Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

30 Årig bröllopsdag, PÄRLBRÖLLOP stor present GUIDE

30 Årig bröllopsdag, pärlbröllop, 30 år som gifta! Men… ni firade ju 20 år alldeles nyss! Tiden går fort när man har roligt, och efter ansenliga 30 år rullar det på, kanske utan att ni ens märker det. Men klockan tickar, livet fortgår och så även äktenskapet. När ni nu vaknar en morgon mitt i vardagen och plötsligt upptäcker att 30 år har gått, då är det dags att slänga ut den där vardagskänslan för en stund och slå på stort.

Att fira en 30-årig bröllopsdag, ofta benämnd pärlbröllop, är att hylla tre decennier av gemensamt äktenskapsliv. Denna bemärkelsedag symboliserar en blandning av äktenskapets beständighet och dess skiftande natur, precis som pärlans lyster. För att ära detta speciella tillfälle kan gåvor med pärltema, såsom pärlhalsband, pärlprydda tavlor eller handväskor, vara en perfekt gest. Dessa gåvor representerar den djupa, äkta kärlek och skönhet som har blomstrat över 30 år tillsammans.

Vad är bra presenter på en 30 årig bröllopsdag?

30 årig bröllopsdag har temat pärlor

Vad är bra presenter på en 30 årig bröllopsdag? Bra presenter på en 30 årig bröllopsdag är pärlhalsband, tavla, handväska, boken Flicka med pärlörhänge, tomatfrön, modellskepp, eller manshettknappar. Allt med pärltema, förstås.

För de som vill ut och resa kan en resa till Perl Harbour (Hawaii) vara en trevlig idé, Perl i Tyskland eller kanske en övernattning på Hotell Pärlan på Skeppsgatan i Stockholm?

Presenter som passar på ett pärlbröllop

Unna er en härlig middag för två, en resa på tu man hand eller kanske bara en vandring i naturen hand i hand – precis som förr. Att fira pärlbröllop är lite som att vara halvvägs, fortfarande med en fot i det nya och ständigt föränderliga, men också med ett steg inne i det stabila och hållbara, det som är för alltid och i evighet, precis som ni lovade varandra den där gången när ni bytte ringar och fick risgryn i håret.

Pärlor, skimrande och vita, med stänk av rosa eller blått beroende på hur ljuset skiftar. De är hårda, slittåliga, vackra och beständiga. Precis som den eviga kärleken! Och ja, hon blir lika glad för ett klassiskt pärlhalsband som han blir för sina manschettknappar med pärlor. Och båda blir ni lika glada av att påminnas om att ni faktisk nu har levt ihop i hela tre decennier!

Smycken med Pärlor

Armband med pärlor i present till en man

Vill du ge din man en mer budgetvänlig present kan det här armbandet i läder med pärlor och andra tuffa detaljer i stål vara något? Det passar nog en man med lite tuffare klädstil bäst. Det är en trevlig present att ge din man på en 30 årig bröllopsdag, utan att det måste kosta en förmögenhet.

Armband med pärlor i present till en man

Armband i present till honom på pärlbröllop

Den här bröllopsdagen kan de kanske vara lite knepigt att hitta en bröllopspresent till en man, men det finns naturpärlor och tigeröga som är lite coolare pärlor som kan passa även en man. Till din man funkar det varken säkert inte så bra med vanliga pärlor, varken sötvattenspärlor eller odlade pärlor även om ni firar pärlbröllop. Men han kanske tycker bättre om att få ett sånt här vackert armband med pärlor av tigeröga, hematit och svart obsidian. Tigeröga sägs skydda bäraren mot negativ energi och ge självförtroende. Obsidian ska ha läkande egenskaper och hematiten ska stärka bäraren. Det är en bra present till din man när ni firar 30 årig bröllopsdag. Även om man inte tror på stenarnas kraft är det ett väldigt vackert pärlarmband och din man kommer att gilla det.

