Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp Till 1-Åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn

Att hitta en passande present till en ettåring kan innebära en utmaning – de är inte längre bebisar utan kräver lite mer stimulans. Men det är fortfarande relativt enkelt att hitta bra julklappar till 1-åringar, både pojkar och flickor. De är faktiskt inte särskilt kräsna och kommer att älska de flesta julklappar.

Vad är en bra julklapp till en 1-åring? Klassiska leksaker som leksakståg och aktivitetsleksaker stimulerar både fantasi och motorik, medan mjuka kläder och söta ryggsäckar är både praktiska och charmiga. För de små som precis börjat utforska världen på egen hand är en lära-gå vagn eller ett mysigt gosedjur perfekta gåvor som stöttar deras utveckling och ger trygghet.

Vad är en bra julklapp till en 1-åring?

Men fortsätt läs så kommer du få fler julklappstips till en 1 åring och även några för en 2 år gammal!

Gosedjur och Dockor för barn 1 – 2 år

Docka

Dockorna från Rubens Barn är en utmärkt present till både 1-åringar och 2-åringar. Det är leksaker som främjar empati, kreativitet, språk och trygghet genom lek. Dessa dockor kan vara en fantastisk gåva som fortsätter att inspirera och glädja barnen när de växer och utvecklas från ett till två år.

Pippi docka

Pippi brukar vara många barns favoriter. En mjuk Pippidocka är en bra julklapp att ge små barn.

Docksäng

En docksäng kan vara en bra julklapp till 1-åringar då den uppmuntrar rollspel, fantasi och omsorg om dockorna.

Gosedjur svampar

Ett sött gosedjur som ser ut som flugsvampar blir en rolig och färgglad julklapp för en ettåring. Perfekt för lek och kramar, den är dessutom kul inredning i barnets rum. Det finns massor av söta för barn 0-2 år.

Kulinariska Leksaker

Teset

Till dockspisen kan det också vara bra att få lite utrustning, så att hon eller han kan fixa kaffe och bullar.

Dockspis

En dockspis brukar vara en väldigt uppskattad julklapp bland både 1-åringar och 2-åringar. Mickis leksakskök är den perfekta julklappen till 1-åringen och kan fortsätta att främja inlärning och fantasifulla kulinariska äventyr i hemmet när barnet når 2 år. Det är en leksak som kan ge långvarig glädje och lärande.

Dragleksaker

Dragleksak isbjörn 

En mjuk dragleksak från Micki blir en underbar present till din ett-åring. Perfekt för lek och utforskande under julfirandet!

Aktivitets- och Utvecklingsleksaker

Knoppussel pussel i trä med djur

Nästa julklappstips är ett knoppussel i trä. Det är en pedagogisk leksak att ge till 1-åringar. Det hjälper till att utveckla deras finmotorik, öka ögon-hand-koordinationen och främja problemlösning och formigenkänning.

Aktivitetskub

En aktivitetskub är en rolig leksak som kan sysselsätta en 1 åring länge. Här fins lite allt möjligt som de kan pilla och plocka med. Det är bra för att träna höga hand koordinationen.

Musikleksaker och sång i julklapp till 1-åring

Sångpåse

Sångpåse där man drar upp en figur i taget. Varje figur representerar en känd barnvisa. Så sjunger man den visan innan man går vidare och drar upp nästa figur.

Musikinstrument i väska

En väska med musikinstrument kan vara en populär julklapp till ett barn som är ett år, särskilt om barnet verkar intresserat av musik och ljud. Det kan främja barnets kreativitet, motorik och musikaliska intresse.

Trumma

En trumma är en väldigt rolig present att ge honom eller henne i julklapp. Den här låter faktiskt inte så mycket heller.

Piano i julklapp till 1 åring

Barn brukar gilla att spela musik. Det är ett roligt sätt att locka barnet till rörelse. Det är en omtyckt leksak att ge i julklapp.

Byggleksaker och Pussel

Julklappstips 1 åring: Klossar

Att bygga med klossar är något som små barn brukar älska. När barnet är ett år är det förstås mest föräldrar som får bygga upp tornen. En ettåring är desto duktigare på att riva ner det. Men när barnet är 2 år blir det ännu roligare då de utvecklar mer finmotorik och kan bygga mer självständigt. Det är en bra julklapp att ge yngre barn, och den kan vara mycket uppskattad även när de är 2 år gamla.

