Present Till 5-Åring

Är du på jakt efter en bra present till en 5-åring som fyller år? Det kanske verkar svårt men jag har tagit reda på vad 5-åringar önskar sig.

Så, vad är en bra present till 5-åring? Bra presenter till en 5-åring är: Lego, prinsessklänning, ficklampa, gosedjur, dockhus, Play-Doh lera, pussel, pysselbok, simdyna, gitarr, dockkök, sagor med Pettson och Findus, Walkie talkies eller en rolig utflykt.

För dig som inte har fullt så bråttom så kommer fler tips på bra presenter som 5-åringar önskar sig i födelsedagspresent. Fina presenter som 5-åringar blir riktigt glada för att få.

Vad är en bra present till en 5-åring?
Vad är en bra present till en 5-åring?

Letar du efter bra kalastips med lekar, dekorationer och godispåsar har jag samlat mängder av kalastips här. Förutom den här sidan som innehåller presenter för både killar och tjejer har jag valt att dela upp det hela lite. Besök gärna de här sidorna också för fler bra presenttips till en 5-åring:

Vad är bra presenter till en 5-åring?

Albert

Vill du underlätta barnets skolgång kan du redan nu göra något faktiskt. Albert är en prenumeration där barnen får lära sig matte, läsning och annat under lustfyllda former. Det är roliga spel och sånt som barn gillar att spela.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

En annan present som kommer vara rolig hela året är en prenumeration på ljudböcker. Storytel har bra böcker både för vuxna och barn. Att läsa regelbundet ger barnet ett större ordförråd och det kommer lära sig en hel massa saker.

Läs mer och beställ

Bästa boken i present till en 5-åring

Här är den bästa boken du kan ge ett barn. Boken handlar om honom eller henne och ser ut precis som honom eller henne. Här kan du välja namn på personerna i boken och barnet får så klart huvudrollen. Det finns många olika berättelser att välja mellan, du kan anpassa namn, kön och utseende på barnet. Vem skulle inte älska att få höra en spännande saga där man själv är huvudpersonen.

Läs mer och beställ

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyriga får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Mugg 5 år idag

Alla barn är stolta över hur stora de är. Speciellt på födelsedagen är det viktigt att alla får veta den aktningsvärda åldern 5 år. Det här är garanterat en bra present som 5-åringen kommer älska.

Läs mer och beställ

Familjeutflykt och åka dressin

Det finns många upplevelser barn älskar, men kanske att åka dressin tillsammans med hela familjen, stanna i en vacker glänta och äta picknick och kanske ta ett dopp efter vägen.

Läs mer och beställ

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Inredning till rummet

5-åringar älskar att få fin inredning till sitt rum. Varför inte ge honom eller henne den här riktigt häftiga flygpanslampan?

Läs mer och beställ

Vad önskar sig en 5-åring i födelsedagspresent?

5-åringar önskar sig alla möjliga födelsedagspresenter. En stor nalle är en present de gärna vill ha. Men det är också roligt om man gör saker tillsammans med 5-åringen. Kanske vaska guld eller snickra är kul upplevelser att dela med sitt barn.

Den bästa presenten du kan ge en 5-åring är nog en egen hoppborg.
Den bästa presenten du kan ge en 5-åring är nog en egen hoppborg.
Att få vaska guld kommer 5-åringen att älska.
Att få vaska guld kommer 5-åringen att älska.
Kanske ni kan snickra en fågelholk eller liknande?
Kanske ni kan snickra en fågelholk eller liknande?

Fint paraply som ändras i regnet

En sak som 5-åringar garanterat önskar sig är ett paraply. Vill du göra den presenten till något alldeles extra är det ett sådant här paraply du ska välja. Det ändrar nämligen tryck när paraplyet blir blött. Det är hur spännande som helst och en present som hon eller han kommer att älska. Paraplyerna finns med många olika motiv och färger.

Läs mer och beställ

Tips på bra present till en 5-åring

Det finns många roliga presenter att ge en 5-åring. Lego, utklädningskläder, pysselböcker, sparbössa och ficklampor är saker som alla 5-åringar tycker om.

Prinsessklänning är en bra present till 5-åring
Legobitar är en bra present till en femåring
Legobitar
Ficklampa är en bra present till femåringar
Ficklampor från bilar
Pysselbok för att lära sig skriva är en bra present till 5 åringar
Pysselbok för att lära sig skriva
Söt sparbössa med en <a class=
Söt sparbössa med en katt

Data- eller TV-spel – födelsedagspresent 5 år

Att få data och TV-spel brukar vara uppskattat. En tv-spelkonsol som ofta köps är Nintendo switch och så behöver barnen förstås även ett spel till. De brukar gilla Super Smash och Mario Kart. Nintendo switch är det som gäller just nu. Har du tid att leta efter lite äldre tv-spelkonsoler begagnat kan du ju komma ner lite i pris. När min yngsta dotter var liten var de Wii som gällde. Det hände att hon gick upp tidigt, tog på sig sin finaste prinsessklänning och utkämpade en fäktningsmatch redan före frukost. Ett TV-spel är en rolig present till en 5-åring.