Armband i present till honom på pärlbröllop

Halsband med pärla

Här hittar du ett halsband som är betydligt billigare. Även det här halsbandet har en pärla, men bara en. Det här halsbandet har designats av Efva Attling. Det är tillverkad av äkta sterling silver med en sötvattenspärla. Det är ett vackert och stilrent smycket som för tankarna tillbaka till 60-talet. En väldigt vacker present att ge din fru när ni firar pärlbröllop, 30 årig bröllopsdag.

Pärlhalsband

Det första du säkert kommer att tänka på när man pratar om pärlbröllop, det är att köpa din fru ett vackert pärlhalsband. Pärlhalsband är en väldigt vacker gåva att ge i present på en 30 årig bröllopsdag. Det är en present din fru kommer bli väldigt glad för att få. Det här pärlhalsbandet är gjort av odlade pärlor och guld i 18K. Det är 45 cm långt. Du hittar det hos Albrekts guld.

Pärlhalsband  i present på 30 årig bröllopsdag

Konst och Litteratur

Personlig tavla i present på pärlbröllop

När ni firar 30 årig bröllopsdag kan detta också bli en kul present till din fru. Det är en tavla av henne avbildad som en vacker prinsessa, med pärlhalsband så klart. Royalistik har många fina porträtt att välja mellan, men det här är det som passar bäst för ett pärlbröllop. För att beställa ett porträtt av din fru laddar du upp ett foto av henne och väljer motiv. Sedan får du hem en sån här fantastisk tavla med henne på. Eller varför inte beställa ett porträtt av er båda avbildade som monarker, vikingar eller något annat kul. Beställ ett porträtt av din fru till ert pärlbröllop!

Personlig tavla i present på pärlbröllop

Målning Flicka med pärlörhänge


En tavla av ”Flicka med pärlörhänge” är en perfekt present på pärlbröllop. Den symboliserar tidlös skönhet och elegans, likt ett äktenskap som bestått i 30 år. En konstnärlig och kulturell gåva som speglar er långa resa tillsammans.

Flicka med pärlörhänge

Det här är en klassisk bok om Griet, en 16-årig flicka som blir anställd som tjänsteflicka hos den kända konstnären Vermeer. Hon har som uppgift att hjälpa till med barnpassning och tvätt i familjen. En dag får hon i uppgift att städa den stora konstnärens ateljé, men hon får inte inte rubba några av föremålen i hans scenerier. Det uppstår ett slags samförstånd och attraktion mellan flickan och konstnären. Han lär henne se världen ur en konstnärs ögon. Hon får vara med och blanda färg till hans målningar och får tillgång till hans studio, vilket gör hans hustru omåttligt svartsjuk. Det blir inte lättare när konstnären målar av henne. Det här är en bok som är väldigt svår att släppa ifrån sig. Det är en bok som jag själv läste för många år sedan, men som lämnar kvar en speciell känsla. Varje gång jag ser målningen återvänder tankarna till boken. Flicka med pärlörhänge är en jättebra bok att ge i present på en 30 årig bröllopsdag.

Flicka med pärlörhänge i present på 30 årig bröllopsdag

Heminredning och Bruksföremål

Fotoram i present på 30-årig bröllopsdag

Detta är också en present som måste nämnas när vi pratar om presenter till ett pärlbröllop. En fotoram full av pärlor. Sätt in ett foto på er i ramen. Det är den perfekta presenten att ge din fru eller man när ni firar 30 årig bröllopsdag. Det är den perfekta påminnelsen om det speciella band ni har till varandra.

Fotoram i present på 30-årig bröllopsdag

Glas i present på pärlbröllop

Det finns även vackra glas att köpa till en 30 årig bröllopsdag. Det här till exempel skulle bli vackra glas att ta fram och dricka en slurk whisky ur framåt kvällen. Ge gärna din man eller fru en flaska whisky i present också, inte bara glasen. Hur som helst så har glasen inskriptionen Pearl Anniversary 30 years together. De har dessutom ett litet pärlhjärta, vilket passar väldigt bra just den här bröllopsdagen.

