Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Träbröllop 5-års bröllopsdag – Vad kan man ge i present?

Senast updaterad 18 februari, 2024

Träbröllop – 5-årig bröllopsdag. Grattis! Nu har ni varit gifta i fem år. Dags för träbröllop. Kanske tänker ni att det låter torrt och trist med trä. Hårt, flisigt och inte det minsta färgglatt. Men inget kan vara mer fel. Trä är levande, stabilt och tryggt. Det är skogen som skyddar för vinden, trädens kronor som tar emot regnet så marken förblir torr. Det är rötterna som växer sig allt starkare för varje år som går och det doftar underbart. Om ni stannar upp ser ni träets alla fantastiska mönster. Årsringar, unika strukturer, oändliga nyanser av brunt. Inget trä är det andra likt. Vissa träd kan växa nästan upp till himlen, som i en saga, medan andra blir till jordnära hus och möbler mitt i vardagen.

5 årig bröllopsdag

5-årig bröllopsdag, känt som Träbröllop, hyllar en relation som, likt trä, blivit stadigare, djupare och vackrare med tiden. Det är inte bara åren som passerar, utan även de gemensamma upplevelserna och utmaningarna som gör relationen robust, precis som hur ett träd står stadigt trots stormarna. Trä symboliserar inte bara tillväxt utan även uthållighet, vilket speglar de fem år av gemenskap och de band ni knutit.

Så, hur kan man bäst uppmärksamma detta speciella tillfälle? En gåva som speglar trädets beständighet och skönhet kan vara en perfekt hyllning. Några förslag är: ett vackert handgjort smyckeskrin i trä, där man kan förvara älskade minnen; en stilfull träklocka som representerar de tidlösa stunder ni delat; en konstnärlig tavla snidad i trä som reflekterar er kärlekshistoria; eller varför inte ett träfotoalbum där ni kan samla bilder från era gemensamma år? För den äventyrlige kan en ukulele-byggsats vara en unik och rolig present, som erbjuder både ett skapande och musikaliska stunder tillsammans. Låt denna dag bli en påminnelse om er starka och växande kärlek.

Presenter på ett träbröllop

Just där befinner ni er nu. I den vackra sagan uppe bland molnen, men också i den stabila verkligheten med rötter som växer sig allt stadigare fast i marken under era fötter. Så trä är allt annat än tråkigt. Det är också vad man gör det till, om det inte underhålls kan det bli flisigt och torrt, men om det vårdas väl blir det lent, behagligt och oändligt vackert!

Praktiska och Funktionella Gåvor

Tvålkopp trä

Att ge en tvålkopp i trä som present är att uppskatta det enkla men ändå vackra i vardagen. Denna naturliga och stilrena detalj tillför en touch av elegans och hållbarhet till badrummet. En tvålkopp i trä är inte bara praktisk, den är också en påminnelse om omtanke och uppmärksamhet till detaljer, vilket gör den till en perfekt gåva för alla som värdesätter kvalitet och design i sitt hem.

Glasskål på rot

En glasskål på rot är en unik och elegant present som kombinerar det robusta och naturliga utseendet hos en trärot med den släta och genomskinliga ytan av glas. Denna typ av skål skapar en iögonfallande kontrast mellan materialen, vilket gör den till ett konstverk i sig. Den kan användas som en dekorativ prydnad i hemmet eller för att servera snacks och frukter på ett stilfullt sätt. Dess unika design gör varje skål till ett one-of-a-kind objekt som tillför en personlig och lyxig touch till inredningen.

Skärbräda av olivträ 5-årig bröllopsdag

Varför inte ge din man eller fru en vacker skärbräda av olivträ. Gör gärna skärbrädan ännu mer personlig och välj någon gravyr som du väjer. En hjärtformad skärbräda av trä är en bra present att ge bort när ni firar 5 år tillsammans. Gravera in t.ex. ”5 år träbröllop” och era namn.

Knivställ i valnöt

Det finns många fina saker av trä att använda i köket. Vad sägs om det här vackra knvistället tillverkat i valnöt? Det är magnetiskt, så det är enkelt att hänga bort sina knivar. En fin present att ge din man eller fru i present när ni firar er 5:e bröllopsdagen.

Knivställ i valnöt

Sorteringsfack

Det finns också fina sortereingsfack i trä att köpa till den 5:e bröllopsdagen. Här kan man förvara små prylar som klockor, halsband, ringar, och andra småsaker. Det är praktiskt om man kan ha allt samlat på ett enda ställe. Det här stället är tillverkat av valnötsträ.

Sorteringsfack

Datormus i trä i present på 5-årig bröllopsdag

Om hon eller han arbetar mycket vid datorn kan en trämus vara en kul present att få. Den är skön att hålla i och ger en helt annan känsla än en mus av plast. Du ansluter den trådlöst till datorn. För att tillverka musen är det bambuträ som har använts. En fin present att ge din man eller fru på er bröllopsdag.

