Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Stålbröllop 11-årig bröllopsdag

Firar ni 11 år, stålbröllop? Visst kan det låta lite dystert och kanske en aning tråkigt. Och visst, det finns en risk för rost. En bröllopsdag som firar 11 år som gifta kan lätt glömmas bort, särskilt eftersom den stora 10-årsdagen redan har uppmärksammats, och både livet och äktenskapet nu tycks fortsätta i en jämnare rytm.

Men låt inte namnet lura er! Stål är faktiskt mer intressant än vad man först kan tänka sig. Ja, det är grått, men finns i en mängd olika nyanser. Det är sofistikerat, elegant och kan till och med kännas lyxigt. Stål handlar inte bara om industri och tunga köksredskap, hängrännor och gammal rostig järnväg.

11 år stålbröllop är också vackra dekorationer, konstverk och smycken. Stål erbjuder verkligen en mängd olika möjligheter.

Vad är bra presenter den här dagen? Några presentidéer för dem som firar stålbröllop är solglasögon, ett smycke, tårtspade, kökskniv, tändstål, bestick, väggklocka, bouleklot, termos, armbandsklocka, möbler och vikter vikter för tyngdlyftning.

11 år stålbröllop, låter det tråkigt? Absolut inte! Rostigt då? Inte det heller. Om man inte glömmer det ute i regnet utan istället vårdar det rätt håller det i en hel evighet framåt!

Så ta vara på er 11:e bröllopsdag. Den bjuder på en stålblå himmel, havet om hösten, spänning och nyskapande och klätterställningar i fantasirika formationer. Det är starkt och tål att bankas på. Och ja, både vardag och flärd med rejäla stekgrytor och stilrena klockor.

För er som är ressugna skulle Gjuterimuseet i Kristinehamn kunna vara ett tänkbart resmål. Gjuterimuseet är beläget i en gammal järn- och stål gjuteri och visar hur stål har använts i tillverkning och industri genom tiderna.

Personliga och Graverade Presenter för att fira 11 år som gifta

Personliga grillverktyg på 11 årig bröllopsdag

På en 11 årig bröllopsdag passar det utmärkt att ge sin man eller hustru ett set med grillverktyg. Den här lådan gillar jag mycket eftersom man även får den graverad med namn eller något annat man väljer på utsidan av lådan.

Trädgårdstillbehör

Trädgårdsredskap i rostfritt stål

Har din man eller fru gröna fingrar och älskar tillbringa mycket tid i trädgården? Då skulle ett fint set med trädgårdsredskap i rostfritt stål kunna bli en bra present på en 11 årig bröllopsdag. Det här setet har flera olika spadar, sekatör, trädgårdsklor, handskar och en tillhörande väska.

Trädgårdsredskap i rostfritt stål

Inredning och Hushåll presenter när ni firar 11 år stålbröllop

Väggklocka i present på 11 årig bröllopsdag

En väggklocka kanske kan bli en bra present till din man eller fru på er årsdag. Den här klockan har en rubinröd urtavla.

Väggklocka i present på 11 årig bröllopsdag

Brandsläckare

Hatar du också den där knallröda brandsläckaren? Den är inte vacker, den passar verkligen inte in i inredningen och den är verkligen inte diskret. Den här vackra brandsläckaren från solstickan är gjord av stål och är olackerad.

Brandsläckare i present på stålbröllop

Klassisk inredning av stål

Gillar ni klassisk inredning? Då kanske trappstegspallen passar att ge i present på en 11 årig bröllopsdag. Det är en riktig skönhet att ha i köket. Den är perfekt att ta fram när man inte når upp till den översta hyllan.

Klassisk inredning av stål

Degbunke i stål på 11 årig bröllopsdag

Vill man förnya lite hemma så skulle kanske snygga degbunkar, i stål förstås, vara bra presenter när ni firar 11 år som gifta. De här bunkarna är väldigt snygga och en smart detalj är mätstickan på insidan av skålen, så man vet hur mycket mjöl man hällt i.

Degbunke i stål på 11 årig bröllopsdag

Kockkniv i present

Bra knivar kan man aldrig ha för många av om du frågar min sambo. Knivar i stål skulle kunna bli en bra present på en 11 årig bröllopsdag.

Kockkniv i present på stålbröllop

Fruktkorg i stål på 11 årig bröllopsdag

En vacker fruktkorg i stål kan vara en bra present på 11 årig bröllopsdag också. Fyll den gärna med frukt eller några riktigt goda choklapraliner innan du ger bort den.

Fruktkorg i stål på 11 årig bröllopsdag

Bestick

Nya bestick är också en trevlig present på ett stålbröllop. Det här besticksetet i rostfritt stål består av 48 delar. Du hittar det hos Cervera. Bestickserien Fjord är några av Hardangers mest omtyckta.

