Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Sockerbröllop 6-årig bröllopsdag – Presenter

Sockerbröllop är den sjätte bröllopsdagen. Dags för lite av livets sötma. Ja, ni har gått igenom både det första bomullslätta året och tagit er igenom vardagens handfasta trä, och vad kan då passa bättre än att strö lite gnistrande vitt socker över alltsammans? Men socker är ju onyttigt! kanske ni invänder. Och visst, men man måste ju inte överdriva och äta kilovis med sötsaker på en och samma kväll. Precis som med äktenskapet kan man inte ha roligt precis hela tiden, men emellanåt måste man också sockra till det!

På er 6-åriga bröllopsdag, som kallas sockerbröllop, firar ni med lite sötma och glans. Efter sex år tillsammans är det dags att unna er lyxig sötma och livets goda, likt att strö gnistrande socker över er relation. Passande presenter kan vara choklad, vackra sockerbitar, hembakade kakor eller en sockervaddsmaskin för att fira detta milstolpe i ert äktenskap.

Sockerbröllopsdagen är när ni firar 6 år som gifta

Presentinspiration för ett sockerbröllop

Vad är bra presenter på ett en 6-årig bröllopsdag? Bra presenter på ett är till exempel choklad, sockerbitar i en vacker låda, hembakta kakor, sockervaddsmaskin eller en sockerskål.

När ert förhållande nu nått sjätte året kan ni med gott samvete unna er lite lyxig sötma. En smältande pralin på tungan, en rosa marsipanros på tårtan, gnistrande sockrig glasyr på kanten av kristallglasen. Livet måste levas också, inte bara fyllas med vardag och plikter. Så låt sockret beströ tillvaron, som gnistrande snöflingor, eller som de kritvita risgrynen över det nygifta brudparet som en gång var ni.

Kokbok Kladdkakor deluxe

Denna kokbok är perfekt för att fira en 6 år bröllopsdag. Full av läckra recept på kladdkakor, från klassiska till innovativa varianter, ett himmelrike för alla chokladälskare.

Godis blombukett

En kreativ och färgglad godis blombukett är en söt överraskning. Denna ätbara bukett är en glädjespridare och symboliserar kärlekens blommande.

Sockerskål Georg Jensen Bernadotte

En exklusiv sockerskål från Georg Jensen, perfekt för att fira sockerbröllopet. Dess eleganta design kompletterar varje hem och är en symbol för tidlös kärlek. Den här gåvan passar lika bra som bröllopspresent som gåva på bröllopsdagen.

Hjortronsylt

En burk hemlagad hjortronsylt är en unik och smakrik present. Idealisk för gourmandparet, och en söt gest för att fira 6 års samhäll i äktenskapet.

Chokladpraliner personliga med foto

Personliga chokladpraliner med ert foto är en kreativ och personlig present. De erbjuder en smakrik upplevelse och är ett minnesvärt gåva när ni ska fira 6 år tillsammans.

Kalsonger och ett par strumpor med kanelbullar

Ingen kan motstå att sätta tänderna i en nybakt kanelbulle! Det är sockrigt bakverk som passar utmärkt att ge din man när ni firar sockerbröllopsdagen är kanelbullen. Nu mer finns dessa goda favoriter att köpa även på ett par strumpor och kalsonger.

Kalsonger och strumpor med kanelbullar

Chokladfontän i present på er 6:e bröllopsdag

Ett riktigt mysigt sätt att fira er sjätte bröllopsdag är att njuta av frukter (och kanske en eller annan marshmallows) som ni doppar i smält choklad. För att göra det enkelt för er, och lite mer romantiskt, ska ni köpa en chokladfontän.

Chokladfontän

Handgjorda choladpraliner

Här hittar du underbara belgiska chokladpraliner som levereras i en vacker trälåda. Chokladen är av högsta kvalité och pralinerna är tillverkade utan konserveringsmedel. Chokladen passar lika bra som bröllopspresent som gåva på bröllopsdagen.

Handgjorda choladpraliner

Ett par strumpor med godisdamsugare

Dammsugare är mångas favoritgodis eller kaka. Ett par strumpor är en riktigt bra gåva att ge sin fru eller man på sockerbröllopsdagen. Men den här presenten ska förstås kompletteras med en låda av de riktiga kakorna också.

