Lyxig rakning

Vill du ge bort en lyxig rakning i present till en man du tycker om? Jag kÀnde mig ocksÄ lite vilsen först, men jag har undersökt vad som Àr bra produkter för att fÄ en riktigt lyxig rakning.

SÄ, vad Àr det dÄ han behöver för att uppleva en riktigt lyxig rakning? Det hela beror förstÄs pÄ vad han gör med sin skÀggvÀxt. För mannen som rakar sig behövs en sÀkerhetshyvel, rakborste, rakkopp och raktvÄl. Har han dÀremot helskÀgg sÄ Àr det istÀllet en hÄrtrimmer han behöver. För att fÄ en lyxig rakning finns det ocksÄ skÀggolja mm. Men jag ska berÀtta mer!

Vad Àr lyxig rakning för mÀn?

Rakapparat för lyxigare rakning

Det finns en mÀngd olika produkter för rakning och skÀggvÄrd. Snabbast, och allra vanligaste sÀttet Àr att man rakar sig med maskin, alltsÄ en rakapparat. Det Àr för dem som inte vill behÄlla nÄgot skÀgg alls. De Àr svinaktigt dyra. Men det krÀvs en bra maskin om man vill ha en hudnÀra rakning. Om man ska vÀlja ett vanligt blad eller flexhuvuden Àr en smaksak. Det finns tvÄ lÀger hÀr och bÄda hÀvdar att deras modell ger en lyxigare rakning.

Braun Rakapparat

Men det Àr inte rakapparat som ger det bÀsta resultatet. För att fÄ bÀsta möjliga resultat och den lyxig rakning rekommenderar experterna vÄtrakning. Det Àr nÄgot som görs med sÀkerhetshyvel eller rakkniv.

SkÀggtrimmer

SkÀggtrimmer vÀljer man om man vill behÄlla skÀgget. Trimmern kommer med distanskammar för att kunna vÀlja hur lÄngt skÀgget ska vara.

SkÀggtrimmer Braun BT3040

Lyxigaste rakningen Àr med rakkniv

Det har blivit vanligare (och vÀldigt trendigt) att anvÀnda rakkniv vid rakning. Det hÀr Àr en given accessoar för mÀn. NÀr den stÄr i badrummet och utstrÄlar den stil och klass. 

Hela rakset

För att börja raka sig med kniv behövs en hel del utrustning. Förutom kniven behövs stringel, rakborste, raktvÄl och en rakkopp.

Vill du hitta ett komplett paket med allt han behöver för rakningen – hĂ€r Ă€r det. Faktiskt inte sĂ„ dyrt heller om man jĂ€mför med vad det kostar att plocka ihop alla delarna var för sig.

Rakknivar

Att raka sig med rakkniv kanske Àr stilfullt, men detta Àr en konst som krÀver stor skicklighet. NÀr man vÀljer rakkniv bör man titta sÄ att det Àr en rakkniv som man kan slipa (och inte bara byter blad pÄ). Sedan skiljer det en hel del i design och pris pÄ rakknivarna.

 Ska det vara fint sÄ Àr det den hÀr som gÀller. Handtag av trÀ, knivbladet Àr av kvalitetsstÄl och Àr skÄlslipat. Levereras i en lyxig ask.
Ska det vara fint sÄ Àr det den hÀr som gÀller. Handtag av trÀ, knivbladet Àr av kvalitetsstÄl och Àr skÄlslipat. Levereras i en lyxig ask.

Rakkniven behöver torkas efter anvÀndning och ska förvaras torrt. Annars kan den rosta)

Stringel

För att rakkniven ska ge en lyxig rakning behöver den ocksÄ vara vass. För att vÀssa kniven krÀvs en stringel. Med rÀtt underhÄll kommer en rakkniv hÄlla i flera generationer. Stringeln rengör och vÀssar bladet. Remmen Àr tillverkad i lÀder. Rakkniven dras med ryggen före mot stringeln och den ska ligga platt mot lÀdret. Dra aldrig med eggen först! Det förstör rakkniven! Stringlingen tar nÄgra minuter. Rakkniven ska inte tvÀttas efter stringling.

Lyxigaste Stringeln i lÀder för rakkniven
Stringel av kalvskinn

Stringelpasta

En stringel behöver underhÄllas och det gör man dels med lÀderfett och dels med stringelpasta.

LÀderfett för att smörja in stringeln. Gul tub innehÄller inget slipmedel utan Àr endast för att underhÄlla och Äterfetta stringeln.
Stringelpasta med medium slipeffekt. Den röda tuben ska anvĂ€ndas om kniven Ă€r “normal slĂ¶â€.

Tillbehör nÀr man rakar med rakkniv

För en lyxig rakning med hjÀlp av rakkniv behövs Àven en rakkrÀm. En rakkrÀm ger huden nÀring, Äterfuktar och sprider en god doft. RakkrÀmen löddras upp i en rakkopp och appliceras sedan i ansiktet. Alternativt kan en raktvÄl anvÀndas.

RakkrÀm för att Äterfukta och ge huden nÀring.
Rakborste för att sprida ut löddret i ansiktet.
Rakkopp för att löddra upp rakkrÀmen i

NÀr man anvÀnder en rakkniv Àr det stor risk att skada sig. Det vanligaste felet Àr att man har för brÄttom. DÀrför brukar istÀllet sÀkerhetshyveln rekommenderas.

