Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Skolavslutningspresent – examenspresent grundskola

När någon avslutar sina studier är det trevligt att fira med en mottagning och att ge dem en gåva. Valet av examenspresent beror naturligtvis på personen som tar examen och deras ålder.

Vad är då bra examenspresenter? För en niondeklassare kan det vara ett smycke eller någon snygg inredning till deras rum. För dem som avslutar skolan för terminen kan en bra examenspresent vara till exempel en studsmatta eller en spännande upplevelse.

Här är några förslag på bra examenspresenter!

Vad är en bra examenspresent?

Även om han eller hon inte har tagit studenten, är det ändå trevligt att fira examen med att ge en liten sommarpresent till de mindre barnen, och om det är någon som har tagit examen på universitet eller högskola så krävs det så klart att det uppmärksammas lite mer ändå!

Examenspresent till barn

Även barn vill ju gärna ha examenspresenter. Det behöver ju inte vara något jättedyrt heller. Det viktiga är att man uppmärksammar hans eller hennes prestation att ta sig igenom ytterligare ett skolår. Examenspresent när man slutar årskurs 9 kanske är lite större än när man slutar någon av de yngre årskurserna. En examenspresent till barn kan vara något efterlängtat eller något som de inte ens kan gissa. Exempel på examenspresenter är: Hjärthalsband till barn, en bra bok, en ny cykel, sparkcykel, en studsmatta, biobiljetter eller ett besök på ett äventyrsbad tillsammans med familjen. Besök gärna sidan med sommarpresenter också, där hittar du massor av presenter som lämpar sig för yngre barn.

Sparkcykel

En elektrisk scooter passar bättre för barn för tonåringar eftersom de går ganska fort och det krävs viss riskmedventenhet. Jag har själv köpt en scooter i skolavslutningspresent till min dotter i år. Det här är en väldigt bra present måste jag säga. Men även kickbike brukar barn tycka är roligt att åka omkring på. Den här passar bra för de yngre barnen.

Studsmatta

Studsmattor är något som barn brukar älska. Hemma hos kompisen som äger en studsmatta – det är där de brukar samlas på sommaren. Du brukar höra glada skrik och stoy när du går förbi trädgårdar. Då kan du vara helt säker på att där inne står det en studsmatta. Allra bäst förstås är att även få en vattenspridare till sin studsmatta.

Studsmatta 

Klätterväggspaket för hemmabruk

Ge dem möjligheten att utveckla sin klätterfärdighet hemma. Ett startpaket med grepp och utrustning kan vara en spännande och unik present.

Virtuell verklighetsupplevelse

En VR-headset kan öppna upp en helt ny värld för en tonåring. Det är både för underhållning och lärande, där de kan utforska allt från nya platser till virtuella spel.

Personlig tidkapsel

Ge dem en tidkapsel som de kan fylla med minnen från ungdomsåren och öppna i framtiden. Inkludera saker som dagens tidning, ett brev från dig, populära godisar, och mer.

Startpaket för urban gardening

Ett paket med allt de behöver för att börja odla egna växter eller örter hemma. Det kan inkludera krukor, jord, frön och instruktioner.

Egen blogg eller hemsida

Betala för ett år av webbhotell och ge dem friheten att skapa sin egen blogg eller hemsida. Det är en kreativ gåva att ge bort, som ger dem en plattform att uttrycka sig på.

Skateboard eller longboard

Om de inte redan äger en, kan en skateboard eller longboard vara en perfekt gåva för sommaräventyr. Gärna tillsammans med en skateboard kurs.

Graffitikonst-set

Ett startpaket för att skapa egen graffitikonst, inklusive sprayfärger, kurs, och skyddsutrustning. Kanske inkludera en workshop med en lokal konstnär.

Väderstation för hemmet

En digital väderstation kan vara intressant för en nyfiken tonåring som gillar vetenskap eller vill veta mer om klimatet.

Upptäckarpaket

Ett paket med allt de behöver för äventyr, inklusive en kompass, kikare, och en guidebok över lokala vandringsleder eller naturområden.

Ge bort Albert app för inlärning

Vill du ge ditt barn en alldeles speciell skolavslutningspresent i år? Albert är en rolig app för telefonen att ge bort i present. Där barn 3-16 år kan lära sig matte, geografi osv. under lekfulla former. Det är en app som är rolig och som barnen längtar efter att få använda. Mycket roligare än att lyssna på en lärare, faktiskt.

Albert

Talböcker i examenspresent

En prenumeration på ljudböcker kommer ge sysselsättning under hela långa sommaren. Här finns tusentals titlar att välja mellan. Det finns både barnböcker och böcker för vuxna. Det är en present som ni båda kan ha glädje av faktiskt. Om det är så att ni lyssnar på olika tider kan det räcka med ett abonnemang.

Storytel examenspresent till barn

Halsband Harry Potter

Till Harry Potter älskaren vill du kanske ge ett vackert smycke i present. Det här är den gyllene kvicken, den bevingade bollen som sökaren i quidich ska fånga. Det här är ett smycke som Harry Potter älskaren kommer älska att få i examenspresent.

Halsband Harry Potter

Baleksaker är uppskattade examenspresenter

Det är också mycket uppskattat att få badleksaker i examenspresent. Det kan vara fina badringar, badbollar, poolängmattor, eller kanske en flytande badö.