Upplevelse – Gör egen glass

Att göra egen glass är en upplevelse som passar bra att ge som present på sockerbröllopsdagen. Det här är en kurs där hon eller han får lära sig att tillverka riktigt god italiensk gelato-glass hemma.

Upplevelse - Gör egen glass

Glassmaskin

Att göra egen glass är både nyttigt och gott. Ja, i alla fall om man jämför med glassen man hittar i butikens frysdisk som innehåller massor av konstiga ingredienser och e-nummer. Gör du egen glass stoppar du bara i det du vill äta.

En kaffemugg med något sött

Kanske en termosmugg med glass upplagd i en efterrättsskål på fot kan bli den perfekta presenten att ge din fru när ni firar socker bröllop? Temosmuggen är bra att ta med sig när man åker till jobbet. Den håller värmen bra och kaffet kommer inte skvimpa över.

En kaffemugg med något sött

Chokladverktyg om du ska överraska din man med något sött

En fin överraskning att ge din man när ni firar 6-års bröllopsdag är ett sett med chokladvektyg. De kommer i en verktygslåda med den rätta looken. I verktygslådan hittar du shiftnyckel, hammare, tång, en fast nyckel och en skruvmejsel, alla gjrota av choklad. Det är en fin present till en man.

Karameller med hjärtan

En annan godissort som passar perfekt att lägga i godisbehållaren är dessa gulliga karameller i rött och vitt med ett rött hjärta i mitten. Vad kan egentligen passa bättre att ge bort på sockerbröllopsdagen än karameller med ett hjärta i inslagna i papper?

Karameller

Sminkborstar med strössel i handtagen

En billig och jättegullig gåva att ge din fru den här bröllopsdagen är sminkborstar med strössel i handtagen. Godissminkborstarna är lämpliga för t.ex. rouge, löst pulver, Foundation, och ögonskugga. Borsten är mjuk och tillverkade av syntetfiber.

Sminkborstar med strössel i handtagen

Telefonfodral med sötsaker på

När ni firar sockerbröllopsdagen och du ska hitta en present, ta en titt bland mobiltelefonfordralen också. Det finns massor av fina mobilskal med sötsaker på, som det här för Samsung Galaxy till exempel. Det är viktigt att ha koll exakt på vilken telefonmodell hon har innan du beställer bara.

Telefonfodral med sötsaker på

Chokladkurs Upplevelse

Om du letar efter en unik och spännande present att ge din partner på er sockerbröllopsdag, kan en chokladkurs från Liveit.se vara en utmärkt idé. Denna gåva ger er möjlighet att lära er om chokladens historia och tillverkningsprocessen samtidigt som ni får experimentera med olika smaker och skapa egna chokladprodukter.

Champagneprovning med ost och choklad

Om du vill ge din partner en present som garanterat kommer att göra er 6-åriga sockerbröllopsdag minnesvärd, kan en champagne-, ost- och chokladprovning från Upplevelse.com vara en perfekt idé. En sån här upplevelse passar lika bra som bröllopspresent som gåva på bröllopsdagen.

Choklad- och romprovning Upplevelse

Om du vill fira din sockerbröllopsdag och ge din partner en present som garanterat kommer att överraska och imponera på dem, kan en choklad- och romprovning från Upplevelse.com vara en utmärkt idé.

Gör egna Chokladpraliner Upplevelse

En pralinkurs från Upplevelse.com vara ett utmärkt val när ni firar 6-års bröllopsdag. Denna kurs ger er möjlighet att lära er hur man tillverkar egna praliner och skapa unika och goda smaker tillsammans.

Baka Polkagrisar

Om du vill ge din partner en present som garanterat kommer att vara rolig och läcker på er sockerbröllopsdag, kan en polkagrisbakningskurs från Upplevelse.com vara ett utmärkt val.

Glassprovning

Om du vill överraska din partner på er sockerbröllopsdag med en upplevelse som garanterat kommer att vara rolig och läcker, kan en glassprovning från Liveit.se vara en perfekt idé.

