Present 2 Åring – Stor Present GUIDE – Leksaker 2 År

Letar du efter bra present till en 2 åring? Jag har tagit reda på vad både barn och föräldrar blir glada för att du ger 2-åringen i present. Det finns massor av fina leksaker till barn som fyller 2 år.

Så, vad är en bra present till en 2 åring? Bra present till en 2 åring är böcker om Ludde, såpbubblor, gosedjur, en tunnel, sömntränare, en sångpåse, Pippis apa, trumma, lektält, bil, knoppussel, duplo, såpbubbelmaskin, dockkök eller docka med docksäng. Här hittar du massor av bra presenter till en 2-åring kommer att älska.

Vad är en bra present till en 2-åring
Vad är en bra present till en 2-åring?

Förutom det här inläggen om presenter till 2-åringar har jag också skrivit om presenter till en 2-årig flicka och presenter till en 2-årig pojke där du kan hitta fler presenttips.

Bra presenter till en 2-åring

2-åringar leker med allt möjligt. Bilar, dockor, dockvagnar, järnvägar, de tycker om att föra oväsen, åka bil, de lagar mat i sitt dockkök och tycker om att baka med trolldeg. Det är ingen skillnad mellan vad killar och tjejer vill leka med i den här åldern heller. Egentligen så spelar det faktiskt inte så stor roll vad de får i födelsedagspresent. En 2-åring leker med allt faktiskt. Men det är viktigt att tänka på att föräldrarna kanske inte önskar ett större leksaksberg, då kanske barnfotografering, eller någon annan upplevelse för barn är en mer passande present.

Barnfotografering

En barnfotografering är en uppskattad present. Det bygger inte ett leksaksberg och det ger något väldigt fint att hänga upp på väggen efteråt. Både barnet själv och föräldrarna gillar den här presenten.

Läs mer och beställ

Barnfotografering

Aktier

Jag verkligen rekommendera att du köper aktier till honom eller henne istället för en massa leksaker. Det är en perfekt när det är ett barn som redan har allt det behöver och när man vill ge något som kommer till nytta i framtiden istället.

Läs mer och beställ

Aktier Present Till 2-Åring

Väggdekor giraff på cykeltur

Förutom leksaker så kommer tvååringen tycka om att få fina saker till sitt rum. Varför inte vägg dekor som är lätt att fästa (och ta bort) på väggen. Det går snabbt att göra om barnets rum så att det verligen syns att det bor ett litet barn där. Kanske en giraff på cykeltur är något som den blivande 2-åringe kommer gilla?

Läs mer och beställ

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Vad önskar sig en 2-åring i present?

Tvååringar har kanske inte direkt någon önskelista. Men om 2-åringen hade kunnat skriva en önskelista är jag övertygad om att både järnväg, gosedjur och en dockservis hade funnits med på önskelistan. Det är saker som barn ofta leker väldigt mycket med. Det här är såna saker som 2-åringen kan skrika efter om hon eller han ser dem i leksaksaffären.

En bok som handlar om barnet självt

En födelsedagspresent till tvååringen som kommer att göra stor succé är en bok som handlar om honom eller henne. Huvudpersonen i den här boken älskar djur och leker att hon eller han är ett lejon. Även de vuxna vill vara med och leka. Tillsammans leker de att de åker till Afrika tillsammans för att titta på alla spännande djur. På savannen möter de en elefant som duschar sin unge, nyfikna zebror och hungriga giraffer.

Att läsa om sig själv är jättespännande när man är liten. Det här kommer garanterat att bli en favoritbok som hon eller han kommer vilja höra massor av gånger.

Läs mer och beställ

En bok som handlar om barnet självt

Nattlampa

Små barn tycker ofta att det är läskigt när det är mörkt i rummet. En mysig månlampa är en fin present till 2-åringen. Den kommer lysa upp rummet lite svagt, så att det inte blir lika läskigt när han eller hon vaknar på natten.

Läs mer och beställ

 Present Till 2-Åring Nattlampa

Öppningsbar tavelram

Det här är en smart ram som man kan öppna framsidan på för att snabbt kunna sätta upp det senaste konstverket på väggen. Det är en jättebra investering redan nu att köpa ett par tre sådana, eftersom familjen under många år framåt kommer få hem diverse konstverk från dagis och skola. Konstverk måste visas upp hemma på väggen. Med de här smarta tavelramarna kommer det gå jättelätt att byta ut bilden när nästa konstverk kommer hem.

Läs mer och beställ

Öppningsbar tavelram

Gosedjur elefant

Ett gosedjur är alltid bra födelsedagspresent till en 2 åring. Den här elefanten är oerhört charmig tycker jag. Föredrar du kaninen så finns den faktiskt också att köpa hos Bluebox. Gosedjur är bra leksaker till barn som blir 2 år.

Läs mer och beställ

Gosedjur elefant leksaker 2 år

Babyboxen

Babyboxen är en prenumeration där man varje månad får en LittleUnBox fylld med inspiration, överraskningar och kul produkter som följer barnets utveckling och ålder. Varje månad får man ett nytt spännande paket på posten.

Läs mer och beställ

Pippiryggsäck

Ryggsäckar är praktiska födelsedagspresenter till en 2-åring. En ryggsäck är både roligt och praktiskt. Den kan användas på dagisutflykten och för att packa allt viktigt i på resan. För en tvååring är det förstås roligast att få en ryggsäck med ett fint motiv som den här Pippi ryggsäcken. Pippi brukar alltid gå hem hos mindre barn.

Läs mer och beställ

Pippiryggsäck

Leksaker 2 år

Det finns massor av saker man kan köpa till en 2-åring. Men roligast är kanske leksaker, eftersom barnet blir glad av en sådan present.

Men vad är då bra leksaker till barn 2 år? Roliga leksaker till ett barn 2 år är dockvagn, järnväg, play-doh-lera, ett slott, fingerfärg, ett kök, saker till sitt rum. De tycker om att laga mat och vill också gärna ha köksutrustning i födelsedagspresent.

Men fortsätt gärna läsa för fler bra leksaker till 2-åringar!

Leksaker till barn 2 år då passar det med ett tåg med bondgårdstema

En riktigt fin present till en 2-åring!

Brio tågbana är en fin present till en 2-åring. Det är en present som räcker många år. Köp ett startpaket till 2- åringen och bygg sedan på med växlar, fler paket, fler bandelar, stationer och broar efter hand. En Briojärnväg har hög kvalité och är en födelsedagspresent som både barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att kunna glädjas åt. Så på det sättet är det en väldigt fin present till en 2-åring. Både tåg och djur är sådant som tvååringar brukar tycka om. Så det här bondgårdståget kommer bli en lyckad födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Tåg med bondgårdstema leksaker 2 år

Dockvagn

Dockvagn är en fin leksak till en 2-åring. De brukar älska att bädda ner sina dockor och köra omkring. Dockvagn och dockor är bra leksaker till en 2-åring. Dockvagnen kan kompletteras med sängkläder, skötväska och åkpåse som dockorna kan behöva. Är du sykunnig går det att göra mycket själv.

Läs mer och beställ

Dockvagn Present Till 2-Åring

Docka

Den här dockan är en bra val när du köper present till en 2-åring, eftersom den inte innehåller smådelar. Det går att sy både sängkläder, dockkläder osv till dockorna. Gärna matchande kläder till dockmamman också! Att få en docka som de kan mata, natta, byta kläder och blöja på är något som går hem hos de flesta 2-åringar. Dockor och tillbehör till dem är riktigt bra leksaker till en 2-åring. Det är leksaker som det kommer lekas mycket med.

Läs mer och beställ

Docka leksaker 2 år

Docksängar är bra leksaker till barn 2 år

En docksäng för att natta dockorna behövs. En docksäng är bra att ha eftersom de brukar ägna mycket tid åt att natta mata sina dockor. Det är en leksak som ger många timmars lek alltså. Sedan är det inte så att en docksäng bara står där och tar plats, det är faktiskt också en bra plats att förvara massa dockor och nallar på. Till mitt barnbarn som snart fyller år har jag köpt en docksäng. Det ska bli spännande att se vad hon tycker om den.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Docksäng

Dragdjur i trä

Nästa tips på leksak till en tvååring är dragdjur som de kan dra eftersig när de går. Det är leksaker alla barn jag känner i alla fall har älskat. Jag vet inte riktigt vad det är som fashinerar så mycket, men de har verkligen älskat dragleksaker. Så det tror jag är en bra leksak till en 2-åring.

Läs mer och beställ

Gosedjur och nallar i present till 2-åring

Gosedjur är förstås ett måste för en tvååring. Varför inte köpa den här väldigt söta kaninen. Ett gosedjur brukar bli väldigt älskat och nött. Ett gosedjur blir en ständig följeslagare långt upp i åren. Min dotter som är 15 nu har fortfarande sina gosedjur när hon ska sova. Bland de mest omtyckta gosedjuren är de hon fick tidigast som en rosa nalle som döptes till Regnbåge. I takt med att barnen blir äldre är det bara vissa väl utvalda som får vara kvar i sängen.

