Present Till 7-Åring

Letar du efter en present till en 7-åring? Jag vet att det kan vara klurigt att hitta en bra present till barn, även om man känner dem väl. Kanske är det önskan om att hitta den där perfekta presenten som gör det så svårt?

Vad är en riktigt bra present till en 7-åring? Bra presenter till en 7-åring är Lego, Den försvunna diamanten (spel), kompisgunga, mekano, verktygslåda, gipsmålningset, radiostyrd bil, klistermärken och sparkcykel. Fortsätt gärna läsa för fler bra presenter till 7-åringar!

Vad är en bra present till en 7-åring?
Vad är en bra present till en 7-åring?

Jag har även skrivit två inlägg om presenter till 7-åriga tjejer och presenter till 7-åriga killar med mer specifika presenttips som du kanske är intresserad av att läsa. Letar du efter bra kalastips med lekar, dekorationer och godispåsar har jag samlat mängder av kalastips här. Men fortsätt gärna läsa, så ska du få fler bra presenttips till en 7-åring som fyller år.

Vad önskar sig en 7-åring i present?

7-åringar önskar sig förstås många olika saker. Men låt mig berätta om riktigt bra presenter att ge dem i födelsedagspresent. 7-åringar är nyfikna och tycker om att få lära sig nya saker. Varför inte ge honom eller henne en stjärnprojektor eller ett kalejdoskop i födelsedagspresent. Vill du ge en sjuåring en spännande present är guldvaskning eller en egen hoppborg roliga födelsedagspresenter.

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig. Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyriga får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig. Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan. Läs mer och beställ

Viaplay

Viaplay är en tjänst för streaming av filmer, tv-serier och sport. Det är en bra present för någon som älskar att titta på tv och film eftersom det erbjuder ett brett utbud av innehåll. Det finns också ett stort utbud av barnprogram och sport, inklusive fotboll, hockey och motorsport. Det är enkel att använda och kan tas med på resor och tittas på via olika enheter såsom smart-tv, mobil, tablet eller dator. Det är en uppskattad present som inte tar någon plats. Läs mer och beställ

Guldvaskning

En 7-åring tycker om att få vara med om spännande upplevelser. Att vaska guld kommer bli just så där spännande. Vem vet, ni kanske kommer hem som mångmiljonärer den dagen. Det finns många spännande upplevelser för barn att välja mellan. Läs mer och beställ

Storytel talböcker

En annan riktigt bra present att ge barn är en prenumeration på Storytel. Här kan man lyssna på hur många böcker som helst utan att det kostar extra. Att lyssna tillsammans med barnet en stund varje dag är en trevlig grej som de barn verkligen brukar uppskatta.

Läs mer och beställ

En saga om honom eller henne

Vill du ge bort en väldigt bra födelsedagspresent? Välj då en bok från minbastabok.se. De har massor av berättelser att välja mellan. Men det som gör dessa böcker så bra är att man anpassar böckerna med det namn och utseende som du väljer på barnet. Så att sagan kommer att handla om honom eller henne. Det är något de brukar älska! Läs mer och beställ

Stjärnprojektor

Projektor för att visa stjärnhimlen i taket. Här kan man välja om man vill visa stjärnbilderna också.

Läs mer och beställ

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Hoppborg att ha hemma

En hoppborg kommer 7-åringen älska att ha hemma i trädgården. Detta är nog den absolut roligaste presenten att få.

Läs mer och beställ

Paraply som ändrar tryck i regnet

Här är ytterligare en riktig höjdarpresent. Ett paraply som ändrar tryck i regnet. De finns med massor av olika motiv, beroende på vad barnet har för intressen. Det finns allt från husdjur till fordon.

