Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Träbröllop 5 år bröllopsdag – Vad kan man ge i present?

Träbröllop – 5-årig bröllopsdag. Grattis! Nu har ni varit gifta i fem år. Kanske tänker ni att det låter torrt och trist med trä. Hårt, flisigt och inte det minsta färgglatt. Men inget kan vara mer fel.

Trä är levande, stabilt och tryggt. Det är skogen som skyddar för vinden, trädens kronor som tar emot regnet så marken förblir torr. Det är rötterna som växer sig allt starkare för varje år som går och det doftar underbart. Om ni stannar upp ser ni träets alla fantastiska mönster. Årsringar, unika strukturer, oändliga nyanser av brunt. Inget trä är det andra likt. Vissa träd kan växa nästan upp till himlen, som i en saga, medan andra blir till jordnära hus och möbler mitt i vardagen.

Praktiska och Funktionella Gåvor På Er Bröllopsdag

Tvålkopp trä

Att ge en tvålkopp i trä som present är att uppskatta det enkla men ändå vackra i vardagen. Denna naturliga och stilrena detalj tillför en touch av elegans och hållbarhet till badrummet.

Skärbräda av olivträ 5-årig bröllopsdag

Varför inte ge din man eller fru en vacker skärbräda av olivträ. Gör gärna skärbrädan ännu mer personlig och välj någon gravyr som du väjer. En hjärtformad skärbräda av trä är en bra present att ge bort när ni firar 5 år tillsammans. Gravera in t.ex. ”5 år träbröllop” och era namn.

Knivställ i valnöt

Det finns många fina saker av trä att använda i köket. Vad sägs om det här vackra knvistället tillverkat i valnöt? Det är magnetiskt, så det är enkelt att hänga bort sina knivar. En fin present att ge din man eller fru i present när ni firar er 5:e bröllopsdagen.

Knivställ i valnöt

Sorteringsfack

Det finns också fina sortereingsfack i trä att köpa till den 5:e bröllopsdagen. Här kan man förvara små prylar som klockor, halsband, ringar, och andra småsaker. Det är praktiskt om man kan ha allt samlat på ett enda ställe. Det här stället är tillverkat av valnötsträ.

Sorteringsfack

Datormus i trä i present på 5-årig bröllopsdag

Om hon eller han arbetar mycket vid datorn kan en trämus vara en kul present att få. Den är skön att hålla i och ger en helt annan känsla än en mus av plast. Du ansluter den trådlöst till datorn. För att tillverka musen är det bambuträ som har använts. En fin present att ge din man eller fru på er bröllopsdag.

Datormus i trä

Skrivbordslampa 

Den här skrivbordslampan i trä kan vara en utmärkt present till en man eller kvinna på deras träbröllopsdag. Det är inte bara en praktisk present, utan också en dekorativ detalj för hemmakontoret eller arbetsrummet.

Väggklocka

En fin present att ge bort på bröllopsdagen är en väggklocka av trä. Den här är snygg och enkel, så den kommer passa i vilket hem som helst.

Väggklocka

Köksredskap i trä

Att köpa ett köksredskapsset av trä är en utmärkt presentidé till en 5-årig bröllopsdag, som är en träbröllopsdag.

Yogablock i trä

Att ge bort yogablock i trä är en gåva som stödjer balans och harmoni i mottagarens liv. Det är en tankeväckande present som uppmuntrar till välbefinnande och självvård, vilket speglar önskan om ett långt och lyckligt liv tillsammans.

Dekorativa och Estetiska Gåvor när ni varit gifta i 5 år

Trädgårdsbänk 

Att ge en trädgårdsbänk i present på en 5-årig bröllopsdag är att skapa en plats för gemenskap och reflektion i ert gemensamma hem.

Staty träskulptur teamwork

Att ge bort en Moritz trädekoration som present på ett träbröllop är att fira kärlek och gemenskap med en konstnärlig touch. Denna träskulptur, med sina mjuka former och naturliga skönhet, blir en tidlös inredningsdetalj som dagligen påminner om er femåriga resa tillsammans.

Bokstöd trä hjorthuvud

Att ge bort bokstöd i trä med hjorthuvuden som present på ett träbröllop är en symbolisk och estetiskt tilltalande gåva. Dessa unika bokstöd inte bara tillför en naturnära och elegant känsla till hemmets bokhylla, utan de representerar också styrka, värdighet och varaktigheten i ert förhållande.

Schack i present på 5-årig bröllopsdag

En väldigt fin present i trä är ett schack. Det är kul att spela, i alla fall när man vinner. Ett träschack är också en fin inredningsdetalj om du vill ha den stående framme. Det här schacket är tillverkat av valnöt och lönn.

Schack

Skrivbordsstol av trä på 5-årig bröllopsdag

En elegant och ergonomisk skrivbordsstol av trä är en trevlig present att ge bort när ni firar bröllopsdag. Det är en present som passar att ge både sin man och fru.

Skrivbordsstol

Fotoalbum i trä

Är du på jakt efter en riktigt romantisk present på träbröllopsdagen? Välj ett fint fotoalbum av trä, fyll albumet med foton på er och fyll på med kärleksbrev och komplimanger till honom eller henne.

Fotoalbum

Tavla med två träd

Kanske vill du ge din man eller fru något att pryda hemmet med när ni firar träbröllop? Då skulle jag rekommendera den här vackra tavlan. Den består av fem delar som tillsammans blidar två träd.

Tavla

Uppläggningsfat av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En rolig och annorlunda present att ge bort på ett träbröllop är det här fina uppläggningsfatet. Det är tillverkat av återvunnet trä. Det här är en present som ni kan använda även till vardags. Uppläggningsfaten är vackra och ger verkligen karaktär åt dukningen, med sin lite gammaldags rustika design.