Gullig kanin-ballerina

En kanin ballerina är en gullig födelsedagspresent att ge tvååringen. Kaninen kan både få vara med i sängen när det är dags att sova och får följa med ut på många äventyr. Det är kul när man hittar ett extra fint och lite annorlunda gosedjur tycker jag.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år gullig kanin-ballerina

Gosedjurskaniner är uppskattade leksaker till barn 2 år

Vem kan motstå den här charmiga kaninen. Ett gosedjur kan alltid trösta när man är ledsen eller känner sig lite sjuk. Den här kaninen kan man få med broderad text, vilket gör den kul att ge bort i doppresent också. Eller kanske med en liten födelsedags hälsning på 2-årsdagen.

Läs mer och beställ

Gosedjurskanin Present Till 2-Åring

Vanlig nalle

Många föredrar att köpa en helt vanlig nalle att ge bort i present till tvååringen. Men oavsett vad du väljer att köpa för gosedjur så kommer det vara en ständig följeslagare under många år framåt. Ett gosedjur får följa med till både förskolan och på skogspromenader. Det finns där när barnet är sjukt eller ledset. Det är så klart nalle som får veta alla hemligheter först. Det är helt enkelt bra leksaker till 2 år gamla barn.

Läs mer och beställ

Vanlig nalle leksaker 2 år

Vad leker en 2-åring med?

När man ska köpa födelsedagspresenter till barn så ställer man sig självklart frågan vad de leker med i den här åldern. Vilka leksaker kommer de vilja leka med i framtiden osv.

Så vad leker en 2-åring med? 2-åringar leker ofta med leksakskök och leksaksmat. Även om barnet inte tycker om att leka med dockor så brukar de tycka att det är väldigt roligt att laga mat. Det finns både bakelser, söta dockserviser och smågrytor att köpa till dockköket.

Får de en kundvagn så kommer de också att leka affär med sin leksaksmat. Leksakskök finns förstås i lyxvarianter också. Lite lyxigare grejer till dockköket kanske du kan vänta med. Men ett dockkök är en bra födelsedagspresent till en 2-åring som gillar matlagning.

Leksakskök

Ett leksakskök är en fin present till en 2-åring. Att laga mat är en väldigt kul sysselsättning i den här åldern. Även ett leksakskök är en sådan där leksak som barnen leker väldigt mycket med. Så jag tycker att du ska kosta på honom eller henne ett fint kök.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Leksakskök

Gullig teservis

Till leksaksköket är det bra att få en fin servis, så att man kan bjuda in sina kompisar på vatten och russin. Eller förresten, även utan ett leksakskök är teservisen en bra leksak att ge 2-åringar. Tebjudningar är populära lekar i den här åldern.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Gullig teservis

Plastservis till dockköket

Leksaksköket behöver viss basutrustning i form av glas och porslin. Den bästa presenten att ge en 2-åring är kanske en dockservis. Gärna en som har lite av allt möjligt, både fat, bestick, muggar, tillbringare osv. I ett dockkök behöver man sällan bjuda in så många gäster samtidigt, så fokusera hellre på att det blir olika saker än att få utrustning för 8 gäster här.

Läs mer och beställ

Plastservis till dockköket Present Till 2-Åring

Grytor till leksaksköket

Till leksaksköket är det bra med lite grytor också när man ska laga mat. När du köper det här setet får du även med lite leksaksmat och redskap för att laga maten.

Läs mer och beställ

Grytor till leksaksköket leksaker 2 år

Böcker i födelsedags present till 2-åring

2-åringar börjar intressera sig för böcker. Det är mysigt att läsa pekböcker tillsammans och barnet får ett större ordförråd. De brukar även gilla interaktiva böcker där de t.ex. trycker på knappar och får lyssna på ljud och vara med att sjunga. En bra present till 2-åringar är dessutom sångböcker och sångpåsen.

När barnet är 2 år är det en perfekt ålder att läsa och lära barnet nya ord. Pekböcker är ett bra sätt. Att samlas och diskutera kring bilder. Att låta barnet peka ut föremål på bilden. Det är också intressant att se hur barnets abstrakta tänkande utvecklas över tid. I början kan barnet peka ut nallen om man frågar efter nallen. Så småningom kan de tänka lite mer abstrakt och t.ex. peka ut mjuka saker när man ber dem om det.

Pekbok med 100 ord

Pekbok med de första 100 orden är jättebra present att ge en 2-åring. Det utökar barnets ordförråd och du kommer bli förvånad över hur många bilder barnet redan kan peka ut.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Pekbok med 100 ord

Pekbok med olika fordon

Här är en bok där barnet får lära sig olika fordon skom bil, spårvagn och tåg. Det är kul att få lära sig både hur de låter och hur de ser ut. Trycker man på knappen får man höra hur de låter.

