Adventskalender till både barn och vuxna

När julen närmar sig så vill väl både stora och små ha en adventskalender. De finns så många roliga att välja mellan. En nyhet för mig i alla fall är att det finns så många julkalendrar även för vuxna och att det inte bara är adventskalendrar med choklad. Jag skrattade väldigt mycket när jag letade efter fina adventskalendrar att skriva om. Det fanns överraskande många olika sorter och uppfinningsrikedomen tycks vara enorm. Alla behöver tydligen en adventskalender, även katten och hunden.

fina julkalendrar och adventskalendrar

Vanliga chokladkalendrar eller julkalender i papper med en bild när man öppnar en lucka har jag faktiskt inte sett online alls. Kanske är det inte så modernt längre, utan har blivit helt ute. Här finns många andra roliga adventskalendrar att välja mellan!

Elf on the shelf

I december flyttar alven in till er och varje natt rapporterar han till jultomten hur barnen har uppfört sig. Elf on the shelf hittas varje morgon på ett nytt ställe i hemmet. Kanske gör han snöänglar i mjölet, slår in toalett stolen i julklappspapper eller något annat bus. Läs mer om elf on the shelf och inled en ny mysig jultradition.

Göra en egen adventskalender till barn

Det är många som väljer att göra en egen adventskalender till barnen. Det kan vara 24 små paket eller påsar som man fyller med små presenter, ljus eller godsaker. Vill du göra en egen adventskalender med ett litet paket varje dag? Bra presenter för en adventskalender är t.ex. reflexer, limstift, sax eller fina pennor. Se adventskalendrar för barn och egen julkalender till barn om du vill ha tips på billiga små presenter att stoppa i adventskalendern.

Färdiga adventskalendrar till barn

Det finns många fina adventskalendrar till barn med små figurer i, det kan till exempel vara Lego, Playmobil, eller en adventskalender med Harry Potter. Det har även kommit adventskalendrar med böcker i. Den kanske vanligaste adventskalendern innehåller godis. Läs mer om färdiga adventskalendrar till barn här.

Det har även kommit en adventskalender från Forskarfabriken med experiment och så. Jag har själv köpt den till min dotter flera gånger och är väldigt nöjd.

adventskalender forskarkalendern

Adventspresenter till tonåringar

Vad är adventspresenter? Adventspresenter är presenter som man får öppna på advent, alltså ett paket varje söndag ända fram till jul. Istället för 24 små paket, ett för varje dag så får hon bara ett paket i veckan. Adventspresenter är lite större presenter än om man gör en egen adventskalender. Att få en lite rejälare present varje advent brukar passa tonåringen bättre.

Nissebrev

Nissebreven är en ny sorts julkalender där barnen varje dag får ett brev från Nisse med ett nisseuppdrag de ska göra under dagen. Det kan till exempel vara att mata fåglarna eller julbaka. Nissebreven är lätta att göra själv om man vill. Här hittar du förslag på texter som du kan använda till dina nissebrev.

Nissebrev julkalender till barnen

Färdiga adventskalendrar för vuxna

Vill du köpa en färdig adventskalender till vuxna finns det nu mer ett riktigt stort utbud. Vad sägs om bilmodeller, teer , lyxig choklad, starka chilipraliner, lakrits, strumpor, noveller, fläsksvålar eller varför inte en adventskalender till soffpotatisen? Men den mest oväntade är nog ändå den med olyckskakor.

För den modiga finns det även en julkalender med bönor i äckliga smaker. Det har till och med kommit en adventskalender i form av en tumstock. Det finns även adventskalendrar i form av en flaska med gradering. Där får man ta sig en liten hutt varje dag ända fram till julafton. Läs mer om alla fantastiska adventskalendrar för vuxna

Adventskalender med smink och skönhetsprodukter

Adventskalendrar med skönhetsprodukter är inte enbart för henne. Jag har hittat adventskalendrar till män med skönhetsprodukter så som skäggolja, badbomber, tvålar, schampo osv. Jag hittade även en adventskalender till henne innehållandes nagellack i olika färger.

Egen adventskalender till flickvännen

Vill du göra en egen adventskalender till flickvännen kan du stoppa i till exempel en bok, kärleksbrev, badbomber, nyckelring, biobiljetter, IQ-pussel, smycken, disktrasor, tvålar, godis, mintpastiller, strumpor eller ett presentpaket från Kama Sutra. Fler förslag på vad man kan stoppa i en egen adventskalender till flickvännen kan du hitta här.

Egen adventskalender till pojkvän

Bra presenter är till exempel strumpor, biobiljetter, en bok, skäggolja, badsalt, en gullig skruvmejsel, överlevandskit, ett armband, kärleksbrev eller en nyckelring. Eller kanske ett lite sexigare presentpaket från Kama Sutra. Fler förslag på vad du kan stoppa i pojkvännens adventskalender kan du får här.

Erotiska adventskalendrar

En erotisk adventskalender innehåller sexiga massageprodukter, leksaker och soft bondage produkter. Bakom de 24 luckorna i adventskalendern får du, eller din partner, varje dag under december en sexig eller erotisk leksak. Produkterna är utformade för att passa både män och kvinnor oavsett läggning. Läs mer om de erotiska adventskalendrarna här.

amoreli erotisk lyxig adventskalender

Adventskalender till djur

Det är inte bara människor som ska få något extra under december. Nu finns det adventskalender för katt och adventskalender för hund att köpa också.

Adventskalender till julhataren

Som om detta inte vore nog…nej även julhataren ska ha en anti-adventskalender med olyckokakor. Läs mer och beställ adventskalendern med olyckokakor.