Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Julklapp till någon som inte önskar sig något

Vad ger man i julklapp till någon som inte önskar sig något? Ska man ge julklapp då? Ja, det är skillnad på att inte önska sig något och att inte vilja ha julklappar. Låt mig förklara hur jag tänker. 

Att ge en julklapp till någon som inte önskar sig något gör man för att man tycker om personen i fråga. Hon eller han kanske inte vill bestämma hur du ska lägga dina pengar. Kanske är gåvan i sig inte så viktig. Hon eller han kan själv köpa sig saker. En önskelista förknippas ofta med en beställningssedel. Så det kan vara så att personen i fråga inte vill belasta dig med en beställning. När du köper en julklapp till någon som inte önskar sig något – köp något fint som du tror att han eller hon vill ha. Du hittar lite tips här: Julklapp till honom som redan har allt

Julklapp till någon som inte önskar sig något

Att köpa julklapp till någon som inte vill ha julklappar däremot är annorlunda. Har personen i fråga uttryckligen sagt att hon eller han inte vill ha julklappar är det något som bör respekteras. Kanske vill personen i fråga belasta vår miljö med produktion av fler saker? 

Om vi får saker känner vi ju ofta att vi vill ge något tillbaka. Kanske är det den skulden som hon eller han vill slippa uppleva. Att ge julklappar trots att personen i fråga inte vill ha några är lite respektlöst. Ett av mina vuxna barn vill inte ha julklappar. Hen tycker inte att det är värt det. Det ger bara fler prylar i hemmet och det kostar alldeles för mycket. Som mamma kan jag tycka att det är lite jobbigt att bara ge 2 av 3 barn. Så några småsaker kommer det bli ändå. Men att varken få eller ge julklappar är ett val man ska få göra. 

Prenumeration på choklad
Prenumeration på choklad
storytel
Ett par mysiga tofflor kanske också är en bra idé

Vad tycker du? Ska man ge en julklapp till någon som inte önskar sig något och ska man ge julklapp till den som inte vill ha julklappar alls? Om du känner att du absolut vill ge något ändå, så varför inte ge bort en flaska vin eller ett par varma sockor.

Tips på fortsatt läsning

Julklapp till någon som inte önskar sig något
Rulla till toppen