Presenter till nyfödd baby

Vad ger man i present till en nyfödd baby? NÀr det har kommit en ny liten baby till vÀrlden brukar vÀnner och familj vilja ge presenter och gratulera till nytillskottet.

Men vad Àr egentligen en bra present till en nyfödd baby? Bra presenter till en nyfödd baby Àr en babymonitor, baby nest, en personlig nalle, babysitter, bÀrsjal, ett solskyddsparaply, dreglisar, termometer, en pekbok för lite finare barn eller en rolig pipmugg.

LÄt mig berÀtta om fler bra presenter till en nyfödd baby!

Vad Àr en bra present till en nyfödd bebis
Vad Àr en bra present till en nyfödd baby?

Vad Àr en bra present till en nyfödd baby?

Vad Ă€r en bra present till en nyfödd baby? En bra present till en nyfödd baby Ă€r nĂ„got som familjen och barnet behöver och vill ha. Hur mycket du handlar för bror förstĂ„s pĂ„ hur nĂ€ra barnet du stĂ„r. NĂ€r jag sjĂ€lv fick mitt första barnbarn nyligen slog jag pĂ„ stort med bĂ„de klĂ€der till babyn, champagne till henne och sambon och ett par örhĂ€ngen till min dotter. Ja, det kanske var en smula överdrivet
men man vill ju fira sĂ„ speciella tillfĂ€llen. Men precis som med andra presenter sĂ„ ska man inte köpa dyrare presenter Ă€n man har rĂ„d med till en nyfödd baby.

Body

Varför inte ge det nyfödda lilla pyret en söt body med texten I’m a love magnet? En gullig och personlig body som du inte hittar nĂ„gon annan stans.

LÀs mer och bestÀll

KlÀdset till en nyfödd baby

En mycket anvÀndbar present till en nyfödd baby Àr ett startpaket med klÀder. BestÀller du innan barnet Àr fött kan det vara smartast att vÀlja nÄgot som passar för bÄde flickor och pojkar.

LÀs mer och bestÀll

Presentkorg till nyfödd

Det var faktiskt inte sÄ dyrt att köpa en fÀrdig presentkorg heller. Den innehÄller lite av varje som man behöver till babyn. Om du klickar pÄ lÀnken kommer du till Amazon, som har ett gigantiskt utbud av presentkorgar till en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Presentset till nyfödd baby

KÀnns det knepigt att hitta en bra present till den nyfödda babyn, sÄ finns det faktiskt fÀrdiga presentförpackningar med snuttefilt, gosedjur, fotoram osv. En fin present som familjen kommer att bli glad för.

LÀs mer och bestÀll

Barnvagn duo

En helt nödvÀndig pryl till en nyfödd baby Àr en barnvagn. Det Àr smartast att vÀlja en duovagn som Àr stabil och har fullt ligglÀge för den nyfödda babyn. Mountain Buggy Urban Jungle Àr en stabil vagn som Àven kan anvÀndas i terrÀngen. Den har fullt ligglÀge, svÀngbart lÄsbart framhjul, parkeringsbroms som justeras frÄn handtaget. Det justerbara handtaget gör att man kan anpassa vagnen till sin egen höjd.

LÀs mer och bestÀll

Barnvagn duo + babyskydd

En barnvagn frÄn Britax dÀr det Àven ingÄr babyskydd kan ocksÄ vara en suverÀn present att ge en nyfödd baby. Vagnen har fullt ligglÀge och har en extra rymlig varukorg. Vagnen Àr bara 57 cm bred, vilket gör att man kan ta sig fram nÀstan överallt.

LÀs mer och bestÀll

SpjÀlsÀng

En spjÀlsÀng att stÀlla bredvid förÀldrarnas sÀng Àr en bra present att ge en nyfödd baby. De brukar sÀllan vilja ligga i egen sÀng, sÄ en sÄdan hÀr sÀng brukar vara den perfekta lösningen. Babyn kan ligga bredvid och fÄr kÀnna nÀrheten till förÀldrarna.

LÀs mer och bestÀll

Skötbord

Ett skötbord Àr ocksÄ en bra present att ge en nyfödd baby. Skötbordet har fickor för de allra viktigaste prylarna sÄ att man har allt nÀra till hands nÀr det Àr dags att byta pÄ babyn.

LÀs mer och bestÀll

Billig present till nyfödd baby

Att ge bort en korg med lite smĂ„tt och gott till den nyfödda babyn Ă€r vĂ€ldigt vanligt. Men att köpa en fĂ€rdig presentkorg kan bli VÄLDIGT dyrt. Du kan göra en egen personlig presentkorg till mycket billigare. Du kan anvĂ€nda de hĂ€r idĂ©erna och göra en billigare och mer personlig present till den nyfödda babyn.

