Presenter till nyfödd bebis

När det har kommit en ny liten bebis till världen brukar vänner och familj vilja ge presenter och gratulera till nytillskottet. Men har du svårt att komma på vad du ska ge i present till bebisen så ska du få några riktigt bra tips här: Presentkorg, babymonitor, baby nest, en personlig nalle eller ett solskyddsparaply.

Billig present till nyfödd bebis

Att ge bort en korg med lite smått och gott till den nyfödda babyn är väldigt vanligt. Men att köpa en färdig presentkorg kan bli VÄLDIGT dyrt. Du kan göra en egen personlig presentkorg till mycket billigare. Du kan använda de här idéerna och göra en billigare och mer personlig present till den nyfödda babyn.

Att göra en egen presentkorg till babyn är jättekul och brukar alltid bli väldigt uppskattat av den nyblivna mamman. Både hon som får sitt fjärde barn och förstagångsföderskan gillar att få dem. Att göra en egen presentkorg gör att du får en present som ser väldigt exklusiv ut utan att spendera jätte mycket pengar. Men presenten blir ändå en väldigt fin och personlig present till den nyfödda bebisen.

Så här gör du en billig presentkorg

Om du inte redan har en tom korg hemma så kan du ofta hitta billiga sådana på Rusta eller ÖB. Det finns både med och utan handtag. Kanske kan du hitta en fin korg som de kan använda till inredningen i babyns rum sedan?

Först behöver du några fina servetter som du täcker botten med och kanske låter hänga lite över kanten också beroende på vad som ser snyggast ut i din korg.

MAXIBABY 0-6, Symmetrisk - Silikon

Du kan fylla korgen med saker de behöver till babyn t.ex: blöjor, babysalva, tvättlappar, babyhandduk, nappflaska, haklapp, snuttefilt, puder, nappar, babytvål, babyschampo, sparkdräkt, strumpor mm

För att få korgen att se riktigt exklusiv ut krävs det mer dekorationer. Du kan t.ex. knyta ihop blöjorna i buntar med hjälp av rosetter eller spetsband. Kanske kan det också bli fint om du lägger i någon leksak till bebisen i en matchande färg.

När du ska köpa blöjorna till korgen så håll ögonen öppna. Det finns ofta rabattkuponger du kan använda.

Kanske vill du inte bara ge en present till den nyfödda bebisen? Vill du lägga i mer saker i korgen? Varför inte lägga i några småsaker till mamman också? Bubbelbad, choklad eller liknande.

Den här presenten kan du lägga så mycket eller så lite pengar du vill på. Den erbjuder också väldigt många anpassningsmöjligheter.

Även om du inte är så kreativ kan du göra den här presenten väldigt vacker genom att bara vika innehållet i presenten snyggt och med en vacker rosett på. En korg med saker som man behöver är en väldigt uppskattad present till en nyfödd bebis!

Babynest

Ett babynest är en bra present till en nyfödd bebis. Det blir mysigt och ombonat när babyn ska sova. Det är dessutom väldigt praktiskt att ta med sig om man ska sova borta. Med ett babynest känns det ändå som man sover hemma och allt ser ut som vanligt och luktar som vanligt. Det blir lättare att somna så.

Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv
Babynest är en bra present till nyfödd som du kan sy själv

Kan du sy själv så är detta en väldigt bra present att ge bort. Ett riktigt fint babynest brukar vara väldigt dyrt att köpa i butiken, så det brukar verkligen bli uppskattat. För att det ska bli så billigt som möjligt så är mitt tips att du köper de billigaste kuddarna på ikea och använder som stoppning i babynestet. Sedan kan du lägga lite mer pengar på att hitta ett tyg som du tror att föräldrarna gillar.

Roliga presenter till en nyfödd baby

Pekbok för extra fina barn Det här är en present som kommer väcka mycket munterhet. Det här är en pekbok som gör att bebisen kommer direkt in i jetsetlivet. Boken innehåller viktiga ord som privatjet, diamant och champagne. En kul present att ge en nyfödd baby helt enkelt.

