vad önskar sig en 7-åring i present

Present till 7-åring

Det kan vara klurigt att hitta en bra present till barn, även om man känner dem väl. Kanske är det önskan om att hitta den där perfekta presenten som gör det så svårt?

Vad är en riktigt bra present till en 7-åring? Det har jag tagit reda på och du ska få mina bästa presenttips här. Först några snabba presenttips till 7-åring för dig som har bråttom: Lego, Den försvunna diamanten (spel) och sparkcykel. Fortsätt gärna läsa för fler bra presenter till 7-åringar!

Jag har även skrivit två inlägg om presenter till 7-åriga tjejer och presenter till 7-åriga killar med mer specifika presenttips som du kanske är intresserad av att läsa.

lego i present till 7 åring

De kan förstås gilla väldigt olika saker, men här hittar du presenter som de flesta 7 åringar verkligen vill ha. Det är ju så trist ifall det blir fel present!

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON

Byggleksaker i present till 7-åring

7-Åringar brukar tycka om att bygga och konstruera saker. Utbudet av lego är enormt och det finns de mest fantastiska byggsatser att köpa. Men det finns mycket mer fina saker än lego att välja mellan. Här hittar du några fina bygggrejer som mina barn gillade när de var i den här åldern.

Lego

Lego förstås – den självklara favoriten. Här är en byggsats med ett polishus. 7-åringar brukar tycka om när byggandet är lite klurigt och när det tar en stund att bygga ihop det. Spara sedan bygget på finhyllan i barnets rum. Lego är kul i två steg. Först när man bygger och sedan när man leker med miniatyrvärlden.

Lego Friends

När det gäller lego är utbudet enormt och det gäller att hitta något bra som födelsedagsbarnet gillar. Det är dessutom väldigt könsuppdelat nu för tiden. Är det en tjej du ska fira så kan du t.ex. titta efter Lego friends. Det brukar vara inriktat på hem och familj, djur och shopping. Men det finns även bilar och serviceverkstäder i Lego friends.

Lego Elves

Även älvor är väldigt poppis bland småtjejerna. Det finn ett eget legosystem för det också, Lego Elves. Lego är ju roligt att både bygga upp och sedan att leka med bygget. 7-åringar brukar tycka om just såna här små minivärldar.

Lego Speed

Som present till en 7-årig pojke kanske det passar bättre att satsa på Lego speed. Som det kanske hörs på namnet så är det snabba bilar i det legosystemet. Du kan även hitta ett bilmuseum, serviceverkstad och snabba Ferraris.

Lego Creator

Känner du att du istället vill satsa på något mer könsneutralt. Så skulle jag rekommendera att du tittar på Lego Creator systemen. Det är ju bra att köpa lego som alla barnen i familjen vill använda oavsett kön. I serien hittar du både bilar, familjevillor och båtar.

Mekano

Mekano är en annan sådan favorit. När barnet är 7 år börjar det bli lagom att köpa sånt här mekano med massor av pilliga skruvar. Det går att bygga väldigt avancerade konstruktioner, som den här bilen.

Magnettrianglar

Nästa byggleksak som jag tänker föreslå att du köper i present till 7-åringen, vet jag tyvärr inte vad de heter. Men det är trianglar som man fäster i varandras kanter med hjälp av magneter. Man kan bygga olika 3-D konstruktioner och man får med en bottenplatta för att bygga bilar på.

Snickarlåda

Både tjejer och killar tycker att det är roligt att bygga. Inte bara med lego utan gärna hjälpa sina föräldrar att snickra. Med riktiga verktyg kan man göra just det. Släpp loss barnen med lite spik och plankor. Med en egen snickarlåda så kan de åstadkomma det mest fantastiska skapelser.

Pyssel i present till 7-åring

Barn brukar gilla att pyssla. Men då gäller det att ha lite bra grejer att pyssla av. Många saker har du säkert redan hemma som 7-åringen kan pyssla av. Vanliga skrivarpapper, sax, tomkartonger, limstift osv. Det går att åstadkomma otroliga grejer med väldigt små medel faktiskt. Mina döttrar har gjort en brudklänning med tejp och bubbelplast, Barbieträdgård av bara papper och tejp, och till min stora fasa även klackskor till pappas hund. Men det kan också vara kul att få lite extra fina pysselsaker när man fyller år.

papper i present till 7 åringen
papper i present till 7-åringen

Papper och flygplan

Fina papper i olika färger. Det är kul att klippa fina mönster i, vika origami, använda för att göra julkort, påskkort osv. Komplettera gärna med en bok om att vika pappersflygplan eller någon enklare bok om origami.