Läs mer och beställ

Pekbok med olika fordon

Sångbok

Sångbok med noter och spotifylista. Här hittar du massor av klassiska barnvisor.

Läs mer och beställ

Sångbok Present Till 2-Åring

Maxböckerna

Maxböckerna är väldigt omtyckta av 2-åringar. De fångar på ett enkelt sätt tvååringens dramatiska vardag. Det är böcker som de älskar att höra gång på gång. Min son är 27 år, och jag minns fortfarande hans Maxbok utantill, så det var verkligen en bok han älskade att höra.

Läs mer och beställ

Maxböckerna

Ludde och alla djuren

Luddeböcker är en bra present till en 2-åring

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Ludde och alla djuren

Barnkammarböckerna

Barnkammarböckerna finns många fina att välja mellan. Det är kul att redan nu börja samla ihop en riktigt sagoskatt till barnet.

Läs mer och beställ

Barnkammarböckerna

Knacka på

En kul bok där barnen knackar för att gå vidare i berättelsen.

Läs mer och beställ

Knacka på Present Till 2-Åring

Spel i present till 2-åringar

Spel som passar 2-åringar är memory och ballongspelet. Små barn brukar vara överlägsna på memory. Med lite träning så kommer barnet slå dig. Bamses gympaspel och Mr Bucket klar 2-åringar vara med på efter egen förmåga liksom. De är med och gör vad de kan. Kul med spel som även mindre barn kan delta i.

Memory

Barn är världsmästare på memory! 2-åringar är duktiga och lägger märke till detaljer. Så memory är ett spel du kan introducera tidigt.

Läs mer och beställ

Memory leksaker 2 år

Bamsespel

Ett spel där även 2-åringen kan vara med är Bamses gympaspel.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Bamsespel

Bushinken

Även på det här spelet klar en 2-åring vara med efter egen förmåga.

Läs mer och beställ

Bushinken leksaker 2 år

Pedagogiska leksaker till 2-åring

Play doh lera kommer göra succé! De flesta 2-åringar tycker om att kladda i saker med händerna. Så play-doh-lera kommer bli en väldigt uppskattad present. Det går även att ge 2-åringar trolldeg. Du hittar recept på trolldeg här.

Play-doh lera

Play-doh lera är en kul leksak för en tvååring. Med lera och trolldeg kan man göra så mycket. Allt ifrån att ”laga mat” till att bygga prydnadssaker.

Läs mer och beställ

Play-doh lera Present Till 2-Åring

Fingerfärg

Det är också roligt att måla och kladda med fingerfärg. Gör ett hand och fotavtryck och rama in och häng upp på väggen.

Läs mer och beställ

Fingerfärg leksaker 2 år

Färgkritor

Helt vanliga färgkritor kommer 2-åringen ha mycket glädje av i framtiden.

Läs mer och beställ

Färgkritor Present Till 2-Åring

Badsaker

Badrock eller badlakan med en rolig figur på kan vara kul att få. Pippi är ju förstås en stor favorit i den här åldern. Att få gå till stranden eller åka till badhuset och bada är en trevlig utflykt för 2-åringar.

Handduk

En fin handduk är en present som en 2-åring gillar.

Läs mer och beställ

Handduk

Armpuffar

Det kan också vara bra med armpuffar till 2-åringen.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Armpuffar

Roliga leksaker till barn 2 år brukar vara såpbubbelmaskiner

Såpbubbelmaskin både för bad och utomhusbruk.

Läs mer och beställ

Såpbubbelgroda leksaker 2 år

Duplo 2 år

Duplo finns för 2-åringar. Duplo, eller storlego som barnen själva ofta kallar det, finns i många roliga byggsatser, t.ex. Torg, tivoli och flygplats. Duplo är leksaker som små barn gärna sitter och leker länge med. Det finns duplo för 2-åringar.

Duplo stora maskiner

Grävmaskiner och arbetsfordon brukar vara sådant som små barn gillar. Även om det kan vara lite knepigt att bygga med duplo så kommer barnet tycka om att leka med fordonen.

Läs mer och beställ

Duplo stora maskiner leksaker 2 år

Duplo världens djur

Åk på safari över den afrikanska savannen och fotografera giraffer och lejon, upptäck söta skogsdjur när du paddlar kanot längs en flod, bygg ett slott på en tropisk strand, titta efter valar vid sydpolen. Här hittar du både växter, djur och byggnader från alla världens hörn. En rolig och fascinerande värld!