Praktiska presenter till nyfödd baby

Det finns många praktiska presenter du kan hitta till den nyfödda babyn. Här hittar du några presenttips.

Babymonitor

En lite mer jordnära present är babymonitorn. Det kanske verkar överflödigt, men med en babymonitor behöver man inte gå in i sovrummet för att kontrollera om barnet vaknat. Har man flera våningar i huset är den suverän. Då kan man gå ner och tvätta eller börja med middagen trots att bebisen fortfarande sover. Den ger föräldrarna lite större frihet helt enkelt.

För att få totalkontroll över barnkammaren finns det även en iBaby att köpa. Förutom en snygg design så har iBaby otroligt mycket finesser. Med den går det att hålla koll på barnet i full HD genom mobiltelefonen.


Trots att det är släckt i rummet går det att se bra vad som händer där. Föräldrarna har dessutom full kontroll på lufttemperaturen och luftkvalitén i babyns sovrum. Det går att prata med babyn genom babymonitorn. Den här babymonitorn har dessutom en projektor som visar stjärnhimlen. Se den här filmen för att se alla finesser med den här fantastiska baby monitorn.

Babyns skötsel

Hygien

Babykit med hårborste, tandborstar, napp, bitring och nagelsax. Vill du ge bort någon form av start set i present till en nyfödd bebis så kommer det inte bli billigare än så här.

Badbalja för baby med – vikbar, halkfri bas och propp
Stöd som gör det lättare att bada en nyfödd bebis

Själv hade jag lite problem när jag kom hem från BB efter att jag hade fått mitt äldsta barn. Hur badar man sin baby? Det är svårt både i badkaret och handfatet. Det blev istället så att jag köpte en stor otymplig plastbalja som jag placerade på köksbordet och hällde vatten i med hinkar. Han var hal som en ål, men så småningom fick vi till taktiken. Idag finns det bättre lösningar som gör att bebisar inte behöver glida omkring, inget vatten som behöver bäras i hinkar över rummet och man behöver inte ha en stor och skrymmande balja. Här är några smidiga badbaljor jag har hittat. Den första ser väldigt bra ut eftersom den är vikbar så kommer den ta mycket mindre plats. Det kan kännas tryggt att köpa till ett extra stöd för babyn också om man är lite ovan. De blir väldigt hala när de är våta och intvålade. Badbalja nummer två har ett stöd inbyggt redan. Stödet kan tas bort när babyn blir lite större så att hon eller han kan sitta upp i baljan.

Skötväska är en bra present till en nyfödd bebis

Att få en skötväska i present brukar bli mycket uppskattat. Men försök hitta något som är föräldrarnas stil. Det funkar inte med en blommig skötväska till några som föredrar svart liksom. Den här grå skötväskan är ganska neutral i färgerna men lite roligare om jag får säga det själv. Den har många fack vilket är bra eftersom man slipper leta efter sakerna. Den rymmer dessutom en dator och det ingår ett underlägg som man lägger babyn på när det är dags att byta blöja.

När babyn blir sjuk

Snorsug

När en baby blir förkyld är det svårt att andas. Med en snorsug eller nässug går det lätt och smärtfritt att göra näsan ren. Det är dessutom inte bara bebisar som inte kan snyta näsan. Min yngsta dotter snyter sig bara om farmor säger till henne, annars vägrar hon. Om näsan absolut måste rengöras så använder hon hellre sin snorsug.

Febertermometer

Att ta febern är inte alltid så kul. Med den här termometern kan man mäta temperaturen i pannan på en sekund utan att ens behöva vidröra barnet. Det går att sätta termometern i tyst läge för att inte väcka den sovande babyn. Termometer passar både barn och vuxna. Den ger en snabb och exakt mätning. Den varnar vid feber.

När bebisen ska sova

Babyfilt

En Babyfilt är nästan ett måste. Den första filten brukar bli väldigt älskad och släpad runt under många år. Utan den älskade filten kommer det vara svårt att somna på kvällen.