BÀsta rakningen fÄr man med en sÀkerhetshyvel

Rakning med sÀkerhetshyvel Àr lite annorlunda Àn rakning med sk. flerbladsystem (alltsÄ vanliga rakhyvlar frÄn matbutiken). För att fÄ ett bra resultat med sÀkerhetshyvel ska huden helst vara vÄt och utstrÀckt. 

SĂ€kerhetshyvlar

Med en klassisk sÀkerhetshyvel fÄr man den lyxigaste rakningen som gÄr. Hyveln kommer nÀra huden samtidigt som det Àr vÀldigt skonsamt eftersom det bara Àr ett enda blad. Med en sÀkerhetshyvel minskas risken för irritation efter rakningen. SÀkerhetshyvlar du hittar hÀr har en bra tyngd och ligger bra i handen.

Elegant sĂ€kerhetsyvel frĂ„n MĂŒhle stĂ„endes i ett stĂ€ll.
StÀll med rakborste och sÀkerhetshyvel

Rakskum med tvÄl och rakborste

NÀr du anvÀnder en sÀkerhetshyvel kan det ocksÄ vara bra att anvÀnda en raktvÄl för att komma sÄ nÀra som möjligt och för att göra rakningen sÄ skonsam som det bara gÄr. RaktvÄlen anvÀnder man enklast med en borste och en rakkopp. Innan man pÄbörjar rakningen kan man stÀlla borsten i blöt i varmvatten. Skaka sedan av vattnet ur borsten och tvÄla in rakborsten mot raktvÄlen. DÀrefter tar man rakkoppen för att vispa upp skum som ska bli ungefÀr som grÀdde i konsistensen. Skummet ska spridas ut i ansiktet med hjÀlp av rakborsten. LÄt rakskummet verka nÄgra minuter. Raka! En lyxigare rakning fÄr du leta efter! Det hÀr Àr rakprodukter av hög kvalité för en underbar rakning.

RaktvÄl med en doft av ek och lÀder. TvÄlen ger ett tjockt lödder.
 TvÄlkopp av trÀ att förvara raktvÄlen i
TvÄlkopp av trÀ att förvara raktvÄlen i
Rakborste i oljad valnöt och grÀvlingshÄr. GrÀvlingshÄr Àr optimalt eftersom det absorverar vatten.

Fler tillbehör för en lyxig rakning

Skulle du trots allt skÀra dig kan ett alunstift vara bra för att snabbt fÄ stopp pÄ blödningen och för att minska infektionsrisken.

Alunstift för att stoppa blödningen
Det kan Àven vara bra att ladda upp med lite fina plÄster ifall rakningen inte blir sÄ lyxig som han hade tÀnkt sig.

Lyxig rakning med vanlig hyvel

VĂ€ljer du att satsa pĂ„ en “vanlig” hyvel med flerbladssystem finns Ă€ven de i nĂ„gra riktigt exklusiva varianter. För bĂ€sta rakningen med hyvel krĂ€vs raktvĂ„l, rakborste rakkopp och hyvel. Att hyveln och rakborsten Ă€r av trĂ€ och Ă€r placerade i ett snyggt stĂ€ll i badrummet Ă€r bara en extra bonus. Visst Ă€r det bra mycket vackrare Ă€n plasthyvlarna man hittar i affĂ€ren? Vill du ge honom en personlig present, sĂ„ vĂ€lj den lĂ€ngst till vĂ€nster. Den kan graveras pĂ„ bĂ„de hyvel och rakborste.

Lyxigt rakset frÄn Erbe. Tungt trÀstÀll med hyvel och borste. Kan graveras.
Rakset i ebenholtsimitation och krom. Borsten Àr tillverkad av grÀvlingshÄr.

Med hjÀlp av rakborsten vispar man upp ett lödder direkt i tvÄlkoppen och nÀr man Àr klar tömmer man bara ut överblivet vatten.

Ekologisk rÄktvÄl med doft av Aloe vera skapar ett krÀmigt lödder för en lyxig rakning.
Snygg rakkopp tillverkad av mjukbetong som ger en vÀldigt vacker yta.

Fler lyxiga presenter att ge en skÀggbÀrare

Enkel skÀggmall
Enkel skÀggmall
Presentask med skÀggolja till mannen som har skÀgg.
Presentask med skÀggolja till mannen som har skÀgg.
FörklÀde för att inte fÄ skÀgg i handfatet.
SkÀggvÄrdspaket med rakolja, cerat, raktvÄl mm.
SkÀggmall som ger 7 olika alternativa rakningar

Saker som en kille med skÀgg INTE önskar sig

Blommor att pryda skÀgget med.

After shave

Som om alla dessa rakprylar inte vore nog. Efter rakningen krÀvs aftershave i nÄgon form. En aftershave Äterfuktar huden och har antiinflammatoriska egenskaper. Den motverkar röd och irriterad hud. Precis efter rakningen Àr det mÄnga som upplever att det svider lite i huden. En after shave kyler ner och lugnar huden efter rakning.

Upplevelser att ge en skÀggig man i present

Traditionell rakning 
Kunglig rakning

Jag hoppas att du hittade riktigt lyxiga rakprodukter till honom pÄ den hÀr sidan!

Tips pÄ fortsatt lÀsning

Dela gÀrna!