Duplo från 1 år

Barnets första duplo kanske är lagom att köpa till julklapp. Duplo är roliga leksaker, som är roliga leksaker i många år framöver.

Förvaringslösningar

Förvaring

En julklapp i form av förvaringsmöbler för att organisera och städa upp alla leksaker är både praktisk och hjälpsam, skapar ordning och en trivsam lekmiljö.

Uteleksaker och Transport

Leksaksbil sparkbil retro

Bilar där man sparkar sig fram brukar bli barnets allra käraste ägodel. Denna Retro bil blir den ultimata julklappen till din 1-åring med tidlös design och möjlighet till aktiv lek och utforskande.

Babypulka

Att få åka pulka brukar bli en stor succé. Till en 1-åring är det bra om den har ett ryggstöd så att hon eller han kan sitta stabilt.

Babypulka svart Stiga

Lastcykel med namn

Denna personliga träcykel är den perfekta julklappen till en barnet. Med möjligheten att välja egen text och motiv blir den unik och minnesvärd. Den främjar motorisk utveckling och lekfullhet, och är en gåva som barnet kommer att älska och minnas länge.

Textil och Kläder

Filt med barnets namn

Denna personliga filt är en varm och kärleksfull julklapp till ett 1-årigt barn, och den kan även vara lämplig för 0 2 år gamla barn. Med eget namn blir den både praktisk och minnesvärd, perfekt för mysiga stunder.

POP randig tröja klassiker

En randig grönblå tröja från Polarn O. Pyret är en praktisk och stilfull julklapp för 1-åringen, perfekt för vardag och lek. Den kommer bli en favorit både hos föräldrarna och barnet.

Jultröja med LED

En gullig jultröja blir en festlig och mysig julklapp till 1 åringen, perfekt för att sprida julförväntan och glädje.

Inredningsartiklar och Möbler

Mätsticka

En vackert designad väggdekal med afrikanska djur och höjdmätare blir en unik och dekorativ julklapp för barnrummet, med både stil och funktion.

Bord och stolar

Ett bord och stolar för barn kan vara en användbar julklapp även om barnet är 1 år. Det kan fungera som en plats där barnet kan leka, rita eller äta under övervakning av vuxna.

Matstol

Stokke Tripp Trapp matstolen är en perfekt julklapp till ett litet barn. Den främjar självständighet vid måltider och växer med barnet, vilket gör den långvarig och användbar.

Pedagogiska och Kreativa Leksaker 0 – 2 år

Stapelleksak rosa kaninhus

En stapelbar kub med kanin-design kommer bli den perfekta julklappen till en 1-åring för att främja motorisk utveckling, färdigheter och lekglädje.

Stapelbara björnar i silikon

De ryska stapeldockorna i silikon, Stapelbjörnen Grissly, är en unik och färgglad julklapp som stimulerar barnets motoriska och kreativa förmågor.

Kreativa Byggset för små barn

Montessorileksaker för 1-åringar

En kul Montessorileksak att ge en 1 åring i julklapp. Balansstenar kommer bli en spännande och utvecklande julklapp till din lilla knatte, perfekt för lek och motoriskt lärande.

Regnbåge

Det här är en trevlig leksak att ge en 1 åring i julklapp. Det är en regnbåge i olika nyanser. De olika ränderna i regnbågen passar på varandra. Den är tillverkad i trä. Det här är en leksak som är lätt att greppa och skapar en förståelse för storlek och form. En bra julkapp att köpa till en ett åring.

Brio tågset

Små barn älskar fordon av alla slag. En träjärnväg är en utmärkt julklapp att ge till barn både 1-år och 2-år. Enkelheten i att sätta upp en enkel bana kan fascinera barnet, och det kan även vara kul att köpa fler delar när barnet blir äldre. Detta är en julklapp som kan följa med barnets utveckling och intressen under flera år.

Interaktiva Böcker

Sångbok klassiska barnvisor 

”Klassiska barnvisor” av Alice Tegnér kan vara en prisvärd julklapp. Den innehåller tidlösa barnvisor som kan bidra till att skapa en rolig och musikalisk upplevelse för barnet. Det kan främja språkutveckling och musikaliskt intresse.

