Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present till matintresserad: Bästa gåvorna 2024

Senast updaterad 31 december, 2023

Letar du efter en bra present till någon som är matlagningsintresserad 2024? Kanske en julklapp till någon som gillar matlagning? Då har många fina tips!

Så, vad är en bra present att ge till någon som är matlagningsintresserad 2024? Bra presenter att ge till matlagningsintresserade är hembakt bröd, svamp, kokböcker, grillåda, korvkurs, vackra köksredskap, en skärbräda i något vackert träslag, kaffekryddor eller en matupplevelse.

Vad är bra julklappstips och bra present till matlagningsintresserad?

Present till matlagningsintresserad 2024

Ge bort Allt om mat

Allt om Mat är Sveriges största mattidning där man hittar både inspiration för vardagsmaten och det där lilla extra för helgen. Ett bra julklappstips!

Magic Mushroom Vikbar Tratt

Magic Mushroom Vikbar Tratt är en smart och platsbesparande köksaccessoar. Perfekt för dem som älskar praktiska och charmiga redskap och matlagningsintresserade.

Matlagningskurs en perfekt present

I denna smakrika upplevelse får man lära känna mellanösterns alla underbara smaker och färger. Här får man upptäcka kryddor, råvaror och ingredienser som förhöjer matlagningen och kittlar smaklökarna.

Paella kit

Det här är et set för att göra sin egen riktigt bra paella. Gyllene saffransdoftande risrätt från medelhavet. Ett bra julklappstips!

Konservbingo – mat i present till matlagningsintresserade

Konservbingo – köp massor av konservburkar och ta bort etiketten på dem. Slå in och ge i födelsedagspresent. Nu får din matlagningsintresserade vän en ny överraskning och utmaning varje dag. Kul om ni är många som bidrar med lite okända konserver. Att laga mat blir en utmaning!

Burköppnare

En burköppnare för montering under köksskåpet är en praktisk och innovativ present. Perfekt för att spara utrymme och underlätta öppnandet av burkar. Idealisk för alla köksentusiaster.

Konservöppnare

En smart konservöppnare kommer att underlätta livet för honom eller henne. Smarta köksprylar är bra presenter till någon som älskar att laga mat.

Delikatesslåda stor

Delikatesslådan Stor är en exklusiv present fylld med noggrant utvalda delikatesser. Perfekt för gourmanden som uppskattar kvalitet och smakrikedom. En lyxig överraskning för alla tillfällen.

Trådlös stektermometer

Ett smart julklappstips att ge kocken är en trådlös stektermometer man ansluter den till sin smartphone och i den tillhörande appen kan man sedan mäta temperatur och stekgrad.

Globalknivar i present till kocken

Ett prestigemärke att ha på knivar är ju Global. Globalknivarna är en bra gåva till kockar eftersom de är kända för att hålla skärpan riktigt bra, är gjorda av rostfritt stål och har lång livslängd.

Skärbräda i present till någon som är matlagningsintresserad

Det är också väldigt viktigt att ha en tjock träskärbräda när man lagar mat. Skärbrädan är en fin inredningsdetalj på köksbänken och just den här skärbrädan är tillverkad av valnöt som är väldigt slitstarkt och ger skärbrädan en lång livslängd.

Vin och vinrelaterade presenter

Vin och chokladprovning

Vin och choklad är faktiskt också en väldigt lyckad kombination. Här får man testa lite olika och lära sig vad som passar till vad.

Elektrisk vinöppnare

Elektrisk vinöppnare är ett måste i matnördens hem. Håll den övre delen av den elektriska korkstruven och tryck ner mot vinkorken. Korkskruven borrar sig då ner i korken och drar upp den. En perfekt gåva om man vill få upp flaskan snabbt.

Ost set i julklapp till någon som gillar matlagning

Gör din egen färskost Det är inte så svårt som det låter att göra egen färskost. För en matlagningsintresserad är det en stor merit att själv göra ALLA matvaror från grunden.

Bok om fermentering i julklapp till matlagningsintresserad

Ett bra julklappstips, köp gärna till boken om kimchi och kombucha! Forskning visar att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera. En väldigt spännande och tänkvärd bok att ge i julklapp till matlagningsintresserade.

Odlingskit i julklapp till någon som gillar matlagning

Det har blivit väldigt poppis att grodda. Det finns massor av frön som går att grodda. Det smakar jättegott och är väldigt nyttigt. Ge den till någon som gillar att laga mat som är nyttig.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Ge bort Kaffe i present till matlagningsintresserad

Kaffekryddor i julklapp till matlagningsintresserad

Spännande kryddor för att smaksätta en kaffe latte. Burkarna innehåller smakerna lakrits kanel och gurkmeja. Gör att kaffet kan varieras i all oändlighet. Ett bra julklappstips!