Bestick i present på stålbröllop

Smycken och Accessoarer

Personliga smycken i present på bröllopsdagar

Smycken av rostfritt stål kan vara en utmärkt present till din man på er 11-åriga bröllopsdag, ett perfekt val för stålbröllopet. Till din fru kanske ett elegant och stilrent armband i stål skulle vara en fin gåva, passande till nästan varje outfit. Ett vackert runt halsband i stål, som kan graveras på baksidan för en personlig touch, är också ett bra alternativ. Ett annat smycke att överväga är ett enkelt halsband med en blå cirkon, där du kan gravera in ett kärleksmeddelande eller datum. För en exklusiv present till din man finns det även ett armband i rostfritt stål med två små skruvar av äkta 18 karats guld och en svart diamant.

Armband i present till din fru på 11 årig bröllopsdag

Sedelklämma i present på stålbröllopet

Kanske en sedelklämma skulle bli en fin present att ge din man er 11 åriga bröllopsdag. Sedelklämman är av frostfritt stål, så den är ett bra presentval på bröllopsdagen.

Sedelklämma i present på stålbröllopet

Coola solglasögon

Nästa presenttips för en 11 årig bröllopsdag är ett par solglasögon i rostfritt stål. Solglasögonen är tidlösa och eleganta. De är en fin gåva till en modemedveten man.

Coola solglasögon i present på 11 årig bröllopsdag

Dryckestillbehör

Vinglas för att fira 11 år stålbröllop

En present som du kanske inte har tänkt på är vinglas i rostfritt stål. De är inte bara snygga utan känns väldigt sköna i handen och de är dessutom väldigt hållbara. Det är en trevlig present att ge när ni firar 11 årig bröllopsdag.

Vinglas i present på stålbröllop

Vinställ

Ett vin mår bäst av om flaskan lagras liggandes, eftersom korken då inte torkar. Vill du förhindra att era viner blir förstörda kan ett vinställ vara en smart present på en 11 årig bröllopsdag.

Vinställ i present på stålbröllop

Relaterade frågor

Vad är stål bröllop?

Stålbröllopet inträffar när ni har varit gifta i elva år.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år Läderbröllop, 4 år är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år Träbröllop, 6 år Sockerbröllop, 7 år är Yllebröllop, 8 år är Gummibröllop, 9 år är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 år Stålbröllop, 12 år Sidenbröllop, 13 år är Spetsbröllop, 14 år Elfenbensbröllop, 15 år Kristallbröllop, 16 år är Fjäderbröllop, 17 år är Silkesbröllop, 18 år är Satinbröllop, 19 år är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 år är Nylonbröllop, 22 år är Jutebröllop, 23 år är Hampabröllop, 24 år är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 år är Korkbröllop, 27 år är Balsabröllop, 28 år är Masonitbröllop, 29 år är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 år är Mahognybröllop, 32 år är Granitbröllop, 33 år är Gnejsbröllop, 34 år är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 år är Marmorbröllop, 37 år är Tegelbröllop, 38 år är Cementbröllop, 39 år är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 år är Keramikbröllop, 42 år är Mässingsbröllop, 43 år är Plåtbröllop, 44 år är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 år är Blybröllop, 47 år är Kvicksilver, 48 år är Zinkbröllop, 49 år är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 år är Krom bröllop, 52 år är Bronsbröllop, 53 år är Kopparbröllop, 54 år är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 år är Volframbröllop, 57 år är Manganbröllop, 58 år är Bärnstensbröllop, 59 år är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 år är Glasbröllop, 62 år är Topas bröllop, 63 år är Jadebröllop, 64 år är Emaljbröllop, 65 år Krondiamantbröllop, 66 år är Uranbröllop, 67 år är Opalbröllop, 68 år är Granatbröllop, 69 år är Briljantbröllop, 70 år Järnbröllop.

75 år Atombröllop, 80 år är Platina bröllop, 85 år är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 år är Stenbröllop, och 100 år är Kvadratbröllop.

Vad kallas de olika Bröllopsdagarna?

Bröllopsdagarna kallas glasbröllop, bärnstensbröllop, silverbröllop, pärlbröllop osv. Varje bröllopsdag har ett eget namn.

Vad heter tioårig bröllopsdag?

Den tioåriga bröllopsdagen heter tennbröllop.

Vad kallas åren som gifta?

Åren som gifta kallas gummibröllop, galonbröllop, stenbröllop, rubinbröllop, guldbröllop, balsabröllop, masonitbröllop, träbröllop, sockerbröllop osv.

Vad är Sockerbröllop? Sockerbröllop är när ni varit gifta i 6 år.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

Vad betyder det om man inte får någon present på bröllopsdagen?

Silverbröllop

10 årig bröllopsdag


Stålbröllop 11-årig bröllopsdag
Rulla till toppen