Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Presenter till nyfödda: Idéer för att fira den lilla

Vad ska man ge i present till en nyfödd bebis? När en ny liten varelse anländer till världen, är det vanligt att vänner och familj vill ge gåvor och gratulationer till det nya tillskottet. Att välja en present till en nyfödd är en speciell gest. Utforska våra tips och idéer för gulliga och meningsfulla presenter som kommer att glädja både föräldrarna och den lilla ängeln.

Men vad är egentligen en bra present till en nyfödd bebis? Bra presenter inkluderar en babymonitor, baby nest, en personlig nalle, babysitter, bärsjal, ett solskyddsparaply, dregglisar, termometer, en pekbok för de minsta eller en rolig pipmugg. Låt mig dela med mig av fler bra presenter till bebisar!

Vad är en bra present till en nyfödd baby?

Upptäck våra bästa förslag på presenter till nyfödda bebisar. Oavsett om du letar efter praktiska gåvor eller gulliga minnesartiklar, finns det något som passar varje tillfälle.

Vad är en bra present till nyfödd baby?

En nyfödd present är en vacker möjlighet att välkomna en ny liten varelse till världen. Läs vår artikel för att hitta unika gåvor som sprider glädje och värme till den nyblivna familjen.

Vad är en bra present till en nyfödd baby? En bra present till en nyfödd baby är något som familjen och barnet behöver och vill ha. Hur mycket du handlar för bror förstås på hur nära barnet du står. När jag själv fick mitt första barnbarn nyligen slog jag på stort med både kläder till babyn, champagne till henne och sambon och ett par örhängen till min dotter. Ja, det kanske var en smula överdrivet…men man vill ju fira så speciella tillfällen. Men precis som med andra presenter så ska man inte köpa dyrare presenter än man har råd med till en nyfödd baby.

Presentset till nyfödd baby

Ett paket med lite blandade saker till babyn i en gullig väska är en bra present att ge en nyfödd baby. Det här setet innehåller nalle, filt, skylt till dörren, tofflor, haklapp och en body till babyn. En jättefin present till en nyfödd baby. Läs mer och beställ

Presentset till nyfödd baby

Kortärmad sparkdräkt

Sommartid är det bra att få kortärmade sparkdräkter. Det är ett praktiskt plagg att ge en nyfödd baby. Det funkar både dagtid och som pyjamas på natten. Välj en färg som du tror att föräldrarna skulle tycka om. Läs mer och beställ

Kortärmad sparkdräkt

Sparkdräkter i present till nyfödd baby

Sparkdräkter är också användbara kläder att ge en nyfödd baby. Även på sommaren kan det vara lite svalt och det kan vara bra att ha några hela käder att ta på en nyfödd bebis. Läs mer och beställ

Sparkdräkter present till nyfödd baby

Mössa prinsesstårta

En prinsesstårtsmössa kan vara en söt och unik present till en nyfödd bebis. På landshopping.se hittar man en barnmössa som är inspirerad av den svenska klassikern prinsesstårta, med dess rosa färg och grön marsipan. Att ge bort en prinsesstårtmössa som present kan vara en rolig och annorlunda idé till en nyfödd bebis. Mössan är tillverkad i mjukt och skönt material som passar för bebisar, samtidigt som den har en söt och lekfull design som kan vara en uppskattad present till föräldrarna. En prinsesstårtsmössa kan också vara en söt accessoar till en nyfödd bebis som kan användas för att ta söta och minnesvärda foton. Det kan också vara en personlig och omtänksam present som visar att man har tänkt på de nyblivna föräldrarna och deras nya tillskott till familjen.

Body i present till nyfödd baby

Varför inte ge det nyfödda lilla pyret en söt body med texten I’m a love magnet? En gullig och personlig body som du inte hittar någon annan stans.

Body

Presentkorg till nyfödd

Det var faktiskt inte så dyrt att köpa en färdig presentkorg heller. Den innehåller lite av varje som man behöver till babyn. Om du klickar på länken kommer du till Amazon, som har ett gigantiskt utbud av presentkorgar till en nyfödd baby. Du hittar den hos Amazon.

Presentkorg till nyfödd

Barnvagn i present till nyfödd baby

En helt nödvändig pryl till en nyfödd baby är en barnvagn. Det är smartast att välja en duovagn som är stabil och har fullt liggläge för den nyfödda babyn. Mountain Buggy Urban Jungle är en stabil vagn som även kan användas i terrängen. Den har fullt liggläge, svängbart låsbart framhjul, parkeringsbroms som justeras från handtaget. Det justerbara handtaget gör att man kan anpassa vagnen till sin egen höjd.

