Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

20-Års bröllopsdag – Vad är bra presenter på PORSLINSBRÖLLOP

Efter 20 år som gifta och det är dags för porslinsbröllop. Och vad för det tankarna till? Något skört, sprött, fina kaffekoppar med tunna kanter? Något lätt och anrikt med vacker dekor? Visst kan det vara så. Men att det skulle vara sprött? Nej, det köper vi inte. Porslin går bara sönder om man behandlar det illa och kastar det i golvet. Väl vårdat håller det i en evighet och kan vandra mellan generationerna så att barnbarnsbarnen kan dricka kaffe ur samma koppar som gammelmormor brukade duka fram tillsammans med sju sorters kakor.

Porslinsbröllop firas efter 20 år som gifta, och det är inte någon metall som symboliserar detta, utan det är porslin. Porslin, med sin tätare och fuktresistenta natur, representerar den solida och starka bandet mellan makar. Några utmärkta presentidéer för ett porslinsbröllop inkluderar manschettknappar, porslinskoppar, fat, skålar, smycken, porslinsblommor och andra prydnadssaker. För de som vill ge något större kan en elegant lampa eller en vacker vas vara den perfekta presenten.

När ni nu nått fram till den jämna siffran 20 kanske det är dags med en ny gemensam matservis? Själva symbolen för sammanhållning i vått och torrt, en present som varje dag ställs fram på bordet och står för både vardag och fest, makaroner och dyr oxfilé. Kanske vill ni fira dagen med vin och god mat.

Presentidéer för ett porslinsbröllop

Men det finns mer! Som det älskade material porslin är finns det även avbildat som mönster på klänningar, musmattor och skal till mobilen. Så oavsett om ni föredrar en praktisk tekanna eller ett fladdrande tyg med porslinstunna ränder går ni inte lottlösa. Och på den 20-åriga bröllopsdagen kan ni till och med unna er en bit av varje. Ett äktenskap som fyller 20 präglas ju av just både och – robust och delikat, tungt och lätt, allt på en och samma gång.

Personliga och Minnesvärda Presenter

Kaffemuggar från Pip Studio

Kolla in dessa muggar! De är från Pip Studio. Om du inte är bekant med dem sedan tidigare är de stora blommorna, fåglar och skarpa färger deras signum. De är en underbar present att ge din man eller fru i present när ni firar porslinsbröllop. Det är otroligt vackra porslinsmuggar.

Mugg foto 

Överraska din älskade med en personlig mugg som har ett fototryck av ett kärt minne, kanske från er bröllopsdag. En vardaglig påminnelse om er kärlek och gemensamma stunder.

Konst och Dekoration

Porslinskrukor

När ni firar porslinsbröllop är även porslinskrukor (kanske med växter i) ett bra val. Man kan aldrig få för många växter hemma. Dessa krukor är lite ovanliga och är en kul present att få.

Porslinskrukor i present på 20-årig bröllopsdag

Porslinsmålningskit

En personlig och kreativ present där mottagaren kan måla sitt eget porslinsset. Perfekt för den kreativa själen som uppskattar att skapa något unikt.

Porslinsvas i present på porslinsbröllop

En praktfull porslinsvas är en trevlig present att ge din man eller fru när ni firar porslinsbröllop. Den här vasen har en liten öppning, så man kan inte använda den för så många blommor, men den passar desto bättre för ett ha en kvist ormhassel i eller så har man vasen bara som den är. Den är underbar bara som den är. Det är en riktigt fin gåva när ni firar den 20:e bröllopsdagen.

Lampfot av porslin

Varför inte köpa ett vackert smycke till hemmet när ni firar er 20 årig bröllopsdag porslinsbröllop? Den här lampan är gjord av porslin med en vacker design. Den är ett smycke för rummet och en present ni båda kommer att glädjas åt. Beställ en porslinslampa i present till din man eller fru när ni firar ert porslinsbröllop!

Porslinsmålad handväska i present på 20-årig bröllopsdag

En lite mer oväntad present till din fru när ni firar porslinsbröllop är en handväska dekorerad som ett klassiskt porslin. En riktigt häftig accessoar som jag tror att din fru verkligen kommer att gilla.

Paraplyställ

Ett paraplyställ i porslin är en unik och användbar present för din partner. Det tillför inte bara elegans till ert hem utan är också en praktisk lösning för regniga dagar.

Staty av porslin

Ge din partner en konstnärlig och sofistikerad present i form av en porslinstaty. Välj en design som reflekterar din partners personlighet eller intressen, för att skapa en meningsfull koppling.

Kök och Matrelaterade Presenter

En ny servis i present på porslinsbröllop

På den 20-åriga bröllopsdagen har ni levt tillsammans ett tag, kanske är det nu dags att uppgradera porslinet. Det är trevligt att byta ut porslinet när det gamla känns nött och tråkigt. Kolla in det här vackra porslinet. Det kostar förstås en stor slant, men om du har budgeten för det så är det väldigt vackert.

Porslinsnyckelring i present på 20 årig bröllopsdag porslinsbröllop

Vill du hitta en jättesöt present att ge din man eller fru när ni firar ert porslinsbröllop? Varför inte ge honom eller henne en söt nyckelring, fisksoppa serverad i en porslinsskål. Fisksoppan är väldigt realistisk. Det här är en riktigt billig present, men den kommer inte bli mindre uppskattad för det, eftersom den är så otroligt söt.

Porslinsnyckelring i present på 20-årig bröllopsdag

Muminkanna av porslin i present på 20-årig bröllopsdag

I present till din man eller fru som älskar Mumin kan en kanna eller muggar med Mumin vara den ultimata presenten på porslinsbröllop. Muminserien kommer från Arabia. I serien kan du både muggar, kannor och skålar. En underbar serie att samla på och använda även till vardags.

Asiatiska porslinsskålar i present på 20-årig bröllopsdag

Kanske vackra porslinsskålar för soppa eller godsaker kan bli en uppskattad present till din man eller fru när ni firar 20-årig bröllopsdag. De här skålarna är klassiskt blåvita. De har alla olika mönster, men matchar varandra fint ändå. Varje skål rymmer 3dl, så de är perfekta att servera soppa eller efterrätt i. Vill du köpa porslinsskålarna i present till din man eller fru när ni firar porslinsbröllop hittar du dem här.

Kaffeservis för att fira 20 år som gifta

Brukar ni dricka kaffe ur klassiska koppar? Då kanske en uppsättning kaffekoppar på fat bli en trevlig present till din man eller fru när ni firar ert porslinsbröllop. Dessa har en dekor av blå blommor och gulddetaljer. Dessa koppar tål varken mikro eller diskmaskin, utan måste handdiskas. Vill du köpa de här kopparna i present till din fru eller man på er tjugonde bröllopsdag finns de hos Amazon.

Kaffeservis med koppar och fat i present på 20-årig bröllopsdag

Humörmuggar i present på 20-årig bröllopsdag

Muggar är en present som passar bra att ge till nästan alla mottagare. Men dessa har blivit väldigt populära med sina charmiga ansiktsuttryck. Här hittar du muggar som är både busiga, glada, sura och tokiga. Surfa in på sidan och kanske hittar du muggen som liknar din man eller fru på morgonen. En bra present att ge bort när ni firar ert porslinsbrölllop.

Humörmuggar i present på 20-årig bröllopsdag

Tekanna i present på porslinsbröllop

Nästa presentförslag är en klassisk tekanna. Jättesöt med sina blommor i blått. Kannan rymmer en liter, vilket är ca 4 koppar. En fin present att ge din man eller fru i present när ni firar porslinsbröllopet. Komplettera gärna den här presenten med ett gott te.

Fler vardagstallrikar i present på porslinsbröllop

Kanske vill ni också köpa till mer vardags tallrikar när ni firar porslinsbröllop. Ibland går tallrikar sönder eller försvinner spårlöst i barnens rum. Då kan de vara bra att fylla på lite i skåpen. Och vilket tillfälle skulle vara bättre än när ni firar ert porslinsbröllop?

Sushi set i porslin på 20-årig bröllopsdag

Ett vacket sushiset i den klassiska blåvita porslinsfärgen är en utmärkt present att ge din man eller hustru på ert porslinsbröllop. Den stora tallriken är för sushi och de små skålarna för soyasåsen. De här tallrikarna är diskmaskin- och mikrosäkra. Även om de är vanlig blåvit färg på, så har de ett unikt blad och blommönster. En fin present på en 20-årig bröllopsdag.

Kakfat

Skäm bort din partner med ett vackert kakfat i porslin, perfekt för att servera hens favoritkakor eller efterrätter. Det blir en uppskattad detalj vid era gemensamma fikastunder.

Kruka av porslin

Skänk en vacker porslinskruka till din älskade, perfekt för att odla växter eller blommor. Den kan också fungera som en stilfull inredningsdetalj som lyfter hemmets atmosfär.

Upplevelsebaserade Presenter

Mode och accessoarer

Manchettknappar i present till honom på porslinsbröllop

På porslinsbröllopet kan även ett par manchettknappar bli en trevlig present till din man. Dessa är gjorda med en framsida av blåvitt porslin.

Klocka i present på porslinsbröllop

När jag letade presenter till porslinsbröllop hittade jag även en klocka som är av porslin. Den blåvita urtavlan, vita silikonarmbandet och gulddetaljerna är omåttligt snygga tillsammans. Det är en kul och feminin accessoar som kommer lyfta varje outfit. Beställ klockan till din fru när ni firar er 20 åriga bröllopsdag.

Klocka i present på porslinsbröllop

Mikrofon i present på porslinsbröllop

En kul present på ert porslinsbröllop skulle kunna vara en mikrofon med porslinsmönster. Den är lättinstallerad och kan anslutas till den bärbara datorn.

Mikrofon i present på porslinsbröllop

Halssmycke i present på porslinsbröllop

Halsband är presenter som alltid brukar bli uppskattade. Det här halsbandet av porslin och guld är en trevlig present när ni firar porslinsbröllop. Vet du inte vad du ska ge din fru i present är halsband alltid ett bra val, de är snygga roliga att få, tar liten plats och det finns alltid något outfit man kan ha dem till. Det är en present som väldigt sällan kan misslyckas och bli fel.

Förkläde i present på 20-årig bröllopsdag

En fin present att ge din fru eller man för att fira 20 år som gifta är ett förkläde. Det här passar väldigt bra när man firar porslinsbröllop eftersom det har det tidlösa blåvita mönstret. Ett förkläde är dessutom en väldigt användbar present som ni båda kan använda. Du hittar förklädet hos Landshopping.

Örhängen av porslin

Vill du köpa en unik present till din fru när ni firar porslinsbröllop? Då kanske dessa örhängen i form av de kända porslinsserierna Mon Amie och Berså kan bli den bästa presenten till henne? Det här är en fin och ovanlig present att ge henne på er 20-åriga bröllopsdag.

Smyckesfat av porslin i present på 20-årig bröllopsdag

Lägger din fru ifrån sig smyckena över hela huset? Det gör i alla fall jag, så jag vet att ett smyckesfat är väldigt praktiskt. Med ett porslinsfat att lägga smyckena på förhindrar man att de kommer bort och man vet vart man har dem. Välj ett smyckesfat som passar stilen på just er inredning eftersom det här är en sak som kommer stå framme hela tiden. Det kan vara en bra present när ni firar porslinsbröllop.

Baddräkt i present på porslinsbröllop

En fin baddräkt med porslinsmönster i blått och vitt kan också bli en fin present när ni firar porslinsbröllop. Baddräkten är heltäckande i form av en klänning med inbyggd BH. Den är tillverkad av snabbtorkande tyg. Den sitter bekvämt, så hon behöver inte gå och justera badkläderna hela tiden. Den kan bli en uppskattad present på er 20-åriga bröllopsdag.

Baddräkt i present på porslinsbröllop

Sjal i porslinsmönster på 20-årig bröllopsdag

En klassisk silkesscarf är en fin present när ni firar porslinsbröllop. Den är dekorerad som klassiskt engelskt porslin. Den är tillverkad med en lång tradition av sidentillverkning. En sidenscarf är en fantastisk present, men som är lite ömtålig och den behöver tvättas varsamt.

Rakkopp i porslin i present på 20-årig bröllopsdag

Till en man kan det vara lite knepigt att hitta presenter när ni firar porslinsbröllop, men en rakkopp kan vara en trevlig present. Brukar han använda rakkniv eller hyvel när han rakar sig då kommer han också ha glädje av en rakkopp. Välj gärna en rakkopp av porslin som är vacker att se på, eftersom den förmodligen kommer hamna synligt i badrummet.

Böcker och Kontorsartiklar

Porslinspenna i present på porslinsbröllop

En snygg penna, porslinsmönstrad så klart, är en fin liten present för att fira porslinsbröllop. Det kommer bli ett litet smycke på skrivbordet när den inte används.

Porslinspenna i present på 20-årig bröllopsdag

Boken om Stig Lindberg i present på 20-årig bröllopsdag

Stig Lindberg är en av Sveriges mest framstående formgivare. Du känner säkert till serviser som Berså med sina gröna blad i raka rader och Adam med sina blå cirklar på vit bakgrund. Men Stig Lindberg har även illustrerat Krakel Spektakel, designat tv-apparater och designat tyg. Med den Stora boken om Stig Lindberg får man lära sig allt och får en översikt över Stig Lindbergs produktion. Här finns massor av bilder och fakta. Här finns också en prisguide för att du ska kunna bedömma föremålens värde, kanske om du hittar dem i en antikaffär eller har turen att stöta på dem på en loppis.

Unika och Ovanliga Presenter

Porslinsmålade tangenter till tangentbordet

En kul present att få när det är dags för porslinsbröllopet är utbytbara tangenter, porslinsmålade förstås, till tangentbordet. Det är en present som kanske skulle kunna kombineras med en porslinsmålad musmatta eller en matchande datorväska. Köp tangenter till din fru när ni firar porslinsbröllop.

Påslakanset porslinsmotiv

Ge din partner ett påslakanset med vackert porslinsmotiv. Det ger sovrummet en ny fräschör och elegans, och erbjuder en lyxig känsla varje natt.

Kate Spade New York äppeltallrik

Välj en trendig och lekfull äppeltallrik från Kate Spade New York som present till din stilmedvetna partner. Det är en rolig och modern detalj som säkert kommer att uppskattas.

Mobiltelefonfodral i present på 20-årig bröllopsdag

Den här presentidéen passar väldigt bra när man firar 20 årig bröllopsdag eftersom det är ett mobilskal från deras porslinskollektion. De finns så klart även i andra färger, så som de traditionella blåvita porslinsfärgerna. Fodralet är hållbart och kommer skydda telefonen. Ett mobilskal från Guess är en fin present att ge henne när ni firar er 20-åriga bröllopsdag.

Mobiltelefonfodral i present på 20-årig bröllopsdag

Fira porslinsbröllop, er 20 åriga bröllopsdag

Att fira 20 års bröllopsdag, även känt som porslinsbröllop, är en milstolpe för varje par som har upplevt två decennier av kärlek och samhörighet. Detta jubileum är en tid att uppskatta det man har byggt tillsammans och att se fram emot vad framtiden har att erbjuda. Men hur firar man och vad ger man i present?

Firandet av porslinsbröllop kan variera från par till par. Vissa par väljer att fira med en romantisk middag eller en helg bort, medan andra kanske vill göra något mer äventyrligt, som att prova på en ny sport eller besöka ett land de alltid velat besöka. Oavsett vad man väljer att göra, är det viktigt att det är något som båda parterna uppskattar och njuter av.

När det gäller presenter till porslinsbröllop är porslin en traditionell gåva som symboliserar skönhet, styrka och elegans. Porslinsgåvor kan vara allt från fina porslinsvaser och porslinsskulpturer till porslinsserviser och dekorativa porslinsskålar. Om paret redan har en fullständig porslinsservis kan man överväga att ge en personlig present, som en fotobok med bilder från deras äktenskap eller en inskription med en särskild kärleksfull hälsning.

När man köper presenter till porslinsbröllop är det viktigt att tänka på paret och deras personliga smak och intressen. En annan faktor att beakta är att porslin är en ömtålig gåva, så det är viktigt att välja en porslinsgåva som är av hög kvalitet och hållbar.

Firandet av porslinsbröllop är en speciell tid för par att reflektera över deras kärlek och förbindelse. Oavsett om det är med en romantisk middag eller en spännande resa, är det viktigt att göra något som betyder något för båda parterna. Och med en porslinspresent som symboliserar skönhet, styrka och elegans, kan man visa sin kärlek och uppskattning för varandra.

Relaterade frågor

Vad heter 20 årig bröllopsdag? 20 årig bröllopsdag heter porslinsbröllop

Hur kan man fira 20 årig bröllopsdag? En 20 årig bröllopsdag skulle kunna firas med en fin middag hemme eller på restaurang, med att boka en resa, ni skulle kunna göra ett studiebesök på Gustafsberg eller liknande.

Vad kallas alla bröllopsdagar? Bröllopsdagarna kallas pappersbröllop, fruktbrullop, bronsbröllop, diamantbröllop osv. Du kan hitta en lista på vad alla bröllopsdagar kallas här.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 årig bröllopsdag är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 årig bröllopsdag Porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 årig bröllopsdag är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

19-årig bröllopsdag
Nylonbröllop

20-Års bröllopsdag – Vad är bra presenter på PORSLINSBRÖLLOP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen