vad önskar sig en 2-åring i present

Present till 2-åring

Vad önskar sig en 2-åring?

Letar du efter bra present till en 2-åring och ställer dig frågan vad önskar sig en 2-åring? Här hittar du massor av bra presenter till en 2-åring kommer att älska. Det är presenter till båda pojkar och flickor. Du hittar dessutom en länk där du kan beställa hem presenterna direkt. Men först några snabba presenttips för den som har bråttom: Dockvagn, järnväg och Play-doh-lera. Men fortsätt gärna läsa för fler bra idéer på present till en 2-åring.

Dockvagn är en bra present till 2-åringar
Dockvagn är en bra present till 2-åringar
Tågbana är en bra present till 2-åringar
Tågbana är en bra present till 2-åringar
Play-doh-lera i present till 2 åring
Play-doh-lera i present till 2 åring


En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Adlibris


Tågbana är en bra present till 2-åringar
Tågbana är en bra present till 2-åringar

Fin present till en 2-åring

Brio tågbana är en fin present till en 2-åring. Det är en present som räcker många år. Köp ett startpaket till 2- åringen och bygg sedan på med växlar, fler paket, fler bandelar, stationer och broar efter hand. En Briojärnväg har hög kvalité och är en födelsedagspresent som både barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att kunna glädjas åt.


Vad leker en 2-åring med?

2-åringar leker med allt möjligt. Bilar, dockor, dockvagnar, järnvägar, de tycker om att föra oväsen, åka bil, de lagar mat i sitt dockkök och tycker om att baka med trolldeg. Det är ingen skillnad mellan vad killar och tjejer vill leka med i den här åldern heller. Egentligen så spelar det faktiskt inte så stor roll vad de får i födelsedagspresent. En 2-åring leker med allt faktiskt.


Pippi ryggsäck

En ryggsäck är både roligt och praktiskt. Den kan användas på dagisutflykten och för att packa allt viktigt i på resan.

För en tvååring är det förstås roligast att få en ryggsäck med ett fint motiv som den här Pippi ryggsäcken. Pippi brukar alltid gå hem hos mindre barn.


Dockor och dockvagn till 2-åring

ge 2 åringen dockor i födelsedagspresent
ge 2 åringen dockor i födelsedagspresent
Dockvagn i present till 2 åring
Dockvagn till 2 åring

Dockvagnoch dockor är bra leksaker till en 2-åring. Dockvagnen kan kompletteras med sängkläder, skötväska och åkpåse som dockorna kan behöva.

Är du sykunnig går det att göra mycket själv. Det går att sy både sängkläder, dockkläder osv till dockorna. Gärna matchande kläder till dockmamman också! Att få en docka som de kan mata, natta, byta kläder och blöja på är något som går hem hos de flesta 2-åringar.


Gosedjur och nallar i present till 2-åring

Gosedjur är förstås ett måste för en tvååring. Varför inte köpa den här väldigt söta kaninen. Ett gosedjur brukar bli väldigt älskat och nött. Ett gosedjur blir en ständig följeslagare långt upp i åren. Min dotter som är 12 nu har fortfarande sina gosedjur när hon ska sova. Bland de mest omtyckta gosedjuren är de hon fick tidigast som en rosa nalle som döptes till Regnbåge.


Leksakskök och matlagning

Leksakskök
Lyxigt kök i present till barn
Lyxigt kök i present till barn
Gulliga bakelser i present till 2 åringar
Gulliga bakelser i present till 2 åringar
Dockservis i present till tvååringen
Dockservis i present till tvååringen

Leksakskök och leksaksmat brukar vara väldigt roligt även om barnet inte tycker om att leka med dockor eller ej så brukar det vara väldigt roligt att laga mat. Det finns både bakelser, söta dockserviser och smågrytor att köpa till dockköket. Det brukar också vara roligt att få en kundvagn med leksaksmat, för att leka affär. Leksakskök finns förstås i lyxvarianter också.


Böcker i födelsedags present till 2-åring

Sångpåse i födelsedagspresent till ettåringen
Sångpåse i födelsedagspresent till tvååringar
böcker är en bra present till 2åringar
Böcker är en bra present till 2åringar

2-åringar börjar intressera sig för böcker. Det är mysigt att läsa pekböcker tillsammans och barnet får ett större ordförråd. De brukar även gilla interaktiva böcker där de t.ex. trycker på knappar och får lyssna på ljud och vara med att sjunga. En bra present till 2-åringar är dessutom sångböcker och sångpåsen.


Memory i present till 2 åringar
Memory i present till 2 åringar

Spel i present till 2-åringar

Spel som passar 2-åringar är memory och ballongspelet. Små barn brukar vara överlägsna på memory. Med lite träning så kommer barnet slå dig.


Play-doh-lera i present till 2 åring
Play-doh-lera i present till 2 åring

Pedagogisk present till 2-åring

Play doh lera kommer göra succé! De flesta 2-åringar tycker om att kladda i saker med händerna. Så play doh lera kommer bli en väldigt uppskattad present. Det går även att ge 2-åringar trolldeg. Du hittar recept på trolldeg här. Med lera och trolldeg kan man göra så mycket. Allt ifrån att “laga mat” till att bygga prydnassaker.