Saxar

Mönsersaxar är roligt att ha till sina papperspyssel. Istället för en vanlig sax som klipper av pappret helt rakt kan du med en mönstersax få kanten vågig på olika sätt. Mönstersaxar passar bra om man t.ex. vill göra kort eller hålla på med scrapbooking. Det är imponerande att se hur många bitar man faktiskt kan klippa ett vanligt A4 ark i. Och förresten glöm inte att komplettera saxarna med en riktigt bra papperskorg också!!

Glitterlim

Vilket barn gillar inte när det glittrar och glänser. Med ett paket med eget glitterlim kan hon eller han dekorera det mesta. Passar bra till både julkort, pyssel, sina kläder, rummet, håret och skolböckerna. Tillvaron blir lite finare med glitter helt enkelt.

Pärlor och pärlplattor

Att lägga pärlplattor är en klassiker och något som barnen brukar älska. Det här är en stor pärlbox som innehåller allt man behöver: massor av pärlor, pärlplattor, inspirationsbilder och papper för att stryka pärlplattorna. Du han även hitta inspiration för pärlplattor här. Min yngsta dotter satt länge och pärlade på en present till storasyster. När det väl var färdigpärlat så visade det sig vara ett stort fuckyoufinger. Man kan alltså vara väldigt kreativ i sina pärlplattor.

Du kan även hitta lite svårare pärlplattor som blir bra presenter till 7-åringen. Jag tycker att det är kul att se att allt inte är ponnys, hjärtan och sockersött, utan att även bilar har fått bli pärlplattor.

Vattenpärlor

Vattenpärlor är en nyhet i pysselbranschen. Det är pärlor man lägger på varandra och bara sprayar vatten över när det är klart. När vattnet sedan har torkat har pärlorna väst i varandra. För vattenpärlor behövs inget strykjärn.

Studsbollar

Pysselset för att göra egna studsbollar. Setet innehåller glittermassa och gjutformar för att göra egna häftiga studsbollar. Varför fanns det inte sånt här när jag själv var liten för? Jag hade älskat detta när jag var 7 år!

Loombands

Loombands är som små små gummiband som man flätar in i varandra i olika mönster. Det finns både väldigt lätta och väldigt avancerade mönster. Man flätar sitt armband på den där plattan du ser på bilden. Man fäster de små gummibanden mellan två pinnar på plattan. Sedan tar man nästa gummiband och fäster. Med hjälp av virknålen flyttar man över ena änden på gummibanden så att gummibanden krokar i varandra. Det finn som sagt både enkla sätt och väldigt svåra mönster att fläta dem i. Jättekul present till 7-åringar som tycker om pyssel.

Cernitlera

Cernitlera är en slags modellera som används för att tillverka både små figurer, hängen till örhängen, pärlor för halsbandet, små gubbar eller annat fint. Jätte roligt för både 7-åringar och pysselsugna vuxna att få i present.Gipsmålningsset

My Little pony gipsmålningsset kan också vara kul att få i födelsedagspresent om man är en pysselintresserad 7-åring. My Little Pony måste ju heller inte färgläggas så som bilden visar. Vore det inte tufft med en zebrarandig istället?

Tejp i present till 7-åringar

Tejp har kommit i massa fina färger. Perfekt för att dekorera tråkig pennburkar eller annat med. Tejp behöver ju inte vara tråkigt!

bra julklapp till 6 åring alla 6 åringar gillar stickers

Stickers i present

Stickers brukar vara kul att få gärna med något riktigt fint motiv så som enhörningar eller bilar på. Kreativa barn gillar att få stickers i present. Bara fantasin sätter gränser!

Pysselbäcker

Pysselböcker är något som 7-åringar verkligen gillar. Med en pysselbok kan man smyga på em kunskap. Det finns också pysselböcker med stickers. Kanske är en smart lösning om man vill förhindra att det sätter klistermärken över hela hemmet.

Andra bra leksaker till 7-åringar

Radiostyrd bil i present till 7-åring
Radiostyrd bil i present till 7-åring

Radiostyrd bil

7-åringar gillar (alltså både tjejer och killar) tycker om radiostyrda bilar.

Små minivärldar

Det är kul att leka med små minivärldar som t.ex. Pet Shops eller med dinosaurier.

Glitter och glamour i present till 7-åriga tjejer

Tjejer som är 7 år är i “det rosa och glittriga” stadiet. Så hittar du något rosa eller något som glittrar så vet du att du har hittat en kanonbra present till dem. Det spelar inte så stor roll vad det är, om det glittrar och glänser är det fint. Här är lite lyxiga presenter till den 7-åriga flickan. (ja, i alla fall presenter som hon tycker är lite lyxiga)

Hello Kitty bruka vara poppis i alla olika former. Det får gärna glittra och glänsa om henne. Det finns också söta Hello Kitty spel som de brukar tycka om. Min dotter som är 12 tar fortfarande fram sitt och ska spela ibland. Lite barnsligt spel kanske. Men det är fortfarande gångbart.

Smink- och frisyrhuvud brukar gillas av tjejerna. De gillar att testa olika håruppsättningar, sätta i det färgade håret, sminka och styla dockan. Även småtjejerna brukar komma ut från sitt rum med makeup ibland. Till frisyrdockan får man med massa borstar, kammar, hårprylar, smink och andra accessoarer.

Det är kul att få börja med lite läppglans och känna sig lite stor. Varför inte ge henne det här supersöta läppglansen i form av en räv.

Kanske det är dags för det första riktiga smycket när tjejen fyller 7 år? Det här är ett silverhalsband med en riktig diamant.

Småtjejer brukar ha fullt med halsband som de har pärlat. Varför inte ge henne ett snyggt smyckeskrin att förvara allt i. Bäst av allt, det är lätt att skydda sina värdesaker från småsyskon eftersom skrinet bara kan låsas upp med den hemliga koden.

Badsalt, duschkräm, hudkräm och badskum brukar vara jättepopulärt. Dessa hittar du billigast på t.ex. Rusta eller i en helt vanlig mataffär. 

Presenter för utomhusbruk och rörelse

En bra cykel är ett måste när man är 7 år. Den ska vara supertuff och lagom stor. Tillbehör som cykelkorg, flagga och pärlor åker upp och ner på ekrarna och låter lite när man kör är förstås extra kul. 

Uteleksaker för sommaren som 7-åringar tycker om är sparkcyklar, hopprep, rockringar, klubbor och innebandyboll, kubb, såpbubblor, drakar, skateboard, inlines. Går man och badar är det kul att ha ett cyklop eller simglasögon. Kanske även simpuffar om barnet inte kan simma ännu.

Bra present till 7-åringar pulka för utelek i snön

På vintern är det roligt med pulkor, skidor, skridskor och en stor spade så de kan bygga den finaste snögrottan.

En bra present till alla 7-åringar är förstås upplevelse presenter. Gör hemmagjorda presentkort till dem med bio, besök på ett äventyrsbad, Junibacken, Tom Titts och liknande. Det går alltid hem.

Spel som 7-åringar tycker om

Spel som 7-åringar tycker om att spela är t.ex:

I Den försvunna diamanten är det väldigt lätt att fuska, man tjänar mycket pengar och man färdas med båt och flyg över Afrika för att hitta den försvunna diamanten. Sedan gäller det att komma först tillbaka till ursprungsstaden för att vinna. Men 7-åringar är ganska smarta, och kommer att fuska när du vänder ryggen till, så se upp!

I Juniormonopol har monopolpengarna ersatts av en elektronisk bankenhet och bankkort. Spelarna använder sina kort för att köpa hus, betala hyra och inkassera pengar när de passerar Gå.

Twister är jätteroligt för dem som är flexibla. Här har barnen stor chans att vinna mot sina något stelare föräldrar. Det gäller att inte hamna underst när högen av spelare rasar.

Råttfällan är ett spännande spel för hela familjen. Lägg ned spelpjäserna i ramen och spänn fast dem. Sedan gäller det att plocka upp så många spelpjäser som möjligt utan att fällan slår igen. 

Självklart önskar sig 7-åringar också TV-spel i present. Just nu är det Playstation 4, Xbox one, Nintendo Switch och det handhållna Nintendo 3DS som gäller. (även om Nintendo 3DS har några år på nacken)

Kunskapspresenter till 7-åringar

Experimentlådor

De tycker om att lära sig saker därför är Experiment och kemilådor väldigt kul presenter att ge 7-åringar. Det är kul att lära sig nya saker och att upptäcka världen.

Här ser du Beppe göra experiment med rödkålssaft. Visst väcker det nyfikenhet och experimentlust?

Böcker i present till 7-åring

7-åringar tycker om att höra både faktaböcker om t.ex. vulkaner eller dinosaurier men också sagoböcker som t.ex. Mamma Mu, Lasse-Majas Detektivbyrå och Findus och Pettsson. Många bra sagor finns dessutom även på DVD och som ljudböcker.

Spännande bok om vulkaner att ge en 7-åring i present
Vulkaner

Boken om vulkaner svarar på frågor som: Vilken vulkan är störst i världen? Vad är det som händer när en vulkan sprutar ut lava och moln av aska? Vad heter jordens olika lager? Finns det vulkaner under vattnet? På ett lättförståeligt sätt. Bra läsning för en vetgirig 7-åring.