Baby Swaddle Wrap

Baby swaddle wrap är ett speciellt sätt att linda babyn. Det brukar göra att babyn lugnar sig snabbt. De här filtarna är gjorda speciellt för ändamålet och med i paketet för man också med en instruktion för hur man gör. En vanlig filt blir för varm och riskerar att åka upp över babyns ansikte, men de här är säkrare.

Musikmobil

Musikmobil att hänga över sängen eller skötbordet. Musiken är lugnande på kvällen när babyn ska somna. På skötbordet gör den också stor nytta eftersom babyn kan koncentrera sig på mobilen istället för att sprattla och att hjälpa till med blöjbytet.

White noise

Perfekt hjälp för att få spädbarn en bra sömn. Den här maskinen producerar vitt brus (white noise). Det ger jämna opåträngande ljud som skärmar av ljudet från tv:n, grannarnas musik osv. Den ger ifrån sig ett naturligt ljud av strömmande luft och döljer andra störande ljud. Detta gör det lättare för bebisen att somna och fortsätta sova ostört.

Barnsäkerhet

Barnspärrar och sånt

Barnsäkerhetsket är en bra present om du vill ge familjen något de VERKLIGEN MÅSTE HA. Det här barnsäkerhetskitet kommer de vara verkligt tacksamma för om några månader när deras lilla vilde far omkring

Solskydd

Om barnet ska vara ute när det är sommar är det bra att skydda det mot solen förstås. Men att hänga en filt över vagnen kommer göra det otroligt varmt för babyn. Det är bättre att köpa ett paraply med solskyddsfaktor. De här fina paraplyerna från Astrid Lovén har solskyddsfaktor 50. För att kunna sättas fast på vagnen behöver du ett paraplyfäste. Paraplyerna kan förstås användas som helt vanliga paraplyer när det regnar också.

Bilbarnstol

De är viktigt att ha ett bra skydd när man ska ut och åka. Den här stolen passar nyfödda och bebisar mellan 45-75 cm. Det som är så bra med just den här stolen är att den kan fällas till nästan liggande läge, vilket gör det mindre jobbigt för bebisen att sitta länge i bilen. Det finns dessutom en sufflett med solskyddsfaktor 50.
Installation: 3-punktsbälte eller ISOfix Base Q i-Size

Spegel till bilen

Den säkraste platsen för barnet att färdas på i bilen är i baksätet. Men det gör ju samtidigt att föräldrarna inte ser barnet. Med en spegel ser du och babyn varandra under bilfärden. Spegeln har blinkande belysning, inbyggd musik och fjärrkontroll. Spegeln är krocktestad och är utrustad med en mjuk ram för extra säkerhet.

Bärsele

Bärsele är en jättebra present. Många bebisar går inte med på att sitta i babysitter eller att få ligga på en filt på golvet. De vill vara med föräldrarna där allt händer. En bärsele är en bra present till en nyfödd bebis. Just den här bärselen är väldigt billig också.

Om du har möjlighet ska du satsa på att köpa en bärsele som är ergonomisk. Den bör vara av ett mjukt material och stödja babyns ryck och nacke. Benen ska vara i grodställning. Att vända babyn ifrån sig gör att hela vikten hamnar på könsorganen och det är speciellt dåligt för pojkar. Ryggen och nacken får heller inte så bra stöd då. Något dyrare men ergonomiska bärselar är t.ex. dessa från Tula.

I ett babygym kanske barnet kan underhålla sig själv en stund. Babygymmet har glada färger, roliga ljud och olika musiklägen. Leksakerna kan flyttas och bytas ut. Allt för att föräldrarna ska kunna lägga ner barnet en liten stund.

Babyns mat

Babyns servis

Egen servis är en rolig present att ge till den nyfödda bebisen. Servisen är av tålig plast och innehåller en grötskål, mattallrik pipmugg och bestick. Barn brukar älska att ha en egen mattallrik vid bordet.

Göra enen puré

För föräldrarna som vill ge barnet hälsosammare mat finns det matberedare för att göra babymat och puréer. Det är ju egentligen inte så svårt att koka en extra potatis och mixa den till babyn. Det är ju skönt att veta precis vad barnet får i sig. Tänk bara på att man inte ska ge saltad mat till bebisar.

