Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

9-Årig Bröllopsdag Linnebröllop: Presenter och Firande

Linnebröllopsdag – Det har nu gått nio år sedan ni utbytte ringar. Att fira er 9:e bröllopsdag är definitivt betydelsefullt. Så, vad representerar nio år av äktenskap? Det kan vara en återblick på den inledande ömtåliga perioden, men nu förstärkt av ett mer hållfast och slitstarkt material än den fina bomullen, det vill säga linne. Linne härstammar från linblomman, en vacker och klarblå blomma som svajer i vinden över vidsträckta fält i slutet av sommaren. Denna blå nyans är särskilt passande då den symboliserar trohet, säkerhet och harmoni – kvaliteter som utmärker ett äktenskap efter nio år.

Men vad är bra presenter att ge på ett linnebröllop? Bra presenter är linneservetter, kläder av linne, dukar, sängkläder, gardiner, och väskor osv.

Och mer då? Jo, linnetyget kräver också hårt arbete om det ska hålla länge. Det är inte bara att odla några blommor och tro att allt sköter sig självt. Det tar lång tid att väva, och ytan blir inte alltid jämn och snygg. Men resultatet blir otroligt vackert. Linne kallas ofta den starkaste och mest hållbara naturfibrerna i världen. Precis som ett äktenskap. Och vad är mer ljuvligt än ett handvävt linnetyg med sin levande och ständigt skiftande struktur? Givetvis det trofasta paret som firar sitt Linnebröllop!

Presenter på linnebröllopet för att fira 9 år som gifta

Linneduk i present på 9 årig bröllopsdag

Du kan också hitta många fina dukar att ge i present på ett linnebröllop. Det här är en snygg linneduk med ett vackert tryck. Det här är en linneduk i naturbeige, som ger en vacker och lite lantlig stil på matbordet. Duken är från Amiens Paris, som har en hel serie av hemtextiler. Ge din man eller fru en fin linneduk på när ni firar 9-årig bröllopsdag.

Kuddfodral i linne

Det är ju alltid trevligt att förnya lite i hemmet. Nu är det perfekta tillfället för just det. Kanske nya fodral till kuddarna i soffan är den där lilla förändringen som ändrar hela intrycket av rummet. Kanske de här vackra kuddarna med geometriska blommönster kan passa bra hemma hos er, annars finns det många andra snygga att välja mellan hos Amazon.

present på 9 årig bröllopsdag

Skjorta i present till honom

Linnekläder är också fantastiska gåvor på bröllopsdagen. Linnetyget blir bara vackrare och skönare ju mer man använder sitt plagg. Det här är en vacker sommarskjorta att ge din man. En linneskjorta är härligt avslappnad och kan med fördel bäras till ett par jeans.

Tallriksunderlägg i present på 9 årig bröllopsdag

En liten detalj i hemmet som gör stor skillnad är nya tallriksunderlägg. Det finns väldigt vackra underlägg i linne. Det är trevligt att duka extra fint, även till vardags. De här linneunderläggen är en fin present att köpa när ni ska fira bröllopsdagen. Underläggen finns i flera olika färger, vilken passar bäst på ert köksbord?

Skjorta

Till din fru kanske du kan hitta en fin skjorta eller tunika i linnetyg? Det är ett härligt material som känns svalt mot kroppen. Kanske skulle en vanlig vit skjorta kan vara hennes stil. Kanske är det det du ska ge henne när ni firar linnebröllop?

present på 9 årig bröllopsdag

Skrivbordsstol i present på 9 årig bröllopsdag

Det finns även möbler som passar att ge på bröllopsdagen. Den här snygga skrivbordsstolen är klädd i linnetyg och den kommer bli snygg på hemmakontoret. Köp den till din man eller fru på 9-åriga bröllopsdagen.

present på 9 årig bröllopsdag

Värmekudde i present på 9 årig bröllopsdag

När man känner sig lite sjuk, har träningsvärk eller mensvärk är en värmekudde välgörande. Den här värmekudden är förstås sydd i linnetyg, men den är också fylld med linfrön. Man värmer värmekudden in stund i mikron och lägger på stället man har ont, så lindras smärtan. En mycket användbar gåva på linnebröllopet.

present på 9 årig bröllopsdag

Gardiner av linne

Kanske ni vill passa på att göra om lite hemma den här årsdagen. Då passar det utmärkt med gardiner i linnetyg. För att sova skönt kan det vara bra med ordentliga mörkläggningsgardiner som stänger ljuset ute helt. Ostörd sömn gör att kroppen återhämtar sig och vi mår bättre. Se till att ljuset inte väcker er på morgonen. Köp mörkläggningsgardiner i present på ert linnebröllop.