Datormus i trä

Skrivbordslampa 

Den här skrivbordslampan i trä kan vara en utmärkt present till en man eller kvinna på deras träbröllopsdag. Det är inte bara en praktisk present, utan också en dekorativ detalj för hemmakontoret eller arbetsrummet. Lampan är justerbar och ger en varm och mysig atmosfär i rummet. Det är också en hållbar present som kommer att vara användbar under många år framöver. Bra och praktisk gåva att ge bort.

Väggklocka

En fin present att ge bort på bröllopsdagen är en väggklocka av trä. Den här är snygg och enkel, så den kommer passa i vilket hem som helst. Den här väggklockan är tillverkad av ek och istället för siffror har den bara en liten skåra. Klockor är populära att ge i present, även om klockor är stötande att ge som present i Kina.

Väggklocka

Köksredskap i trä

Att köpa ett köksredskapsset av trä är en utmärkt presentidé till en 5-årig bröllopsdag, som är en träbröllopsdag. Denna uppsättning av teakskedar och andra köksredskap av trä är både funktionella och vackra, och passar perfekt för att laga mat och bjuda in till middagar tillsammans med din partner. Trämaterialen ger en naturlig känsla och textur, samtidigt som det är hållbart och kommer att hålla i många år framöver. Detta är en praktisk och användbar present som är säker på att uppskattas av både din man eller fru.

Yogablock i trä

Att ge bort yogablock i trä är en gåva som stödjer balans och harmoni i mottagarens liv. Det är en tankeväckande present som uppmuntrar till välbefinnande och självvård, vilket speglar önskan om ett långt och lyckligt liv tillsammans. Yogablock i trä är inte bara praktiska utan också vackra, och blir en symbol för det stadiga stöd och kärlek ni delar.

Dekorativa och Estetiska Gåvor

Trädgårdsbänk 

Att ge en trädgårdsbänk i present på en 5-årig bröllopsdag är att skapa en plats för gemenskap och reflektion i ert gemensamma hem. Denna gåva erbjuder ett mysigt hörn i trädgården där ni kan njuta av lugna stunder tillsammans, omgiven av naturens skönhet. En trädgårdsbänk symboliserar stabilitet och komfort, och är en vacker påminnelse om ert växande förhållande.

Staty träskulptur teamwork

Att ge bort en Moritz trädekoration som present på ett träbröllop är att fira kärlek och gemenskap med en konstnärlig touch. Denna träskulptur, med sina mjuka former och naturliga skönhet, blir en tidlös inredningsdetalj som dagligen påminner om er femåriga resa tillsammans. En perfekt symbol för ett par som värdesätter hållbarhet, estetik och det unika i varje ögonblick.

Bokstöd trä hjorthuvud

Att ge bort bokstöd i trä med hjorthuvuden som present på ett träbröllop är en symbolisk och estetiskt tilltalande gåva. Dessa unika bokstöd inte bara tillför en naturnära och elegant känsla till hemmets bokhylla, utan de representerar också styrka, värdighet och varaktigheten i ert förhållande. Hjorthuvudena påminner om skogens majestät och skapar en koppling till naturen, samtidigt som de håller era mest värdefulla böcker på plats. En perfekt gåva för att fira kärlekens och äktenskapets stabilitet.

Indiskt gummiträd

Indiskt gummiträ, känt för sin hållbarhet och mångsidighet, är ett populärt material inom möbel- och inredningsbranschen. Träet kommer från gummiträdet och är uppskattat för sin rika, varma färgton samt sin förmåga att stå emot vridning och krympning. Möbler tillverkade av indiskt gummiträ, som bord, stolar och skåp, erbjuder en hållbar och estetiskt tilltalande lösning för moderna hem. Det är också ett miljövänligt val eftersom gummiträden ofta planteras i plantager som en del av ett hållbart skogsbruk, vilket gör det till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna konsumenter.

Schack i present på 5-årig bröllopsdag

En väldigt fin present i trä är ett schack. Det är kul att spela, i alla fall när man vinner. Ett träschack är också en fin inredningsdetalj om du vill ha den stående framme. Det här schacket är tillverkat av valnöt och lönn.

Schack

Skrivbordsstol av trä på 5-årig bröllopsdag

En elegant och ergonomisk skrivbordsstol av trä är en trevlig present att ge bort när ni firar bröllopsdag. Det är en present som passar att ge både sin man och fru. Här sitter man skönt och det underlättar verkligen när man arbetar vid datorn. Stolen finns i flera färger.