Baleksaker examenspresent till barn

Lekset dinosaurier

Dinosaurier är något som många barn älskar. Varför inte ge bort en hel dinosauriepark i skolavslutningspresent? En dinosaurepark är många timmars rolig lek med både familj och kompisar.

Bakset för barn i examenspresent

Under sommarens ledighet är det många barn som gärna sysselsätter sig med att baka. Den passar både för den lilla kocken så väl som sockerbagaren.

Bok Lassemajas detektivbyrå cykelmysteriet 6-9 år

Vill du inte att hela sommaren ska gå till lek och bakning? Då kanske bra böcker kan bli en trevlig skolavslutningspresent till honom eller henne också. LasseMajas detektivbyrå är spännande böcker för barn som precis lärt sig läsa.

Bok Lassemajas detektivbyrå cykelmysteriet 6-9 år

Armband Inori Royal Steel

Till tjejen som slutar skolan kan det här snygga armbandet bli ett fin minnessak från skolavslutningen. När du beställer armbandet kan du även välja gravyr. Kanske kan du berätta hur stolt du är över henne på de tolv tecken du har på dig. Om inte annat kanske datumet för skolavslutningen är det bästa alternativet. En fin examenspresent till en tjej som slutar nian.

Armband Inori Royal Steel

Porträtt av henne

Vill du ge bort en present som är både billig och unik till en tjej eller kvinna? Mitt bästa tips är nog att beställa ett personligt porträtt av honom eller henne. Här får man ladda upp ett foto och välja i vilken miljö personen ska befinna sig i.

Personligt Porträtt som examenspresent

Halssmycke en lite mer vuxen present

En lite billigare och personlig examenspresent till en kille är det här halssmycket som man kan gravera. Smycket passar en lite coolare kille. Här kan du välja upp till tre rader text till honom.

Halssmycke

Hörlurar i examenspresent

Vill du ge honom en present som han kommer använda nästan dygnet runt? Då är det airpods du ska köpa. Det är en lite dyrare present som han har svårt att köpa sig själv, efter som de kostar en slant. Men det är något som ungdomar verkligen önskar sig.

Armband läder och stål

Det finns många coola smycken som passar till killar när de har examen. Det här tuffa armbandet kommer från Get Personal och när du beställer det kan du välja en text du vill gravera in.

Armband läder och stål examenspresent till barn

Smyckeskrin

Som examenspresent till en tjej är ett fint smyckeskrin den perfekta presenten. Här kan hon förvara massor av smycken, så att de inte förstörs.

Smyckeskrin Stackers

Dator

En dator är en ganska dyr examenspresent att ge bort. Men om ni är flera som går ihop och köper den behöver det inte bli så dyrt per person. Det är en praktisk pryl som hon garanterat kommer att använda både för skolarbete och på sin fritid.

Dator 

Stavsmycken är fina examenspresenter

Ett lite mer personligt smycke är det här halsbandet med en stav där man kan välja gravyr. Kanske hennes namn, datum för examen eller berätta hur stolt du är över hennes presetationer.

Stavsmycken examenspresent till barn

Ridweekend för två personer

Tycker hon om hästar? Kanske skulle en ridweekend där ni besöker det vackra Tiveden, bor flott och njuter av god mat vara den perfekta examenspresenten till just henne.

Ridweekend för två personer examenspresent till barn

Äventyrsbana upplevelse

Är hon en tjej som gillar äventyr? Då kommer hon älska att få besöka en äventyrsbana. Här får ni svinga er fram bland träden, åka linbana och ta er fram på höga höjder.

ventyrsbana upplevelse

Doftljus

Vill du inte köpa så dyr skolavslutningspresent är doftljus alltid en god idé. Dessa tycker jag extra smarta eftersom när ljuset brunnit upp har man kvar en snygg ask att lägga smycken och acessoarer i.

Doftljus 

Allente streaming

Allente är en streamingtjänst som erbjuder ett brett utbud av innehåll, inklusive de senaste filmerna, populära tv-serier, sport och barnprogram. Man har tillgång till ett stort utbud av innehåll och kan titta på det han vill när man vill.

Fotokurs

I skolavslutningspresent till lite äldre barn passar det kanske med en fotokurs. Att kunna fota är en bra kunskap att ha med sig i livet.

Fotokurs

Lyxiga badbomber

Lyxiga badbomber kan bli uppskattat när hon eller han slutar skolan för terminen. Badbomber är lite lyx i vardagen och en present som inte måste kosta så mycket.

Relaterade frågor om presenter för examen och någon som tar studenten

Vad är en bra studentpresent? En bra studentpresent är något beständigt, det kan vara designföremål, smycken och graverade presenter. Eller varför inte ge bort ett bidrag till något speciellt som hon eller han behöver. Det kan t.ex. vara körkort, telefon eller en dyrare dator som hon eller han inte har möjlighet att köpa själv. Fler bra tips på studentpresent hittar du här.

Vad är en bra examenspresent till någon som slutar högskolan? Bra examenspresent till någon som slutar högskolan är champagne, bestick, halsband med gravyr. Fler bra presenttips till någon som slutar högskolan eller universitetet kan du hitta här.

Relaterade inlägg

Present till någon som tar studenten, läs mer här!

Grattis på skolavslutningen texter

Letar du efter present till lärare eller pedagoger läs mer här!

Presenter till barnets lärare

Hur gör man den godaste pizzan hemma?

Hur får man snittblommorna att hålla längre

Sommarpresenter

Studentpresent kille

Skolavslutningspresent – examenspresent grundskola
Rulla till toppen