Amningspump

När amningen strular är en amningspump ett perfekt hjälpmedel. Att pumpa ur mjölk kan vara en bra lösning om mamman äntligen ska få sova en natt ostört eller om hon skulle få mjölkstockning. Den här nappflaskan hjälper dessutom till att förhindra kolik eftersom den har en ventilerande bottendel.

Startkit för babyns mat

Det här är det ultimata setet för babyns mat. Det innehåller allt man behöver för att göra barnets mat trygg och BPA-fri. Paketet innehåller en elektrisk sterilisator för nappflaska och nappar, elektrisk mat och flaskvärmare, 4 nappflaskor för att motverka kolik. Behållare för vällingpulver, två termosväskor för att hålla vällingflaskan varm länge, lite olika nappflasknappar, en vanlig napp för 0-6 månader och flaskborste.

Babysitter

Med musik och vibrationer

Babysitter är bra både för lek och vila. Den här babysittern har inbyggda vibrationer som är bra vid kolik, melodislingor, en aktivitetsbåge och ryggstödet är fällbart. Babysittern rekommenderas för 1-6 månader eller upp till 9 kg.

Tiny Love 3 i 1

Den här smarta babysittern är en riktig lyxmodell. Den har tre olika lägen och kan lätt förändras från liggande som i en vagga till halvsittande och helt sittande som en vanlig babysitter. Tiny Love har lugnande gungrörelser och lite olika valmöjligheter. Den har en elektronisk leksak som kan spela 9 olika låtar för både lek och för att lugna babyn. Även den här babysittern har vibrationer för att lugna bebisen och motverka kolik.

De första leksakerna till en nyfödd bebis

Tygbok

Mjuka böcker brukar bli en omtyckt leksak. Den här boken passar från det att babyn är nyfödd, den innehåller aktivitetsbok, skallra och bitring i ett. Det är lätt att få tag i handtaget. Den innehåller bl.a. en mjuk spegel. Den har prasslande tyg och pipfunktion. Såna här böcker brukar hålla bebisar sysselsatta långa stunder.

Skallra

Skallror i olika former brukar vara intressant. Gärna i glada färger och där det finns mycket att plocka med. Det är också bra om de är en mjuk skallra så att bebisen inte slår sig själv med den.

Personliga men billiga presenter till nyfödd bebis

Kanske är du mer sugen på att ge bort en riktigt personlig och billig present till den nyfödda bebisen? Då tycker jag att du ska lägga pengarna på ett gosedjur med broderat namn och datum på t.ex. Kanin,
Elefant eller en Enhörning snuttefilt.


Eller kanske ett gipsavgjutningsset för babyns fötter och händer. När barnen blir äldre kommer de vara intresserade av att se hur mycket de har växt sedan de var nyfödda.

Månadsslipsar är en bra present till en nyfödd bebis

Månadsslipsar är en annan smart present till en nyfödd bebis. Med en månadsslips är det enkelt att hålla koll på hur gammalt barnet är på de olika fotona. Perfekt att bara hänga på bebisen för att samla i boken om babyn eller skicka till far och morföräldrarna.

Att göra egna presenter till nyfödd bebis

Det går så klart att sy och pyssla egna presenter till en nyfödd bebis också. Här har du två presenter som min yngsta dotter sytt till en bebis. Det är en hund och en skallra. När hon sydde dem var hon extra noga med säkerheten. I skallran ligger ett kinderägg med pärlor i för att det ska låta. Men för säkerhets skull tejpade hon ägget med några varv silvertejp. Alla delar är dessutom fastsydda med några extra sömmar så att de inte ska ramla isär i delar. När hon sydde presenterna var hon noga med att välja ett färgglatt tyg, eftersom bebisar brukar gilla färgglada saker.

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till den nyfödda bebisen. Har jag glömt att skriva något viktigt så kommentera gärna! Besök de här sidorna också så kanske du hittar fler bra presenttips:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]