Läs mer och beställ

Duplo världens djur Present Till 2-Åring

Duplo tivoli

Duplo tivoli – Här får duplo barnen åka karuseller runt runt, åka rutschkana och ett litet tåg. På tivolit finns även en glasskiosk. Det finns både ballonger och färskpressad juice.

Läs mer och beställ

Duplo tivoli leksaker 2 år

Vinterleksaker i present till 2-åringar

Är det vinter så är det roligt att få en pulka i present. Komplettera gärna med en hjälm för säkrare åkning.

Pulka

En bra present till en 2-åring när det är vinter är en pulka.Att få åka pulka till dagis brukar vara populärt, däremot kanske det är lite läskigt att åka i pulkabacken.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Pulka leksaker 2 år

Hjälm

Ska hon eller han åka i backen kan det vara bra med en hjälm. Man vet ju aldrig vad som kan hända där.

Läs mer och beställ

Hjälm

Babypulka

Vill man ha lite extra ryggstöd så fungerar även babypulkan till 2-åringar.

Läs mer och beställ

Babypulka Present Till 2-Åring

Pippi Långstrump saker är vad 2-åringar önskar sig

Pippi Långstrump saker är något som 2-åringar tycker om. Det finns både dockor, utklädningskläder, sjörövarskepp, väskor, kläder, små figurer och dockhus med Pippi.

Pippidocka

Små barn älskar Pippi, så en docka kommer bli mycket älskad. Pippi Långstrump är en väldigt omtyckt figur, kanske är det för att hon gör precis det som faller henne in för stunden.

Läs mer och beställ

Pippidocka leksaker 2 år

Pippi sjörövarskepp

Pippis skepp är en rolig leksak. Vill du ge bort en leksak som verkligen ger många timmars lek så är Pippis skepp en bra present. Glöm inte köpa figurer till bara!

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Pippi sjörövarskepp

Utklädningskläder Pippi Långstrump

Att kunna klä ut sig till pippi är jättekul!

Läs mer och beställ

Utklädningskläder Pippi Långstrump

Små figurer Pippi, Tommy och Annika

Pippi Tommy och Annika figurer som kan få bo på båten eller i dockskåpet.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Små figurer Pippi, Tommy och Annika

Herr Nilsson gosedjur

Gosedjuret Herr Nilsson, Pippis apa, är en rolig present till en 2-åring.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Herr Nilsson gosedjur

Pippiperuk

Om man vill bli Pippi fullt ut är det bra att få en peruk också.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Pippiperuk

Pussel med Pippi

Kanske ett pussel med pippi blir uppskattat Till en 2-åring räcker det gott och väl med ett pussel som innehåller 15 bitar. Motivet är hämtat från pippis födelsedagskalas.

Läs mer och beställ

Pussel med Pippi leksaker 2 år

Pippifilm

En pippifilm är en present till en 2-åring som kommer älskas mycket

Läs mer och beställ

Pippifilm Present Till 2-Åring

Ryggsäck

Till dagis är det bra att ha en riktigt fin väska att lägga alla grejerna i.

Läs mer och beställ

Ryggsäck

Musik eller oväsen

Instrument är en jättebra födelsedagspresent till en 2-åring, om det inte är ditt eget barn. Köp ett helt musikset: xylofon, trumma och maracas. Min egen dotter tyckte mycket om att föra oväsen som barn. Så nu när hon fått egna barn ska de få massor av musikinstrument. Inte kan hon väl missunna barnen den glädjen? Att få spela trumma tidigt på söndagsmorgonen borde ju vara varje barns rättighet, eller hur? Hahaha..

Xylofon

Xylofon kanske gör lite för diskreta ljud.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Xylofon

Trumma är favoriten bland leksaker till barn 2 år

En trumma har lite högre volym men är rätt snällt ändå.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Trumma

Maracas

Maracas låter heller inte så väldigt högt.

Läs mer och beställ

Maracas Present Till 2-Åring

Sångpåse

En sångpåse är en väldigt rolig present! Här drar man upp en figur i taget ur påsen. Varje figur representerar en känd barnvisa. Vill man går det att köpa till fler figurer för att få fler sånger att sjunga. Jag har själv köpt en sån till mitt barnbarn och tyckte mycket om den. När jag tog upp och tittade på figurerna såg de välarbetade och fina ut, det ska bli spännande att se vad hon tycker om den.

Läs mer och beställ

Sångpåse leksaker 2 år

Gitarr

En gitarr är en väldigt rolig present att ge tvååringen när hon eller han fyller år. Här kommer det att komponeras många fina visor.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Gitarr

Men vänta några år…då kan man nog ge barnbarnen en elgitarr eller kanske en bil som för mycket oväsen.

