Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

10 årig bröllopsdag ❤️ Vad ger man i present på TENNBRÖLLOP?

Firar du och din partner tennbröllop? Grattis till 10 årig bröllopsdag! Den jämna siffran 10 är speciell, då har ni kommit en bit på vägen och det är dags att slå lite extra stort på trumman för firandet. Ett 10-årigt äktenskap är stabilt och kan inte längre rubbas lika lätt. Men det gäller att ta det varsamt även för par som firar tio år som gifta. Tenn skimrar visserligen som silver i solen, men glansen kan också bedra och det är definitivt inte lika kraftfullt som det ser ut. Det är också lätt, och mjukt och formbart på både gott och ont. Att fira tennbröllop är stort. Inte lika gnistrande som silver och inte lika exklusivt som guld, men en milstolpe på rätt väg där ni tillsammans vill sträva framåt. Jag har många förslag på present till din fru eller make när ni firar tio år som par.

Fira 10 årig bröllopsdag tennbröllop

Att fira 10 år som par är ett minnesvärt ögonblick i ett pars liv. Tennbröllop, som den 10 åriga bröllopsdagen kallas, som markerar detta jubileum, bär med sig en djup symbolik:

  • Symbol för stabilitet: Tenn, ett silvervitt grundämne, representerar inte bara en dekads kärlek och samarbete, utan också paret självt – formbart, anpassningsbart, men också starkt och hållbart.
  • Historisk betydelse: Historiskt har tenn alltid varit en värderad metall, symboliserande stabilitet och uthållighet.
  • Presentförslag: För att verkligen hedra tio år som par, varför inte ge varandra något som bär denna symbol? Eleganta tennsmycken eller en handgjord tennros kan vara den perfekta gåvan.

Tioåriga bröllopsdagar är ett tillfälle då många reflekterar över allt de har upplevt tillsammans, och vad bättre sätt att visa uppskattning än med en symbol som har stått tidens test genom historien? Fira ert tennbröllop med den ära det förtjänar.

Vad är bra presenter att ge bort på tennbröllopsdag

Att fira en 10-årig bröllopsdag är en möjlighet att hylla kärlek och samhörighet. Upptäck våra föreslagna sätt att fira detta jubileum med unika gåvor tillsammans med romantiska överraskningar för den du älskar. Det var väldigt knepigt att hitta bra presenter till ett tennbröllop tycker jag, men här har jag listat de finaste jag har hittat för er som ska fira tiden tillsammans som gifta.

Tennbröllop var en traditionell ceremoni som utfördes under 1700-talet och tidigare i Sverige. Det var en speciell ritual som markerade 10 års äktenskap. Bröllopsdagen firades tillsammans med vänner och familj. Tennbröllopets namn kommer från det faktum att det ofta användes tenn som symbol för hållbarhet och stabilitet i äktenskapet. Under 1700-talet var detta en viktig tidpunkt i äktenskapet, och det var vanligt att bjuda in nära och kära för att fira denna milstolpe i äktenskapet. Tennbröllopets traditioner har sedan dess ändrats och utvecklats, men det är fortfarande ett vackert sätt att fira kärlek och långvarig förening.

Ros i present på 10 årig bröllopsdag tennbröllop

Blommor är en klassisk present till varandra på bröllopsdagar, men till ett tennbröllop kanske det är roligare att ge bort en ros av tenn. Den är i alla fall mer beständig än vanliga rosor.

Tennspegel i present på er tioåriga bröllopsdag

En retro spegel av tenn att ha på sminkbordet kan bli en fin present när ni firar 10 årig bröllopsdag. Den kommer ge en lite extra romantisk look åt bröllopsdagen. Det här tror jag är en present som jag tror din fru ska uppskatta.

Tändstål och flinta (i tennask)

Det finns också många tennaskar med spännande innehåll som du kan köpa till din fru eller man dag ni vill fira er 10 åriga bröllopsdag, tennbröllop. Men varför köpa en tennask med karameller när det finns mer spännande saker, som den här asken med tändstål, flintstenar, fnöske och kol allt man behöver för att tända upp en eld. Älskar din man eller fru vildmarksliv, vikingatiden eller är intresserad av prepping så kan detta vara den rätta presenten när ni ska fira.

Ölstop

Varför inte ta en öl tillsammans för att fira dagen? Ett ölstop av tenn kan vara en trevlig present att ge varandra när man firar bröllopsdagar. Med handtaget format som draken Katla får ölstopet den rätta vikinga-känslan. Det här ölstopet går dessutom att få graverat med någon personlig text till honom eller henne. Här har man tre rader med vardera tjugo bokstäver på sig att formulera sin kärlek. Ett ölstop av tenn kan bli en den perfekta bröllopsgåvan att ge bort, för att hylla er tid tillsammans.

