Present Till 2-Åring

Letar du efter bra present till en 2-Äring? Jag har tagit reda pÄ vad bÄde barn och förÀldrar blir glada för att du ger 2-Äringen i present.

SÄ, vad Àr en bra present till en 2-Äring? Bra presenter till en 2-Äring Àr böcker om Ludde, sÄpbubblor, gosedjur, en tunnel, sömntrÀnare, en sÄngpÄse, Pippis apa, trumma, lektÀlt, bil, knoppussel, duplo, sÄpbubbelmaskin, dockkök eller docka med docksÀng.

HÀr hittar du massor av bra presenter till en 2-Äring kommer att Àlska.

Vad Àr en bra present till en 2-Äring
Vad Àr en bra present till en 2-Äring?

Förutom det hÀr inlÀggen om presenter till 2-Äringar har jag ocksÄ skrivit om presenter till en 2-Ärig flicka och presenter till en 2-Ärig pojke dÀr du kan hitta fler presenttips.

Vad önskar sig en 2-Äring i present?

TvÄÄringar har kanske inte direkt nÄgon önskelista. Men om 2-Äringen hade kunnat skriva en önskelista Àr jag övertygad om att bÄde jÀrnvÀg, gosedjur och en dockservis hade funnits med pÄ önskelistan. Det Àr saker som barn ofta leker vÀldigt mycket med. Det hÀr Àr sÄna saker som 2-Äringen kan skrika efter om hon eller han ser dem i leksaksaffÀren.

En bok som handlar om barnet sjÀlvt

En födelsedagspresent till tvĂ„Ă„ringen som kommer att göra stor succĂ© Ă€r en bok som handlar om honom eller henne. Huvudpersonen i den hĂ€r boken Ă€lskar djur och leker att hon eller han Ă€r ett lejon. Även de vuxna vill vara med och leka. Tillsammans leker de att de Ă„ker till Afrika tillsammans för att titta pĂ„ alla spĂ€nnande djur. PĂ„ savannen möter de en elefant som duschar sin unge, nyfikna zebror och hungriga giraffer.

Att lÀsa om sig sjÀlv Àr jÀttespÀnnande nÀr man Àr liten. Det hÀr kommer garanterat att bli en favoritbok som hon eller han kommer vilja höra massor av gÄnger.

LÀs mer och bestÀll

Nattlampa

SmÄ barn tycker ofta att det Àr lÀskigt nÀr det Àr mörkt i rummet. En mysig mÄnlampa Àr en fin present.

LÀs mer och bestÀll

Sjörövarskepp

Vill du ge bort en leksak som verkligen ger mÄnga timmars lek sÄ Àr Pippis skepp en bra present.

LÀs mer och bestÀll

Öppningsbar tavelram

Det hÀr Àr en smart ram som man kan öppna framsidan pÄ för att snabbt kunna sÀtta upp det senaste konstverket pÄ vÀggen.

LÀs mer och bestÀll

JÀrnvÀg

En brio jÀrnvÀg brukar 2-Äringar tycka om att leka med.

LÀs mer och bestÀll

Gosedjur elefant

Ett gosedjur Àr alltid bra födelsedagspresent till en 2 Äring.

LÀs mer och bestÀll

Dockservis

Den bÀsta presenten att ge en 2-Äring Àr kanske en dockservis

LÀs mer och bestÀll

SÄ, vad önskar sig en 2-Äring i present? De önskar sig dockvagn, jÀrnvÀg, play-doh-lera, ett slott, fingerfÀrg, ett kök, saker till sitt rum. De tycker om att laga mat och vill ocksÄ gÀrna ha köksutrustning i födelsedagspresent. Men fortsÀtt gÀrna lÀsa för fler bra presenttips till 2-Äringar!

Fin present till en 2-Ă„ring

Brio tÄgbana Àr en fin present till en 2-Äring. Det Àr en present som rÀcker mÄnga Är. Köp ett startpaket till 2- Äringen och bygg sedan pÄ med vÀxlar, fler paket, fler bandelar, stationer och broar efter hand. En BriojÀrnvÀg har hög kvalité och Àr en födelsedagspresent som bÄde barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att kunna glÀdjas Ät. SÄ pÄ det sÀttet Àr det en vÀldigt fin present till en 2-Äring.

TÄg med bondgÄrdstema

BÄde tÄg och djur Àr sÄdant som tvÄÄringar brukar tycka om. SÄ det hÀr bondgÄrdstÄget kommer bli en lyckad födelsedagspresent.

LÀs mer och bestÀll

TĂ„gset med extra allt

BriojÀrnvÀgen Àr ju en leksak dÀr man gÀrna köper till bitar, lite i taget. Men om du har möjlighet sÄ varför inte redan pÄ tvÄÄrsdagen ge bort en jÀrnvÀg som har extra allt. Ett tÄgset Àr en bra leksak som barnen gÀrna leker med lÄngt upp i Ären, sÄ den kommer rÀcka lÀnge.

LÀs mer och bestÀll

Vad leker en 2-Ă„ring med?

2-Äringar leker med allt möjligt. Bilar, dockor, dockvagnar, jÀrnvÀgar, de tycker om att föra ovÀsen, Äka bil, de lagar mat i sitt dockkök och tycker om att baka med trolldeg. Det Àr ingen skillnad mellan vad killar och tjejer vill leka med i den hÀr Äldern heller. Egentligen sÄ spelar det faktiskt inte sÄ stor roll vad de fÄr i födelsedagspresent. En 2-Äring leker med allt faktiskt.

Praktiska födelsedagspresenter till en 2-Äring

PippiryggsÀck

En ryggsÀck Àr bÄde roligt och praktiskt. Den kan anvÀndas pÄ dagisutflykten och för att packa allt viktigt i pÄ resan. För en tvÄÄring Àr det förstÄs roligast att fÄ en ryggsÀck med ett fint motiv som den hÀr Pippi ryggsÀcken. Pippi brukar alltid gÄ hem hos mindre barn.

LÀs mer och bestÀll

Dockor och sÄdana leksaker till en 2-Äring

Dockvagn och dockor Ă€r bra leksaker till en 2-Ă„ring. Dockvagnen kan kompletteras med sĂ€ngklĂ€der, skötvĂ€ska och Ă„kpĂ„se som dockorna kan behöva. Är du sykunnig gĂ„r det att göra mycket sjĂ€lv. Det gĂ„r att sy bĂ„de sĂ€ngklĂ€der, dockklĂ€der osv till dockorna. GĂ€rna matchande klĂ€der till dockmamman ocksĂ„! Att fĂ„ en docka som de kan mata, natta, byta klĂ€der och blöja pĂ„ Ă€r nĂ„got som gĂ„r hem hos de flesta 2-Ă„ringar. Dockor och tillbehör till dem Ă€r riktigt bra leksaker till en 2-Ă„ring. Det Ă€r leksaker som det kommer lekas mycket med.

Dockvagn

Dockvagn Àr en fin leksak till en 2-Äring. De brukar Àlska att bÀdda ner sina dockor och köra omkring.

LÀs mer och bestÀll

Docka

Den hÀr dockan Àr en bra val nÀr du köper present till en 2-Äring, eftersom den inte innehÄller smÄdelar.

LÀs mer och bestÀll

DocksÀng

En docksÀng för att natta dockorna behövs. En docksÀng Àr bra att ha eftersom de brukar Àgna mycket tid Ät att natta mata sina dockor. Det Àr en leksak som ger mÄnga timmars lek alltsÄ.

LÀs mer och bestÀll

Gosedjur och nallar i present till 2-Ă„ring

Gosedjur Àr förstÄs ett mÄste för en tvÄÄring. Varför inte köpa den hÀr vÀldigt söta kaninen. Ett gosedjur brukar bli vÀldigt Àlskat och nött. Ett gosedjur blir en stÀndig följeslagare lÄngt upp i Ären. Min dotter som Àr 12 nu har fortfarande sina gosedjur nÀr hon ska sova. Bland de mest omtyckta gosedjuren Àr de hon fick tidigast som en rosa nalle som döptes till RegnbÄge.

Gullig kanin-ballerina

En kanin ballerina Àr en gullig födelsedagspresent att ge tvÄÄringen. Kaninen kan bÄde fÄ vara med i sÀngen nÀr det Àr dags att sova och fÄr följa med ut pÄ mÄnga Àventyr. Det Àr kul nÀr man hittar ett fit och lite annorlunda gosedjur tycker jag.

LÀs mer och bestÀll

Gosedjurskanin

Vem kan motstÄ den hÀr charmiga kaninen. Ett gosedjur kan alltid trösta nÀr man Àr ledsen eller kÀnner sig lite sjuk.

LÀs mer och bestÀll

Vanlig nalle

MÄnga föredrar att köpa en helt vanlig nalle att ge bort i present till tvÄÄringen. Men oavsett vad du vÀljer att köpa för gosedjur sÄ kommer det vara en stÀndig följeslagare under mÄnga Är framÄt.

