Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Adventskalender till barn 2024 – Julkalender med presenter

Vill du hitta en färdig adventskalender till ett barn 2024 så har du kommit till rätt sida. Här har jag samlat de finaste adventskalendrarna 2024, som du kan hitta online. Jag kommer fylla på med fler adventskalendrar i takt med att de släpps på markanden.

Vad är då en bra adventskalender till ett barn 2024? Det finns många fina adventskalendrar till barn med små figurer i, det kan till exempel vara Lego, Playmobil eller en adventskalender med Harry Potter. Det har även kommit adventskalendrar med böcker i. Den kanske vanligaste adventskalendern innehåller godis.

Egen adventskalender till barn

Här är de finaste adventskalendrarna jag hittat online! Adventskalendrar med små leksaker i, adventskalendrar med godis, adventskalendrar med böcker, små figuer eller andra roligheter varje dag fram till julafton. Det är ett kul sätt att räkna ner fram till julafton. I takt med att fler adventskalendrar kommer ut på marknaden så kommer jag också att fylla på här.

En sak som slog mig efter att jag börjat skriva här det är att adventskalendrarna har olika antal luckor. De har mellan 12-25 luckor. Så om du har små barn bör du kanske vara observant när du köper adventskalendrar till dem så att edet ena barnet inte får en julkalender med fler luckor. Då finns det risk att hela världen rasar samman.

Till äldre barn och tonåringar kan det också vara en god idé att titta bland veganska adventskalendrar, adventskalendrar för vuxna och även många fina adventskalendrar med smink.

Lek och lär adventskalender 2024 barn

När december nalkas och förväntan på julen fyller luften, blir jakten på den perfekta adventskalendern en tradition i många hem. Istället för de vanliga plastfigurerna och sötsakerna, varför inte överraska dina barn med något unikt och lärorikt?

I detta avsnitt presenterar jag ett urval spännande alternativ för adventskalendrar som är utformade för att inspirera och uppmuntra lärande hos barn. Från en resa genom universum till fascinerande vetenskapliga experiment, optiska illusioner, trollerikonster och knepiga IQ-kluringar, dessa kalendrar erbjuder en ny dimension av underhållning och utbildning under julmånaden.

Ta med dem på en upptäcktsresa genom dessa innovativa adventskalendrar och låt dina barn njuta av både spänning och kunskap när de räknar ner dagarna till julafton.

  • Forskarkalendern 2024 <- Den har vi haft i flera år. Lite dyr, men det är en fantastisk julkalender! <3
  • IQ-pussel <- Den har jag själv provat, riktigt mycket för pengarna!

Adventskalender med fordon 2024

Det har kommit många julkalendrar med fordon av olika slag. Här hittar du bilkalendrar, helikopterkalendrar, tågkalendrar osv. Det finns fina adventskalendrar med fordon som passar barn i alla åldrar. De lite äldre kanske föredrar en radiostyrd helikopter, medans de yngsta blir gladast för ett Briotåg eller Hot Wheels. Det finns massor av fina fordonskalendrar 2024. Hittar du inte den perfekta bilkalendern här så kan du alltid titta bland biladventskalendrar för vuxna där kan du hitta fler lite mer avancerade byggen.

Adventskalender med godis för barn 2024

Att räkna ned dagarna till jul med en godiskalender är en långvarig och älskad tradition som sprider julglädje till barn över hela världen. När decembermånaden närmar sig, är det dags att fundera på vilken sorts godiskalender som kommer att sprida mest magi för ditt barn. Medan de små barnen uppskattar de enklare chokladkalendrarna, vill de äldre barnen ofta ha något extra speciellt. Därför har vi samlat några godiskalendrar som är perfekta för äldre barn och som kommer att förgylla deras julmånad med härliga smaker och överraskningar.

Adventskalender 2024 med Harry Potter

För de något äldre barnen som känner en förtjusning för trollkarlens värld kan en adventskalender med Harry Potter vara den ultimata presenten. Harry Potter-böckerna och filmerna har fascinerat generationer av unga och gamla med sin magiska värld, och det är något med berättelsen som tilltalar alla. Den bjuder på mod, vänskap och äventyr i en unik kombination.