Glas i present på pärlbröllop

Mugg i present på pärlbröllop

Varför inte ge din fru eller make en vacker mugg i present på ert pärlbröllop? De här muggarna är något utöver de vanliga faktiskt. Själva ytan på porslinet är högglansig, som om de vore gjorda av pärlemor. Fatet är format som en mussla. Både fatet och handtaget på koppen har varsin pärla. Muggarna finns i flera olika färger. Det här är en jättefin present att ge din man eller fru när ni firar 30 årig bröllopsdag.

Mugg i present på pärlbröllop

Handväska

En handväska prydd med pärlor är en elegant och sofistikerad present till pärlbröllop. Den kombinerar praktisk användning med en estetisk touch av lyx och är en symbol för den skönhet och kärlek som har växt under 30 år av äktenskap. En minnesvärd och stilsäker gåva för en speciell dag.

Lampa i present på 30 årig bröllopsdag

Kanske kan en vacker lampa i form av en mussla som öppnar sig och innehåller en lysande pärla bli en fantastisk present till din fru när ni firar 30 årig bröllopsdag. Den är 15 cm bred, så inte jättestor alltså. Det gör lampan mer lättplacerad. Den ryms både på bänken eller i bokhyllan. En ganska billig present att ge din fru på ert pärlbröllop, om du har en begränsad budget. Det är en otroligt vacker lampa som jag tror hon kommer uppskatta.

Lampa i present på 30 årig bröllopsdag

Trädgård och Natur

Modellskepp Black Pearl i present på 30 årig bröllopsdag

Gillade din man eller fru filmerna Pirates of the Caribbian? Då kommer ett modellskepp av Black Pearl vara en underbar present på ert pärlbröllop. Det är ett vackert skepp med många fina detaljer. Det ser till och med ut som ådrat trä. Att ha skeppet Plack Pearl som modell på hyllan är jättekul för alla filmälskare. Modellskeppet består av 895 bitar och man får med ett stöd att ställa skeppet på, så att det inte kapsejsar i bokhyllan. Beställ modellskeppet Black Pearl till din man eller fru när ni firar 30 årig bröllopsdag!

Modellskepp Black Pearl i present på 30 årig bröllopsdag

Ostron i present på pärlbröllop

Relaterat till pärlor är ju även ostron förstås. Det här är en vacker staty, gjord i aluminium, av ett ostron. Den är ett vackert blickfång i hemmet. Den är trevlig att se på och får oss att längta till sommaren, sköna dagar på båten och sol. Gillar ni lite marin heminredning så kan det här vara en bra present på en 30 årig bröllopsdag.

Ostron i present på pärlbröllop

Tomatfrön Black Pearl

Är din man eller fru intresserad av trädgård och odling kommer en påse frön av sorten Black Pearl bli en mycket uppskattad present när ni firar 30 årig bröllopsdag. De här tomaterna har en smak som är söt, smakrik, fruktig och lätt rökig. Tomaternas utsida är mörkt svart och inuti är de mörkt röda. När det gäller fröer kanske även tomaten garden perl kan var något, även om den inte på långa vägar är lika vacker och ovanlig som Black pearl är.

Tomatfrön Black Pearl present på pärlbröllop

Drycker och Matrelaterade Presenter

Ostron set


Ett ostronset med ostronöppnare är en unik och praktisk present till pärlbröllop. Det erbjuder en kulinarisk upplevelse och symboliserar naturens skönhet och mysterium, precis som ett 30-årigt äktenskap. En gåva som kombinerar nytta med nöje och skapar minnesvärda stunder.

Vin i present på pärlbröllop

En fin present att ge din man eller fru när ni firar 30 årig bröllopsdag är ett vin från året då ni gifte er. Självklart bör vinet även ha ett vackert vinställ som ser ut att vara ett pärlhalsband. Vinställen finns i tre olika färger, svart, vitt och guld. Välj det som passar bäst ihop med vinflaskan du köper.