Skrivbordsstol

Fotoalbum i trä

Är du på jakt efter en riktigt romantisk present på träbröllopsdagen? Välj ett fint fotoalbum av trä, fyll albumet med foton på er och fyll på med kärleksbrev och komplimanger till honom eller henne. En fin present för att visa hur betydelsefull hon eller han är för dig. Låt det bli en underbar gåva när ni firar 5 år som gifta!

Fotoalbum

Tavla med två träd

Kanske vill du ge din man eller fru något att pryda hemmet med när ni firar träbröllop? Då skulle jag rekommendera den här vackra tavlan. Den består av fem delar som tillsammans blidar två träd. De två trädent har siluetterna av ett älskande par. Den perfekta symbolen när ni firar träbröllop! En fin tavla att ha på väggen är trevligt att ge bort den 5:e bröllopsdagen.

Tavla

Uppläggningsfat av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En rolig och annorlunda present att ge bort på ett träbröllop är det här fina uppläggningsfatet. Det är tillverkat av återvunnet trä. Det här är en present som ni kan använda även till vardags. Uppläggningsfaten är vackra och ger verkligen karaktär åt dukningen, med sin lite gammaldags rustika design.

Klocklåda av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Om vi fortsätter på temat klockor så kan du även ge din man eller hustru en vacker klocklåda i trä när ni firar bröllopsdag. Många har ju flera olika klockor och det är praktiskt att kunna samla dem alla i en fin klocklåda. Den är klocklådan är tillverkad av trä och har plats för tio klockor. Den går också att arrangera om för att kunna förvara även smycken i lådan om man inte har klockor för att fylla upp den.

Klocklåda

Smyckeskrin av trä

Ett vackert smyckeskrin av trä kan bli en fin present när ni firar träbröllop. Det här smyckeskrinet är gjort av balsaträ och är från indonesien, självklart Fairtraid. Ett vackert smyckeskrin är en fin present att ge din fru på er 5:e brölloopsdag.

Smyckeskrin

Kreativa och Personliga Gåvor

Träpussel med Personligt Foto

Ett pussel tillverkat av trä där motivet är ett av era favoritfoton tillsammans.

Personlig champagnelåda

Kanske en champagnelåda, med graverade glas, graverad låda eller så med era namn kan bli den perfekta presenten när ni firar träbröllopÅÅ.

Bricka med eget foto eller text

En serveringsbricka i trä där du kan gravera in en personlig hälsning eller paret namn och bröllopsdatum.

Nyckelring i trä 


En nyckelring i trä med ett eget foto är en personlig och tankeväckande present till ett träbröllop. Det kombinerar det varma och naturliga materialet trä med en personlig touch genom det valda fotot, vilket gör gåvan unik och minnesvärd. Den symboliserar stabilitet och varaktighet i relationen, samtidigt som den dagligen påminner om de gemensamma minnena och kärleken som paret delar. Perfekt för att bära med sig en bit av sin kärlek vart man än går.

Smyckeskrin i present på träbröllop

En väldigt romantisk, och faktiskt inte så dyr, present är det här smyckeskrinet. Du laddar upp en bild på er och kan lägga till text om du vill. En fin present för att föreviga dagen då ni firar ert träbröllop, 5-årig bröllopsdag.

Smyckeskrin

Rolig present för att fira 5 år träbröllop

Är din fru eller man musikalisk? Det här är presenten som hon eller han kommer älska. Det är en byggsats för att göra en egen ukulele. Byggsatsen innehåller allt man behöver för att göra sin egen ukulele. Kanske kan han eller hon spela på er nästa Hawaii-fest? En kul present att ge den 5:e bröllopsdagen.

Modell av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En modellbil av trä kan vara en rolig present att ge när ni firar träbröllop. Timeformachine har massor av fina modellbyggen att välja mellan. Du hittar t.ex. modeller av växthus, robotar, klockor, bilar, pariserhjul, motorcyklar, osv. Kanske kan du ge honom motorcykeln han drömmer om eller henne det där växthuset hon önskar sig även om ni bor i lägenhet. Ett modellbygge kan bli en trevlig present när ni firar ert träbröllop.

Modell av trä

Dalahäst gör det själv kit

Att ge en taljkit från Morakniv där man kan tälja sin egen dalahäst av trä kan vara en fantastisk present till en 5-årig bröllopsdag som kallas träbröllop. Det är en present som är både kreativ och personlig, och ger en möjlighet att uttrycka sin kärlek på ett unikt sätt. Genom att tälja sin egen Dala häst får man en personlig och unik skapelse som även kan fungera som en fin inredningsdetalj i hemmet.

Natur och Miljö

Kompass i trä

Att ge en kompass i trä som present på ett träbröllop symboliserar riktning och vägledning i ert gemensamma liv. Denna gåva förenar det traditionella med det äventyrliga, och representerar en önskan om fortsatt upptäcktsresa tillsammans. En unik och meningsfull present som uppmuntrar till nya äventyr och upplevelser som ett par.