Fotografiska & fikabuffé

Denna upplevelse ger er möjlighet att upptäcka och njuta av spännande fotoutställningar tillsammans med en god fika.

FAQ om Bröllopsdagen och bröllop

Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att bättre förstå och planera din 6-års bröllopsdag.

Vad är en 6-årig bröllopsdag? En 6-årig bröllopsdag kallas för sockerbröllopsdag, vilket symboliserar livets sötma och det goda i livet.

Vad heter 7-årig bröllopsdag? En 7-årig bröllopsdag kallas för yllebröllop eller ullbröllop, som representerar värme och komfort i förhållandet.

Vad heter 5-årig bröllopsdag? En 5-årig bröllopsdag benämns som träbröllop, vilket står för ett starkt och robust förhållande.

Vad ska man ge i bröllopspresent? En bra bröllopspresent reflekterar både givarens omtanke och parets personligheter och intressen, såsom personliga upplevelser, hushållsartiklar eller bidrag till bröllopsresan.

Vad heter alla bröllopsdagar? Bröllopsdagar har olika benämningar beroende på antalet år gifta, från pappersbröllop (1 år) till diamantbröllop (60 år) och bortom, varje jubileum har en speciell beteckning.

Vad betyder diamantbröllop? Diamantbröllop firas vid 60 års äktenskap och symboliserar en outslitlig och värdefull kärlek som har bestått tidens prövningar.

Vad heter de olika åren som gifta?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år är Läderbröllop, 4 år är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år är Träbröllop, 6 år är Sockerbröllopet, 7 år är Yllebröllop, 8 års är Gummibröllop, 9 år är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 år är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 år är Spetsbröllop, 14 års bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 år är Fjäderbröllop, 17 års bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 år är Satinbröllop, 19 år är Galonbröllop, 20 år porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 år är Jutebröllop, 23 år är Hampabröllop, 24 års bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 år är Korkbröllop, 27 år är Balsabröllop, 28 år är Masonitbröllop, 29 år är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 års bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 år är Granitbröllop, 33 år är Gnejsbröllop, 34 års bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 år är Marmorbröllop, 37 år är Tegelbröllop, 38 år är Cementbröllop, 39 år är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 år är Keramikbröllop, 42 års bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 år är Plåtbröllop, 44 års bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år safirbröllop, 46 år är Blybröllop, 47 års bröllopsdag är Kvicksilver, 48 år är Zinkbröllop, 49 år är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 år är Krom bröllop, 52 år är Bronsbröllop, 53 år är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 år är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 år är Bärnstensbröllop, 59 år är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 år är Glasbröllop, 62 års bröllopsdag är Topas bröllop, 63 år är Jadebröllop, 64 år är Emaljbröllop, 65 år krondiamantbröllop, 66 år är Uranbröllop, 67 år är Opalbröllop, 68 år är Granatbröllop, 69 år är Briljantbröllop, 70 år järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 år är Platina bröllop, 85 år är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 år är Stenbröllop, och 100 år är Kvadratbröllop.

Slutsats

Att fira ert sockerbröllop, den 6-åriga bröllopsdagen, erbjuder en fantastisk chans att reflektera över de söta ögonblicken ni delat. Denna dag är inte bara en påminnelse om ert bröllop utan också en tid att uppskatta varandras sällskap och de minnen ni skapat tillsammans.

Oavsett om ni föredrar att hålla fast vid traditionella sätt att fira eller väljer att införa egna unika traditioner, är målet att göra er dag minnesvärd. Detta kan inkludera att ge personliga presenter som speglar er tid tillsammans eller skapa nya minnen som kommer att värderas i framtiden.

En genomtänkt bröllopspresent, kanske något som symboliserar socker för att hedra sockerbröllopet, kan vara ett sätt att visa er kärlek och uppskattning för varandra.

Låt denna guide inspirera er med idéer och tips för att göra er bröllopsdag extra speciell, och förhoppningsvis ger den er massor av inspiration för att fira er kärlek på bästa möjliga sätt.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

Hur firar man Sockerbröllopsdagen

Vad är en bra gåva på en 5-årig bröllopsdag


Sockerbröllop 6-årig bröllopsdag – Presenter
Rulla till toppen