Nintendo Switch konsol är en bra present till en 5-åring
Nintendo Switch konsol
New Super Mario Bros. U Deluxe är en bra present till en 5-åring
New Super Mario Bros. U Deluxe
Yoshi's crafted world kul tv-spel för 5-åring
Yoshi’s crafted world
Donkey Kong Country  kul tv-spel för 5-åring
Donkey Kong Country
Super Mario Odyssey kul tv-spel för 5-åring
Super Mario Party

Om du inte redan introducerat datorer så funkar det alldeles utmärkt att göra nu. Om du inte har någon gammal som barnet kan få ärva, så köp en i medelprisklassen. Dataspel som 5- åringar kan spela är Super Lucky’s Tale. De lär sig väldigt fort och brukar vara väldigt intresserade. Det är ju bra att de lär sig datorer så tidigt som möjligt. Det kommer de ha mycket glädje av senare.

dator är en bra present till en 5-åring
 Super Lucky’s Tale Dataspel för 5-åring
Super Lucky’s Tale

Ge mjuka saker i present till 5-åring

Kläder som 5-åringar kommer älska

5-åringar älskar att få kläder i present. Men se till att det är bra kläder bara! Kläder som 5-åringar gillar att få är kläder med fina figurer på som t.ex. Frost pyjamas, minionkläder, trosor med frost, kalsonger med batman, prinsessklänningar, färgglada kläder med Pippi Långstrump eller spindelmannenkläder. Har de mycket bra kläder i sin garderob brukar det gå lätt att komma iväg till dagis på morgonen. Vad gör väl det om det inte matchar, eller om det är prinsessklänningen som ska vara på när de ska iväg. De är ju i alla fall klädda och föräldrarna hann i tid till jobbet. Rätt kläder gör helt enkelt hela morgon proceduren och nattningen enklare. En 5-åring har storlek 110.

Prinsessklänningar är bra presenter till en 5-årig flicka
Prinsessklänningar är bra presenter till en 5-årig flicka
Alla 5-åriga killar brukar älska att få kläder med spindelmannen
Alla 5-åriga killar brukar älska att få kläder med spindelmannen
En mantel är ett måste för små superhjältar!
En mantel är ett måste för små superhjältar!

Sängkläder i present till femåring

De är också mysigt att få sängkläder med favoritfigurerna: Spindelmannen, Hello Kitty, Bilareller my little Pony. Det är mysigt att krypa ner i en så fin säng och mysa med sina gosedjur på kvällen. Det underlättar verkligen nattningen i den egna sängen.

Sängkläder med Spiderman brukar små killar tycka om är en bra present till en 5-åring
Sängkläder med Spiderman brukar små killar tycka om
Ett bäddset med prinsessa brukar 5-åringar älska att få i present.
Ett bäddset med prinsessa brukar 5-åringar älska att få i present.
Små barn vill gärna ha tuffa prylar i sitt rum. Ett bäddset med en tuff pirat på är någon de gillar.
Små barn vill gärna ha tuffa prylar i sitt rum. Ett bäddset med en tuff pirat på är någon de gillar.

Gosedjur i present till 5-åring

Gosedjur är roligt att få. Det finns gosedjur i alla färger och former. Jag är personligen väldigt förtjust i Bukowskis nallar som bl.a. Nalleriet.se säljer. Men det finns väldigt många söta gosedjur som en 5-åring tycker om.

Gullig kanin att ge en femåring i present
Gullig kanin att ge en femåring i present
En lurvig liten nalle kommer hon eller han tycka om
En lurvig liten nalle kommer hon eller han tycka om
Olof från filmen Frost burkar bli omtyckt.
Olof från filmen Frost burkar bli omtyckt.
Vem faller inte för den här söta lilla räven? Ett gosedjur är en bra present till en 5-åring
Vem faller inte för den här söta lilla räven?
Enhörningar är också väldigt poppis
Enhörningar är också väldigt poppis
Dinosaurier är något som tilltalar 5-åringar mycket
Dinosaurier är något som tilltalar 5-åringar mycket

Nallar, alla barn älskar gosedjur! Ett gosedjur erbjuder trygghet och tröst när man är ledsen. Det blir den bästa vännen under många år. Det är bra om nallen är av hög kvalité eftersom den brukar se väldigt luggsliten ut annars. Högt älskade gosedjur får ett hårt liv. De får åka i cykelkorgen, leka i sandlådan, blir borttappat ibland och får kräkor över sig när barnet är sjukt. Det är bra om det går att tvätta nallen i tvättmaskinen. När barnet är sjukt kan det vara extra mysigt med ett gosedjur som också är en vetevärmare, som det här:

 Vetevärmare lama är en bra present till en 5-åring
Vetevärmare lama
vetvärmare i beige
vetvärmare i beige

Fler bra presenter till 5-åringar

Det finns mycket annat fint som 5-åringar önskar sig också. Miniatyrvärldar av olika slag brukar kunna roa 5-åringar långa stunder. Oavsett om det är dockor, ett dockhus, en dinosaurievärld eller ett sjörövarskepp med Pippi Långstrum och hennes vänner verkar 5-åringar älska att leka med dem.