Kul bok för en 7-åring att få i present En bok om dinosaurier
Dinosaurier

All nödvändig information om dinosaurier: Hur såg dinosaurierna ut? Var bodde de? Hur levde de? Dessutom ett register samt en förteckning över de vanligaste dinosaurienamnen och deras betydelse. Dinosaurier är något som 7-åriga pojkar brukar vara mycket intresserade av. Så varför inte ge dem en faktabok om deras stora intresse.

Bok om mamma mu i present till 7-årinng
Mamma Mu

Mamma Mu är en oerhört charmig ko med en stor personlighet. I just den här boken längtar hon till sommaren. Hon och hennes bästa vän kråkan låtsas att det är sommar och plötsligt blir vintern inte alls lika lång och tråkig. Att leka i snön var inte alls trist längre. Följ med Mamma Mu och Kråkan i de spännande berättelserna som varvar bus och påhitt med lite djupare samtal.

Lasse Majas detektivbyrå i present till 7-åring
Lasse Majas detektivbyrå

I böckerna om Lasse Majas detektivbyrå hjälper de två smarta barnen Lasse och Maja till med att fånga skurkar i den lilla staden Valleby. De lyckas lösa mysterier som inte ens de vuxna klarar. Här är en fin pysselbok med klistermärken som barnet säkert gillar att få tillsammans med någon Lasse Maja bok.

Bra bok att ge i födelsedagspresent till 7-åring Findus och Pettson
Findus och Pettson

Gubben Pettson har det ganska ensamt och tråkigt ända tills han får katten Findus av sin snälla granne. Findus fick sitt namn eftersom han kom i en låda där det hade varit Findus ärtor. Findus finner sig till rätta hos Pettson och upplever många äventyr tillsammans. Just det här är en skrivbok där barnet lär sig skriva på ett roligt och pedagogiskt sätt. Det finns både böcker, DVD-filmer och pysselböcker. 7-åringen kommer att älska historien om Findus och Pettson. Det här är historier som hela familjen kommer att ta till sitt hjärta.

Fler presenter

Att få en egen jordglob eller ett mikroskop är jättehäftigt! Hur ser ett hårstrå ut i förstoring? Vart ligger Australien? Hur fort kan jorden snurra? Hur er lillebrorsans blod ut i ett mikroskop och andra viktiga frågor kommer 7-åringen nu att kunna få svaret på.

Praktiska saker som man kan ge 7-åringar

Det går jättebra att ge även 7-åringar praktiska saker i present. Att få praktiska saker som t.ex. väckarklocka, en fin handduk eller påslakan går bra bara det är ett fint motiv på. Sjuåringar tycker också om att få fina kläder i present. Tänk bara på motivet, så att det inte blir fel. Det är mer sannolikt att en kille gillar Cars och att en flicka gillar Hello Kitty.

Har jag missat något viktigt, kommentera gärna nedan! Annars hoppas jag att du hittade bra presenter till 7-åringar som faktiskt funkar att ge den 7-åring som du letar efter present till. 

Förslag på fortsatt läsning ifall du inte hittade något bra på den här sidan:

    .

Kommentarer

  1. Det är tråkigt att bli.påårackad att killar.giööar det ena och tjejer det andra.. Jag vet flera tjejer som gillar cars och har en son som är lika förtjust i Tjingeling som i harry potter. Han önskar sig både lego friends och lego creator.
    Det är sådana här generaliseranden från vuxna som får barn att ifrågasätta de barn som inte har “rätt” intresse eller klädsmak utifrån sitt kön.

    1. Författare

      Jag förstår hur du tänker. Mina besökare letar efter “present till 7-årig kille” t.ex. Visst finns det killar som gillar Lego Friends och Tingeling och tjejer som gillar Cars. Men om man ska hitta en present till ett barn man inte känner så tycker jag att det är bättre att få tips presenter som de kan förväntas gilla utifrån ålder och kön. Men jag håller med dig. Visst är det trist att barn “inte får” leka med vad de vill, utan ganska tidigt faktiskt får lära sig att leka med “rätt” leksaker. Min son fick både dockvagn och Barbiedocka och döttrarna bilar. När jag skriver om presenter till 7-åriga pojkar så försöker jag ge tips på saker som de flesta 7-åriga pojkar gillar. Om han får en sminkdocka eller Barbie kan det bli väldigt fel. Jag försöker ge tips för far- och morföräldrar, andra släktingar eller vänner som kanske inte känner barnet i fråga så väl. Då känns det lite fel att tipsa om att killar kanske vill ha en sminkdocka. Jag vill ge tips som barnet blir glad för. Vill killen ha en sminkdocka vet föräldrarna förmodligen om det och kan ge honom det. Men det är inget “säkert kort” att satsa på om man inte känner honom så bra.

Kommentera gärna!