LÀs mer och bestÀll

Vad leker en 2-Ă„ring med

Leksakskök och leksaksmat brukar 2-Ă„ringar leka med. Även om barnet inte tycker om att leka med dockor sĂ„ brukar de tycka att det Ă€r vĂ€ldigt roligt att laga mat. Det finns bĂ„de bakelser, söta dockserviser och smĂ„grytor att köpa till dockköket. FĂ„r de en kundvagn sĂ„ kommer de ocksĂ„ att leka affĂ€r med sin leksaksmat. Leksakskök finns förstĂ„s i lyxvarianter ocksĂ„. Lite lyxigare grejer till dockköket kanske du kan vĂ€nta med. Men ett dockkök Ă€r en bra födelsedagspresent till en 2-Ă„ring som gillar matlagning.

Leksakskök

Ett leksakskök Ă€r en fin present till en 2-Ă„ring. Att laga mat Ă€r en vĂ€ldigt kul sysselsĂ€ttning i den hĂ€r Ă„ldern. Även ett leksakskök Ă€r en sĂ„dan dĂ€r leksak som barnen leker vĂ€ldigt mycket med. SĂ„ jag tycker att du ska kosta pĂ„ honom eller henne ett fint kök.

LÀs mer och bestÀll

Gullig teservis

Till leksaksköket Àr det bra att fÄ en fin servis, sÄ att man kan bjuda in sina kompisar pÄ vatten och russin.

LÀs mer och bestÀll

Plastservis till dockköket

Leksaksköket behöver viss basutrustning i form av glas och porslin.

LÀs mer och bestÀll

Grytor till leksaksköket

Till leksaksköket Àr det bra med lite grytor ocksÄ nÀr man ska laga mat. NÀr du köper det hÀr setet fÄr du Àven med lite leksaksmat och redskap för att laga maten.

LÀs mer och bestÀll

Böcker i födelsedags present till 2-Äring

2-Äringar börjar intressera sig för böcker. Det Àr mysigt att lÀsa pekböcker tillsammans och barnet fÄr ett större ordförrÄd. De brukar Àven gilla interaktiva böcker dÀr de t.ex. trycker pÄ knappar och fÄr lyssna pÄ ljud och vara med att sjunga. En bra present till 2-Äringar Àr dessutom sÄngböcker och sÄngpÄsen.

NÀr barnet Àr 2 Är Àr det en perfekt Älder att lÀsa och lÀra barnet nya ord. Pekböcker Àr ett bra sÀtt. Att samlas och diskutera kring bilder. Att lÄta barnet peka ut föremÄl pÄ bilden. Det Àr ocksÄ intressant att se hur barnets abstrakta tÀnkande utvecklas över tid. I början kan barnet peka ut nallen om man frÄgar efter nallen. SÄ smÄningom kan de tÀnka lite mer abstrakt och t.ex. peka ut mjuka saker nÀr man ber dem om det.

Pekbok med 100 ord

Pekbok med de första 100 orden Àr jÀttebra present att ge en 2-Äring. Det utökar barnets ordförrÄd och du kommer bli förvÄnad över hur mÄnga bilder barnet redan kan peka ut.

LÀs mer och bestÀll

Pekbok med olika fordon

HÀr Àr en bok dÀr barnet fÄr lÀra sig olika fordon skom bil, spÄrvagn och tÄg. Det Àr kul att fÄ lÀra sig bÄde hur de lÄter och hur de ser ut. Trycker man pÄ knappen fÄr man höra hur de lÄter.

LÀs mer och bestÀll

SĂ„ngbok

SĂ„ngbok med noter och spotifylista. HĂ€r hittar du massor av klassiska barnvisor.

LÀs mer och bestÀll

Maxböckerna

Maxböckerna Àr vÀldigt omtyckta av 2-Äringar. De fÄngar pÄ ett enkelt sÀtt tvÄÄringens dramatiska vardag. Det Àr böcker som de Àlskar att höra gÄng pÄ gÄng. Min son Àr 27 Är, och jag minns fortfarande hans Maxbok utantill, sÄ det var verkligen en bok han Àlskade att höra.

LÀs mer och bestÀll

Ludde och alla djuren

Luddeböcker Àr en bra present till en 2-Äring

LÀs mer och bestÀll

Barnkammarböckerna

Barnkammarböckerna finns mÄnga fina att vÀlja mellan. Det Àr kul att redan nu börja samla ihop en riktigt sagoskatt till barnet.