Inredning som passar att ge i present till 2-åring

Nattlampa är tryggt och mysigt. Detta är också en present som barnet har nytta av i många år. Många barn är mörkrädda länge. Då kan det kännas tryggt att ha en nattlampa tänd. Dessutom en väldigt söt inredningspryl.

Nattlampa uggla

En nattlampa är bra att ha när man är mörkrädd. Kanske en klok uggla kan vara både fin inredning i barnrummet och göra att hon eller han känner sig tryggare om natten.

Läs mer och beställ

Nattlampa uggla

Nattlampa

Eller kanske en gullig anka passar bättre

Nattlampor finns förstås i många färger och former. Men den här ankan tyckte jag också var väldigt gullig. Min dotter hade älskat att få en sådan i sitt rum när hon var liten.

Läs mer och beställ

Nattlampa ponny Present Till 2-Åring

Sömntränare

Vill man få barnet att somna om när det vaknar mitt i natten så kan en sömntränare vara en god idé. Barnet lär sig kanske inte klockan, men förstår de olika symbolerna och lär sig när det är sovtid och vakentid. Så småningom kommer det att lägga sig ner när det ser att det inte är dags att gå upp ännu.

Läs mer och beställ

Sömntränare

Ett bord och små stolar som hon eller han kan sitta och pyssla vid brukar vara omtyckt. Tänk att kunna bjuda farfar och farmor på kaffe vid det egna bordet! Bordet och stolarna kan ju även målas om i en mer kunglig/prinsessig färg om majestäterna kräver det.

Bord och stolar

Till barnets eget rum är det trevligt att köpa bord och stolar. Här kan barnet sitta och måla eller kanske servera kaffe när kompisarna kommer på besök.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Bord och stolar

Fåtölj

En fåtölj i miniatyr brukar vara uppskattat att ha framför TVn. Det är skönt att ha en egen plats och att inte behöva krypa upp i soffan när man ska se på film.

Läs mer och beställ

Fåtölj

Matta

I barnets rum kan det också vara skönt att ha en matta. Det dämpar ljudet och är skönt att sitta på istället för ett svalt golv. Den här mattan har vägar och hus. Jag minns fortfarande hur roligt det var med en bilmatta, från det jag själv var liten.

Läs mer och beställ

Matta Present Till 2-Åring

En egen bostad

Lektält som barnet kan krypa in i brukar vara väldigt kul. Komplettera gärna med en lektunnel. Tält och att bygga koja under köksbordet brukar kunna sysselsätta barnen i timmar. Att dessutom få en lektunnel till är ju ännu häftigare förstås.

Tält

Ett lektält är jättemysigt litet kryp in att ta med sig gosedjur och kuddar och läsa böcker på. Ibland kan det hända att man behöver flytta hemifrån en stund. Då är ett eget tält ett bra ställe att ta vägen.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Tält

Lektunnel

En lektunnel är en utmaning. Det är fortfarande lite läskigt att krypa igenom där. Men ändå otroligt spännande liksom.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Lektunnel

Bollhav är roliga leksaker till barn 2 år

Ett bollhav är jätteroligt att ha i sitt rum. Det kan också användas som lektält eller slott om några år.

Läs mer och beställ

Bollhav leksaker 2 år

Liten blir stor

Mätsticka – barn tycker om att mätas och se hur mycket de växer. Det är helt enkelt väldigt roligt att se hur stora de har blivit. Med den här mätstickan kan du dessutom sätta in foton på barnet. Det är extra roligt att titta på babybilden och se hur liten man en gång varit. Det samma gäller fotoalbum. Barn brukar gilla att se hur små de varit och jämföra med hur stora de är nu.

Mätsticka

När man är barn är det mycket intressant att se hur mycket man växer. Det är kul att se hur stor och duktig man blivit. Ett sätt att följa tillväxten är en mätsticka som man sätter på väggen. På den här mätstickan kan du sätta in foton efterhand som barnet växer. Det är kul att se hur liten han eller hon varit och hur mycket han eller hon växer.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Mätsticka

Fotoalbum

Något annat som också är väldigt roligt där är att få ett fotoalbum med foton på bara sig själv. (utan oviktiga föräldrar och syskon) Bilder från det man var nyfödd och fram till idag är mycket intressant. Men som sagt, gärna ett fotoalbum per barn!

Läs mer och beställ

Fotoalbum

Pussel som passar 2-åringar

Pussel som går bra att ge en 2-åring i present är knoppussel med 5-12 bitar. Det här Bamsepusslet tror jag de flesta 2-åringar gillar. Det är heller inte för svårt för dem.