Att göra en egen presentkorg till babyn Àr jÀttekul och brukar alltid bli vÀldigt uppskattat av den nyblivna mamman. BÄde hon som fÄr sitt fjÀrde barn och förstagÄngsföderskan gillar att fÄ dem. Att göra en egen presentkorg gör att du fÄr en present som ser vÀldigt exklusiv ut utan att spendera jÀtte mycket pengar. Men presenten blir ÀndÄ en vÀldigt fin och personlig present till den nyfödda babyn.

SÄ hÀr gör du en billig presentkorg

Om du inte redan har en tom korg hemma sĂ„ kan du ofta hitta billiga sĂ„dana pĂ„ Rusta eller ÖB. Det finns bĂ„de med och utan handtag. Kanske kan du hitta en fin korg som de kan anvĂ€nda till inredningen i babyns rum sedan?

Först behöver du nÄgra fina servetter som du tÀcker botten med och kanske lÄter hÀnga lite över kanten ocksÄ beroende pÄ vad som ser snyggast ut i din korg.

BestÀll korgen hÀr

Billigt kit för babyvÄrd

NÄgot som man kanske inte tÀnker pÄ sÄ ofta Àr att köpa nagelsax, snorsug, tandborste, hÄrborste och sÄdant till babyn. Det hÀr kitet innehÄller allt den den lilla kan behöva och du kommer bli förvÄnad över hur billigt det faktiskt Àr att köpa! Att köpa ett helt kit sÄ hÀr Àr faktiskt förvÄnansvÀrt billigt och Àr bra att stoppa i babykorgen.

LÀs mer och bestÀll hÀr

Lila nappflaska

Nappflaskor Àr bra att ha hemma, Àven om de flesta vÀljer att amma till att börja med. Men det Àr smidigt att kunna servera babyn vatten eller vÀlling lÀngre fram.

BestÀll hÀr

Grön nappflaska

Hitta nÄgon nappflaska som du tror passar förÀldrarnas smak, har roliga figurer eller sÄ. Det finns mÄnga fina motiv att vÀlja mellan.

BestÀll hÀr

Gulliga nappar

Att anvÀnda napp eller inte Àr en smaksak. Vissa vill inte vÀnja sin baby vid nÄgot som den den mÄste sluta med, medan andra Àlskar den.

BestÀll hÀr

Babyhandduk och tvÀttlappar

En handduk Àr bra presenter att ge en nyfödd baby. En babyhandduk har ofta en luva pÄ, vilket gör det lÀttare att bÀra babyn utan att tappa handduken. TvÀttlappar brukar ocksÄ komma vÀl till pass. HÀr fÄr du allt i ett enda paket.

LÀs mer och bestÀll

Dreglisar

Det Àr ocksÄ praktiskt att fÄ dreglisar i present till den nyfödda babyn. De krÀks mycket och dreglar. DÄ Àr det smidigt att bara kunna byta ut en dreglis istÀllet. Det Àr kul att ha mÄnga att vÀlja mellan för att kunna matcha med babyns övriga kÀder.

LÀs mer och bestÀll

Du kan fylla korgen med saker de behöver till babyn t.ex: blöjor, babysalva, haklapp, snuttefilt, puder, babytvÄl, babyschampo, sparkdrÀkt, strumpor mm

För att fÄ korgen att se riktigt exklusiv ut krÀvs det mer dekorationer. Du kan t.ex. knyta ihop blöjorna i buntar med hjÀlp av rosetter eller spetsband. Kanske kan det ocksÄ bli fint om du lÀgger i nÄgon leksak till babyn i en matchande fÀrg.

NÀr du ska köpa blöjorna till korgen sÄ hÄll ögonen öppna. Det finns ofta rabattkuponger du kan anvÀnda.

Kanske vill du inte bara ge en present till den nyfödda babyn? Vill du lÀgga i mer saker i korgen? Varför inte lÀgga i nÄgra smÄsaker till mamman ocksÄ? Bubbelbad, choklad eller liknande.

Den hÀr presenten kan du lÀgga sÄ mycket eller sÄ lite pengar du vill pÄ. Den erbjuder ocksÄ vÀldigt mÄnga anpassningsmöjligheter.

Även om du inte Ă€r sĂ„ kreativ kan du göra den hĂ€r presenten vĂ€ldigt vacker genom att bara vika innehĂ„llet i presenten snyggt och med en vacker rosett pĂ„. En korg med saker som man behöver Ă€r en vĂ€ldigt uppskattad present till en nyfödd baby!

Presenter som du kan sy sjÀlv till en nyfödd baby

Sy ett babynest sjÀlv

Kan du sy sjÀlv sÄ Àr detta en vÀldigt bra present att ge bort. Ett riktigt fint babynest brukar vara vÀldigt dyrt att köpa i butiken, sÄ det brukar verkligen bli uppskattat. För att det ska bli sÄ billigt som möjligt sÄ Àr mitt tips att du köper de billigaste kuddarna pÄ ikea och anvÀnder som stoppning i babynestet. Sedan kan du lÀgga lite mer pengar pÄ att hitta ett tyg som du tror att förÀldrarna gillar.

Babynest Àr en bra present till nyfödd som du kan sy sjÀlv
Babynest Àr en bra present till nyfödd som du kan sy sjÀlv

Sy egna babyleksaker

Det gÄr sÄ klart att sy och pyssla egna presenter till en nyfödd baby ocksÄ. HÀr har du tvÄ presenter som min yngsta dotter sytt till en baby. Det Àr en hund och en skallra. NÀr hon sydde dem var hon extra noga med sÀkerheten. I skallran ligger ett kinderÀgg med pÀrlor i för att det ska lÄta. Men för sÀkerhets skull tejpade hon Àgget med nÄgra varv silvertejp. Alla delar Àr dessutom fastsydda med nÄgra extra sömmar sÄ att de inte ska ramla isÀr i delar. NÀr hon sydde presenterna var hon noga med att vÀlja ett fÀrgglatt tyg, eftersom en baby brukar gilla fÀrgglada saker.

present till nyfödd bebis
present till nyfödd bebis

Roliga presenter till en nyfödd baby

Medlem i fotbollsklubben

Undvik att ge den lilla ett livstidsmedlemskap i AIK om fadern hÄller pÄ Hammarby. Det kan nÀmligen göra honom lite smÄsur.

Pekbok för lite finare barn

Pekbok för extra fina barn Det hÀr Àr en present som kommer vÀcka mycket munterhet. Det hÀr Àr en pekbok som gör att babyn kommer direkt in i jetsetlivet. Boken innehÄller viktiga ord som privatjet, diamant och champagne. En kul present att ge en nyfödd baby helt enkelt.

LÀs mer och bestÀll

Diamantbitring

En kul bitring formad som en diamant Àr en bra present att ge till en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Nappflaska Armani

Kanske förÀldrarna uppskattar en mÀrkesnappflaska i present till den nyfödda babyn.

LÀs mer och bestÀll

Praktiska presenter till en nyfödd baby

Det finns mÄnga praktiska presenter du kan hitta till den nyfödda babyn. HÀr hittar du nÄgra presenttips.

Babynest

Ett babynest Àr en bra present till en nyfödd baby. Det blir mysigt och ombonat nÀr babyn ska sova. Det Àr dessutom vÀldigt praktiskt att ta med sig om man ska sova borta. Med ett babynest kÀnns det ÀndÄ som man sover hemma och allt ser ut som vanligt och luktar som vanligt. Det blir lÀttare att somna sÄ.

LÀs mer och bestÀll

Babymonitor med kamera

En lite mer jordnÀra present Àr babymonitorn. Det kanske verkar överflödigt, men med en babymonitor behöver man inte gÄ in i sovrummet för att kontrollera om barnet vaknat. För att fÄ totalkontroll över barnkammaren finns det Àven en iBaby att köpa. Förutom en snygg design sÄ har iBaby otroligt mycket finesser. Med den gÄr det att hÄlla koll pÄ barnet i full HD genom mobiltelefonen.

LÀs mer och bestÀll

Babymonitor utan kamera

Har man flera vÄningar i huset Àr den suverÀn. DÄ kan man gÄ ner och tvÀtta eller börja med middagen trots att babyn fortfarande sover. Den ger förÀldrarna lite större frihet helt enkelt.

LÀs mer och bestÀll

Babyns skötsel

SjÀlv hade jag lite problem nÀr jag kom hem frÄn BB efter att jag hade fÄtt mitt Àldsta barn. Hur badar man sin baby? Det Àr svÄrt bÄde i badkaret och handfatet. Det blev istÀllet sÄ att jag köpte en stor otymplig plastbalja som jag placerade pÄ köksbordet och hÀllde vatten i med hinkar. Han var hal som en Äl, men sÄ smÄningom fick vi till taktiken. Idag finns det bÀttre lösningar som gör att en baby inte behöver glida omkring, inget vatten som behöver bÀras i hinkar över rummet och man behöver inte ha en stor och skrymmande balja. HÀr Àr nÄgra smidiga badbaljor jag har hittat. Den första ser vÀldigt bra ut eftersom den Àr vikbar sÄ kommer den ta mycket mindre plats. Det kan kÀnnas tryggt att köpa till ett extra stöd för babyn ocksÄ om man Àr lite ovan. De blir vÀldigt hala nÀr de Àr vÄta och intvÄlade.