Barnvagn duo

Babyboxen

Babyboxen är en prenumeration där man varje månad får en LittleUnBox fylld med inspiration, överraskningar och kul produkter som följer barnets utveckling och ålder. Varje månad får man ett nytt spännande paket på posten.

Babyboxen present till nyfödd baby

Barnvagn duo + babyskydd

En barnvagn från Britax där det även ingår babyskydd kan också vara en suverän present att ge en nyfödd baby. Vagnen har fullt liggläge och har en extra rymlig varukorg. Vagnen är bara 57 cm bred, vilket gör att man kan ta sig fram nästan överallt.

Barnvagn duo + babyskydd

Spjälsäng

En spjälsäng att ställa bredvid föräldrarnas säng är en bra present att ge en nyfödd baby. De brukar sällan vilja ligga i egen säng, så en sådan här säng brukar vara den perfekta lösningen. Babyn kan ligga bredvid och får känna närheten till föräldrarna.

Skötbord i present till nyfödd baby

Ett skötbord är också en bra present att ge en nyfödd baby. Skötbordet har fickor för de allra viktigaste prylarna så att man har allt nära till hands när det är dags att byta på babyn.

Billig present till nyfödd baby

För den perfekta presenten till en nyfödd, kolla in våra handplockade idéer som inkluderar allt från mjuka gosedjur till personliga gåvor med namn och datum. Gör detta tillfälle minnesvärt.

Att ge bort en korg med lite smått och gott till den nyfödda babyn är väldigt vanligt. Men att köpa en färdig presentkorg kan bli VÄLDIGT dyrt. Du kan göra en egen personlig presentkorg till mycket billigare. Du kan använda de här idéerna och göra en billigare och mer personlig present till den nyfödda babyn.

Att göra en egen presentkorg till babyn är jättekul och brukar alltid bli väldigt uppskattat av den nyblivna mamman. Både hon som får sitt fjärde barn och förstagångsföderskan gillar att få dem. Att göra en egen presentkorg gör att du får en present som ser väldigt exklusiv ut utan att spendera jätte mycket pengar. Men presenten blir ändå en väldigt fin och personlig present till den nyfödda babyn.

Så här gör du en billig presentkorg

Om du inte redan har en tom korg hemma så kan du ofta hitta billiga sådana på Rusta eller ÖB. Det finns både med och utan handtag. Kanske kan du hitta en fin korg som de kan använda till inredningen i babyns rum sedan? Först behöver du några fina servetter som du täcker botten med och kanske låter hänga lite över kanten också beroende på vad som ser snyggast ut i din korg.

Du kan fylla korgen med saker de behöver till babyn t.ex: blöjor, babysalva, haklapp, snuttefilt, puder, babytvål, babyschampo, sparkdräkt, strumpor mm

Billigt kit för babyvård

Något som man kanske inte tänker på så ofta är att köpa nagelsax, snorsug, tandborste, hårborste och sådant till babyn. Det här kitet innehåller allt den den lilla kan behöva och du kommer bli förvånad över hur billigt det faktiskt är att köpa! Att köpa ett helt kit så här är faktiskt förvånansvärt billigt och är bra att stoppa i babykorgen.

Nappflaska i present till nyfödd baby

Nappflaskor är bra att ha hemma, även om de flesta väljer att amma till att börja med. Men det är smidigt att kunna servera babyn vatten eller välling längre fram.

Liten nappflaska

För att få korgen att se riktigt exklusiv ut krävs det mer dekorationer. Du kan t.ex. knyta ihop blöjorna i buntar med hjälp av rosetter eller spetsband. Kanske kan det också bli fint om du lägger i någon leksak till babyn i en matchande färg.

Babyhandduk och tvättlappar

En handduk är bra presenter att ge en nyfödd baby. En babyhandduk har ofta en luva på, vilket gör det lättare att bära babyn utan att tappa handduken. Tvättlappar brukar också komma väl till pass.

Dreglisar i present till nyfödd baby

Det är också praktiskt att få dreglisar i present till den nyfödda babyn. De kräks mycket och dreglar. Då är det smidigt att bara kunna byta ut en dreglis istället. Det är kul att ha många att välja mellan för att kunna matcha med babyns övriga kläder.

När du ska köpa blöjorna till korgen så håll ögonen öppna. Det finns ofta rabattkuponger du kan använda.

Små presenter till mamman också

Kanske vill du inte bara ge en present till den nyfödda babyn? Vill du lägga i mer saker i korgen? Varför inte lägga i några småsaker till mamman också? Bubbelbad, choklad eller liknande.

Små presenter till mamman också present till nyfödd baby

Den här presenten kan du lägga så mycket eller så lite pengar du vill på. Den erbjuder också väldigt många anpassningsmöjligheter. Även om du inte är så kreativ kan du göra den här presenten väldigt vacker genom att bara vika innehållet i presenten snyggt och med en vacker rosett på. En korg med saker som man behöver är en väldigt uppskattad present till en nyfödd baby!

Presenter som du kan sy själv till en nyfödd baby

Ge en välkommen present till den lilla stjärnan som just har anlänt. Våra tips för presenter till nyfödda inkluderar allt från praktiska babyartiklar till sentimentala gåvor som kommer att vara en del av deras första år.

Sy ett babynest själv

Kan du sy själv så är detta en väldigt bra present att ge bort. Ett riktigt fint babynest brukar vara väldigt dyrt att köpa i butiken, så det brukar verkligen bli uppskattat. För att det ska bli så billigt som möjligt så är mitt tips att du köper de billigaste kuddarna på ikea och använder som stoppning i babynestet. Sedan kan du lägga lite mer pengar på att hitta ett tyg som du tror att föräldrarna gillar. Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv

Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv

Sy egna babyleksaker

Det går så klart att sy och pyssla egna presenter till en nyfödd baby också. Här har du två presenter som min yngsta dotter sytt till en baby. Det är en hund och en skallra. När hon sydde dem var hon extra noga med säkerheten. I skallran ligger ett kinderägg med pärlor i för att det ska låta. Men för säkerhets skull tejpade hon ägget med några varv silvertejp. Alla delar är dessutom fastsydda med några extra sömmar så att de inte ska ramla isär i delar. När hon sydde presenterna var hon noga med att välja ett färgglatt tyg, eftersom en baby brukar gilla färgglada saker.

present till nyfödd bebis present till nyfödd baby

Roliga presenter till en nyfödd baby

Medlem i fotbollsklubben i present till nyfödd baby

Undvik att ge den lilla ett livstidsmedlemskap i AIK om fadern håller på Hammarby. Det kan nämligen göra honom lite småsur.

Pekbok för lite finare barn

Pekbok för extra fina barn Det här är en present som kommer väcka mycket munterhet. Det här är en pekbok som gör att babyn kommer direkt in i jetsetlivet. Boken innehåller viktiga ord som privatjet, diamant och champagne. En kul present att ge en nyfödd baby helt enkelt.

Pekbok för lite finare barn

Bitring rymdraket och ufo

En kul bitring formad som en ett ufo och en rymdraket är en bra present att ge till en nyfödd baby. Det är sköna att bita på vid tandsprickning och de är lätta att greppa tag i för små händer.

Bitring rymdraket och ufo

Praktiska presenter till en nyfödd baby

Det finns många praktiska presenter du kan hitta till den nyfödda babyn. Här hittar du några presenttips.

Babynest i present till nyfödd baby

Ett babynest är en bra present till en nyfödd baby. Det blir mysigt och ombonat när babyn ska sova. Det är dessutom väldigt praktiskt att ta med sig om man ska sova borta. Med ett babynest känns det ändå som man sover hemma och allt ser ut som vanligt och luktar som vanligt. Det blir lättare att somna så. Läs mer och beställ

Babymonitor med kamera

En lite mer jordnära present är babymonitorn. Det kanske verkar överflödigt, men med en babymonitor behöver man inte gå in i sovrummet för att kontrollera om barnet vaknat. För att få totalkontroll över barnkammaren. Förutom en snygg design så har den otroligt mycket finesser. Läs mer och beställ

Babymonitor utan kamera

Har man flera våningar i huset är den suverän. Då kan man gå ner och tvätta eller börja med middagen trots att babyn fortfarande sover. Den ger föräldrarna lite större frihet helt enkelt. Läs mer och beställ

Saker för babyns skötsel i present till nyfödd baby

Själv hade jag lite problem när jag kom hem från BB efter att jag hade fått mitt äldsta barn. Hur badar man sin baby? Det är svårt både i badkaret och handfatet. Det blev istället så att jag köpte en stor otymplig plastbalja som jag placerade på köksbordet och hällde vatten i med hinkar. Han var hal som en ål, men så småningom fick vi till taktiken. Idag finns det bättre lösningar som gör att en baby inte behöver glida omkring, inget vatten som behöver bäras i hinkar över rummet och man behöver inte ha en stor och skrymmande balja. Här är några smidiga badbaljor jag har hittat. Den första ser väldigt bra ut eftersom den är vikbar så kommer den ta mycket mindre plats. Det kan kännas tryggt att köpa till ett extra stöd för babyn också om man är lite ovan. De blir väldigt hala när de är våta och intvålade.

Manikryset till babyn

Babykit med hårborste, tandborstar, napp, bitring och nagelsax. Vill du ge bort någon form av start set i present till en nyfödd baby så kommer det inte bli billigare än så här. Ett lite mindre manikyrset att ge babyn. Det innehåller det allra nödvändigaste till en nyfödd, så som nagelsax, nagelfil och nagelklippare. En nyfödd baby har så små naglar att det inte fungerar med nagelsax för en vuxen. Läs mer och beställ

Manikryset till babyn present till nyfödd baby

Badbalja i present till nyfödd baby

En badbalja är en bra present till babyn. Det är ett bekvämt sätt att bada både babyn och mindre barn. Läs mer och beställ

Badbalja

Vikbar badbalja

Badbalja som är vikbar, halkfri bas och propp. Är man trångbodd är en vikbar badbalja ett smart alternativ att ge en nyfödd baby. Läs mer och beställ

Vikbar badbalja present till nyfödd baby

Badstöd

Stöd som gör det lättare att bada en nyfödd baby. Man stoppar stödet i babyns badbalja och så blir det som en stol där babyn ligger. En smart grej att ge en nyfödd baby i present. Läs mer och beställ

Badstöd

Skötväska är en bra present till en nyfödd baby

Att få en skötväska i present brukar bli mycket uppskattat. Men försök hitta något som är föräldrarnas stil. Det funkar inte med en blommig skötväska till några som föredrar svart liksom.

Vanlig skötväska som är en ryggsäck

Den här skötväskan är ganska neutral i färgerna men lite roligare om jag får säga det själv. Den har många fack vilket är bra eftersom man slipper leta efter sakerna. Den rymmer dessutom en dator och det ingår ett underlägg som man lägger babyn på när det är dags att byta blöja. Läs mer och beställ

När babyn blir sjuk

Snorsug i present till nyfödd baby

När en baby blir förkyld är det svårt att andas. Elektrisk snorsug hjälper barnet att andas bättre när hon eller han är förkyld. Med en snorsug eller nässug går det lätt och smärtfritt att göra näsan ren. Det är dessutom inte bara bebisar som inte kan snyta näsan. Min yngsta dotter snyter sig bara om farmor säger till henne, annars vägrar hon. Om näsan absolut måste rengöras så använder hon hellre sin snorsug. Så snorsugen kan vara en bra present som barnet vill använda under många år. Läs mer och beställ

Febertermometer

Att ta febern är inte alltid så kul. Med den här termometern kan man mäta temperaturen i pannan på en sekund utan att ens behöva vidröra barnet. Det går att sätta termometern i tyst läge för att inte väcka den sovande babyn. Termometer passar både barn och vuxna. Den ger en snabb och exakt mätning. Den varnar vid feber. Läs mer och beställ

När babyn ska sova

Spjälskydd i present till nyfödd baby

Ett mjukt spjälskydd gör sängen mer ombonad för babyn. Dessa finns i olika fina färger och är väldigt populära just nu. Bra presenter att ge en nyfödd baby! Läs mer och beställ

Spjälskydd

Babyfilt

En Babyfilt är nästan ett måste. Den första filten brukar bli väldigt älskad och släpad runt under många år. Utan den älskade filten kommer det vara svårt att somna på kvällen. Läs mer och beställ

Baby Swaddle Wrap

Baby swaddle wrap är ett speciellt sätt att linda babyn. Det brukar göra att babyn lugnar sig snabbt. De här filtarna är gjorda speciellt för ändamålet. En vanlig filt blir för varm och riskerar att åka upp över babyns ansikte, men de här är säkrare. Läs mer och beställ

Musikmobil i present till nyfödd baby

Musikmobil att hänga över sängen eller skötbordet. Musiken är lugnande på kvällen när babyn ska somna. På skötbordet gör den också stor nytta eftersom babyn kan koncentrera sig på mobilen istället för att sprattla och att hjälpa till med blöjbytet. Läs mer och beställ

Musikmobil i present till nyfödd baby

White noise

Perfekt hjälp för att få spädbarn en bra sömn. Den här maskinen producerar vitt brus (white noise). Det ger jämna opåträngande ljud som skärmar av ljudet från tv:n, grannarnas musik osv. Den ger ifrån sig ett naturligt ljud av strömmande luft och döljer andra störande ljud. Detta gör det lättare för babyn att somna och fortsätta sova ostört. Läs mer och beställ

White noise present till nyfödd baby

Barnsäkerhet i present till nyfödd baby

Barnspärrar och sånt

Barnsäkerhetskit är en bra present om du vill ge familjen något de VERKLIGEN MÅSTE HA. Det här barnsäkerhetskitet kommer de vara verkligt tacksamma för om några månader när deras lilla vilde far omkring. Läs mer och beställ

Barnspärrar och sånt

Solskydd i present till nyfödd baby

Om barnet ska vara ute när det är sommar är det bra att skydda det mot solen förstås. Men att hänga en filt över vagnen kommer göra det otroligt varmt för babyn. Det är bättre att köpa ett paraply med solskyddsfaktor. De här fina paraplyerna från Astrid Lovén har solskyddsfaktor 50. För att kunna sättas fast på vagnen behöver du ett paraplyfäste. Paraplyerna kan förstås användas som helt vanliga paraplyer när det regnar också. Läs mer och beställ

Solskydd present till nyfödd baby

Paraplyfäste

För att kunna fästa ett vanligtt paraply vid barnvagnen krävs ett fäste som man skruvar fast paraplyet i. Läs mer och beställ

Paraplyfäste

Bilbarnstol i present till den nyfödda babyn

De är viktigt att ha ett bra skydd när man ska ut och åka. Den här stolen passar nyfödda och bebisar mellan 0-12 månader. Det som är så bra med just den här stolen är att den kan fällas till nästan liggande läge, vilket gör det mindre jobbigt för babyn att sitta länge i bilen. Läs mer och beställ

Bilbarnstol i present till den nyfödda babyn present till nyfödd baby

Spegel till bilen

Den säkraste platsen för barnet att färdas på i bilen är i baksätet. Men det gör ju samtidigt att föräldrarna inte ser barnet. Med en spegel ser du och babyn varandra under bilfärden. Läs mer och beställ

Spegel till bilen

Bära en baby

Bärsele Baby Björn

Bärsele är en jättebra present. Just den här bärselen är väldigt billig också. Många bebisar går inte med på att sitta i babysitter eller att få ligga på en filt på golvet. De vill vara med föräldrarna där allt händer. En bärsele är en bra present till en nyfödd baby. Läs mer och beställ

Bärsele Baby Björn present till nyfödd baby

Tula bärsele

Om du har möjlighet ska du satsa på att köpa en bärsele som är ergonomisk. Den bör vara av ett mjukt material och stödja babyns ryck och nacke. Benen ska vara i grodställning. Att vända babyn ifrån sig gör att hela vikten hamnar på könsorganen och det är speciellt dåligt för pojkar. Ryggen och nacken får heller inte så bra stöd då. Något dyrare men ergonomiska bärselar är t.ex. dessa från Tula. Läs mer och beställ

Tula bärsele

Bärsjal i present till nyfödd baby

Många mammor föredrar att använd en bärsjal till den nyfödda babyn. Här sitter bebisen mer ergonomiskt och får värme av mamman, precis som när den låg i magen. Köp den hos Amazon. Läs mer och beställ

Bärsjal present till nyfödd baby

Lek för en nyfödd baby

Babygym i present till nyfödd baby

I ett babygym kanske barnet kan underhålla sig själv en stund. Babygymmet har glada färger, roliga ljud och olika musiklägen. Leksakerna kan flyttas och bytas ut. Allt för att föräldrarna ska kunna lägga ner barnet en liten stund. Du hittar den hos Amazon. Läs mer och beställ

Babygym present till nyfödd baby

Babyns mat

Babyns servis

Egen servis är en rolig present att ge till den nyfödda babyn. Servisen är av tålig melamin och innehåller en grötskål, mattallrik och pipmugg. Barn brukar älska att ha en egen mattallrik vid bordet. Läs mer och beställ

Babyns servis

Bestickset i present till nyfödd baby

En uppskattad present att ge en nyfödd baby är ett bestickset. Bestickset med små figurer på är sådant barn brukar gilla. Doppresenter har massor av olika från kända barnböcker att välja mellan. Läs mer och beställ

Bestickset till barn present till nyfödd baby

Göra egen puré

För föräldrarna som vill ge barnet hälsosammare mat finns det matberedare för att göra babymat och puréer. Det är ju egentligen inte så svårt att koka en extra potatis och mixa den till babyn. Det är ju skönt att veta precis vad barnet får i sig. Tänk bara på att man inte ska ge saltad mat till bäbisars. Läs mer och beställ

Göra egen puré present till nyfödd baby

Amningspump i present till nyfödd baby

När amningen strular är en amningspump ett perfekt hjälpmedel. Att pumpa ur mjölk kan vara en bra lösning om mamman äntligen ska få sova en natt ostört eller om hon skulle få mjölkstockning. Läs mer och beställ

Amningspump

Nappflaska för att förebygga kolik

De här nappflaskorna hjälper till att förhindra kolik. Läs mer och beställ

Nappflaska för att förebygga kolik present till nyfödd baby

Babysitter i present till nyfödd baby

Den här babysittern har inbyggda vibrationer som är bra vid kolik. Babysitter är bra både för lek och vila. Den har lugnande gungrörelser och lite olika valmöjligheter. Den har en elektronisk leksak som kan spela olika låtar för både lek och för att lugna babyn.

Babysitter 3 i 1

Tiny Love 3 i 1 – Den här smarta babysittern är en riktig lyxmodell. Den har tre olika lägen och kan lätt förändras från liggande som i en vagga till halvsittande och helt sittande som en vanlig babysitter. Köp den på Amazon. Läs mer och beställ

Babysitter 3 i 1 present till nyfödd baby

Enklare babysitter

En helt vanlig babysitter från Baby Björn är vad många önskar sig. Det är inte alla som uppskattar att det sitter massa leksaker på babysittern. Läs mer och beställ

De första leksakerna till en nyfödd baby

Tygbok

Mjuka böcker brukar bli en omtyckt leksak. Böcker har ju en förmåga att gå sönder, men en tygbok tål att rivas i och smakas på. Den har fina bilder som babyn gillar att titta på. Läs mer och beställ

Skallra i present till nyfödd baby

Skallror i olika former brukar vara intressant. Gärna i glada färger och där det finns mycket att plocka med. Det är också bra om de är en mjuk skallra så att babyn inte slår sig själv med den. Läs mer och beställ

Boll med spegel

Bebisar gillar att pilla på små flärpar och den här bollen har massor av dem och dessutom en spegel. En fin och färgglad present att ge en nyfödd baby. Läs mer och beställ

Boll med spegel

Personliga presenter till nyfödd baby

Välkommen till världen nalle

En fin nalle med texten min första björn är en bra present att ge en nyfödd baby. Läs mer och beställ

Välkommen till världen nalle present till nyfödd baby

Kanin med brodyr

Gosig kanin med brodyr. Varför inte välja barnets namn och födelsedatum som brodyr? Läs mer och beställ

Kanin med brodyr

Snuttefilt nalle

Läs mer och beställ

Enhörning med snuttefilt present till nyfödd baby

Fot och handavtryck

Eller kanske ett gipsavgjutningsset för babyns fötter och händer. När barnen blir äldre kommer de vara intresserade av att se hur mycket de har växt sedan de var nyfödda. Läs mer och beställ

Fot och handavtryck

Babybok i present till nyfödd baby

En fyll i bok där man fyller i barnets viktiga framsteg, tillväxt, tappade tänder och roliga minnen är en bra present att ge en nyfödd baby. Barn brukar älska att höra om sig själva när de blir äldre. Läs mer och beställ

Babybok present till nyfödd baby

Pedagogiska leksaker för baby

Kulram

En kulram är en pedagogisk leksak som babyn kan ha glädje av många år. När barnet är mindre brukar de tycka om att sitta och plocka med kulramen. När barnet blir äldre kommer det att kunna använda kulramen för att kunna räkna. Läs mer och beställ

Kulram

Dragleksaker i present till nyfödd baby

Något som små barn brukar älska är att få djur att dra i snöre efter sig. Kanske en nyckelpiga i trä blir en uppskattad present till den nyfödda babyn. Läs mer och beställ

Dragleksaker present till nyfödd baby

Plocklåda

En leksak som barnet kommer att leka mycket med under sitt första år är en plocklåda. Det är kul att se barnets utveckling från att lyfta på locket och plocka i och ur klossar till att identifiera de olika formerna och vilket hål de passar i. Läs mer och beställ

Plocklåda

Retro sparkbil

En fin present att ge en nyfödd baby är en retro sparkbil. Den kommer bli väldigt kul att åka på om ett år och den är väldigt snygg inredning i babyns rum.

