Present till kaffeälskare

Har du en kaffeälskande vän som du letar present till?

Vad är en bra present att ge en kaffeälskakre? Bra presenter att ge en kaffeälskare är en baristautbildning, en elekrtisk kaffekvarn, en snygg kaffeburk att förvara kaffet i. Kaffelådor, där man får både choklad och kaffe är bra presenter att ge. Eller kaffelådan med kaffe, pressobryggare och mugg.

Vad är bra presenter till någon som älskar kaffe?

Rolig prylar att ge en kaffeälskare

Uppkopplad kaffemugg

En riktigt smart kaffemugg hittar du här. Med hjälp av den lilla plattan och en smartphone håller kaffet alltid perfekt temperatur. Hur varmt det blir det bestämmer du själv med hjälp av appen.

Läs mer och beställ här!

Odla eget kaffe

Att välja närproducerad mat har blivit allt viktigare. Men varför inte låta din vän få chansen att odla sitt eget kaffe. Här är allt han behöver för att dra igång och driva upp sin alldeles egna kaffeplanta.

Läs mer och beställ här

Appstyrd termosmugg

Här har du den senaste tekniken när det gäller kaffe. Det är en termosmugg som håller kaffet vid rätt temperatur hela tiden. Termosen laddar du upp på den medföljande plattan. Du styr själv hur varmt du vill ha kaffet med hjälp av din mobiltelefon. En smart pryl till kaffeälskaren som ofta glömmer dricka sitt kaffe innan det blir kallt.

Läs mer och beställ

Upplevelser i present till kaffeälskaren

Bli Diplomerad Barista

Till den riktiga kaffeälskaren kan det kanske passa bra att ge bort en baristautbildning i present. Kanske blir du bjuden på ännu godare kaffe i fortsättningen. Här får kaffeälskaren lära sig att tillaga och servera olika sorters kaffe. På en baristautbildning ingår det så klart även undervisning i kaffets historia och bönornas odling. En barista måste också veta hur mjölken ska skummas och hur man bäst ska mala kaffebönorna.

Läs mer och beställ

Kaffeprovning från böna till fika

Det spelar ingen roll om kaffeälskaren är en glad amatör eller ett riktigt kaffeproffs. En kaffeprovning är ändå en väldigt bra present att ge honom eller henne. På en kaffeprovning får man lära sig mer om olika metoder för att brygga kaffet, bönor, olika myter och kaffesmaker.

Läs mer och beställ

Godis i present till kaffeälskaren

Kaffe presentkit delikatesslåda för kaffeälskaren

Presentlåda med kaffe, biscotti, choklad och annat godis. Ett smarrigt presentkit fyllt med lyxigt kaffe och noga utvalda godsaker som passar utmärkt till kaffet.

Presentkitet innehåller en plåtburk med malet kaffe, biscotti med ljuvlig choklad, chokladdoppade kaffebönor, chokladdoppade marshmallows med kaffekräm osv. Ett fint presentkitt att ge kaffeälskaren!

Läs mer och beställ

Baileys Chokladask

Att choklad passar utmärkt till kaffe vet du säkert redan!

Här är den absoluta drömkombinationen av choklad, kaffe och likör. Chokladasken innehåller bitar med mörk, vit och mjölkchoklad. De har smaksatts med Baileys, brownies och kaffe.

Läs mer och beställ

Kaffe och choklad presentbox

Det finns även färdiga presentboxar med kaffe och choklad att ge kaffeälskaren i present. Det är ju omöjligt att välja en av smakerna! Här är en choklad och kaffebox från godisboxen. Presentboxen innehåller två vackra plåtaskar med choklad och en påse av nymalt kaffe från Arvid Nordquist. Överraska din kompis med en fin kaffe och choklad presentbox!

Läs mer och beställ

Förvaring av kaffet

När man ska hitta en riktigt bra present till kaffedrickaren är en kaffeburk en riktigt kul present. De finns i så många varianter. Kanske gillar din kompis retro burkar, Mumintrollet, eller en mer strikt som den från solstickan?

Retro kaffeburkar

Retro kaffeburk med texten kaffe. Den kommer pryda sin plats i köket hemma hos vilken kaffe älskare som helst. Fyll burken med något fint kaffe innan du slår in den.

Här hittar du flera retro kaffeburkar i samma stil.

Läs mer och beställ

Kaffeburk mumin

Vanliga kaffeburkar brukar som regel vara lite trista. Men en sån här kaffeburk med Mumin är så snygg att man faktiskt kan ha den ståendes framme bredvid kaffebryggaren.

Läs mer och beställ

Kaffeburk Solstickan

Till kaffedrickaren som har en mer strikt stil kanske det passar bättre med den här kaffeburken. Motivet känner du kanske igen från Solstickan.

Läs mer och beställ

Kaffekvarn i present till kaffeälskare

En riktig kaffenörd behöver så klart en egen kvarn för att mala kaffet. Den elektriska har lite mer inställningar för att malningen ska bli perfekt.

Elektrisk kaffekvarn

Till den riktiga kaffefantasten är en elektrisk kaffekvarn den perfekta presenten. Här får hon eller han alltid perfekt malda bönor.

Här kan man välja mellan grövre malning för bryggkaffe eller finmalet för att göra espressokaffe. Kaffekvarnen har en timer för att du alltid ska få rätt mängd kaffe. Att brygga sig kaffe av nymalda bönor är en riktigt lyxig grej för kaffeälskaren.

Läs mer och beställ

Gammeldags kaffekvarn

Till kaffeälskaren som vill ha kaffet på samma sätt som hon eller han alltid druckit det passar det kanske bättre med en vanlig manuell kaffekvarn. Här får hon eller han nymalda bönor till sitt kokkaffe.

Läs mer och beställ

Termoskannor

Kaffet ska serveras med stil, i den här snygga termoskannan håller det sig varmt länge. För att kaffet ska smaka så där extra gott så behöver man en mjölkskummare. Varför inte ge en bra bok i present till kaffeälskare Det här är den enda bok som kaffeälskaren verkligen behöver. Den visar vägen till den ultimata kaffeupplevelsen.

Kanna designad av Katarina Mencke och Marcus Vagnby

Snygg termoskanna designad av Katarina Mencke och Marcus Vagnby. Enkel och tidlös design. En modern tolkning av de gamla silverkannorna från 1700-talet. Kannan rymmer en liter kaffe.

Läs mer och beställ

Termoskanna från Georg Jensen

En termokanna från Georg Jensen designad av Sigvard Bernadotte. Den eleganta rundade kroppen på denna termoskanna ger ett vackert utseende. Termosen håller kaffet varmt i minst 6 timmar. Rymmer 0,8 liter.

Läs mer och beställ

Fler roliga presenter till någon som älskar kaffe

Kaffekryddor

Lite roliga kryddor till latten är en bra present till kaffeälskaren. Kryddburkarna innehåller blandningarna lakritslatte, kanellatte och gurkmeja latte. Det är spännande smaksättning som lyfter kaffet till en helt ny nivå.

Läs mer och beställ

Fikabricka

Den svenska fikakulturen är ju unik. Och när man fikar kan det vara praktiskt att ha en bricka att placera kaffekoppar och bullar på. Fikabrickan är fin att ta fram när man får gäster, men är också en trevlig inredningsdetalj i kaffedrickarens hem. Eller varför inte ge den i present till utländska gäster, för de kommer att älska fikastunden.

Läs mer och beställ

Julkalender kaffe

Det finns faktiskt också julkalendrar att ge kaffeälskaren i present. Varje dag fram till jul får man en unik kaffeupplevelse. Här behöver du inte någon speciell utrustning eller så. Du brygger kaffet direkt i kaffepåsen. Man skruvar bara bort korken, tömmer på kokande vatten och låter det stå och dra några minuter. Sedan har man en spännande kopp kaffe att dricka. Vad är det som är så spännande med det här kaffet undrar du kanske? Jo, det har smaker som t.ex. kakao, lime och rostade nötter.

Läs mer och beställ

Mjölkskummare

Mjölkskummare för mjölken eller grädden till cappuccino, latte, varm choklad och milkshakes. Att ha skummad mjölk i kaffet kommer att ge den en extra piff. Perfekt för en som vill njuta lite extra av sitt kaffe.

Läs mer och beställ

Konsten att göra kaffe

I den här boken får kaffeälskaren lära sig allt hon eller han behöver veta om kaffe. Hur viktig är bönan och rostningen för smaken. Vilken betydelse har malningen? Hur gör man den perfekta espresson? Vilken mjölk ska man använda till macchiaton?

Läs mer och beställ

Doftljus kaffe

Till någon som älskar kaffe är ett doftljus med kaffedoft den perfekta presenten. Det är härligt att mötas av goda dofter när man kommer hem. Och det finns nog inget som doftar så gott som kaffe för en kaffeälskare.

Doftljuset kommer i en glasburk med vackert motiv och levereras i en fin presentask. Trevlig present till kaffeälskaren!

Läs mer och beställ

Kaffe i present

Att skicka kaffe i present är en bra idé. Kanske inte vanligt kaffe från mataffären, utan någon finare och mer välsmakande sorts kaffe. Här är några förslag på kaffe som du kan skicka i present.

Ge bort kaffe

Ge bort kaffe från Ernst Kirchsteiger i present. Det här är ett mörkrostat brasilianskt kaffe. Kaffet har mycket smak och har toner av mörk choklad och nötter.

Ernst brukar ju ha små visdomsord och kloka saker som han säger. Det finns även på det här kaffet som har texten I det enkla bor det goda.

Läs mer och beställ

Kaffe eller kaffebönor i present

Här finns många olika sorters kaffe att välja mellan för bryggning och espresso. Det finns både färdigmalt kaffe och hela bönor att köpa. Vad sägs om smakerna Irich Crème eller Salted Caramel? Det finns förstås helt vanligt kaffe också att välja mellan. Köp goda kaffebönor i present till kaffeälskaren!

Bergstrands kafferosteri är Fair trade-certifierade och de har helt ekologiska odlingar.

Läs mer och beställ

Kaffekokare, kaffebryggare och kaffemaskiner

En riktigt bra kaffebryggare eller espressomaskin är också en bra present att ge sin kaffeälskande vän.

Visseljohanna

Den gamla klassiskakaffekokaren i ny design. Kaffekokaren fungerar på alla spisar, även induktionshällar. Denna visseljohanna på 1,3-liter från Le’Xpress är utformad för att användas varje dag. 

Läs mer och beställ

Kaffebryggare från Wilfa

Kaffebryggare från Wilfa – brygger kaffet riktigt snabbt (4-6 minuter) som håller en hög temperatur genom hela bryggprocessen så att det blir en optimal kaffesmak.

Läs mer och beställ

Kaffebryggare Melitta Caffeo Passione

Vill du ge bort den ultimata kaffeupplevelsen, som inte är bökig? Då är det nog den här kaffebryggaren du ska köpa.

Här matas bönorna direkt ner i kaffemalningsdelen, mals färska och förs sedan rakt ner i bryggaren. Genom att skydda bönans känsliga smaker får man ut det bästa av den och får ett perfekt kaffe varje gång.

En bra present till den passionerade kaffedrickaren.

Läs mer och beställ

Espressomaskin 

Här är en helautomatisk kaffemaskin för att ge njutning. Här kan man själv ställa in både styrka och temperatur. För att få godare smak på kaffet sköljs bönorna i vatten innan kaffet bryggs här.

Läs mer och beställ

Retro kaffebryggare från Smeg

Många älskar ju Smeg för deras vackra design. Här hittar du en kaffebryggare med 50-talsinspierad design. Den är både elegant och retro på samma gång. Förutom den snygga designen såg går det förstås göra gott kaffe i den.

Läs mer och beställ

Minipresso kaffe

Nu är det lätt att fixa en espresso vart man än befinner sig. Ja i alla fall om man har en minipresso att ta med. Allt man behöver är en nespressokapsel och varmt vatten och vips så har man en perfekt espresso, vart man än befinner sig.

Läs mer och beställ

Mocka bryggare

Mocka bryggare för sex koppar. Kannan kan användas på alla värmehällar även induktion. Mocka är för den riktiga kaffeälskaren.

Läs mer och beställ

Kaffemuggar

Fin kaffemugg i en fin kaffemugg blir kaffet extra gott. Här hittar du några favoritmuggar. En humörmugg är kanske en present som din kaffeälskande vän kommer att gilla. Eller kanske en enhörningsmugg kan förgylla kaffestunden?

Kaffemugg från Rörstrand

Till kaffeälskaren som gillar grafiskdesign kanske den här kaffemuggen kan passa? Den är i alla fall från Rörstrand. Kaffemuggen rymmer 31 cl och kan staplas. Ett av de stora modehusen, Fillippa K, har formgett muggen.

Läs mer och beställ

Roliga grimasmuggar

Är kaffedrickaren sur innan hon eller han fått i sig den första muggen kaffe på morgonen? Då kanske en sur grimasmugg är en bra present att ge. Eller hittar du kanske någon annan grimas som passar kaffeälskaren bättre?

Läs mer och beställ

Kaffemugg on the go

Det här med kaffemuggar är väldigt personligt. Det gäller att hitta rätt stil på muggen till varje person. Muggen med dalahästar är i alla fall en väldigt rolig present att ge både turisten, utlandssvensken, dalmasen eller dalkullan. Det är smidigt med muggar man kan ta med sig när man är på språng.

Läs mer och beställ

Snygg och personlig kaffemugg

Till din kaffedrickande älskling kan det kanske passa bra med en snygg kaffemugg. Den svartvita färgen gör muggen väldigt sober i sitt utseende men skiftar färg när man fyller på varm dryck.

Läs mer och beställ

Rolig termosmugg

Vill du ge bort den allra roligast kaffemuggen i present till kaffeälskaren? Här är den! Med texten ”Shhh… There’s prosecco in here”. Den här muggen kommer helt klart göra hans eller hennes vardag mycket roligare. Kanske den också kommer att leda till många intressanta samtal på tåget till jobbet.

Läs mer och beställ

Termosmugg från Eva Solo

Praktisk termosmugg från Eva Solo. Muggen är helt tätslutande och kan stoppas i väskan utan att läcka. Den är smidig att ta med sig över allt, både till jobbet och gymmet.

Teremosmuggen rymmer 0,35 liter.

Läs mer och beställ

Personliga termosmuggar

En annan väldigt rolig mugg att ta med när man är på språng är den här muggarna som finns med lite olika motiv så som serier, blommor godis osv. Du kommer garanterat att hitta en fin och personlig termosmugg till honom eller henne.

Läs mer och beställ

Jag hoppas att du hittade en bra present till din kaffeälskade vän!

Relaterade frågor

Kan man ge bort kaffebönor i present? Man kan absolut ge bort kaffebönor i present till en kaffeälskare. Se bara till att hon eller han har en kvarn och kan mala dem också! I vissa kaffebryggare finns det även en inbyggd kaffekvarn för hela bönor.

Vad kan man stoppa i en kaffe presentkorg? Bra saker att stoppa i en kaffepresentkorg förutom kaffe är choklad, en fin kaffemugg som kaffedrickaren kan ha på jobbet eller varför inte en burk med kaffekryddor.

Vad ska kan man ge bort för kaffe i present till någon? Bra kaffe att ge bort i present är något lite finare kaffe som till exempel Ernst Kirchsteigers mörkrostade kaffe eller förstås en adventskalender med kaffe i när det börjar närma sig jul.

Finns det färdiga kaffe presentboxar att köpa? Ja, du kan hitta en färdig kaffepresentbox med pressobryggare, kaffe och mugg på Bluebox eller kaffepresentbox med godis och kaffe på Godisboxen.se.

Vad finns det för kaffe och choklad present att köpa? Hos Bluebox finns det en väldigt fin kaffe och chokladpresent som är en delikatesslåda för alla oss som älskar kaffe. En smarrig box fylld med aromatiskt kaffe och noggrant utvalda godsaker som är perfekta till kaffet.

Kan man skicka kaffe som present? Ja, det går alldeles utmärkt! Kaffe är en mycket uppskattad present bland kaffedrickare. Välj gärna ett lite exklusivare kaffe än det du kan hitta i mataffären bara.

Tips på fortsatt läsning!

Present till kaffeälskare
Rulla till toppen