LÀs mer och bestÀll

Knacka pÄ

En kul bok dÀr barnen knackar för att gÄ vidare i berÀttelsen.

LÀs mer och bestÀll

Spel i present till 2-Ă„ringar

Spel som passar 2-Äringar Àr memory och ballongspelet. SmÄ barn brukar vara överlÀgsna pÄ memory. Med lite trÀning sÄ kommer barnet slÄ dig. Bamses gympaspel och Mr Bucket klar 2-Äringar vara med pÄ efter egen förmÄga liksom. De Àr med och gör vad de kan. Kul med spel som Àven mindre barn kan delta i.

Memory

Barn Àr vÀrldsmÀstare pÄ memory! 2-Äringar Àr duktiga och lÀgger mÀrke till detaljer. SÄ memory Àr ett spel du kan introducera tidigt.

LÀs mer och bestÀll

Bamsespel

Ett spel dÀr Àven 2-Äringen kan vara med Àr Bamses gympaspel.

LÀs mer och bestÀll

Bushinken

Även pĂ„ det hĂ€r spelet klar en 2-Ă„ring vara med efter egen förmĂ„ga.

LÀs mer och bestÀll

Pedagogiska leksaker till 2-Ă„ring

Play doh lera kommer göra succé! De flesta 2-Äringar tycker om att kladda i saker med hÀnderna. SÄ play-doh-lera kommer bli en vÀldigt uppskattad present. Det gÄr Àven att ge 2-Äringar trolldeg. Du hittar recept pÄ trolldeg hÀr.

Play-doh lera

Play-doh lera Ă€r en kul leksak för en tvĂ„Ă„ring. Med lera och trolldeg kan man göra sĂ„ mycket. Allt ifrĂ„n att “laga mat” till att bygga prydnadssaker.

LÀs mer och bestÀll

FingerfÀrg

Det Àr ocksÄ roligt att mÄla och kladda med fingerfÀrg. Gör ett hand och fotavtryck och rama in och hÀng upp pÄ vÀggen.

LÀs mer och bestÀll

FĂ€rgkritor

Helt vanliga fÀrgkritor kommer 2-Äringen ha mycket glÀdje av i framtiden.

LÀs mer och bestÀll

Badsaker

Badrock eller badlakan med en rolig figur pÄ kan vara kul att fÄ. Pippi Àr ju förstÄs en stor favorit i den hÀr Äldern. Att fÄ gÄ till stranden eller Äka till badhuset och bada Àr en trevlig utflykt för 2-Äringar.

Handduk

En fin handduk Àr en present som en 2-Äring gillar.

LÀs mer och bestÀll

Armpuffar

Det kan ocksÄ vara bra med armpuffar till 2-Äringen.

LÀs mer och bestÀll

SĂ„pbubbelgroda

SÄpbubbelmaskin bÄde för bad och utomhusbruk.

LÀs mer och bestÀll

Duplo 2 Ă„r

Duplo finns för 2-Äringar. Duplo, eller storlego som barnen sjÀlva ofta kallar det, finns i mÄnga roliga byggsatser, t.ex. Torg, tivoli och flygplats. Duplo Àr leksaker som smÄ barn gÀrna sitter och leker lÀnge med. Det finns duplo för 2-Äringar.

Duplo stora maskiner

GrĂ€vmaskiner och arbetsfordon brukar vara sĂ„dant som smĂ„ barn gillar. Även om det kan vara lite knepigt att bygga med duplo sĂ„ kommer barnet tycka om att leka med fordonen.

LÀs mer och bestÀll

Duplo vÀrldens djur

Åk pĂ„ safari över den afrikanska savannen och fotografera giraffer och lejon, upptĂ€ck söta skogsdjur nĂ€r du paddlar kanot lĂ€ngs en flod, bygg ett slott pĂ„ en tropisk strand, titta efter valar vid sydpolen. HĂ€r hittar du bĂ„de vĂ€xter, djur och byggnader frĂ„n alla vĂ€rldens hörn. En rolig och fascinerande vĂ€rld!

LÀs mer och bestÀll

Duplo tivoli

Duplo tivoli – HĂ€r fĂ„r duplo barnen Ă„ka karuseller runt runt, Ă„ka rutschkana och ett litet tĂ„g. PĂ„ tivolit finns Ă€ven en glasskiosk. Det finns bĂ„de ballonger och fĂ€rskpressad juice.