Läs mer och beställ

Albert

Tycker du också om att ge bort riktigt bra presenter? Då skulle jag rekommendera Albert. Albert är en prenumerationstjänst där barnen får lära sig saker. Det passar både små och stora barn. Här spelar barnet spel och utför olika uppdrag. Spelen gynnar det logiska tänkandet och underlättar skolarbetet. Barnen tror att de spelar fast de i själva verket lär sig saker. Smart va?

Läs mer och beställ

Roliga leksaker i present till en 7-åring

Det märks när man har en 7-åring i huset. Ibland är det full fart och de bara måste ut och leka med kompisarna. Nästa stund plockar de fram ett spel som de spelar i tre minuter innan de går vidare till nästa lek. 7-åringar brukar märkas både på röran som sprider sig runt om i huset och på ljudnivån. För att få lite lugn ibland kan det vara bra att ha några riktigt bra presenter till en 7-åring. Här är några presenter som 7-åringar önskar sig, saker som kan hålla dem sysselsatta en stund.

Lego

Ett legobygge här är det ett polishus. Det brukar 7-åringar tycka är kul.

Läs mer och beställ

fina legobyggen att ge barn i födelsedagspresent

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är ett kul spel att ge 7-åringar i present.

Läs mer och beställ

Spel den försvunna diamanten är en bra present till barn

Sparkcykel

En sparkcykel är bra för att göra av med lite energi. 7-åringar brukar gilla när det går undan.

Läs mer och beställ

Sparkcykel STOY silver

Linbana

Bli inte förvånad om alla kompisarna samlas i trädgården. En linbana är väldigt rolig leksak för 7-åringar och kommer att locka fler barn.

Läs mer och beställ

linbana är en kul present att ge till barn

Kompisgunga stor

En kompisgunga är också en riktigt bra present till en 7-åring. De brukar gilla att gunga både själva och med kompisarna.

Läs mer och beställ

Kompisgunga stor

Doktorsväska vit

En doktorsväska är en kul present att ge 7-åringar när de fyller år

Läs mer och beställ

bra presenter doktorsväska

Skämtartikel hundbajs

Skämtartiklar är också en leksak som alltid går hem hos barn.

Läs mer och beställ

en hundbajskorv är en rolig födelsedagspresent för barn

Byggleksaker i present till 7-åring

7-Åringar brukar tycka om att bygga och konstruera saker. Utbudet av lego är enormt och det finns de mest fantastiska byggsatser att köpa. Men det finns mycket mer fina saker än lego att välja mellan. Här hittar du några fina byggrejer som mina barn gillade när de var i den här åldern.

Lego

Lego förstås – den självklara favoriten. 7-åringar brukar tycka om när byggandet är lite klurigt och när det tar en stund att bygga ihop det. Spara sedan bygget på finhyllan i barnets rum. Lego är kul i två steg. Först när man bygger och sedan när man leker med miniatyrvärlden.

Läs mer och beställ

Lego Ninjago Motorcyklar är en bra present till ett barn

Lego Friends

När det gäller lego är utbudet enormt och det gäller att hitta något bra som födelsedagsbarnet gillar. Det är dessutom väldigt könsuppdelat nu för tiden. Är det en tjej du ska fira så kan du t.ex. titta efter Lego friends. Det brukar vara inriktat på hem och familj, djur och shopping. Men det finns även bilar och serviceverkstäder i Lego friends. På Olivias cupcake kafé säljer de cupcakes förstås, men även kaffe. Bäst av allt är att de även har en budbil för att köra ut cupcakes till kunderna.

Läs mer och beställ

På Olivias cupcake kafé säljer de cupcakes förstås, men även <a class=

Lego slott

Legos förtrollade slott är en present som 7-åriga flickor kommer att gilla i alla fall. Killarna brukar inte vara så intresserade av prinsessliv.

Läs mer och beställ

Lego slott Anna och Elsa

Lego speed Porsche 911

Som present till en 7-årig pojke kanske det passar bättre att satsa på Lego speed. Som det kanske hörs på namnet så är det snabba bilar i det legosystemet. Du kan även hitta ett bilmuseum, serviceverkstad och snabba Ferraris.