Det är också roligt att måla och kladda med fingerfärg. Gör ett hand och fotavtryck och rama in på väggen.

böcker är en bra present till 2åringar
böcker är en bra present till 2åringar

När barnet är 2 år är det en perfekt ålder att läsa och lära barnet nya ord. Pekböcker är ett bra sätt. Att samlas och diskutera kring bilder. Att låta barnet peka ut föremål på bilden. Det är också intressant att se hur barnets abstrakta tänkande utvecklas över tid. I början kan barnet peka ut nallen om man frågar efter nallen. Så småningom kan de tänka lite mer abstrakt och t.ex. peka ut mjuka saker när man ber dem om det.


Badsaker

Badrock eller badlakan med en rolig figur på kan vara kul att få. Pippi är ju förstås en stor favorit i den här åldern. Att få gå till stranden eller åka till badhuset och bada är en trevlig utflykt för 2-åringar.


Duplo

bra present till 2 åringen Duplo storlego
Duplo är en bra födelsedagspresent till 2-åringar

Duplo– storlego finns i många roliga byggsatser, t.ex. Torg, tivoli och flygplan Börja med en enklare byggsats och köp till mer efter hand som barnet blir äldre.


Vinterleksaker i present till 2-åringar

Är det vinter så är det roligt att få en pulka i present. Komplettera gärna med en hjälm för säkrare åkning.


Pippi Långstrump saker är vad 2-åringar önskar sig

Pippi Långstrump saker är något som 2-åringar tycker om. Det finns både dockor, utklädningskläder, sjörövarskepp, väskor, kläder,  små figurer och dockhus med Pippi.

Eller varför inte den här fantastiska ryggan som ser ut som pippis hus? Om du tittar noga på bilden så finns det en ficka där man kan stoppa in ett foto på barnet. Fotofickan är ett fönster i Pippis hus. Så barnet kommer liksom att vara där inne i huset och titta ut.


Musik eller oväsen

Instrument är en jättebra födelsedagspresent till en 2-åring, om det inte är ditt eget barn. Köp ett helt musikset: xylofon, trumma och maracas. Min egen dotter tyckte mycket om att föra oväsen som barn. Så när hon får egna barn ska de få massor av musikinstrument. Inte kan hon väl missunna barnen den glädjen? Att få spela trumma tidigt på söndagsmorgonen borde ju vara varje barns rättighet, eller hur? Hahaha..


Inredning som passar att ge i present till 2-åring

Nattlampa är tryggt och mysigt. Detta är också en present som barnet har nytta av i många år. Många barn är mörkrädda länge. Då kan det kännas tryggt att ha en nattlampa tänd. Dessutom en väldigt söt inredningspryl.

Lektält som barnet kan krypa in i brukar vara väldigt kul. Komplettera gärna med en lektunnel. Tält och att bygga koja under köksbordet brukar kunna sysselsätta barnen i timmar. Att dessutom få en lektunnel till är ju ännu häftigare förstås.

Mätsticka – barn tycker om att mätas och se hur mycket de växer. Det är helt enkelt väldigt roligt att se hur stora de har blivit. Med den här mätstickan kan du dessutom sätta in foton på barnet. Det är extra roligt att titta på babybilden och se hur liten man en gång varit.

Ett bord och små stolar som hon eller han kan sitta och pyssla vid brukar vara omtyckt. Tänk att kunna bjuda farfar och farmor på kaffe vid det egna bordet! Bordet och stolarna kan ju även målas om i en mer kunglig/prinsessig färg om majestäterna kräver det.


Pussel som passar 2-åringar

Pussel som går bra att ge en 2-åring i present är knoppussel med 5-12 bitar. Det här bamsepusslet tror jag de flesta 2-åringar gillar. Det är heller inte för svårt för dem.

Uteleksaker

Presenter för utelek: sandsaker och såpbubblor är presenter som 2-åringar brukar älska.

Bilar och verktyg

Alla barn brukar gilla brandbilar varför inte köpa och ge bort den här fina brandbilen från Dickie Toys. brandbilen kan köra själv, har både ljus och ljudeffekter och den har en stege som man både kan dra ut och vrida. Den innehåller heller inga smådelar, utan är säker för 2-åringar att använda.

En egen verktygslåda för att kunna hjälpa pappa och mamma brukar göra en 2-årig pojke eller flicka glad. Den är säker för att använda för barn över 12 månader. Innehåller hammare, skiftnyckel, såg, skruvmejsel och vinkelhake. Du får även med lite “plankor” skruvar och muttrar.

Drömpresenten för alla 2-åringar är förstås en egen bil. Helst en elbil som gör att de kan rymma väldigt snabbt och osynligt. Vill du vara lite mer på den säkra sidan så skulle jag istället rekommendera en bobby car…de tar något längre tid att rymma på och det krävs muskelkraft. Med en egen Bobby car är det mindre troligt att mormor får oväntat besök. Även utav Bobby Car finns det lyxbilsvariant med mjukt säte och lysen. Bobby Car har även en lite enklare bil. Komplettera gärna bilen med släp och hjälm till racerföraren. Att få en egen bil är en riktigt bra present till en 2-åring.

Födelsedag 2-åring

Jag hoppas du hittat en riktigt bra present till den 2-åring som du ska fira! En riktigt rolig och fin present till honom eller henne. Tvååringens födelsedag brukar bli oförglömlig! Tårta i håret, större intresse för presentpappret än innehållet i paketet och alltid är det någon gäst som ger bort ett “musik”-instrument till barnet. Ett födelsedagskalas för en 2-åring brukar bli kaos och stoj.

Hittade du inte någon present här som du tyckte var superbra till 2-åringen som du ska köpa present till? Då kanske du kan hitta något på dessa sidor:

Kommentera gärna!