Dinosauriepark med dinosaurier, palmer och en stor lekmatta Det är en bra present till en 5-åring
Dinosauriepark med dinosaurier, palmer och en stor lekmatta
Tillbehör till dockorna brukar alltid vara uppskattat att få i födelsedagspresent till en 5-åring.
Tillbehör till dockorna brukar alltid vara uppskattat att få
Pippis skepp hoppetossa. Här ingår inga figurer, utan de måste köpas separat.
Pippis skepp hoppetossa. Här ingår inga figurer, utan de måste köpas separat.
Pippi Långstrump och hennes vänner Tommy och Annika är en bra present till en 5-åring
Pippi Långstrump och hennes vänner Tommy och Annika
Pippi Långstrump och hästen Lilla Gubben
Pippi Långstrump och hästen Lilla Gubben
 Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan
Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan

Dockskåp i present till femåring

En miniatyrvärld som 5-åringar tycker om att få i present är dockskåp med möbler, dockor och annat plock. Dockskåpet kan dessutom byggas ut med en källarvåning om det visar sig att dockorna skulle bli trångbodda. Det går även att få belysning i kåken. Ett dockskåp är en leksak som de kan leka med under många år framåt. Självklart finns dockskåpen även som lyxbostäder. Det är inte nödvändigt att få alla dockmöbler på en gång. Barn brukar själva kunna fixa till möbler i de rum som saknas. Det kan t.ex. byggas av lego, tändsticksaskar, små burkar och annat man har hemma. De brukar kunna bli väldigt kreativa och fixa till i dockhuset, så att dockorna får det fint hemma även om huset inte kommer fullutrustat liksom.

Ett lite lyxigare dockhus med två våningar, vind och terrass. bra present till en 5-åring
Ett lite lyxigare dockhus med två våningar, vind och terrass.
Ett dockhus är en present barn tycker om att leka med
Ett dockhus är en present barn tycker om att leka med
Bamsebyn
Bamsebyn
Det klassiska dockskåpet med två våningar. Ett dockhus är en bra present till en 5-åring
Det klassiska dockskåpet med två våningar.
Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla
Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla

Disneyfigurer

Efter varje ny Disneyfilm kommer massor av produkter, det är dockor, kläder, sängkläder gosedjur osv. Att få t.ex. små dockor från filmen Frost brukar vara uppskattat bland 5-åriga barn. Barn önskar sig alla tillbehör och kläder från filmen. Både med och utan en Elsaklänning kommer hon snart skutta runt där hemma och sjunga i falsett: ”Vill du inte ut och leka?” Visst är det underbart att se hur de lever sig in i filmen och hur de förvandlas till karaktärerna i filmen.

Dockor Elsa och Anna från filmen Frost är en bra present till en 5-åring
Dockor Elsa och Anna från filmen Frost
 Frost på DVD
Frost på DVD
Olof, snögubben i frost som gosedjur
Olof, snögubben i frost som gosedjur
En blå prinsessklänning är en bra present till en 5-åring När den 5-åringen har sett filmen Frost MÅSTE hon ha en ljusblå klänning och sjunga i falsett. Lika bra att köpa den samtidigt som filmen.
När den 5-åringen har sett filmen Frost MÅSTE hon ha en ljusblå klänning och sjunga i falsett. Lika bra att köpa den samtidigt som filmen.
Anna docka från filmen Frost
Anna docka från filmen Frost
Små dockor och ett slott från frost
Små dockor och ett slott från frost
Elsa och Anna finns även som mjuka dockor.
En docka med Elsa i från Frost

Bilar, utryckningsfordon och andra fordon

Det brukar också vara uppskattat att få en bilmatta och bilar. Utryckningsfordon, sopbilar och liknande specialfordon brukar vara bättre att få än helt vanliga personbilar. Bilar brukar vara en bra present till en femåring.