Läs mer och beställ

lego speed i present till barnen

Lego flodbåt

Satsa på något mer könsneutralt. Så skulle jag rekommendera att du tittar på Lego Creator systemen. Det är ju bra att köpa lego som alla barnen i familjen vill använda oavsett kön. I serien hittar du både bilar, familjevillor och båtar.

Läs mer och beställ

Lego flodbåt

Meccano monstertruck

När barnet är 7 år börjar det bli lagom att köpa sånt här mekano med massor av pilliga skruvar. Det går att bygga väldigt avancerade konstruktioner, som den här bilen.

Läs mer och beställ

Eazymec

En nyhet som har kommit är eazymec. Det är plattor som man bygger ihop för att skapa flygplan, bilar eller vad det nu är man vill bygga. Kul variant på mekanot!

Läs mer och beställ

eazymec kull byggleksak att ge barnen i present

Magformers 62 delar

Nästa byggleksak som jag tänker föreslå att du köper i present till 7-åringen, vet jag tyvärr inte vad de heter. Men det är trianglar som man fäster i varandras kanter med hjälp av magneter. Man kan bygga olika 3-D konstruktioner och man får med en bottenplatta för att bygga bilar på.

Läs mer och beställ

magformers magnetleksaker

Snickarlåda

Både tjejer och killar tycker att det är roligt att bygga. Inte bara med lego utan gärna hjälpa sina föräldrar att snickra. Med riktiga verktyg kan man göra just det. Släpp loss barnen med lite spik och plankor. Med en egen verktygslåda för barn så kan de åstadkomma det mest fantastiska skapelser. Verktygslåda med riktiga verktyg. Innehåller bl.a.: , skruvmejsel, pensel, såg, tumstock och vinkelhake.

Läs mer och beställ

barn brukar gilla att få en verktygslåda i födelsedagspresent

Gratis present till 7-åring

Barn brukar gilla att pyssla. Men då gäller det att ha lite bra grejer att pyssla av. Många saker har du säkert redan hemma som 7-åringen kan pyssla av. Vanliga skrivarpapper, sax, tomkartonger, limstift osv. Det går att åstadkomma otroliga grejer med väldigt små medel faktiskt. Mina döttrar har gjort en brudklänning med tejp och bubbelplast, Barbieträdgård av bara papper och tejp, och till min stora fasa även klackskor till pappas hund. Vill du ha tips om fler gratis presenter du kan ge ett barn? Jag har skrivit en sida om det och fyller hela tiden på med mer tips i takt med att jag kommer på något. Så fortsätt gärna läsa om gratis presenter till barn!

Men det kan också vara kul att få lite extra fina pysselsaker när man fyller år.

Pyssel i present till 7-åring

Papper och flygplan

Fina papper i olika färger är en bra present till en 7-åring. Det är kul att klippa fina mönster i, vika origami, använda för att göra julkort, påskkort osv. Komplettera gärna med en bok om att vika pappersflygplan eller någon enklare bok om origami. Pysselbok som innehåller massor av papper och instruktioner för hur man viker flygplan av olika sorter. Läs mer och beställ

Färgat papper A4

Papper i olika färger är väldigt kul att ha när man ska pyssla. Bra present att ge en 7-åring i födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

fina papper för pyssel är en bra present

Bok origami

En bok med enkla och mycket pedagogiska förklaringar till hur man viker olika pappersfigurer.

Läs mer och beställ

bok om att vika origami i present till barn

Mönstersaxar

Fina mönstersaxar är en bra present till 7-åring som gillar att pyssla Mönsersaxar är roligt att ha till sina papperspyssel. Istället för en vanlig sax som klipper av pappret helt rakt kan du med en mönstersax få kanten vågig på olika sätt. Mönstersaxar passar bra om man t.ex. vill göra kort eller hålla på med scrapbooking. Det är imponerande att se hur många bitar man faktiskt kan klippa ett vanligt A4 ark i. Och förresten glöm inte att komplettera saxarna med en riktigt bra papperskorg också!! Det är en rolig present till en 7-åring.