Böcker och Lärande

Böcker

En färgglad och interaktiv barnbok är en fin julklapp till ett 1-årigt barn, främjar språkutveckling och skapar gemensam läsupplevelse.

Pekbok alla tre på förskolan 

Ett gosedjur har försvunnit på förskolan. Här får barnet hjälpa till att leta upp det.

Bästa boken i julklapp till en 1-åring

Den förmodligen bästa presenten du kan köpa är en bok som handlar om honom eller henne. Här kan du välja mellan många sagor. Du väljer kön, utseende och namn på huvudpersonen så att boken handlar om barnet som ska få boken i present. I vissa av berättelserna kan du även välja in bifigurer i berättelsen, som moster och mormor, och andra viktiga personer i barnets liv. Detta är en underbar presentidé både för 1-åringar och 2-åringar!

Bästa boken i julklapp till en 1-åring

Personliga presenter med namn

Barnstol med brodyr

En personlig barnstol med barnets namn kan vara en speciell och minnesvärd julklapp till ett ettåring barn. Det ger en personlig touch och kan användas under flera år, vilket gör det till en praktisk och meningsfull gåva.

Personlig djurbuss i trä

Denna personliga trädjurbuss kommer bli underhållande och minnesvärd julklapp till 1-åringar. Med eget namn blir den unik och främjar samtidigt lekfull inlärning och fantasi.

Stapelbara kuber

Skriv din egen speciella hälsning på denna personliga stapelbara kub med klossar, en minnesvärd julklapp till ett barn i åldrarna 0-2 år.

Namnlappar

Självhäftande namnlappar är en praktisk julklapp till en 1-åring. Hjälper att märka kläder och tillbehör för förskola och lek.

Ryggsäck med namn

En ryggsäck är alltid användbart. Har den sedan en fin figur på så brukar den bli mycket omtyckt av barnet också. Praktiskt att kunna packa alla sina saker inför dagis eller till utflykten.

Säkerhet och Komfort

Matta

En Little Dutch-matta med båtmotiv är en praktisk och färgglad julklapp till 1 åringen, perfekt för lek och bekväm plats att utforska världen.

Nattlampa

En söt Little Dutch nattlampa med gåsmotiv blir en trygg och stämningsfull julklapp till våra små 1-åringar för godnattmys.

Övriga Leksaker

Pippi Långstrump – På Rymmen

Att börja samla riktigt bra barnfilmer som julklapp till ett ettårigt barn kommer blie en fin gåva för framtida kvalitetstid och underhållning.

Lära gå vagn lastbil

En stadig lära gå vagn är en bra julklapp att ge ettåringen. Denna lära-gå vagn i trä från Smallstuff är den perfekta julklappen för att stödja deras motoriska utveckling och lekglädje.

Leksaksbilar i trä

Denna förpackning med 9 FSC 100% träbilar är den ultimata julklappen till din 1-åring. Den främjar lekfull inlärning och är ekologiskt hållbar för en grönare framtid.

Relaterade frågor

Hur ser en önskelista för en 1-åring ut?

Ettåringar har egentligen inte någon önskelista. De brukar bli glada för vad de än får för leksak. En sparkbil, duplo eller en söt nalle är bra julkappar att köpa.

Vad kan jag köpa för billiga leksaker när barnet är 1 år?

Billiga leksaker som passar att ge en 1-åring i julklapp är till exempel popupdjur, duplo, en maxbok eller ett djur som de kan dra efter sig i ett snöre. Tips på fler presenter till en 1-åring kan du hitta här.

Kan jag köpa Duplo när barnet är 1 år?

Ja, duplo som passar att ge en 1-åring är lösa Duploklossar eller byggsatser för 1 år och uppåt. Du hittar ett Duplo för 1-åringar högre upp på den här sidan.

Vilken är den bästa leksaken till en 1-åring?

Om jag skulle välja ut en enda leksak som är den bästa att ge till en 1-åring så är det nog sparkbilen. Sparkbilar har både mina egna barn och barn i min närhet haft jätteroligt med. Så sparkbilar är den bästa leksaken.

Tips på fortsatt läsning

Julklapp till barnbarn

Julklapp Till 1-Åring – De Bästa Julklapparna för Ditt Ettåriga Barn
Rulla till toppen