Kul och verklighetstrogen ambulans med ljus och ljudeffekter är en bra present till en 5-åring
Kul och verklighetstrogen ambulans med ljus och ljudeffekter.
 Snyggaste mattan är förstås en bilmatta med vägar som barnen kan köra bilar på.
Snyggaste mattan är förstås en bilmatta med vägar som barnen kan köra bilar på.
Brandbil med massa roliga effekter så som lysande lampor, sirener och så sprutar den vatten.
Brandbil med massa roliga effekter så som lysande lampor, sirener och så sprutar den vatten.
En bilbana från Disneys bilar är en bra present till en 5-åring. Men här behöver kanske föräldrarna vara med och bygga upp banan och se till att det inte blir för vilda lekar.
En bilbana från Disneys bilar är en bra present till en 5-åring. Men här behöver kanske föräldrarna vara med och bygga upp banan och se till att det inte blir för vilda lekar.
Flexitrax bilbana är också väldigt roligt att få. Det brukar både tjejer och killar tycka! Den här bilbanan bygger man ihop själv. Den är dessutom självlysande. Coolt va?
Flexitrax bilbana är också väldigt roligt att få. Det brukar både tjejer och killar tycka! Den här bilbanan bygger man ihop själv. Den är dessutom självlysande. Coolt va?
Radiostyrd bil för barn. Bilen har olika ljud- och ljuseffekter som en riktig Ferrari. Fjärrkontrollen ser ut som en ratt och det är lätt för barn att förstå hur man gör.
Radiostyrd bil för barn. Bilen har olika ljud- och ljuseffekter som en riktig Ferrari. Fjärrkontrollen ser ut som en ratt och det är lätt för barn att förstå hur man gör.

Träflygplan

Ett snyggt träflygplan att inreda rummet med är en bra present till en 5-åring, eftersom den också tål att lekas med.

Läs mer och beställ

Barbie och Ken

Barbie är en leksak som blir både älskad och hatad. Visst kanske hon har märkligt stora bröst, går på tå och samma midjemått som babyn i samma dockserie. Men barn älskar Barbiedockorna. De (alltså både tjejer och killar) kan leka med den här minivärlden i timmar. Barbie har en pojkvän, bilar, hästar, stall, slott, hundar, skateboard, pool, möbler och en miljon tillbehör. Men det bästa är att nästan inga av dessa behöver man köpa om man inte vill. Att inte få hela ”kittet” färdigt är dessutom väldigt bra för kreativiteten. Jag gav min dotter papper, tejp och lim en gång. Några timmar senare kom hon ut från sitt rum och hade tejpat ihop en trädgård till dockorna. Hon fick en gammal Billy bokhylla. Den var precis lagom stor för att dockorna skulle få plats. Brorsan fick också vara med och ha Ken-dockan.

Barbie i en fin klänning med regnbågsfärger är en bra present till en 5-åring
Barbie i en fin klänning med regnbågsfärger
Ken är som vanligt klädd för sitt bröllop
Ken är som vanligt klädd för sitt bröllop
Ett hus till Barbie och Ken brukar vara en uppskattad present.
Ett hus till Barbie och Ken brukar vara en uppskattad present.

5-åringar längtar efter att börja skolan

Att börja skolan är nu något de börjar längta efter. Har de äldre syskon som de ser upp till är de förmodligen väldigt ivriga att få lära sig läsa och räkna nu. Varför inte introducera lite lättlästa böcker för nybörjare. Småbarnsböckerna kan nu komma till användning igen. De är oftast väldigt enkla texter och barnet kan dem nästan utantill. Det är perfekt att börja lästräningen där.

Pysselböcker brukar vara kul också. Det finns pysselböcker där man målar, följer labyrinter, räknar matte och klistrar stickers i. För den skolsugna 5-åringen är detta ett perfekt sätt att påbörja inlärningen under lekfulla former.

Pysselbok för att lära sig läsa är en bra present till en 5-åring
Pysselbok för att lära sig läsa
Pysselbok med magiska enhörningar
Pysselbok med magiska enhörningar
Pysselbok och målarbok med dinosaurier
Pysselbok och målarbok med dinosaurier

Presenter till 5-åringar som gillar pyssel

Pysselmaterial går alltid åt: pennor, pyssel, glitterlim, målarböcker, pärlor, pärlplattor, pysselbox, kritor och helt vanliga skrivarpapper är bra att ha hemma.

Ett pysselsett med många roliga små saker att använda i skapandet.
Färgpennor kan vara bra att ha för att måla med i målarboken.
Färgpennor kan vara bra att ha för att måla med i målarboken.
En bra present till 5-åringar är glitterpennor.
En bra present till 5-åringar är glitterpennor.
5-åringar tycker också om att få löst glitter är en bra present till en 5-åring
5-åringar tycker också om att få löst glitter
Målarbok med Bamse världens starkaste björn
Målarbok med Bamse världens starkaste björn
Vanliga färgkritor är en bra present till en 5-åring
Vanliga färgkritor är en bra present till en 5-åring
Massor av färgade papper är en present som 5-åringar brukar gilla är en bra present till en 5-åring
Massor av färgade papper är en present som 5-åringar brukar gilla

Ett vanligt ritblock är nödvändigt med en 5-åring i huset.
Ett vanligt ritblock är nödvändigt med en 5-åring i huset.
Att ha en hink med "diamanter" hemma är bra ifall barnen ska börja tillverka smycken.
Att ha en hink med ”diamanter” hemma är bra ifall barnen ska börja tillverka smycken.