Läs mer och beställ

Present till 7-åring - Fina mönstersaxar är en bra present till 7-åring som gillar att pyssla

Scrapbookingkit

Ett paket med allt man behöver för att börja med scrapbooking

Läs mer och beställ

Glitterlim

Vilket barn gillar inte när det glittrar och glänser. En bra present till en 7-åring bör åtminstone ha lite glitter på inslagspappret. Med ett paket med eget glitter kan hon eller han dekorera det mesta. Passar bra till både julkort, pyssel, sina kläder, rummet, håret och skolböckerna. Tillvaron blir lite finare med glitter helt enkelt.

Läs mer och beställ

ge barnen glitterlim i present

Pärlor och pärlplattor

Helt vanliga pärlor för att göra pärlplattor av. Rolig leksak att ge en 7-åring i födelsedagspresent. Att lägga pärlplattor är en klassiker och något som barnen brukar älska. Det här är en stor pärlbox som innehåller allt man behöver: massor av pärlor, pärlplattor, inspirationsbilder och papper för att stryka pärlplattorna. Du han även hitta inspiration för pärlplattor här. Min yngsta dotter satt länge och pärlade på en present till storasyster. När det väl var färdigpärlat så visade det sig vara en stor hand med ett uppfällt långfinger. Man kan alltså vara väldigt kreativ i sina pärlplattor. Du kan även hitta lite svårare pärlplattor som blir bra presenter till 7-åringen. Jag tycker att det är kul att se att allt inte är ponnys, hjärtan och sockersött, utan att även bilar har fått bli pärlplattor.

Läs mer och beställ

pärlor för pärlplattor

Vattenpärlor

Vattenpärlor är en nyhet i pysselbranschen. Det är pärlor man lägger på varandra och bara sprayar vatten över när det är klart. När vattnet sedan har torkat har pärlorna väst i varandra. För vattenpärlor behövs inget strykjärn. Läs mer och beställ

Present till 7-åring - Vattenpärlor från bilar - Här bygger man bilar i 3D

Cernitlera för att göra små figurer

Cernitlera är en slags modellera som används för att tillverka både små figurer, hängen till örhängen, pärlor för halsbandet, små gubbar eller annat fint. Jätte roligt för både 7-åringar och pysselsugna vuxna att få i present.

Läs mer och beställ

Cernitlera för att göra små figurer.

Gipsmålningsset

Gipsmålningsset kan också vara kul att få i födelsedagspresent om man är en pysselintresserad 7-åring. De kan dekoreras med färg, glitter och klistermärken.

Läs mer och beställ

Stickers i present

Stickers brukar vara kul att få gärna med något riktigt fint motiv så som enhörningar eller emojis på. Kreativa barn gillar att få stickers i present. Bara fantasin sätter gränser! Stickers är en bra present till barn och kan hålla dem sysselsatta länge. Smileys eller Emojis som barnen säger nu för tiden finns även de som ett stort paket med stickers.

Läs mer och beställ

stickers till barnen i present

Pysselböcker

Pysselböcker är något som 7-åringar verkligen gillar. Med en pysselbok kan man smyga på dem kunskap. Det finns också pysselböcker med stickers. Kanske är en smart lösning om man vill förhindra att det sätter klistermärken över hela hemmet. Men en pysselbok brukar i alla fall bli en väldigt omtyckt present till en 7-åring.