Klocklåda av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Om vi fortsätter på temat klockor så kan du även ge din man eller hustru en vacker klocklåda i trä när ni firar bröllopsdag. Många har ju flera olika klockor och det är praktiskt att kunna samla dem alla i en fin klocklåda.

Klocklåda

Smyckeskrin av trä

Ett vackert smyckeskrin av trä kan bli en fin present när ni firar träbröllop. Det här smyckeskrinet är gjort av balsaträ och är från indonesien, självklart Fairtraid. Ett vackert smyckeskrin är en fin present att ge din fru på er 5:e brölloopsdag.

Smyckeskrin

Kreativa och Personliga Gåvor för att fira 5 år tillsammans

Träpussel med Personligt Foto

Ett pussel tillverkat av trä där motivet är ett av era favoritfoton tillsammans.

Personlig champagnelåda

Kanske en champagnelåda, med graverade glas, graverad låda eller så med era namn kan bli den perfekta presenten när ni firar träbröllopÅÅ.

Nyckelring i trä 

En nyckelring i trä med ett eget foto är en personlig och tankeväckande present till ett träbröllop. Det kombinerar det varma och naturliga materialet trä med en personlig touch genom det valda fotot, vilket gör gåvan unik och minnesvärd. Den symboliserar stabilitet och varaktighet i relationen, samtidigt som den dagligen påminner om de gemensamma minnena och kärleken som paret delar. Perfekt för att bära med sig en bit av sin kärlek vart man än går.

Rolig present för att fira 5 år träbröllop

Är din fru eller man musikalisk? Det här är presenten som hon eller han kommer älska. Det är en byggsats för att göra en egen ukulele.

Modell av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En modellbil av trä kan vara en rolig present att ge när ni firar träbröllop. Timeformachine har massor av fina modellbyggen att välja mellan. Du hittar t.ex. modeller av växthus, robotar, klockor, bilar, pariserhjul, motorcyklar, osv.

Modell av trä

Dalahäst gör det själv kit

Att ge en taljkit från Morakniv där man kan tälja sin egen dalahäst. Genom att tälja sin egen Dala häst får man en personlig och unik skapelse som även kan fungera som en fin inredningsdetalj i hemmet.

Natur och Miljö på er bröllopsdag

Kompass i trä

Att ge en kompass i trä som present på ett träbröllop symboliserar riktning och vägledning i ert gemensamma liv. Denna gåva förenar det traditionella med det äventyrliga, och representerar en önskan om fortsatt upptäcktsresa tillsammans.

Fågelmatare 

Att ge bort en fågelmatare i trä på ett träbröllop är en symbolisk och tankeväckande present. Det representerar omsorg om naturen och skapar en livfull atmosfär i trädgården.

Halsband i trä

Att ge bort ett halsband i trä som present är att erbjuda något unikt och personligt. Trähalsband symboliserar naturens skönhet och hållbarhet, och varje bit berättar en egen historia genom sitt mönster och form.

IQ-pussel i trä på 5-årig bröllopsdag

Kanske en liten och klurig present i trä skulle kunna passa just din fru eller make? Ett IQ-pussel kommer ge många timmars sysselsättning. Det här IQ-pusslet består av klossar som ska byggas ihop till en kub.

Träd i present på ert träbröllop

Det är inte bara på ett fruktbröllop det passar att ge bort ett träd, det är en utmärkt gåva även på ett träbröllop, den 5:e bröllopsdagen.

Ge bort upplevelser för att fira 5 år som gifta

The Wood Hotel spa och övernattning

Att ge bort en upplevelsepresent som är kopplad till trä kan vara en perfekt gåva till ett träbröllop. Ett bra alternativ är att ge bort en hotellvistelse på The Wood Hotel by Elite.

Avslutning

Grattis till ert träbröllop! Ni har nu uppnått en betydande milstolpe i ert äktenskap. Fem år tillsammans som gifta symboliseras av trä – ett material som står för styrka och varaktig tillväxt. Låt dessa år vara påminnelse om ert gemensamma livs stadighet och de rötter ni har låtit växa djupt. Fortsätt att bygga ert förhållande med samma omsorg och kärlek som ni har gjort hittills, och se fram emot många fler år av lycka tillsammans. Ta vara på denna speciella dag och firande av kärlek, tradition och hållbarhet.

Relaterade frågor om bröllopsdag

Vad är träbröllop?

Träbröllop är när ni firar fem år som gifta.

Vad heter bröllopsdagarna?

Bröllopsdagarna heter till exempel järnbröllop, atombröllop, platinabröllop, stenbröllop och kvadratbröllop. Du kan hitta en komplett lista över bröllopsdagar här.

Hur fira femårig bröllopsdag?

För dem som vill ut och resa kan ett besök i Umeå (boende på Hotell Björken) vara en bra idé.

Vad heter de olika Bröllopsdagarna?

De olika bröllopsdagarna heter t.ex. silverbröllop, fruktbröllop, aluminiumbröllop, krombröllop och bomullsbröllop. För en komplett lista över vad bröllpsdagarna heter, klicka här.

Vad kallas femårig bröllopsdag?

Den femåriga bröllopsdagen kallas träbröllop.

Vad kallas åren som gifta?

Åren som gifta kallas till exmepel Guldbröllop som är 50 år som gifta, Silverbröllop som är 25 år som gifta, Pärlbröllop som är 30 år som gifta osv.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år träbröllop, 6 år sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år tennbröllop

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år porslinsbröllop

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 år krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 år järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar


Träbröllop 5 år bröllopsdag – Vad kan man ge i present?
Rulla till toppen