Vin i present på pärlbröllop  30 årig bröllopsdag

Personliga och Unika Presenter

Anteckningsbok i present på 30 årig bröllopsdag

Den här presenten är lite jobbigare än övriga presentförslag. Det här är nämligen en tom anteckningsbok som jag tycker du ska köpa och fylla med kärleksbrev till din man eller fru. Berätta om varför du älskar honom eller henne så mycket. Vad som gör dig riktigt varm om hjärtat. Berätta om hur mycket hon eller hon betyder för dig idag. Det här kommer bli en helt underbar present på en 30 årig bröllopsdag! Överös din man eller hustru med komplimanger och kärlek i den här lilla anteckningsboken.

Anteckningsbok på pärlbröllop

Bok om pärlor i present på 30 årig bröllopsdag

Pärlor är några av de äldsta och mest dyrbara ädelstenarna. De har älskats genom historien. De har prytt många kungligheter och förmögna kvinnor. Men nu i och med ankomsten av sötvattenspärlor finns pärlorna tillgängliga för alla. Det här är en guide till de olika typerna av pärlor och hur pärlorna odlas. Här får du råd om att köpa pärlor och vad du ska titta efter och vad du ska undvika. Köp den här boken i present till din fru som är intresserad av pärlor.

Bok om pärlor i present på 30 årig bröllopsdag pärlbröllop

LP-skiva med Pearl Jam i present på 30 årig bröllopsdag

Pearl Jam är ett amerikanskt rockband. Perl Jam var som störst i början av 1990-talet men är fortfarande väldigt heta. Här kan du hitta massor av skivor att välja mellan. Kanske även en skivspelare att spela den på? När ni firar 30 årig bröllopsdag skulle ett album med den kända rockgruppen vara en passande present.

LP-skiva med Pearl Jam i present på 30 årig bröllopsdag

Resor och Upplevelser

Resa till Mallorca

Mallorca är faktiskt känt för sina konstgjorda pärlor, kallade ”Majorica-pärlor”. Dessa högkvalitativa imitationer av pärlor tillverkas genom en unik process och är världsberömda för sin likhet med äkta pärlor. Att ge en resa till Mallorca som en present på ett pärlbröllop kan därför vara symboliskt, då platsen är kopplad till skapandet av dessa vackra pärlor, vilket kan spegla den varaktiga skönheten och värdet av ett 30-årigt äktenskap.

Kort och Skriftliga Gåvor

Kort för 30-årig bröllopsdag

För just pärbröllop finns det även vackra kort att köpa. Det här tyckte jag var jättefint. Det står 30 år tillsammans… Pärlor symboliserar ärlighet, klokhet och kärlek. Visst är det vackert? Det här dessutom ett litet pärlhjärta på framsidan av kortet. Skriv några varma ord av kärlek i kortet och ge det tillsammans med en present när ni firar 30 årig bröllopsdag.

Kort för 30-årig bröllopsdag pärlbröllop

Relaterade frågor

Vad kallas 30 årig bröllopsdag?

En 30 årig bröllopsdag kallas för pärlbröllop.

Vad kallas de olika Bröllopsdagarna?

Bröllopsdagarna kallas Pappersbröllop, Bommulsbröllop, Läderbröllop, Blomsterbröllop, Träbröllop, Sockerbröllop, Yllebröllop, Gummibröllop mm. För att få en komplett lista på vad bröllopsdagarna kallas klicka på länken.

Hur firar man 30 årig bröllopsdag?

En 30 årig bröllopsdag kan man fira på Hotell Pärlan i Stockholm, Perl Habour på Hawaii eller Perl i Tyskland. Men en god middag och champagne räcker också för att fira en 30 årig bröllopsdag.

Hur många är är Sockerbröllop?

Sockerbröllop är 6 årig bröllopsdag.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 årig bröllopsdag är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.
11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.
21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.
31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.
41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.
51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.
61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 årig bröllopsdag är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.
75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Liknande inlägg

Bröllopsdagar

30 Årig bröllopsdag, PÄRLBRÖLLOP stor present GUIDE
Rulla till toppen