Värmehjärta med choklad i present på bröllopsdagar

Kanske vill du överraska din man eller fru med lite extra kärlek en dag som denna skulle ett värmehjärta i linne och lite god choklad kunna vara en fin present. Man värmer hjärtat en stund i mikron, sedan kan man använda hjärtat för att värma händerna eller placera på en kroppsdel där man har ont. En fin om kärleksfull liten present till din man eller fru på ett linnebröllop.

present på 9 årig bröllopsdag

FAQ om bröllopsdagar

Vad är linnebröllop?

Linnebröllop är när man firar nio år som gifta.

Hur firar man ett 50 år Guldbröllop?

Guldbröllop firas ofta med en stor fest eller sammankomst med familj och vänner. Traditionella gåvor inkluderar guldsmycken eller andra föremål i guld. Vissa par förnyar även sina löften vid denna tidpunkt.

Hur kan man fira 25 år Silverbröllop?

Silverbröllop firas ofta med en fest eller middag med nära och kära. Traditionella gåvor inkluderar silversmycken eller andra silverföremål. Vissa par väljer även att resa eller uppleva något speciellt tillsammans.

Vad symboliserar linne i ett 9-årigt bröllopsfirande (Linnebröllop)?

Linne symboliserar hållbarhet och styrka i ert äktenskap.

Vad är några traditionella gåvor för ett 9-årigt bröllopsfirande (Linnebröllop)?

Traditionella gåvor kan vara kläder eller husartiklar tillverkade av linne eller vilja.

Hur kan vi fira vår 9-åriga bröllopsdag (Linnebröllop) på ett modernare sätt?

Ni kan ha en temafest med linneinredning, åka på en weekendresa till ett lantligt bed & breakfast, eller till och med ha en fotosession med linne som temat. Fler förslag på hur ni kan fira 9-årig bröllopsdag hittar du här.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år är Läderbröllop, 4 år är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år Träbröllop, 6 år är Sockerbröllop, 7 år är Yllebröllop, 8 år är Gummibröllop, 9 år är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 år är Stålbröllop, 12 år är Sidenbröllop, 13 år är Spetsbröllop, 14 år är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 år är Fjäderbröllop, 17 år är Silkesbröllop, 18 år är Satinbröllop, 19 år är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 år är Nylonbröllop, 22 år är Jutebröllop, 23 år är Hampabröllop, 24 år är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 år är Korkbröllop, 27 år är Balsabröllop, 28 år är Masonitbröllop, 29 år är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 år är Mahognybröllop, 32 år är Granitbröllop, 33 år är Gnejsbröllop, 34 år är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 år är Marmorbröllop, 37 år är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 år är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 år är Keramikbröllop, 42 år är Mässingsbröllop, 43 år är Plåtbröllop, 44 år är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 år är Blybröllop, 47 år är Kvicksilver, 48 år är Zinkbröllop, 49 år är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 år är Krom bröllop, 52 år är Bronsbröllop, 53 år är Kopparbröllop, 54 år är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 år är Volframbröllop, 57 år är Manganbröllop, 58 år är Bärnstensbröllop, 59 år är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 år är Glasbröllop, 62 år är Topas bröllop, 63 år är Jadebröllop, 64 år är Emaljbröllop, 65 år Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 år är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 år är Briljantbröllop, 70 år Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 år är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 år är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsing

Bröllopsdagar

Vad betyder det om man inte får någon present på bröllopsdagen?

10-årig bröllopsdag

Gummibröllop, vad är det?


9-Årig Bröllopsdag Linnebröllop: Presenter och Firande
Rulla till toppen