Manikryset till babyn

Babykit med hÄrborste, tandborstar, napp, bitring och nagelsax. Vill du ge bort nÄgon form av start set i present till en nyfödd baby sÄ kommer det inte bli billigare Àn sÄ hÀr. Ett lite mindre manikyrset att ge babyn. Det innehÄller det allra nödvÀndigaste till en nyfödd, sÄ som nagelsax, nagelfil och nagelklippare. En nyfödd baby har sÄ smÄ naglar att det inte fungerar med nagelsax för en vuxen.

LÀs mer och bestÀll

Badbalja

En badbalja Àr en bra present till babyn. Det Àr ett bekvÀmt sÀtt att bada bÄde babyn och mindre barn.

LÀs mer och bestÀll

Vikbar badbalja

Badbalja som Ă€r vikbar, halkfri bas och propp. Är man trĂ„ngbodd Ă€r en vikbar badbalja ett smart alternativ att ge en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Badstöd

Stöd som gör det lÀttare att bada en nyfödd baby. Man stoppar stödet i babyns badbalja och sÄ blir det som en stol dÀr babyn ligger. En smart grej att ge en nyfödd baby i present.

LÀs mer och bestÀll

Badbalja 3-i-1 i present till den nyfödda babyn

Badbalja som har ett stöd inbyggt. Stödet kan tas bort nÀr babyn blir lite större sÄ att hon eller han kan sitta upp i baljan.

LÀs mer och bestÀll

SkötvÀska Àr en bra present till en nyfödd baby

Att fÄ en skötvÀska i present brukar bli mycket uppskattat. Men försök hitta nÄgot som Àr förÀldrarnas stil. Det funkar inte med en blommig skötvÀska till nÄgra som föredrar svart liksom.

Vanlig skötvÀska

Den hÀr grÄ skötvÀskan Àr ganska neutral i fÀrgerna men lite roligare om jag fÄr sÀga det sjÀlv. Den har mÄnga fack vilket Àr bra eftersom man slipper leta efter sakerna. Den rymmer dessutom en dator och det ingÄr ett underlÀgg som man lÀgger babyn pÄ nÀr det Àr dags att byta blöja.

LÀs mer och bestÀll

SkötvÀska som ser ut som en handvÀska

Kanske förÀldrarna föredrar en svart skötvÀska som ser ut som en vanlig handvÀska? Det Àr mÄnga fack för att stoppa alla babyprylar i.

LÀs mer och bestÀll

NĂ€r babyn blir sjuk

Snorsug

NÀr en baby blir förkyld Àr det svÄrt att andas. Elektrisk snorsug hjÀlper barnet att andas bÀttre nÀr hon eller han Àr förkyld. Med en snorsug eller nÀssug gÄr det lÀtt och smÀrtfritt att göra nÀsan ren. Det Àr dessutom inte bara bebisar som inte kan snyta nÀsan. Min yngsta dotter snyter sig bara om farmor sÀger till henne, annars vÀgrar hon. Om nÀsan absolut mÄste rengöras sÄ anvÀnder hon hellre sin snorsug. SÄ snorsugen kan vara en bra present som barnet vill anvÀnda under mÄnga Är.

LÀs mer och bestÀll

Febertermometer

Att ta febern Àr inte alltid sÄ kul. Med den hÀr termometern kan man mÀta temperaturen i pannan pÄ en sekund utan att ens behöva vidröra barnet. Det gÄr att sÀtta termometern i tyst lÀge för att inte vÀcka den sovande babyn. Termometer passar bÄde barn och vuxna. Den ger en snabb och exakt mÀtning. Den varnar vid feber.

LÀs mer och bestÀll

NĂ€r babyn ska sova

SpjÀlskydd

Ett mjukt spjÀlskydd gör sÀngen mer ombonad för babyn. Dessa finns i olika fina fÀrger och Àr vÀldigt populÀra just nu. Bra presenter att ge en nyfödd baby!

LÀs mer och bestÀll

Rosa babyfilt

En Babyfilt Àr nÀstan ett mÄste. Den första filten brukar bli vÀldigt Àlskad och slÀpad runt under mÄnga Är. Utan den Àlskade filten kommer det vara svÄrt att somna pÄ kvÀllen.

LÀs mer och bestÀll

GrÄ babyfilt

En kanske lite mer diskret filt Àr den hÀr grÄ. Lika snygg den, men det Àr viktigt att ta hÀnsyn till vad förÀldrarna har för smak.

LÀs mer och bestÀll

Baby Swaddle Wrap

Baby swaddle wrap Àr ett speciellt sÀtt att linda babyn. Det brukar göra att babyn lugnar sig snabbt. De hÀr filtarna Àr gjorda speciellt för ÀndamÄlet och med i paketet för man ocksÄ med en instruktion för hur man gör. En vanlig filt blir för varm och riskerar att Äka upp över babyns ansikte, men de hÀr Àr sÀkrare.