LÀs mer och bestÀll

Vinterleksaker i present till 2-Ă„ringar

Är det vinter sĂ„ Ă€r det roligt att fĂ„ en pulka i present. Komplettera gĂ€rna med en hjĂ€lm för sĂ€krare Ă„kning.

Pulka

En bra present till en 2-Äring nÀr det Àr vinter Àr en pulka.Att fÄ Äka pulka till dagis brukar vara populÀrt, dÀremot kanske det Àr lite lÀskigt att Äka i pulkabacken.

LÀs mer och bestÀll

HjÀlm

Ska hon eller han Äka i backen kan det vara bra med en hjÀlm. Man vet ju aldrig vad som kan hÀnda dÀr.

LÀs mer och bestÀll

Babypulka

Vill man ha lite extra ryggstöd sÄ fungerar Àven babypulkan till 2-Äringar.

LÀs mer och bestÀll

Pippi LÄngstrump saker Àr vad 2-Äringar önskar sig

Pippi LÄngstrump saker Àr nÄgot som 2-Äringar tycker om. Det finns bÄde dockor, utklÀdningsklÀder, sjörövarskepp, vÀskor, klÀder, smÄ figurer och dockhus med Pippi.

Pippidocka

SmÄ barn Àlskar Pippi, sÄ en docka kommer bli mycket Àlskad. Pippi LÄngstrump Àr en vÀldigt omtyckt figur, kanske Àr det för att hon gör precis det som faller henne in för stunden.

LÀs mer och bestÀll

Pippi sjörövarskepp

Pippis skepp Àr en rolig leksak. Glöm inte köpa figurer till bara!

LÀs mer och bestÀll

UtklÀdningsklÀder Pippi LÄngstrump

Att kunna klÀ ut sig till pippi Àr jÀttekul!

LÀs mer och bestÀll

SmÄ figurer Pippi, Tommy och Annika

Pippi Tommy och Annika figurer som kan fÄ bo pÄ bÄten eller i dockskÄpet.

LÀs mer och bestÀll

Herr Nilsson gosedjur

Gosedjuret Herr Nilsson, Pippis apa, Àr en rolig present till en 2-Äring.

LÀs mer och bestÀll

Pippiperuk

Om man vill bli Pippi fullt ut Àr det bra att fÄ en peruk ocksÄ.

LÀs mer och bestÀll

Pussel med Pippi

Kanske ett pussel med pippi blir uppskattat Till en 2-Äring rÀcker det gott och vÀl med ett pussel som innehÄller 15 bitar. Motivet Àr hÀmtat frÄn pippis födelsedagskalas.

LÀs mer och bestÀll

Pippifilm

En pippifilm Àr en present till en 2-Äring som kommer Àlskas mycket

LÀs mer och bestÀll

RyggsÀck

Till dagis Àr det bra att ha en riktigt fin vÀska att lÀgga alla grejerna i.

LÀs mer och bestÀll

Musik eller ovÀsen

Instrument Àr en jÀttebra födelsedagspresent till en 2-Äring, om det inte Àr ditt eget barn. Köp ett helt musikset: xylofon, trumma och maracas. Min egen dotter tyckte mycket om att föra ovÀsen som barn. SÄ nu nÀr hon fÄtt egna barn ska de fÄ massor av musikinstrument. Inte kan hon vÀl missunna barnen den glÀdjen? Att fÄ spela trumma tidigt pÄ söndagsmorgonen borde ju vara varje barns rÀttighet, eller hur? Hahaha..

Xylofon

Xylofon kanske gör lite för diskreta ljud.

LÀs mer och bestÀll

Trumma

En trumma har lite högre volym men Àr rÀtt snÀllt ÀndÄ.

LÀs mer och bestÀll

Maracas

Maracas lÄter heller inte sÄ vÀldigt högt.

LÀs mer och bestÀll

SÄngpÄse

En sÄngpÄse Àr en vÀldigt rolig present! HÀr drar man upp en figur i taget ur pÄsen. Varje figur representerar en kÀnd barnvisa. Vill man gÄr det att köpa till fler figurer för att fÄ fler sÄnger att sjunga.

LÀs mer och bestÀll

Gitarr

En gitarr Àr en vÀldigt rolig present att ge tvÄÄringen nÀr hon eller han fyller Är. HÀr kommer det att komponeras mÄnga fina visor.

LÀs mer och bestÀll

Men vĂ€nta nĂ„gra Ă„r
dĂ„ kan man nog ge barnbarnen en elgitarr eller kanske en bil som för mycket ovĂ€sen.

Inredning som passar att ge i present till 2-Ă„ring

Nattlampa Àr tryggt och mysigt. Detta Àr ocksÄ en present som barnet har nytta av i mÄnga Är. MÄnga barn Àr mörkrÀdda lÀnge. DÄ kan det kÀnnas tryggt att ha en nattlampa tÀnd. Dessutom en vÀldigt söt inredningspryl.

Nattlampa uggla

En nattlampa Àr bra att ha nÀr man Àr mörkrÀdd. Kanske en klok uggla kan vara bÄde fin inredning i barnrummet och göra att hon eller han kÀnner sig tryggare om natten.

LÀs mer och bestÀll

Nattlampa ponny

Eller kanske en gullig ponny passar bÀttre

Nattlampor finns förstÄs i mÄnga fÀrger och former. Men den hÀr ponnyn tyckte jag ocksÄ var vÀldigt gullig. Min dotter hade Àlskat att fÄ en sÄdan i sitt rum nÀr hon var liten.

LÀs mer och bestÀll

SömntrÀnare

Vill man fÄ barnet att somna om nÀr det vaknar mitt i natten sÄ kan en sömntrÀnare vara en god idé. Barnet lÀr sig kanske inte klockan, men förstÄr de olika symbolerna och lÀr sig nÀr det Àr sovtid och vakentid. SÄ smÄningom kommer det att lÀgga sig ner nÀr det ser att det inte Àr dags att gÄ upp Ànnu.

LÀs mer och bestÀll

Ett bord och smÄ stolar som hon eller han kan sitta och pyssla vid brukar vara omtyckt. TÀnk att kunna bjuda farfar och farmor pÄ kaffe vid det egna bordet! Bordet och stolarna kan ju Àven mÄlas om i en mer kunglig/prinsessig fÀrg om majestÀterna krÀver det.

Bord och stolar

Till barnets eget rum Àr det trevligt att köpa bord och stolar. HÀr kan barnet sitta och mÄla eller kanske servera kaffe nÀr kompisarna kommer pÄ besök.

LÀs mer och bestÀll

FÄtölj

En fÄtölj i miniatyr brukar vara uppskattat att ha framför TVn. Det Àr skönt att ha en egen plats och att inte behöva krypa upp i soffan nÀr man ska se pÄ film.

LÀs mer och bestÀll

Matta

I barnets rum kan det ocksÄ vara skönt att ha en matta. Det dÀmpar ljudet och Àr skönt att sitta pÄ istÀllet för ett svalt golv. Den hÀr mattan har vÀgar och hus. Jag minns fortfarande hur roligt det var med en bilmatta, frÄn det jag sjÀlv var liten.

LÀs mer och bestÀll

En egen bostad

LektÀlt som barnet kan krypa in i brukar vara vÀldigt kul. Komplettera gÀrna med en lektunnel. TÀlt och att bygga koja under köksbordet brukar kunna sysselsÀtta barnen i timmar. Att dessutom fÄ en lektunnel till Àr ju Ànnu hÀftigare förstÄs.

TĂ€lt

Ett lektÀlt Àr jÀttemysigt litet kryp in att ta med sig gosedjur och kuddar och lÀsa böcker pÄ. Ibland kan det hÀnda att man behöver flytta hemifrÄn en stund. DÄ Àr ett eget tÀlt ett bra stÀlle att ta vÀgen.

LÀs mer och bestÀll

Lektunnel

En lektunnel Àr en utmaning. Det Àr fortfarande lite lÀskigt att krypa igenom dÀr. Men ÀndÄ otroligt spÀnnande liksom.

LÀs mer och bestÀll

Bollhav

Ett bollhav Àr jÀtteroligt att ha i sitt rum. Det kan ocksÄ anvÀndas som lektÀlt eller slott om nÄgra Är.

LÀs mer och bestÀll

Liten blir stor

MĂ€tsticka – barn tycker om att mĂ€tas och se hur mycket de vĂ€xer. Det Ă€r helt enkelt vĂ€ldigt roligt att se hur stora de har blivit. Med den hĂ€r mĂ€tstickan kan du dessutom sĂ€tta in foton pĂ„ barnet. Det Ă€r extra roligt att titta pĂ„ babybilden och se hur liten man en gĂ„ng varit. Det samma gĂ€ller fotoalbum. Barn brukar gilla att se hur smĂ„ de varit och jĂ€mföra med hur stora de Ă€r nu.