Läs mer och beställ

Pysselbok Vår trädkoja

Andra bra leksaker till 7-åringar

Radiostyrd bil

7-åringar gillar (alltså både tjejer och killar) tycker om radiostyrda bilar. En buggy är bland det coolaste du kan ge en 7-åring i present

Läs mer och beställ

radiostyrd bil billigt

Små minivärldar

Det är kul att leka med små minivärldar som t.ex. Pet Shops, små hundar eller med dinosaurier. Barnen brukar kunna pyssla ihop de mest fantastiska hem åt sina familjer och hitta på massor av spännande äventyr.

Läs mer och beställ

Petshops

Dinosauriesafari

Läs mer och beställ

Sylvanian Families

Läs mer och beställ

Glitter och glamour i present till 7-åriga tjejer

Tjejer som är 7 år är i ”det rosa och glittriga” stadiet. Så hittar du något rosa eller något som glittrar så vet du att du har hittat en kanonbra present till dem. Det spelar inte så stor roll vad det är, om det glittrar och glänser är det fint. Här är lite lyxiga presenter till den 7-åriga flickan. (ja, i alla fall presenter som hon tycker är lite lyxiga) Även småtjejerna brukar komma ut från sitt rum med makeup ibland. Till frisyrdockan får man med massa borstar, kammar, hårprylar, smink och andra accessoarer. Du hittar fler presenter till 7-åriga tjejer här!

Frisyrhuvud

Smink- och frisyrhuvud brukar gillas av tjejerna. De gillar att testa olika håruppsättningar, sätta i det färgade håret, sminka och styla dockan.

Läs mer och beställ

Läppglans räv

Det är kul att få börja med lite läppglans och känna sig lite stor. Varför inte ge henne det här supersöta läppglansen i form av en räv.

Läs mer och beställ

gullig läppglans med en räv att ge flickor i present

Halsband fjäril

Kanske det är dags för det första riktiga smycket när tjejen fyller 7 år? Här är en fin fjäril i äkta silver med kubisk zirkonia.

Läs mer och beställ

halsband fjäril i silver som present till barn

Halsband rosa hjärta

Kanske hon skulle tycka om att få ett lite vuxnare halsband i 7-årspresent?

Läs mer och beställ

Hjärthalsband

Smyckesset

Det bästa med att vara 7 år är att diamanterna är så billiga och att juvelerna lätt kan tillverkas hemma vid köksbordet.

Läs mer och beställ

Det bästa med att vara 7 år är att diamanterna är så billiga och att juvelerna lätt kan tillverkas hemma vid köksbordet.

Badsalt, duschkräm, hudkräm och badskum brukar vara jättepopulärt. Dessa hittar du billigast på t.ex. Rusta eller i en helt vanlig mataffär. 

Presenter för utomhusbruk och rörelse

Uteleksaker för sommaren som 7-åringar tycker om är sparkcyklar, hopprep, rockringar, klubbor och innebandyboll, möjkky, såpbubblor, drakar, skateboard, en fotboll eller fotbollsmål. Går man och badar är det kul att ha ett cyklop eller simglasögon. Kanske även simpuffar om barnet inte kan simma ännu.

En bra cykel är ett måste när man är 7 år. Den ska vara supertuff och lagom stor. Tillbehör som cykelkorg, flagga och pärlor åker upp och ner på ekrarna och låter lite när man kör är förstås extra kul. 

Present till 7-åring - En sparkcykel är en bara present till 7 åringar
En sparkcykel är en bara present till 7 åringar
Hopprep kan användas både som mikrofon och för att hoppa
Hopprep kan användas både som mikrofon och för att hoppa
Till en 7 åring rekommenderas en cykel på 20 tum.
Till en 7 åring rekommenderas en cykel på 20 tum.
Present till 7-åring - En tuff skateboard är kul att ha
En tuff skateboard är kul att ha
Simglasögon för att undvika vatten i ögonen
Simglasögon för att undvika vatten i ögonen
Present till 7-åring - Såpbubbelmaskin
Såpbubbelmaskin både för bad och utomhusbruk
Gigantiska såpbubblor
Gigantiska såpbubblor
Mölkky ett pedagogisk spel som liknar kubb lite
Mölkky ett pedagogisk spel som liknar kubb lite
Present till 7-åring - Om 7-åringen inte kan simma kan det vara bra med ärmpuffar
Om 7-åringen inte kan simma kan det vara bra med ärmpuffar