LÀs mer och bestÀll

Musikmobil i present till nyfödd baby

Musikmobil att hÀnga över sÀngen eller skötbordet. Musiken Àr lugnande pÄ kvÀllen nÀr babyn ska somna. PÄ skötbordet gör den ocksÄ stor nytta eftersom babyn kan koncentrera sig pÄ mobilen istÀllet för att sprattla och att hjÀlpa till med blöjbytet.

LÀs mer och bestÀll

White noise

Perfekt hjÀlp för att fÄ spÀdbarn en bra sömn. Den hÀr maskinen producerar vitt brus (white noise). Det ger jÀmna opÄtrÀngande ljud som skÀrmar av ljudet frÄn tv:n, grannarnas musik osv. Den ger ifrÄn sig ett naturligt ljud av strömmande luft och döljer andra störande ljud. Detta gör det lÀttare för babyn att somna och fortsÀtta sova ostört.

LÀs mer och bestÀll

BarnsÀkerhet

BarnspÀrrar och sÄnt

BarnsĂ€kerhetskit Ă€r en bra present om du vill ge familjen nĂ„got de VERKLIGEN MÅSTE HA. Det hĂ€r barnsĂ€kerhetskitet kommer de vara verkligt tacksamma för om nĂ„gra mĂ„nader nĂ€r deras lilla vilde far omkring.

LÀs mer och bestÀll

Solskydd

Om barnet ska vara ute nÀr det Àr sommar Àr det bra att skydda det mot solen förstÄs. Men att hÀnga en filt över vagnen kommer göra det otroligt varmt för babyn. Det Àr bÀttre att köpa ett paraply med solskyddsfaktor. De hÀr fina paraplyerna frÄn Astrid Lovén har solskyddsfaktor 50. För att kunna sÀttas fast pÄ vagnen behöver du ett paraplyfÀste. Paraplyerna kan förstÄs anvÀndas som helt vanliga paraplyer nÀr det regnar ocksÄ.

LÀs mer och bestÀll

ParaplyfÀste

För att kunna fÀsta paraplyet vid barnvagnen krÀvs ett fÀste som man skruvar fast paraplyet i.

LÀs mer och bestÀll

Bilbarnstol i present till den nyfödda babyn

De Àr viktigt att ha ett bra skydd nÀr man ska ut och Äka. Den hÀr stolen passar nyfödda och bebisar mellan 0-12 mÄnader. Det som Àr sÄ bra med just den hÀr stolen Àr att den kan fÀllas till nÀstan liggande lÀge, vilket gör det mindre jobbigt för babyn att sitta lÀnge i bilen.

LÀs mer och bestÀll

Spegel till bilen

Den sÀkraste platsen för barnet att fÀrdas pÄ i bilen Àr i baksÀtet. Men det gör ju samtidigt att förÀldrarna inte ser barnet. Med en spegel ser du och babyn varandra under bilfÀrden.

LÀs mer och bestÀll

BĂ€ra en baby

BÀrsele Baby Björn

BÀrsele Àr en jÀttebra present. Just den hÀr bÀrselen Àr vÀldigt billig ocksÄ. MÄnga bebisar gÄr inte med pÄ att sitta i babysitter eller att fÄ ligga pÄ en filt pÄ golvet. De vill vara med förÀldrarna dÀr allt hÀnder. En bÀrsele Àr en bra present till en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Tula bÀrsele

Om du har möjlighet ska du satsa pÄ att köpa en bÀrsele som Àr ergonomisk. Den bör vara av ett mjukt material och stödja babyns ryck och nacke. Benen ska vara i grodstÀllning. Att vÀnda babyn ifrÄn sig gör att hela vikten hamnar pÄ könsorganen och det Àr speciellt dÄligt för pojkar. Ryggen och nacken fÄr heller inte sÄ bra stöd dÄ. NÄgot dyrare men ergonomiska bÀrselar Àr t.ex. dessa frÄn Tula.

LÀs mer och bestÀll

BĂ€rsjal

MÄnga mammor föredrar att anvÀnd en bÀrsjal till den nyfödda babyn. HÀr sitter bebisen mer ergonomiskt och fÄr vÀrme av mamman, precis som nÀr den lÄg i magen.

LÀs mer och bestÀll

Lek för en nyfödd baby

Babygym

I ett babygym kanske barnet kan underhÄlla sig sjÀlv en stund. Babygymmet har glada fÀrger, roliga ljud och olika musiklÀgen. Leksakerna kan flyttas och bytas ut. Allt för att förÀldrarna ska kunna lÀgga ner barnet en liten stund.