MĂ€tsticka

NÀr man Àr barn Àr det mycket intressant att se hur mycket man vÀxer. Det Àr kul att se hur stor och duktig man blivit. Ett sÀtt att följa tillvÀxten Àr en mÀtsticka som man sÀtter pÄ vÀggen. PÄ den hÀr mÀtstickan kan du sÀtta in foton efterhand som barnet vÀxer. Det Àr kul att se hur liten han eller hon varit och hur mycket han eller hon vÀxer.

LÀs mer och bestÀll

Fotoalbum

NÄgot annat som ocksÄ Àr vÀldigt roligt dÀr Àr att fÄ ett fotoalbum med foton pÄ bara sig sjÀlv. (utan oviktiga förÀldrar och syskon) Bilder frÄn det man var nyfödd och fram till idag Àr mycket intressant. Men som sagt, gÀrna ett fotoalbum per barn!

LÀs mer och bestÀll

Pussel som passar 2-Ă„ringar

Pussel som gÄr bra att ge en 2-Äring i present Àr knoppussel med 5-12 bitar. Det hÀr Bamsepusslet tror jag de flesta 2-Äringar gillar. Det Àr heller inte för svÄrt för dem.

Bamse

Bamse Àr en favorit bland mÄnga barn. Kanske har hon eller han inte sett sÄ mycket pÄ film Ànnu, men Bamse och hans vÀnner brukar ÀndÄ bli omtyckta. Ett knoppussel gör det lÀttare att fÄ tag pÄ bitarna.

LÀs mer och bestÀll

Pussel med djur

TvÄÄringar brukar ju gilla djur, sÄ varför inte ge bort ett djurpussel till honom eller henne?

LÀs mer och bestÀll

Babblarna

Pussel med Babblarna i olika svÄrighetsgrad Àr en bra present att ge en 2-Äring.

LÀs mer och bestÀll

Uteleksaker

Presenter för utelek: sandsaker och sÄpbubblor Àr presenter som 2-Äringar brukar Àlska.

Sandleksaker

Ett sandset för att grÀva i sandlÄdan Àr en bra tvÄÄrspresent. HÀr finns det bÄde hink, spade, sandformar, sil osv. Allt man kan tÀnkas behöva för en dag i parken.

LÀs mer och bestÀll

SĂ„pbubblor

SÄpbubblor Àr en billig present som 2-Äringen kommer Àlska att fÄ. Det Àr kul att fÄ springa och jaga sÄpbubblorna.

LÀs mer och bestÀll

Sandkakeformar

Lite mindre sandformar Àr lÀttare att anvÀnda nÀr man ska göra sandkakor.

LÀs mer och bestÀll

Bilar och verktyg

Brandbil

Alla barn brukar gilla brandbilar och utryckningsfordon. Varför inte köpa och ge bort den hÀr fina brandbilen. Brandbilen kan köra sjÀlv och har sensorer som förhindrar att den kör ut frÄn trappan. Den innehÄller heller inga smÄdelar, utan Àr sÀker för 2-Äringar att anvÀnda.

LÀs mer och bestÀll

Polisbil

Vill du ge bort en leksak som hÄller i mÄnga generationer kanske en polisbil frÄn Brio Àr en bra present. Den hÀr gjord i trÀ och tÄl mycket lek.

LÀs mer och bestÀll

VerktygslÄda

Eller kanske en egen verktygslĂ„da för att kunna hjĂ€lpa pappa och mamma brukar göra en 2-Ă„rig pojke eller flicka glad. Den Ă€r sĂ€ker för att anvĂ€nda för barn över 12 mĂ„nader. InnehĂ„ller hammare, skiftnyckel, sĂ„g, skruvmejsel och vinkelhake. Du fĂ„r Ă€ven med lite “plankor” skruvar och muttrar.

LÀs mer och bestÀll

Jeep

Drömpresenten för alla 2-Äringar Àr förstÄs en egen bil. Helst en elbil som gör att de kan rymma vÀldigt snabbt och osynligt. En elbil Àr ett riktigt lyxÄk för en 2-Äring!

LÀs mer och bestÀll

Enkel bobbycar

En helt vanlig bobbycar med gummerade dĂ€ck. Vill du vara lite mer pĂ„ den sĂ€kra sidan sĂ„ skulle jag istĂ€llet rekommendera en bobby car
de tar nĂ„got lĂ€ngre tid att rymma pĂ„ och det krĂ€vs muskelkraft. Med en egen Bobby car Ă€r det mindre troligt att mormor fĂ„r ovĂ€ntat besök.

LÀs mer och bestÀll

Lyxig bobbycar

Även utav Bobby Car finns det lyxbilsvariant med mjukt sĂ€te och lysen. En bobbycar med ljus och ljud. SĂ€tet Ă€r av mjukt skum.