Bamse

Bamse är en favorit bland många barn. Kanske har hon eller han inte sett så mycket på film ännu, men Bamse och hans vänner brukar ändå bli omtyckta. Ett knoppussel gör det lättare att få tag på bitarna.

Läs mer och beställ

Bamse Present Till 2-Åring

Pussel med djur

Tvååringar brukar ju gilla djur, så varför inte ge bort ett djurpussel till honom eller henne?

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Pussel med djur

Babblarna

Pussel med Babblarna i olika svårighetsgrad är en bra present att ge en 2-åring.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Babblarna

Uteleksaker

Presenter för utelek: sandsaker och såpbubblor är presenter som 2-åringar brukar älska.

Sandleksaker är bra leksaker till barn 2 år

Ett sandset för att gräva i sandlådan är en bra tvåårspresent. Här finns det både hink, spade, och sandformar. Allt man kan tänkas behöva för en dag i parken.

Läs mer och beställ

Sandleksaker leksaker 2 år

Såpbubblor

Såpbubblor är en billig present som 2-åringen kommer älska att få. Det är kul att få springa och jaga såpbubblorna.

Läs mer och beställ

Såpbubblor Present Till 2-Åring

Sandkaksformar

Lite mindre sandformar är lättare att använda när man ska göra sandkakor.

Läs mer och beställ

leksaker 2 år Sandkaksformar

Bilar, fordon och verktyg

Tågset med extra allt

Briojärnvägen är ju en leksak där man gärna köper till bitar, lite i taget. Men om du har möjlighet så varför inte redan på tvåårsdagen ge bort en järnväg som har extra allt. Ett tågset är en bra leksak som barnen gärna leker med långt upp i åren, så den kommer räcka länge.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Tågset med extra allt

Brandbil

Alla barn brukar gilla brandbilar och utryckningsfordon. Varför inte köpa och ge bort den här fina brandbilen. Brandbilen kan köra själv och har sensorer som förhindrar att den kör ut från trappan. Den innehåller heller inga smådelar, utan är säker för 2-åringar att använda.

Läs mer och beställ

Present Till 2-Åring Brandbil

Polisbil

Vill du ge bort en leksak som håller i många generationer kanske en polisbil från Brio är en bra present. Den här gjord i trä och tål mycket lek.

Läs mer och beställ

Polisbil leksaker 2 år

Verktygslåda

Eller kanske en egen verktygslåda för att kunna hjälpa pappa och mamma brukar göra en 2-årig pojke eller flicka glad. Den är säker för att använda för barn över 12 månader. Innehåller hammare, skiftnyckel, såg, skruvmejsel och vinkelhake. Du får även med lite ”plankor” skruvar och muttrar.

Läs mer och beställ

Verktygslåda Present Till 2-Åring

Jeep

Drömpresenten för alla 2-åringar är förstås en egen bil. Helst en elbil som gör att de kan rymma väldigt snabbt och osynligt. En elbil är ett riktigt lyxåk för en 2-åring!

Läs mer och beställ

Jeep leksaker 2 år

Enkel bobbycar

En helt vanlig bobbycar med gummerade däck. Vill du vara lite mer på den säkra sidan så skulle jag istället rekommendera en bobby car…de tar något längre tid att rymma på och det krävs muskelkraft. Med en egen Bobby car är det mindre troligt att mormor får oväntat besök.Köp den från Amazon.

Läs mer och beställ

Enkel bobbycar Present Till 2-Åring

Lyxig bobbycar

Även utav Bobby Car finns det lyxbilsvariant med mjukt säte och lysen. En bobbycar med ljus och ljud. Sätet är av mjukt skum.

Läs mer och beställ

Lyxig bobbycar leksaker 2 år

Släpvagn till bobbycar

Komplettera gärna bilen med släp och hjälm till racerföraren. Att få en egen bil är en riktigt bra present till en 2-åring. Beställ släpet hos Amazon.

Läs mer och beställ

Släpvagn till bobbycar Present Till 2-Åring

Hjälm

Ibland kan det gå riktigt snabbt, så en hjälm är också bra att ge 2-åringen.

Läs mer och beställ

Hjälm

Vackra leksaker till barn 2 år

Vill du ge bort en riktigt vacker leksak? Ja det finns faktiskt, som den här gungvespan. Den blir förmodligen den mest älskade leksaken!

Av egen erfarenhet kan jag berätta att en gunghäst inte bör kombineras med en snickarlåda. Gunghästar kan nämligen monteras ner i bitar. Det var inte mina föräldrar så förtjusta i.