Vill du ha en simdyna är den här hajfenan bra, eftersom den inte är i vägen.
Vill du ha en simdyna är den här hajfenan bra, eftersom den inte är i vägen.
En vattenbana är en bra present till en 7-åring. Här springer man och glider utmed banan.
En vattenbana är en bra present till en 7-åring. Här springer man och glider utmed banan.

På vintern är det roligt med pulkor, skidor, skridskor och en stor spade så de kan bygga den finaste snögrottan.

Snowracer
Snowracer
Flamingo pulka

Upplevelse till 7-åring i present

En bra present till alla 7-åringar är förstås upplevelse presenter. Gör hemmagjorda presentkort till dem med bio, besök på ett äventyrsbad, Junibacken, Tom Titts och liknande. Det går alltid hem.

Spel som 7-åringar tycker om

Spel som 7-åringar tycker om att spela är t.ex:

 I Den försvunna diamanten är det väldigt lätt att fuska, man tjänar mycket <a class=
I Den försvunna diamanten är det väldigt lätt att fuska, man tjänar mycket pengar och man färdas med båt och flyg över Afrika för att hitta den försvunna diamanten. Sedan gäller det att komma först tillbaka till ursprungsstaden för att vinna. Men 7-åringar är ganska smarta, och kommer att fuska när du vänder ryggen till, så se upp!
 Twister är jätteroligt för dem som är flexibla. Här har barnen stor chans att vinna mot sina något stelare föräldrar. Det gäller att inte hamna underst när högen av spelare rasar.
Twister är jätteroligt för dem som är flexibla. Här har barnen stor chans att vinna mot sina något stelare föräldrar. Det gäller att inte hamna underst när högen av spelare rasar.
Present till 7-åring -   Råttfällan är ett spännande spel för hela familjen. Lägg ned spelpjäserna i ramen och spänn fast dem. Sedan gäller det att plocka upp så många spelpjäser som möjligt utan att fällan slår igen.
Råttfällan är ett spännande spel för hela familjen. Lägg ned spelpjäserna i ramen och spänn fast dem. Sedan gäller det att plocka upp så många spelpjäser som möjligt utan att fällan slår igen. 
Ett spel för hela familjen. Man får olika uppdrag som man ska klara övriga deltagare slår vad om man kommer att klara det eller ej. Det finns speciella juniorfrågor, så alla tävlar på lika villkor.
Ett spel för hela familjen. Man får olika uppdrag som man ska klara övriga deltagare slår vad om man kommer att klara det eller ej. Det finns speciella juniorfrågor, så alla tävlar på lika villkor.
Bushinken här ska man fånga alla bollarna med en speciell spade och stoppa ner dem i hinken igen innan den hinner spotta ut dem igen.
Bushinken här ska man fånga alla bollarna med en speciell spade och stoppa ner dem i hinken igen innan den hinner spotta ut dem igen.

Självklart önskar sig 7-åringar också TV-spel i present.Nintendo Switch kan vara ett bra val för en 7-åring eftersom det inte måste köras på TVn.

Present till 7-åring - Nintendo Switch
Nintendo Switch
 Yoshi's crafted world
Yoshi’s crafted world
 Pokemon Eevee
Pokemon Eevee

Pedagogiska presenter till 7-åring

Experimentlådor

De tycker om att lära sig saker därför är Experiment och kemilådor väldigt kul presenter att ge 7-åringar. Det är kul att lära sig nya saker och att upptäcka världen.

