Träbröllop 5-årig bröllopsdag – Vad kan man ge i present?

Träbröllop – 5-årig bröllopsdag. Grattis! Nu har ni varit gifta i fem år. Dags för träbröllop. Kanske tänker ni att det låter torrt och trist med trä. Hårt, flisigt och inte det minsta färgglatt. Men inget kan vara mer fel. Trä är levande, stabilt och tryggt. Det är skogen som skyddar för vinden, trädens kronor som tar emot regnet så marken förblir torr. Det är rötterna som växer sig allt starkare för varje år som går och det doftar underbart. Om ni stannar upp ser ni träets alla fantastiska mönster. Årsringar, unika strukturer, oändliga nyanser av brunt. Inget trä är det andra likt. Vissa träd kan växa nästan upp till himlen, som i en saga, medan andra blir till jordnära hus och möbler mitt i vardagen.

Vad är en bra present på ett träbröllop? Bra presenter på ett träbröllop är ett smyckeskrin, en taklampa, en klocka i trä, en vacker tavla, ett fotoalbum i trä eller kanske en ukulele som hon eller han bygger ihop själv.

Presenter på ett träbröllop

Just där befinner ni er nu. I den vackra sagan uppe bland molnen, men också i den stabila verkligheten med rötter som växer sig allt stadigare fast i marken under era fötter. Så trä är allt annat än tråkigt. Det är också vad man gör det till, om det inte underhålls kan det bli flisigt och torrt, men om det vårdas väl blir det lent, behagligt och oändligt vackert!

Smyckeskrin av trä

Ett vackert smyckeskrin av trä kan bli en fin present när ni firar träbröllop. Det här smyckeskrinet är gjort av balsaträ och är från indonesien, självklart Fairtraid. Ett vackert smyckeskrin är en fin present att ge din fru på er 5:e brölloopsdag.

Läs mer och beställ

Smyckeskrin av trä på 5-årig bröllopsdag

Väggklocka i present på träbröllop

En fin present att ge på ett träbröllop är en väggklocka av trä. Den här är snygg och enkel, så den kommer passa i vilket hem som helst. Den här väggklockan är tillverkad av ek och istället för siffror har den bara en liten skåra. Klockor är populära att ge i present, även om klockor är stötande att ge som present i Kina.

Läs mer och beställ

Väggklocka i present på träbröllop den 5:e bröllopsdagen

Klocka av trä i present på träbröllop

En lite ovanligare och väldigt elegant present att ge din man eller fru när ni firar 5-årig bröllopsdag är ett armbandsur av trä. Surfa in på Treetimes hemsida, de har massor av snygga klockor av trä att välja mellan. En ovanlig och väldigt fin present att ge när ni firar träbröllop.

Läs mer och beställ

Klocka av trä i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Klocklåda av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Om vi fortsätter på temat klockor så kan du även ge din man eller hustru en vacker klocklåda i trä när ni firar träbröllop. Många har ju flera olika klockor och det är praktiskt att kunna samla dem alla i en fin klocklåda. Den är klocklådan är tillverkad av trä och har plats för tio klockor. Den går också att arrangera om för att kunna förvara även smycken i lådan om man inte har klockor för att fylla upp den.

Läs mer och beställ

Klocklåda av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Uppläggningsfat av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En rolig och annorlunda present att ge på ett träbröllop är det här fina uppläggningsfatet. Det är tillverkat av återvunnet trä. Alla fat är handgjorda och har unika mönster. Det här är en present som ni kan använda även till vardags. Uppläggningsfaten är vackra och ger verkligen karaktär åt dukningen, med sin lite gammaldags rustika design.

Läs mer och beställ

Uppläggningsfat av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

Träd i present på ert träbröllop

Det är inte bara på ett fruktbröllop det passar att ge bort ett träd, det är en utmärkt gåva även på ett träbröllop, den 5:e bröllopsdagen. Coxs Orange Pippin är en saftig och god äppelsort. Det här är en bröllopspresent ni båda kommer ha mycket glädje och nytta av. Tänk dig en nybakad äppelpaj att mumsa på när hösten kommer, eller att få sätta tänderna i ett saftigt och gott äpple.

Läs mer och beställ

Träd i present på ert träbröllop den 5:e bröllopsdagen

Lampa i form av ett träd

En otroligt snygg lampa, högtalare och laddplatta för telefonen hittar du här. Den passar bra att ge i present på ett träbröllop på flera sätt. Den är både ett träd och har en skärm av trä. Det är en lampa som kommer göra sig bra på nattduksbordet eller i vardagsrummet. Den här lampan skulle jag gärna ha själv hemma.

Läs mer och beställ

Lampa i form av ett träd på 5-årig bröllopsdag

Tavla med två träd

Kanske vill du ge din man eller fru något att pryda hemmet med när ni firar träbröllop? Då skulle jag rekommendera den här vackra tavlan. Den består av fem delar som tillsammans blidar två träd. De två trädent har siluetterna av ett älskande par. Den perfekta symbolen när ni firar träbröllop! En fin tavla att ha på väggen är trevligt att ge den 5:e bröllopsdagen.

Läs mer och beställ

Tavla med två träd på 5-årig bröllopsdag

En elegant lampa av trä

En snygg lampa av trä är även det en trevlig present att få när ni firar träbröllop. Den här snygga lampan passar bra att använda i både kök och vardagsrum. Den är fin att använda både ensam eller i en grupp av flera lampor. Överraska din fru eller man med den här fina taklampan i present på den 5:e bröllopsdagen.

Läs mer och beställ

En elegant lampa av trä på 5-årig bröllopsdag

Fotoalbum i present på träbröllop

Är du på jakt efter en riktigt romantisk present på träbröllopsdagen? Välj ett fint fotoalbum av trä, fyll albumet med foton på er och fyll på med kärleksbrev och komplimanger till honom eller henne. En fin present för att visa hur betydelsefull hon eller han är för dig. Låt det bli en underbar gåva när ni firar 5 år som gifta!

Läs mer och beställ

Fotoalbum i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Modell av trä i present på den 5:e bröllopsdagen

En modellbil av trä kan vara en rolig present att ge när ni firar träbröllop. Timeformachine har massor av fina modellbyggen att välja mellan. Du hittar t.ex. modeller av växthus, robotar, klockor, bilar, pariserhjul, motorcyklar, osv. Kanske kan du ge honom motorcykeln han drömmer om eller henne det där växthuset hon önskar sig även om ni bor i lägenhet. Ett modellbygge kan bli en trevlig present när ni firar ert träbröllop.

Läs mer och beställ

Modell av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Halsband i present på träbröllop

Smycken brukar alltid bli uppskattade presenter. Det här är ett vackert träsmycke fäst i ett band som du hänger om halsen. På själva smycket är det en bild av ett träd. Det blir en väldigt bra present att ge din fru när ni firar er 5-åriga bröllopsdag, träbröllop.

Läs mer och beställ

Halsband i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Datormus i trä i present på 5-årig bröllopsdag

Om hon eller han arbetar mycket vid datorn kan en trämus vara en kul present att få. Den är skön att hålla i och ger en helt annan känsla än en mus av plast. Du ansluter den trådlöst till datorn. För att tillverka musen är det bambuträ som har använts. En fin present att ge din man eller fru på ert träbröllop.

Läs mer och beställ

Datormus i trä i present den 5:e bröllopsdagen

Fickplunta i present på träbröllop

En fickplunta av trä kan vara en trevlig present att ge din man när ni firar träbröllop. Den här fickpluntan har 4 tillhörande glas, så han kan bjuda sina kompisar på ett glas också. Perfekt att ha med sig ut och fiska med killkompisarna.

Läs mer och beställ

Fickplunta i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Skrivbordsstol av trä på 5-årig bröllopsdag

En elegant och ergonomisk skrivbordsstol av trä är en trevlig present att få när ni firar träbröllop. Det är en present som passar att ge både sin man och fru. Här sitter man skönt och det underlättar verkligen när man arbetar vid datorn. Stolen finns i flera färger.

Läs mer och beställ

Skrivbordsstol av trä i present den 5:e bröllopsdagen

Sorteringsfack i present på träbröllop

Det finns också fina sortereingsfack i trä att köpa till den 5:e bröllopsdagen. Här kan man förvara små prylar som klockor, halsband, ringar, och andra småsaker. Det är praktiskt om man kan ha allt samlat på ett enda ställe. Det här stället är tillverkat av valnötsträ.

Läs mer och beställ

Sorteringsfack i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Schack i present på 5-årig bröllopsdag

En väldigt fin present i trä är ett schack. Det är kul att spela, i alla fall när man vinner. Ett träschack är också en fin inredningsdetalj om du vill ha den stående framme. Det här schacket är tillverkat av valnöt och lönn.

Läs mer och beställ

Schack i present på 5-årig bröllopsdag

Knivställ i valnöt

Det finns många fina saker av trä att använda i köket. Vad sägs om det här vackra knvistället tillverkat i valnöt? Det är magnetiskt, så det är enkelt att hänga bort sina knivar. En fin present att ge din man eller fru i present när ni firar er 5:e bröllopsdagen.

Läs mer och beställ

Knivställ i valnöt present den 5:e bröllopsdagen

Kaffekopp i trä på 5-årig bröllopsdag

Här hittar du en oväntad present på ett träbröllop, en mugg gjord av trä. Muggen har hög hållbarhet och tål hög värme. Den är skön att hålla i handen. Det här är nog den absolut billigaste presenten till ett träbröllop.

Läs mer och beställ

Kaffekopp i trä på 5-årig bröllopsdag

Skärbräda av olivträ 5-årig bröllopsdag

Varför inte ge din man eller fru en vacker skärbräda av olivträ. Gör gärna skärbrädan ännu mer personlig och välj någon gravyr som du väjer. En hjärtformad skärbräda av trä är en bra present att ge när ni firar träbröllop.

Läs mer och beställ

Skärbräda av olivträ den 5:e bröllopsdagen

Rökelsevattenfall i present på 5-årig bröllopsdag

Rökelsevattenfall har blivit väldigt populära, de både sprider väldoft och bidrar till en trevlig stämning i hemmet. Ett rökelsevattenfall med ett träd kan bli den perfekta presenten när ni firar er 5-åriga bröllopsdag. Visst är den snygg?

Läs mer och beställ

Rökelsevattenfall 5-årig bröllopsdag

Dockningsstation i present på ert träbröllop

När man kommer hem är det många saker man vill lägga ifrån sig, inte bara nycklarna, utan plånbok, telefon, klocka osv. En dockningsstation där man både kan ladda telefonen och lägga ifrån sig alla prylar kan vara en uppskattad present till din man eller fru när ni firar träbröllop. Den här är faktiskt tillverkats av furu, men har fått en valnötsfärg.

Läs mer och beställ

Dockningsstation i present på ert träbröllop den 5:e bröllopsdagen

IQ-pussel i trä på 5-årig bröllopsdag

Kanske en liten och klurig present i trä skulle kunna passa just din fru eller make? Ett IQ-pussel kommer ge många timmars sysselsättning. Det här IQ-pusslet består av klossar som ska byggas ihop till en kub.

Läs mer och beställ

IQ-pussel i trä 5-årig bröllopsdag

Rolig present på träbröllop

Är din fru eller man musikalisk? Det här är presenten som hon eller han kommer älska. Det är en byggsats för att göra en egen ukulele. Byggsatsen innehåller allt man behöver för att göra sin egen ukulele. Kanske kan han eller hon spela på er nästa Hawaii-fest? En kul present att ge den 5:e bröllopsdagen.

Läs mer och beställ

Rolig present på träbröllop den 5:e bröllopsdagen

Smyckeskrin i present på träbröllop

En väldigt romantisk, och faktiskt inte så dyr, present är det här smyckeskrinet. Du laddar upp en bild på er och kan lägga till text om du vill. En fin present för att föreviga dagen då ni firar ert träbröllop, 5-årig bröllopsdag.

Läs mer och beställ

Smyckeskrin i present på träbröllop 5-årig bröllopsdag

Relaterade frågor

Vad är träbröllop? Träbröllop är när ni firar fem år som gifta.

Vad heter bröllopsdagarna? Bröllopsdagarna heter till exempel järnbröllop, atombröllop, platinabröllop, stenbröllop och kvadratbröllop. Du kan hitta en komplett lista över bröllopsdagarnas namn här.

Hur fira femårig bröllopsdag? För dem som vill ut och resa kan ett besök i Umeå (boende på Hotell Björken) vara en bra idé. Eller övernatta i urskogen boendes i ett ufo.

Vad heter de olika Bröllopsdagarna? De olika bröllopsdagarna heter t.ex. silverbröllop, fruktbröllop, aluminiumbröllop, krombröllop och bomullsbröllop. För en komplett lista över vad bröllpsdagarna heter, klicka här.

Vad kallas femårig bröllopsdag? Den femåriga bröllopsdagen kallas träbröllop.

Vad kallas åren som gifta? Åren som gifta kallas till exmepel Guldbröllop som är 50 år som gifta, Silverbröllop som är 25 år som gifta, Pärlbröllop som är 30 år som gifta osv.

Tips på fortsatt läsning

 • Bärnstensbröllop

  Bärnstensbröllop

  Den femtioåttonde bröllopsdagen är bärnstensbröllop. Bärnstenen symboliserar visdom, värme och goda krafter. De sägs förmedla en varm, solig och god energi som stimulerar kroppens självläkning och omvandla negativ energi till positiv. Bärnstenen ska även underlätta svåra val. Bärnstenen krafter är alltså som ett välfungerande äktenskap. Några bra gåvor att ge sin man eller hustru på […]

  Läs mer…


 • Akvamarinbröllop 59 årig bröllopsdag

  Akvamarinbröllop 59 årig bröllopsdag

  Den femtionionde bröllopsdagen är akvamarin. Akvamarin betyder vatten och hav. Akvamarin är en ädelsten som står för renhet, klarhet och tydlighet. Saker som är väldigt viktigt, speciellt i ett äktenskap. Genom att kommunicera utifrån dina känslor och att lyssna kommer du både förstå din omgivning och dig själv. Bra presenter att ge sin man eller […]

  Läs mer…


 • Glasbröllop 61 årig bröllopsdag

  Glasbröllop 61 årig bröllopsdag

  Den sextioförsta bröllopsdagen är glasbröllop. Den egenskap man först tänker på när det gäller glas är dess förmåga att släppa igenom ljus, så att vi kan se rakt igenom det. Glas är också hårt men sprött. På glasbröllopsdagen kan man ge sin man eller fru presenter så som solglasögon, glasögon, whiskyglas, graverade champagneglas, karaff, glasskål, […]

  Läs mer…


Träbröllop 5-årig bröllopsdag – Vad kan man ge i present?
Rulla till toppen