Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Godis & Chokladkalendrar

Det är inte bara barnen som älskar att få en chokladkalender eller en godiskalender. Det finns många fina adventskalenderar även för vuxna.

I år, 2024, kan du hitta både chokladkalendrar, vingummikalendrar, adventskalendrar med chiligodis, lakritskalendrar, advenskalendrar med marsipan osv.

För de allra yngsta barnen räcker det kanske med en chokladkalendern för 30 kr i matbutiken, men lite äldre barn, tonåringar och vuxna vill ha en lite lyxigare adventskalender. Här hittar du årets alla godiskalendrar.

Låt oss dyka in i en fantastisk värld av sötsaker och njut av en söt nedräkning till julen med den mest fantastiska kalendern!

Chokladkalendrar

Tony’s Chocolonely Chokladkalender

Det hrä är en chokladkalender från Tony´s. Bakom var och en av de 24 luckorna döljer sig en liten bit belgisk choklad, tillverkad av kakaosmör från Elfenbenskusten och Ghana. Inte nog med att du får starta dagen med en bit välsmakande choklad, bakom varje lucka hittar du även ett tips på saker du kan hitta på för att göra nedräkningen mindre olidlig.

Ferrero Collection Adventskalender

Ferro Rocher är lyxiga chokladpraliner inslagna i guldpapper. Ferro Rocher släpptes i början på 80-talet och det är mångas favoritgodis, inte minst i jultid. Älskar du också Ferro Rocher? Då finns det ingen anledning att vänta ända till julafton med att äta. Med den här fina adventskalendern kan du njuta hela december i väntan på julafton. Adventskalendern innehåller tre smaker: kokos, mörk choklad och den klassiska nötsmaken. Den här chokladkalendern är en bra present till någon som förtjänar en guldkantad december, eller varför inte köpa en till dig själv också? Julkalendern innehåller 271 gram choklad.

Finsmakarna adventskalender

Kanske en adventskalender med finsmakarnas belgiska praliner och lakrits kommer bli en uppskattad julkalender? Den finns med två olika motiv, julmotiv eller ett snölandskap.

Adventskalender ”Vintersagor” en chokladkalender

Även om den här adventskalendern heter ”Vintersagor”, så är det faktiskt en chokladkalender. I kalendern hittar du 24 handgjorda praliner tillverkade av belgisk choklad med lite olika fyllingar. Det här är en adventskalender som du kan ge mamma, pappa, familj eller vänner. Den passar också perfekt om du vill köpa en adventskalender till dina kunder.

Malmö Chokladfabrik adventskalender 2023

Det här är en lyxig chokladkalender från Malmö Chokladfabrik. Kalendern är fylld av choklad som passar även de som är allergiska mot nötter, gluten och soja. Den här chokladkalendern innehåller 13 olika smaker. Det är både klassiska smaker och några nyheter. På julafton får man tre extra bitar choklad. Chokladkalendern innehåller handgjorda praliner, med goda smaker och bra kvalité. Kalendern har 175 gram choklad.

Adventskalender Chokladpraliner Vegan 2023

Det här är en vegansk chokladkalender från Monty Bojangles. Pralinerna är beströdda med kakao, och har en söt insida. Den innehåller god choklad för att förgylla december ända fram till julafton. I år är asken fylld med smakerna Cocoa Nib Nights, Cocoberry Blush och Caramel Haze.

Chokladkalender

Exklusiv chokladkalender från danska Magasin du Nord! Kalenderns luckor låter dig räkna ner till julafton med chokladtryffelkulor i högsta kvalitet från Magasin Chokolade. Adventskalendern i trä föreställer den historiska Magasin-byggnaden på Kongens Nytorv mitt i Köpenhamn.

Simply Chocolate Julkalender sharing blue

Brukar du alltid få för lite choklad i din chokladkalender? Då är det här adventskalender för dig. Den är tydligen gjord för att dela med sig av, men det låter lite konstigt tycker jag… det är ju choklad! Bakom varje lucka gömmer sig två bitar choklad, och den innehåller dessutom lite extra luckor. Kalendern innehåller choklad av hög kvalité tillverkad av naturliga ingredienser. Kalendern innehåller en blandning av vit, mörk och mjölkchoklad. Adventskalendern innehåller 600 gram choklad.