LÀs mer och bestÀll

Babyns mat

Babyns servis

Egen servis Àr en rolig present att ge till den nyfödda babyn. Servisen Àr av tÄlig plast och innehÄller en grötskÄl, mattallrik pipmugg och bestick. Barn brukar Àlska att ha en egen mattallrik vid bordet.

LÀs mer och bestÀll

Bestickset till barn

En uppskattad present att ge en nyfödd baby Àr ett bestickset. HÀr har du ett med smÄ hundar pÄ, nÄgot som smÄ barn brukar gilla.

LÀs mer och bestÀll

Pipmugg fladdermus

Vill du ge bort en annorlunda present till den nyfödda babyn kanske en pipmugg utformad som en fladdermus kan vara en rolig idé.

LÀs mer och bestÀll

Pipmugg take away

Brukar förÀldrarna dricka mycket kaffe pÄ stan kanske en Starbucks mugg till babyn Àr en rolig present?

LÀs mer och bestÀll

Göra enen puré

För förÀldrarna som vill ge barnet hÀlsosammare mat finns det matberedare för att göra babymat och puréer. Det Àr ju egentligen inte sÄ svÄrt att koka en extra potatis och mixa den till babyn. Det Àr ju skönt att veta precis vad barnet fÄr i sig. TÀnk bara pÄ att man inte ska ge saltad mat till bÀbisars.

LÀs mer och bestÀll

Amningspump

NÀr amningen strular Àr en amningspump ett perfekt hjÀlpmedel. Att pumpa ur mjölk kan vara en bra lösning om mamman Àntligen ska fÄ sova en natt ostört eller om hon skulle fÄ mjölkstockning.

LÀs mer och bestÀll

Nappflaska för att förebygga kolik

De hÀr nappflaskorna hjÀlper till att förhindra kolik.

LÀs mer och bestÀll

Babysitter

Den hÀr babysittern har inbyggda vibrationer som Àr bra vid kolik. Babysitter Àr bra bÄde för lek och vila. Den har lugnande gungrörelser och lite olika valmöjligheter. Den har en elektronisk leksak som kan spela olika lÄtar för bÄde lek och för att lugna babyn.

LÀs mer och bestÀll

Babysitter 3 i 1

Tiny Love 3 i 1 – Den hĂ€r smarta babysittern Ă€r en riktig lyxmodell. Den har tre olika lĂ€gen och kan lĂ€tt förĂ€ndras frĂ„n liggande som i en vagga till halvsittande och helt sittande som en vanlig babysitter.

LÀs mer och bestÀll

Enklare babysitter

En helt vanlig babysitter frÄn Baby Björn Àr vad mÄnga önskar sig. Det Àr inte alla som uppskattar att det sitter massa leksaker pÄ babysittern.

LÀs mer och bestÀll

De första leksakerna till en nyfödd baby

Prasselbok

Prasselböcker brukar vara en leksak som smÄ bebisar gillar. De brukar vara gjorda av lite olika material och ha detaljer som bebisar tycker om att pilla med.

LÀs mer och bestÀll

Tygbok

Mjuka böcker brukar bli en omtyckt leksak. Böcker har ju en förmÄga att gÄ sönder, men en tygbok tÄl att rivas i och smakas pÄ. Den har fina bilder som babyn gillar att titta pÄ.

LÀs mer och bestÀll

Skallra

Skallror i olika former brukar vara intressant. GÀrna i glada fÀrger och dÀr det finns mycket att plocka med. Det Àr ocksÄ bra om de Àr en mjuk skallra sÄ att babyn inte slÄr sig sjÀlv med den.

LÀs mer och bestÀll

Boll med spegel

Bebisar gillar att pilla pÄ smÄ flÀrpar och den hÀr bollen har massor av dem och dessutom en spegel. En fin och fÀrgglad present att ge en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Aktivitetsleksak i present till nyfödd baby

Det finns Àven mÄnga fina aktivitetsleksaker som passar bra att ge en nyfödd baby. VÀlj gÀrna en i klara fÀrger, för det brukar de tycka om.

LÀs mer och bestÀll

Personliga presenter till nyfödd baby

VÀlkommen till vÀrlden nalle

En fin nalle med texten vÀlkommen till vÀrlden Àr en bra present att ge en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Kanin med brodyr

Gosig kanin med brodyr. Varför inte vÀlja barnets namn och födelsedatum som brodyr?

LÀs mer och bestÀll

Enhörning med snuttefilt

Det hÀr gosedjuret gÄr visserligen inte att fÄ broderat. Men det Àr fint som det Àr och har en mysig snuttefilt med. En fin present att ge en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Fot och handavtryck

Eller kanske ett gipsavgjutningsset för babyns fötter och hÀnder. NÀr barnen blir Àldre kommer de vara intresserade av att se hur mycket de har vÀxt sedan de var nyfödda.