Billiga presenter till 5-åring

Nästan gratis presenter, ja väldigt billiga presenter till 5-åringen får du om du ger dem lite gamla kartonger, sax, tejp, kritor osv. Kartonger brukar kunna förvandlas till både kojor och annat spännande. Har ni gott om utrymme brukar gamla kartonger vara en höjdare. Gärna så stora att barnet kan krypa in i dem. Bygg en rymdraket eller ett slott tillsammans! Jag har också skrivit om gratis presenter till barn. Besök gärna den sidan också för fler tips!

5-åringar tycker om att ”dega”

Det är också väldigt uppskattat att få ”dega”. När man är 5-år brukar det betyda baka med Play-Doh-deg. Det finns kavlar, kakformar och degpressar att köpa till om man vill. Om du har tid och ork går det även att göra trolldeg att ge 5-åringen i present. För föräldern som har ambitionen att barnet ska bli tandläkare finns helt nya möjligheter idag, som inte fanns när mina egna barn var små. De brukar också tycka om att få baka riktiga kakor.

Startset med play-doh lera är en bra present till en 5-åring
Startset med play-doh lera
Degpress för att göra olika formar
Degpress för att göra olika formar
Play-doh lera för barnet som ska bli tandläkare
Play-doh lera för barnet som ska bli tandläkare
Kakformar mm för att baka med är en bra present till en 5-åring
Kakformar mm för att baka med
Kakformar med dinosaurer
En annan sorts lera som inte till skillnad från Play-Doh inte torkar
En annan sorts lera som inte till skillnad från Play-Doh inte torkar

Pussel

Pussel brukar också vara kul! Nu brukar det vara lagom med ungefär 60-100 bitars pussel. Men visst finns det de barn som klarar fler bitar än så. Kanske ett pussel med Pow Patrol är ett bra motiv? Eller Disneys Musse Pigg, Kalle Anka, Långben och Pluto brukar uppskattas. Själv är jag fortfarande förvånad över att Långben som är en hund kan prata och att Pluto som även han är en hund, inte kan det. Pluto går man på promenad med i ett koppel. Långben har kläder och strövar om kring fritt. Har du någon förklaring skriv gärna en kommentar till sidan!

Bra present till 5-åring
Pussel med dinosaurier brukar bli poppis

Pussel med 100 bitar Pow Patrol
Pussel med 100 bitar Pow Patrol

Pussel med Mamma Mu och Kråkan 100 bitar
Pussel med Mamma Mu och Kråkan 100 bitar

Film i present till 5-åring

5-åringar tycker om att titta både på film och barnprogram. Bra filmer som 5-åringar gillar är t.ex:

Bra present till 5-åring - Skönheten och Odjuret Belle är en smart, vacker och självständig tjej som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Hon är väldigt rädd förstås, men blir vän med de magiska invånarna i slottet. Hon lär känna Odjuret och se bortom hans förskräckliga utseende. Hon inser att han har ett gott hjärta och är en riktig prins under ytan.
Skönheten och Odjuret Belle är en smart, vacker och självständig tjej som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Hon är väldigt rädd förstås, men blir vän med de magiska invånarna i slottet. Hon lär känna Odjuret och se bortom hans förskräckliga utseende. Hon inser att han har ett gott hjärta och är en riktig prins under ytan.
Bilar Möt superstjärnan Blixten McQueen och hans bästa vän Bärgarn. Hela välden är en racingbana och Blixten är åter igen redo att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Blixten och Bärgarn ger sig in i en värld full av spännande och blixtsnabba äventyr jorden runt. Det här är den senaste filmen i serien Bilar.
Bilar Möt superstjärnan Blixten McQueen och hans bästa vän Bärgarn. Hela välden är en racingbana och Blixten är åter igen redo att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Blixten och Bärgarn ger sig in i en värld full av spännande och blixtsnabba äventyr jorden runt. Det här är den senaste filmen i serien Bilar.
När Shrek och Fiona gifte sig hade de inte planerat att få ta över kungadömet Långt Långt Borta, där Fionas pappa är kung. Men när han dör tvingas Shrek ta över som kung. Nu gäller det att snabbt finna en efterträdare, annars är han fast på tronen för livet! Fiona har dessutom fler överraskningar som Shrek inte räknat med. Han vill bara hem till sitt trevliga träsk och leva i enskildhet igen.
När Shrek och Fiona gifte sig hade de inte planerat att få ta över kungadömet Långt Långt Borta, där Fionas pappa är kung. Men när han dör tvingas Shrek ta över som kung. Nu gäller det att snabbt finna en efterträdare, annars är han fast på tronen för livet! Fiona har dessutom fler överraskningar som Shrek inte räknat med. Han vill bara hem till sitt trevliga träsk och leva i enskildhet igen.
Bra present till 5-åring - LejonKungen När den lilla lejonungen Simba föds är det en stor dag i lejonriket. Det kommer bli han som ska ta över efter sin pappa kung Mufasa en dag. Alla gläds åt nytillskottet, alla utom Scar, Mufasas ondsinte bror. Scar önskar att det skulle vara han som var kung och satt på tronen. Simba följer sin pappa och får goda råd av sin vän Rafiki, som är en babian. Han hittar en bästa vän, Nala. Men en dag händer något som inte får hända. Pappa Mufasa är borta och plötsligt har Scar tagit över tronen.
LejonKungen När den lilla lejonungen Simba föds är det en stor dag i lejonriket. Det kommer bli han som ska ta över efter sin pappa kung Mufasa en dag. Alla gläds åt nytillskottet, alla utom Scar, Mufasas ondsinte bror. Scar önskar att det skulle vara han som var kung och satt på tronen. Simba följer sin pappa och får goda råd av sin vän Rafiki, som är en babian. Han hittar en bästa vän, Nala. Men en dag händer något som inte får hända. Pappa Mufasa är borta och plötsligt har Scar tagit över tronen.
 Frost I berättelsen om Frost läggs en förbannelse om att landet ska befinna sig i evig vinter. Den orädda Anna måste ge sig av för att hitta sin <a class=
Frost I berättelsen om Frost läggs en förbannelse om att landet ska befinna sig i evig vinter. Den orädda Anna måste ge sig av för att hitta sin syster, snödrottningen Elsa, för att få slut på den iskalla förtrollningen. Hon ger sig av tillsammans med den modiga Kristoffer. På vägen möter de mystiska odjur och en bitande kyla. De tvingas kämpa mot naturen för att rädda kungariket. Det är en vacker historia med mycket äventyr som berättas med humor. Frost är en film som inte lämnar någon oberörd.
 Peter Pan Berättelsen börjar en natt då Peter Pan flyger in genom fönstret hos familjen Darling. Han letar efter sin skugga som försvunnit. I huset stöter han på de tre barnen i familjen: Lena, John och Mikael. Peter Pan och älvan Tingeling tar med barnen till Ingenstans, ett land långt borta i fantasin. Ingenstans är fyllt av spänning, indianer, sjöjungfrur och magi. Men där finns även Peter Pans stora fiende Kapten Krok och hans pirater. Peter Pan är sagan om den flygande pojken som inte vill bli stor. Kanske kan barndomens drömmar vara för evigt
Peter Pan  Berättelsen börjar en natt då Peter Pan flyger in genom fönstret hos familjen Darling. Han letar efter sin skugga som försvunnit. I huset stöter han på de tre barnen i familjen: Lena, John och Mikael. Peter Pan och älvan Tingeling tar med barnen till Ingenstans, ett land långt borta i fantasin. Ingenstans är fyllt av spänning, indianer, sjöjungfrur och magi. Men där finns även Peter Pans stora fiende Kapten Krok och hans pirater. Peter Pan är sagan om den flygande pojken som inte vill bli stor. Kanske kan barndomens drömmar vara för evigt

Uteleksaker i present till 5-åring

5-åringar brukar fortfarande gilla att leka ute. Vad som är en bra uteleksak till dem beror förstås lite på årstiden. När det är vinter och snö är det bra att få: pulka, snowracer, skridskor, skidor eller kanske en madrass att åka på i pulkabacken. Det kan också vara kul att få en riktigt bra spade. En som man kan gräva den bästa snögrottan med.

Bra present till en 5-åring: En helt vanlig pulka
pulka med ratt
Bra present till en 5-åring: Skridskor Stl 31-34
Skridskor Stl 31-34
En snow racer
En snow racer
Ett runt tefat
Ett runt tefat
En flamingopulka
En flamingopulka
Snöbollsgörare
Snöbollsgörare

Är det någon varmare årstid så föredrar 5-åringar att få en ny cykel, skateboard eller en sparkcykel. Eller kanske snorkel, cyklop, simfenor om det är badväder.

En sparkcykel är en present som 5-åringen kommer gilla.
En sparkcykel är en present som 5-åringen kommer gilla.
Simglasögon
Simglasögon
Ett fotbollsmål att ha hemma i trädgården är en bra present.
Bra present till en 5-åring: Simdyna i form av en hajfena
Simdyna i form av en hajfena
Vattenland att ha hemma i trädgården
Vattenland att ha hemma i trädgården
Skateboardhjälm
En riktig fotboll är roligt för en 5-åring att få i födelsedagspresent.
sandsnurra är en bra present till en 5-åring
sandsnurra är en bra present till en 5-åring
Ett sandset för att gräva i sandlådan
Ett sandset för att gräva i sandlådan
Bowling
Bowling
En helt vanlig pool är bra att ha under sommaren så barnen kan svalka sig lite.
En helt vanlig pool är bra att ha under sommaren så barnen kan svalka sig lite.

5-åringar brukar tycka om att röra på sig och gilla fart och fläkt helt enkelt. De gillar att cykla snabbt och galna upptåg. Vill du ge 5-åringen en cykel i present så rekommenderas en som är 16 tum

Bra present till en 5-åring: En 5-åring behöver ha en cykel som är 16 tum
En 5-åring behöver ha en cykel som är 16 tum
Hjälmmåttet måste mätas på barnets huvud
Hjälmmåttet måste mätas på barnets huvud

Upplevelser till 5-åring

Allt du ger en 5-åring behöver inte vara saker. Det är minst lika bra att ge bort upplevelser till en 5-åring. Det finns massor av roliga saker du kan ta med honom eller henne på:

 • Junibacken
 • Äventyrsbad
 • Museum
 • Tom Titts
 • Badhuset
 • En dag i parken
 • Åka tåg

Roliga leksaker du kan ge i present till en 5-åring

Bra present till en 5-åring: 5-åriga tjejer brukar var mycket intresserade av smink. Ett sminkhuvud brukar vara jätteroligt att få. Då kan de både testa olika håruppsättningar, sminka henne och testa allt på sig själva. Det är kul att kunna öppna en egen skönhetssalong där hemma. Kanske pappa behöver få en styling också.
5-åriga tjejer brukar var mycket intresserade av smink. Ett sminkhuvud brukar vara jätteroligt att få. Då kan de både testa olika håruppsättningar, sminka henne och testa allt på sig själva. Det är kul att kunna öppna en egen skönhetssalong där hemma. Kanske pappa behöver få en styling också.
En Brio träjärnväg brukar vara väldigt roligt att bygga med för 5-åringar.
En Brio träjärnväg brukar vara väldigt roligt att bygga med för 5-åringar.
En glasskiosk är nog alla 5-åringars dröm. Här kan de både äta och sälja glass hela dagarna. Här finns det både strutglass och pinnglass. I glassvagnen finns det även olika såser att servera ovanpå glassarna. En fin leksak i trä att ge en 5-åring i present.
En glasskiosk är nog alla 5-åringars dröm. Här kan de både äta och sälja glass hela dagarna. Här finns det både strutglass och pinnglass. I glassvagnen finns det även olika såser att servera ovanpå glassarna. En fin leksak i trä att ge en 5-åring i present.

Findus och Pettson

Minns du sagorna om Findus och gubben Pettson? Pettson fick Findus som en liten kattunge. Han kom i en kartong där et varit ärtor i tidigare. Findus stod det på lådan, så det var så katten fick sitt namn. Findus och Pettson är sagor som 5-åringar tycker om. De finns både som böcker och filmer. De älskar om de även får pussel, pysselböcker, Findusdocka och som kluriga spel. Själv har jag skrattat gott åt de här historierna. Findus påminner väldigt mycket om min äldsta dotter när han ”råkar” tappa sin smörgås på väggen. Hur som helst är det en fantastisk saga som även 5-åringar tycker om att lyssna till.

Bra present till en 5-åring: Bok med Pettson och Findus
Bok med Pettson och Findus
Bok Findus flyttar ut
Bok Findus flyttar ut
Gosedjur Katten Findus.
Gosedjur Katten Findus.
Bra present till en 5-åring: Pyssla med Findus
Pyssla med Findus
Film Roligheter Pettson och Findus
Film Roligheter Pettson och Findus
Målarbok med Pettson och Findus
Målarbok med Pettson och Findus
Bra present till en 5-åring: Spel med Pettson och findus
Spel med Pettson och Findus

Att kommunicera med en 5-åring

Att kunna prata med kompisarna i Walkie talkies är spännande! De kan faktiskt användas istället för mobiltelefoner när man vill att barnet ska komma in från gården. Ja, det kanske vore enklare att gå ut och hämta barnet…men då får det ju ingen användning för sin nya leksak liksom. Det här är en häftig leksak…som även kan användas till nyttiga saker.

Bra present till en 5-åring: walkie Talkie
WalkieTalkie

Heminredning

Inredning till rummet är också kul att få i present när man är fem år. Det kan förutom sängkläder vara lampor med Disney prinsessorna, bilar eller Spindelmannen. Eller kuddar med dessa superkändisar.