Fågelmatare 

Att ge bort en fågelmatare i trä på ett träbröllop är en symbolisk och tankeväckande present. Det representerar omsorg om naturen och skapar en livfull atmosfär i trädgården. En sådan gåva uppmuntrar till gemensamma stunder av stillhet och observation, samtidigt som den firar kärleken till naturen och varandra.

Halsband i trä

Att ge bort ett halsband i trä som present är att erbjuda något unikt och personligt. Trähalsband symboliserar naturens skönhet och hållbarhet, och varje bit berättar en egen historia genom sitt mönster och form. Det är en tidlös gåva som kombinerar estetik med miljömedvetenhet, perfekt för den som uppskattar naturens under och vill bära en bit av den nära hjärtat.

IQ-pussel i trä på 5-årig bröllopsdag

Kanske en liten och klurig present i trä skulle kunna passa just din fru eller make? Ett IQ-pussel kommer ge många timmars sysselsättning. Det här IQ-pusslet består av klossar som ska byggas ihop till en kub.

Träd i present på ert träbröllop

Det är inte bara på ett fruktbröllop det passar att ge bort ett träd, det är en utmärkt gåva även på ett träbröllop, den 5:e bröllopsdagen. Det här är en bröllopspresent ni båda kommer ha mycket glädje och nytta av. Tänk dig en nybakad äppelpaj att mumsa på när hösten kommer, eller att få sätta tänderna i ett saftigt och gott äpple.

Ge bort upplevelser för att fira 5 år som gifta

The Wood Hotel spa och övernattning

Att ge bort en upplevelsepresent som är kopplad till trä kan vara en perfekt gåva till ett träbröllop. Ett bra alternativ är att ge bort en hotellvistelse på The Wood Hotel by Elite. Detta hotell ligger på en historisk plats med gamla träbyggnader och träinredning som ger en autentisk känsla av naturen och träet.

Relaterade frågor

Vad är träbröllop? Träbröllop är när ni firar fem år som gifta.

Vad heter bröllopsdagarna? Bröllopsdagarna heter till exempel järnbröllop, atombröllop, platinabröllop, stenbröllop och kvadratbröllop. Du kan hitta en komplett lista över bröllopsdagar här.

Hur fira femårig bröllopsdag? För dem som vill ut och resa kan ett besök i Umeå (boende på Hotell Björken) vara en bra idé.

Vad heter de olika Bröllopsdagarna? De olika bröllopsdagarna heter t.ex. silverbröllop, fruktbröllop, aluminiumbröllop, krombröllop och bomullsbröllop. För en komplett lista över vad bröllpsdagarna heter, klicka här.

Vad kallas femårig bröllopsdag? Den femåriga bröllopsdagen kallas träbröllop.

Vad kallas åren som gifta? Åren som gifta kallas till exmepel Guldbröllop som är 50 år som gifta, Silverbröllop som är 25 år som gifta, Pärlbröllop som är 30 år som gifta osv.

Vad kallas alla bröllopsdagar? 1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år träbröllop, 6 år sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år tennbröllop

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år porslinsbröllop

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 år krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 år järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

 • Ge honom med en morgongåva man inte glömmer i första taget!

  Ge honom med en morgongåva man inte glömmer i första taget!

  Senast updaterad 20 februari, 2024 Morgongåvan, en tidlös gest av kärlek, symboliserar starten på ett gemensamt liv efter bröllopet. Denna tradition, där både brud och brudgum ger varandra presenter på morgonen efter den stora dagen, har förvandlats från en historisk säkerhetsgest till ett modernt uttryck för uppskattning och gemensamma drömmar. För varje nygift par är…

  Läs mer…


 • Skapa Minnesvärda DIY-bröllopsgåvor Med En Touch Av Din Personlighet

  Skapa Minnesvärda DIY-bröllopsgåvor Med En Touch Av Din Personlighet

  Senast updaterad 11 januari, 2024 Vi har alla varit där, stående i en butik med fler bröllopsgåvor än vi kan räkna, men inte en enda som verkligen talar till oss. Du vill hitta den perfekta gåvan, något som kommer att beröra hjärtat, något som kommer att vara mer än bara en annan prydnad på hyllan.…

  Läs mer…


 • Bröllopspresent upplevelse

  Bröllopspresent upplevelse

  Senast updaterad 5 januari, 2024 Gör din bröllopsgåva oförglömlig med en bröllopspresent upplevelse. Utforska den spännande världen av upplevelsepresenter och upptäck varför de är det trendigaste valet för moderna bröllop. Gör din bröllopsgåva unik och minnesvärd med en upplevelse som bröllopspresent. Istället för traditionella gåvor som köksutrustning väljer allt fler att ge upplevelser som skapar…

  Läs mer…Träbröllop 5-års bröllopsdag – Vad kan man ge i present?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen