Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Letar du efter den perfekta presenten för en man som uppskattar en lyxig rakning? Jag har utforskat olika högkvalitativa rakningsprodukter för att skapa den ultimata rakningsupplevelsen.

För en lyxig rakning bör du överväga vilken typ av skäggvård mottagaren föredrar. Använder han rakhyvel för en nära rakning eller trimmer fFör att vårda ett fullt skägg? En högkvalitativ säkerhetshyvel, rakborste, rakkopp och raktvål är essentiella för den traditionella rakningen. För helskägg, välj en kvalitativ hårtrimmer. Skäggolja och andra skäggvårdsprodukter kan också lyfta upplevelsen ytterligare.

Vad är lyxig rakning för män?

Rakapparat för lyxigare rakning

Rakapparater erbjuder snabb och effektiv rakning för dem som föredrar en helt slät yta. Valet mellan traditionella rakblad och moderna flexhuvuden beror på personlig preferens. Båda alternativen kan ge en lyxig rakningsupplevelse, men det är viktigt att välja en produkt av hög kvalitet för bästa möjliga resultat.

Braun Rakapparat

Denna eleganta Braun Series 3 Shave & Style 300BT rakapparat från Kjell & Company erbjuder en effektiv och precis rakning. Perfekt för den stilsäkre mannen som värderar praktisk design och mångsidighet.

Skäggtrimmer

Wahl Aqua Groom Showerproof skäggtrimmer från Lyko är en idealisk present för den moderne mannen. Vattentät, mångsidig och enkel att använda, den levererar en exakt trimning och bekväm hantering.

Lyxigaste rakningen är med rakkniv

Men det är inte rakapparat som ger det bästa resultatet. För att få bästa möjliga resultat och den lyxig rakning rekommenderar experterna våtrakning. Det är något som görs med säkerhetshyvel eller rakkniv.

Det har blivit vanligare (och väldigt trendigt) att använda rakkniv vid rakning. Det här är en given accessoar för män. När den står i badrummet och utstrålar den stil och klass. 

Rakknivar

En traditionell rakkniv kombinerar elegans och precision. Med handtag i trä och skålslipat kvalitetsstål, denna rakkniv levereras i en lyxig ask, kräver skicklighet men erbjuder en överlägsen rakupplevelse.

Strigel för att slipa rakkniven

För att rakkniven ska ge en lyxig rakning behöver den också vara vass. För att vässa kniven krävs en Strigel. Med rätt underhåll kommer en rakkniv hålla i flera generationer. Strigeln rengör och vässar bladet. Remmen är tillverkad i läder. Rakkniven dras med ryggen före mot Strigeln och den ska ligga platt mot lädret. Dra aldrig med eggen först! Det förstör rakkniven! Striglingen tar några minuter. Rakkniven ska inte tvättas efter strigling.

Lyxigaste Strigel i läder för rakkniven

Mühle läderstrigel från Cedvard.se är en perfekt present för den som föredrar traditionell rakning. Högkvalitativt läder används för att underhålla och vässa rakknivar och rakblad, vilket garanterar en professionell rakupplevelse.

stringel för rakkniv som ger en lyxig rakning

Strigel

Komplettera din rakkniv och läderstrigel med högkvalitativ strigelpasta och läderfett från Cedvard.se. En ideell kombination för att vårda och upprätthålla skärpan hos dina rakningsverktyg.

Strigelpasta

En Strigel behöver underhållas och det gör man dels med läderfett och dels med strigelpasta. Att ge bort denna strigelpasta och gula läderfett tillsammans med en rakkniv och läderstrigel som present är en omtänksam och komplett gest för den som älskar traditionell rakning. Strigelpastan och läderfettet från Cedvard.se används för att underhålla och vårda rakknivar och läderstrigel.

Strigel läderfett gul

Läderfett för att smörja in strigeln. Gul tub innehåller inget slipmedel utan är endast för att underhålla och återfetta strigeln. En perfekt present för att ge en komplett upplevelse av professionell rakning och välvårdade verktyg.

läderfett för stringel rakning med rakkniv

Strigel pasta röd

Att ge bort denna gröna strigelpasta med hög slipeffekt som present är en uppskattad gest för den som älskar traditionell rakning. Strigelpastan från Cedvard.se är speciellt utformad för att ge en effektiv och noggrann slipning av rakknivar och läderstrigel. En perfekt present för att bidra till en professionell och välpreparerad rakupplevelse.

Tillbehör när man rakar med rakkniv

För en lyxig rakning med hjälp av rakkniv behövs även en rakkräm. En rakkräm ger huden näring, återfuktar och sprider en god doft. Rakkrämen löddras upp i en rakkopp och appliceras sedan i ansiktet. Alternativt kan en raktvål användas.

Rakkräm

Truefitt & Hill Apsley rakkräm i tub från Gents.se erbjuder en fuktgivande och mjukgörande rakning. Perfekt för en förstklassig rakupplevelse, denna kräm är idealisk för den som söker kvalitet och komfort.

Rakkopp i granit

Denna eleganta QOT tvålkopp i granit från Gents.se är inte bara praktisk, utan också en stilfull detalj i badrummet. Idealisk för den som uppskattar en ordnad och elegant rakningsrutin.

Första hjälpen kit

Ett första hjälpen-kit är en omtänksam och praktisk present som kompletterar varje rakningsset. Perfekt för att hantera små skador och olyckor, det visar omsorg om både hälsa och grooming-behov. Jag har sett på nära håll hur min sambo testat att raka sig med rakkniv och de första gångerna var det inte helt lätt, så ett förstahjälpen kit är ett utmärkt komplement.

Bästa rakningen får man med en säkerhetshyvel

När man använder en rakkniv är det stor risk att skada sig. Det vanligaste felet är att man har för bråttom. Därför brukar istället säkerhetshyveln rekommenderas. Rakning med säkerhetshyvel är lite annorlunda än rakning med sk. flerbladsystem (alltså vanliga rakhyvlar från matbutiken). För att få ett bra resultat med säkerhetshyvel ska huden helst vara våt och utsträckt. 

Sailor’s 3-delars Rakset med säkerhetshyvel och syntetborste

En klassisk säkerhetshyvel erbjuder en överlägsen rakupplevelse med minskad irritation. Idealisk för den som föredrar en traditionell men ändå lyxig rakning.

Rakning med hyvel, raktvål och rakborste

När du använder en säkerhetshyvel kan det också vara bra att använda en raktvål för att komma så nära som möjligt och för att göra rakningen så skonsam som det bara går. Raktvålen använder man enklast med en borste och en rakkopp. Skummet ska spridas ut i ansiktet med hjälp av rakborsten. Låt rakskummet verka några minuter. Raka! En lyxigare rakning får du leta efter! Det här är rakprodukter av hög kvalité för en underbar rakning.

Alunstift för rakning

Ett alunstift är en nödvändig tillägg för att snabbt stoppa blödning och minska infektionsrisken vid rakning. En praktisk lösning för små olyckor under rakningen.

alunstift ifall rakningen inte blir så lyxig

Plåster gulliga

Det kan även vara bra att ladda upp med lite fina plåster ifall rakningen inte blir så lyxig som han hade tänkt sig. Plåster är en lekfull och omtänksam present som passar perfekt med raksaker. Dessa självhäftande plåster erbjuder en färgglad och rolig lösning för små sår och skador.

Lyxig rakning med vanlig hyvel

Väljer du att satsa på en ”vanlig” hyvel med flerbladssystem finns även de i några riktigt exklusiva varianter. För bästa rakningen med hyvel krävs raktvål, rakborste rakkopp och hyvel. Med hjälp av rakborsten vispar man upp ett lödder direkt i tvålkoppen och när man är klar tömmer man bara ut överblivet vatten. Att hyveln och rakborsten är av trä och är placerade i ett snyggt ställ i badrummet är bara en extra bonus. Visst är det bra mycket vackrare än plasthyvlarna man hittar i affären? Vill du ge honom en personlig present, så välj den längst till vänster. Den kan graveras på både hyvel och rakborste.

Rakset Erbe Solingen Wengewood

Lyxigt rakset från Erbe. Tungt träställ med hyvel och borste. Kan graveras. Ett lyxigt rakset från Erbe i Wengewood-finish från GetPersonal.se. Innehåller högkvalitativa rakningsverktyg och är en utmärkt present för den som värderar traditionell och stilfull rakning.

rakset i present till mannen

Raktvål Edwin jagger Aloe vera

Edwin Jagger Aloe Vera raktvål erbjuder en skonsam och återfuktande rakupplevelse. En perfekt gåva för den som föredrar ekologiska och kvalitetsprodukter för sin rakning.

raktvål för en lyxig rakning

Fler lyxiga presenter att ge en skäggbärare

Enkel skäggmall

En praktisk Beard Shaper konturkam är en idealisk present för den stilsäkre skäggbäraren. Från Coolstuff.se, hjälper denna skäggmall till att forma och trimma skägget med precision och ger en professionell look.

skäggmall

Skäggförkläde rakning

Ett skäggförkläde är en smart lösning för att hålla handfatet rent under trimning och rakning. Det är en tankeväckande och praktisk present för den som värdesätter ordning och stil i sin grooming-rutin.

Skäggolja med lakrits

Ett presentset från Beard Monkey med skäggolja som har en behaglig lakritsdoft är en unik och uppskattad gåva. Perfekt för att vårda och styla skägget och samtidigt tillföra en angenäm doft.

skäggolja med lakrits

After shave

Efter rakningen är en återfuktande och lugnande aftershave nödvändig. En aftershave från Hugo Boss med antiinflammatoriska egenskaper, som motverkar röd och irriterad hud, är en uppskattad present.

after shave från hugo boss

Upplevelser att ge en skäggig man i present

Traditionell rakning

En traditionell rakningsupplevelse är en exklusiv och minnesvärd present. Upplevelsen, som erbjuds av Upplevelse.com, inkluderar en professionell rakning av en barberare och ger en unik stund av lyx och välbefinnande. Perfekt för den som värdesätter klassiskt hantverk och en avkopplande stund.

ge bort en rakning i present

Gentlemen’s Treat Rakning Upplevelse

”Gentlemen’s Treat” från Upplevelse.com är en elegant och exklusiv present för den stilmedvetne mannen. Det kombinerar skäggtrimning, ansiktsbehandling och avslappnande massage, och erbjuder en helhetsupplevelse av grooming och avkoppling.

Jag hoppas att du hittade riktigt lyxiga rakprodukter till honom på den här sidan!

Tips på fortsatt läsning

Lyxig rakning
Rulla till toppen