Present till 7-åring - Kemilåda
Kemilåda
Trollerilåda
Trollerilåda

Böcker i present till 7-åring

7-åringar tycker om att höra både faktaböcker om t.ex. vulkaner eller dinosaurier men också sagoböcker som t.ex. Mamma Mu, Lasse-Majas Detektivbyrå och Findus och Pettsson. Många bra sagor finns dessutom även på DVD och som ljudböcker. Dinosaurier är något som 7-åriga pojkar brukar vara mycket intresserade av. Så varför inte ge dem en faktabok om deras stora intresse. På ett lättförståeligt sätt. Bra läsning för en vetgirig 7-åring.

Present till 7-åring - Boken om vulkaner svarar på frågor som: Vilken vulkan är störst i världen? Vad är det som händer när en vulkan sprutar ut lava och moln av aska? Vad heter jordens olika lager? Finns det vulkaner under vattnet? Bra läsning för en 7-åring.
Boken om vulkaner svarar på frågor som: Vilken vulkan är störst i världen? Vad är det som händer när en vulkan sprutar ut lava och moln av aska? Vad heter jordens olika lager? Finns det vulkaner under vattnet? Bra läsning för en 7-åring.
  All nödvändig information om dinosaurier:  Hur såg dinosaurierna ut? Var bodde de? Hur levde de? Dessutom ett register samt en förteckning över de vanligaste dinosaurienamnen och deras betydelse.
All nödvändig information om dinosaurier: Hur såg dinosaurierna ut? Var bodde de? Hur levde de? Dessutom ett register samt en förteckning över de vanligaste dinosaurienamnen och deras betydelse.
 I böckerna om Lasse Majas detektivbyrå hjälper de två smarta barnen Lasse och Maja till med att fånga skurkar i den lilla staden Valleby. De lyckas lösa mysterier som inte ens de vuxna klarar.  Böckerna i serien är fristående.
I böckerna om Lasse Majas detektivbyrå hjälper de två smarta barnen Lasse och Maja till med att fånga skurkar i den lilla staden Valleby. De lyckas lösa mysterier som inte ens de vuxna klarar. Böckerna i serien är fristående.
Present till 7-åring - I Mamma Mu simmar har hon varit på badhuset och simmat. Hon är väldigt stolt över att ha tagit simmärket guldfisken. Problemet är att hennes vän Kråka inte är riktigt lika glad, för kråkor kan inte simma.
I Mamma Mu simmar har hon varit på badhuset och simmat. Hon är väldigt stolt över att ha tagit simmärket guldfisken. Problemet är att hennes vän Kråka inte är riktigt lika glad, för kråkor kan inte simma.
I Lassemajas Detektivbyrå Silvermysteriet drabbas den arkeologiska utgrävningen av nattliga besök. Inget verkar ha försvunnit, men vem är det som är så intresserad av utgrävningen.
I Lassemajas Detektivbyrå Silvermysteriet drabbas den arkeologiska utgrävningen av nattliga besök. Inget verkar ha försvunnit, men vem är det som är så intresserad av utgrävningen.
Astrid Lindgrens bok om Bröderna Lejonhjärta är allt en riktig saka ska vara: rolig, spännande och väldigt läskig. Bröderna Jonatan och Skorpan dör och hamnar i sagornas land Nangiala.
Astrid Lindgrens bok om Bröderna Lejonhjärta är allt en riktig saka ska vara: rolig, spännande och väldigt läskig. Bröderna Jonatan och Skorpan dör och hamnar i sagornas land Nangiala.
Present till 7-åring -  Gubben Pettson har det ganska ensamt och tråkigt ända tills han får katten Findus av sin snälla granne. Findus fick sitt namn eftersom han kom i en låda där det hade varit Findus ärtor. Findus finner sig till rätta hos Pettson och upplever många äventyr tillsammans.
Gubben Pettson har det ganska ensamt och tråkigt ända tills han får katten Findus av sin snälla granne. Findus fick sitt namn eftersom han kom i en låda där det hade varit Findus ärtor. Findus finner sig till rätta hos Pettson och upplever många äventyr tillsammans.
Pettson bor i ett rött hus och tillbringar sina dagar med att uppfinna saker, hugga vet osv. Men han känner sig lite ensam. Så när hans granne Beda kommer förbi och ger honom en present blir det ändring. Presenten visar sig vara en liten <a class=
Pettson bor i ett rött hus och tillbringar sina dagar med att uppfinna saker, hugga vet osv. Men han känner sig lite ensam. Så när hans granne Beda kommer förbi och ger honom en present blir det ändring. Presenten visar sig vara en liten katt som han döper till Finuds.
Mamma Mu längtar hon till sommaren. Hon och hennes bästa vän kråkan låtsas att det är sommar och plötsligt blir vintern inte alls lika lång och tråkig. Att leka i snön var inte alls trist längre. Följ med Mamma Mu och Kråkan i de spännande berättelserna som varvar bus och påhitt med lite djupare samtal.
Mamma Mu längtar hon till sommaren. Hon och hennes bästa vän kråkan låtsas att det är sommar och plötsligt blir vintern inte alls lika lång och tråkig. Att leka i snön var inte alls trist längre. Följ med Mamma Mu och Kråkan i de spännande berättelserna som varvar bus och påhitt med lite djupare samtal.