LÀs mer och bestÀll

Babybok

En fyll i bok dÀr man fyller i barnets viktiga framsteg, tillvÀxt, tappade tÀnder och roliga minnen Àr en bra present att ge en nyfödd baby. Barn brukar Àlska att höra om sig sjÀlva nÀr de blir Àldre.

LÀs mer och bestÀll

Pedagogiska leksaker för baby

Kulram

En kulram Àr en pedagogisk leksak som babyn kan ha glÀdje av mÄnga Är. NÀr barnet Àr mindre brukar de tycka om att sitta och plocka med kulramen. NÀr barnet blir Àldre kommer det att kunna anvÀnda kulramen för att kunna rÀkna.

LÀs mer och bestÀll

Byggklossar

Byggklossar Àr en bra och pedagogisk leksak att ge en nyfödd baby.

LÀs mer och bestÀll

Pussel

Knoppussel kan vara en kul present att ge en baby. Även om hon eller han inte kommer att kunna pussla pĂ„ lĂ€nge sĂ„ Ă€r det en uppskattad leksak nĂ€r det vĂ€l blir dags.

LÀs mer och bestÀll

Dragleksaker

NÄgot som smÄ barn brukar Àlska Àr att fÄ djur att dra i snöre efter sig. Kanske en nyckelpiga i trÀ blir en uppskattad present till den nyfödda babyn.

LÀs mer och bestÀll

PlocklÄda

En leksak som barnet kommer att leka mycket med under sitt första Är Àr en plocklÄda. Det Àr kul att se barnets utveckling frÄn att lyfta pÄ locket och plocka i och ur klossar till att identifiera de olika formerna och vilket hÄl de passar i.

LÀs mer och bestÀll

Retro sparkbil

En fin present att ge en nyfödd baby Àr en retro sparkbil. Den kommer bli vÀldigt kul att Äka pÄ om ett Är och den Àr vÀldigt snygg inredning i babyns rum.

LÀs mer och bestÀll

MÀnniskors hjÀrna behöver stimuleras oavsett Älder. För bebisar Àr det sÀrskilt viktigt eftersom det Àr grunden till fortsatt lÀrande. Babyns hjÀrna inte Àr fÀrdigutvecklade och behöver dÀrför inte sÀrskilt mycket för bli stimulerade. Pedagogiska leksaker stimulerar barnets utveckling samtidigt som de underhÄller barnet. För barn finns det nÀmligen inte nÄgra grÀnser mellan att lÀra och att ha roligt. Beroende pÄ babyns Älder finns det olika leksaker som rekommenderas.

Den digitala utvecklingen har pÄ mÄnga sÀtt hÀmmat Àldre barns utveckling. Det gÄr att se tydliga samband mellan ett ökat InternetanvÀndande samt allt sÀmre lÀsförstÄelse bland unga. Att ha trÄkigt frÀmjar kreativiteten men dessvÀrre behöver barn av idag aldrig vara uttrÄkade. Den spontana leken har försvunnit och sÄ Àven barns kreativitet. DÀrför Àr det av yttersta vikt att redan i babyÄlder frÀmja barnets kreativitet.

Bebisars hjÀrnor behöver som tidigare nÀmnt inte mycket för att stimuleras. DÀrför behöver du inte nödvÀndigtvis köpa pedagogiska leksaker utan du kan skapa dina egna leksaker om du har kreativiteten i behÄll. Att köpa fÀrdiga leksaker Àr dock ett bekvÀmt alternativ för den stressade smÄbarnsförÀldern. Fördelen med att köpa fÀrdiga leksaker Àr att du enklare kan vilka leksaker som rekommenderas för sÀrskilda Äldrar.

Utbudet av pedagogiska leksaker Àr mycket stort. Till en baby passar kulramar, pussel och sifferpussel, leksaker dÀr barnet ska sortera geometriska figurer och byggklossar av allehanda slag alldeles utomordentligt. Kom dock ihÄg att ta det steg för steg och inte göra det för avancerat frÄn början. UtsÀtt barnet för enklare problem och lÄt han eller hon lösa dem sjÀlv. I takt med att babyn vÀxer bli leksakerna alltmer avancerade.

BabyklÀder i mÀngder online

Stora klÀdkedjor som HM, KappAhl, Lindex och Ellos har stora utbud av babyklÀder. Det finns naturligtvis ocksÄ varumÀrken som endast tillverkar babyklÀder, som exempelvis Mini Rodini och Villervalla. De erbjuder babyklÀder i ungefÀr samma prisklasser. Om du Àr miljömedveten Àr Mini Rodini och Villervalla att föredra eftersom de arbetar aktivt med hÄllbarhetsfrÄgor. Att bry sig om miljön Àr ocksÄ ett sÀtt att bry sig om sitt barn.

