 delar är den perfekta julklappen till ettåringar. Främjar kreativitet, motorisk utveckling och kommer ge timmar av rolig lek.

Stapelleksak

Sebra Stabelhare har ett charmigt utseende med sina färgglada ringar i olika storlekar. Barnet kan utforska de olika delarena med sina händer, vilket ger en sensorisk upplevelse.

Musik i julklapp till ettåring

Om det inte är dina egna barn kan det vara kul att ge 1-åringen musikinstrument i julklapp. Är det ditt eget barn vill du kanske vänta till 25-årsåldern med att introducera det. Det är kul att spela musik! Att ge dem grytlock eller en stor metallbunke och en träslev är också fantastiskt roligt! De kommer gå in för spelandet med liv och lust!

Sångpåse

Sångpåse där man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en känd barnvisa. Så sjunger man den visan innan man går vidare och drar upp nästa figur.

Musikinstrument i väska

En väska med musikinstrument kan vara en populär julklapp till ett barn som är ett år, särskilt om barnet verkar intresserat av musik och ljud. Det kan främja barnets kreativitet, motorik och musikaliska intresse.

Trumma

En trumma är en väldigt rolig present att ge honom eller henne i julklapp. Den här låter faktiskt inte så mycket heller.

brio trätrumma i present till barn

Kläder i julklapp till ettåring

Det finns faktiskt bra kläder som du kan ge en 1-åring om du inte vill bygga så mycket på leksaksberget. Kläder uppskattas kanske inte så mycket av barnet, utan mer av föräldrarna. Vill du köpa kläder till barnet så brukar en 1-åring ha storlek 80. Men enklast är kanske att ge ett presentkort så blir det inga problem med kläder som inte passar.

POP randig tröja klassiker

En randig grönblå tröja från Polarn O. Pyret är en praktisk och stilfull julklapp för 1-åringen, perfekt för vardag och lek. Den kommer bli en favorit både hos föräldrarna och barnet.

Jultröja med LED

En gullig jultröja blir en festlig och mysig julklapp till 1 åringen, perfekt för att sprida julförväntan och glädje.

Ryggsäck med namn

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Namnlappar

Självhäftande namnlappar är en praktisk julklapp till en 1-åring. Hjälper att märka kläder och tillbehör för förskola och lek.

Inredning är en bra julklapp till ettåring

Varför inte ge 1-åringen en egen fåtölj eller en liten bäddsoffa att ha framför tvn? Den kan användas under många år framåt. Eller kanske bord och stolar att ha i sitt rum. Det är ett väldigt bra sätt att få dem att stanna i sitt rum med alla matlagningslekar. Dockservisen behöver inte längre tas med ut till vardagsrummet för att bjuda föräldrarna på en kaffeslurk.

Matstol

Stokke Tripp Trapp matstolen är en perfekt julklapp till ett litet barn. Den främjar självständighet vid måltider och växer med barnet, vilket gör den långvarig och användbar.

Förvaring

En julklapp i form av förvaringsmöbler för att organisera och städa upp alla leksaker är både praktisk och hjälpsam, skapar ordning och en trivsam lekmiljö.

Bord och stolar

Ett bord och stolar för barn kan vara en användbar julklapp även om barnet är 1 år. Det kan fungera som en plats där barnet kan leka, rita eller äta under övervakning av vuxna. Dock är det viktigt att se till att möblerna är säkra och anpassade för små barn, och att de används med tillsyn och med hänsyn till barnets ålder och utvecklingsnivå. Det kan också vara en present som har potential att växa med barnet och användas under flera år.

Barnstol med brodyr

En personlig barnstol med barnets namn kan vara en speciell och minnesvärd julklapp till ett ettåring barn. Det ger en personlig touch och kan användas under flera år, vilket gör det till en praktisk och meningsfull gåva. Dessutom kan det främja barnets känsla av egenidentitet och stolthet över att ha något med sitt namn på.

Mätsticka

En vackert designad väggdekal med afrikanska djur och höjdmätare blir en unik och dekorativ julklapp för barnrummet, med både stil och funktion.

Matta

En Little Dutch-matta med båtmotiv är en praktisk och färgglad julklapp till 1 åringen, perfekt för lek och bekväm plats att utforska världen.

Nattlampa

En söt Little Dutch nattlampa med gåsmotiv blir en trygg och stämningsfull julklapp till våra små 1-åringar för godnattmys.

Relaterade frågor

Hur ser en önskelista för en 1-åring ut? Ettåringar har egentligen inte någon önskelista. De brukar bli glada för vad de än får för leksak. En sparkbil, duplo eller en söt nalle är bra julkappar att köpa.

Vad kan jag köpa för billiga leksaker när barnet är 1 år? Billiga leksaker som passar att ge en 1-åring i julklapp är till exempel popupdjur, duplo, en maxbok eller ett djur som de kan dra efter sig i ett snöre. Tips på fler presenter till en 1-åring kan du hitta här.

Kan jag köpa Duplo när barnet är 1 år? Ja, duplo som passar att ge en 1-åring är lösa Duploklossar eller byggsatser för 1 år och uppåt. Du hittar ett Duplo för 1-åringar högre upp på den här sidan.

Vilken är den bästa leksaken till en 1-åring? Om jag skulle välja ut en enda leksak som är den bästa att ge till en 1-åring så är det nog sparkbilen. Sparkbilar har både mina egna barn och barn i min närhet haft jätteroligt med. Så sparkbilar är den bästa leksaken.

Tips på fortsatt läsning

 • Planera ett fantastiskt 1 års kalas för din lilla ettåring

  Planera ett fantastiskt 1 års kalas för din lilla ettåring

  Planerar du 1 års kalas? Tiden från nyfödd tills dess det fyller ett år händer enormt mycket. Barnet har gått från att vara ett ganska hjälplös till att bli en självständig liten individ och lärts sig krypa, äta, prata och ibland även att gå. Det är klart att 1-årsdagen måste firas! Här hittar du inspiration…

  Läs mer..


 • Julklapp 1 åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn

  Julklapp 1 åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn

  Att hitta en passande present till en ettåring kan innebära en utmaning – de är inte längre bebisar utan kräver lite mer stimulans. Men det är fortfarande relativt enkelt att hitta bra julklappar till 1-åringar, både pojkar och flickor. De är faktiskt inte särskilt kräsna och kommer att älska de flesta julklappar. Ska du köpa…

  Läs mer..


 • Leksaker 1 år: Oemotståndliga leksaker för 1 åringar

  Leksaker 1 år: Oemotståndliga leksaker för 1 åringar

  När barnet fyller ett år är det en spännande och viktig tid i deras utveckling. Kanske vill du hitta utvecklande leksaker till barn som fyller 1 år? Plötsligt börjar de utforska världen med nyfikenhet och entusiasm, och som förälder vill man gärna stötta och uppmuntra deras framsteg. Ett bra sätt att göra det är genom…

  Läs mer..


Julklapp 1 åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen