Presenter till nyfödd bebis

När det har kommit en ny liten bebis till världen brukar vänner och familj vilja ge presenter och gratulera till nytillskottet.

Men vad är egentligen en bra present till en nyfödd bebis? Några riktigt bra tips här: Presentkorg, babymonitor, baby nest, en personlig nalle eller ett solskyddsparaply.

Vad är en bra present till en nyfödd bebis
Vad är en bra present till en nyfödd bebis?

Billig present till nyfödd bebis

Att ge bort en korg med lite smått och gott till den nyfödda babyn är väldigt vanligt. Men att köpa en färdig presentkorg kan bli VÄLDIGT dyrt. Du kan göra en egen personlig presentkorg till mycket billigare. Du kan använda de här idéerna och göra en billigare och mer personlig present till den nyfödda babyn.

Att göra en egen presentkorg till babyn är jättekul och brukar alltid bli väldigt uppskattat av den nyblivna mamman. Både hon som får sitt fjärde barn och förstagångsföderskan gillar att få dem. Att göra en egen presentkorg gör att du får en present som ser väldigt exklusiv ut utan att spendera jätte mycket pengar. Men presenten blir ändå en väldigt fin och personlig present till den nyfödda bebisen.

Vad är en bra present till en nyfödd bebis? När jag själv fick mitt första barnbarn nyligen slog jag på stort med både kläder till bebisen, champagne till henne och sambon och ett par örhängen till min dotter. Ja, det kanske var en smula överdrivet…men man vill ju fira så speciella tillfällen.

Medlem i fotbollsklubben

Undvik att ge den lilla ett livstidsmedlemskap i AIK om fadern håller på Hammarby. Det kan nämligen göra honom lite småsur.

Så här gör du en billig presentkorg

Om du inte redan har en tom korg hemma så kan du ofta hitta billiga sådana på Rusta eller ÖB. Det finns både med och utan handtag. Kanske kan du hitta en fin korg som de kan använda till inredningen i babyns rum sedan?

Först behöver du några fina servetter som du täcker botten med och kanske låter hänga lite över kanten också beroende på vad som ser snyggast ut i din korg.

Beställ korgen här

Lila nappflaska

Beställ här

Grön nappflaska

Beställ här

Gulliga nappar

Beställ här

Du kan fylla korgen med saker de behöver till babyn t.ex: blöjor, babysalva, tvättlappar, babyhandduk, nappflaska, haklapp, snuttefilt, puder, nappar, babytvål, babyschampo, sparkdräkt, strumpor mm

För att få korgen att se riktigt exklusiv ut krävs det mer dekorationer. Du kan t.ex. knyta ihop blöjorna i buntar med hjälp av rosetter eller spetsband. Kanske kan det också bli fint om du lägger i någon leksak till bebisen i en matchande färg.

När du ska köpa blöjorna till korgen så håll ögonen öppna. Det finns ofta rabattkuponger du kan använda.

Kanske vill du inte bara ge en present till den nyfödda bebisen? Vill du lägga i mer saker i korgen? Varför inte lägga i några småsaker till mamman också? Bubbelbad, choklad eller liknande.

Den här presenten kan du lägga så mycket eller så lite pengar du vill på. Den erbjuder också väldigt många anpassningsmöjligheter.

Även om du inte är så kreativ kan du göra den här presenten väldigt vacker genom att bara vika innehållet i presenten snyggt och med en vacker rosett på. En korg med saker som man behöver är en väldigt uppskattad present till en nyfödd bebis!

Babynest

Ett babynest är en bra present till en nyfödd bebis. Det blir mysigt och ombonat när babyn ska sova. Det är dessutom väldigt praktiskt att ta med sig om man ska sova borta. Med ett babynest känns det ändå som man sover hemma och allt ser ut som vanligt och luktar som vanligt. Det blir lättare att somna så.

Läs mer och beställ

Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv
Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv

Sy ett babynest själv

Kan du sy själv så är detta en väldigt bra present att ge bort. Ett riktigt fint babynest brukar vara väldigt dyrt att köpa i butiken, så det brukar verkligen bli uppskattat. För att det ska bli så billigt som möjligt så är mitt tips att du köper de billigaste kuddarna på ikea och använder som stoppning i babynestet. Sedan kan du lägga lite mer pengar på att hitta ett tyg som du tror att föräldrarna gillar.

Roliga presenter till en nyfödd baby

Pekbok för extra fina barn Det här är en present som kommer väcka mycket munterhet. Det här är en pekbok som gör att bebisen kommer direkt in i jetsetlivet. Boken innehåller viktiga ord som privatjet, diamant och champagne. En kul present att ge en nyfödd baby helt enkelt.

Praktiska presenter till nyfödd baby

Det finns många praktiska presenter du kan hitta till den nyfödda babyn. Här hittar du några presenttips.

Babymonitor

En lite mer jordnära present är babymonitorn. Det kanske verkar överflödigt, men med en babymonitor behöver man inte gå in i sovrummet för att kontrollera om barnet vaknat.

För att få totalkontroll över barnkammaren finns det även en iBaby att köpa. Förutom en snygg design så har iBaby otroligt mycket finesser. Med den går det att hålla koll på barnet i full HD genom  mobiltelefonen.
För att få totalkontroll över barnkammaren finns det även en iBaby att köpa. Förutom en snygg design så har iBaby otroligt mycket finesser. Med den går det att hålla koll på barnet i full HD genom mobiltelefonen.
Har man flera våningar i huset är den suverän. Då kan man gå ner och tvätta eller börja med middagen trots att bebisen fortfarande sover. Den ger föräldrarna lite större  frihet helt enkelt.
Har man flera våningar i huset är den suverän. Då kan man gå ner och tvätta eller börja med middagen trots att bebisen fortfarande sover. Den ger föräldrarna lite större frihet helt enkelt.

Babyns skötsel

Hygien

Babykit med hårborste, tandborstar, napp, bitring och nagelsax. Vill du ge bort någon form av start set i present till en nyfödd bebis så kommer det inte bli billigare än så här.

Ett set med borste tandborstar och annat som kan behövas.
Manikryset till babyn
Stöd som gör det lättare att bada en nyfödd bebis
Babybalja är en bra present till babyn.
Babybalja är en bra present till babyn.
Badbalja som har ett stöd inbyggt. Stödet kan tas bort när babyn blir lite större så att hon eller han kan sitta upp i baljan.
Badbalja för baby med - vikbar, halkfri bas och propp
Badbalja för baby med – vikbar, halkfri bas och propp

Själv hade jag lite problem när jag kom hem från BB efter att jag hade fått mitt äldsta barn. Hur badar man sin baby? Det är svårt både i badkaret och handfatet. Det blev istället så att jag köpte en stor otymplig plastbalja som jag placerade på köksbordet och hällde vatten i med hinkar. Han var hal som en ål, men så småningom fick vi till taktiken. Idag finns det bättre lösningar som gör att bebisar inte behöver glida omkring, inget vatten som behöver bäras i hinkar över rummet och man behöver inte ha en stor och skrymmande balja. Här är några smidiga badbaljor jag har hittat. Den första ser väldigt bra ut eftersom den är vikbar så kommer den ta mycket mindre plats. Det kan kännas tryggt att köpa till ett extra stöd för babyn också om man är lite ovan. De blir väldigt hala när de är våta och intvålade.

Skötväska är en bra present till en nyfödd bebis

Att få en skötväska i present brukar bli mycket uppskattat. Men försök hitta något som är föräldrarnas stil. Det funkar inte med en blommig skötväska till några som föredrar svart liksom. Den här grå skötväskan är ganska neutral i färgerna men lite roligare om jag får säga det själv. Den har många fack vilket är bra eftersom man slipper leta efter sakerna. Den rymmer dessutom en dator och det ingår ett underlägg som man lägger babyn på när det är dags att byta blöja.

När babyn blir sjuk

Snorsug

När en baby blir förkyld är det svårt att andas. Med en snorsug eller nässug går det lätt och smärtfritt att göra näsan ren. Det är dessutom inte bara bebisar som inte kan snyta näsan. Min yngsta dotter snyter sig bara om farmor säger till henne, annars vägrar hon. Om näsan absolut måste rengöras så använder hon hellre sin snorsug.

Elektrisk snorsug hjälper barnet att andas bättre när hon eller han är förkyld.
Elektrisk snorsug hjälper barnet att andas bättre när hon eller han är förkyld.

Febertermometer

Att ta febern är inte alltid så kul. Med den här termometern kan man mäta temperaturen i pannan på en sekund utan att ens behöva vidröra barnet. Det går att sätta termometern i tyst läge för att inte väcka den sovande babyn. Termometer passar både barn och vuxna. Den ger en snabb och exakt mätning. Den varnar vid feber.

När bebisen ska sova

Babyfilt

En Babyfilt är nästan ett måste. Den första filten brukar bli väldigt älskad och släpad runt under många år. Utan den älskade filten kommer det vara svårt att somna på kvällen.

Baby Swaddle Wrap

Baby swaddle wrap är ett speciellt sätt att linda babyn. Det brukar göra att babyn lugnar sig snabbt. De här filtarna är gjorda speciellt för ändamålet och med i paketet för man också med en instruktion för hur man gör. En vanlig filt blir för varm och riskerar att åka upp över babyns ansikte, men de här är säkrare.

Musikmobil

Musikmobil att hänga över sängen eller skötbordet. Musiken är lugnande på kvällen när babyn ska somna. På skötbordet gör den också stor nytta eftersom babyn kan koncentrera sig på mobilen istället för att sprattla och att hjälpa till med blöjbytet.

White noise

Perfekt hjälp för att få spädbarn en bra sömn. Den här maskinen producerar vitt brus (white noise). Det ger jämna opåträngande ljud som skärmar av ljudet från tv:n, grannarnas musik osv. Den ger ifrån sig ett naturligt ljud av strömmande luft och döljer andra störande ljud. Detta gör det lättare för bebisen att somna och fortsätta sova ostört.

Barnsäkerhet

Barnspärrar och sånt

Barnsäkerhetsket är en bra present om du vill ge familjen något de VERKLIGEN MÅSTE HA. Det här barnsäkerhetskitet kommer de vara verkligt tacksamma för om några månader när deras lilla vilde far omkring

Solskydd

Om barnet ska vara ute när det är sommar är det bra att skydda det mot solen förstås. Men att hänga en filt över vagnen kommer göra det otroligt varmt för babyn. Det är bättre att köpa ett paraply med solskyddsfaktor. De här fina paraplyerna från Astrid Lovén har solskyddsfaktor 50. För att kunna sättas fast på vagnen behöver du ett paraplyfäste. Paraplyerna kan förstås användas som helt vanliga paraplyer när det regnar också.

Bilbarnstol

De är viktigt att ha ett bra skydd när man ska ut och åka. Den här stolen passar nyfödda och bebisar mellan 0-12 månader. Det som är så bra med just den här stolen är att den kan fällas till nästan liggande läge, vilket gör det mindre jobbigt för bebisen att sitta länge i bilen.

Spegel till bilen

Den säkraste platsen för barnet att färdas på i bilen är i baksätet. Men det gör ju samtidigt att föräldrarna inte ser barnet. Med en spegel ser du och babyn varandra under bilfärden.

Bärsele

Bärsele är en jättebra present. Många bebisar går inte med på att sitta i babysitter eller att få ligga på en filt på golvet. De vill vara med föräldrarna där allt händer. En bärsele är en bra present till en nyfödd bebis. Just den här bärselen är väldigt billig också.

Om du har möjlighet ska du satsa på att köpa en bärsele som är ergonomisk. Den bör vara av ett mjukt material och stödja babyns ryck och nacke. Benen ska vara i grodställning. Att vända babyn ifrån sig gör att hela vikten hamnar på könsorganen och det är speciellt dåligt för pojkar. Ryggen och nacken får heller inte så bra stöd då. Något dyrare men ergonomiska bärselar är t.ex. dessa från Tula.

I ett babygym kanske barnet kan underhålla sig själv en stund. Babygymmet har glada färger, roliga ljud och olika musiklägen. Leksakerna kan flyttas och bytas ut. Allt för att föräldrarna ska kunna lägga ner barnet en liten stund.

Babyns mat

Babyns servis

Egen servis är en rolig present att ge till den nyfödda bebisen. Servisen är av tålig plast och innehåller en grötskål, mattallrik pipmugg och bestick. Barn brukar älska att ha en egen mattallrik vid bordet.

Göra enen puré

För föräldrarna som vill ge barnet hälsosammare mat finns det matberedare för att göra babymat och puréer. Det är ju egentligen inte så svårt att koka en extra potatis och mixa den till babyn. Det är ju skönt att veta precis vad barnet får i sig. Tänk bara på att man inte ska ge saltad mat till bebisar.

Amningspump

När amningen strular är en amningspump ett perfekt hjälpmedel. Att pumpa ur mjölk kan vara en bra lösning om mamman äntligen ska få sova en natt ostört eller om hon skulle få mjölkstockning. De här nappflaskorna hjälper dessutom till att förhindra kolik.

En amningspump är en bra present att ge en nyfödd bebis

Babysitter

Babysitter är bra både för lek och vila. Tiny Love har lugnande gungrörelser och lite olika valmöjligheter. Den har en elektronisk leksak som kan spela 9 olika låtar för både lek och för att lugna babyn. Även den här babysittern har vibrationer för att lugna bebisen och motverka kolik.

Den här babysittern har inbyggda vibrationer som är bra vid kolik.
Den här babysittern har inbyggda vibrationer som är bra vid kolik.
 Tiny Love 3 i 1 - Den här smarta babysittern är en riktig lyxmodell. Den har tre olika lägen och kan lätt förändras från liggande som i en vagga till halvsittande och helt sittande som en vanlig babysitter.
Tiny Love 3 i 1 – Den här smarta babysittern är en riktig lyxmodell. Den har tre olika lägen och kan lätt förändras från liggande som i en vagga till halvsittande och helt sittande som en vanlig babysitter.
En helt vanlig babysitter från Baby Björn är vad många önskar sig. Det är inte alla som uppskattar att det sitter massa leksaker på babysittern.
En helt vanlig babysitter från Baby Björn är vad många önskar sig. Det är inte alla som uppskattar att det sitter massa leksaker på babysittern.

De första leksakerna till en nyfödd bebis

Tygbok

Mjuka böcker brukar bli en omtyckt leksak.

Skallra

Skallror i olika former brukar vara intressant. Gärna i glada färger och där det finns mycket att plocka med. Det är också bra om de är en mjuk skallra så att bebisen inte slår sig själv med den.

Personliga men billiga presenter till nyfödd bebis

Kanske är du mer sugen på att ge bort en riktigt personlig och billig present till den nyfödda bebisen? Då tycker jag att du ska lägga pengarna på ett gosedjur med broderat namn och datum på t.ex. Kanin,
Elefant eller en Enhörning snuttefilt.

Eller kanske ett gipsavgjutningsset för babyns fötter och händer. När barnen blir äldre kommer de vara intresserade av att se hur mycket de har växt sedan de var nyfödda.

Tavelram med plats för fotavtryck, handavtryck och ett foto.
Tavelram med plats för fotavtryck, handavtryck och ett foto.

Att göra egna presenter till nyfödd bebis

Det går så klart att sy och pyssla egna presenter till en nyfödd bebis också. Här har du två presenter som min yngsta dotter sytt till en bebis. Det är en hund och en skallra. När hon sydde dem var hon extra noga med säkerheten. I skallran ligger ett kinderägg med pärlor i för att det ska låta. Men för säkerhets skull tejpade hon ägget med några varv silvertejp. Alla delar är dessutom fastsydda med några extra sömmar så att de inte ska ramla isär i delar. När hon sydde presenterna var hon noga med att välja ett färgglatt tyg, eftersom bebisar brukar gilla färgglada saker.

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till den nyfödda bebisen. Har jag glömt att skriva något viktigt så kommentera gärna!

Babykläder i mängder online

Nyblivna föräldrar har olika möjligheter på grund av ekonomiska förutsättningar. Det kan också handla om värderingar. Det finns i alla fall många alternativ att välja mellan. Att köpa kläder till sitt nyfödda barn kan vara en betungande utgift eftersom kostnaderna ökat på olika håll när familjen utökats. Då kan det vara ett bra alternativ att köpa begagnade kläder, om inte för den egna ekonomins skull, så för miljön. Andra tycker att köpa nya babykläder är en självklarhet till sitt nyfödda barn. Oavsett vilket alternativ man väljer är Internet lösningen.

handla babykläder online
handla babykläder online

Internet ger oss stora möjligheter när det gäller att handla kläder till den nyfödda babyn. Utbudet sträcker sig långt bortom fantasins gränser. Den som behöver köpa babykläder behöver inte leta länge på nätet. Det finns en uppsjö av nya kläder, begagnade kläder, dyra kläder, billiga kläder, hemmagjorda kläder och allt där emellan. Du kommer garanterat att hitta det du söker. Nyblivna mammor och pappor diskuterar gärna fördelar kontra nackdelar med att köpa nya respektive använda kläder. En del menar att nya kläder innehåller massor av kemikalier, vilka tvättats bort i använda kläder.

Stora klädkedjor som HM, KappAhl, Lindex och Ellos har stora utbud av babykläder. Det finns naturligtvis också varumärken som endast tillverkar babykläder, som exempelvis Mini Rodini och Villervalla. De erbjuder babykläder i ungefär samma prisklasser. Om du är miljömedveten är Mini Rodini och Villervalla att föredra eftersom de arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor. Att bry sig om miljön är också ett sätt att bry sig om sitt barn.

Det är vanligt förekommande med bytesdagar bland föräldrar. Förut anordnades klädbytardagar där man träffades och bytte kläder och annat med varandra. Bytar-dagarna har försvunnit och ersatts av Facebook-grupper. Det är ett mycket effektivt sätt för att byta kläder med varandra. Således har man nytta av varandra. Det är också mycket populärt att köpa kläder på Tradera. Utbudet är mycket stort och priserna är mycket fördelaktiga.

Om det är någon i din omgivning som precis har fått barn brukar det också bli mycket uppskattat om du ger dem en låda med gamla babykläder som du ändå bara har liggandes i förrådet. Då kommer de till nytta igen och den nya lilla familjen behöver inte lägga så stora summor just på babykläder, det är ju så mycket annat som behöver köpas precis när första barnet har fötts ändå.

Pedagogiska leksaker för bebisar

Leksaker är bra för barns utveckling

Människors hjärna behöver stimuleras oavsett ålder. För bebisar är det särskilt viktigt eftersom det är grunden till fortsatt lärande. Bebisars hjärnor inte är färdigutvecklade och behöver därför inte särskilt mycket för bli stimulerade. Pedagogiska leksaker stimulerar barnets utveckling samtidigt som de underhåller barnet. För barn finns det nämligen inte några gränser mellan att lära och att ha roligt. Beroende på bebisens ålder finns det olika leksaker som rekommenderas.

Den digitala utvecklingen har på många sätt hämmat äldre barns utveckling. Det går att se tydliga samband mellan ett ökat Internetanvändande samt allt sämre läsförståelse bland unga. Att ha tråkigt främjar kreativiteten men dessvärre behöver barn av idag aldrig vara uttråkade. Den spontana leken har försvunnit och så även barns kreativitet. Därför är det av yttersta vikt att redan i bebisålder främja barnets kreativitet.

Bebisars hjärnor behöver som tidigare nämnt inte mycket för att stimuleras. Därför behöver du inte nödvändigtvis köpa pedagogiska leksaker utan du kan skapa dina egna leksaker om du har kreativiteten i behåll. Att köpa färdiga leksaker är dock ett bekvämt alternativ för den stressade småbarnsföräldern. Fördelen med att köpa färdiga leksaker är att du enklare kan vilka leksaker som rekommenderas för särskilda åldrar.

Utbudet av pedagogiska leksaker är mycket stort. Till en bebis passar kulramar, pussel och sifferpussel, leksaker där barnet ska sortera geometriska figurer och byggklossar av allehanda slag alldeles utomordentligt. Kom dock ihåg att ta det steg för steg och inte göra det för avancerat från början. Utsätt barnet för enklare problem och låt han eller hon lösa dem själv. I takt med att bebisen växer bli leksakerna alltmer avancerade.

En nyfödd bebis behöver egentligen inte så avancerade leksaker. Det räcker med mobiler och babygym faktiskt. Liknande leksaker stimulerar deras hjärna tillräckligt. Men föräldrarna brukar uppskatta när deras lilla knodd får fina leksaker.

Relaterade frågor

Vad är en bra present till en nybliven pappa? En bra present till en nybliven pappa är ett smycke med barnets namn ingraverat, en flaska champagne, en bärsjal, handkräm och en prenumeration på tidningen Vi föräldrar. Fler tips på en bra present till en nybliven pappa finns här.

Vad ger man i present på en babyshower? Bra presenter på en babyshower är kläder, nappflaskor, nappar, bärsele, filtar, leksaker till babyn och annat som babyn kan komma att behöva. Försök hålla det könsneutralt om de inte vet ifall det blir en pojke eller flicka! Fler tips på presenter till en babyshower hittar du här.

Vad är en bra doppresent? Bra doppresent är fotoalbum, tavlor för att göra hand eller fotavtryck, sparbössa, aktier eller någon extra fin leksak. Fler tips på bra doppresenter hittar du här.

Vad är bra doppresent till en flicka? En fin speldosa, ett halsband, en fin bil, mattallrik, gunghäst eller ett gosedjur. Fler bra doppresenter till en flicka hittar du här.

Vad är en bra doppresent till en pojke? En bra doppresent till en pojke är en tavla, en minnesask, bitring, bestick, en groda eller robot. Fler tips på bra doppresenter till en pojke hittar du här.

Vad är en bra present till bebis 4 månader? Bra presenter till en 4 månaders bebis är små gosedjur, en speldosa, en bebisspegel, en matstol eller en kul nappflaska. Fler presenter till en 4 månaders bebis hittar du här.

Vad är en bra push-present? Bra pushpresenter är smycken, en kaffemaskin, ett lyxigt påslakan, en relaxfåtölj eller en polaroidkamera. Fler push present tips finns samlat här.

Tips på fortsatt läsning