Nyblivna förÀldrar har olika möjligheter pÄ grund av ekonomiska förutsÀttningar. Det kan ocksÄ handla om vÀrderingar. Det finns i alla fall mÄnga alternativ att vÀlja mellan. Att köpa klÀder till sitt nyfödda barn kan vara en betungande utgift eftersom kostnaderna ökat pÄ olika hÄll nÀr familjen utökats. DÄ kan det vara ett bra alternativ att köpa begagnade klÀder, om inte för den egna ekonomins skull, sÄ för miljön. Andra tycker att köpa nya babyklÀder Àr en sjÀlvklarhet till sitt nyfödda barn. Oavsett vilket alternativ man vÀljer Àr Internet lösningen.

Internet ger oss stora möjligheter nÀr det gÀller att handla klÀder till den nyfödda babyn. Utbudet strÀcker sig lÄngt bortom fantasins grÀnser. Den som behöver köpa babyklÀder behöver inte leta lÀnge pÄ nÀtet. Det finns en uppsjö av nya klÀder, begagnade klÀder, dyra klÀder, billiga klÀder, hemmagjorda klÀder och allt dÀr emellan. Du kommer garanterat att hitta det du söker. Nyblivna mammor och pappor diskuterar gÀrna fördelar kontra nackdelar med att köpa nya respektive anvÀnda klÀder. En del menar att nya klÀder innehÄller massor av kemikalier, vilka tvÀttats bort i anvÀnda klÀder.

Det Àr vanligt förekommande med bytesdagar bland förÀldrar. Förut anordnades klÀdbytardagar dÀr man trÀffades och bytte klÀder och annat med varandra. Bytar-dagarna har försvunnit och ersatts av Facebook-grupper. Det Àr ett mycket effektivt sÀtt för att byta klÀder med varandra. SÄledes har man nytta av varandra. Det Àr ocksÄ mycket populÀrt att köpa klÀder pÄ Tradera. Utbudet Àr mycket stort och priserna Àr mycket fördelaktiga.

Om det Àr nÄgon i din omgivning som precis har fÄtt barn brukar det ocksÄ bli mycket uppskattat om du ger dem en lÄda med gamla babyklÀder som du ÀndÄ bara har liggandes i förrÄdet. DÄ kommer de till nytta igen och den nya lilla familjen behöver inte lÀgga sÄ stora summor just pÄ babyklÀder, det Àr ju sÄ mycket annat som behöver köpas precis nÀr första barnet har fötts ÀndÄ.

En nyfödd baby behöver egentligen inte sÄ avancerade leksaker. Det rÀcker med mobiler och babygym faktiskt. Liknande leksaker stimulerar deras hjÀrna tillrÀckligt. Men förÀldrarna brukar uppskatta nÀr deras lilla knodd fÄr fina leksaker.

Relaterade frÄgor

Vad Àr en bra present till en nybliven pappa? En bra present till en nybliven pappa Àr ett smycke med barnets namn ingraverat, en flaska champagne, en bÀrsjal, handkrÀm och en prenumeration pÄ tidningen Vi förÀldrar. Fler tips pÄ en bra present till en nybliven pappa finns hÀr.

Vad ger man i present pÄ en babyshower? Bra presenter pÄ en babyshower Àr klÀder, nappflaskor, nappar, bÀrsele, filtar, leksaker till babyn och annat som babyn kan komma att behöva. Försök hÄlla det könsneutralt om de inte vet ifall det blir en pojke eller flicka! Fler tips pÄ presenter till en babyshower hittar du hÀr.

Vad Àr en bra doppresent? Bra doppresent Àr fotoalbum, tavlor för att göra hand eller fotavtryck, sparbössa, aktier eller nÄgon extra fin leksak. Fler tips pÄ bra doppresenter hittar du hÀr.

Vad Àr bra doppresent till en flicka? En fin speldosa, ett halsband, en fin bil, mattallrik, gunghÀst eller ett gosedjur. Fler bra doppresenter till en flicka hittar du hÀr.

Vad Àr en bra doppresent till en pojke? En bra doppresent till en pojke Àr en tavla, en minnesask, bitring, bestick, en groda eller robot. Fler tips pÄ bra doppresenter till en pojke hittar du hÀr.

Vad Àr en bra present till baby 4 mÄnader? Bra presenter till en 4 mÄnaders baby Àr smÄ gosedjur, en speldosa, en bebisspegel, en matstol eller en kul nappflaska. Fler presenter till en 4 mÄnaders bebis hittar du hÀr.

Vad Àr en bra push-present? Bra pushpresenter Àr smycken, en kaffemaskin, ett lyxigt pÄslakan, en relaxfÄtölj eller en polaroidkamera. Fler push present tips finns samlat hÀr.

Tips pÄ fortsatt lÀsning