Examenspresent | Tips på fina och kärleksfulla examenspresenter till både vuxna och barn

När någon klarat sig igenom sina studier är det trevligt att fira det hela med en mottagning och med att ge honom eller henne en present. Vad som är en bra examenspresent beror förstås på vem det är som tagit examen och hur gammal han eller hon är.

Vad är då bra examenspresenter? Bra examenspresenter om man till exempel gått ut nian är ett smycke eller någon snygg inredning till rummet. Har man slutat skolan för terminen kan en bra examenspresent till exempel vara en studsmatta eller biobiljetter.

Men här är några förslag på bra examenspresenter!

Vad är en bra examenspresent?

Även om han eller hon inte har tagit studenten, är det ändå trevligt att fira examen med att ge en liten sommarpresent till de mindre barnen, och om det är någon som har tagit examen på universitet eller högskola så krävs det så klart att det uppmärksammas lite mer ändå!

Examenspresent till barn

Även barn vill ju gärna ha examenspresenter. Det behöver ju inte vara något jättedyrt heller. Det viktiga är att man uppmärksammar hans eller hennes prestation att ta sig igenom ytterligare ett skolår. Examenspresent när man slutar årskurs 9 kanske är lite större än när man slutar någon av de yngre årskurserna. En examenspresent till barn kan vara något efterlängtat eller något som de inte ens kan gissa. Exempel på examenspresenter är: Hjärthalsband till barn, en bra bok, en ny cykel, sparkcykel, en studsmatta, biobiljetter eller ett besök på ett äventyrsbad tillsammans med familjen. Besök gärna sidan med sommarpresenter också, där hittar du massor av presenter som lämpar sig för yngre barn.

En kickbike brukar barn tycka är roligt att åka omkring på.
Studsmattor är något som barn brukar älska. Hemma hos kompisen som äger en studsmatta – det är där de brukar samlas på sommaren.
Biobiljetter och att få ta med sig en kompis på bio är en bra examenspresent.
En prenumeration på ljudböcker kommer ge sysselsättning under hela långa sommaren.
Till Harry Potter älskaren vill du kanske ge ett vackert smycke i present.
Det är också mycket uppskattat att få badleksaker i examenspresent.
Dinosaurier är något som många barn älskar. Varför inte ge bort en hel dinosauriepark i skolavslutningspresent?
Under sommarens ledighet är det många barn som gärna sysselsätter sig med att baka. Beställ setet från Amazon.
Kanske bra böcker kan bli en trevlig skolavslutningspresent till honom eller henne också.

Examenspresent i nian

När hon eller han slutar 9an är det kul att ge någon större present. Det kanske kan vara ett fint smycke eller en minnessak. Det kan vara kul att ge en present som hon eller han har kvar hela livet. Att sluta nian är ju trots allt ett stort steg i livet. När man slutar högstadiet är skolan är inte längre obligatorisk och det är dags för gymnasievalet. Det är ett stort och spännande steg i livet. Några presenttips för den som slutat 9an är smycken, klocka eller ett par snygga manschettknappar. Det är viktigt med en fin examenspresent när någon slutar högstadiet!

Examenspresent till någon som gillar inredning

När du köper en examenspresent till någon är det kul att satsa på ett föremål av högre kvalité. Ett prydnadsföremål av någon känd designer eller en fin personlig gåva som kommer glädja mottagaren länge.

Examenspresent kille

Fina examenspresenter till killar är t.ex. en fin läderväska, en graverad penna, armband eller halsband med gravyr, en klocka eller en snygg necessär i skinn med gravyr eller en exklusiv skoputslåda. Eller kanske vet du att han önskar sig något väldigt speciellt, även om det inte är en traditionell examenspresent som man ger en kille så kanske han blir extra glad för den där prylen som t.ex. ett speciellt fiskespö, ny racercykel eller ett par nya löparskor.