Visseljohanna

Visseljohannan har kommit tillbaka. Att koka vatten i en vattenkokare är ganska trist. Den här snygga visseljohanna sätter du på spisen och inväntar visslandet. Jag tycker att den här är otroligt vacker och känns lite extra lyxig att sätta på tevatten i.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Sage The Barista Express Espressomaskin

Att ge bort en espressomaskin är en genomtänkt gåva för kaffeälskaren. Den erbjuder barista-kvalitet hemma och förvandlar varje morgon till en lyxig kaffestund. Perfekt för finsmakaren.

Kaffebönor

För att få det godaste kaffet behöver man mala bönorna själv. De måste vara ekologiska och gärna även Fair-trade för att vara en riktigt perfekt present.

Elektrisk kaffekvarn i present till köket

En fin pryl att ha i köket är den här elektiska kaffekvarnen. Den här kaffekvarnen ställer man in så den mal exakt rätt mängd bönor som går åt varje gång. Här bestämmer man själv hur grovt det ska bli beroende på om man ska brygga kaffet eller använda det till espresso.

Perfekt Present till matälskaren

Stekgryta i present till matälskaren

Minns du mammas goda köttgryta som serverades med ris och grönsaker till? För att laga mat krävs en stekgryta. En klassisk stekgryta är väldigt användbar och en bra julklapp till någon som gillar matlagning.

Margreteheskålarna

En annan riktig klassiker i köket är Margreteheskålarna i melamin. Väldigt vacker i sin design. Ge bort dem till någon som gillar att laga mat!

Grönsakssax

En riktigt smart grej att ge i julklapp till matälskaren. Om man har mycket morötter eller liknande som ska hackas får man verkligen upp hastigheten i köket. Spart sak att ge i julklapp till någon som gillar matlagning.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Pepparkvarn i present till matälskaren

Pepparkvarnarna som skiftar i färg är också väldigt vackra i sin design. Och jag tycker att det är väldigt kul när det finns gamla föremål i ny tappning.

Present till matnörd

Crock Pot

En Crock Pot har blivit väldigt poppis – i den kan man laga goda grytor som sätts på timer och är färdig när man kommer från jobbet. Ladda grytan på morgonen med kött, grönsaker, kryddor m.m. Det blir lätt att laga mat.

Matlagningskurs i present till matnörden

När man lagar mat är det ju inte bara utrustningen som gör jobbet. Utan man måste även ha kunskap om vad man håller på med. En matlagningskurs är en bra gåva till matnörden.

Ge bort en matlagningskurs Upplevelsepresenter bruka alltid vara mycket uppskattade

Omelett maker

En matlagningspryl som jag inte ens visst fanns är den här fiffiga omelettgrillaren. Här får matnörden perfekta omeletter varje gång.

Korvkurs i present till matlagningsintresserad

Korvkurs där man får lära sig hela processen från att mala köttet till att stoppa och tillaga korven. Att tillaga god mat från grunden är något som matlagningsintresserade brukar tycka är väldigt viktigt.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Köttkvarn med korvtratt

Om man ska göra egen korv behöver man också ha en kvarn med korvtratt. Vill du lära dig mer om att göra egen korv ta en titt på husmorstipset.se där processen beskrivs utförligt. En bra julklapp till någon som gillar matlagning!

Pizzasten är en bra present till matlagningsintresserad

En pizzasten används för att göra pizzan så där härligt frasig som man får den på pizzerian när den har blivit bakad i stenugn.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Roliga presenter till matlagningsintresserad

Grönsakshackare

Med en grönsakshackare kommer det gå på ett litet kick att fixa grönskaer till kvällens dipp eller förbereda potatis för att göra pommes. En riktigt rolig gåva att ge någon som är matlagningsintresserad efter som det är en sådan stor tidsvinst.

Svampodling

Nu kan man odla sin egen svamp hemma (ostronskivling) Kul och perfekt present att ge bort till någon som är matlagningsintresserad.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Sushi bazooka

Är du på jakt efter en gåva till någon som är matintresserad, men du vill hitta den där roliga presenten som är något utöver det vanliga? Då har du den här!

Glassmaskin

För barn som är matlagningsintresserade kan det vara kul att få t.ex. en glassmaskin. Med den blir det gott varje gång. Glassmaken går att förändra och göra i en mängd variationer, kolla bara på Ben and Jerrys. Släpp loss småkocken i köket! Det kan knappast gå fel!