Ölstop på tennbröllop

Fickplunta av tenn till golfaren

Älskar din man eller fru golf? Då kommer den här fickpluntan väl till pass. Den är gjord av tenn, och är en trevlig present på ett tennbröllop. Det är viktigt att dricka mycket varma sommardagar när man är ute på golfbanan. Självklart bör den inte vara spritfylld när man golfar. Då ska man fylla den med vatten, för det behöver man verkligen under en golfrunda i starkt solsken. En fickplunta är smidig att bära med sig.

Fickplunta av tenn till golfaren

Snusdosa i present på tennbröllop

Till snusaren är en snusdosa i tenn en fin present på er 10:e bröllopsdag. Den här presenten kan även graveras för att få en väldigt personlig present. (Man ska stoppa ner underdelen på den vanliga snusdosan i den här asken) Det är en stilren snusdosa att ge på bröllopsdagen. Med en kärleksfull hälsning graverad kan det här bli en fantastisk present på tennbröllopet. Det är en personlig present för att fira tio år som gift par.

Whiskyglas på 10 årig bröllopsdag

Ett par whiskyglas på tennfot är en trevlig present till någon som älskar whisky när ni ska fira ert tennbröllop. Det är trevligt att ha ett extra vackert glas att hälla upp whiskyn i och njuta i värmen framför brasan på kvällen. De här glasen kan man även få graverade, så det blir en personlig present för att fira er 10 åriga bröllopsdag. Här har man tre rader med tjugo bokstäver på sig att uttrycka sin kärlekshälsning. Gör ert tennbröllop till något speciellt med dessa vackra glas! Vill du ge något lite extra, köp en flaska whisky också!

Whiskyglas i present på 10:e bröllopsdagen

Snyggt armband i present på 10 årig bröllopsdag

Varför inte ge bort ett riktigt vackert armband av tenn i present när ni firar ert tennbröllop. Tennarmbandet är från Nordic Jewelry Design. Pärlorna är av silver och är fästa på en tät spunnen tenntråd. Tennarmandet har ett spänne av garvat renskinn och knappen är handgjuten i tenn. Det är ett väldigt vackert smycke som jag lovar dig att hon kommer bli mycket glad för. Beställ tennarmbandet som present på en 10 årig bröllopsdag

Snyggt armband  tennbröllop

Tennskål för att fira 10 årig bröllopsdag

Vill du ge bort något annorlunda till din man eller hustru när ni firar bröllopsdagen, eller vill du ge en gåva till ett par som firar tio år tillsammans? En tennskål som kommer bli en unik present till ett tennbröllop. Den har en ljus och polerad tennfinish.

Vinglas i present till par som firar tennbröllop

Den här dagen är värd att fira med en flaska gott vin tillsammans med god middag. Kanske även glas med tennfot, graverade med texten ”10 underbara år tillsammans”, eller någon annan text du väljer, skulle kunna bli en uppskattad present att ge bort till din man eller fru den här speciella dagen.

Tenn att smälta på 10 årig bröllopsdag

Och vad ger man på bröllopsdagen till de mer lekfulla då? En kul gåva att ge par som firar tio år är tenn. Smält tennet i en skopa på spisen, gjut tennsoldater eller roliga ringar. Eller ringla ner det i ett glas med kallt vatten och se vad som händer. Att spå i tenn är en gammal anrik syssla. Och med humor och en gnutta fantasi kanske ni tillsammans kan tyda vad framtiden har för roliga överraskningar i beredskap åt er! En kul grej för att fira!

Tavla för att fira tio år som gift par

På en 10 årig bröllopsdag är detta dubbla stjärnhimmelplakat en perfekt present. Välj den dag ni gifte er med varandra och ert tennbröllop för att bevara stjärnorna i era liv. En romantisk och minnesvärd present för er kärleksresas fortsättning. En fin och billig present till en tennbröllopsdag för att fira er långa tid tillsammans.

Tennarmband 10 årig bröllopspresent

Det finns många fina tennarbeten som passar att ge bort på en 10 årig bröllopsdag. Ett smycke som representerar er starka och tidlösa kärlek. Grattis till tio år av gemensamma minnen och fortsatt framtid tillsammans. En fin present att ge på bröllopsdagen när ni ska fira tio år.

Smyckeskrin för att fira bröllopsdagar

På en tio årig bröllopsdag kan det passa med detta vackra tennsmyckeskrin i vintagestil. Ett tidlöst skrin för era mest värdefulla smycken, precis som ert äktenskap. Ett minne av era glädjefyllda år tillsammans. Ge bort den på bröllopsdagen till din partner när ni firar 10 år som gifta.

Godisburk för att fira åren som gift par

I present på ett tennbröllop kan det också passa att ge din man eller fru en fin burk av tenn. Den här vackra tennburken har designats av Hannah Dale. Fyll gärna burken med godis eller hembakta kakor, om din man eller hustru älskar sötsaker, innan du slår i den i present. Det är en väldigt vacker present att ge bort på en bröllopsdag.

Rolig present i tenn till din man

Alla presenter man ger på en årsdag måste inte vara allvarliga, jag har hittat en jättekul present du kan ge din man när ni firar tio årig bröllopsdag. Ni har ju varit tillsammans i 10 år, och känner varandra väldigt väl. Varför inte ge bort en liten ask för hans skruvsamling och andra saker han verkligen ”måste” ha. En rolig present av tenn att ge din man när ni firar tennböllop och 10 år som par.

Ge bort foto i ram i present på tennbröllop

Den här tennkopparbildramen kan vara en perfekt present när ni firar tio år som gifta. Det är en unik och elegant ram som gör att de kan visa upp sina minnen och bilder på ett vackert sätt. Ramen är gjord av hög kvalitet legering, vilket gör den tålig och robust. Den stora fyrkantiga basen gör den stabila och passar perfekt på ett skrivbord eller en hylla. En sådan fotoram kan bli ett värdefullt minne och en viktig del av ert hem. Sätt gärna in ett foto av er tillsammans före du slår in gåvan.

Ljusstake som present när ni firar 10 år som gifta

På en 10 årig bröllopsdag vill vi fira er kärlek med denna vackra ljusstake i tenn. Ljuset symboliserar det ljus ni har skapat tillsammans under dessa år. Låt den tända flamman påminna er om era kärleksfulla stunder och framtida äventyr. Grattis till er jubileum, att fira tio år tillsammans är något speciellt!

Ge bort en tekanna i present till par som firar 10 år

Den här tekannan (av glas och tenn) kan vara en utmärkt present till ett par som firar sitt 10-åriga bröllop. Det är en unik och handgjord tekanna som är värmebeständig och transparent. Dess vackra utseende gör den till en charmig del av köksutrustningen. Det är en tekanna som är bekväm att hålla och som har en praktisk storlek för att kunna njuta av en god kopp te tillsammans och bara sitta ner och prata med varandra.

När ni når tio år som äkta makar, är det dags att fira. Vår artikel ger dig inspiration när ni firar 10 årig bröllopsdag, här hittar du meningsfulla presenter och tips på hur du kan få minnesvärda stunder.

Firandet av tio år tillsammans är en speciell tid för par att fira sin kärlek och uppskattning för varandra. Oavsett om det är med en romantisk middag eller en helg borta, är det viktigt att göra något som är meningsfullt för båda parterna. Och med en tennpresent som symboliserar hållbarhet och flexibilitet, kan man visa sin kärlek och engagemang för varandra. Det finns faktiskt en hel del gåvor att ge på er bröllopsdag när man tittar runt lite.

Relaterade frågor

Vad heter de olika Bröllopsdagarna? Bröllopsdagarna har namn som pappersbröllop, silverbröllop, uranbröllop osv. Läs mer om bröllopsdagar.

Vad ger man i present på silverbröllop? Bra presenter att ge på ett silverbröllop är armband, örhängen, slipsnål, servettringar, sedelklämma, manschettknappar, silverbricka, eller ett klädesplagg i silver. Fler tips på presenter på ett silverbröllop kan du hitta här.

Vad kallas 30 är som gifta? 30 år som gifta kallas för pärlbröllop. Tips på presenter och firande av 30-årig bröllopsdag hittar du här.

Vad kallas alla bröllopsdagar? 1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 årig bröllopsdag är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, er 8 åriga bröllopsdagen är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 åriga bröllopsdagen är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 åriga bröllopsdagen är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 åriga bröllopsdagen är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 åriga bröllopsdagen är Hampabröllop, er 24 åriga bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, er 28 åriga bröllopsdagen är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 åriga bröllopsdagen är Mahognybröllop, er 32 åriga bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag kallas Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 åriga bröllopsdagen är Keramikbröllop, 42 åriga bröllopsdagen är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, er 46 åriga bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 åriga bröllopsdagen är Zinkbröllop, 49 åriga bröllopsdagen är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag kallas Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag kallas Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 åriga bröllopsdagen är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 åriga bröllopsdagen är Glasbröllop, er 62 åriga bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 årig bröllopsdag är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, er 67 åriga bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag kallas Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, er 85 åriga bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

Linnebröllop, vad är det?

11-årig bröllopsdag

Vad heter de olika Bröllopsåren?

10 årig bröllopsdag ❤️ Vad ger man i present på TENNBRÖLLOP?
Rulla till toppen