Smycken i examenspresent till kille

Att få ett fint smycke, gärna med någon personlig gravyr kommer bli en fin skatt och ett minne av examensdagen. Det kan t.ex. vara armband, halsband eller en snygg plånbok. Att ge bort en ring i examenspresent kan vara svårare, eftersom man då måste veta exakt rätt storlek. Här är några smycken som passar att ge i examenspresent till killar:

Examenspresent tjej

Vill du istället hitta en examenspresent till en tjej och hitta någon typiskt ”tjejig” pryl kanske ett halsband eller armband med personlig gravyr är något för henne. Eller ett smyckeskrin med gravyr eller en fin klocka. Kanske önskar hon sig något speciellt i present, även om det inte är någon traditionell examenspresent så kan det t.ex. vara trevligt att få en ny dator, telefon, symaskin eller någon annan fin pryl som hon längtat länge efter.

Smycken i examenspresent till tjejer

Ett fint smycke, gärna med någon personlig gravyr kommer bli en fin skatt och ett minne av den här dagen. Det kan t.ex. vara armband, halsband och klockor. Att ge bort ringar som examenspresent är svårare, eftersom storleken måste vara exakt. Här är några fina smycken som passar att ge en tjej i examenspresent:

Annorlunda examenspresent

När någon du känner bra och som du tycker mycket om har gått i skolan i många långa år kan det vara kul att ge honom eller henne en examenspresent som är både fin och annorlunda. En vanlig present är förstås blommor. En examenspresent måste inte vara jättedyr. Men den får gärna vara en minnessak, som hon eller han har kvar resten av livet. Blommor är faktiskt inte särskilt originellt eller finns kvar så värst länge. Upplevelser är också väldigt bra och annorlunda examenspresenter. Vilken upplevelse som passar är förstås beroende på hur gammal mottagaren av examenspresenten är, men här är några idéer:

Ridweekend för två personer
Åre gastronomivandring

Inspiration examenspresent

Några fina examenspresenter som jag hoppas att du ska få inspiration av. George Jensen skål kommer att pryda sin plats i hemmet. Eller kanske passar det mottagaren bättre med en fin och stilren klocka.

Examenspresent upplevelse

Att ge bort en upplevelse i examenspresent måste inte innebära att du köper en dyr present. Det är bara viktigt att du väljer något som passar mottagaren. Något som du tror att hon eller han verkligen skulle gilla, men kanske något som personen aldrig provat på. Upplevelsen kan vara allt från fallskärmshoppning, en spaweekend, eller prova på silversmide.

Spaweekend
Prova på silversmide
Fotokurs

Billig examenspresent

Även om du inte hittar presenten helt gratis, så finns det ändå billiga examenspresenter du kan köpa och ge bort till någon som slutar skolan. Förutom att köpa saker så kommer hon eller han säkert uppskatta att bli bjuden på glass för att fira skolavslutningen.

Vad sägs om de här snygga randiga vaserna från Kährler? Vita med en silverrand. De är lättplacerade i de flesta hem och de är dessutom väldigt trendiga. Vaserna är handmålad keramik av hög kvalité. De är snygga både med och utan växter. Det här är en riktigt bra examenspresent till någon som är intresserad av inredning och design. Vaserna finns i olika storlek och färg. Här kan du få en riktigt billig examenspresent med en dyr look.
En bokstavstavla där du berättar hur imponerad du är av honom eller henne. Den är verkligen inte dyr, men med rätt text kommer det här bli den mest uppskattade examenspresenten.
Lyxiga badbomber kan bli uppskattat när hon eller han slutar skolan för terminen.

Köpa presentkort som examenspresent

Att köpa ett presentkort kan vara en bra examenspresent också. Det kan t.ex. vara presentkort på IKEA, ÅHLENS eller liknande. Det brukar alltid vara roligt att få köpa nya coola prylar eller inredning till sitt rum. Då är det bättre att få ett presentkort och få välja själv vad an vill ha och behöver. Det kan därför också vara välkommet med ett presentkort både på kläder, prylar från Amazon och roliga saker från Coolstuff.

Relaterade frågor

Vad är en bra studentpresent? En bra studentpresent är något beständigt, det kan vara designföremål, smycken och graverade presenter. Eller varför inte ge bort ett bidrag till något speciellt som hon eller han behöver. Det kan t.ex. vara körkort, telefon eller en dyrare dator som hon eller han inte har möjlighet att köpa själv. Fler bra tips på studentpresent hittar du här.

Vad är en bra examenspresent till någon som slutar högskolan? Bra examenspresent till någon som slutar högskolan är champagne, bestick, halsband med gravyr. Fler bra presenttips till någon som slutar högskolan eller universitetet kan du hitta här.