LÀs mer och bestÀll

SlÀpvagn till bobbycar

Komplettera gÀrna bilen med slÀp och hjÀlm till racerföraren. Att fÄ en egen bil Àr en riktigt bra present till en 2-Äring.

LÀs mer och bestÀll

HjÀlm

Ibland kan det gÄ riktigt snabbt, sÄ en hjÀlm Àr ocksÄ bra att ge 2-Äringen.

LÀs mer och bestÀll

GunghÀst skoter

Eller kanske en skoter blir den mest uppskattade presenten? Av egen erfarenhet kan jag berÀtta att en gunghÀst inte bör kombineras med en snickarlÄda. GunghÀstar kan nÀmligen monteras ner i bitar.

LÀs mer och bestÀll

Födelsedag 2 Är

Jag hoppas du hittat en riktigt bra present till den 2-Ă„ring som du ska fira! En riktigt rolig och fin present till honom eller henne. TvĂ„Ă„ringens födelsedag brukar bli oförglömlig! TĂ„rta i hĂ„ret, större intresse för presentpappret Ă€n innehĂ„llet i paketet och alltid Ă€r det nĂ„gon gĂ€st som ger bort ett “musik”-instrument till barnet. Ett födelsedagskalas för en 2-Ă„ring brukar bli kaos och stoj.

Jag hoppades att du lyckades hitta en superbra födelsedagspresent till tvÄÄringen! Om inte sÄ skulle jag verkligen rekommendera att du köper aktier till honom eller henne istÀllet. Perfekt nÀr det Àr ett barn som redan har allt det behöver.

LÀs mer och bestÀll

Relaterade frÄgor

Vad leker en 2-Ärig med? 2-Äringar tycker om att leka med dockköket, att köra sparkbil, pussla, leka med duplo, dockor och nallar brukar ocksÄ vara populÀra leksaker.

Vad finns det för pedagogiska leksaker till 2 Äriga barn? Pedagogiska leksaker till 2-Äriga barn Àr duplo, pussel eller kanske en verktygslÄda kan bli en bra present.

Vad Àr bra uteleksaker till en 2-Äring? Bra uteleksaker till en 2-Äring Àr sandhink, spade och sandformar. De tycker ocksÄ om att leka med sÄpbubblor och att fÄ en pool i trÀdgÄrden. Vintertid Àr pulkan en riktigt bra uteleksak till en 2-Äring.

Finns det nÄgon liten present till en 2-Äring? SmÄ presenter att ge en 2-Äring Àr sÄpbubblor, gosedjur, en leksaksbil, en Pippi LÄngstrump docka, badleksaker och mÄlarböcker.

Vad kan man ge för present för att frÀmja kreativ lek för barn 2 Är? Presenter för kreativ lek för 2-Äringar Àr play-doh lera, kritor, mÄlarböcker och fingerfÀrg.

Kan man ge barnet pÀrlor nÀr det Àr 2 Är? Nej, det Àr ingen bra idé eftersom smÄ barn stoppar i munnen. Ger du pÀrlor till en 2-Äring riskerar du att barnet kvÀvs.

Kan man ge en docka till ett barn som Àr 2 Är? Det gÄr jÀttebra att ge en docka till barn som Àr 2 Är. VÀlj en docka som inte innehÄller smÄdelar bara.

Kan man ge en dockvagn till en 2-Äring? Ja, man kan ge en dockvagn till en tvÄÄring. En dockvagn Àr en leksak som 2-Äringar Àlskar att leka mycket med.

Vad Àr en bra present till 4-5 Äring? Bra present till en 4-5 Äring Àr lego, tv-spel, dockskÄp, pippi-prylar eller en film. Du hittar fler förslag pÄ present till 4-5 Äring hÀr!

Vad Àr en bra present till barnkalas? En bra present till barnkalas Àr en ficklampa, ett enklare spel, en glitterboll, sÄpbubblor eller en snöbollskramare. Fler tips pÄ present till barnkalas berÀttar jag om hÀr.

Vad finns det för bra trÀleksaker till 2-Äringar? Bra trÀleksaker till en 2-Äring Àr Brios jÀrnvÀg, klossar, dockvagn och en gunghÀst. Fler tips pÄ trÀleksaker kan du hitta hÀr.

Tips pÄ fortsatt lÀsning:

Dela gÀrna sidan

Hittade du bra presenter fÄr du gÀrna dela den hÀr sidan!