Fler saker att ge i present till nyfödd

Stickad babyoverall i present till nyfödd baby

Babykläder är en bra present till en nyfödd. En stickad overall kan vara användbar när det är lite kyligt ute. Det är bra babykläder till en nyfödd bebis. Läs mer och beställ

babykläder nyfödd present till nyfödd baby

Grooming kit för nyfödd bebis

En bra present till en nyfödd baby är en väska med nagelsaxar, kam, hårborste, badtermometer osv. Det är massor med småsaker som är ganska dyra om man köper dem separat, men i ett paket så här blir det billigare. Det är en fin och användbar present till en nyfödd. Läs mer och beställ

Grooming kit för nyfödd bebis

Leksaker till nyfödd bebis

En bra bebispresent är strumpor och skallror med roliga figurer och glada färger. Det här är bra kompisar som man kan ligga och prata med en stund. Läs mer och beställ

Leksaker till nyfödd bebis

Mobil i present till nyfödd baby

Vissa bebisar kan ha svårt att komma tillro, så bra en bra bebispresent är en mobil att hänga över sängen. Den brukar lugna och det går lättare att somna. Läs mer och beställ

Mobil present till nyfödd baby

Babykläder nyfödd

En fin bebis present är det här paketet med två sparkdräkter. Läs mer och beställ

Babykläder nyfödd

Babykläder nyfödd

Kanske en present box till en nyfödd med lite blandade kläder, leksaker, blöljor och annat kan vara en bra present. Du hittar den hos Amazon. Läs mer och beställ

Babykläder nyfödd present till nyfödd baby

Filtar för nyfödd baby

En bra bebispresent är också ett paket med två filtar. Det är sånt som är bra att ha och som man måste tvätta ofta. Läs mer och beställ

Filtar för nyfödd baby

Blöjväska i present till nyfödd

När man har en bebis så är det mycket kläder, blöjor, tvättlappar, leksaker osv som sprids över hemmet. En bra bebispresent är en förvaringsväska där man kan samla lite av alla prylar. Läs mer och beställ

Blöjväska i present till nyfödd present till nyfödd baby

Hängande leksaker

Till en nyfödd bebis är det också bra med leksaker som hänger. De kan västas över skötbordet, vagnen eller sängen. Det är söta leksaker som bebisar brukar tycka om. Läs mer och beställ

Hängande leksaker

Bollar för spädbarn

Leksaker för en baby ska gärna vara mjuka och greppbara. Det här en bra bebispresent till en nyfödd bebis. Läs mer och beställ

Bollar för spädbarn present till nyfödd baby

Babyleksaker i present till nyfödd baby

En fin babyleksak med ringar som sitter på en girraff av tyg. En fin present att ge en nyfödd bebis. Läs mer och beställ

Babyleksaker present till nyfödd baby

Babybadhandduk i present till nyfödd baby

Babybadhandukar är en bra babypresent och det gör inget om man råkar få dem från flera håll. Det kan vara bra att ha flera stycken babyhanddukar. Läs mer och beställ

Babybadhandduk

Babyhaklappar

Bebisar dreglar och en nyfödd bebis kräks upp mjölk ibland. Dreglsiar är en bra babypresent. Läs mer och beställ

Babyhaklappar  present till nyfödd baby

Människors hjärna behöver stimuleras oavsett ålder. För bebisar är det särskilt viktigt eftersom det är grunden till fortsatt lärande. Babyns hjärna inte är färdigutvecklade och behöver därför inte särskilt mycket för bli stimulerade. Pedagogiska leksaker stimulerar barnets utveckling samtidigt som de underhåller barnet. För barn finns det nämligen inte några gränser mellan att lära och att ha roligt. Beroende på babyns ålder finns det olika leksaker som rekommenderas.

Den digitala utvecklingen har på många sätt hämmat äldre barns utveckling. Det går att se tydliga samband mellan ett ökat Internetanvändande samt allt sämre läsförståelse bland unga. Att ha tråkigt främjar kreativiteten men dessvärre behöver barn av idag aldrig vara uttråkade. Den spontana leken har försvunnit och så även barns kreativitet. Därför är det av yttersta vikt att redan i babyålder främja barnets kreativitet.

Bebisars hjärnor behöver som tidigare nämnt inte mycket för att stimuleras. Därför behöver du inte nödvändigtvis köpa pedagogiska leksaker utan du kan skapa dina egna leksaker om du har kreativiteten i behåll. Att köpa färdiga leksaker är dock ett bekvämt alternativ för den stressade småbarnsföräldern. Fördelen med att köpa färdiga leksaker är att du enklare kan vilka leksaker som rekommenderas för särskilda åldrar.

Utbudet av pedagogiska leksaker är mycket stort. Till en baby passar kulramar, pussel och sifferpussel, leksaker där barnet ska sortera geometriska figurer och byggklossar av allehanda slag alldeles utomordentligt. Kom dock ihåg att ta det steg för steg och inte göra det för avancerat från början. Utsätt barnet för enklare problem och låt han eller hon lösa dem själv. I takt med att babyn växer bli leksakerna alltmer avancerade.

Babykläder i mängder online

Stora klädkedjor som HM, KappAhl, Lindex och Ellos har stora utbud av babykläder. Det finns naturligtvis också varumärken som endast tillverkar babykläder, som exempelvis Mini Rodini och Villervalla. De erbjuder babykläder i ungefär samma prisklasser. Om du är miljömedveten är Mini Rodini och Villervalla att föredra eftersom de arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Att bry sig om miljön är också ett sätt att bry sig om sitt barn.

Nyblivna föräldrar har olika möjligheter på grund av ekonomiska förutsättningar. Det kan också handla om värderingar. Det finns i alla fall många alternativ att välja mellan. Att köpa kläder till sitt nyfödda barn kan vara en betungande utgift eftersom kostnaderna ökat på olika håll när familjen utökats. Då kan det vara ett bra alternativ att köpa begagnade kläder, om inte för den egna ekonomins skull, så för miljön. Andra tycker att köpa nya babykläder är en självklarhet till sitt nyfödda barn. Oavsett vilket alternativ man väljer är Internet lösningen.

Internet ger oss stora möjligheter när det gäller att handla kläder till den nyfödda babyn. Utbudet sträcker sig långt bortom fantasins gränser. Den som behöver köpa babykläder behöver inte leta länge på nätet. Det finns en uppsjö av nya kläder, begagnade kläder, dyra kläder, billiga kläder, hemmagjorda kläder och allt där emellan. Du kommer garanterat att hitta det du söker. Nyblivna mammor och pappor diskuterar gärna fördelar kontra nackdelar med att köpa nya respektive använda kläder. En del menar att nya kläder innehåller massor av kemikalier, vilka tvättats bort i använda kläder.

Det är vanligt förekommande med bytesdagar bland föräldrar. Förut anordnades klädbytardagar där man träffades och bytte kläder och annat med varandra. Bytar-dagarna har försvunnit och ersatts av Facebook-grupper. Det är ett mycket effektivt sätt för att byta kläder med varandra. Således har man nytta av varandra. Det är också mycket populärt att köpa kläder på Tradera. Utbudet är mycket stort och priserna är mycket fördelaktiga.

Om det är någon i din omgivning som precis har fått barn brukar det också bli mycket uppskattat om du ger dem en låda med gamla babykläder som du ändå bara har liggandes i förrådet. Då kommer de till nytta igen och den nya lilla familjen behöver inte lägga så stora summor just på babykläder, det är ju så mycket annat som behöver köpas precis när första barnet har fötts ändå.

En nyfödd baby behöver egentligen inte så avancerade leksaker. Det räcker med mobiler och babygym faktiskt. Liknande leksaker stimulerar deras hjärna tillräckligt. Men föräldrarna brukar uppskatta när deras lilla knodd får fina leksaker.

Relaterade frågor

Vad är en bra present till en nybliven pappa? En bra present till en nybliven pappa är ett smycke med barnets namn ingraverat, en flaska champagne, en bärsjal, handkräm och en prenumeration på tidningen Vi föräldrar. Fler tips på en bra present till en nybliven pappa finns här.

Vad ger man i present på en babyshower? Bra presenter på en babyshower är kläder, nappflaskor, nappar, bärsele, filtar, leksaker till babyn och annat som babyn kan komma att behöva. Försök hålla det könsneutralt om de inte vet ifall det blir en pojke eller flicka! Fler tips på presenter till en babyshower hittar du här.

Vad är en bra doppresent? Bra doppresent är fotoalbum, tavlor för att göra hand eller fotavtryck, sparbössa, aktier eller någon extra fin leksak. Fler tips på bra doppresenter hittar du här.

Vad är bra doppresent till en flicka? En fin speldosa, ett halsband, en fin bil, mattallrik, gunghäst eller ett gosedjur. Fler bra doppresenter till en flicka hittar du här.

Vad är en bra doppresent till en pojke? En bra doppresent till en pojke är en tavla, en minnesask, bitring, bestick, en groda eller robot. Fler tips på bra doppresenter till en pojke hittar du här.

Vad är en bra present till baby 4 månader? Bra presenter till en 4 månaders baby är små gosedjur, en speldosa, en bebisspegel, en matstol eller en kul nappflaska. Fler presenter till en 4 månaders bebis hittar du här.

Vad är en bra push-present? Bra pushpresenter är smycken, en kaffemaskin, ett lyxigt påslakan, en relaxfåtölj eller en polaroidkamera. Fler push present tips finns samlat här.

Tips på fortsatt läsning


Presenter till nyfödda: Idéer för att fira den lilla
Rulla till toppen