Adventskalender Toblerone

Choklad är ju alltid gott, speciellt Toblerone är mångas stora favorit. Så varför inte en adventskalender med Toblerone i? Tobleronekalendern rymmer 200 gram choklad. Det är ett perfekt sätt att förgylla en mörk och tråkig december. Alla älskar Toblerone! Så om du känner dig osäker på vilken kalender du kan köpa så kan Tobleronekalendern vara en bra idé.

Xocolatl Chokladkalender

Detta är en adventskalender med lite lyxigare choklad från Xocolatl. Här får du njuta av delikata chokladbitar av mjölkchoklad fyllda med nougat eller salt karamell. Chokladen är fri från både gluten och palmolja. Nettovikt 120 g.

Adventskalender choklad bordskalender – Heilemann

Det här är en adventskalender med 24 bitar mjölkchoklad från det tyska Heilemann. När alla luckor är öppnade kan man använda bilderna som memoryspel. Den här chokladkalendern innehåller 120 g choklad.

Adventskalender Premium handgjorda praliner

Det här är en chokladkalender av det lyxigare slaget. 24 st individuellt inslagna, handgjorda praliner med olika fyllningar som levereras i en fin trälåda.

Chokladkalender extra julig

Vill du ge bort en julig chokladkalender som är något utöver det vanliga? Titta då på den här kalendern. Här är varje chokladbit dekorerad med fina detaljer. Som pepparkagsgubbar, fyrkantiga chokladbitar dekorerade med granar osv. Kalendern innehåller 195 gram choklad.

Chokladkalender extra julig

After Eight Adventskalender

Det här är en väldigt vacker adventskalender som passar alla godisälskare. Kalendern innehåller After Eight i både mörk, vit och mintchoklad. Den här julkalendern passar bra både för stora och små gottegrisar.

Adventskalender med likörgodis

Anthon Berg Likörkalender

Känner du någon som älskar de spritfyllda chokladbitarna i chokladkartongen? Det här är adventskalendern till honom eller henne! I den här adventskalendern hittar du 24 Anthon Berg chokladpraliner fyllda med smaker så som Cointreau, Famous Grouse, Likör 43, Galliano och Guinness. Pralineran är utformadesom små likörflaskor. Kanske en bra adventskalender att skämma bort morfar med i väntan på tomten.

Adventskalendrar med lakrits

Adventskalender för lakritsälskare

Till tonåringen går det inte längre att ge några barnsliga kalendrar med leksaker eller den billigaste chokladkalendern från mataffären. Då kanske en lite vuxnare adventskalender med lakrits blir en fin present. Adventskalendern för lakritsälskaren.

Adventskalender 2022 för lakritsälskare

Haupt Lakrits Adventskalender

Haupt Lakrits grundades 2013 av Christian Haupt med ambitionen att göra världens bästa lakrits. I den lilla fabriken utanför Stockholm tillverkas svensk hantverkslakrits, och förutom att Haupt använder råvaror av högsta kvalitet läggs mycket tid på att ta fram lakritsrecept som flyttar fram gränserna för hur lakrits kan smaka. Haupt Lakris adventskalender innehåller, som du säkert kan gissa lakrits för hela december ända fram till jul. Bakom luckorna gömmer sig varje dag både söt och saltlakrits. Vissa bitar är överdragna av choklad, som är den perfekta kombinationen av smaker. Här hittar du både nya smaker och lakrits från Haupts oridinarie sortiment. En fin present att ge dig själv eller någon du tycker om.

Hans Hugos Lakritskalender adventskalender

Varför inte sätta guldkant på decembers alla dagar med den här fina adventskalendern fylld med gourmetlakrits. Här får du lakrits i 24 olika smaker. Ibland får man mindre bitar ibland större. Nettovikt 250 g.

Adventskalender skipper lakritspipor

Om man älskar lakrits kommer den här adventskalendern garanterat att bli väldigt omtyckt. Den är fylld med smarriga lakritspipor. Bakom varje lucka gömmer sig en mumsig lakritspipa från Cloetta. Lakritspiporna i den här julkalender är både av klassiskt snitt men också nymodighter som lakritspipor med havssalt och en lakritspipa som är extra stor. Visste du att lakritspiporna kom redan 1920 och sedan dess har de blivit mångas storfavoriter. Det är verkligen inte konstigt att Cloetta nu valt att ge ut dem som en adventskalender också.

Adventskalenderar med vingummi

Wally and Whiz Adventskalender

Det har kommit väldigt många kalendrar med vingummi i år. Det är trevligt att det inte bara är choklad tycker jag. Det här är adventskalenderar med lyxiga vingummi från Wally an Whiz. Kalendrarna är veganska och de använer inga konstgjorda färger eller smaker när godiset tillverkas. Det är en bra adventskalender om du tröttnar på choklad. Nettovikt 275 gram.

Wally and Whiz Vingummi julkalender sharing, guld

Vill du ha en riktigt god adventskalender? Då kommer du gilla den här julkalendern från Wally and Whiz! Bakom luckorna hittar du 550 gram smarriga vingummin. Wally och Whiz är ett danskt företag som tillverkar vingummi av hög kvalité. De är fria från laktos, gluten och gelatin. De innehåller bara naturliga smaker och färger.

Wally and Whiz Vingummi julkalender XXL

Vill du skämma bort dig själv och familjen med en stor julkalender hittar du den här. Det här är en kalender i storlek XXL från Wally and Whiz. Bakom varje lucka hittar du en hel burk goda vingummi. Hela kalendern innehåller 3,36 kilo godis. Wally and Whiz är ett danskt företag som tillverkar vingummin av högsta kvalité. De är veganska. De är också fria från laktos, gluten och gelatin. De har bara naturliga smaker och färgämen.

Marsipankalendrar

Anthon Berg Marsipankalender Adventskalender

När julen närmar sig och december känns mörk och trist är det mysigt med en riktigt fin adventskalender. En vanlig chokladkalender känns ganska trist. Att räkna ner till julafton med en lyxig marsipankalender är desto roligare. Adventskalendern från Anthon Berg innehåler fin choklad som smaksatts på spännande sätt. Vad sägs om att bita in i en pralin med smak av jordgubbar i mousserande vin, len nougat, fräsch apelsin eller den dekadenta biten plommon i madeira?

Fler spännande godiskalendrar

Polkagris adventskalender

Det här är en nyhet bland julkalendrar för vuxna. En godiskalender fylld med polkagrisstänger och polkagrisklubbor. Polkagriskrna kommer, som sig bör, från Grenna Polkagriskokeri. Här hittar du inte bar de klassiska vitröda polkagrisarn utan också smaker som saltlakrits, gräddkola, supersur och tuttifrutti, och klubborna kommer i nio olika smaker: polka, jordgubbe, tuttifrutti, regnbåge, lakrits, blåbär, hallon, hallonsalt och fizzy bubble.

Adventskalender Sura S

Sura S är mångas favorit i godishyllan och det är ett trevligt sätt attt invänta tomten. Se till att förgylla dina morgnar i december med den här fantasktiska adventskalendern. Bakom luckorna hittar du hela 1,8 kilo godis i smaker som sur cola, jordgubb/lakrits, sura klubbor, salt skum, blåbär/melon, sura hallon osv. Vilken blir din nya favorit?

Chili Klaus Adventskalender

Adventskalender för vuxna fylld med chilichoklad, chilikarameller och chilikulor. Dessutom finns det en extra lucka för nyårsafton. Att någon som kallar sig Chili Klaus gillar julen kommer ju knappast som en nyhet! Därför är såklart adventskalendern Jingle Balls! från Chili Klaus maxad med glödhett och sötstarkt chiligodis för den som tröttnat på mesiga chokladkalendrar. Gör dig beredd på chilistyrka som får nissarnas ögon att tåras och tomtens skägg att lockas – denna kalender är bara för den modiga!

Karamelleriet

Det här är den kanske vackraste adventskalendern i år. Årets adventskalender från Karamelleriet har 24 luckor och i varja lucka hittar du två karameller. Karamellerna har 20 olika smaker i en fantastisk blandning av mjuka, hårda och fudge. Julkalendern leverars i en lyxig guldglittrande förpackning och är en väldigt vacker present att ge bort.

Godis & Chokladkalendrar
Rulla till toppen