Pizzaugn

Pizzaugn för att kunna göra perfekta pizzor hemma. En rolig födelsedagspresent att ge matlagningsintresserade. Det är en fin gåva till någon som är matlagningsintresserad.

Present till grillmästaren

Förkläde till grillmästaren

Ett förkläde är ett måste för en grillmästare som vill laga mat. En fin julklapp till någon som gillar matlagning.

Grillbok GrillBellas bästa

Grillböcker är nödvändigt och man kan visst aldrig få för många av dem. GrillBellas bästa Alla kan grilla! Här är en bok med grillinspiration.

Texas BBQ grillbok i present till grillmästaren

Det går tydligen inte ha för många böcker om grillning om du är en grillmästare! Den här boken är lite tvärt om mot den tidigare.

Ölbälte

En kul gåva till någon grillfantast är det här ölbältet, så att hon eller han klar prövningen med att stå länge vid grillen.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Grillverktyg i present till golfande grillmästare

Brukar hon eller han också spela golf kan ett grillset i form av en golfbag med klubbor vara en en perfekt överraskning till grillmästaren.

Grill i present till grillmästare

Grillmästare alltid behöver en ny och större grill. Att ge större och finare grill i födelsedagspresent till grillmästaren kommer bli vädligt uppskattat. En grill ska vara jättestor, ta upp halva altanen och det är väldigt bra om man kan grilla åtminstone en hel älg i den.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Upplevelser som passar matintresserade

Öl och burgare

Öl och burgare är en fantastisk kombo! Det är en fin gåva till någon som är matlagningsintresserad.

Stjärnkock hemma

Ge bort en unik matupplevelse med ’Stjärnkock Hemma’. En chans att ha en professionell kock som lagar gourmetmåltider i ditt eget kök. En lyxig och minnesvärd present.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Guidad matpromenad

Guidad Matpromenad är en perfekt present för matälskaren. En kulinarisk upptäcktsfärd genom stadens bästa matställen, med smakprov och intressanta berättelser.

Matlagningskurs

Matlagningskurs för hela familjen. Det är en fin födelsedagspresent till någon som är matlagningsintresserad.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Ost och ölprovning

Kombinationen av öl och ost är inte så vanlig. Vi brukar ju hålla oss till vin när vi plockar fram ostbrickan. Här får hon eller han lära sig mer om vilka ostar som passar ihop med vilka ölsorter. Rätt öl kommer att lyfta fram smaken på osten.

Sveriges bästa bord

Sveriges Bästa Bord är en exklusiv matupplevelse på några av landets finaste restauranger. Perfekt för finsmakaren som vill njuta av gourmetmat i toppklass. En oförglömlig present.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Present till köket

Hushållsassistent i julklapp till någon som är intresserad av matlagning

Den här hushållsassistenten är inte bara otroligt snygg, den är väldigt praktisk när man ska baka och vispa. Man får med degkrok, visp, blandare och två stora skålar av rostfritt stål.

En fin present till någon som är matlagningsintresserad.

Matlagningskurs Paul Svensson – Skapa magi med grönsaker

En matlagningskurs med Paul Svensson fokuserar på att skapa magiska rätter med grönsaker. Perfekt för den som vill utforska vegetarisk matlagning på en kreativ nivå.

Tommy Myllymäki – Bli en mästare på såser Upplevelse

Lär dig konsten att skapa perfekta såser med Tommy Myllymäki. En unik upplevelse som höjer matlagningsfärdigheterna och förvandlar varje måltid till en gourmetupplevelse.

Smaka på historien Mat och vinupplevelse

Upplev en kulinarisk resa genom historien med ’Smaka på Historien’. En mat och vinupplevelse som kombinerar delikata rätter med fascinerande historieberättande.

Mat att ge bort i present

Presenter som är väldigt billiga men som brukar bli väldigt uppskattade är presentkorgar av något slag. En korg fylld med hemgjorda godsaker!

Hemlagad mat att ge bort i present

 • Nybakt bröd
 • Hembakt surdegsbröd
 • Marmelad
 • Nougatrutor
 • Färskost
 • Sockerkaka
 • Färdiga matlådor att stoppa i frysen
 • Saft
 • Skorpor
 • Sylt
 • Eller en korg fylld med egenplockade kantareller

Kanske tycker du att det låter märkligt att ge bort sådana saker till någon som är matlagningsintresserad? Men det tycker inte jag. De vet hur mycket arbete det ligger bakom en flaska hemkokt saft. De kommer istället att uppskatta mitt arbete mer.

Jag hoppas du hittat en fin present eller julklapp till honom/henne som gillar matlagning eller kanske till grillmästaren i ditt liv.

Tips på fortsatt läsning

Present till matintresserad: Bästa gåvorna 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen