Present Till 5-Åring

Är du på jakt efter en bra present till en 5-åring som fyller år? Det kanske verkar svårt men jag har tagit reda på vad 5-åringar önskar sig.

Så, vad är en bra present till 5-åring? Bra presenter till en 5-åring är: Lego, prinsessklänning, ficklampa, gosedjur, dockhus, Play-Doh lera, pussel, pysselbok, simdyna, gitarr, dockkök, sagor med Pettson och Findus, Walkie talkies eller en rolig utflykt.

För dig som inte har fullt så bråttom så kommer fler tips på bra presenter som 5-åringar önskar sig i födelsedagspresent. Fina presenter som 5-åringar blir riktigt glada för att få.

Vad är en bra present till en 5-åring?
Vad är en bra present till en 5-åring?

Letar du efter bra kalastips med lekar, dekorationer och godispåsar har jag samlat mängder av kalastips här. Förutom den här sidan som innehåller presenter för både killar och tjejer har jag valt att dela upp det hela lite. Besök gärna de här sidorna också för fler bra presenttips till en 5-åring.

Vad är bra present till en 5-åring?

Här är mina bästa presenttips när du ska köpa födelssedagspresent till en 5-åring.

Tavla med henne eller honom

Det här är en storfavorit, här får du tjejen eller killen avbildad som drottning, prinsessa, kung eller prins. Royalisik har flera olika bilder som skulle passa en 4-åring. Allt du gör är att ladda upp ett foto, välja motiv och sedan är det bara att vänta. Du får tillbaka ett fint porträtt av honom/henne och hon/han kommer vara otroligt stolt över att ha en sån här bild på väggen där hemma.

Läs mer och beställ

Albert

Vill du underlätta barnets skolgång kan du redan nu göra något faktiskt. Albert är en prenumeration där barnen får lära sig matte, läsning och annat under lustfyllda former. Det är roliga spel och sånt som barn gillar att spela.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

En annan present som kommer vara rolig hela året är en prenumeration på ljudböcker. Storytel har bra böcker både för vuxna och barn. Att läsa regelbundet ger barnet ett större ordförråd och det kommer lära sig en hel massa saker.

Läs mer och beställ

Bästa boken i present till en 5-åring

Här är den bästa boken du kan ge ett barn. Boken handlar om honom eller henne och ser ut precis som honom eller henne. Här kan du välja namn på personerna i boken och barnet får så klart huvudrollen. Det finns många olika berättelser att välja mellan, du kan anpassa namn, kön och utseende på barnet. Vem skulle inte älska att få höra en spännande saga där man själv är huvudpersonen.

Läs mer och beställ

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyriga får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Mugg 5 år idag

Alla barn är stolta över hur stora de är. Speciellt på födelsedagen är det viktigt att alla får veta den aktningsvärda åldern 5 år. Det här är garanterat en bra present som 5-åringen kommer älska.

Läs mer och beställ

Familjeutflykt och åka dressin

Det finns många upplevelser barn älskar, men kanske att åka dressin tillsammans med hela familjen, stanna i en vacker glänta och äta picknick och kanske ta ett dopp efter vägen. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Inredning till rummet i present till 5-åring

5-åringar älskar att få fin inredning till sitt rum. Varför inte ge honom eller henne den här riktigt häftiga flygpanslampan? Det är en fantastisk present att få på 5-årsdagen.

Läs mer och beställ

Vad önskar sig en 5-åring i födelsedagspresent?

5-åringar önskar sig alla möjliga födelsedagspresenter. En stor nalle är en present de gärna vill ha. Men det är också roligt om man gör saker tillsammans med 5-åringen. Kanske vaska guld eller snickra är kul upplevelser att dela med sitt barn.

Hoppborg

Den bästa presenten du kan ge en 5-åring är nog en egen hoppborg. Den här hoppborgen är uppblåsbar och har en rutschkana. Den kommer bli den självklara samlingspunkten i kvarteret och ditt barn kommer garanterat bli den mest eftertraktade kompisen.

Läs mer och beställ

Den bästa presenten du kan ge en 5-åring är nog en egen hoppborg.

Vaska guld

Att få vaska guld kommer 5-åringen att älska. Det är både lite äventyrligt och väldigt spännande. Vem vet kanske blir ni rika? Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Att få vaska guld kommer 5-åringen att älska.

Verktygskit för barn

Kanske ni kan snickra en fågelholk eller liknande? Det är roligt att lära sig snickra. Det kan också vara bra att få några plankor, så att spikarna inte sitter i gunghästen sedan.

Läs mer och beställ

Kanske ni kan snickra en fågelholk eller liknande?

Fint paraply som ändras i regnet

En sak som 5-åringar garanterat önskar sig är ett paraply. Vill du göra den presenten till något alldeles extra är det ett sådant här paraply du ska välja. Det ändrar nämligen tryck när paraplyet blir blött. Det är hur spännande som helst och en present som hon eller han kommer att älska. Paraplyerna finns med många olika motiv och färger.

Läs mer och beställ

Tips på bra present till en 5-åring

Det finns många roliga presenter att ge en 5-åring. Lego, utklädningskläder, pysselböcker, sparbössa och ficklampor är saker som alla 5-åringar tycker om.

Skor Spiderman

Under spidermanperioden, som inträffar ungefär runt 5-års åldern kommer ett par skor eller kanske tofflor vara en uppskattad present. Med dem kan man säkert springa fortare, gå längre och hoppa mycket högre.

Läs mer och beställ

Legobitar i present till 5-åring

Om du inte är rädd att trampa på legobitar när du går upp på natten är lego en bra present. Till skillnad från många andra presenter så kommer lego kunna användas under många år framåt. Även tonåringar kan bygga med lego, så det är mycket lek för pengarna.

Läs mer och beställ

Legobitar är en bra present till en femåring

Ficklampor från bilar

Barn brukar älska ficklampor, med dem kan man både leta monster och belysa sin näsa inifrån. Extra bra är ficklampan om den har något känt motiv på? Som Disney Cars till exempel, det är en film som barn älskar, så de är populära även som ficklampor.

Läs mer och beställ

Ficklampa är en bra present till femåringar

Pysselbok Djuren i skogen lär mig skriva

Pysselbok för att lära sig skriva är en bra present till en 5-åring. De börjar intressera sig för bokstäver och siffror och sånt. Så en fin pysselbok är en present som 5-åringar kommer tycka om.

Läs mer och beställ

Pysselbok för att lära sig skriva är en bra present till 5 åringar

Sparbössa

Söt sparbössa med en katt kommer 5-åringen gilla. Det är bra att redan nu intressera barnen för att spara pengar.

Läs mer och beställ

Söt sparbössa med en <a class=

Data- eller TV-spel – födelsedagspresent 5 år

Att få data och TV-spel brukar vara uppskattat. Har du tid att leta efter lite äldre tv-spelkonsoler begagnat kan du ju komma ner lite i pris. När min yngsta dotter var liten var de Wii som gällde. Det hände att hon gick upp tidigt, tog på sig sin finaste prinsessklänning och utkämpade en fäktningsmatch redan före frukost. Ett TV-spel är en rolig present till en 5-åring.

Nintendo Switch

En tv-spelkonsol som ofta köps är Nintendo switch och så behöver barnen förstås även ett spel till. De brukar gilla Super Smash och Mario Kart. Nintendo switch är det som gäller just nu.

Läs mer och beställ

Nintendo Switch konsol är en bra present till en 5-åring

TV-spel Yoshi’s crafted world 

Yoshi’s world är ett tv-spel som passar att ge en 5-åring.

Läs mer och beställ

Yoshi's crafted world kul tv-spel för 5-åring

Super Mario

Super mario är ett annat tv-spel som 5-åringar kan spela.

Läs mer och beställ

New Super Mario Bros. U Deluxe är en bra present till en 5-åring

Dator 

Om du inte redan introducerat datorer så funkar det alldeles utmärkt att göra nu. Om du inte har någon gammal som barnet kan få ärva, så köp en i medelprisklassen.

Läs mer och beställ

dator är en bra present till en 5-åring

Super Lucky’s Tale

Dataspel som 5- åringar kan spela är Super Lucky’s Tale. De lär sig väldigt fort och brukar vara väldigt intresserade. Det är ju bra att de lär sig datorer så tidigt som möjligt. Det kommer de ha mycket glädje av senare.

Läs mer och beställ

 Super Lucky’s Tale Dataspel för 5-åring

Ge mjuka saker i present till 5-åring

Kläder som 5-åringar kommer älska

5-åringar älskar att få kläder i present. Men se till att det är bra kläder bara! Kläder som 5-åringar gillar att få är kläder med fina figurer på som t.ex. Frost pyjamas, minionkläder, trosor med frost, kalsonger med batman, prinsessklänningar, färgglada kläder med Pippi Långstrump eller spindelmannenkläder. Har de mycket bra kläder i sin garderob brukar det gå lätt att komma iväg till dagis på morgonen. Vad gör väl det om det inte matchar, eller om det är prinsessklänningen som ska vara på när de ska iväg. De är ju i alla fall klädda och föräldrarna hann i tid till jobbet. Rätt kläder gör helt enkelt hela morgon proceduren och nattningen enklare. En 5-åring har storlek 110.

Prinsessklänning

Prinsessklänningar är populära kläder när du handlar till en 5-åring. En prinsessklänning kan användas både till förskolan och på festen. Just ljusblå färg på klänningen är populärt allt sedan filmen Frost släpptes. Så nu mer kan du köpa både rosa och blå klänningar till små pirinsessor.

Läs mer och beställ

Kalsonger

Alla 5-åriga killar brukar älska att få kläder med spindelmannen. Kanske ett par kalsonger, en tröja eller ett par spindelmannen byxor blir den mest populära födelsedagspresenten du kan ge en 5-åring.

Läs mer och beställ

Alla 5-åriga killar brukar älska att få kläder med spindelmannen

Mantel för superhjältar

En mantel är ett måste för små superhjältar! Det är bra med superhjältemantlar som inte är någon speciell hjälte för då kan man snabbt skifta mellan att vara olika hjältar. Man kan bli spiderman, powerpuffpingla eller något annat.

Läs mer och beställ

En mantel är ett måste för små superhjältar!

Sängkläder i present till femåring

De är också mysigt att få sängkläder med favoritfigurerna: Spindelmannen, Hello Kitty, Bilareller my little Pony. Det är mysigt att krypa ner i en så fin säng och mysa med sina gosedjur på kvällen. Det underlättar verkligen nattningen i den egna sängen.

Sängkläder med Spiderman

Sängkläder med Spiderman brukar små killar tycka om. Med ett fint bäddset kommer nattningen bli mycket enklare. Spiderman brukar vara väldigt poppis i den här åldern.

Läs mer och beställ

Sängkläder med Spiderman brukar små killar tycka om är en bra present till en 5-åring

Bäddset prinsessa

Ett bäddset med prinsessa brukar 5-åringar älska att få i present. Här förvandlas hon varje kväll till prinsessa.

Läs mer och beställ

Ett bäddset med prinsessa brukar 5-åringar älska att få i present.

Påslakan pirat

Små barn vill gärna ha tuffa prylar i sitt rum. Ett bäddset med en tuff pirat på är någon de gillar. Det är något som kommer göra hans rum till något han är väldigt stolt över. Sjörövare och pirater är alltid en pouplär present till 5-åring.

Läs mer och beställ

Små barn vill gärna ha tuffa prylar i sitt rum. Ett bäddset med en tuff pirat på är någon de gillar.

Gosedjur i present till 5-åring

Gosedjur är roligt att få. Det finns gosedjur i alla färger och former. Jag är personligen väldigt förtjust i Bukowskis nallar som bl.a. Nalleriet.se säljer. Men det finns väldigt många söta gosedjur som en 5-åring tycker om.

Gosedjursräv

Vem faller inte för den här söta lilla räven? Det är en bra present till 5 åring. Tyget på räven är lite strukturerat och skönt att känna på med fingrarna när hon eller han ska somna till på kvällen.

Läs mer och beställ

Vem faller inte för den här söta lilla räven? Ett gosedjur är en bra present till en 5-åring

Dinosaurie

Dinosaurier är något som tilltalar 5-åringar mycket. Högt älskade gosedjur får ett hårt liv. De får åka i cykelkorgen, leka i sandlådan, blir borttappat ibland och får kräkor över sig när barnet är sjukt. Det är bra om det går att tvätta nallen i tvättmaskinen.

Läs mer och beställ

Dinosaurier är något som tilltalar 5-åringar mycket

Vetevärmare lamadjur

När barnet är sjukt kan det vara extra mysigt med ett gosedjur som också är en vetevärmare, som det här söta laman. En vetevärmare är en varm och skön kompis när man känner sig frusen och hänging.

Läs mer och beställ

Fler vetevärmare i present till 5 åring

Det finns många fina vetevärmare att välja mellan, kanske en hund, ett lamm eller en kanin kan bli en fin kompis att ha i sängen.

Läs mer och beställ

Fler bra presenter till 5-åringar

Det finns mycket annat fint som 5-åringar önskar sig också. Miniatyrvärldar av olika slag brukar kunna roa 5-åringar långa stunder. Oavsett om det är dockor, ett dockhus, en dinosaurievärld eller ett sjörövarskepp med Pippi Långstrum och hennes vänner verkar 5-åringar älska att leka med dem.

Lekset dinosaurier + matta

Dinosauriepark med dinosaurier, palmer och en stor lekmatta är en kul present 5 åring. Här kommer han eller hon kunna leka många timmar. Dinosaurer är något som både tjejer och killar älskar att leka med.

Läs mer och beställ

Dinosauriepark med dinosaurier, palmer och en stor lekmatta Det är en bra present till en 5-åring

Docka i present till 5 åring

Rubens barn har jättesöta dockor och roligast är om du kan hitta den dockan som mest liknar 5-åringe själv. Det är en väldigt populär leksak till barn som fyller 5år. Det finns både pojkdockor och flickdockor att välja mellan.

Läs mer och beställ

Pippis skepp

Pippis skepp hoppetossa. (Här ingår inga figurer, utan de måste köpas separat.) Sjörövare och pirater är en bra födelsedagspresent till en 5-åring. De brukar desutom vara väldigt förtjsuta i Pippi Långstrump.

Läs mer och beställ

Pippis skepp hoppetossa. Här ingår inga figurer, utan de måste köpas separat.

Pippi Långstrump och hennes vänner Tommy och Annika

Pippi Långstrump, Tommy och Annika-figurer är bra presenter att ge en 5-åring. De är en bra present både om du köper ett pipphus, ett skepp eller bara ändå. Att få bara figurerena är väldigt kreativa leksaker till barn som fyller 5 år. De kommer kunna bygga hus av kartonger eller låta dem åka med i leksaksbilarna.

Läs mer och beställ

Pippi Långstrump och hennes vänner Tommy och Annika är en bra present till en 5-åring

Pippi Långstrump och hästen Lilla Gubben

Pippi är många barns stora idol. Vill du hitta en billig present till femåring är detta den perfekta presenten. Små figurer är bra att ha när man åker bil, eller leker i sandlådan.

Läs mer och beställ

Pippi Långstrump och hästen Lilla Gubben

Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan

I berättelsen om Pippi Långstrump och Fru Prusselius. Det är roligt att få även dem att leka med.

Läs mer och beställ

 Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan

Dockskåp i present till femåring

En miniatyrvärld som 5-åringar tycker om att få i present är dockskåp med möbler, dockor och annat plock. Dockskåpet kan dessutom byggas ut med en källarvåning om det visar sig att dockorna skulle bli trångbodda. Det går även att få belysning i kåken. Ett dockskåp är en leksak som de kan leka med under många år framåt.

Dockhus i vitt

Självklart finns dockskåpen även som lyxbostäder. Det är inte nödvändigt att få alla dockmöbler på en gång. Barn brukar själva kunna fixa till möbler i de rum som saknas. Det kan t.ex. byggas av lego, tändsticksaskar, små burkar och annat man har hemma. De brukar kunna bli väldigt kreativa och fixa till i dockhuset, så att dockorna får det fint hemma även om huset inte kommer fullutrustat liksom.

Läs mer och beställ

Bamsebyn

Bamsebyn är ju helt enkelt bara sååå fantastiskt fin present till en 5 åring. Gå på upptäcktsfärd i Bamses värld! I denna underbara leksak från Micki Leksaker får du hela Bamsebyn på kullarna, med Bamses, Lille Skutts, Skalmans och Farmors hus. Det här en en fantastisk leksak till ett barn som är 5 år.

Läs mer och beställ

Bamsebyn

Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla

Som du säkert vet så är Pippi Långstrump ett hett presenttips till en 5 åring. Här måste du komma ihåg att köpa till figurer (och möbler) till pippihuset.

Läs mer och beställ

Pippi Långstrumps hus Villa Villekulla

Disneyfigurer i present till 5-åring

Efter varje ny Disneyfilm kommer massor av produkter, det är dockor, kläder, sängkläder gosedjur osv. Att få t.ex. små dockor från filmen Frost brukar vara uppskattat bland 5-åriga barn. Barn önskar sig alla tillbehör och kläder från filmen. Både med och utan en Elsaklänning kommer hon snart skutta runt där hemma och sjunga i falsett: ”Vill du inte ut och leka?” Visst är det underbart att se hur de lever sig in i filmen och hur de förvandlas till karaktärerna i filmen.

Frost dockset

Ett fint dockset från filmen Frost med välkända karaktärer som Elsa, Anna, Krostoff, Olav och Sven. Det här är fina dockor med mycket detaljer. En fin present till en 5-åring.

Läs mer och beställ

Frost på DVD

Om du vet vad du gör så kan filmen Frost bli en bra present till en 5-åring. Den här filmen kommer förändra hans eller hennes liv. Nu kommer alla små flickor kräva att få en blå prisessklänning och de kommer sjunga i falsett.

Läs mer och beställ

 Frost på DVD

Olof

Olof, snögubben i Frost som gosedjur är en fantastisk leksak att ge en 5-åring. Det är en mysig kompis att ha med i sängen när man ska sova. Nallar, alla barn älskar gosedjur! Ett gosedjur erbjuder trygghet och tröst när man är ledsen. Det blir den bästa vännen under många år. Det är bra om nallen är av hög kvalité eftersom den brukar se väldigt luggsliten ut annars.

Läs mer och beställ

Olof, snögubben i frost som gosedjur

Klänning Elsa 110-116 5-6 år

När den 5-åringen har sett filmen Frost MÅSTE hon ha en ljusblå klänning och sjunga i falsett. Lika bra att köpa den samtidigt som filmen.

Läs mer och beställ

En blå prinsessklänning är en bra present till en 5-åring När den 5-åringen har sett filmen Frost MÅSTE hon ha en ljusblå klänning och sjunga i falsett. Lika bra att köpa den samtidigt som filmen.

Anna docka från filmen Frost

Att få dockan Anna från filmen Frost är en bra present till en 5 åring. Den är gjord av ett supermjukt polyestertyg. Anna har kläder inspirerade från filmen.

Läs mer och beställ

Anna docka från filmen Frost

En docka med Elsa i från Frost

Det finns även Elsadockor att köpa i present. Den är lika stor som Annadockan. Dockan har på sig kläder inspirerade av filmen. Dockor från filmen Frost är en bra leksak till en 5 åring.

Läs mer och beställ

Elsa och Anna finns även som mjuka dockor.

Bilar, utryckningsfordon och andra fordon

Det brukar också vara uppskattat att få en bilmatta och bilar. Utryckningsfordon, sopbilar och liknande specialfordon brukar vara bättre att få än helt vanliga personbilar. Bilar brukar vara en bra present till en femåring.

Ambulans 

Kul och verklighetstrogen ambulans med ljus och ljudeffekter är bra presenttips till en 5 åring. Det är spännande med utryckningsfordon.

Läs mer och beställ

Kul och verklighetstrogen ambulans med ljus och ljudeffekter är en bra present till en 5-åring

Bilmattor

Snyggaste mattan är förstås en bilmatta med vägar som barnen kan köra bilar på. Det finns även mattor med bondgård, och dinosauriemattor att välja mellan. Det är en fin födelsedagspresent till en 5-åring.

Läs mer och beställ

 Snyggaste mattan är förstås en bilmatta med vägar som barnen kan köra bilar på.

Brandbil en fin leksak till 5 åring

Brandbil med massa roliga effekter så som lysande lampor, sirener och så sprutar den vatten är en fin leksak till en 5-åring.

Läs mer och beställ

Brandbil med massa roliga effekter så som lysande lampor, sirener och så sprutar den vatten.

Bilbana Cars 

En bilbana från Disneys bilar är en bra present till en 5-åring. Men här behöver kanske föräldrarna vara med och bygga upp banan och se till att det inte blir för vilda lekar.

Läs mer och beställ

En bilbana från Disneys bilar är en bra present till en 5-åring. Men här behöver kanske föräldrarna vara med och bygga upp banan och se till att det inte blir för vilda lekar.

Bilar Magic tracks 

Flexitrax bilbana är också väldigt roligt att få. Det brukar både tjejer och killar tycka! Den här bilbanan bygger man ihop själv. Den är dessutom självlysande. Coolt va?

Läs mer och beställ

Flexitrax bilbana är också väldigt roligt att få. Det brukar både tjejer och killar tycka! Den här bilbanan bygger man ihop själv. Den är dessutom självlysande. Coolt va?

Radiostyrd bil BB Junior

Radiostyrd bil för barn. Bilen har olika ljud- och ljuseffekter som en riktig Ferrari. Fjärrkontrollen ser ut som en ratt och det är lätt för barn att förstå hur man gör. Blixten mcqueen som riktig bil brukar vara populära leksaker.

Läs mer och beställ

Radiostyrd bil för barn. Bilen har olika ljud- och ljuseffekter som en riktig Ferrari. Fjärrkontrollen ser ut som en ratt och det är lätt för barn att förstå hur man gör.

Träflygplan

Ett snyggt träflygplan att inreda rummet med är en bra present till en 5-åring, eftersom den också tål att lekas med.

Läs mer och beställ

Barbie och Ken är bra present till en 5-åring

Barbie är en leksak som blir både älskad och hatad. Visst kanske hon har märkligt stora bröst, går på tå och samma midjemått som babyn i samma dockserie. Men barn älskar Barbiedockorna. De (alltså både tjejer och killar) kan leka med den här minivärlden i timmar. Barbie har en pojkvän, bilar, hästar, stall, slott, hundar, skateboard, pool, möbler och en miljon tillbehör. Men det bästa är att nästan inga av dessa behöver man köpa om man inte vill. Att inte få hela ”kittet” färdigt är dessutom väldigt bra för kreativiteten. Jag gav min dotter papper, tejp och lim en gång. Några timmar senare kom hon ut från sitt rum och hade tejpat ihop en trädgård till dockorna. Hon fick en gammal Billy bokhylla. Den var precis lagom stor för att dockorna skulle få plats. Brorsan fick också vara med och ha Ken-dockan.

Barbie

Barbie i en fin klänning med regnbågsfärger är en kul leksak till en flicka som fyller 5 år. Barbidockorna får många designade klänningar och det är väldigt kreativa leksaker till 5 åring. Men det är inte bara kläderna, utan även möbler och hus till Barbie som ska skapas.

Läs mer och beställ

Barbie i en fin klänning med regnbågsfärger är en bra present till en 5-åring

Ken

Ken är som vanligt klädd för sitt bröllop. En ken docka är en bra present att ge en liten pojke, nu kan han vara med tjejerna och leka, även om han inte vill ha en Barbiedocka. Ken kan lätt förvandlas även till superhjälte, och en lite pojke kan lätt delta i flickornas lek.

Läs mer och beställ

Ken är som vanligt klädd för sitt bröllop

Barbie hus

Ett hus till Barbie och Ken brukar vara en uppskattad present. Det finns allt från slott till enklare bostäder.

Läs mer och beställ

Ett hus till Barbie och Ken brukar vara en uppskattad present.

5-åringar längtar efter att börja skolan

Att börja skolan är nu något de börjar längta efter. Har de äldre syskon som de ser upp till är de förmodligen väldigt ivriga att få lära sig läsa och räkna nu. Varför inte introducera lite lättlästa böcker för nybörjare. Småbarnsböckerna kan nu komma till användning igen. De är oftast väldigt enkla texter och barnet kan dem nästan utantill. Det är perfekt att börja lästräningen där.

Pysselbok i present till 5-åring

Pysselböcker brukar vara kul också. Det finns pysselböcker där man målar, följer labyrinter, räknar matte och klistrar stickers i. För den skolsugna 5-åringen är detta ett perfekt sätt att påbörja inlärningen under lekfulla former.

Läs mer och beställ

Pysselbok med magiska enhörningar

Pysselbok och målarbok med dinosaurier

När du ska köpa födelsedagspresent till en 5 åring är dinosaurier bra gåvor. De är spännande och pysselböckerna kan innehålla t.ex. stickers.

Läs mer och beställ

Pysselbok och målarbok med dinosaurier

Presenter till 5-åringar som gillar pyssel

Stora pyssellådan

Ett pysselsett med många roliga små saker att använda i skapandet. Massor av olika material till kretaiva aktiviteter efter fri fantasi. Allt ligger i en förvaringslåda av plast. Med kartong, glanspapper, glitterpapper, stjärnstrimlor, frigolitkropp, lim, Foam Clay, piprensare, snören, rörpärlor, pärlplattor, pompoms, stickers, ögon och schabloner är bra kreativa leksaker till en 5 åring.

Läs mer och beställ

Färgpennor Lyra Osiris 24-pack

Färgpennor kan vara bra att ha för att måla med i målarboken. Fördelen med färgpennor är ju att de går att sudda om det råkar hamna på väggar, bord och golv.

Läs mer och beställ

Färgpennor kan vara bra att ha för att måla med i målarboken.

Doft och glitterpennor 

En bra present till 5-åringar är doft- och glitterpennor. Det är något de brukar älska att måla med.

Läs mer och beställ

En bra present till 5-åringar är glitterpennor.

Pyssel Glitter 

5-åringar tycker också om att få löst glitter. 12 st burkar Finkornigt Glitter i 5ml burkar, perfekt för dekoration på tex. naglar. Glittret kan användas till allt, kroppen, håret, naglarna, pyssel och makeupen, det är bara fantasin som sätter stopp.

Läs mer och beställ

5-åringar tycker också om att få löst glitter är en bra present till en 5-åring

Bamse målarbok 

Målarbok med Bamse världens starkaste björn. Pysselböcker är populära och faktiskt väldigt billiga persenter som passar 5-åringar. De inbjuder till lekfull inlärning och förbereder femåringarna inför skolstarten.

Läs mer och beställ

Målarbok med Bamse världens starkaste björn

Färgkritor 36-pack Sense 

Vanliga färgkritor är en bra present till en 5-åring. Färglägg och rita teckningarna med dessa fina vaxkritor. Varje förpackning innehåller kritor i alla möjliga färger. Det är en kreativa leksaker till en 5-åring och passar perfekt när det är dags för pyssel och målning.

Läs mer och beställ

Vanliga färgkritor är en bra present till en 5-åring

Färgat papper

Massor av färgade papper är en present som 5-åringar brukar gilla. De kan användas för att vika pappersflygplan, göra små askar och för att måla på. Det är kul att få papper i många olika färger.

Läs mer och beställ

Massor av färgade papper är en present som 5-åringar brukar gilla är en bra present till en 5-åring

Ritblock i present till 5-åring

Ett vanligt ritblock är nödvändigt med en 5-åring i huset. Ritblock är bra kreativa leksaker att ge till barn som fyller 5 år.

Läs mer och beställ

Ett vanligt ritblock är nödvändigt med en 5-åring i huset.

Pärlor i present till 5 åring

Att ha en hink med ”diamanter” hemma är bra ifall barnen ska börja tillverka smycken eller pärlplattor.

Läs mer och beställ

Att ha en hink med "diamanter" hemma är bra ifall barnen ska börja tillverka smycken.

Billiga presenter till 5-åring

Nästan gratis presenter, ja väldigt billiga presenter till 5-åringen får du om du ger dem lite gamla kartonger, sax, tejp, kritor osv. Kartonger brukar kunna förvandlas till både kojor och annat spännande. Har ni gott om utrymme brukar gamla kartonger vara en höjdare. Gärna så stora att barnet kan krypa in i dem. Bygg en rymdraket eller ett slott tillsammans! Jag har också skrivit om gratis presenter till barn. Besök gärna den sidan också för fler tips!

5-åringar tycker om att ”dega”

Det är också väldigt uppskattat att få ”dega”. När man är 5-år brukar det betyda baka med Play-Doh-deg. Det finns kavlar, kakformar och degpressar att köpa till om man vill. Om du har tid och ork går det även att göra trolldeg att ge 5-åringen i present.

Startset med play-doh lera

En bra leksak till 5 års dagen är play-doh lera. Det är bra att få ett kit med många olika färger.

Läs mer och beställ

Startset med play-doh lera är en bra present till en 5-åring

Fun factory

Degpress för att göra olika formar är en bra leksak att ge i födelsedagspresent till en 5-åring. Här kan man tillverka korvar i olika mönster och form.

Läs mer och beställ

Degpress för att göra olika formar

Play-Doh lera tandläkare

Play-doh lera för barnet som ska bli tandläkare. För föräldern som har ambitionen att barnet ska bli tandläkare finns helt nya möjligheter idag, som inte fanns när mina egna barn var små.

Läs mer och beställ

Play-doh lera för barnet som ska bli tandläkare

Kakformar mm för att baka med

De brukar också tycka om att få baka riktiga kakor, så ett bakset för play-dohleran är också bra leksaker till barn som fyller 5 år.

Läs mer och beställ

Kakformar mm för att baka med är en bra present till en 5-åring

Dinosaurie cupcake formar

Det är också bra presenttips till en 5 åring att ge olika typer av bakutrustning. Dessa cupcakeformar kan användas både för bakning och efterrätten.

Läs mer och beställ

Kakformar med dinosaurer

Leklera 

En annan sorts lera som inte till skillnad från Play-Doh inte torkar. Det här setet innehåller både, lera och formar som kan behövas när 5-åringen ska baka.

Läs mer och beställ

En annan sorts lera som inte till skillnad från Play-Doh inte torkar

Pussel i present till 5-åring

Pussel brukar också vara kul! Nu brukar det vara lagom med ungefär 60-100 bitars pussel. Men visst finns det de barn som klarar fler bitar än så. Kanske ett pussel med Pow Patrol är ett bra motiv? Eller Disneys Musse Pigg, Kalle Anka, Långben och Pluto brukar uppskattas. Själv är jag fortfarande förvånad över att Långben som är en hund kan prata och att Pluto som även han är en hund, inte kan det. Pluto går man på promenad med i ett koppel. Långben har kläder och strövar om kring fritt. Har du någon förklaring skriv gärna en kommentar till sidan!

Mamma Mu pussel i födelsedagspresent till 5 åring

Pussel med Mamma Mu och Kråkan 100 bitar. Har du läst berättelsen om Mamma Mu och kråkan för femåringen? Då är ett pussel med Mamma Mu och Kråkan vara en rolig födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Pussel med Mamma Mu och Kråkan 100 bitar

Pussel med dinosaurier i present till 5-åring

Pussel med dinosaurier brukar bli poppis. Dinosaurier är spännande och dinosuarieleksaker är bra presenter till en 5-åring.

Läs mer och beställ

Bra present till 5-åring

Film i present till 5-åring

5-åringar tycker om att titta både på film och barnprogram. Bra filmer som 5-åringar gillar är t.ex:

Skönheten och Odjuret

Belle är en smart, vacker och självständig tjej som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Hon är väldigt rädd förstås, men blir vän med de magiska invånarna i slottet. Hon lär känna Odjuret och se bortom hans förskräckliga utseende. Hon inser att han har ett gott hjärta och är en riktig prins under ytan.

Läs mer och beställ

Bra present till 5-åring - Skönheten och Odjuret Belle är en smart, vacker och självständig tjej som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Hon är väldigt rädd förstås, men blir vän med de magiska invånarna i slottet. Hon lär känna Odjuret och se bortom hans förskräckliga utseende. Hon inser att han har ett gott hjärta och är en riktig prins under ytan.

Bilar 

Bilar Möt superstjärnan Blixten McQueen och hans bästa vän Bärgarn. Hela välden är en racingbana och Blixten är åter igen redo att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Blixten och Bärgarn ger sig in i en värld full av spännande och blixtsnabba äventyr jorden runt. Det här är den senaste filmen i serien Bilar.

Läs mer och beställ

Bilar Möt superstjärnan Blixten McQueen och hans bästa vän Bärgarn. Hela välden är en racingbana och Blixten är åter igen redo att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Blixten och Bärgarn ger sig in i en värld full av spännande och blixtsnabba äventyr jorden runt. Det här är den senaste filmen i serien Bilar.

Shrek 

När Shrek och Fiona gifte sig hade de inte planerat att få ta över kungadömet Långt Långt Borta, där Fionas pappa är kung. Men när han dör tvingas Shrek ta över som kung. Nu gäller det att snabbt finna en efterträdare, annars är han fast på tronen för livet! Fiona har dessutom fler överraskningar som Shrek inte räknat med. Han vill bara hem till sitt trevliga träsk och leva i enskildhet igen.

Läs mer och beställ

När Shrek och Fiona gifte sig hade de inte planerat att få ta över kungadömet Långt Långt Borta, där Fionas pappa är kung. Men när han dör tvingas Shrek ta över som kung. Nu gäller det att snabbt finna en efterträdare, annars är han fast på tronen för livet! Fiona har dessutom fler överraskningar som Shrek inte räknat med. Han vill bara hem till sitt trevliga träsk och leva i enskildhet igen.

LejonKungen

När den lilla lejonungen Simba föds är det en stor dag i lejonriket. Det kommer bli han som ska ta över efter sin pappa kung Mufasa en dag. Alla gläds åt nytillskottet, alla utom Scar, Mufasas ondsinte bror. Scar önskar att det skulle vara han som var kung och satt på tronen. Simba följer sin pappa och får goda råd av sin vän Rafiki, som är en babian. Han hittar en bästa vän, Nala. Men en dag händer något som inte får hända. Pappa Mufasa är borta och plötsligt har Scar tagit över tronen.

Läs mer och beställ

Bra present till 5-åring - LejonKungen När den lilla lejonungen Simba föds är det en stor dag i lejonriket. Det kommer bli han som ska ta över efter sin pappa kung Mufasa en dag. Alla gläds åt nytillskottet, alla utom Scar, Mufasas ondsinte bror. Scar önskar att det skulle vara han som var kung och satt på tronen. Simba följer sin pappa och får goda råd av sin vän Rafiki, som är en babian. Han hittar en bästa vän, Nala. Men en dag händer något som inte får hända. Pappa Mufasa är borta och plötsligt har Scar tagit över tronen.

Frost

I berättelsen om Frost läggs en förbannelse om att landet ska befinna sig i evig vinter. Den orädda Anna måste ge sig av för att hitta sin syster, snödrottningen Elsa, för att få slut på den iskalla förtrollningen. Hon ger sig av tillsammans med den modiga Kristoffer. På vägen möter de mystiska odjur och en bitande kyla. De tvingas kämpa mot naturen för att rädda kungariket. Det är en vacker historia med mycket äventyr som berättas med humor. Frost är en film som inte lämnar någon oberörd.

Läs mer och beställ

 Frost I berättelsen om Frost läggs en förbannelse om att landet ska befinna sig i evig vinter. Den orädda Anna måste ge sig av för att hitta sin <a class=

Peter Pan 

Berättelsen börjar en natt då Peter Pan flyger in genom fönstret hos familjen Darling. Han letar efter sin skugga som försvunnit. I huset stöter han på de tre barnen i familjen: Lena, John och Mikael. Peter Pan och älvan Tingeling tar med barnen till Ingenstans, ett land långt borta i fantasin. Ingenstans är fyllt av spänning, indianer, sjöjungfrur och magi. Men där finns även Peter Pans stora fiende Kapten Krok och hans pirater. Peter Pan är sagan om den flygande pojken som inte vill bli stor. Kanske kan barndomens drömmar vara för evigt

Läs mer och beställ

 Peter Pan Berättelsen börjar en natt då Peter Pan flyger in genom fönstret hos familjen Darling. Han letar efter sin skugga som försvunnit. I huset stöter han på de tre barnen i familjen: Lena, John och Mikael. Peter Pan och älvan Tingeling tar med barnen till Ingenstans, ett land långt borta i fantasin. Ingenstans är fyllt av spänning, indianer, sjöjungfrur och magi. Men där finns även Peter Pans stora fiende Kapten Krok och hans pirater. Peter Pan är sagan om den flygande pojken som inte vill bli stor. Kanske kan barndomens drömmar vara för evigt

Uteleksaker i present till 5-åring

5-åringar brukar fortfarande gilla att leka ute. Vad som är en bra uteleksak till dem beror förstås lite på årstiden. När det är vinter och snö är det bra att få: pulka, snowracer, skridskor, skidor eller kanske en madrass att åka på i pulkabacken. Det kan också vara kul att få en riktigt bra spade. En som man kan gräva den bästa snögrottan med. Är det någon varmare årstid så föredrar 5-åringar att få en ny cykel, skateboard eller en sparkcykel. Eller kanske snorkel, cyklop, simfenor om det är badväder.

En flamingopulka

Vill du köpa en present till en 5 åring som kommer göra succé? Då är det en pulkflamingo du ska ge honom eller henne. En uppblåsbar pulka är lätt att dra upp för backen och dessutom väldigt kul att åka på.

Läs mer och beställ

En flamingopulka

Skridskor Stl 31-34

Skridskor är roliga presenter att få när det är vinter. Det kanske är lite svårt att åka i början, men efter ett tag kommer hon eller han bli riktigt duktiga på det.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Skridskor Stl 31-34

Ett runt tefat

Ett helt vanligt tefat kommer hon eller han också tycka om att få i present. De är lätta att få med sig upp för pulkabacken igen.

Läs mer och beställ

Ett runt tefat

Snöbollsgörare

Ska man ha snöbollskrig eller göra en snölykta behövs en snöbollsgörare, då får man riktig fart på snöbollstillverkningen.

Läs mer och beställ

Snöbollsgörare

Pulka med ratt i present till 5-åring

Det kanske tuffaste åkdonet för pulkabacken är snowracern. Den har en ratt så man kan styra den.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: En helt vanlig pulka

Sparkcykel 

En sparkcykel är en present som 5-åringen kommer gilla.

Läs mer och beställ

En sparkcykel är en present som 5-åringen kommer gilla.

Simglasögon

Den kanske bästa present du kan ge en 5 åring är ett par simglasögon. De kan skydda både i polen och om du nu skulle våga dig på att duscha en 5-åring.

Läs mer och beställ

Simglasögon

Fotbollsmål i present till femåring

Ett fotbollsmål att ha hemma i trädgården är en bra present. Här kan kompisarna ha kul tillsammanns.

Läs mer och beställ

Hajfena simdyna i present till 5-åring

Simdyna i form av en hajfena är en bra present till en 5 åring. Den gör att han flyter i poolen, men med en hajfena kommer 5-åringen även kunna skrämmas en del. Det är en väldigt rolig lek.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Simdyna i form av en hajfena

Pool park 

Vattenland att ha hemma i trädgården, har du budget för det så tycker jag att du ska köpa den här presenten till 5-åringen. Det kommer bli en naturlig samlingspunkt för alla kompisar.

Läs mer och beställ

Vattenland att ha hemma i trädgården

Fotboll i present till 5 åring

En riktig fotboll är roligt för en 5-åring att få i födelsedagspresent. Vill du bli av med en ful vas du fått av någon gammal faster är det den ultimata leksaken att ge sin 5-åring.

Läs mer och beställ

Skateboardhjälm

Sandset i present till 5-åring

Ett sandset för att gräva i sandlådan är bra leksaker för 5 åring. Vill du ge 5-åringen ett extra fint sandset i present så är det det här du ska köpa. Det passar bra både för sandlådan och på stranden.

Läs mer och beställ

Ett sandset för att gräva i sandlådan

Bowling set

Leksaker som 5 åringar tycker om är bowling-utrustning. Det är roligt att spela både med kompisar och med familjen.

Läs mer och beställ

Bowling

Pool LOL rosa

En helt vanlig pool är bra att ha under sommaren så barnen kan svalka sig lite.

Läs mer och beställ

En helt vanlig pool är bra att ha under sommaren så barnen kan svalka sig lite.

5-åringar brukar tycka om att röra på sig och gilla fart och fläkt helt enkelt. De gillar att cykla snabbt och galna upptåg. Vill du ge 5-åringen en cykel i present så rekommenderas en som är 16 tum

Cykel för 5-åringar

En 5-åring behöver ha en cykel som är 16 tum. Försök att sätta dig in i vad just ditt barn önskar sig för cykel. Själv hittade jag en jättetuff med eldsflammor på till min dotter. Men har i efterhand fått veta hur fel den var. Hon hade velat ha en rosa prinsesscykel.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: En 5-åring behöver ha en cykel som är 16 tum

Cykelhjälm 

Hjälmmåttet måste mätas på barnets huvud. En hjälm är helt nödvändigt eftersom de sällan cyklar långsamt när de väl lärt sig cykla.

Läs mer och beställ

Hjälmmåttet måste mätas på barnets huvud

Upplevelser till 5-åring

Allt du ger en 5-åring behöver inte vara saker. Det är minst lika bra att ge bort upplevelser till en 5-åring. Det finns massor av roliga saker du kan ta med honom eller henne på:

Familjehelg I Stockholm

Vill du ta med barnen på en riktigt lyxig upplevelse? Då ska ni passa på att boka en härlig familjeweekend i Stockholm, på trendiga Hotell Generator! Ta in på ett riktigt pampigt hotell tillsammans med hela familjen och njut av två dagar fulla av sightseeing, god mat och skratt. Perfekt för er som vill unna era barn en mysig familjehelg i vår vackra huvudstad. Här finns det väldigt spännande upplevelser för barn. Kanske ett besök på Junibacken? Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Familjefotografering

En familjefotografering är en superbra upplevelse att ge bort som present till hela familjen! Ta med dig barnen till fotostudion och låt en rutinerad fotograf fånga er härliga familjeanda. Ni får dessutom chansen att ta med era favoritbilder hem! Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Italiensk matlagningskurs i present till 5-åring

Har du en framtida kock i huset? Då har jag verkligen en upplevelse som passar er! Nu har du chansen att ta med barnen på en rolig matlagningskurs – på italiensks vis. Den här mysiga matlagningskursen är en barnvänlig upplevelse som passar perfekt för en heldag med familjen. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Leksaksmuseet

Ta med barnen på en utflykt ned till Bergrummet i Stockholm! Där hittar ni Stockholm Toy Museum – Europas största leksaksmuseum. Här finns över 40 000 olika föremål, utställda i en häftig, underjordisk miljö. En perfekt upplevelse som är lika rolig för barnen som den är för de vuxna. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Roliga leksaker du kan ge i present till en 5-åring

Frisyrhuvud

5-åriga tjejer brukar var mycket intresserade av smink. Ett sminkhuvud brukar vara jätteroligt att få. Då kan de både testa olika håruppsättningar, sminka henne och testa allt på sig själva. Det är kul att kunna öppna en egen skönhetssalong där hemma. Kanske pappa behöver få en styling också.

Läs mer och beställ

Brio Tåg deluxe är en bra leksak till en 5 åring

En Brio träjärnväg brukar vara väldigt roligt att bygga med för 5-åringar. Köp gärna ett set med både figurer, små hus, broar, växlar och många tåg.

Läs mer och beställ

En Brio träjärnväg brukar vara väldigt roligt att bygga med för 5-åringar.

Glasskiosk en kul leksak för 5-åring

En glasskiosk är nog alla 5-åringars dröm. Här kan de både äta och sälja glass hela dagarna. Här finns det både strutglass och pinnglass. I glassvagnen finns det även olika såser att servera ovanpå glassarna. En fin leksak i trä att ge en 5-åring i present.

Läs mer och beställ

En glasskiosk är nog alla 5-åringars dröm. Här kan de både äta och sälja glass hela dagarna. Här finns det både strutglass och pinnglass. I glassvagnen finns det även olika såser att servera ovanpå glassarna. En fin leksak i trä att ge en 5-åring i present.

Findus och Pettson presenter till en 5-åring

Minns du sagorna om Findus och gubben Pettson? Pettson fick Findus som en liten kattunge. Han kom i en kartong där et varit ärtor i tidigare. Findus stod det på lådan, så det var så katten fick sitt namn. Findus och Pettson är sagor som 5-åringar tycker om. De finns både som böcker och filmer. De älskar om de även får pussel, pysselböcker, Findusdocka och som kluriga spel. Själv har jag skrattat gott åt de här historierna. Findus påminner väldigt mycket om min äldsta dotter när han ”råkar” tappa sin smörgås på väggen. Hur som helst är det en fantastisk saga som även 5-åringar tycker om att lyssna till.

Stackars Pettson

Det är en grå höstdag, och Pettson är på riktigt dåligt humör. Han har inte lust att göra någonting. Men Findus är på bra humör, och han vill gärna göra något tillsammans med Pettson. Findus föreslår att de ska ut och fiska, det brukar Pettson gilla. Men det krävs många bra idéer från Findus för att locka Pettson upp från kökssoffan och ut till sjön. Och när de äntligen är ute på sjön i sin eka mår även Pettson bra igen.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Bok med Pettson och Findus

Bok Findus flyttar ut

Varje morgon vaknar Pettson klockan fyra av att Findus hoppar i sängen. Pettson blir tokig. Kanske är det bäst att Findus flyttar. Tillsammans inreder de det gamla dasset och tar bort bajstunnan så att Findus inte ska råka landa i den när han hoppar i sängen. 

Läs mer och beställ

Bok Findus flyttar ut

Gosedjur Katten Findus

Katten Findus är känd som Pettsons spralliga katt i sagorna om Pettson och Findus.
Findus är en mjuk och kramvänlig katt som är nyfiken och vill följa med på allt möjligt spännande.

Läs mer och beställ

Gosedjur Katten Findus.

Pyssla med Findus

Här finns pyssel, experiment och konstruktioner som du kan göra själv varje månad på året. Du får hjälp av Findus och Pettson förstås och av alla de små figurerna.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Pyssla med Findus

Film Roligheter Pettson och Findus

Pettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present – en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början.

Läs mer och beställ

Film Roligheter Pettson och Findus

Målarbok

Du känner väl Pettson och hans katt Findus? Och de knasiga mucklorna? Här får du 48 olika bilder att måla. Ta fram dina färgkritor eller färgpennor och måla dig in i deras underbara sagovärld. 48 sidor

Läs mer och beställ

Målarbok med Pettson och Findus

Att kommunicera med en 5-åring

WalkieTalkie

Att kunna prata med kompisarna i Walkie talkies är spännande! De kan faktiskt användas istället för mobiltelefoner när man vill att barnet ska komma in från gården. Ja, det kanske vore enklare att gå ut och hämta barnet…men då får det ju ingen användning för sin nya leksak liksom. Det här är en häftig leksak…som även kan användas till nyttiga saker.

Läs mer och beställ

Heminredning

Inredning till rummet är också kul att få i present när man är fem år. Det kan förutom sängkläder vara lampor, bilar eller dinosaurier. Eller kuddar med något fint motiv.

Väggdekorationer

En present som barn brukar älska är att få heminredning. Här är en väggdekoration med en giraff som cyklar och drar vagnar efter sig.

Läs mer och beställ

Väggdekorationer med spiderman
med spiderman

Vägglampa i present till 5 åring

På natten när det är mörkt kan det vara mysigt att ha en lampa som man kan ha tänd. Den här kan man ändra färg på och den har tre små gosedjur.

Läs mer och beställ

Nattlampa uggla
Nattlampa uggla

Dinosaurie lampa i present till 5-åring

Fin dinosaurielampa att ha i rummet är en väldigt bra present för att göra fint i 5-åringens rum.

Läs mer och beställ

Fin dinosaurielampa att ha i rummet

Musiksaker i present till 5-åring

Om det inte är dina barn är det jättekul att ge bort både ett set med musikinstrument eller en liten gitarr. Haha! Dessa musikinstrument kan med fördel kombinerar med en Frost film. Där finns många låtar som barnet kommer att älska. En perfekt present om du vill retas med barnets föräldrar. Barnet kommer älska låtarna från filmen och vilja sjunga och spela. Fascinationen för just Frost låtar brukar vara väldigt stor bland små tjejer.

Musikinstrument paket

Ett paket med många musikinstrument är en kul present som barnen uppskattar.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Ett paket med många musikinstrument är en kul present som barnen uppskattar.

Elgitarr

För den blivande rockmusikern kan det vara bra att redan nu köpa en elgitarr.

Läs mer och beställ

För den blivande rockmusikern kan det vara bra att redan nu köpa en elgitarr.

Matlagning

Alla femåringar tycker om att ”laga mat” så ett kök + saker till kommer de garanterat att älska.

Afternoon tea lekset

Om man ska ha kaffekalas i sitt rum behöver man tårtor och bakelser att bjuda på.

Läs mer och beställ

Leksaksmat till dockköket frukt i låda

Till matlagningen kan det vara bra att få lite frukt. Det är bra födelsedagspresenter som 5-åringar älskar att leka med.

Läs mer och beställ

Ett gulligt dockkök

Något som 5 åringar gärna vill ha i födelsedagspresent är ett stort dockkök, gärna med spis, diskho, micro och annat. Det en rolig leksak för en 5 åring.

Läs mer och beställ

Bra present till en 5-åring: Ett gulligt dockkök

Leksaksmat 

Ingredienser till matlagningen är användbart. Här finns lite av varje som kan vara bra att ha när det ska lagas mat, allt från banan till pizza.

Läs mer och beställ

 Ingredienser till matlagningen

Teservis 

En söt servis för att bjuda kompisarna på kaffe kan också vara bra att ha.

Läs mer och beställ

 En söt servis för att bjuda kompisarna på

Tårta

Med den här så kommer 5-åringen fira ungefär 365 födelsedagar till innan hon eller han fyller 6 år. Vill du riktigt ligga bra till hos 5-åringen så föreslår jag ett kakfat med tårta också. Ett tårtfart fyllt med cupcakes är en önskedröm för vilken 5-åring som helst.

Läs mer och beställ

Med den här så kommer 5-åringen fira ungefär 365 födelsedagar till innan hon eller han fyller 6 år

Vad mer kan en minikock önska sig? Jo, lite russin, frukt och annat gott att ha med i sin matlagning kanske.

Relaterade frågor

Vad ger man i present till en 5-årig kille? Bra presenter till en 5-årig kille är en kompisgunga, kamel, vattenbana, en lampballong, eller en dinosaurie. Jag har faktiskt skrivit en hel sida om presenter till 5-åriga pojkar här.

Vad önskar sig en 5-åring? De önskar sig ofta en cykel, pilbåge, mysiga gosedjur, utklädningskläder, lego, pysselböcker och leksaker som de ser att kompisen har.

Vad ska man ge kompisen i present på ett barnkalas? Bra presenter för barnet att ge sin kompis på barnkalaset är ett litet legobygge, en pruttkudde, en matlåda, bakformar för dinosauriekakor eller en snöbollsgöare. Fler idéer om vad barnet kan ge sin kompis som har barnkalas hittar du här.

Vad kan man ge en 5-åring för träleksaker? Bra träleksaker till en 5-åring är dockkök, träflygplan, pussel, klossar, mekano och en gitarr. Fler träleksaker kan du hitta här!

Vad vill en 5-åring ha för tema på barnkalaset? Roliga kalasteman är flygplanskalas, prinsesskalas och riddarkalas. Fler kalasteman kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

 • Julklapp Till en 5-Åring

  Julklapp Till en 5-Åring

  Ska du hitta julklapp till en 5-åring, i så fall ska du få mina bästa tips här. Så vad är då egentligen en bra julklapp till en 5-åring? En bra julklapp till en 5-åring är prinsess- och spindelmannenkläder, ficklampa, Bamsebyn, gitarr, lego och leksaker för att leka ute i snön. Bra julklappar till en 5-åring […]

  Läs mer..


 • Present Till 5-Åring

  Present Till 5-Åring

  Är du på jakt efter en bra present till en 5-åring som fyller år? Det kanske verkar svårt men jag har tagit reda på vad 5-åringar önskar sig. Så, vad är en bra present till 5-åring? Bra presenter till en 5-åring är: Lego, prinsessklänning, ficklampa, gosedjur, dockhus, Play-Doh lera, pussel, pysselbok, simdyna, gitarr, dockkök, sagor […]

  Läs mer..


 • Present Till 5-Årig Kille

  Present Till 5-Årig Kille

  Att hitta en kul present att ge en 5-årig kille är inte svårt. Här ska du få mina bästa presenttips! Så vad är då en bra present till en 5-årig kille? Bra presenter till en 5-årig kille är dinosaurier, en hund, klättervägg, grävskopa, trampbil, träjärnväg, studsmatta, hajfena, Spiderman väggdekor, en fin handduk, pool, sugrör att […]

  Läs mer..


Du kan även hitta inspiration på dessa sidor:

Dela gärna sidan med presenttips för 5-åringar!

Jag hoppas du hittat riktigt bra presenter till en 5-åring här.

Present Till 5-Åring
Rulla till toppen