I dessa adventskalendrar gömmer sig små skatter från Harry Potters universum som kommer föra barnen in i den magiska julstämningen. Oavsett om det handlar om små Lego-set, förtjusande samlarfigurer eller magiska smycken, finns det en adventskalender för varje lilla trollerientusiast.

Så varför inte överraska ditt barn med en spännande Harry Potter-äventyrsresa i december? Nedan hittar du ett urval av de mest förtrollande Harry Potter-adventskalendrarna för att hjälpa ditt barn att räkna ner till julafton på ett alldeles magiskt sätt.

Här är några av de spännande Harry Potter-adventskalendrarna:

Adventskalender med lego i

En adventskalender fylld med Lego är en gåva som ofta gör barnen alldeles extatiska. Det är något speciellt med att öppna en lucka varje dag i december och upptäcka nya Lego-kreationer som gömmer sig därinne. Vad som gör det ännu mer spännande är att barnet sedan kan använda de små Lego-figurerna och byggena från adventskalendern i sina egna kreativa lekar, tillsammans med det övriga Lego som de redan äger. Lego är känt för att vara en fantastiskt leksak som stimulerar fantasin och problemlösningsförmågan hos barnen, och med en Lego-adventskalender blir väntan på julafton ännu mer underhållande. Det är ett väldigt uppskattat sätt att räkna ner dagarna fram till julafton, den saken är klar.

Oavsett om ditt barn är ett fan av Lego Friends, Marvel’s Guardians of the Galaxy, eller Lego City, finns det något som passar deras smak. Nedan hittar du ett urval av de mest spännande Lego-adventskalendrarna för att göra julmånaden ännu mer lekfull.

Här är några av de härliga Lego-adventskalendrarna:

Smycken och skönhets adventskalender 2024 (för barn och tonåringar)

Varmt välkommen till vår förtrollande samling av adventskalendrar speciellt utformade för de allra yngsta prinsessorna och stilmedvetna små tjejer. Här finner du allt från Disney-inspirerade smycken och hårspännen till skönhetsprodukter med en speciell twist. Oavsett om din lilla älskar enhörningar, Barbie, eller Frost, har vi något för alla.

Utforska denna magiska samling och låt din tjej räkna ner dagarna till jul med glädje och överraskningar. Vår önskan är att hjälpa dig skapa oförglömliga minnen under julen, och dessa adventskalendrar är den perfekta början på en underbar säsong.

Adventskalender med dockor och tillbehör

När julen närmar sig och förväntningarna stiger, finns det få saker som kan göra nedräkningen till julafton lika spännande och minnesvärd som en adventskalender. För små prinsessor och lekentusiaster är det inget som kan mäta sig med de kreativa och charmiga världarna som öppnar sig bakom varje lucka. I detta avsnitt tar vi dig med på en förtrollande resa genom några av de mest älskvärda adventskalendrarna med dockor och tillbehör, som kommer att förgylla decembermorgnar med överraskningar och lekfullhet.

Adventskalender 2024 med slime och Play-Doh

Att räkna ned dagarna till jul blir ännu roligare med dessa underhållande adventskalendrar som innehåller slime och Play-Doh. Här har vi samlat några spännande alternativ för barn i olika åldrar och med olika intressen. Slime är alltid en populär och kladdig överraskning, medan Play-Doh erbjuder möjligheten att skapa fantastiska konstverk. Läs vidare för att upptäcka de bästa valen för ditt barn.

Adventskalender med djur

Det finns något magiskt med att öppna en ny lucka i adventskalendern varje dag i december, och när de små luckorna döljer söta djur och tillbehör blir julräkningen ännu mer spännande.

Djurälskare i alla åldrar kan glädja sig åt dessa speciella adventskalendrar som innehåller allt från badankor till hästar. Här har vi samlat några av de mest charmiga djurkalendrarna som kan ge både barn och vuxna en extra dos julglädje. Utforska och hitta din favorit bland dessa unika kalendrar.