Bra present till en 5-åring: 5-åriga flickor älskar att få mycket prinsessgrejer i julklapp. En vägglampa är både snygg inredning och lyser upp i mörkret.
5-åriga flickor älskar att få mycket prinsessgrejer i julklapp. En vägglampa är både snygg inredning och lyser upp i mörkret.
Bra present till en 5-åring: Väggdekoration här bor en prinsessa
Väggdekoration här bor en prinsessa
Väggdekorationer med spiderman
Väggdekorationer med spiderman
Nattlampa uggla
Nattlampa uggla
Ponny nattlampa
Ponny nattlampa
Fin dinosaurielampa att ha i rummet
Fin dinosaurielampa att ha i rummet

Musiksaker i present till 5-åring

Om det inte är dina barn är det jättekul att ge bort både ett set med musikinstrument eller en liten gitarr. Haha! Dessa musikinstrument kan med fördel kombinerar med en Frost film. Där finns många låtar som barnet kommer att älska. En perfekt present om du vill retas med barnets föräldrar. Barnet kommer älska låtarna från filmen och vilja sjunga och spela. Fascinationen för just Frost låtar brukar vara väldigt stor bland små tjejer.

Bra present till en 5-åring: Ett paket med många musikinstrument är en kul present som barnen uppskattar.
Ett paket med många musikinstrument är en kul present som barnen uppskattar.
Söt akustisk gitarr för barn från Jabadabado
Söt akustisk gitarr för barn från Jabadabado 
För den blivande rockmusikern kan det vara bra att redan nu köpa en elgitarr.
För den blivande rockmusikern kan det vara bra att redan nu köpa en elgitarr.

Matlagning

Alla femåringar tycker om att ”laga mat” så ett kök + saker till kommer de garanterat att älska.

Bra present till en 5-åring: Ett gulligt dockkök
Ett gulligt dockkök

 Ingredienser till matlagningen
Ingredienser till matlagningen
Hamburgare är en bra present till en 5-åring
Hamburgare är en bra present till en 5-åring

Vill du riktigt ligga bra till hos 5-åringen så föreslår jag ett kakfat med cupcakes också.

Bra present till en 5-åring: Ett tårtfart fyllt med cupcakes är en önskedröm för vilken 5-åring som helst.
Ett tårtfart fyllt med cupcakes är en önskedröm för vilken 5-åring som helst.
 En söt servis för att bjuda kompisarna på
En söt servis för att bjuda kompisarna på kaffe kan också vara bra att ha.
Med den här så kommer 5-åringen fira ungefär 365 födelsedagar till innan hon eller han fyller 6 år
Med den här så kommer 5-åringen fira ungefär 365 födelsedagar till innan hon eller han fyller 6 år

Vad mer kan en minikock önska sig? Jo, lite russin, frukt och annat gott att ha med i sin matlagning kanske.

Bra present till en 5-åring: Grytor och sånt är nödvändigt om 5-åringen ska kunna laga mat
Grytor och sånt är nödvändigt om 5-åringen ska kunna laga mat
 Frukt är ju nyttigt och säkert en bra present till en 5-åring.
Frukt är ju nyttigt och säkert en bra present till en 5-åring.
 Till dockköket behöver barnen förstås "riktigt" porslin att äta på.
Till dockköket behöver barnen förstås ”riktigt” porslin att äta på.

Relaterade frågor

Vad ger man i present till en 5-årig kille? Bra presenter till en 5-årig kille är en kompisgunga, kamel, vattenbana, en lampballong, eller en dinosaurie. Jag har faktiskt skrivit en hel sida om presenter till 5-åriga pojkar här.

Vad önskar sig en 5-åring? De önskar sig ofta en cykel, pilbåge, mysiga gosedjur, utklädningskläder, lego, pysselböcker och leksaker som de ser att kompisen har.

Vad ska man ge kompisen i present på ett barnkalas? Bra presenter för barnet att ge sin kompis på barnkalaset är ett litet legobygge, en pruttkudde, en matlåda, bakformar för dinosauriekakor eller en snöbollsgöare. Fler idéer om vad barnet kan ge sin kompis som har barnkalas hittar du här.

Vad kan man ge en 5-åring för träleksaker? Bra träleksaker till en 5-åring är dockkök, träflygplan, pussel, klossar, mekano och en gitarr. Fler träleksaker kan du hitta här!

Vad vill en 5-åring ha för tema på barnkalaset? Roliga kalasteman är flygplanskalas, prinsesskalas och riddarkalas. Fler kalasteman kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning!

Du kan även hitta inspiration på dessa sidor:

Dela gärna sidan med presenttips för 5-åringar!

Jag hoppas du hittat riktigt bra presenter till en 5-åring här. Kommentera gärna om jag missat att ta med något viktigt!

Present Till 5-Åring
Rulla till toppen