Fler presenter

Att få en egen jordglob eller ett mikroskop är jättehäftigt! Hur ser ett hårstrå ut i förstoring? Vart ligger Australien? Hur fort kan jorden snurra? Hur er lillebrorsans blod ut i ett mikroskop och andra viktiga frågor kommer 7-åringen nu att kunna få svaret på. Vill du ge bort en pedagogisk present till en 7-åring kan kanske någon av dessa vara bra?

Present till 7-åring - Jordglob
Jordglob
Mikroskop
Mikroskop
Ficklampa
Ficklampa

Praktiska saker som man kan ge 7-åringar

Det går jättebra att ge även 7-åringar praktiska saker i present. Att få praktiska saker som t.ex. väckarklocka, en fin handduk eller påslakan går bra bara det är ett fint motiv på. Sjuåringar tycker också om att få fina kläder i present. Tänk bara på motivet, så att det inte blir fel. Det är mer sannolikt att en kille gillar Cars och att en flicka gillar Hello Kitty. Ja, du förstår hur jag menar! Vill du köpa kläder till en 7-åring är det storlek 122 som gäller.

Present till 7-åring - Fina sängkläder är en bra födelsedagspresent att ge en 7-åring
Fina sängkläder är en bra födelsedagspresent att ge en 7-åring
Kul väckarklocka som smiter när den ringer kul present till en 7 åring
Kul väckarklocka som smiter när den ringer
Present till 7-åring - En fin donut handduk
En fin handduk är en bra present till en 7-åring
En fin snöglob brukar gå hem hos de flesta 7-åringar. En present som de garanterat blir glada för.
En fin nattlampa – snöglob brukar gå hem hos de flesta 7-åringar. En present som de garanterat blir glada för.
En tavla att sätta upp bokstäver på är en bra present till 7 åring
En tavla att sätta upp bokstäver på

Har jag missat något viktigt, kommentera gärna nedan! Annars hoppas jag att du hittade bra presenter till 7-åringar som faktiskt funkar att ge den 7-åring som du letar efter present till. 

Relaterade frågor

Vad är en bra present för barkalas? En bra present att ge på barnkalas är lampor, förstoringsglas, waboba-boll, såpbubblor, dinosaurelåda, kakformar eller ett skelett. Fler bra presenttips för barnkalas hittar du här.

Vad är bra träleksaker till en 7-åring? Bra träleksaker som 7-åringar gillar är mekano, kaplastavar, vävstol, gitarr, verktygslåda och järnväg i trä. Fler tips på träleksaker kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

Present Till 7-Åring
Rulla till toppen