Läs mer och beställ

Gunghäst skoter Present Till 2-Åring

Födelsedag 2 år

Jag hoppas du hittat en riktigt bra present till den 2-åring som du ska fira! En riktigt rolig och fin present till honom eller henne. Tvååringens födelsedag brukar bli oförglömlig! Tårta i håret, större intresse för presentpapperet än innehållet i paketet och alltid är det någon gäst som ger bort ett ”musik”-instrument till barnet. Ett födelsedagskalas för en 2-åring brukar bli kaos och stoj. Jag hoppas att du hittat många fina leksaker till barn som fyller 2 år. Leksaker som gör både barn och föräldrar riktigt glada.

Relaterade frågor

Vad leker en 2-årig med? 2-åringar tycker om att leka med dockköket, att köra sparkbil, pussla, leka med duplo, dockor och nallar brukar också vara populära leksaker.

Vad finns det för pedagogiska leksaker till 2 åriga barn? Pedagogiska leksaker till 2-åriga barn är duplo, pussel eller kanske en verktygslåda kan bli en bra present.

Vad är bra uteleksaker till en 2-åring? Bra uteleksaker till en 2-åring är sandhink, spade och sandformar. De tycker också om att leka med såpbubblor och att få en pool i trädgården. Vintertid är pulkan en riktigt bra uteleksak till en 2-åring.

Finns det någon liten present till en 2-åring? Små presenter att ge en 2-åring är såpbubblor, gosedjur, en leksaksbil, en Pippi Långstrump docka, badleksaker och målarböcker.

Vad kan man ge för present för att främja kreativ lek för barn 2 år? Presenter för kreativ lek för 2-åringar är play-doh lera, kritor, målarböcker och fingerfärg.

Kan man ge barnet pärlor när det är 2 år? Nej, det är ingen bra idé eftersom små barn stoppar i munnen. Ger du pärlor till en 2-åring riskerar du att barnet kvävs.

Kan man ge en docka till ett barn som är 2 år? Det går jättebra att ge en docka till barn som är 2 år. Välj en docka som inte innehåller smådelar bara.

Kan man ge en dockvagn till en 2-åring? Ja, man kan ge en dockvagn till en tvååring. En dockvagn är en leksak som 2-åringar älskar att leka mycket med.

Vad är en bra present till 4-5 åring? Bra present till en 4-5 åring är lego, tv-spel, dockskåp, pippi-prylar eller en film. Du hittar fler förslag på present till 4-5 åring här!

Vad är en bra present till barnkalas? En bra present till barnkalas är en ficklampa, ett enklare spel, en glitterboll, såpbubblor eller en snöbollskramare. Fler tips på present till barnkalas berättar jag om här.

Vad finns det för bra träleksaker till 2-åringar? Bra träleksaker till en 2-åring är Brios järnväg, klossar, dockvagn och en gunghäst. Fler tips på träleksaker kan du hitta här.

Relaterade inlägg

 • Adventskalender till barn 2022 – Julkalender med presenter

  Adventskalender till barn 2022 – Julkalender med presenter

  Vill du hitta en färdig adventskalender till ett barn 2022 så har du kommit till rätt sida. Här har jag samlat de finaste adventskalendrarna 2022, som du kan hitta online. Jag kommer fylla på med fler adventskalendrar i takt med att de släpps på markanden. Vad är då en bra adventskalender till ett barn 2022? […]


 • Julklapp Till 2-Åring

  Julklapp Till 2-Åring

  Söker du efter en julklapp till 2-åring? Då har du hamnat rätt, här har jag samlat massor av bra julklappar! Så vad är då en bra julklapp till en 2-åring? En bra julklapp till 2-åring är leksakståg, docka, trumma, gitarr, en Luddebok, en bil, pussel, klossar, plocklåda, nallar, Pippi Långstrumpsaker, ryggsäck och låtsasmat. Men fortsätt […]


 • Julklapp Till 1-Åring

  Julklapp Till 1-Åring

  Ska du köpa en julklapp till 1-åring? Vad önskar de sig? Det har jag tagit reda på! Det är jättelätt att hitta bra julklapp till 1-åring. 1-åringar är inte alls kräsna och de kommer att älska de flesta julklappar. Här hittar du mina bästa förslag på julklappar till 1-åring: leksakståg, Pippidocka och plocklåda. Men fortsätt […]


Dela gärna sidan

Hittade du bra presenter får du gärna dela den här sidan!

Present 2 Åring – Stor Present GUIDE – Leksaker 2 År
Rulla till toppen