Adventskalender med pyssel och pärlor

Ge barnen en extra dos kreativitet under julmånaden med hjälp av dessa spännande adventskalendrar som är fyllda med pyssel och pärlor. Från Mamma Mu och Kråkan till Bamse och Astrid Lindgren, dessa kalendrar har något för alla små konstnärer.

Låt julmånaden bli en tid för kreativitet och glädje med dessa underbara pyssel- och pärladventskalendrar.

Adventskalender med böcker

Om du letar efter en julkalender som kombinerar spänning med lärande, kan en adventskalender med böcker vara det perfekta valet. Här har vi samlat några underbara alternativ, från Greta Gris till Disney och mycket mer. Dessa kalendrar ger barnen den glädje att öppna en ny bok varje dag fram till julafton, vilket gör väntan på julen ännu mer spännande och lärorik. Utforska dessa böckers magiska världar och upplev glädjen i att dela berättelserna med dina barn.

Adventskalender med en liten figur varje dag fram till julafton

Adventskalendrar med små figurer är en älskad tradition bland barn, och det finns en mängd olika alternativ att välja mellan.

Från LEGO till Pyjamashjältarna, Star Wars och Harry Potter, finns det adventskalendrar som tilltalar alla smaker. Barn älskar att öppna luckor varje dag och upptäcka de små figurerna som döljer sig bakom dem.

Fler roliga adventskalendrar med små presenter

Utforska ett urval av roliga adventskalendrar fyllda med små presenter som passar både flickor och pojkar. Dessa kalendrar erbjuder dagliga överraskningar som kommer att sprida glädje under hela december, och de är ett perfekt sätt att räkna ner till julen. Låt oss ta en närmare titt på några av dessa underbara kalendrar som erbjuder allt från gulliga nyckelringar till diverse små gåvor.

Övriga adventskalendrar

När du har upptäckt ett urval av fantastiska alternativ till en vanlig julkalender i form av kalendrar, varför inte titta närmare på några andra spännande julprodukter? Här är några förslag som kan sprida extra glädje och julstämning:

  1. The Nightmare Before Christmas med Jack Skellington
  2. Dragon Ball Z
  3. Lyxiga Träfigurer från Meri Meri

Fler fina alternativ till julkalender 2024

Elf on the shelf

I december flyttar alven in till er och varje natt rapporterar han till jultomten hur barnen har uppfört sig. Elf on the shelf hittas varje morgon på ett nytt ställe i hemmet. Kanske gör han snöänglar i mjölet, slår in toalett stolen i julklappspapper eller något annat bus. Läs mer om elf on the shelf och inled en ny mysig jultradition.

Elf on the shelf

Nissebrev adventskalender 2024

Nissebreven är en ny sorts julkalender där barnen varje dag får ett brev från Nisse med ett nisseuppdrag de ska göra under dagen. Det kan till exempel vara att mata fåglarna eller julbaka. Nissebreven är lätta att göra själv om man vill. Här hittar du förslag på texter som du kan använda till dina nissebrev. Läs mer och beställ

Nissebrev julkalender till barnen

Nissebrev Julkalender

Det finns även alternativa Nissebrev att köpa.

Läs mer och beställ

Nissebrev

Göra en egen adventskalender till barn

Det är många som väljer att göra en egen adventskalender till barnen. Det kan vara 24 små paket eller påsar som man fyller med små presenter, ljus eller godsaker. Vill du göra en egen adventskalender med ett litet paket varje dag? Bra presenter för en adventskalender är t.ex. reflexer, limstift, sax eller fina pennor. Se adventskalendrar för barn och egen julkalender till barn om du vill ha tips på billiga små presenter att stoppa i adventskalendern.

Göra en egen adventskalender till barn

Nissedörr

Man kan även ha en osynlig nisse som flyttar in till jul. Då räcker det med en nissedör, och kanske lite utrustning. Sedan kan tomten lämna lite spår i hemmet när barnen sover. Varje morgon har det sedan hänt något. Det kan vara snö (mjöl) med spår i utanför Nisses dörr. Nisse skriva brev till barnen osv. Läs mer och beställ

Nissedörr

Stort Nisse kit

Vill du gå all in för det här med Nissebesöken? Då kan det vara trevligt med massa extrautrustning till Nisse. Här finns en korg, bakutrusnting, träskor och skidor. Det finns även två stolpar (där man nänger upp ett snöre emellan) och använder miniklädnyporna för att hänga upp Nisses tvätt. Läs mer och beställ

Stort Nisse kit

Papperskalendrar 2024

Pappersadventskalender

Den här papperskalendern är en bild på julen i skogen, med tomten, och barnen som matar och tar hand om djuren. Läs mer och beställ

Pappersadventskalender 

Pappersadventskalender barn som åker kälke

Det här är en fin adventskalender med en gammeldags bild med barn som åker kälke i ett snöigt landskap. Läs mer och beställ

Pappersadventskalender barn som åker kälke

Pettsson och Findus Adventskalender 2024

Älskar dina barn Pettson och Findus? Då är detta en fina adventskalender till dem. Bakom luckorna dyker det upp en spännande bild som passar perfekt in med kalenderns utsida. Läs mer och beställ

Meri Meri Vinter sagoland pappershantverk adventskalender

Kreativa barn som älskar att vara utomhus kommer att älska denna vackert designade och utformade adventskalender. Den presenteras som en bok, stängd med ett silvermetallband. Boken öppnas för att skapa vinterlandskap med golvdelar och ett träd. Det finns också ett album som innehåller 25 kuvert att öppna över advent, med djur och karaktärer inuti för att lägga till dina scener varje dag. En mycket speciell present för massor av fantasifull lek. Läs mer och beställ

Slutsats

I sammanfattning kan sägas att julkalendrar till barn är en underbar tradition som ger en magisk touch till advent. Genom att öppna en liten lucka varje dag, får barnen njuta av små överraskningar som sprider glädje och förväntan inför den stundande julaftonen. Oavsett om det är med choklad, leksaker eller små presenter, är julkalendern en uppskattad del av julens festligheter som skapar minnen och fördjupar den festliga känslan under advent. Med en mängd olika alternativ att välja mellan, kan du hitta den perfekta julkalendern som passar ditt barns intressen och önskemål. Så låt december månad fyllas med spänning och förväntan med hjälp av dessa underbara adventskalendrar.

Relaterade frågor

Varför firar vi advent egentligen? Advent är en speciell period som firas som en förberedelse inför julen. Ordet ”Advent” härstammar från det latinska uttrycket ”Adventus Domini,” vilket betyder ”herrens ankomst.” Under adventstiden fokuserar vi på att skapa en atmosfär av förväntan, glädje och gemenskap genom traditioner som inkluderar adventsljusstakar, kransar, och kalendrar som hjälper oss att räkna ner till julafton.

Vad är Nissebrev? Nissebrev är en alternativ adventskalender till barn. Nisse flyttar in i ert hus i december. Varje dag får barnet ett brev från Nisse. Breven innehåller små uppdrag som att mata fåglar, julbaka osv.

Vad kan jag ge min pojkvän för presenter i adventskalendern? Bra presenter att ge sin pojkvän i en adventskalender är godis, nyckelring, skäggolja, massageolja, doftljus, en kärleksförklaring eller en bra film.

Vad ska man ge för presenter i ene egen adventskalender till barn? Några idéer är godis, kortlek, splashande groda, slime, stressbollar och iq-pussel.

Finns det en färdig adventskalender att köpa till vuxna? Ja, det finns faktiskt färdiga adventskalendrar för vuxna. Till vuxna finns det romantisk adventskalendrar, adventskalendrar med verktyg eller adventskalendrar där man får bygga ihop en egen Porsche.

Vad ska jag ge barnen i julklapp? Det är alltid svårt att hitta rikgit bra julklappar till barnen. Men jag har samlat några julklappstips här, så att du snabbt ska hitta en riktigt bra julklapp till barnet.

Tips på fortsatt läsning

Adventskalender till barn 2024 – Julkalender med presenter
Rulla till toppen